h1

Negruţ sau În-Negrit?

martie 2, 2007

A apărut o nouă moda-n tîrg! Discuţiile despre plagiat fără argumente, probe, martori, acuzatori. A apărut şi un nou subiect de discuţie: cine sunt acuzatorii?

Nu se mai discută despre plagiatul în sine, cu demonstraţii valide (vezi înscenarea făcută lui Liiceanu), ci se discută despre DE CE este acuzat acuzatul? Care sunt motivele reale? La Liiceanu se întrevăd motivele în comunicatul dat de dînsul, la Negruţ se pot bănui. Dar mai mult şi mai interesant subiect se discută despre ACUZATORII DE PLAGIAT?

La Liiceanu avem un răspuns: Cine este Ion Spînu? Cel care îl acuză pe Liiceanu de plagiat. Autor fără producţii, scriitor fără operă, dar cu ambiţii de a fi cunoscut în acest fel. Dai în cineva cunoscut, devii cunoscut.

La Negruţ situaţia este mai complicată. Întrebarea acolo nu este numai DE CE? CINE? Cum să răspunzi unuia fără nume? Grea ghicitoare.

Vom reveni dacă găsim răspunsul.

Pînă atunci este Paul Negruţ, negru la dosare sau este doar în-negrit pentru pricini pe care le bănuim de către oameni pe care refuzăm să îi bănuim?

Să vedem ce ne răspunde mîine în interviul care va fi publicat într-un ziar mai serios decît ziarul de scandal în care a apărut acuzaţia, săptămînal care apare cu o frecvenţă de 12 zile :). Să vedem cum se apără învinuitul!

Dezbaterea va fi interesantă!

Reclame

2 comentarii

 1. am ramas perplex in fata monitorului cand am primit de la asa zisul jurnal crestin „Santinela” stirea ca in hartia de doi bani „Informatia de vest” apare o stire ca fratele Negrut e acuzat de plagiat…
  la news letterul primit de la „Santinela” era la subiectul mailului: „Putregaiul de la Emanuel”. Am citit mailul curios ce s-a putut intampla….si cand am auzit ca fratele Negrut e acuzat de plagiat am ramas fara cuvinte. Dupa ce am citit si stirea din „saptamanalul cu frecventa de 12 zile” cum il descrieti dumneavoaastra ma gandesc ca totul e o scorneala a asa zisilor ziaristi de la informatia de vest…care iau mura in gura fara sa li se poata vinde ziarul…as vrea sa stiu care e ziarul la care a dat fratele Negrut interviu sa il cumpar…Domnul are sa ii faca dreptate…


 2. ,,Cine imi innegreste bunul nume,imi fura ceea ce nu-l imbogateste.
  Dar pe mine ma face cu adevarat sarac”
  Nu cunosc o opera mai infama decit a arunca noroi in fata celui cu care ai intins mina in acelasi blid.
  Dar…exista precedent.
  ,,Istoria arata ca oamenii nu invata nimic din istorie”
  Bunul simt mi-a spus ca era o omisiune,nu o intentie vadita.
  Il cunosteam prea bine[din predici,normal],sa pot concepe ca s-ar fi pretat la a plagia.
  Dar numai marul de linga drum,cu roade rosii pe ramuri e lovit.
  De drumetii care considera ca n-au de dat la nimeni socoteala.
  ,,Las` sa fure cit or vrea.
  Stelele deasupra mea,nimeni nu mi le-a fura”Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: