h1

Ce-ar mai trebui făcut înainte de Congres?

mai 15, 2007

Congresul Cultului Baptist se va desfăşura joi şi vineri. Funcţiile de conducere sînt elective, deci, tensiune electorală.

Ce este de făcut?

Ce-ar mai fi de făcut?

Nu avem legi împotriva campaniilor pînă în ultimul moment.

Se poate. Se poate discuta, analiza, în plen, pe grupuri de susţinători, ne putem împărţi în tabere, se pot trimite SMS-uri, chiar dacă Orange-ul nu a mers ieri, se pot trimite emailuri. Trebuie găsită cazarea, făcute mapele, găsit locuri de parcare… Forfotim. Şi e normal. Ne asumăm responsabilitatea de a pune destinele cultului în mîinile unei echipe de conducere pentru cel puţin patru ani. Va fi un „învingător” şi un „învins”? Un „cîştigător” şi cineva care va „pierde”?

Ce anume va pierde, dacă încercăm să gîndim cu Evanghelia? Dacă Biblia ne pătrunde mintea nu putem gîndi în termeni ca învins şi cîştigător.

Cu toate acestea şi multe altele, parcă totuşi ar mai fi ceva ce ar trebui făcut înainte de Congresul Cultului.

1. Să postim şi să ne rugăm. Conducerea cultului va fi aşezată de noi prin vot în mîinile unor oameni, dar rămînem în Mîinile lui Dumnezeu. Să postim înaintea Domnului şi să ne rugăm pentru curăţie de inimă, pentru urechi destupate la adevăr, pentru ochi care să vadă lumina prin Lumina Lui, pentru picioare care să nu ducă spre locul batjocurei, pentru mîini harnice care să lucreze bine.

2. Să nu ne pierdem entuziasmul, chiar dacă vor cîştiga „preferaţii noştri”, dar mai cu seamă acum, înainte. Să nu ne pierdem dorinţa de lucru şi de implicare. Urmează delasarea după astfel de evenimente şi de partea „învinşilor” şi de partea „învingătorilor”. Cei învinşi stau de ambiţie, învingătorii se lasă pe tînjală. Este la fel de greu să revii şi după o birunţă şi după o înfrîngere pe terenul de bătălie, dar mai greu este pentru un soldat să se întoarcă înapoi la agricultură, la munca grea a cîmpului, dacă s-a învăţat cu sabia.

3. Să nu ne pierdem bucuria şi pacea. Nici în timpul Congresului, nici după, dar mai ales înainte. Aceasta este o atitudine a inimii, o hotărîre că nu trebuie să le pierdem pe acestea. Bucuria şi pacea pot fi înăbuşite de lăstari de amărăciune şi de luptele intestine. Bucuria şi pacea nu trebuie contrapuse adevărului. Adevărul dăruieşte pacea, chiar dacă bucuria ar lipsi.

Ce vom fi şi cum vom lucra după alegeri decidem noi, acum, înainte de a şti rezultatele.

Să postim, să ne rugăm, să muncim cu sîrg şi să plecăm cu bucurie şi pace.

Oricum ne vom saluta cu Pace!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: