h1

Slobozenia de la Slobozia de Argeş – Episodul 4

iunie 1, 2007

EPISODUL 4: 6 MAI 2007

In duminica din 6 mai preotii ortodocsi au organizat o slujba pentru aducerea ploii, in diferite locuri ale comunei.

Unul din locurile alese de preotul Jianu a fost in fata proprietatii unde construim locasul de inchinare. În colţul proprietăţii se află o troiţă rămasă demult în paragină. In aceasta duminica de 6 mai preotul insotit de aproape 150 de oameni au venit sa sfinteasca troita punand lumanari, covoare, apa etc.
In acest loc a tinut un discurs instigator si cel mai periculos, spunand ca seceta prelungita care a facut prapad in Slobozia este pedeapsa lui Dumnezeu pentru localnici pentru ca permit inca existenta unei biserici a satanei pe teritoriul lor. Dumnezeu nu da ploaie din cauza celor 14 pocaiti.

Daca pana in 6 mai instigarile lui vizau distrugeri de bunuri, acum el instiga impotriva oamenilor.

Au trecut de cateva ori galagios pe langa casa in care credinciosii baptisti erau adunati la inchinare. Casa se afla in vecinatatea proprietatii noastre, deci si a troitei.

4 comentarii

 1. Situatia e intr-adevar grava. Ce putem face?


 2. Blog despre Dumnezeu. Nu ai altceva mai util de facut? Dumnezeu, in felul in care este vazut de omenirea din ziua de azi nu merita nici macar commentul asta. Mai putina vorbarie si mai multa bunavointa sau cel putin, repet, cel putin, mai putin egoism, ar fi mai bine. Trezirea!


 3. Draga Kallisti, ti-am citit blogul!
  Da, dupa ce am trecut prin ce am trecut in viata si dupa ce am trecut in 19 mai la cm de Moarte nu gasesc altceva mai bun decit un blog despre Dumnezeu. Nu confunda biserica, care, vorba ta, s-a transformat intr-un SA si slujitorii ei in „prestatori de servicii spirituale” cu Mireasa lui Dumnezeu şi cu Isus Cristos Insuşi.
  Asta cred ca este cel mai util lucru pe care pot sa il fac acum, cind riscul de infarct mi-a crescut de 4 ori si cel de atac cerebral de 7 ori fata de o persoana normala (cel putin pentru o perioada, sa vedem daca scap cu medicatia), sa ma gindesc la Dumnezeu, sa ma preocup de Dumnezeu, sa meditez la El şi lucrările Lui. Au mai fost şi 3 decese în familie în ultimele 10 luni… Tu înţelegi despre ce este vorba.
  Fac teologie, adicătelea.
  Şi după cum spunea un părinte bisericesc teologie nu înseamnă altceva decît „să găseşti cuvinte potrivite pentru Dumnezeu”.
  De acord cu tine, de vorbărie trebuie să scăpăm, de cuvinte, nu.
  Tocmai asta cer şi eu în numele celor ameninţaţi cu bîtele, un pic de bunăvoinţă şi să încercăm să ne imaginăm că nu avem monopolul adevărului…
  Îţi doresc lucruri mai bune decît cele ce ţi s-au întîmplat pînă acum…


 4. Trisia, ce putem face?
  Să ne rugăm în primul rînd.
  În al doilea rînd să le arătăm fraţilor şi surorilor noastre în Cristos că sîntem alături de ei, vizitîndu-i şi încurajîndu-i, că noi nu cu ciumagul putem rezolva aceste lucruri…Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: