h1

Mi-a crăpat computerul!

iunie 16, 2007

Am venit acasă de la spital.

Mi-am pupat copiii, că soţia a fost cu mine. Este făcută dintr-un material care nu se mai fabrică. Cel mai tare mi-a fost milă de ea. A stat afară în parc, în maşină, pentru că nu avea voie înăuntru şi nu-i place să calce regulile cu mita la portar, voia să doarmă în maşină …. Ce bine este să ai prieteni care se arată la nevoie! R. şi L. soţ şi soţie, au luat-o la ei acasă. Scumpi oameni!

Deci, mi-am pupat copiii şi mi-am dat întîlnire şi cu un prieten fără suflet… fiecare are cîini, peşti, eu am computer.

L-am deschis, mort!

Abia mai sufla. M-am dus eu să îmi repar inima şi i-a crăpat lui!

Am decis să nu mă enervez, să nu intru în panică. Altă dată acest fel de întîmplare ar fi fost o tragedie. (Şi acum este, ca românu, ai DVD writer, dar salvezi din 6 în 6 luni). Am decis să mă culc. Am tras un somn bun, ca niciodată, deşi situaţia părea foarte proastă.

L-am dus la doctorii lui. Nu se mai poate face nimic! TRebuie cîntat prohodul!

Copiii nu s-au jucat la el. A fost o furtună şi ceva a pocnit în el! Asta e!

Am luat un alt sistem şi acum mă chinui să salvez datele de pe celălalt computer.

Sînt în faţa altui computer! Tastatura este diferită! Datele, o parte din ele, cel puţin cele salvate pe desktopul celui vechi sînt, probabi, definitiv pierdute.

Dar nu-i nimic! Cînd treci pe lîngă Îngerul Galben, nimic nu-ţi mai pare aşa de rău! Soţia se uită la mine şi se miră că zîmbes şi nu mă mai iau cu mîinile de cap, că nu sînt în depresie pentru cîteva zile, etc.

Să vedem cum ne descurcăm! Orice sfat este binevenit. Oricum am de făcut downloaduri la greu de pe internet şi instalări, refăcut setările, muncă de o săptămînă.

Prietenul E. alt om extraordinar, doctor de computere, s-a oferit să mă ajute! Toată nădejdea la el. Am mai făcut eu din astea. „”Na-ţi-o frîntă că ţi-am dres-o!”. Am încercat să repar singur şi mai mult am stricat.

Cu multă pricepere şi puţin noroc, recuperăm noi, cel puţin ce am lucrat în ultimele şase luni. 🙂

6 comentarii

 1. bine te-ai intors Marius !

  citind ceea ce ai scris mai sus ami vin in minte cateva lucruri pe care am sa le ,,povestesc,, aici .

  si despre ideea de a ,,decide,, sa nu te enervezi, sa nu te consumi , etc (dar care nu e egal cu idea de a nu te preocupa in mod sanatos )pot sa ati spun ca eu am decis cu multi ani inainte sa nu mi se mai intample…

  cred ca sint multe moduri de a te preocupa in mod sanatos de anumite lucruri fara sa te enervezi consumi, etc : este modul in care reactionezi ceea ce conteaza (este ceea ce ai facut si tu , ai chemat doctorul de computere).cred ca trebuie sa facem doar ceea ce ne sta in putiinta ( se poate spune si asa in loc de posibilitate )in functie de constiinta noastra , odata facut asta nu trebuie sa ne preocupam in mod nesanatos ca face rau…

  si un exemplu :
  eram intr.o scurta vacanta la Siena cu sotia mea , in visita la matusa ei .Frumos oras …o piata unica ,mic dejun cu ,,pane e prosciuto ,, udat cu vin alb , visita la contrada girafei , contrada lui unchiu’ stradutele inguste cu detalii si flori incintatoare , fotografii cu zecile…
  si asta doar prima zi , intorcindu-ne acasa in fata noastra o coloana de masini oprite , ne orpim si noi bineinteles(aveam un fiat punto , nu prea puteam sa ami permit sa imping) , aceasta coloana era cumva ascunsa dupa o curba , dar eu ,,sofer atent,, m-am oprit…nu si cel care venea la 2 minute dupa noi, care ne-a tamponat in plin , am evitat masina din fata , coloana nu trebuia sa fie acolo , eu vedeam masina in spatele meu care nu se oprea …am tras de volan in dreapta , fara sa iau bordura , totul sa petrecut intro secunda !
  cind masina mea sa oprit din sutul pe care il luase am intrebat pe sotia si pe matusa daca stau bine , erau cam albe la fata …dar stateam toti bine …ies din masina ( sa il bat pe cel din spate , glumesc fireste ) nici soferul care ne-a ciocnit nu se ranise , poate i sa stricat dar telefonul la care se juca poate , de nu nea vazut…masina lui pierdea apa de la radiator…dar era o rabla oricum .
  ,,bara ,, din spate de la masina noastra a reintrat de vreo 20 cm sa oprit in roata de reserva care e in portbagaj, usa de la portbagaj nu se mai deschidea …a venit politia municipala ,am facut actele necesare si am plecat .

  acasa la cina sotia mea mi-a confidat ca nu se astepta sa fi ramas atat de calm in situatia asta , la care am raspuns ca nu puteam sa mai fac nimic totul se petrecuse inutil sa ma framint , ami parea rau doar ca in ziua urmatoare ne intorceam acasa in loc sa o mai petrecem pe acolo considerind ca era mai bine sa ducem masina la o reparatie…

  nu ma mai enervez pentru ceea ce se poate ,,repara,, pe bani de multe ori si chiar daca sint ai mei !
  ceea ce nu se repara pe bani , repara Dumnezeu !

  computerul tau sint incredintat ca ai sa il repari tu pe mai multi sau mai putini bani , infunctie de cit ati este de prieten doctorul ,
  inima ta o incredintam lui Dumnezeu !

  gigi l.


 2. daca ai nevoie de recuperare de date, just say it. nu sunt profesionist, dar ma pricep. vin eu la tine, daca esti din bucuresti. atat timp cat nu e ars harddisck-ul, n-ai pierdut nimic. da-mi un semn si-ti trimit telefonul, sa ne auzim.


 3. Lasa computeru`, e inlocuibil.
  Bine ca esti tu teafar.


 4. Draga Explozie solara, da, computerul e inlocuibil, dar am pierdut niste date importante de tot, erau pe desktop si la „repararea windows-ului”, cu toate ca am incercat sa le salvez, le-am pierdut.
  Asta e, dar ai dreptate, mai bine ca sint acasa teafar.


 5. Draga Krize, multumesc de oferta, dar drumul pina la oradea e lung. Daca nu ma descurc, ma urc pe tren, vin cu hardurile in mina, ca erau trei si cu duble partitii pe ele si acum nu mai stiu ce era pe unu si pe altul. e o varza.
  Incerc sa ma descurc ca intr-o farfurie cu spagetti.


 6. Drag Gigi, prieten vechi, iti multuemsc pentru scris, sfaturi si pentru intimplarea relatate.
  Marturisesc ca deseori m-am suparat pentru nimicuri,
  acum simtul umorului ma ajuta.

  Sper sa fie mai bine in viitor. batrinetea ne aduce un pic de intelepciune.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: