h1

Ce contează acum?

iunie 26, 2007

Cineva mi-a trimis acest link.

Este de la un accident. Doi studenţi mi-au spus deja cîte ceva din ce s-a întîmplat. Se pare că amîndoi îl cunoşteau pe băiat.

Tudor (darul lui Dumnezeu, în traducere), baterist, venea cu motocicleta de la scăldat. „Tînăr plin de farmec şi viaţă!”.

Dar acum ce mai contează?

Contează cît avea motocicleta la impact?

Contează dacă a băut sau nu?

Contează în ce trupe a cîntat?

Contează cîţi bikeri cunoştea?

Contează în ce fel de maşină a dat?

Contează cum o chema pe soferiţa care nici n-a avut timp să îşi dea seama ce vine spre ea?

Contează pe ce stradă a murit?

Contează cu ce motocicletă mergea şi cîtă experienţă avea?

Contează în ce ziar a apărut despre el şi la ce televiziune? (ce oribilă alăturare între tipele alea pe o maşină în reclamă şi imaginile de la accident!!! )

Contează ce comentează unii sau alţii pe aradon.ro?

Nu contează!

Puţini din cei care au scris pe aradon.ro au copii. Habar n-au despre ce-i vorba. Legistlaţie, motoare, învinuiri, jigniri, habar n-au ce contează. Da, judec, ăsta este un verdict! „Aflarea-n treabă la români!” Din nou!

Contează ce spun părinţii lui de la 800 de km distanţă.

Contează ce plîng ei. Contează cum plîng ei şi fraţii lui …

Contează cine îl cunoştea pe el.

Cel mai mult contează acum dacă îl cunoaşte El pe el!

Asta contează acum …!

Şi pentru mine? Ce contează? Contează că scriu acum „condoleanţe familiei”? Ce bună-i tăcerea într-o casă de jale! Acolo omul se face mai înţelept.

Pentru mine contează că moartea i-a venit într-o zi pe care o începuse absolut normal. Eu tot la asta mă gîndesc.
Aşa cum vă spuneam. S-a sculat normal, s-a dus cu prietenii la un scăldat normal, s-a suit pe o motocicletă normală, a mers cu o viteză anormală şi s-a ciocnit cu o dacie veche şi normală, într-o zi absolut normală.

Unii dintre noi vom muri într-o zi ca asta, ne vom trezi dimineaţa vioi şi plini de chef şi nu vom mai adormi în propriul pat.

Contează să mă gîndesc în fiecare zi la posibilitatea asta.

Care va fi ultimul gînd care îmi va trece prin cap?

Care va fi ultimul strigăt?

Care va fi ultima faţă pe care o voi vedea aici?

Care va fi prima faţă pe care o voi vedea după….?

Cam asta contează, cred…

27 comentarii

 1. Il cunosteam pe Tudor…nu f bine…putin…eram…nici nu pot sa zic amici..dar hai sa spun…amici…Imediat ce am aflat de accident mi-a venit in minte de spuneati, k moartea vine intr-o zi normala. Si e asa de adevarat…si acum…chiar asa…ce mai conteaza?? El a plecat..au ramas parintii indurerati, prietenii, colegii…si noi…SO…What’s next??


 2. Imi pare rau! Daca Tudor are o soră mai mare, Cristina, ea a fost studenta noastră. O fată cu totul deosebită. Dacă este fratele ei, îmi pare atît de rău pentru lacrimile pe care le varsă cineva cunoscut…


 3. poate ca acum nu mai conteaza prea multe pt cei indurerati… si in situatii de astea imi dau si eu seama de ce parintii imi spun totdeauna ai grija si ma pun sa le dau un beep, dupa fiecare calatorie pe care o fac…
  si totusi cred ca sunt unele lucruri care conteaza, sau ar trebui sa conteze pt majoritatea tinerilor crestini ai Aradului, care arata din ce in ce mai entuziasmati de fata lumii si mai putin(tare putin) de Fata Domnului…
  si ca invatatura de minte ar trebui sa conteze faptul ca nu era buna ora la care circula Tudor, nu era buna viteza si nu in ultimul rand nu era buna ocupatia sa tinand cont ca era duminica… oare fara toate acestea ar mai fi fost inmormantare joi???
  Tinerii aradeni trebuie sa invete sa nu se laude atat cu cel mai mare strand din estul Europei, ci sa aibe grija daca merg cand merg, cat stau si pe la ce ore… ca altfel s/ar putea sa vada fata iadului… stiu caz de tanar crestin care a luat pietre in cap de la galeria lui POli pt ca a mers cu cea a UTA/ei la Timisoara… cred ca problema noastra a tinerilor crestini aradeni este sa nu mai fim atat de preocupati de lucrurile lumii, ci sa ne preocupe Domnul, relatia cu El si formarea caracterului nostru… Carpe Diem, dar cu Domnul!


 4. Draga rick4theking, cred k atunci cand ceva e dat si scris sa intample, se intampla…Asa a fost sa fie. Asta a fost voia lui Dumnezeu. SI nu cred k e corect si frumos, sa stam acum sa ne gandim e zi era si unde era, viteza, ora, pentru ca nu cunoastem toate detaliile. Vorba Patratosului: CE MAI CONTEAZA ACUM?? Conteaza ca el a plecata, e la Tata acum…si pentru el e mai bine acum…cred sincer asta…Da Patratosule…din cate stiu eu,el are o sora Cristina…


 5. P.S.-pt rick4theking – inca ceva – el a fost si este o persoana draga cuiva drag mie. Vazand durerea si suferinta ei, nici nu m-am gandit la ce ai zis tu. Nu am putut. Poate daca ai vedea suferinta celor dragi lui, nici tu nu ai fi zis acele lucruri…dar…respect parerea ta si cred ca trebuie sa ne facem o reevaluare a vietii noastre.Fii binecuvantat!!


 6. Fii binecuvantat si tu, Lory, dar daca spui ca asta a fost voia Domnului, de ce nu crezi ca ar fi si voia Domnului ca noi sa invatam ceva… crezi ca voia Domnului vizeaza doar lacrimile noastre, sau si cresterea noastra? Daca acum plangi, si probabil ca asa e, ti/e greu sa cantaresti acum lucrurile si invatamintele, dar poate mai tarziu o vei face. Domnul sa te mangaie, pe tine, si pe toti cei ce plang… sunt sigur ca va va ajuta sa treceti peste aceasta durere…
  dar vreau sa iti spun ca sunt aradean, lucrez printre aradeni si sunt convins ca Domnul nu e chiar multumit de noi si vrea trezirea noastra… si biserica mea a trecut printr/un moment asemanator, asa ca stiu ce inseamna plecarea unui tanar si stiu cat de importanta este pt cei ramasi in viata perioada urmatoare: fie ne vom trezi, fie vom continua in caldiceala noastra spirituala. Domnul sa aiba mila si sa se indure de noi, ca toti suntem nevrvednici, in frunte cu mine


 7. Pt rick4theking – sun convins k trebuie sa invatam ceva din toate, mai ales din plecarea unui tanar de nici 22 ani. Mie mi s-au parut putin aspre vorbele tale-„ca invatatura de minte ar trebui sa conteze faptul ca nu era buna ora la care circula Tudor, nu era buna viteza si nu in ultimul rand nu era buna ocupatia sa tinand cont ca era duminica” – poate chiar dure. Sunt de acord insa cu tine, ca trebuie sa ne trezim, sa ne reevaluam viata, trairea si sa vedem ce a vrut Domnul sa ne transmita prin asta.


 8. Cata dreptate aveti frate Marius. Atunci va conta doar daca El ne cunoaste.Fiti binecuvantat!


 9. Da, cred si eu ca toate sunt normale. Pana incep sa devina anormale, inevitabil. Cultul personalitatii cultivat la ortodocsi, care-i trimit la inmormantari pe toti in rai, in locuri de verdeata, fara triere, e lovit probabil din pur spirit de gica-contra la neoprotestanti, care tind sa judece fizica moarte ca fiind pedeapsa pacatului. Pacatului primitiv faptic, gen „era duminica, ce cauta la strand?”, „de ce circula cu motocicleta cand putea merge pe jos?”. Adevarul e dincolo de noi, unde se cunosc toate circumstantele, toate atitudinile, toate cauzele, toate scopurile, si nici macar astea nu conteaza, pentru ca Dumnezeu ia in considerare sufletul ca identitate, nu ca experienta temporara. Parerea mea.


 10. fratele Liviu Olah(folosit de Dumnezeu in trezirea spirituala din ani comunismului in Oradea… a fost pastor si la Arad) obisnuia sa vorbeasca despre pacatele defunctilor la inmormantarea lor. Eu nu stiu cat de dispus as fi sa agreez cu o astfel de metoda… dar stiu ca Dumnezeu a trezit atunci oameni la pocainta… si mai stiu si vad ca azi doar plangem fara sa mai tragem invataminte… sa ne gandim doar la Isus, care in drumul spre cruce vedea cum oamenii il plangeau(ce spectacol sinistru era acolo)la care El le/a replicat sa nu/l nu/l mai planga pe El ci pe ei insisi si pe urmasii lor(probabil nenascuti la vremea aceea)… ce rasturnare de situatie aduce Cristos… oare cum ar fi daca nu l/am mai plange pe Tudor(si pe altii care pleaca in vesnicie) si ne/am plange pe noi, si felul nostru de viata… asta chiar ca ar conta. Cand ne vom plange pe noi cu adevarat, vom trage invataminte si ne vom schimba, dar cand ii vom plange doar pe altii… peste catava vreme se va asterne praful, si nu vom fi iesit castigati cu nimic din experienta asta…


 11. Nu stiu daca ai observat, dar atunci cand scrii aici la Comment, tastatura ta brusc se metamorfozeaza la stilul englez. In afara de asta, cam tot textul care-ti apartine aici la comentarii, e o adunatura de clisee. Poate nu asta-ti e intentia, dar asa lasi impresia. In definitiv, punctul tau de vedere propriu si personal care e? Dumnezeu ne cunoaste ca identitati, nu ca amalgam de fragmente ale altor identitati.


 12. draga Amarij, la mine te referi cu tastatura care imi pleacă pe engleză şi pe formule? 😦


 13. Da. Lory, moartea vine într-o zi normală, şi Rick4theking, da, cred ca este important unde ne prinde ziua morţii, dacă nu devenim judecători nedrepţi ai fraţilor noştri.
  Întotdeauna, înainte de a intra undeva sau înainte de a face ceva mă gîndesc, şi dacă acum este ultima oră a vieţii mele, dacă mor aici? DAcă fac atac de cord într-un loc nepotrivit, cu persoane nepotrivite, într-un timp nepotrivit.

  În urmă cu cîteva săptămîni un om de afaceri dintr-un oraş mare al României a fost găsit mort, dezbracat, în maşina lui. Fusese la o partidă de sex cu o prostituată de doi bani şi a murit. A făcut infarct. Imaginaţi-vă ce trebuie să fi simţit soţia şi copiii cînd au fost anuntaţi nu că a murit soţul şi tatăl lor, ci CUM şi UNDE a murit.

  Rîndurile acestea n-au nici o legătură cu Tudor, dar au legătura cu discuţia pe care ai pornit-o, Rick. Cred ca este important să ne gîndim dacă ne aflăm la momentul potrivit, la timpul potrivit şi dacă noi sîntem oamenii potriviţi acolo şi atunci.


 14. sunt cristina, sora lui tudor. azi l-am ingropat pe fratele meu. El s-a dus la Tata. Din momentul in care m-au chemat sa identific trupul lui, nici o clipa nu mi-am pus intrebarea „De ce?”. Am stiut si am constientizat mai mult ca oricand ca D-zeu e suveran si nu am nevoie de motive. As vrea sa inchei doar cu un citat pe care l-am gasit in jurnalul lui Tudor: „With all respect, when you get to heaven, I don’t think you’ll be checking out items on a list of questions. I think you’ll look at last into the face of God and say: Never Mind!” Acum Tudor, fratele meu, vorbeste cu TATA si bate la tobe spre gloria Lui. Cristina, sora lui Tudor


 15. si pentru cei care il condamna, mi-ar fi placut sa il fi cunoscut pe fratele meu: un om pasionat de viata si de D-zeu. care a vrut sa fie liber, neconstrans de parerile celorlalti despre felul in care „trebuie” sa il slujim pe D-zeu. viata lui ascunsa de partasie si rugaciune care a iesit la suprafata dupa moartea lui, faptul ca lua copii orfani si ii ducea acasa sa le dea de mancare, faptul ca mu isi incepea nici o zi fara jumatate de ora de rugaciune si o alta jumatate de ora de studiu. un om pe care ceilalti l-au desconsiderat pentru ca el l-a laudat pe TATA cu tobele lui. Dar care in scurta lui viata a semanat multe seminte pentru slava lui D-zeu. astept cu nerabdare sa vad roada „adormirii” lui. Pentru gloria lui D-zeu. sora lui, cristina


 16. draga Cristina,
  iti multumesc ca ne-ai scris, ne-ai facut un hatir nemeritat ca ne-ai facut parte la bocetul familiei voastre.
  Transmite condoleante familiei voastre. Am intuit, dupa nume ca este vorba de fratele tau.

  Vezi, comentariile tale ne arata inca o data ca ceea ce CONTEAZA cu adevarat este CINE TE CUNOASTE pina la urma.
  Daca tu nu il cunosteai pe Tudor, n-am fi aflat de rindurile lasate in urma, de viata lui intima cu Dumnezeu, de ofrani, de toate astea.

  Nu conteaza ce te-a lovit cind mori, o caramida cazuta de la muncitorii de la mansarda, un ghiveci de la o gospodina neatenta, un mercedes sau un tramvai, conteaza CINE TE-A CUNOSCUT CU-ADEVARAT.

  NU CONTEAZA NICI CHIAR CA TUDOR A MURIT (s-ar putea sa iti sune dur asta) DACA L-A CUNOSCUT PE DOMNUL!
  Inseamna ca nici n-a murit, de fapt abia a inceput sa traiasca!

  ASTA CONTEAZA!


 17. Draga Cristina, nu ma cunosti.Primeste te rog condoleantele mele.L-am intalnit pe Tudor la Tg Mures, acum vreo 3-4-5 ani cred.L-am revazut la Arad la Peniel si am vbit destul de putin. Vestea plecarii lui, m-a socat si ne-a socat pe multi din Tg Mures.Important acum, e ca el e cu Tata…ma uit pe poza de hi5 in care e la tobe si incerc sa mi-l imaginez in Cer, cantand la tobele de acolo si nemaisaturandu-se sa se bucure de vederea lui Tata.Ati ramas voi, indurerati, tristi…am ramas noi…Dar, cand mama unor prieteni de ai mei a plecat la Domnul, imi spunea fiul ei, un prieten de al meu:acum am o motivatie in plus sa merg in Cer-pe langa a-L intalni pe Domnul, sa ma intalnesc cu mama.Dumnezeu sa va binecuvinteze si fie ca cu totii, sa ne intalnim intr-o zi in Cer, cu Tata si cu cei dragi.


 18. sint tatal lui tudor. ce stiti voi stiu si eu. ce nu stiti voi stiu eu. stiu ca la oro 2 noaptea cind mergeam la ARAD,dupa TUDOR un prieten m-a sunat si mi-a spus: „spune-mi ca nu-i adevarat”. da e adevarat TUDOR a murit,dar multumesc lui TATA ca pe mine nevrednicul(si fam. mea)m-a gasit vrednic sa trec prin valea umbrelor mortii,cu TATA DE MINA.IOV A PIERDUT 10(ZECE)COPII intr-o singura zi si totusi cititi(si sa nu uitati niciodata) ce scrie in IOV 1:20,21.si ce mai conteaza? conteaza ce nici macar tata si mama nu stiau :ca era o camaruta modesta in orasul ARAD in care TUDOR ,un baiat de nici 22 ani la 700 km de parinti trgea usa dupa el( ASA CUM L-A INVATAT MIRELE LUI DRAG)SI SE RUGA IN FIECARA ZI ptr familie ptr copii orfani ,ptr prieteni si colegi…DOAR ASTA CONTEAZA. SI ca o paranteza ,ca inima familiei lui e mangaiata de TATA .TUDOR A PLECAT SPRE TARA CANAAN SI A AJUNS IN TARA CANAAN.(POATE SI ASTA CONTEAZA)…. tata lui TUDOR.


 19. […] După toată ziua de azi de cuvinte risipite în stînga şi dreapta, după laude de sine şi ironii mai boante sau mai ascuţite…acum, seara, mi-a venit în comments ceva absolut năucitor. Poate că abia acum este bun blogul ăsta pentru ceva. Să fie un stîlp şi un zid al plîngerii. Rîndurile sînt scrie de tatăl lui Tudor, tînărul motociclist care a murit în urmă cu cîteva zile la Arad. […]


 20. L-am cunoscut pe Tudor in urma cu aproape 2 ani…si nu pot sa uit prima imagine pe care mi-a lasat-o! Fata lui… cu un zambet larg si plin de dragoste mi-a ramas intiparit in minte si inima! Am avut ocazia in acest timp sa ajung sa il cunosc si sa ii descopar frumusetea sufletului. A invatat sa priveasca dincolo de „duritatea” vietii si sa isi concentreze atentia asupra lucrurilor cu adevarat importante. Tin minte ca de multe ori renunta la dorintele, pasiunile si lucrurile care ii placeau ca sa nu ii supere pe cei dragi. Am invatat de la el ce inseamna sa lasi de la tine de dragul celuilalt. Chiar daca familia era asa departe, era aproape de inima lui. Vorbea foarte des despre ei si ii iubea pe fiecare in parte!
  Iubea foaaarte mult copii…si copii il iubeau la fel. Mergea cu consecventa la un orfelinat si petrecea timp cu copii de acolo, se juca cu ei, le ducea cadouri, le daruia afectiunea de care aveau asa mare nevoie. Imi amintesc cum imi povestea cu atata dragoste despre fiecare copilas in parte. Toti erau foarte atasati de el si abia asteptau sa vina, sa ii sara in brate si nu se dezplipeau de el. Iar cand venea ora de plecare…era tare greu pt dragalasii de ei. Ramaneau cu ochii in lacrimi pana data viitoare cand urma sa vina.
  Nu conta daca era dis de dimineata, sau deja intuneric afara…Tudor era la biserica si „batea”, il lauda pe Regele Lui! Tobele erau pasiunea lui si de fiecare data cand avea ocazia, plin de bucurie si energie, le „batea”. Acesta era modul lui de a se inchina si o facea din toata inima!
  Cred ca ar mai fi multe de spus dar cel mai important e ca acum Tudor se bucura din plin de Taticul Lui si canta in cea mai extraordinara orchestra…cea cereasca! Si cred ca daca ar avea ceva sa ne spuna ar fi…sa ne bucuram si noi de fiecare zi pe care o mai avem din partea Domnului, sa invatam sa trecem peste circumstantele vietii, de atatea ori foarte grele, si sa ne indreptam privirea la Cristos, la Domnul si Regele nostru!
  Exista speranta revederii…ne vom vedea Acasa Tudor!


 21. Doresc ca Domnul sa imbarbateze familia indurerata si m-am bucurat sa citesc randurile scrise de tata lui Tudor…vorbe deosebit de frumoase la adresa lui Dumnezeu si vorbe frumoase si despre Tudor.
  Cei care l-am cunoscut pe Tudor nu putem spune decat vorbe frumoase despre el… si astea VA ASIGUR CA NU SUNT VORBE GOALE!!! a fost un om deosebit care nu s-a rusinat vreodata sa il marturiseasca pe Dumnezeu , a fost un om plin de viata in CRISTOS nu in pacatele acestei lumi…a fost un om cu un zambet larg si asta pentru ca Dumnezeu era prioritar in viata lui. ce poate fi mai minunat decat asta? as dori un singur lucru..in loc sa aruncati cu vorbe grele care sunt mai dureroase decat niste bolovani…mai ales daca nu l-ati cunoscut personal pe Tudor…rugamintea mea este sa va rugati pentru familie asa cum o fac eu si multi altii. Hai sa fim uniti in Cristos nu sa dezbinam cu vorbe grele


 22. ‘ingeras…era o chestie pe care am citit-o…undeva de genul: ‘daca ar fi sa mor…as vrea sa mor eu primul ca sa nu traiesc nici o zi fara dragostea ta’…dar eu totusi gandesc putin altfel…si asta e parerea mea…ca indragostit de o iubita (…) daca ar fi ca unul din noi doi sa moara…as vrea ca tu sa ajungi la tati inainte…ca sa nu traiesti nici o zi…fara dragostea mea’…s asta mi se pare cu adevarat fain…si ce cred eu naspa in primul citat…mi se pare egoist…asa mi se pare…pe cand ceea ce ti-am zis din inima…este dragostea mea…este pentru ca te iubesc…si vreau sa nu traiesti nici o clipa fara dragostea mea…fara sa simti dragostea mea….fara sa te simti fericita…dara sa simti inimioara mea aproape’

  Tudor a stiut sa iubeasca fara sa isi puna limita in a oferi dragostea….aceasta au fost cuvintele lui…scrise personal de manutza lui….scrise pentru o fata simpla si modesta….dar care a stiut s-o faca sa se simta iubita si pretuita…a facut-o sa se simta minunata…si chiar daca el a murit inaintea ei…asa cum nu isi dorea sa se intample…ea se bucura ca Tudor a ajuns in bucuria eterna…si acuma poate sa fie cu adevarat fericit si implinit…asa cum el isi dorea sa fie…

  Cu cordialitate, ingerasul


 23. Si eu l-am cunoscut pe Tudor… Dar nu asa cum l-a cunoscut majoritatea, ci eu am fost printre putinii care au avut privilegiul de a se apropia de el… Intr-adevar, Tudor a fost un model demn de urmat pentru multi si o binecuvantare atat pentru mine, cat si pentru copii orfani, pentru care culegea visine din pom, si mergea des cu misionari sa le cumpere jucarii..
  Pt rick4theking..
  -Ma mira faptul ca tu,fiind totusi student la teologie, faci comentarii de genul acesta, cu privire la voia lui Dumnezeu de a-si chema copiii Acasa.
  Cum e posibil ca un crestin sa judece/comenteze momentul in care Dumnezeu cheama Acasa pe unul dintre copiii Sai? Exista posibilitatea ca altcineva, in afara de Dumnezeu, sa decida lungimea vietii unui om?
  Eu consider ca Dumnezeu cheama Acasa pe acel crestin pe care il crede pregatit ca sa mosteneasca Cerul si vrea sa il scuteasca de problemele acestei vieti. Ma mira ca studentii la Teologie nu inteleg cum lucreaza Dumnezeu in situatii ca acestea, si o si mai profunda intrebare, cum de COMENTEAZA,ACUZAND situatia in care DUMNEZEU HOTARASTE sa Isi cheme copiii Acasa?..
  Cat de pregatiti sunt studentii la Teologie, daca fac comentarii de genul acesta? vor fi ei vrednici de lucrarea ce le sta in fata? nu am vazut un comentariu mai negativ decat cel din partea lui „rick4theking”. Despre situatia”asemanatoare” cu cea a lui Tudor pe care CREDE ca a inteles-o spunand ca stie „cum e sa pierzi un tanar din biserica”… ai uitat ca dupa aceea, s-au predat 20 de tineri urmandu-l pe Domnul in apa botezului?.. TOATE sunt cu un SCOP. Cum e posibil sa predice din Cuvantul Domnului, cand in felul acesta comenteaza atitudinea lui Dumnezeu?.. O asemenea gandire nu face cinste lucrarii lui Dumnezeu si, probabil ca mai are greseli adanci in a intelege lucrarea lui Dumnezeu si in a-si exercita mai tarziu lucrarea cu Evanghelia pentru care se pregateste. O asemenea atitudine/gandire nu face cinste unui viitor lucrator! Nu doresc sa te jignesc, dar m-a durut profund sa vad ca un student la Teologie Pastorala gandeste astfel.
  Eu am speranta revederii, iar plecarea lui m-a facut sa tanjesc si mai mult dupa intalnirea cu Domnul… Tudor, sa stii ca vin… Dar din nou „intarzii” , nu din cauza traficului aglomerat, nici din cauza ca nu am masina disponibila, ci pentru ca mai are Tata trebuinta de mine ;)…


 24. oameni…oamenii….ce am invatat eu cu tudor a fost faptul ca de fiecare data cand cunoastem un om si avem anumite asteptari de la el ne luam si angajamentul sa ramanem dezamagiti. comentarii peste comentarii…dar un lucru stim sigur:ca tudor a fost rodul crucii Lui. oameni din diferite partii ale tarii, ale lumii, oameni care intre ei nu se cunosteau, spuneau aceleasi lucruri frumoase despre tudor. cum de???….pt ca tudor e rodul crucii…si asta se vede oriunde si oricand. uneori nu pot sa fiu trista pt ca stiu ca e ACASA, e in CER…alteori nu imi pot opri lacrimile.si poate asta traim multi dintre cei care am fost aproape de el…dar nu uitati…”probleme, dar cand le pui pe langa binecuvantarile lui Dumnezeu, nu le poti compara, nu?”….traiti`va viata din plin…cu pasiune…ca sa fim vrednici mai tarziu sa ne bucuram impreuna cu tudor…


 25. Draga Ana(oricare ai fi dintre cate cunosc),
  Iti inteleg durerea si ma rog ca Domnul sa mangaie pe toti cei ce sufera… vreau sa iti spun ca recunosc ca am fost dur in afirmatii, dar eu nu am comentat voia lui Dumnezeu de a/si chema copiii acasa, nici nu am facut afirmatii cu privire la caracterul lui Tudor… dupa toate cele cate ati scris dau slava Domnului pt ce facea Tudor; eu am criticat doar ultimele lui decizii…..
  oricum atitudinea ta numai crestineasca nu e, ca dupa ce ai aflat cine sunt sa scrii pe blog in mod acuzator, intocmai ca politicienii Romaniei… nu ma cunsti personal, asa ca NU AI DREPTUL sa faci afirmatii de genul acela despre mine sau despre studentii la teologie… trebuia sa/mi scri un e/mail sa ma confrunti PERSONAL si ti/as fi spus ca imi pare rau pt tonul dur pe care l/am folosit, dar tias fi spus ca mie imi pasa foarte mult de felul in care se comporta tinerii crestini si am facut un exes de zel… n/ai facut decat sa gresesti si tu in atitudine, cum am facut si eu… anyway ce bine ca avem un Dumnezeu iertator…
  Domnul sa fie cu tine in continuare!


 26. Ptr. rick4theking,
  Tocmai pentru ca te cunosc personal,am fost socata sa-ti citesc comentariile !!!!!!!!!!!
  Tu ai ocazia sa te aperi, insa Tudor nu mai are ocazia…si cineva trebuia sa o faca…..

  Cred ca este timpul sa dam dovada de noblete&decenta sa lasam comentariile si sa simtim cu cei indurerati rugandu-ne ca Domnul sa ii mangaie.

  Atata timp cat nu simti cu cei indurerati orice cuvant este de prisos.


 27. draga rickfortheking,
  nu stiu cine esti si poate e mai bine asa, desi mi-ar fi placut sa fi avut o conversatie in particular cu tine. mi se pare de-a dreptul hilara superficialitatea ta vis-a-vis de viata per se si de viata din perspectiva lui D-zeu. CIne esti tu sa judeci daca era buna ora la care circula tudor, sau daca activitatea lui era cea potrivita, avand in vedere ca era duminica? ca sa nu mai vorbim de viteza. nu stii nimic despre tudor, nu stii nimic despre familia mea, nu stii nimic despre lucrarea pe care o facea fratele meu. D-zeu l-a chemat acasa pentru ca asa a hotarat El inainte de a fi zamislit, si zilele lui Tudor erau toate scrise in cartea vietii.
  nu exista activitati de duminica si activitati de timpul saptamanii, asa cum sustii tu. nu exista ora potrivita si ora nepotrivita. exista doar hotararea eterna a lui D-zeu si judecata Lui suverana.
  Cat despre viteza si celelalte conditii ale accidentului, as putea sa iti trimit raportul oficial al politiei din care reiese foarte clar ca nu a fost vina lui, ca mergea regulamentar pe banda lui, la o viteza adecvata. Dar din nou, astea nu sunt lucruri care te privesc pe tine. As aprecia insa daca nu ai judeca lucruri si oameni pe care nu ii cunosti, doar pentru ca ti se pare tie ca ai ceva de spus. Mai ales ca nu esti in cunostinta de cauza. Cu dragoste in Hristos, Cristina (sora lui TUdor)Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: