h1

Un nou blog despre informatori!

iulie 7, 2007

Iată, Daniel Brînzei, ne-a dat un link către un nou blog, Dezvăluiri, dezinformări, divagaţii .

Identitatea celor din spatele blogului, dacă am fost eu atent, nu este dezvăluită. Un punct în minus pentru asta.

Că încearcă să reacţioneze la cartea care se cheamă PIGMEI ŞI URIAŞI, este un lucru bun, un punct în plus pentru asta. Un alt punct în minus pentru neatenţie şi ratarea numelui exact al cărţii. Cartea nu se cheamă GIGANŢI ŞI PITIC :), dar sună bine şi aşa.

Este o gafă mare în contextul în care se doresc dezvăluiri istorice, o gafă şi mai mare în contextul în care se încearcă o critică a textelor, evenimentelor şi persoanelor.

Şi mai este un lucru, preluarea articolelor unei alte persoane în întregime se face cu acordul acelei persoane. Dacă se doreşte evitarea acestei proceduri, se dă doar un link de felul ĂSTA şi atunci nu mai este nevoie de cererea acordului. Articolul meu (al doilea articol, că dacă mă întreba cineva trimiterea mea ar fi fost la primul articol) a fost preluat fără acord în întregime. Nu-i problemă, dacă serveşte scopului, treacă-meargă, dar în cazul altora s-ar putea să fie mai cu pretenţii.

Da, tocmai asta aşteptăm de la o astfel de intreprindere: EXACTITATE!!!

Ne-am săturat de amatorisme în sensul prost al cuvîntului! Sperăm ca noul blog să fie un spaţiu al adevărului, nu unul al dezinformării, pornind chiar de la titlurile cărţillor. 🙂 Ne-am săturat de diletantismul şi improvizaţia românească „lasă, tată, că merge şi-aşa!”

Le dorim succes, corectitudine, exactitate!

Şi la mai mare!

Sper că vor corecta urgent greşelile de scris şi de procedură.

Să le fie iertate! Greşeli de începător. 🙂

PS.

Vezi REVENIREA asupra acestui post!

12 comentarii

 1. 1. Este mult spus ca identitatea celor din spatele blogului nu este dezvaluita. Avind in vedere ca postarea “Justificare” este semnata “by barzilaiendan on July 6, 2007”, este destul de usor de presupus ca e vorba de Daniel Branzei, care are blogul http://barzilaiendan.wordpress.com si e cel care, precum mentioneaza si Marius Cruceru, a anuntat aparitia blogului respectiv. Trebuie sa recunoastem faptul ca e vorba de destula transparenta.

  2. Fara a vrea neaparat sa intru in polemica, trebuie sa remarc faptul ca Marius Cruceru aduce in discutie amatorismul si lipsa de exactitate pe blogul lui, care are destule astfel de exemple neinspirate – in polemica consistenta cu Alin Cristea, cit si in observatiile ciudate la adresa fostului grup de discutii Masa Rotunda sau la adresa lui Vladimir Pustan. (In ceea ce ma priveste, nu am primit nici un fel de scuze pentru inexactitatile pe care Marius Cruceru si-a permis sa le posteze, despre mine, in spatiul public. Cum atunci cere altora exactitate?)

  3. Referitor la subiectul important al exactitatii, convingerea mea e ca adevarul nu sta in exactitate (sau in corectitudine). Am avut ocazia sa abordez aceasta chestiune, in ultimii ani, in corespondenta prin posta electronica cu Marius Cruceru, iar acum observ cu neplacere ca recidiveaza prin apelul la exactitate, si nu la adevar. Apelul la adevar e mai complicat, nu e de domeniul cuantificabilului (sau a glosarii ludice), dar ne ofera vectori importanti de dinamica metafizica.

  4. Desi nu e amintit cuvintul “profesionalism”, intelegem ca acesta este unul dintre dezideratele pe care le solicita Marius Cruceru. Consider ca nu profesionalismul este o virtute, ci excelenta – alternativa biblica care nu are de a face neaparat cu performanta sau profesionalismul, ci cu congruenta metafizica a fiintei umane cu ceea ce realizeaza. („Un om iscusit in lucrul lui, acela poate sta linga imparati.” – Proverbe 22:29). Hristos, cel care nu avea unde sa-si plece capul, ar ramine simbolul ratatului dupa criterii netranscendente de performanta. Activitatea lui caritabila, managementul gesturilor paranormale, retorica de exceptie sau principiile inalte de convietuire ar fi doar expresii ale unui profesionalism, nicidecum ale excelentei in ceea ce priveste rostul sau pe Pamint – El era Unsul, Cel trimis sa vindece pe cei cu inima zdrobita si sa vesteasca robilor (adica si noua) slobozenia.

  5. Nu stiu daca e vorba neaparat, in cazul blogului in discutie, de “amatorisme in sensul prost al cuvintului”. Oricum, putem mentiona destule in sensul bun al cuvintului in contributia pe Internet a lui Daniel Branzei. Marius Cruceru poate gasi multe alte exemple de diletantism si improvizatie romaneasca in destule contexte apropiate (sau mai putin apropiate) inainte de a se avinta in astfel de observatii la adresa unor initiative demne de retinut, indiferent de gradul lor de amatorism.

  6. Nici prin cap nu-mi trece sa nu fiu de acord cu observatiile lui Marius Cruceru referitoare la titlul gresit al cartii (ba chiar pot adauga ca intr-un loc s-a scris incorect si numele autorului), “contextul in care se doresc dezvaluiri istorice”, preluarea materialelor fara cererea permisiunii. Astfel de observatii sint necesare si nadajduiesc sa aduca eficienta in prezentarea informatiilor in spatiul public. (Totusi… adevarul ramine dincolo de noi.)


 2. Desi imi este foarte greu sa citesc pe fond negru ( ales probabil intntionat) , blogul respectiv.. dezvaluiri… nu cred ca este scris de un incepator…
  sau un amator.. Nici macar nu cred ca s-a intentionat sa se pastreze anonimatul.
  Dupa ce am parcurs intreg materialul citit, cred ca este vorba despre Daniel Branzei.


 3. Da, Aurel, acum, după ce m-am chinuit şi eu cu fondul negru, ca şi tine, am văzut că este vorba de fr. Daniel.

  Nu, fr. Daniel nu este nici începător, nici amator. A fost doar neatent la numele cărţii.

  Problema cu procedura rămîne.

  Sînt primul care salut o astfel de iniţiativă în contextul articolelor pe care le-am scris desprea această problemă, însă am reacţionat în contextul în care numai eu ştiu cîte emailuri am primit şi cîte telefoane pentru „amatorismul” şi „neprofesioanlismul” din Pigmei şi Uriaşi.

  De fapt în mai toate aceste reacţii era atacat autorul şi nu cartea, pentru că, după cum se poate vedea, cartea este o înşiruire de documente xerocopiate, fotocopiate, imbatabile, cu mici comentarii.

  Autorul era atacat că „nu-i istoric profesionist”.

  Cu teama şi grija asta în suflet „mi-a sărit ţandăra” cînd am văzut că titlul cărţii este greşit.

  Sper ca după corecturile de rigoare, site-ul să se bucure de intervenţii de substanţă.

  Îmi dau acordul cu bucurie şi pentru primul articol şi pentru al doilea şi trimit propria mea recenzie la Pigmei şi Uriaşi.


 4. Draga marius

  tata e pe moarte. M-am grabit sa fac un blog cu ceva din parerile lui si din lumea in care a trait el.
  Graba strica treaba!
  Eu ti-am trimis un mesaj pentru aprobarea preluarii unor materiale legate de acest subiect de pe site-ul tau. Iarasi, m-am grabit anticipand acceptul tau. Ai perfecta dreptate sa fi suparat. Iarta-ma.

  In privinta corectitudinii: pierd vederea in ochiul stang. Nu ma plang, dar asta ma afecteaza. La Altanta, fratele Petru Popovici m-a „mangaiat”: „Ce sa mai zic eu, frate Branzai? Mi-e spart timpanul la o ureche si nu aud cu ea. Ochiul drept nu mai vede, proteza dentara mi s-a rupt in doua; nu o mai port. Angela ma tot impinge sa ma mai duc la doctor … Nu ma mai duc! Am 89 de ani, mai frate. Ce sa mai astept?”

  Inca o data, iertare tuturor celor pe care i-am dezamagit. Ajutati-ne sa dregem aceasta initiativa.

  Daniel Branzai


 5. Frate Daniel,

  nu am intentionat să vă supăr, mai ales în aceste momente.
  Hai să ne gîndim la fratele Vasile care a trăit frumos şi drept acum, nu la cei care ne-au dezamăgit de-adevăratelea, la informatori.

  Materialele mele le aveţi oricînd, nu este nici o problemă. Prima dată cînd m-am uitat la identity nu am văzut despre cine este vorba.

  Vă înţeleg perfect în problmea cu ochii. Şi eu am o degenerescenţă maculară pe retina ochiului stîng.

  Nu este dezamăgire! Cred că blogul acela este foarte foare util, mai ales acum cînd cu toţii am ieşit din tot felul de campanii şi cînd putem discuta relaxat, fără teama că vom fi interpretaţi în vreun fel sau altul aceste lucruri.

  vă rog să mă iertaţi dacă v-am produs vreo supărare prin comentariul meu.

  mc


 6. Draga Marius
  Va trebui sa faci mult mai mult ca sa reusesti sa ma intristezi. Te admir de la distanta si ma bucur ca te-am avut candva printre copiii bisericiii de la Iasi, iar acum te am printre prietenii foarte dragi.

  Daniel Branzai


 7. Multumesc, pot pleca linistit la biserica! 😉

  Ne vom ruga astăzi pentru fratele VAsile


 8. frate Daniel,

  vă rog să îi spuneţi fratelui Vasile că este unul dintre oamenii pe care îi am în galeria mea de portrete înalte, alături de unchiul Florea care a fost în puşcărie pentru credinţe, unul dintre „icoanele mele cu salbe de crini, voi, fraţii mei, sînteţi voi!”

  Cea mai fierbinte întrebare pentru mine este dacă trăiesc sau nu degeaba! Fratele Vasile n-a trăit degeaba şi cred că merită un volum special, aparte, din „Amintiri cu sfinţi!”


 9. Totusi, „una dintre icoanele…” care a fost in puscarie pentru „credinta”.


 10. da, Rob, una dintre icoane 🙂


 11. […] Un nou blog despre informatori! […]


 12. i-mi place extraordinar de mult DANIEL BRINZEI predicile lui sincere si fara dedesubturi .La conventia baptista de la Chicago 2008 a vorbit intr-o vineri chiar la deschidere m-a uns pe suflet cel putin de 4 ori am vazut-o si am dat-o si la alti prieteni si pastori si au spus fara rezerva ca a fost cea mai tare predica de la conventie si am fost deacord as vrea sa stiu nr fratelui Brinzei de tel. vreau sa-l sun si sa-l felicit pentru un asa subiect care astazi lipseste la noi in adunare PUTEREA lui DUMNEZEU .NUMARUL MEU DE TEL ESTE 0255531275 email http://www.ddkingro@yahoo.com.DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE frate DANIEL.As fi in al 9-lea cer daca m-ati contacta.DUMNEZEU sa va intareasca frate DANIEL cu respect DANIELLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: