h1

Doliu….alb!

iulie 14, 2007

4-aprilie-niculita-si-lena-moldoveanu1.jpg

Azi este ziua punerii unei seminţe în pămînt.
Nu este „locul de veci”. Trupul este semănat în ocară ca să răsară în toată frumuseţea, aşa cum pui sămînţa urîtă şi înghesuită a florii ca să răsară din ghemotocul maroniu aşa de frumoasă şi gingaşă floare!

Să plîngem, să ne bucurăm? Ce să facem? Să plîngem că am pierdut un drag? Să ne bucurăm pentru el, că s-a fericit în glorie?

Ştiu cum să facem azi: ca în imaginea Mîntuitorului, cu un ochi să plîngem, cu unul să rîdem şi să ne bucurăm că nădejdea noastră este mare.

Ca în împreunarea dintre încruntare şi zîmbet, doliul din această zi să fie unul ALB, ca hainele sfinţilor din Apocalipsa cap. 7:13-15

Acum se aude: „Dar aceştia, aceştia care vin, de unde vin ei şi cine sînt?”

„Doamne, Tu ştii cine sînt, de ce mă întrebi? Sînt aceia care vin din necazul cel mare şi care şi-au spălat hainele în Sîngele Mielului….”

În acest grup cu ramuri de finic în mîini şi îmbrăcaţi în haine albe, care tocmai trece printre porţi în Cetate, se cîntă şi în româneşte.

Să-l invidiem pe fratele Niculiţă. Asta să facem! Ce vede el noi nu vedem, ce cîntă el noi nu cîntăm, pe Cine vede El noi auzim doar.

Acum într-o singură zi de veşnicie are timp să cînte toate cîntările pe care le-a compus.

De undeva dinspre partea dreaptă a Tronului se va auzi de vreo cîteva zeci de mii de ori „Spre slava Domnului cîntăm cîntarea….”

Cîntă-le pe toate, frate Niculiţă, că venim şi noi imediat! La rîndul cetei noastre! Dacă auzi cumva „În umblarea mea prin lume… numai harul!” să ştii că noi sîntem….Nu ne vom recunoaşte după haine, că toate-s albe, numai după cîntări….

6 comentarii

  1. […] Posted by turnul on August 26th, 2007 Doliu….alb! […]


  2. […] Constantin Tudose, fost deţinut politic din grupul Pantalonilor Scurţi, coleg de detenţie cu fratele Nicolae Moldoveanu, conducător marcant al mişcării Oastea Domnului, a plecat la Masă, Acasă, acolo unde i-a fost pregătit locul. La 9.30 aseară, după o viaţă frumoasă de 86 de ani, şi-a urmat prea repede prietenul. […]


  3. […] Toate agenţiile de ştiri fac incursiuni în viaţa lui Michael, videoclipuri cu imagini din ultimele concerte sau din concertele din România sînt la îndemînă. Am sentimente ciudate şi contradictorii. Nu pot să mă umplu de lacrimi de părere de rău ca la moartea lui Niculiţă Moldoveanu. […]


  4. […] Să păstrăm iarăşi şi umbriţi de bucuria lor doliu alb. […]


  5. […] aici, aici , aici, aici şi […]


  6. […] urmă cu circa două luni am avut o discuţie cu sora Daniela Moldoveanu, fiica fratelui Nicolae (Niculiţă) Moldoveanu, discuţie în care i-am cerut permisiunea de a folosi numele celui mai cunoscut creator de […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: