h1

Petrică Găină

iulie 20, 2007

Cine-i Petrică Găină?

Un om cît un munte. Un muntean la măsura Omului.

Petrică Găină este un om simplu, dar cu inima curată şi cu mintea foarte bine ordonată. Predică fără fandoseli şi n-are pretenţii. Se mărturiseşte: „Apăi, frace, eu mi-s om neînvăţat, da’L iubesc pă Domnu…”.

Vocea îi tună din pieptul mare ca dintr-o fîntînă adîncă, precum îi sînt şi vorbele.

Ai impresia că este sănătos tun după cum mişcă coasa, dar are şi el acum boala profesională a păstorilor: s-a îmbolnăvit de inimă.

Acum este în spital, în mîinile doctorilor şi în grija Domnului.

Petrică Găină este un personaj aparte. Trebuie inventată o categorie numai pentru el între păstorii din România. Să ne rugăm lui Dumnezeu să ni-l ţină şi să treacă cu bine peste cateterizare ca să ne umilească din cînd în cînd cu simplitatea sa şi vorba-i profundă. Aşa de mare avem nevoie acum cînd este inflaţie de doctori în teologie. „Toată lumea… numai doctori şi n-are cine să-ţi facă o injecţie, dacă trebe 🙂 ”

Să-i dea Dumnezeu sănătate!

33 comentarii

 1. Sa-i dea Dumnezeu sanatate fratelui Petrica Gaina!
  Il cunosc destul de bine; de multe ori l-am ascultat la evanghelizarile din Otelu Rosu. Eu n-as zice ca e un „om simplu”, ci mai degraba un autodidact, un om caruia i-a placut sa citeasca, a iubit poezia, cel putin asa am inteles eu din predicile lui presarate cu citate din diferiti autori. Vorbea cu har si daruire inca de pe vremea cand lucra in Uzina Otelu Rosu; eu cred ca este un om al lui Dumnezeu si El mai are nevoie de asemenea oameni plini de ravna pt. Evanghelie.
  Domnul sa-l binecuvanteze cu sanatate si putere sa lucreze mai departe pt. EL!
  Sanatate, fr. Petrica,

  iti doreste fam. Simeria de departe…de foarte departe.


 2. Spitalul este unul din locurile in care caracterul oamenilor iasa la iveala, este locul foarte bun pentru evanghelizare(de fapt, salutul este „Sanatate”) si este locul prin care fiecare om ar trebui sa treaca, astfel se va gandi mai mult la vesnicia lui. Pe patul de spital nu mai conteaza daca esti teolog, sau procuror, om cu carte sau fara, acolo ai un singur statut: pacient. Avem nevoie urgenta de oameni care sa semene cu Domnul Isus, care sa „miroase a Cristos” – dupa cum spunea fr Moldoveanu. Romania are multe nevoi, dar o nevoie acuta este cea de oameni dupa Chipul Sfant al Domnului. Fratele Petrica este in afara oricarui pericol si Domnul l-a ocrotit, Domnul sa binecuvinteze pe toti cei care s-au rugat pentru el. Laudat sa fie Domnul.


 3. stie cineva : unde se pot gasi predici cu fratele Petrica Gaina ?


 4. Din pacate acest frate minunat nu +si face casete…
  Este ca si apostolul Pavel..poate pe unde l+au mai inregistrat fratii,in Spania,la biericile unde se duce si exista statie si inregistreaya predicile.
  La inmormantarea fr Moldoveanu este inregistrat la Patrtosu.
  Poate la oradea.


 5. Sora Elisa, cred că există, încearcă pe predici.org.
  acolo s-ar putea să găseşti.


 6. Fratele Petrica are un loc al sau,in munte acolo unde sta,de rugaciune,un loc
  ferit de lume,doar pasarile mai sunt pe acolo,un mic paraias,si Domnul.
  e ca un paradis.
  E ca o oaza.
  Cand mi-a aratat locul ,mi-a zis”as vrea sa am timp sa stau aici,sa ma rog ,sa nu mai plec nicaieri si sa implinesc tot cea m predicat altora.
  Aici vin la orice ora cand vreau sa fiu singur cu Dumnezeu.
  Spania l-a obosit,sunt frati multi si l-au suprasolicitat.
  Sa ne rugam ca acest om special a lui Hristos,sa aiba putere fizica,pentru ca emana asa o curatenie in jur,ca te simti rusinat,cand te apropii de el.
  Tare il iubeste familia mea.


 7. Marius,ma enerveaza peste masura,ca e un amestec si acolo la predici.org de reclame..nici un streang,nimic,ca s afaca odata curatenie,intre si intre,trebuie sa fie o delimitare clara.Omul cauta predici si tu ii vinzi anvelope.
  si apoi nu ma descurc,ca nu mai dau de ele.
  Nu-s prea priceputa,dar mai de mult intrai imediat.
  Daca ma poate ajuta cineva..
  Stiu ca am mai cautat… si nu am gasit.
  Fratele Petrica se necajeste mult,sufera pentru altii,punand la inima problemele.


 8. Cand a trebuit sa mearga la seminar,
  frPetrica nu a avut bani sa urmeze
  si acest fel de „studii”.
  sincer”imi pare bine ca nu a facut-o”
  a ramas pur ,curat la o lacrima,
  e ca apostolul Pavel,si are mult har si iubire.


 9. Marius,mi-ai facut o mare bucurie,sa aud de frati asa de dragi,in saptamana asta.
  Poate Domnul iti da inspiratie..sa aduni de la fratii care au ,predici..ale fratelui.
  Mare pierdere sa nu avem adunate predicile lui.
  Nu am gasit nimic,pe unde am reusit sa intru.Cum de nu exista acum ,cand sunt atatea mijloace de inregistrare?


 10. Sora Elisa,

  cred că Dumnezeu pune daruri speciale în anumiţi oameni pentru zidirea Bisericii, pe cei care au caracter nu îi schimbă nici armata nici şcolile în asemănarea lor cu Domnul.

  Dacă ne-a promis că nici o otravă de moarte nu ne va atinge, cum crezi că poate afecta pe cel credincios o teologie stricată, fie ea predată în orice institut sau universitat din ţara sau lumea asta.

  Eu cred că fratele PEtrică ar fi rămas la fel de curat şi dacă ar fi fost la seminar.

  Îi dau temă de casă lui Andy, ucenic al fratelui, să îl înregistreze peste tot pe unde umblă cu dînsul.


 11. Asa e,am eu”ceva”gresit impotriva seminarelor . 🙂
  Probabil ca mai exista inregistrari facute in adunari,
  mai ales in Spania,unde a mai fost si acum 5 ani,
  unde fratii sunt mai doritori.
  Ce curios totusi,ce putini il cunosc. 😦
  ori nu intra pe net.


 12. Cel putin o predica a fratelui Gaina: http://www.maranata-arad.com/downloads.php


 13. Am cunoscut mai multi oameni ai lui Dumnezeu cu nume sonore sau mai putin sonore. Dintre acestia doar doi s-au lipit de inima mea in mod deosebit si de la care am avut cu adevarat ce invata. Am vazut in ei chipul Domnului Hristos. Unul dintre ei se ocupa de viata mea de credinta si se numeste prea iubitul frate Ioan Panican, si cel de-al doilea se numeste sfantul Petrica Gaina. Un om care m-a impresionat prin simplitatea lui si puterea cu care predica Cuvantul lui Dumnezeu. Imi doresc sa calc pe urmele acestor oameni intrucat si ei calca pe urmele Mantuitorului Isus Hristos. Dumnezeu sa-i binecuvinteze si sa-i tie cu sanatate.


 14. Frate Vasile Tofan, bine ai venit pe aici.

  Eu am fost mai „norocos”. Am cunoscut mai mulţi oameni de acest calibru.

  Pe fratele PEtrică Găină îl apreciez enorm, despre Ioan Panican… mă abţin.


 15. Sunt predici inregistrate cu fratele Petrica, doar să se dea „strigarea” si se rezolva 🙂


 16. In aceste momente, si Ratza se roaga pt Gaina!
  Domnul sa fie cu el si cu biserica pe care o pastoreste.

  O alta oratanie 🙂


 17. Da exista o frumusete deosebita in oamenii simplii, puri, e o mireasma diferita. Nu sunt instruiti in cameleonisme, in strategii subtile de manipulare etc. Am cunoscut si eu astfel de oameni si chiar mentorul meu a fost un astfel de om. Simplu, dar bine educat in ale Scripturii, rodul noptilor de rugaciune si studiu biblic, care l-au caracterizat toata viata.

  Oameni la care ma gandesc cu mult drag si dor pentru ca aici pe aceste meleaguri nu voi mai putea sa ii revad chiar daca vointa mea are fi de fier. Ei sunt sus, undeva – cred ca Mantuitorul le arata o alta intelepciune pe care si-au dorit-o foarte mult pe pamant.


 18. Hai să punem cumva la dispoziţia frăţietăţii, Andy, predicile fratelui Petrică.

  ar merita făcut un site.

  Ferice de tine, Romuluss, că ai avut un astfel de mentor.


 19. E o mare responsabilitate Marius, pt ca ma voi intalni (asta imi doresc sa ajung sa il revad si sa IL vad), si masura cu care mi s-a dat cu aceea mi se va si cere. Exista o teama ca nu sunt la nivelul acela la care el si EL si-au dorit.

  Articolele astea cand le scrii despre oameni mari – ma trec cu fiori pentru ca mi s-a dat o stafeta pe care altii mi-au intins-o cu o mana tremuranda de batranete dar foarte puternica a credintei.

  Dar au un rol f pozitiv totusi aceste articole ca ne curata, ne curata de mizeria secularismului, ne curata pentru ca ne atintesc privirea la oameni mari.

  Sa mai cautam dovezi ale existentei Lui? Acesti oameni care si-au dedicat viata pe altar si au devenit mai intelepti decat erau inainte de convertire – uite Marius o evolutie – da am gasit explicatia evolutiei si dovezile ei – acesti oameni sunt dovada evolutiei.

  Inainte de convertire erau mici foarte mici – dupa convertire au devenit mari – au evoluat in intelepciune in comportament, in dragoste. Sa evoluam si noi ca si ei.

  Ma bucur ca postezi aceste articole – ne curata, ne setteaza tinte adevarate.


 20. frati dragi , Duhul Sfant v-a luminat mintile , in privinta acestei NECESITATI . acuma , depinde de voi – care aveti si acest talant – daca ramaneti la vorbe si conbstatari , ori , actiponati . nu credeti ca s-ar putea sa fiti responsabili in fata lui Dumnezeu , pentru faptul ca noi astia mai simpli , desi dorim mult , nu avem predici cu fr. Petrica ? Ma rog , ca Acel ce v-a pus pe inima lucrarea aceasta sa va dea si putere sa porniti.


 21. Draga Romuluss, şi eu am aceeaşi temere. Mă rog uneori să mă lase Dumnezeu să fiu portar la Rai sau măcar om de curăţenie… dacă s-ar face gunoi, m-aş mulţumi şi cu rolul de gunoier al Raiului.

  Numai să fiu acolo să îi slujesc pe uriaşii spirituali.

  Să le fac pantofii, pardon… aripile… să le pieptăn penele… să le lustruiesc coroanele.

  De-astea aş face.

  Viorel, sper că se va face, mă bazez pe Andy, are şi voinţa şi putinţa.


 22. şi dorinţa… 🙂


 23. Domnul sa-l binecuvanteze pe Andy , amin ! Noi , cum vom stii daca vointa , putinta si dorinta lui sau materializat ?


 24. Fratele Petrica nu poate da momentan un raspuns cu privire la mesajele dumnealui. In clipa cand se va materializa, fiti siguri ca voi da strigarea.


 25. apropo: in viitor va aparea un site cu fratele Niculita Moldoveanu, cu realizarile dumnealui. Acuma este un blog, dar va aparea un site mult mai larg. Acela il asteptam cu nerabdare 🙂


 26. Draga Andy, Domnul să vă ajute la aceasta!


 27. Multumesc pentru aceasta veste buna,,,cu fratele Petrica.
  Domnul sa+l tina ,sa+i dea sanatate,asa un frate smerit..
  dar cu putere!
  deocamdata il ascult pe viu la Obreja,dar cum ami are vreo 6 sate..nu e atat de des aici..


 28. Prea iubitule Marius daca doresti sa-l cunosti mai bine pe mult iubitul frate Panican, te invit la Scoala Maranata. Un timp binecuvantat unde ai posibilitatea sa postesti, sa te rogi, sa petreci un timp binecuvantat la Picioarele Domnului. Stii cum e, pana nu cunosti un om este normal sa te abtii. Ma gandesc ca nu oricine are ocazia sa invete la picioarele fratelui Richard Wurmbrand. Deci, te asteptam cu drag la Scoala Maranata.


 29. Cred ca ar fi bine sa ne interesam despre acesti oameni,care vin sa imite pe altii,care sustin neadevaruri,cum ca l-au cunoscut pe WR,cand sora Sabina a spus clar ,ca nu a fost niciodata in casa lor,ba a mai imitat si vocea acestuia,apoi a schimbat melodiile cantarilor fr N moldoneanu,adica sta e traire in neadevar,care inseam,mai clar MINCIUNA!
  Domnului nu-I plac imitatorii,ii place sfintenia.


 30. Draga Elisa
  Esti total dezimformata si inca rau de tot. Iti dau un sfat prietenesc: fa rost de numarul de telefon al fr. Ioan Panican si intreaba-l personal de toate nelamururile pe care le ai. Nu lasa ca inima sa-ti fie otravita de minciunile celui rau pe care le arunca prin gura slujitorilor lui. Daca vei veni in Biserica de unde sunt, unii iti vor spune ca il imit pe fratele Panican. ” Si vocea va da de gol ca sunteti galileeni”, ce-o fi vrand sa insemne? Oare ucenicii incercau sa imite pe cineva? Nu uita : ” dragostea acopera totul”. Dumnezeu sa te binecuvinteze. Si eu am facut o mare greseala cand, cu ceva timp in urma am primit la inima mea vorbe rele despre un frate, si l-am judecat multi ani. Ba chiar atunci cand il intanlema aveam o repulsie. Asta sa fie atitudinea corecta a unui copil al lui Dumnezeu? Abia dupa ce l-am cunoscut pe acest frate si am citit doua dintre cartile pe care le-a scris, m-am pocait in sac si cenusa, si mi-am cerut iertare Domnului. Si daca ajungi sa te convingi de un adevar despre o persoana oarecare, nu ai dreptul sa judeci sau sa vorbesti negativ la adresa acelei persoane. Pozitia corecta a unui om nascut din nou, este cu totul alta. Cuvantul Domnului ne invata in multe locuri ce atitudine trebuie sa avem de fiecare data. Ioan 13:34,35; 1corinteni 13,iacov 5:16b si multe altele. Ma rog pentru tine, ca Dumnezeu sa vindece inima ta de ranile pe care le are si cu ochii tinta la EL, sa fii plina de DRAGOSTEA, care biruie totul. Cu smerenie nevrednicul rob al Domnului, Vasile Tofan. Daca doresti adresa mea de mail : vasiletofan2002@yahoo.com


 31. Dezinformarea e de partea dumneavoastra ,frate Vasile.i-ti spune unul care l-a cunoscut pe RW timp de 20 de ani .Am fost in casa dinsului si la-m vazut de multe ori predicind. I-l cunosc si pe Panican,si te sfatuiesc cind te intilnesti cu el sa mergi putin prin scriptura sa vezi cit de adinc e. Ai sa auzi si de la alti care i-l cunosc. In primul rind el se isala pe el si apoi pe alti repetind predicile vazute depe video ale fratelui RW. Numai Rw a putut sa vorbeasca in felul acela pentru ca el a experimentat si a trait ceea ce a predicat.
  Ma opresc aici ar fi multe de zis dar ;assi pe altii care stiu cum stau lucrurile,dar daca vrei sa i-l asculti si-ti plac imitatiile nu te opreste nimeni ai libera alegere numai nu spune despre cei care cunosc adevarul ,ca sunt dezinformati.


 32. Draga frate Vasile,cine a invatat la picioarele Domnului Isus cu adevarat,nu imita vocea nimanui cand predica,adica nu se da drept ceea ce nu este,nu?

  Fratii care au intrebat pe sora Sabina despre acest frate Panican,sunt oameni cu marturii adevarate,nu barfitori,nu dau un nume important aici,a carui marturie buna este cunoscuta,poate ca nu este de acord.
  Iar ea a spus”Nu-l cunoastem,dar lasati-l in pace daca Domnul le vorbeste asa oamenilor”
  Este curios cum se simte el,din ce duh o face?
  de ce cauta putere de aici si nu de Sus?

  L-am ascultat de multe ori la biserica penticostalala Brasov,unde incepea cate o intamplare din inchisoare a fr RW,,,la persoana a Ia apoi,la sfarsit spunea ca ,,,era vorba de RW,,,ce era acest lucru decat teatru ieftin,am vrut sa-i vorbesc,personal,dar m-am mutat,in Caransebes,ori aici el nu vine,e prea mic orasul pentru dansul.
  Nu inteleg de ce s-a bagat si pe cantarile fratelui Niculita,care a spus la radio”va rog,nu schimbati cantarile,lasati-le asa cum sunt”
  Ce se poate spune despre un om care nu numai ca imita,ci si strica ceea ce Duhul Sfant, apus in cantarile fr Moldoveanu? a facut un CD cu cantarile modificate,,e dureros,nu e numai plagiat,e Minciuna..iar tatal minciunii e Diavolul,fie ca va place sau nu.
  Ma iertati,dar cand vorba te da de gol..e vorba de felul nostru de a vorbi,doar nu ati crede ca Petru s-a apucat sa imite vocea Domnului Isus.

  Poate ca o sa va scriu,dar mai degraba i-as scrie dansului,sa-l intreb daca nu are remuscari cand minte ca a invatat la picioarele unui om pe care nu l-a cunoscut.
  Vrand sa arate cat e de prieten cu RW,a anuntat in biserica penticostala din Brasov(eram acolo) ca fr RW a murit,,ca a sunat el in America ,,,numai ca fratele inca traia…a fost anuntata in alta zi eroarea.
  Frate Vasile nu contest ca sunteti un om sincer si cu bune intentii,dar eu urasc minciuna teribil,dar cand unii isi zic si frati si o folosesc,,,cum sa predici Adevarul spunand minciuni?
  El trebuie sa se pocaiasca ,sa lase la o parte circusul si teatrul,nu e vreme de pierdut,suntem la un pas de ziua sfarsitului,cenusa si sacul asteapta,dar in acest moment nu pe mine,in aceasta ocazie,nu-mi permit sa arunc cu lucruri neadevarate.


 33. Prea iubita sora Elisa,
  De un lucru sunt convins. Dumnezeu nu se lasa a fi batjocorit. Mai e ceva: „la sfarsitul acestui veac, fiecare, vom da socoteala inaintea LUI, de binele sau raul pe care-l va fi facut pe cand traia in trup”.Datoria mea este, de a-mi duce la capat mantuirea, cu frica si cutremur. Il cunosc pe fratele Panican de 8 ani si pot marturisi ca d-lui, prin harul Domnului, a avut o influenta hotaratoare asupra vietii mele de credinta. Daca sustineti cu tarie ca adevarul sta de partea dvs., ma rog sa aveti curajul sa veniti in fata unui numar de frati, care ne vom srange pentru o noua sesiune la Scoala Biblica Maranta.Intre fratii care vor veni la aceasta Scoala, sunt dintre cei carora Dumnezeu le-a dat daruri duhovnicesti, cum ar fi : prorocie, vedenii,deosebirea duhurilor,vindecare, etc. Acest eveniment se va desfasura in perioda 6-12 octombrie la Zarnesti-Brasov. Stiu ca traim vremurile din urma, vremuri in care cel rau cauta sa inghita pe tot mai multi. Am un respect deosebit pentru acest om, fratele Panican, de care Dumnezeu se foloseste intr-un mod deosebit. Nu vad un lucru rau ca d-lui il imita in voce pe fr. R.W. Pe fratele Panican il cunosc indeaproape, si nu mi-a dat niciodata vreun motiv sa ma indoiesc de credinta sau de viata pe care o traieste alaturi de Domnul Isus. A-si dori ca lumea crestina din Romania sa mai aiba macar 5 oameni ca fratele Panican. Va indemn cu dragoste, veniti la Zarnesti in perioada 6-12 octombrie. Daca a-si fi in locul dvs., sa fiu sigur de informatiile pe care le am, nu a-si ezita sa merg oriunde ar fi, pentru ca adevarul sa triumfe. Scrieti-mi va rog pe adresa de mail, in ce biserica mergeti. Calatoresc foarte mult in tara si a-si fi interesat sa vizitez biserica unde mergeti. Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va umple inima cu dragoste. Cu sinceritate, nevrednicul rob al Domnului, Vasile Tofan.Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: