h1

Primul număr „Creştinul Azi” după Congres

iulie 26, 2007

A apărut primul număr al Revistei Creştinul Azi. Primul număr după Congres.

Este un număr care relatează pe larg ce s-a întîmplat în timpul Congresului, redă viziunea noului preşedinte cu privire la mandatul pe care i l-au încredinţat delegaţii, urmează un interviu cu Dr. Otniel Bunaciu, un material prezentat de vicepreşedintele cu educaţia, Dr. Paul Negruţ, informaţii despre Slobozia de Argeş, un articol al preşedintelui de zi al Congresului, fost preşedinte al cultului, Vasile Taloş, intitulat „N-am fost un erou”, apar moţiunile Congresului, o serie foarte apreciată de maxime, de data aceasta „despre pocăinţă” etc.

Citiţi, merită!

Este un număr al preşedinţilor foşti şi cel actual. Aşteptat cu nerăbdare şi care merită citit de cît mai mulţi.

Apare aici din două sau chiar trei motive:

1. Tirajul s-a epuizat şi cred că numărul merită citit de cît mai mulţi dintre credincioşii noştri.

2. Pînă la apariţia paginii web a uniunii, unde sperăm să vedem, aşa cum s-a sugerat, şi revista cultului on line, cred că revista merită distribuită şi pe această cale. Datorită „vizibilităţii” acestui spaţiu, cred că merită folosit ca vehicul şi ciudăţenia asta de blog în slujba popularizării revistei.

3. Din cauza faptului că am avut o contribuţie semnificativă în aprovizionarea cu materiale pentru acest număr, nu cred că trebuie să fiu timid în a promova lucrurile bune făcute de această nouă echipă. Din acest motiv şi pentru că noua echipă a declarat că va promova transparenţa, comunicarea, accesul la informaţie, nu am nici un fel de reţinere pentru a da mai departe spre a tuturor cunoştinţă numărul de faţă.

Iată un prim număr bun şi Dumnezeu să binecuvînteze lucrarea bună a slujitorilor Lui.

18 comentarii

 1. Ma scuzati… Dupa ce-am citit zbaterile interioare ale unui… pamantean simplu, mi se par desuete comentariile despre „Crestinul Azi”. Nici nu am rabdare sa citesc tot postul.
  http://danspaniard.wordpress.com/


 2. Ce sa-i faci, Amarij, chestie de gust 🙂
  Nu toata lumea este la fel de desprinsa de ce s-a intimplat acolo si de ce se intimpla si de felul in care se reflecta ce anume se intimpla in micuta si preadolescenta, proaspata si tinara noastra presa. sa avem rabdare cu noi insine.

  Avem si framintari metafizice si mai coborim cu picioarele pe pamint.

  cu capu-n nori si cu picioarele pe pamint, asta este idealul meu, ca intotdeauna am dorit sa fiu mai inalt 🙂


 3. referitor la ce este pe site-ul Spaniardului,
  dacă vrei să vezi tălpile lui Dumnezeu, uită-te în sus,că pe Rotocolul Pămîntului i se odihnesc picioarele

  „Dumnezeu, pupa-I-aş tălpili”


 4. Ma mai scuzati o data… Crestinul Azi, nu stiu exact cand se editeaza pana acum neintrerupt, dar daca cumva a inceput postdecembrist, e la fel de micuta si preadolescenta, proaspata si tanara precum presa de-a dreptul adolescentina. Prin `90 au aparut si Salut, Opinia tineretului….
  E maidegraba vorba de lipsa de profesionalism, si de obiectivitate, dupa parerea mea. De-aia continua sa fie proaspata si tanara. Adica imatura.


 5. amarij,
  dupa ’90 au aparut si citeva reviste care ramin la fel de proaspete si tinere ca la inceput, fara ca nimeni sa afirme despre ele ca sint imature; e vorba de Dilema Veche si de revista 22 (am ales exemplele astea pentru ca sint de dreapta)


 6. draga Amarij, Crestinul Azi, pina una alta, impreuna cu Suplimentul teologic este una dintre cele mai longevive si raspindite reviste baptiste. Ne spui mai exact unde ai identificat tu lipsa de profesionalism si obiectivitate?
  Nu de alta, dar echipa redactionala este dornica tot timpul de progres si doreste sa corecteze neajunsurile.
  Daca ai ceva de spus la obiect, clar, concret, cu fapte si argumente, please!


 7. aha,gata! m-am prins! daca revista era din ’60-’70, abia atunci era matura!…deci daca cineva scoate o revista astazi, revista respectiva este sugaci..interesanta idee


 8. pentru toti!
  (nu are legatura cu subiectul demai sus)
  intrati pe Dilema Veche si citit articolul lui Plesu „Cleptomania”; un articol despre virtutile poporului roman


 9. era sa uit ce era mai important- 23 martie 2006 (cautai la arhiva)


 10. Dar de ce ii spune Azi? E legat de ziarul FSN-ului (sau cum ii mai spune partidului ala zilele astea?)


 11. Te incurajez amariji sa iei atitudine si sa scrii pe adresa redactie critici constructive si sugestii care pot duce la imbunatatire. eu am facut-o cu privire la primul numar din buletinul informativ „Stiri Baptiste”. confirm, exista deschidere la a primi sugestii pentru a corecta neajunsurile. sigur ca trebuie sa acordam echipei redactionale dreptul de a selecta ce considera potrivit din ce propunem noi. in fond noi ne dam cu parerea, dar ei sunt responsabili si trebuie sa dea socoteala de munca lor.
  amariji, vrei o adresa de email care sa te ajute sa contribui la iesirea presei baptiste din era preadolescentina,poate chiar sa devii colaborator voluntar…? 🙂


 12. Mircea, recidivezi, iar ai fost elegant 🙂


 13. invat.:)
  imi face bine:)


 14. draga dadatroll, ii spune Azi pentru ca la vremea aceea, in 90, imediat dupa Revolutie, in entuziasmul de a schimba vechiul nume, Indrumatorul Crestin BAptist, s-a ales imitatia unei reviste foarte respectabile Christianity Today.
  Asa ca cei care doreau sa o rupa cu traditia Indrumatorului in care apareau si scrisori elogiase catre Ceausescu, au pus schimbat numele in acest fel.
  Poate ca se va schimba din nou, cine stie?


 15. ii spune ”Crestinul Azi”, pentru ca Dumnezeu nu vrea ca sa isi aduca aminte de trecutul tau, ci pe Dumnezeu il intereseaza de viitorul tau, si te avertizeaza in privinta vietii tale,ca spune ”AZI ”depinde ce alegi in viata ta,alegi pe Dumnezeu si poti fii asigurat ptr.vesnicie in Raiul lui Dumnezeu, sau mergi in calea ta, care este fara Dumnezeu si sfarsitul ei va fii in iadul cel vesnic.
  Dumnezeu te avertizeaza si tot odata ti-a intins mana, tu trebuie doar sa il apuci.Ce alegi ptr tine?


 16. […] “La pătrăţosu” puteţi găsi varianta scanată a revistei “Creştinul azi” nr.3/2007 […]


 17. […] Primul număr “Creştinul Azi” după Congres […]


 18. De ce n-a mai aparut „Crestinul Azi”?Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: