h1

Încheierea lucrărilor şcolii de vară

august 18, 2007

Seminariile Şcolii de vară Perichoresis Ipoteşti – Oradea s-au încheiat la ora 17.00 odată cu lansarea celor două volume scrise de Răzvan Ionescu, România şi Julieta la fix şi Cînd sfinţii mergeau la teatru.

Lansarea, modestă în ceea ce priveşte participarea publicului orădean, a fost totuşi un prilej de autentică bucurie artistică, mai ales în momentul lecturii de către autor a primelor şi ultimelor pagini din România şi Julieta la fix.

Cristian Bădiliţă a prezentat lucrarea Cînd sfinţii mergeau la teatru cu mult umor, nedidactic, foarte entuziast.

Şcoala de vară s-a încheiat în urma unei evaluări foarte pozitive atît din partea participanţilor cît şi din partea co-organizatorului invitat, dr. Cristian Bădiliţă.

Le mulţumim tuturor celor care au avut „curajul” să participe la un asemenea „happening” (Voicu Bojan) şi care au adus cele bune şi au luat cele bune cu ei.

„cele bune să se-adune, cele rele să se spele… ”

vom reveni!

UPDATE

Iată primele reacţii

8 comentarii

 1. Este trist ca intelectualii evanghelici au acceptat compromisul ecumenic. Este o enorma greseala! Astazi, mai mult ca oricand,trebuie sa luptam pentru credinta data sfintilor o data pentru totdeauna (IUDA vers. 3). Ce putem invata in sfera teologiei de la teologi ortodocsi si catolici? Luther, Calvin, Zwingli ar muri inca o data sa vada compromisurile pe care le fac unii evanghelici contemporani. Nu inteleg de ce nu au fost convocati intelectuali neoprotestanti de certa valoare, evanghelici ca de pilda cei din Timisoara de la Centrul Areopagus? Sau cei din Bucuresti, de la Facultatea de Teologie Baptista, ca de pilda Prof. univ. dr. Otniel Bunaciu, cu master la OXFORD sau lect. dr. Daniel Maris etc. Este o eroare,frate Marius Cruceru, sa crezi ca poti avea succes si binecuvantare, in acest fel, promovand ecumenismul! Si eu lucrez cu oameni din Academia Romana, sunt specialist in istoria Bisericii romanesti si europene, am publicat carti si studii in acest domeniu, am colaborat in cadrul unor granturi CNCSIS cu specialisti care au publicat la OXFORD, ca Veniamin Ciobanu, dar nu in sfera teologiei. Nu este de scuzat ignoranta si lipsa de profesionalism a unor oameni ca Marius Cruceru, care refuza colaborarea cu intelighentia baptista din Romania !

  Lect. dr. SORIN BULBOACA
  Universitatea de Vest Vasile Goldis
  Cancelarul Facultatii de Stiinte Umaniste, Politice si Administrative


 2. Draga Sorin,

  v-am mai raspuns o data.
  N-ati fost acolo ca sa judecati. Pe net gasiti citeva rezumate ale unor lucrari care nu au nici in clin nici in mineca cu ceea ce dvs. numiti „compromisul ecumenic”
  ne puteti lamuri si pe noi ce intelegeti prin aceasta expresie?

  Va intreb inca o data CE INTELECTUALI DE MARCA CARE SE OCUPA DE TEXTUL ORIGINAL AL NOULUI TESTAMENT CUNOASTETI IN ROMANIA SI SINTETI SIGUR CA NU AU FOST INVITATI LA ACEASTA SCOALA DE VARA?

  va rog sa redefiniti lista.
  Din cite cunosc persoanele pe care le enumerati, va repet, nu au competente in domeniul amintit.

  Sugerati sa facem ceva de dragul de a fi facut?
  asa, la ingramadeala, ca sa ne simtim bine, sa ne invitam unii pe altii ca sa ne ascultam debitind generalitati despre subiecte pe care nu le cunoastem?

  Cred ca va grabiti foarte tare sa etichetati ca o „eroare”, „ecumenism”, „ignoranta”, „lipsa de profesionalism” oameni pe care ii cunoasteti foarte putin si evenimente la care n-ati participat.

  Cred ca ar fi mai bine sa ii lasam pe cei care au participat sa se exprime asupra celor intimplate.

  Meritul comentariului dvs. este totusi insemmnat, ati ridicat o problema foarte importanta
  si anume ceea ce dvs. numiti

  INTELIGHENTIA BAPTISTA DIN ROMANIA!
  acesta este un subiect la care merita sa meditam cu toata onestitatea.


 3. Am fost inteles gresit, scopul meu nefiind acela de a-l ataca pe distinsul pastor si profesor Marius Cruceru, ci doar de atrage atentia asupra capcanelor ecumenismului si a solicita realizarea unui front comun a intelectualilor evanghelici, promovarea prin toate mijloacele a universtarilor neoprotestanti(in primul rand BAPTISTI),pentru ca ceilalti au destule mijloace sa se afirme! Imi cer iertare pentru afirmatiile acuzatoare la adresa distinsului profesor Marius Cruceru, indiscutabil unul dintre cei mai valorosi intelectuali evanghelici si pastori din Romania, in momentul de fata. Si fac aceasta in mod public, pentru ca il respect, il apreciez si il simpatizez foarte mult. Doresc succes Universitatii Emanuel din Oradea, pentru ca obiectivul meu nu a fost sa atac aceasta institutie, ci sa atrag atentia ca in Romania exista si alte grupuri de universitari evanghelici, capabile de cercetare stiintifica la varf, cum este cazul la Universitatea de Vest Vasile Goldis. M-as bucura foarte mult daca la fiecare Universitate din Romania s-ar contura un GRUP DE INTELECTULI EVANGHELICI, care sa dea tonul si sa schimbe atmosfera intelectuala din Romania!


 4. eu unul nu mai inteleg mare lucru din toata povestea asta. am cam intrat in ceata. 🙂


 5. Scuzele sînt acceptate, dr. Bulboacă!


 6. Ce nu ai îneţeles, draga Mircea? Dînsul m-a acuzat de ignoranţă şi lipsă de profesionalism şi, după un dialog privat, şi-a cerut scuze în mod public, după cum am fost şi atacat în mod public.

  Cred că în felul acesta amîndoi am urmat MAtei 18.


 7. acum inteleg… lipsea din ecuatie „dialogul privat”. :)putea fratele Bulboaca sa ne lamureasca si pe noi de unde rezulta aceasta schimbare de atitudine.
  oricum, cele doua fraze de mai jos mi se pare ca adopta doua pozitii extreme in raport cu Marius Cruceru. mi-e greu sa le percep ca venind de la aceiasi persoana, dar, probabil, explicatiile din privat i-au schimbat total parerile d-lui Bulboaca cu privire la scoala de vara si la persoana d-voastra.

  „Nu este de scuzat ignoranta si lipsa de profesionalism a unor oameni ca Marius Cruceru, care refuza colaborarea cu intelighentia baptista din Romania !” (din primul comentariu scris de dr. Bulboaca)

  „Imi cer iertare pentru afirmatiile acuzatoare la adresa distinsului profesor Marius Cruceru, indiscutabil unul dintre cei mai valorosi intelectuali evanghelici si pastori din Romania, in momentul de fata. Si fac aceasta in mod public, pentru ca il respect, il apreciez si il simpatizez foarte mult.” (al doilea comentariu scris de dr. Bulboaca)

  poate era indicat ca primul comentariu sa fi fost trimis in privat si poate nici nu mai era nevoie ca al doilea sa fie transmis public. zic asta tot in spiritul textului Matei 18.

  Sa dea Domnul sa fie totul bine si, cine stie, poate la anul veti fi d-voastra invitat la o scoala de vara organizata de fratii nostrii din Timisoara sau Bucuresti.


 8. […] Posted by turnul on August 26th, 2007 Încheierea lucrărilor şcolii de vară […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: