h1

Credinţa adevărată … ştie să pună pe blogroll

august 23, 2007

Hai că m-am lămurit… gata. Am înţeles acum în sfîrşit care este durerea cea mai mare a dlui Dorin. Trist şi…. daţi-mi emetiralul, vă rog, dacă n-aveţi, vă rog să îmi daţi o pungă…. Am rău de blog! Vă rog! să nu facem mizerie pe aici, că uite-aici în gît îmi stă!

Ce s-a întîmplat?

Bastrix a auzit de prietenul nostru Ionatan.

I-a scris o poezie. Mă abţin de la a deveni critic literar în cazul ăsta. S-ar putea ca omul să fi fost sincer în momentul acela, dacă inspirat n-a fost.

Ionatan i-a raspuns frumos într-un comentariu scurt.

Sunt impresionat şi îţi multumesc.
Dincolo de orice culoare e văzul!

După care urmează următoarea milogire asezonată cu laudă de sine:

Domnule scriitor, ca unul care acum 10 ani am lăsat în urmă vreo 80 de cărţi de literatură pentru a mă dedica teologiei ortodoxe şi ca preot ortodox, ca Părinte, care trebuie să văd de deasupra oamenii, de sus, de la înălţimea iubirii şi nu a frivolităţii, ştiu să văd oamenii şi, mai ales, pe cei care scriu poezie.

Pe dv. v-a impresionat gestul meu iar pe mine m-a impresionat durerea dv.

Dacă vreţi să mă impresionaţi şi dv. pe mine, atunci faceţi gesturi de uimire şi la dv. pe blog, în felul următor.

Uitaţi-vă la mine în blogroll-ul ortodocşilor, a blogurilor ortodoxe, uitaţi-vă pe fiecare blog în parte, şi, blogurile care vă plac, puneţi-le la dv. în blogroll unde nu este niciun ortodox ci numai baptişti.

La fel ar trebui să facă orice bloggăr baptist: să pună blogurile şi să le comenteze, nu pe cele care sunt ale lor sau ale prietenilor lor, ci pe acelea care merită.

Mergeţi pe meritocraţie şi pe muncă şi nu pe parteneriat!

Cutremuraţi-mă şi dv. cu gesturi!

Credinţa autentică ştie să cutremure!

Înspăimântaţi-mă şi dv. cu fapte de inimă mare şi nu de inimă mică.

Cred că aţi înţeles tot ce am scris. Sunt sigur de asta.

Am redat întocmai comentariul. S-ar putea să se steargă între timp, dar deja a fost văzut de mai mulţi „clickări baptişti”.

Combinaţi asta cu acest post pentru cei interesaţi de „statistici” în traducere liberă, „rating”, şi adunaţi, împărţiţi, măsuraţi, cîntăriţi şi vedeţi ce rezultă.

Nu-ş cum se face că tot nu mi-a trecut ….! Am rău de blog! Dar cel puţin a meritat. Acum ne-am lămurit.

Am să fac şi eu un pustiu de bine, dacă asta îl bucură pe Dorin. Aşa ne învaţă Cristos, să biruim răul prin bine. Am să îl pun pe blogroll, dacă asta îşi doreşte cel mai tare de la un baptist. Uite chiar acum fac asta!

Sper ca în sfîrşit să fie mulţumit. Îi voi ruga pe toţi prietenii să îl pună în bloggroll, vom face o conspiraţie de clickări, un „parteneriat”, ca de obicei, ca să îl facem pe om să se simtă bine.

Doamne apără-ne şi păzeşte-ne că aşa ceva n-am mai auzit şi citit pe bloguri pînă acum! Dar pot eu şti ce-i mai bine pentru om, dacă el asta vrea? Să lucrăm la ratingul domnului Dorin!

Update!

Renunţ la primele patru locuri!!! Să îl ducem pe Dorin mai în faţă!

Hai că am pus A Bastrix ca să fie primul din listă!

32 comentarii

 1. eu cred ca i-ati facut pana acum multa reclama, iar el nu s-a lasat mai prejos scriind mereu posturi ca sa atraga atentia noastra, jignind pe cam pe toata lumea. Si daca autorul acestui blog se voteaza singur oare cine l-a ridicat in top pe domnul Piciorus, cand a scris acele articole? a inceput patratosul sa se joace dea click-urile?


 2. draga Simplugînd, dacă asta doreşte omul, asta trebuie să i se dea, cum interpretezi alfel comentariul ăsta.
  M-am gîndit să îl ajutăm să iasă în faţă şi în acelaşi timp să fie lasat in pace.

  Nu stiu daca este permis sa te rogi pentru cineva sa ii creasca ratingul, dar sigur putem face ceva pentru asta.

  dati un click la mine, dăm două click-uri la bastrix, ca sa se împlinească dorinţele lui Dorin.

  Speram că este o miză mai mare decît asta, de asta mi-am revenit foarte greu aseara.


 3. Ionatan a dat o replică poetică adevărată, după cum era de aşteptat, în rubrica lui „Poezia de zi cu zi”. Sper să vă pricepeţi puţin la poezie să realizaţi „răsăritul de altă culoare” piroşcian:

  ***
  dincolo de orice culoare e Văzul spuneam
  care Văz mănâncă fierbinţi oasele iubirii
  sau îngheţate pe obraze lacrimi poate că nu
  poate că un drum nu e drum e pulbere doar
  locul de lăsat urma stânca umbrei câtă e şi atât
  durerea tălpii de a pluti

  nu te chem în răsăritul meu de altă culoare
  nici în plutirea tălpii mele-n dureri
  doar undeva la marginea Văzului ca pleoapa
  care se face pasăre sau alt vis
  când se lasă…

  preotului Dorin P


 4. Adamaica, decriptează-ne şi nouă mesajul lui Ionatan, eu mă pricep doar la greacă şi latină, la poezie n’prea.

  Tu eşti mai acomodată cu universul lui Ionatan?
  Un comentariu la poezia lui?


 5. Am pregătit un comment… dar mă abţin deocamdată.


 6. Iara iasa la lumina samariteanul milostiv din dumneavostra…

  Eu cred ca i-ati facut mai mult rau domnului Dorin, de fapt bisericii ortodoxe. E drept bastrix are de castigat, dar BOR nu! Am dat link-ul de la Bastrix, unor prieteni ortodocsi, dar ortodocsi adevarati, nu dupa ureche, persoane care intreaba preotul despre orice afirmatie fac, persoane care chiar vor sa stie in ce cred… si chici ce? au ramas surprinsi de parerea domnului Bastrix despre neoprotestanti… „la voi se refera?” Au ramasi surprinsi de cat de jos poate ajunge un preot, si cate minciuni frumoase poate sa spuna. Lumea se trezeste si nu mai face ce zice preotul, ci se mai uita si la ce face acest preot. Nu mai traim in anii ’70 cand se credea orice imaginatie disperata a preotului de a-si „salva” turma (sau leafa, care vreti dumneavoastra), gen stinsul luminii si altele.

  Imi pare rau, dar cred ca Dl Dorin face mai mult rau decat bine bisericii ortodoxe.

  Cu umilinta,
  Lucas
  (Luck as…)


 7. eu sincer apreciez sinceritatea! nu stiu daca domnul Dorin mai vrea sa creasca in top atata timp cat se pare ca nu face prea mult bine bisericii ortodoxe, sau poate asta nu e asa de important pt el…deci la multe click-uri! sa vada toti „cat de jos poate ajunge un preot”


 8. Şi eu cred la fel, Lucas, cred că el oglindeşte la ora asta cel mai bine diferenţele despre care vorbeam cu dl. CNI, diferenţa dintre „ortodoxia autentica” şi anumiţi reprezentanţi ai BOR.

  Păcat, trist!
  am înţeles că drept reacţie la acest post a scos din sertare corespondenţa dintre noi pe care a afişat-o pe blogul dînsului.

  A mai făcut-o o dată şi cu mine şi cu alţii. Altă strategie cre se întoarce împotriva dînsului din păcate. Mă tem că şi-a pierdut complet simţul ridicolului.

  Nu retractez nimic din ce i-am spus atunci şi esenţa a fost: dulcegăreala şi pseudo-împăcăciunea de circumstanţă nu acoperă lipsa regretului şi a unei autentice confruntări de idei.

  Dînsul a continuat să atace, să trăiască în neadevăr, fără să revină sau să îşi ceară scuze pentru cele spuse despre protestanţi, neoprotestanţi, Wurmbrandt etc.

  A încercat, după cum vedeţi din cele două scrisori, o împăcăciune de culise, pe care am refuzat-o, dacă în public continuă să ne spurce în toate felurile.

  Cumplită duplicitate!
  Pe la spate prieteni, pe faţă să fim atacaţi în toate felurile şi batjocoriţi ca la uşa cortului.
  „Publicul (taliban) nu trebuie dezamăgit”

  Pocăiţii sînt pocăiţi, dar nu fraieri şi blegi.
  Nu am timp de pierdut cu astfel de derapaje din spaţiul bunului simţ şi din sfera înţelepciunii minimale.

  Dumnezeu cu mila!

  Dar eu tot am nevoie de emetiral!
  S-ar putea să fie de la bilă, de la ficat, de la o indigestie sau de la o „enteroblogită”, nu ştiu.

  Nici un atac asupra mea nu mi-a căzut aşa de rău ca penibila milogeală redactată mai sus.


 9. Am citit cu atentie comentariul parintelui Dorin si nu am vazut nicaieri solicitarea lui de a fi trecut bastrix-ul in blogrollurile neoprotestantilor.

  Scrie negru pe alb:
  „Uitaţi-vă la mine în blogroll-ul ortodocşilor, a blogurilor ortodoxe, uitaţi-vă pe fiecare blog în parte, şi, blogurile care vă plac, puneţi-le la dv. în blogroll unde nu este niciun ortodox ci numai baptişti.

  La fel ar trebui să facă orice bloggăr baptist: să pună blogurile şi să le comenteze, nu pe cele care sunt ale lor sau ale prietenilor lor, ci pe acelea care merită.”

  Deci ceea ce il roaga pe respectivul e sa se uite in blogrollul ortodox de pe bastrix si daca va gasi un blog ortodox interesant sa dea legatura spre el.

  Parintele Dorin are un stil mai pretentios de a se exprima, dar este totusi un stil clar.Cred ca ai exagerat cu postarea de mai sus. Parerea mea.


 10. Irina, ce bine ar fi să fie aşa! Dacă ar fi aşa, acu trec postul ăsta în privat.

  Mă tem că toţi am înţeles acelaşi lucru.
  Mă tem că este vorba de blogurile multe pe care le administrează Dorin.

  Din păcate nu este prima ieşire a pr. Picioruş în direcţia asta.
  Acest comment vine într-un context mai larg în care a spumegat prima dată cînd un blog baptist a avut tupeul să devină vizibil etc.
  Ce să mai pierdem timpul, dacă urmăreşti involuţia posturilor dînsului de prin aprilie-mai încoace pe această temă vei descoperi ceva recurent

  „noi sîntem buni, de apreciat, dar neoprotestanţii au făcut o conspiraţie şi ne ia faţa” etc.

  Dacă veţi aşeza lucrurile în contextul mai larg şi veţi citi cu răbdare cele scrise de domnul Picioruş s-ar putea ca grila hermeneutică prin care aţi citit comentariul dînsului să fie sensibil modificată.


 11. Este inepuizabil, Ionatan ăsta! Şi dacă uneori i-am spus că se repetă, tot are rezerve să ne uimească. Nu ştiu ce comentariu a pregătit Ionatan, dar ce am înţeles eu citind dedicaţia lui pentru d-l Picioruş este că îl cheamă aproape de Văz, nu de culoare. Este limpede pentru oricine: Dumnezeu nu mai este Ochiul atoatevăzător – deci, trimiterea nu mai este la o parte concretă a trupului, ci este chiar forţa care face viu ochiul, este Văzul.

  De aceea, indiferent de ce culoare are răsăritul nostru – cred că „nostru” se referă la cei ce cred într-un anume fel – invitaţia lui Ionatan este „pe marginea Văzului”, pe marginea lui Dumnezeu, nu în contemplarea unui răsărit într-un anume fel colorat. E superb!

  Sau poate numai eu mă bucur copilăreşte. Mai nou am devenit, din critic, „profesor de poezie”.


 12. Mulţumesc A. Dama, ai înţeles şi ai explicat exact poezia. Dacă e cineva care are nelămuriri cu privire la fiecare vers în parte, să vină cu întrebarea pe blogul meu…
  Comentariul despre care pomeneam nu are legătură cu poezioara asta şi postarea lui depinde de evenimente: se poate foarte bine să renunţ la el, aşa cum se poate transforma într-un post pe blogul meu. Voi lua hotărârea mâine după masă.


 13. Frate David,

  Eu cred că mă iubiţi foarte mult şi de aceea o să-mi trimiteţi şi cărţile dv., care nu au mai ajuns, pentru că era un colet foarte mare.

  E o iniţiati-vă bună, aceea de a mă vota tot timpul, de a mă citi, nu pentru că sunt mort după cititori oarecare, ci, pentru că, s-ar putea să şi ştim să scriem, pe de o parte, şi să fim şi captivanţi pe de altă parte.

  Dacă observăm ceva interesant la dv., captivant, percutant, admirabil, extraordinar, îl vom cita imediat, chiar dacă cireşul [ştiţi dv.] se va pleca prea mult într-o parte.

  Aşa că staţi pe fază şi observaţi ceea ce o să-mi placă la dv. Ceea ce o să-mi placă o să fie foarte evident. La fel şi ce o să-mi displacă.

  Din scrisorile noastre două, nu rezultă că am vrut să fac târguieli cu dv. [ Asupra ce m-aş fi târguit? Asupra Casei poporului? Asupra casei mele? Asupra casei dv.?], ci că îmi doream să se termine odată cu uraganul de vizitatori care îl apărau pe W.

  Ceea ce am scris la noi pe blog e ce credem noi despre dv., credinţa, biserica dv., şi despre alte subiecte. Ce scrieţi dv. despre noi reflectă poziţia dv. liberă faţă de noi.

  E foarte clar. Noi avem poziţii, dv. aveţi poziţii. Şi dacă eu nu vă cer să vă schimbaţi poziţiile teologice sau comportamentale, nici dv. nu aveţi de ce să îmi cereţi acest lucru.

  Sperăm să vă ţineţi de cuvânt şi să mă iubiţi tot la fel de mult.

  Părintele Dorin,
  care vă stimează.

  Ps: Nu am ajuns încă să vă iubesc în mod special, dar fac tot posbilul să se întâmple asta.


 14. nu cred ca vrei sa dai socoteala patratosule de „orice cuvint” spus in articolul asta de pe blog. L-ai vazut expus si l-ai ars. Daca-l ierta-i oare cine cistiga. Aasa te-ai racorit dar ai incalzit atmosfera: „Asa-i trebuie…”, „s-a dat pe fata…” „huooo! acum stim cine e”. Nimeni cred din cei care au citit „dialogul” pe care l-ati avut l-a indreptatit veodata pe domnul preot Dorin. Dar acum cind tu zici il batjocoresti cit sunt eu de frate al tau si impotriva agumentelor „ba a noastra ca-i mai veche” cred ca raspunsul lui trebuie sa te faca sa retragi acest blog. Stiu el pune in evidenta pe oricine ii scrie „atentie credincios baptist”, „atentie a se citi cu susu-n jos ca e eretic „. Faptul ca i-ai promotionat munca ar fi avut o rasplata vesnica daca ai fi facut-o „in ascuns” adica fara a te remarca…


 15. si daca nu i-ai trimis cartile promise ia repede o cutie si scrie-i adresa si pune un colet nu doar cu ce te-ai orbligat ci si cu ceva pe deasupra ca sa compensezi intirzierea…
  multumesc a-damaicei pentru cheia poemului…toti vrem sa gustam dar la unii papilele ne sunt cam roase de texte administrative


 16. […] by simplulgand August 23rd, 2007 at 12:59 […]


 17. Dane, niciodata nu mi-a trimis adresa! Cartile sint pregatite demult.
  Doar adresa de email am. Prin email nu se poate trimite o cutie de carti. Nu?

  voi reveni


 18. Domnule Dorin Picioruş,
  Am primit comentariul dvs. cu oarecare reţinere.
  Vă spun şi de ce.
  Pentru că după cele scrisori schimbate între noi în mai, aţi continuat cu atacuri şi mai virulente împotriva mea şi împotriva fraţilor mei de credinţă.
  Asta mă face să primesc cu oarece scepticism comentariul de mai sus.
  Dar îmi fac încă o data curaj şi sper că de data asta cuvintele sînt autentice şi sentimentele reale.

  1. Despre carti – va rog înca o data sa imi trimiteti o adresa fixa sau o cutie postala la care sa va pot trimite coletul. Prin email nu se poate trimite.

  2. Multumesc pentru cuvintele de apreciere.
  3. Nu cred ca voi putea să rămîn indiferent la vorbele aruncate împotriva credincioşilor din confesiunea mea. Împotriva mea nu prea mai contează. Cam tot ce s-a putut spune s-a spus.

  4. Obişnuiesc să mă ţin de cuvînt.
  5. dacă consideraţi de cuviinţă, voi trece la privat acest post.

  Deocamdata sper să primiţi mesajul meu.


 19. bastrix incepe sa-mi placa mai mult, am inteles cum put sa-mi face blog si sa am si audienta, „copY articolele lui patratosu”, iar la rubrica evanghelizare l-as ruga sa-mi posteze anunturi si fotografii cu tema „evanghelizare in moldova”, nu numai la Scornicestii, sigur ii va creste audienta.am avut si eu un comentariu insa mai functioneaza cenzura in zona lui.


 20. Am scris-o si pe blogul ”dansului” : Bastrix nu reprezinta preotii ortodocsi. Exista si preoti ortodocsi deschisi.


 21. Eu întotdeauna am vorbit foarte serios, frate David, chiar şi când zâmbesc
  http://bastrix.wordpress.com/2007/08/23/nu-ma-pricep-la-poezie-pentru-ca-sunt/

  De aceea, oricând observ că dv. scrieţi despre subiecte care vizează Biserica Ortodoxă, pe credincioşii ei, cultul şi pe preoţii ei, Sfinţii noştri Părinţi şi pe păcătoşii noştri, oricare ar fi ei,
  în mod depreciativ, voit răutăcios, ca şi dv., vom reacţiona mai mult decât prompt.

  Dar nu cu o gaşcă întreagă de acoliţi, ci de unul singur, la acelaşi nivel al josniciei sau al perfidiei cu care dv. veţi scrie. Va fi punctul meu de vedere, împotriva poziţiei dv.

  Dv. nu trebuie să vă schimbaţi părerea, nici eu pe a mea.

  Dv. veţi scrie, noi vom scrie.

  Cât despre cărţile pe care nu mi le-aţi trimis, dacă vreţi să vi le citesc şi să le recenzeze mi le daţi în format electronic.

  Eu nu le voi da altora şi le voi păstra numai pentru mine. Dacă nu înţelegeţi gravitatea cuvântului meu de preot şi conştiinţa mea, nu mi le mai trimiteţi deloc.

  În rest, ştiţi adevărul meu: dv. sunteţi pentru mine un eretic baptist, pentru că are o credinţă ce nu are nimic de-a face cu Biserica lui Hristos, dar unul care îmi place.

  O seară bună!


 22. „la acelaşi nivel al josniciei sau al perfidiei cu care dv.(adica fr. Marius) veţi scrie.”…”dar unul(tot fr. Marius) care îmi place.”…adica va plac oamenii josnici si perfizi???

  ps.aceasta este concluzia logica pe care orice om cu „scaun la cap” o trage…


 23. Draga Dane,

  tu spui

  „si daca nu i-ai trimis cartile promise ia repede o cutie si scrie-i adresa si pune un colet nu doar cu ce te-ai orbligat ci si cu ceva pe deasupra ca sa compensezi intirzierea…”

  Sper ca acum ai găsit răspuns la frămîntarea ta! Citeste comentariile de mai sus!

  Dumnezeu sa ne dea odihna si o noapte linistita!


 24. Domnule Piciorus,

  1. pentru mine aici se încheie dialogul cu dvs.
  prefer sa imi vad de ce am de facut. Mai important decit acest schimb de replici care devine pierdere de timp. Sint sigur ca si dvs. aveti de lucru.

  2. Sper ca s-au convins si ceilalti ca am avut dreptate in momentul in care am primit cu reticenta comentariul dvs. care incepea cu „fr. David”. A fost o incercare de anesteziere care n-a tinut.
  A fost relevant mai ales ultimul post despre „sint doctor in litere.. „. Am zimbit cu amar. Din nou!

  3. A propos de acest lucru. Iar vorbiţi despre lucruri pe care nu le cunoaşteţi. Chiar şi în glumă este greu scuzabil. Da, este posibil sa ai un doctorat in litere si sa nu te ocupi de poezie. Deloc. Filologia are foarte multe ramuri. Există doctorate in bilingvism, lingvistica indo-europeana, teoria traducerii etc. N-o să ghiciţi de ce anume m-am ocupat eu 🙂

  4. am mai spus, nu trimit nimanui cartile in format electronic. Lucrez la alte editii si nu vreau sa le gasesc on line precum emailurile personale. am mai păţit-o. Consideraţi că dvs. aveţi iaurtul în care suflu după ce m-am fript cu borşul!

  5. istoria relatiei noastre scurte mi-a dovedit din plin ca nu pot sa pun greutate nici pe cuvintul dvs. si nici pe constiinta dvs. de preot sau simplu cetatean. Nu sinteti credibil.

  6. resping calificativul de „eretic”, cum bine se înţelege. Îl consider de ajuns ca să încheiem aici orice fel de discuţie. Celelalte nu mă supără, dar, precum pe părinţii deşertului, acest apelativ mă oripilează.

  7. si incep sa ma ingrijorez ca „va plac”
  poate ca asta este cel mai ingrijorator lucru.
  M-am mai ingrijorat o data cind o institutie la care tin a fost laudata de Vadim Tudor.

  Voi incerca sa ma tin la o distanta cit mai mare de dvs. pentru a evita asocierile dintre noi, cel puţin de acum înainte.

  Vă doresc succes în orice lucru bun!


 25. Frate David,

  cred că aţi luat decizia care trebuia. Vă mulţumesc pentru că, în sfârşit, aţi înţeles că trebuie să vă ocupaţi de teologia baptistă şi de org. dv. religioasă şi nu de Biserica Ortodoxă, de oamenii şi tradiţiile ei.

  Vă vom lăsa în pace, repetăm, până la primul atac fără perdea la adresa noastră.

  De aici încolo nu vă vom mai dedica articole [v-aţi simţi insultat de atenţia noastră], ci pur şi simplu vom face nişte note, nişte trimteri la blogul dv. şi al coreligionarilor dv. unde se află atacuri frontale la Ortodoxie, specificând gradul de josnicie, de bădărănie sau de superbie pe care îl suprindem în acele postări.

  Şi noi vă dorim să scrieţi bine, mult, superb, să publicaţi câte 10 cărţi pe an, să aveţi mulţi admiratori, câte 10.000 de postări pe blog, mulţi bani în casă, copii frumoşi, o soţie binevoitoare şi iubitoare cu dv. şi …cer senin deasupra.

  Pr. Dorin, un om care ştie să îşi stimeze duşmanii şi îi respectă pe cei cu care are polemici.


 26. […] by patratosu August 23rd, 2007 at 11:53 pm […]


 27. mda…am gresit cu cartile,nu i le poti trimite ba mai mult inca o data si-o da in petec reprosind-o in prima interventie ca nu le are si acuma pune conditii despre cum vrea sa primeasca un gest de bunavointa… Este dificil sa ai o legatura curata cu un om asa. Probabil ca aprozii se credeau justificati sa-L insulte si sa-L bata pe Nazarineanul care le-a jignit credinta „stramoseasca”. Preotul Dorin confunda registrele apologiei cu ale mitocanismului nu se poate purta un dialog cu el.O partida de scuipaturi poate dar nu jucam in campionatul asta.
  Dar Patratosule, „El n-a deschis” gura cred ca s-ar actualiza acum „retrage-ti post-ul”.


 28. ok, Dane, El n-a deschis gura la sfirsitul lucrarii Lui, la inceputul lucrarii a luat biciul si a curatat TEmplul.

  Nu crezi că un Isus Cristos roz-bombon, cu panglicute si cu zimbet blindut pe fata care inghite toate porcariile fariseilor este un idol?

  Mie asa mi se pare.

  Isus a fost ironic-pedagogic, ironic-acid (Matei 23, unul dintre textele mele preferate 🙂 ), dar despre asta am mai scris o data pe blog.

  Este o vreme de inchis gura si este o vreme de vorbit,
  este o vreme de pus posturi si o vreme de tacere, este o vreme de dialog si o vreme de monolog.

  Este o vreme pentru toate lucrurile.


 29. […] Posted by turnul on August 26th, 2007 Credinţa adevărată … ştie să pună pe blogroll […]


 30. m-am uitat prima data pe un blog .am ajuns aici cand am cautat numele wurmbrand pe net .
  nu inteleg mare lucru cine cu cine se jicneste cine-i crestin si cine nu-i.
  eu stiu ca nu cultul acorda administreaza harul lui Dumnezeu

  cu prietenie claudiu


 31. este adevărat, Claudiu, nimeni nu poate confisca darul şi harul lui Dumnezeu aşa cum este la fel de adevărat că nimeni nu trebuie să trăiască în neadevăr.


 32. […] Sînt un credincios adevărat pentru că “Credinţa adevărată ştie să pună pe blogroll“. Eu l-am pus pe […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: