h1

the clash of civilizations

august 24, 2007

În urmă cu ceva timp SAmuel Huntington a scris un text prin care lansa conceptul de „clash of civilizations”, „ciocnire a civilizaţiilor.”

Pe 21 februarie 2006, la televiziunea Al-Jazeera, a fost invitat psihologul american Wafa Sultan, pe care „au scăpat-o de sub control”.

O femeie extrem de inteligentă, cu o putere de analiză şi de expresie foarte bine structurată, face nişte afirmaţii care trebuie să ne dea de gîndit atunci cînd vorbim despre culturi, civilizaţii, religii şi chiar atunci cînd am putea visa un ecumenism general (pentru toate religiile) şi nu doar unul creştin (între bisericile creştine)

Wafa Sultan, provenită din cultura arabă, locuind în Statele Unite ale Americii, face o analiză a conflictului dintre Arabi şi Evrei, dar şi a faptului că fiecare are dreptul să creadă sau să nu creadă, să creadă în Isus, Allah sau pietre, pe care să le arunce în alţii. Oride asemănare cu situaţii din lumea creştină este pur întîmplătoare.

Puteţi urmări dialogul AICI.

Reclame

One comment

  1. eu totusi cred ca globalizarea e un proces prea puternic sa fie oprit si ca patima dupa bani va intrece orice fanatism religios. Vor fi atrasi cu totii in goana dupa avere,e parerea mea.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: