h1

V-am spus că nu scapă Dorin? sau Despre adevărata prietenie care pune pe blogroll

septembrie 7, 2007

Iată dovada. Băieţii s-au pus pe treabă. Cu veselie şi alte site-uri şi bloguri reiau atacul mediatic menit să îl scoată pe Dorin Dobrincu de la Bucureşti. Miza este mare. Prea multe dosare de foşti securişti, actuali securişti şi viitori securişti sînt la proţap. Mai ales acum cu verificările pentru 12 septembrie, nu-i joacă! Trebuie tras tare de timp, trebuie afumată sticla şi nu cu fum de candelă.

În principiu lui Dorin nu i se reproşează nimic altceva decît că face parte din Cultul Creştin după Evanghelie. Nu compentenţele sale sînt atacate, nici ce a făcut la Iaşi (acolo altă istorie!!! merită povestită), ci faptul că se închină altfel.

Ce-i de făcut?

În primul rînd trebuie luat un emetiral. Din nou! 🙂

După asta fiecare dintre voi poate alege una dintre variante:

1. Să porniţi o contra-campanie mediatică. Nu comentez dacă are rost sau nu! Părerea mea este că n-are rost. Oameni ca Bastrix sînt mai harnici ca voi! 🙂

2. Să porniţi o campanie de post şi rugăciune pentru Dorin şi ceilalţi colegi ai lui care doresc ca adevărul istoric să fie recuperat. Asta da.

3. Să faceţi ce este scris la punctul 2 şi să citiţi şi nişte psalmi de imprecaţie.

Eu aleg varianta 2 şi mă tentează foarte tare şi varianta 3.

PS. Ah, era să uit. Comentariile de la Bastrix sînt super. O nouă perlă: „Prietenia e echivalentă cu pusul la blogroll.” Un nou principiu al lumii bastrixiene. Iată citatul: „Cred că nu mă aveţi în blogroll şi nici nu vă sunt prieten. Mă înşel oare?” (Bastrix)

Era prea frumos că sa trecem peste. Comenturile, dacă nu-i dă prin cap să le şteargă (oricum le-am salvat că erau prea tari), sînt şi o monstră de dialog aşa cum îi place lui Bastrix. Teofil spune ceva, Bastrix îl ia şi şterge podelele cu el numai pentru că e baptist şi pentru că îmi citeşte blogul. Se înfurie şi le zice şi le zice, fără nici o legătură cu ce a spus Teofil. Teofile, puteai să vorbeşti şi în chineză, şi în arabă, nu conta oricum, dacă eşti baptist!! aşa-ţi trebuie, băiatule! Halal!

Săracu Teofil! N-ai auzit proverbul, scumpu mieu, „dacă te bagi în troacă, te mănîncă porcii” şi „dacă te lupţi cu hornarul, şi dacă cîştigi, tot ieşi murdar de funingine”. Lasa-l baltă şi în plata Domnului, prealesule Teofile! Dacă vrei, citeşte din cînd în cînd, dar nu te băga, că acolo-i murdărie! Inepuizabilă fîntînă de sulf şi smoală! Bagi nasul puţin numai ca să apreciezi mai mult lucrurile bune şi frumoase. După o porţie de Bastrix, cînd te uiţi în altă parte, parcă toate frazele au sens, parcă totul este frumos, parcă şi beţivii dintr-o crîşmă devin filozofi, parcă şi un gîngav bîlbîit care te înjură în piaţă e poet! Cei care mă duşmănesc de ani de zile îmi devin deodată intimi apropiaţi în comparaţie cu atacurile lui Bastrix.

De-asta citesc Bastrix. Totul pare frumos după aia! Totul este superb afară ca şi pentru Francis de Assisi, Fratello Sole, sorella Luna, ciorile sînt păsări de curte şi spinii şi pălămida par să aibe miros superb.

Şi, uite, pentru citate de genul ăsta urmăresc eu Bastrix! E bun la de-astea! Mai ales cînd o ia pe arătură şi bate cîmpii. Mai ales cînd se enervează şi se bat turcii cu spume la gura lui. Mărturisesc că nu mă pot desprinde! Mă ţin de nas şi mai citesc un post după care nu ştiu ce să facem, să rîdem cu tot cu emoticoane (na, c-am început să vorbesc şi eu la pluralul majestăţii ca dînşii, Bastrixi). Ce să facem, să rîdem cu-ntristare că altceva n-ai ce să faci, adică să fim „umoristici” în faţa… cum s-o numim? Prostie? Ticăloşie? Reavoinţă? Nu! Chestia asta este o categorie pentru care trebuie un sertar separat, cu o etichetă separată: bastrixită, bastrixeală, bastrixinită. Alegeţi voi!

Oricum, în privinţa mea eu trag următoarele concluzii:

1. Sînt un credincios adevărat pentru că „Credinţa adevărată ştie să pună pe blogroll„. Eu l-am pus pe Bastrix.

2. Sînt un prieten adevărat pentru că „Prietenul adevărat ştie să pună pe blogroll”. Eu l-am aşezat pe Bastrix primul, la A Bastrix.

17 comentarii

 1. Era de asteptat, ca unora sa nu le convina ca Dorin a ajuns asa de sus, pentru ca nu face parte din „majoritate”, si este un om cu frica de Domnul care doreste sa se afle adevarul asa cum este el odata pentru totdeauna, chiar daca pentru unii acest adevar se doreste in contiunare ascuns.
  Sunt si eu de acord ca trebuie post si rugaciune pentru Dorin. Asa, ca haideti sa o facem.

  Domnul sa-i dea putere si sa-l binecuvanteze in lucrarea pe care o face.


 2. Eu propun sa se numească categoria felcalobastrixsită. Din puţul gindirii lui bastrix si a onoratei sale cucoane doar asa ceva se degaja. Iertare dragi cititori ai acestui blog pentru hermeneutica aceasta de toaleta.
  cristi


 3. Ah, Cristi, ţi-aş fi şters comentariul, dacă nu miroase un pic a adevăr… Mă ţin de nas şi la comentariul tău, dar, după cum ne arată posturi de genul asta

  http://bastrix.wordpress.com/2007/09/04/pornografia-in-societatile-pagane/

  cam în zona aia de atmosferă şi mirosuri se încleie cîteodată blogul lui Bastrix.

  Păcat!


 4. Da, e mare păcat Marius. Dincolo de lipsa de logică şi coerenţă, textele lor degajă nişte mirosuri pestilenţiale. Oare asta să fie credinţa adevărată?
  cristi


 5. […] zice că este şi ar fi fost un pastor baptist român, care de Dumnezeu nu se temea şi de oameni nu se ruşina – De ce? – pentru că era un veritabil […]


 6. În faţa unor oameni ca Dorin şi Gianina Picioruş se merită să spui: să vă mustre Domnul…aşa cum mustră Domnul nu mustră nimeni…

  vai, vai, vai de noi ca oameni, că nu încăpem unii de alţii. Ne roade mândria ca o lepră. Ne pică sufletul în putrefacţie şi ne chinuim să fim primiţi ca nişte jertfe curate înaintea lui Dumnezeu. Lui Dumnezeu îi dedicăm multe, inclusiv atacuri, dejecţii ordinare născute din gunoiul naturii noastre lâncede.

  Cine spune că Domnul Dumnezeu este plin de milă minte!! Minciună ordinară! În cel mai bun caz neştiinţă, iertabilă de altfel. Nu, Dumnezeu nu este plin de milă. El este atotplin de milă, şi de îndurare, şi de răbdare, şi de mai multă răbdare. Oare câte „chestii” pe care i le dedicăm şi despre care credem că sunt bune, sunt de fapt înaintea Sa nişte mizerii pline de putregai. Şi vrem să I Le împingem în poală, să le accepte…

  vai, vai, vai…vai de noi şi de tot neamul nostru omenesc…

  …şi, iată, tot noi suntem de vină că ne încredem exclusiv în Cristos pentru mântuire…

  …dreaptă fi-va dreptatea lui Dumnezeu…iată, va începe de la casa Lui…


 7. Fără ironie – şi fără legătură cu subiectul – vreau să-l felicit pe domnul Simuţ ( sau,poate, pe cel ce-i corectează textele!?…) pentru că s-a perfecţionat în cele ale limbii române. În altele…nu ştiu!


 8. Mulţumesc pentru compliment domnule avad. Nu îmi corectează nimeni textele. Le scriu, le postez.


 9. Stimabile avad, se pare ca dincolo de litere nu mai vezi nimic… pacat. Ai ratat toata esenta!


 10. Inca nu-mi revin din ce-am citit… Imi sta mintea-n loc…


 11. Adevărat. Nu mai văd nici o scăpare pentru unii dintre voi. În loc să vă tot ţineţi de nas mai bine spălaţi-vă picioarele şi aruncaţi la gunoi ciorapii transpiraţi de atâta umblat pe ogoarele creştineşti în căutare de plătitori ai zeciuelii!


 12. Ziceam de „Povestea maidanezului mioriţic”, nu de altceva!
  Ma incanta in schimb interesul atat de patimas aratat fata de „noi” 🙂 Face sa straluceasca Adevarul mai tare.


 13. Ce v-am spus? 🙂
  Ajunge să te uiţi un pic, fără să citeşti, numai să te uiţi un pic la Bastrix, după care toate celelalte lucruri din lume par mai frumoase. Inclusiv eu! 🙂

  Tocmai dimineaţă am pus pariu cu cineva că rîndurile mele vor stîrni o reacţie execrabilă. Din nou am cîştigat pariul!

  Ce v-am spus, cînd nu mai ai argumente, treci le epitete. Cumplită deversare!

  Şi la mai mare!


 14. Avad, scumpete, măcar eu nu te fugăresc pe blogul lui BAstrix, cum a făcut el cu Teofil.
  DAcă devii obscen, la spam, tataie. Deocamdată ăsta este singurul criteriu de excludere de aici, nu pe criterii de credinţă şi nici măcar pe criteriul ironiilor şi glumelor de proastă calitate. Să fii sănătos!

  Hai pa, că merg la biserică! Mai vedem ce-o fi după asta 🙂


 15. Pa!


 16. tot am făcut ceva bun, prietene Avad, uite l-am ridicat pe Bastrix pînă pe locul 4.
  Întotdeauna cînd fac cîte o trimitere la posturile lui, clickării mei de duzină, baptiştii, imediat îl clickuiesc şi pe el şi uite aşa îi creşte ratingul.
  Nu asta îşi doreşte?

  Să mai spună el că nu îi sînt prieten adevărat! 🙂
  Prietenul adevărat la blogroll se cunoaşte!
  Prietenia adevărată la link-uri se arată!

  Hai, hopa sus, Bastrix!


 17. Eu sunt prietenul cel mai adevarat al Piciorusilor !
  Nici nu apuc sa respir si sa-i trimit ceva si sunt eject ….
  Asa ca am decis sa nu mai respir de astazi !!Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: