h1

Voicu Bojan premiat de National Geographic

septembrie 18, 2007

Iată ce îmi scrie Voicu Bojan, fotograful care a prezentat expoziţia de fotografie la Şcoala de vară:

Dragi Prieteni,


Imi cer iertare pentru mesajul colectiv.


Va invit pe toti cu onor sa cumparati (doar 9,90lei!) numarul din septembrie al revistei National Geographic Romania, si sa cititi cu foc articolul despre Maguri, la care am muncit vreme de citeva saptamini bune. Celor care nu sunt in tara le recomand link-ul de mai jos. Dar, pe hirtie totul arata mult mai frumos.

VEzi AICI şi AICI

Selectia imaginilor s-a facut din peste 150 de fotografii, iar textul a fost publicat doar dupa ce, tradus fiind, a primit toate avizele de la Washington, dupa o investigatie riguroasa. Totusi, e de mirare ca un articol atit de personal s-a strecurat intr-o astfel de revista, mai degraba stiintifica si sobra.


Daca aveti o parere despre articolul Maguri – satul satelor, oricum ar fi ea, pozitiva sau negativa, va rog frumos sa o exprimati in citeva cuvinte pe www.national-geographic. Ar fi un lucru important pentru mine.

Va multumesc. Lectura placuta tuturor. Doamne-ajuta! oriunde v-ati afla.


Cu drag, Voicu


www.voicubojan.com

9 comentarii

 1. În poza primită de la Voicu Bojan (mulţumesc, Voicu!), pe care am postat-o aici
  http://adamaica.wordpress.com/2007/09/14/exista-locuri-pereche/
  – în revistă e în alb-negru, pentru că aşa au optat cei de la „National Geographic” – privirea mi s-a mutat dinspre noroi, culorile rochiţei şi şosetelor, masiva prezenţă a gardului, spre cer. E de un albastru intens, furtunatic. E Ochiul care însoţeşte pasul singuratic al Gabrielei, pornită duminică de duminică să-şi viziteze vecinii. Artistică imagine… cu gardul acela limitativ, dezlimitat de cer!


 2. Frate Marisu penultimul link nu functioneaza.(coment pe care il puteti sterge)


 3. lipseste „.ro”


 4. ok


 5. Tulburător loc, tulburătoare poze… chinuit articol.
  Un sătuc de acest fel nu este special prin lucrul văzut, sau nu nu numai pentru lucrul văzut. Lucrul văzut ascunde ceva în spatele lui, fiecare bucata de piatră are o poveste. Aceste poveşti de la facerea lumii aş fi fost interesat să le aud. Aş fi vrut să le aud pentru că noi, cei de la oraş, ne-am cam pierdut memoria noastră de pe vremea când eram simple fiinţe ale câmpurilor. Abia ne amintim când este ziua părinţilor.


 6. Natan mi-a „deschis” ochii să văd pădurea în loc de cer. Şi nu pot să-l contrazic. Eu am preferat cerul de deasupra pădurii, se pare. Aşa a ieşit poezia de mai sus, cu Ochiul, cerul furtunatic şi dez-limitarea…


 7. da, poza de la locuri pereche este fenomenala, ce m-a frapat cel mai tare a fost faptul ca fetita aceea este impecabil de curata in asa noroi.
  Adamaica, si eu cred ca aia e padure, nu cer.

  Bibliotecaru, cineva mi-a sugerat azi sa scriu ceva despre taranul roman, Tutea spunea parca, ca taranul roman este omul perfect…

  hm, ma gindesc, tind sa nu fiu de acord. trebuie sa gasesc cum a spus-o exact


 8. Felicitari Voicu,
  L-am vazut si prin PHOTO Magazin


 9. Am citit si eu acest articol si mi-a placut foarte mult,cunosc acsst sat deoarece sunt localnic,bravo VoicuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: