h1

Iar „Fabrica de barbati”

octombrie 12, 2007

De miercurea viitoare, ora 21, C3, UEO, reincepem intilnirile cu Fabrica de barbati.

In 26 si 27 octombrie vom avea un „retreat” pentru studiu, post, rugaciune, alergare pe dealuri şi alte chestii de genul acesta, la Şuncuiuş.

Iată acum programul (trimis de unul dintre asistenţii mei 🙂 )

Curs de formare pentru barbati

Program: 4 module dintre care unul obligatoriu:

Modulul 1: (curs obligatoriu)
1. Sa invat sa traiesc fara mama mea (2000 ore)
2. Sotia mea nu este mama mea (350 ore)
3. Sa inteleg ca fotbalul nu este altceva decat un sport (100 ore)

Modulul 2: Viata in doi
1. Sa am copii fara sa devin gelos (pe ei) (50 ore)
2. Sa nu mai zic prostii atunci cand nevasta isi primeste prietenele (500 ore)
3. Sa depasesc sindromul controlului telecomenzii (550 ore)
4. Sa inteleg ca pantalonii nu se duc niciodata singuri pana la dulap (800 ore)
5. Cum sa ajung pana la cosul cu rufe murdare fara sa ma ratacesc (500 ore)
6. Cum sa supravietuiesc unei raceli fara sa agonizez (100 ore)

Modulul 3: Timpul liber
1. Sa calc in doua etape o camasa in mai putin de doua ore (exercitiu practic)

Modulul 4 : Curs de bucatarie
1. nivelul 1 (incepatori) : Electrocasnicele : ON deschis ; OFF inchis
2. nivelul 2 (avansati): prima mea supa instant fara sa ard cratita
Exercitiu practic: fierbe apa inainte de a adauga pastele

CURS INTENSIV
Din ratiuni de dificultate si de intindere a temelor, cursurile vor avea maxim 8 inscrisi. Tema 1: Calcatul: de la masina de spalat pana la dulap, acest proces misterios
Tema 2: Riscurile umplerii tavii pentru gheata (demonstratie sustituta de diapozitive)
Tema 3: Tu si electricitatea. Avantajele economice de a angaja personal calificat pentru reparatii (chiar si cele elementare)
Tema 4: Ultima descoperire stiintifica. A gati si a duce gunoiul nu provoaca impotenta si nici tetraplagie. (Practica in laborator).
Tema 5: De ce nu este un delict sa-i oferi flori, chiar daca te-ai casatorit cu ea
Tema 6: Sulul de hartie igienica. Hartia igienica creste langa wc ? (Expozitii cu tema „generatia spontana”)
Tema 7: Cum sa coboram capacul de la wc pas cu pas (Teleconferinta cu Universitatea Harvard) Tema 8: Barbatii la volan. Daca se ratacesc, pot cere informatii fara riscul de a parea impotenti? (Marturisiri)
Tema 9: Masina de spalat, acest mare mister din casa.
Tema 10: Diferente fundamentale: cosul pentru rufe murdare si podeaua (exercitii in laboratoarele cu terapie muzicala).
Tema 11: Barbatul in scaunul pasagerului. Este posibil sa nu vorbeasca sau sa se agite compulsiv in timp ce ea parcheaza?
Tema 12: Ceasca de la micul dejun. Leviteaza singura pana la chiuveta?

39 comentarii

 1. Uou! E chiar atât de greu să fii bărbat?


 2. Extraordinar 🙂 Revenim la ideea „cred că avem ceea ce ai nevoie” 😀 ?


 3. Ar fi ZUPER dacă şi fetele ar prezenta un astfel de program sau curs.

  Cu câtă linişte l-aş citi!!!!


 4. Modulul 13: schimbarea scutecului nu necesita training intr-o statie spatiala!(demonstratii practice la sectia de neonatologie


 5. Modulul 13: schimbarea scutecului nu necesita training intr-o statie spatiala!(demonstratii practice la sectia de neonatologie)


 6. Frate Marius, propun ca lista de module sa ramana deschisa, pentru ca pot aparea module, mai ales in domeniul gastronomic, pentru ca unii nu stiu sa faca omleta decat cu cratita cu tot. 🙂


 7. Eu propun, din afară…asta e…ideea lui CiprianS cu scutecele.


 8. felicitarii pentru un asemenea program

  subiectele sunt interesante si cred ca sunt de mare folos

  felicitarii


 9. Mai sunt locuri ? Aduc si eu 99 de prieteni cu mine..


 10. Chiar, Cipri, care ar fi varianta pentru fete… ? M-ai pus pe gânduri…


 11. Întreb pentru că nu ştiu.
  Din câte am observat eu, scopul e dublu pentru cei din fabrica de bărbaţi: 1. să-i facă să înţeleagă ce înseamnă bărbăţia dincolo de instinctul masculin, astfel încât să-i determine să ia o decizie conştientă de a-şi asuma responsabilităţile şi 2. să le dea un gust pentru a fi soţi şi taţi.

  Din nou, aşa se vede din exterior…sau poate aşa se vrea să se vadă…


 12. Cipri, daca te grabesti, poate mai prinzi inscrierile si reusesti sa vezi toata treaba din interior. 😉


 13. Indraznet fara masura NOI Pelerinul iti spune pentru acest post: ORATIO PROTRITA.


 14. in primul rind, dupa experientele de la volan din ultimele zile, femeile sa nu conduca! da?! sper ca ne-am inteles omeneste!


 15. vreau si io 🙂


 16. Cred ca barbatii adevarati se formeaza dar nu in cursuri,scoli,fabrici ci in locurile cele mai ordinare pt a-i forma pt situatiile extraordinare.Cei care nu s-au format pana la varsta asta, nu stiu cat se vor mai forma ca barbati adevarati si nu masculi da-ti cu spray de barbati.
  Titlurile sunt pline de fun si atractive, dar se adreseaza mai mult celor care nu au imbratisat suferinta, celor care au trait in Utopia, in puf, in pampers :), mai mult la „city-boiuri”.

  Cipri, are dreptate si fetele au multe de invatat deoarece ele cred ca viata casnica e un domeniu astronomic si nu gastronomic:)


 17. Nu toţi sunt de acord cu mine, dar la fete nu ţine numai de gastronomie.

  Ce este un bărbat? Adresez întrebarea cuiva din Fabrică, dar şi unei fete.

  Mă „distrează” (ironic, evident şi sarcastic)cum se chinuie unii să facă dar nici măcar nu îşi pun întrebări prin care să creeze definiţii ale lucrurilor pe care le fac şi ale ideilor pe care le gândesc. „Hai să facem! Prea multă teorie! Să facem! Să facem!” Bine, să facem, dar CUM? (acest ultim paragraf nu era adresat celor din Fabrică şi nici programului din Fabrică, ci se adresa taman celor cărora mai mult ca sigur că nu se regăsesc în cuvintele de mai sus.)


 18. 🙂 Mai ştii unde e discuţia noastră, Cipri, despre ce este un El şi o Ea? Tot de la Fabrica de bărbaţi pornise, dar nu mai ştiu la ce post… 😦


 19. de mult…eram tineri pe atunci. Totuşi întrebarea rămâne.


 20. Mi se pare mie sau voi chiar credeti ca acestea sunt adevaratele module de la Fabrica de barbati?! Lucrurile acestea ar putea mai devreme sa faca dintr-o „fata” un baiat, dar nu un barbat.

  Acestea au fost doar o gluma…

  Cred ca ar trebui sa il intrebati pe patratosul care sunt etapele de formare a unui barbat… asta daca mai este posibil, vorba lui ihtys…


 21. ei, nu contează ce am crezut noi. Important este ce face bărbatul când trebuie să calce cămăşile, să ducă ceaşca la spălat, să o ajute să şteargă praful, să spele vasul de la toaletă, să spele cabina duşului după fiecare folosire, să aspire, să aibă răbdare la cumpărături, să ia copii de la creşă, sau de la şcoală, să le schimbe scutecul, să îi vorbească frumos, să o ocrotească, să se trezească în locul ei noaptea ca să alinte copii, ca s-o lase pe ea să se odihnească, să închidă TV-ul ca să o asculte şi să o sfătuiască, să se lase sfătuit, să îi deschidă portiera la maşină, la apartament, să vorbească în prezenţa altora astfel încât ea să fie mândră de el, să…să…să…să…etc…etc…şamd.

  Cât despre fete: ele să se lase cucerite, să se lase apreciate, şi să îngăduie ca să li se deschidă portiera la maşină, la apartament, la restaurant, astfel să vadă în gest o purtare de grijă, nu altceva.

  oh da…încă ceva: SĂ SE CREADĂ UNUL PE ALTUL PE CUVÂNT!


 22. Amin 🙂


 23. Oare programa aceea fantomă prezentată în articol nu este de folos nici unui împufat de băiat ca să ajungă BARBAT? (fără Ă)


 24. La un moment dat toate treaba asta poate parea o gluma, e totusi cat de poate de reala. Un barbat nu se naste barbat ci copil, asemenea unei fete. Niciodata o femeie nu va crea un barbat sau vice-versa. Doar un barbat poate invata un copil sa fie barbat si doar o femei poate invata o fata sa fie femeie.

  Fr. Marius, m-ar bucura foarte mult o interventie de-a dumneavoastra la acest capitol.


 25. Eu cred că omul trăieşte prin convingeri. Pentru ca aceste convingeri să fie sănătoase, omul trebuie să cunoască, adică să adune informaţii, să le judece, să le conştientizeze, şi apoi să nască convingeri. Voinţa e hrănită de convingeri, nu vice versa. Aşa că, exerciţiul, adică aplicarea convingerii, care este latura teoretică, nu face altceva decât să întărească convingerea, sau să-i valideze adevărul.

  Se poate la fel de bine ca practica să vină înaintea teoriei, dar numai în cadrul mentoratului, sau a uceniciei, când unui învăţăcel i se porunceşte să facă ceva, chiar dacă acesta nu înţelege de ce. Maestrul îi va spune triumfător: „Hm…vei înţelege mai târziu….hm”. Pe măsură ce ucenicul împlineşte, judecă, rumegă, rejudecă, rerumegă, se enervează, nu pricepe, şi într-un final…îi pică fisa. EVRIKA!!! Iată ROSTUL!


 26. draga Nemesis, fabrica nu este o gluma, intreaba-i pe cei care au participat pina acum. Am facut activitati care au presupus chiar riscuri mari, dar pentru un cistig mai mare.

  Sint femei care daca iau un pustan de aripi si il invirt o data barbat iese din el.

  Scuze pentru incoerenta, conectie foarte proasta.
  Voi incerca sa fiu telegrafic data asta.

  Sint vaduve care au invatat sa isi educe baietii in asa fel incit au scos barbati adevarati din ei.

  Sacule, programul de-adevaratelea este pe fabrica de barbati.ro

  ati avut dreptate, programul de mai sus este o gluma

  Emanuel, barbatii nu se fac altcumva, numai prin ucenicie. Nici cu spray, nici prin cursuri, ci prin proximitate.


 27. eu stiu oameni de parte barbateasca care se vor barbati, dar nu miriie, nu ciriie in fata la mama lor 🙂
  hazliu (asta chiar nu mai trebuie cenzurata; recunsoc, sint si barbati care conduc masina de parca ar fi bombardier american) 🙂


 28. Andrei…ăăăă…prietenii ştiu de ce?


 29. Da zi tu Andrei, drept ca omul să mârăie şi să cărăie în faţă la mama lui? Mama sa e mama sa, iar tatăl său e tatăl său. Nici un mârăit, nici un cârâit! Eu cred că aşa e drept.


 30. da, una este relatia cu parintii si alta este relatia cu sotia si copiii.

  Un barbat adevarat nu este acela care mirie la maica/sa, cirie la taica/sau, zbiara la nevasta/sa, si ii bate pe copii din frustrare ca l/a dat sefu afara.


 31. nu miriire, nu ciriie- metaforic vorbind…
  nu era vorba de respectul pentru parinit aici, ci de altceva…nu-mi permit sa intru in manunte pe blogg.
  era vorba de punctul 1, dar sa lasam


 32. :-)))
  Frumos. Tocmai acum am vazut. Mi-am permis sa fac si eu o „replica” la cele scrise. Sa nu sariti pe mine caci e facuta in graba…

  Modul 1 – Curs Obligatoriu

  1. Sa invete a nu confunda labradorul Costel cu barbatul casei. Aport, sezi, culcat sunt comenzi nepotrive pentru un barbat.
  2. Sotul ei nu este si tatal ei care ramanea induiosat la fitzele pe care le facea dimineata cand nu voia sa mearga la scoala.
  3. Sa inteleaga ca Euforia, Romantica si Acasa TV nu sunt unicele canale de pe satelit.

  Modul 2 – Viata in doi

  1. Sa aiba copii fara sa uite ca a avut coleg de atelier chiar pe barbatul din casa.
  2. Sa nu tranteasca prin bucatarie toate cratitele si farfuriile pentru ca prietenii sotului sunt in saloon.
  3. Sa aiba certitudinea ca Tanar si Nelinistit nu se va termina niciodata
  4. Sa inteleaga ca situatia pantalonilor asezati nepotrivit este la fel de dureroasa ca a unei ciorbe neincalzite.
  5. Cum sa ajunga sa omoare un paianjen singura fara sa sune la telefonul fix al sotului de la firma. (Un MMS ar fi suficient – lol)
  6. Cum sa nu planga ore in sir pentru un amarat de toc de cizma care a ramas infipt in vreo bordura

  Modul 3 – Timpul liber

  1. Sa nu se opreasca cu sacosele de la Carefour in poarta si sa vorbeasca despre flori si ghivece trei ore cu vreo vecina.

  Modul 4 – Bucatarie

  1. Nivel incepatori: Nu conteaza asa de mult daca apasa corect pe ON la electrocasnice cat conteaza ca termina orice munca din bucatarie cu un OFFFFFF prelung.
  2. Nivel avansati: E o minciuna ca painea prea mult prajita (arsa) face bine la stomac.


 33. tare faza cu paianjenul:))
  (si mie mi-e frica sa-i omor singura, da sa nu mai spuneti la nimeni)


 34. frica de paianjeni? Am avut in misiune in Turcia vara ast ao persoana care e foarte fricoasa la paianjeni. Asa ceva, oare c epoate s afaca un paianjen?


 35. Eu am trait ceva si mai tare… un coleg care de frica unui sarece s-a suit in varful unui pat si a inceput sa urle, da si mai tare parca soarecul il urmarea. s-a urcat in pat, soarecul dupa el. A coborat din pat, soarecul dupa el. A trebuit sa fuga in csute unde erau fetele (celelalte lidere, cred ca se gandea la mamica) ca sa se mai linisteasca.

  Frate Marius, ducetii pe „muncitorii” de la fabrica in tabara de la Govora, pot trece prin multe experiente dureroase acolo…


 36. Multumim, Danspaniard!…sunt haioase!


 37. ca tot s-a amintit de viata in doi: la rugby, aseara a cistigat Anglia in fata Frantei cu un scor 🙂


 38. da, Sacule, stiu barbati care se tem de mizeria din chiuveta, de mizeria din scutecele pruncilor etc.

  Inteleg, Ionut, despre ce vorbesti, da, sint unii care au avut parte de mame-closca, care nu ii mai lasa sa zboare, le-au decupat aripile…
  E trist.

  Da, SAcule, tocmai pentru asta am facut tabara de la Govora atitia ani acolo, ofera experiente de neuitat 🙂

  Mai tineti minte furtuna in care au cazut copacii la cm de cabane? Tone de lemn au cazut intr-o noapte intre noi. Dumnezeu a fost bun.

  Da, asa cum v-ati dat seama, modulele de acolo sint o gluma. De fapt ceea ce facem este serios, desi titlul „fabrica de barbati” porneste de la o ironie.


 39. Foarte interesanta ideea, am fost si eu la prima intalnire, ca picat din luna eram, sincer nici nu mi-ar fi trecut prin cap ca doar studenti vor fi acolo, credeam ca vor fi altii care inca nu se cred barbati (sensibil subiect).

  Dar a fost bine, am zis ca daca tot am mers, pacat ca nu pot merge la suncuius, cred ca o sa se merite.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: