h1

Ştiri baptiste – ediţie specială

octombrie 15, 2007

În urma apelului scris de pastorul Taloş a apărut un comunicat. După acest comunicat o ediţie specială a ştirilor baptiste.

Eu mă abţin (cu greu) de la comentarii în dreptul celor două texte. Fac post pînă miercuri seara.

Fiecare poate cumpăni drept ceea ce citeşte.

Iată această ediţie AICI.

10 comentarii

 1. Am citit cu interes aceste stiri din editia speciala, un singur lucru deocamdata vreau sa semnalez.
  La departamentul de tineret a fost numit un frate (de ce oare), iar la cele de femei si scoli duminicale va avea loc organizarea de jos (biserici, comunitati) in sus (lucru foarte bun). Intreb si eu la tineret nu se putea tot la fel.
  Fratele Sami a mai fost odata responsabil cu lucrarea tineretului la nivel de tara si s-a vazut ce s-a ales de aceasta lucrare, se doreste oare acelasi lucru? Doar o intrebare.


 2. da, acelaşi lucru m-am întrebat şi eu, Aurel.
  După ce criterii a fost numit fratele Sami, după trecutul mişcării de tineret pe care a condus-o o vreme?
  Nu este incurajator.
  După performanţele tinerilor din biserica dinsului?
  Nu le cunosc.
  Care este criteriul? Asta am întrebat şi eu în consiliu.
  Dupa afilire, prietenii, dupa programul propus, dupa strategia declarată?

  Nici una dintre acestea.


 3. Dupa nume


 4. Marius,
  Care a fost raspunsul pe care l-ai primit in Consiliu?
  Chiar asa se poate sa se faca ce se vrea in acest Cult. De ce nu s-a asteptat pana la Conferinta Cultului ca sa se faca cat de cat mai legal decat asa. Se putea din primavara pana acuma sa se faca ceva propuneri la nivel de biserici si apoi la comunitati si sa ajunga la Uniune pna in toamna sa se faca totul la lumina nu pe sub masa cum s-a procedat.
  Daca asa s-a inceput aceasta lucrare cu tinetetul la fel se v-a prabusi ca in urma cu aproximativ 7 ani cand Tutac era sef acolo.


 5. […] 26, 2007 Posted by interactiuni in Comunicare, D’ale baptiştilor. trackback “Aceasta editie speciala apare în urma deciziei Consiliului Uniunii de a face publice hotarârile luate în sedintele […]


 6. […] Se pregăteşte Conferinţa Naţională. Odată cu ea şi votarea unor noi “direcţii de slujire”, despre care s-a discutat şi la Deva.  Aceste concluzii au fost prezentate public, pentru tot cititorul în  Ştirile baptiste, ediţia specială. […]


 7. hmm, nimic despre pastorii colaboratori…

  Oti, ma bucur sa vad ca te-ai intors. Vad ca esti in forma, ca de obicei.


 8. Nu inteleg de ce sunt unii deranjati de numirea fratelui Sami la departamentul de tineret. Cei care vorbiti de perioada cand fratele a mai condus departamentul de tineret cat cunoasteti din istoria acelor vremuri. Stiti cumva ca in fapt fratele Sami a fost presedintele Organizatiei Tineretului Crestin Baptist din Romania? Stiti cumva cum a fost tratata la acea vreme OTCBR-ul de catre conducerea de atunci a Uniunii? Stiti presiunile care s-au facut ca organizatia sa nu fie cu personalitate juridica de sine statatoare ci un departament in cadrul Uniunii? Stiti cumva ” promisiunile” ce s-au facut atunci …cu conditia renuntarii la personalitatea juridica? Stiti ca intr-un final un Congres al OTCBR la propunerea fratelui Sami si cu sustinerea mai mult nevoita decat voita a Comitetului National al OTCBR a aprobat aceasta propunere? Stiti ca dupa acea promisiunile facute de ” mai marii acelei perioade” au ramas doar pe hartie? Stiti cum a fost tratat fratele Sami …după? Cei care vorbiti de tinerii baptisti stiti cumva istoria OTCBR din perioada 1990-1995? Daca nu stiti…edificati-va inainte si apoi vorbiti. Prea va dati unii cu parerea despre lucruri la care nu ati fost partasi si poate habar nu aveti de ele. In spiritul adevarului istoric cred ca ar trebui sa fiti mai atenti cu ” vorbele”!


 9. Observ că pentru lumea baptistă centralizarea este o prioritate în anumite lucrări, cum ar fi cea de tineret., în timp ce altele sunt lăsate să se organizeze mult mai liber. Oare de ce?


 10. […] Se pregăteşte Conferinţa Naţională. Odată cu ea şi votarea unor noi “direcţii de slujire”, despre care s-a discutat şi la Deva. Aceste concluzii au fost prezentate public, pentru tot cititorul în Ştirile baptiste, ediţia specială. […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: