h1

Ziua 1

octombrie 16, 2007

-Părinte, am văzut …

-Fiule, închide ochii trupului pentru a-ţi disciplina trupul. Nu privi, scrutează. Deschide-ţi sufletul către Domnul cel nevăzut pentru a vedea prin ochii credinţei. Să nu încerci să înţelegi cu mintea şi să simţi cu inima. Inima omului este nespus de înşelătoare şi deznădăjduit de rea[1]. Mintea nu are lumină nici ea fără Cuvîntul lui Dumnezeu. De aceea spune Scriptura că „păgînii trăiesc în deşertăciunea gîndurilor lor, având mintea întunecată, fiind străini de viaţa lui Dumnezeu, din pricina neştiinţei în care se află în urma împietririi inimii lor”[2]. Eşti inteligent, dar nu eşti înţelept. Ochii îţi vor înşela mintea şi mintea întunecată îşi va umbri inima şi izvoarele inimii se vor răci în umbra gîndurilor rele. Priveşte dar lumea printre gene, vei vedea mai clar, închide ochii şi vei vedea mai mult.


[1] Ieremia 17:9  „Inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea; cine poate s-o cunoască? În acest text este folosită traducerea Dumitru Cornilescu Revizuită.

[2] Efeseni 4:18

6 comentarii

 1. care este diferenta dinte minte si inima in Scriptura? In Genesa 6:5 scrie. „…întocmiriele gandurilor din inima omului era indreptate in fiecare zi numai spre rau”


 2. O explicatie pt Miron

  In general, cand se vorbeste despre „gandurile inimii”, in Scriptura, este vorba de afectivul pe post de leader. In acest caz, rationalul este aservit emotionalului, placerii.

  Adica, daca imi place un lucru anume, un lucru care-mi implineste/satisface placerea vreau sa-l am. Daca nu pot, aici si acum, intra in posesia acelui lucru, mintea intra in actiune, evaluand situatia (atat cat poate), si creaza/desfasoara un plan, dupa care sa intre in posesia lucrului dorit.

  Evident, pe parcurs se fac ajustari, reevaluari, recalculari etc etc.


 3. pana la urma este vorba tot despre minte. eu inteleg ca inima in Scriptura este intreaga personalitate a omului. Adica intelect, sentiment si vointa. Oricum merci Andrei pt explicatie


 4. Dumnezeu lucreaza chiar si cand nu-l vedem la lucru.Ce paradoxal.


 5. Eu aş spune mai ales atunci. Cred că sunt multe, foarte multe lucruri pe care Dumnezeu le lucrează în noi, şi nu le vedem, nu le conştientizăm. De unele ne dăm seama brusc, într-o zi când ne vedem transformată o anume slăbiciune, de altele doar sus.
  E mult mai măreţ decât ştim noi…


 6. Pai d’aia este Dumnezeu. Mai intai un fir verde. Dupa aceea spic, iar mai apoi, grau deplin in spic.

  Noi nu facem decat sa ne „dumirim” inaintea aceastei lucrari tainice.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: