h1

Acum şi „Cotidianul” despre Iosif Ton

octombrie 18, 2007

Cotidinanul reia istoriile de la BBC, condimentează cu cele găsite pe bloguri şi improvizează un articol din care nu poţi alege mare lucru în afară de titlu. De fapt repovesteşte, mai prost, tot ce a auzit. Şi inexact. Presă românească scrisă lăutăreşte, „după ureche”.

Din punct de vedere jurnalistic articolul suferă cumplit. Se chinuie cu spume. Nu aduce nimic nou. Nu se apleacă spre analize, nu prezintă problematica.

În sfîrşit, articol „de modă” şi de audienţă, că tot veni subiectul. Dacă putem da în baptişti? S-o facem.

Nu sînt de acord cu titlul foarte „jurnalistic” (este un eufemism) al „producţiunii” Mirelei Corlăţan. Deloc! Dar asta-i presa!

Semnalez articolul din cauza dezbaterilor şi comentariilor care au început să apară în josul lui, dar şi pentru că redă reacţiile lui Emil Hurezeanu şi ale dr. Otniel Bunaciu faţă de eveniment.

Se pare că problema este destul de serioasă încît Paul Negruţ şi-a rupt embargoul autoimpus şi intră în spaţiul electronic pentru a face cîteva declaraţii legate de mărturisirea pastorului Iosif Ţon. Un comentariu îi aparţine.

77 | Paul Negrut-(18-10-2007 14:03)

Sunt pastor baptist din anul 1981 si cu ajutorul lui Dumnezeu nu am colaborat cu securitatea. Cunosc multi pastori si enoriasi baptisti care nu au beneficiat de statutul de celebritate religioasa, dar care lasa in urma o marturie frumoasa de adevarati copiii ai lui Dumnezeu. Cred ca toti informatorii si tradatorii au dreptul la pocainta si iertare in conformitate cu standardele Scripturii. Omului care s-a pocait si a primit iertare ii sade bine smerenia! Dumnezeu sa se indure de noi!”

Ce va urma?

S-ar putea să dea o declaraţie mai ascuţită decît aceasta?

Ar fi în premieră!

2 comentarii

 1. cu aceasta gandire de SUPERIORITATE si AUTORITATE FARISEICA , de ” doar noi cei din cercurile selecte ” Dumnezeu nu este de acord :

  citat „”Omului care s-a pocait si a primit iertare ii sade bine smerenia! Dumnezeu sa se indure de noi!”

  apostolul PAVEL la mai putin de 10 ani sau 14 rascolea si Scutura IMPERIUL .

  IOSIF TON are de atunci peste 30 ani , si nu oricum ci incununati cu FAPTE si roade indiscutabile .


 2. Am citit cu drag cele scrise de fratele Iosif Ton. Nu si comentariile la destainuirea dinsului. Oare cine sunt cei care indraznesc sa-l judece? Care sunt roadele ce le-au adus ei la secerisul cel sfant? E o rusine felul in care au reactionat crestinii romani, in frunte cu pastorul Paul Negrut. Sa ne mai miram – dupa ce citim astfel de comentarii, – de ce biserica stagneaza in Romania?
  Oare ce s-ar fi intamplat daca Isus ar fi reactionat la caderea lui Petru asemeni celor ce-l judeca pe fratele Ton?
  Isus inviat isi intreaba prietenul ce s-a lepadat, daca-l iubeste. De ce Isus n-a intrebat pe niciunul din ceilalti ucenici, daca-l iubesc? De ce exact raspunsul unui om ce se lepadase de El il interesa? Pentru ca exact omul ce s-a lepadat era cel menit sa pasca oile Lui. Chiar El era cel pe care Isus a hotarit sa-si zideasca biserica. Cei ce poarta in inima o dragoste enorma si activa pentru Dumnezeu, cred ca e imposibil ca in lupta lor de a-L sluji pe Dumnezeu sa nu cada. Dar cind se ridica, dragostea lor e un foc si mai mare.
  E atat de atit de magulitoare pentru eul nostru pozitia de fariseu; sa iei piatra si s-arunci! Oare cati dintre “judecatorii” fratelui Ton, poarta in ei durerea sufletelor pierdute?
  Frate Ton, Dumnezeu sa va intareasca sa fiti in continuare o binecuvintare, cum sunteti de 40 de ani incoace. De sapte ani va urmaresc activitatea si de multe ori, ascultindu-va predicile, am dorit sa-mi dedic viata slujirii lui Isus. Mereu insa, Satana a reusit sa-mi puna frina. Intarita de marturia care v-am citit-o, incepind de azi, o ma rog ca Dumnezeu sa-mi dea harul sa-mi dedic si eu viata slujirii Lui, cum ati facut-o dumneavoastra, la bine si la greu.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: