h1

Mi-am luat maşina… „Opel your eyes” II

octombrie 19, 2007

Bucurie mare. Îi promisesem lui Naum că îl duc să luăm împreună maşina. Aşa am făcut. Altă lecţie de viaţă. Ne-am distrat de minune în show-room-ul de la Opel.

Am vîndut maşina cea veche, credincioasă prietenă, cea despre care v-am mai povestit şi acum, după o vară de concedii pe la nemţi, a venit cea nouă.

M-am hrănit toată ziua din entuziasmul copilului. Eu am fost destul de apăsat. Sînt meteosensibil după 20 mai. Inima îmi spune cînd se schimbă vremea şi cît de tare, dar fiul meu era atît de bucuros încît m-a molipsit.

„Tati, de ce maşinile seamănă cu oamenii? Au feţe încruntate, oglinzile ca nişte urechi, sînt diferite?” Tot felul de întrebări din astea.

Este prima noastră maşină nouă nouţă. Neatinsă. Km 0. Ca o fecioară.

Strălucitoare pe dinafară. Frumoasă. Inima îi bate bine,  zburdă. Mai silenţioasă ca cealaltă. ESte alt motor. Nu mai este robustul ISuzu, este un ecotec cdti. Bun motor! Caroseria este bine legată.

O singură dezamăgire am!  Cea de care m-am temut cel mai tare: nemţii ne dispreţuiesc profund. Fac maşini pentru Europa de Răsărit, cu finisaje mai proaste, cu aceeaşi clasă de dotări, dar mai slabe.

Imediat mi-a sărit în ochi că nu-i compartimentat torpedoul, economie de plastic, nu-s becuri de lectură în spate, nu au pus cotieră la bancheta din spate, materialul din care este făcută tapiseria scaunelor şi uşilor slăbuţ, plăsticăraia … aşa, ca pentru noi.

DAr… adunînd unul şi cu unul şi cu unul… preţul şi calitatea şi altele… sînt mulţumit.

Ne-am suit în ea, ne-am rugat toţi patru, am pus-o în slujba Domnului ca pe-o măgăriţă sălbatică de domesticit.

Să vedem pe unde ne trimite Dumnezeu cu ea!

Pînă atunci, „Opel your eyes!”  🙂

Publicitate

8 comentarii

 1. In primul rind felicitari pentru masina! Ma faci si pe mine sa-mi amintesc de fiecare masina pe care am avut-o. Si este extrem de inviorator sa vezi reactia baiatului tau. Asa simt si eu de fiecare data cind iau o masina. Mi-ar place sa fie mai acceptabil social sa ma bucur si eu ca un copil. Da’ ce sa-i faci!
  S-o folositi sanatosi si spre slava lui D-zeu.


 2. Pana vara trecuta ultimele modele de ” E Classe ” mi-au trecut prin mana , acum lucrez la Jeep si asamblarea Bmw-ului …
  E frumos sa fii legat sentimental …
  Felicitari si ….daca sunt probleme …trimitem ceva piese prin …Paul Negrut in noiembrie !!LOL , LOL .
  ” Opel e masina pe viata ” nu o mai schimbi si nu o mai vinzi !!


 3. Felicitari frate Marius!


 4. draga DAni, da, acum intelegi exprsia „m-am bucurat ca un copil”

  Acidutu, deci oameni ca voi sint responsabili de ce ni se intimpla noua pe sosele? 🙂

  Multumesc, Eddrah, nu-i asa ca sint bune? Stiu ca si tu ai condus din asta?


 5. Felicitari, fr. Marius şi Slavă Domnului pentru darul pe care vi l-a oferit. Sa va ajute Domnul sa circulati cu ea pentru El pana cand va lasa sau va plictisizi de ea. :))


 6. […] Este vorba că acum cîtva timp scriam pe un alt blog despre Opel. Între timp s-a întîmplat. Mi-am luat maşină. Să fie orice, numai Opel să fie. […]


 7. […] to the Lord that he will Opel his eyes […]


 8. […] Opelul – Cum am mai spus şi cu alte ocazii, de voie de nevoie am fost fan opel. În urmă cu 100.000 de km mi-am luat tot un opel. S-a comportat binişor, deşi am văzut că este făcut pentru Europa de Răsărit. Problemă […]



Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: