h1

Sfaturi de pensionar II

octombrie 27, 2007

– Nu imaginile sînt secretul, nu youtuburile, nu abuzaţi de asta. Folosesc doar atunci cînd nu se poate susţine altfel argumentul sau cînd este de dat vreun exemplu şi nu aveţi altceva la îndemînă.

– Ca să ai un blog trebuie să ai ceva de spus. Dacă ai ceva de spus, oamenii te vor căuta, dacă le spui cam ce faci tu în fiecare zi şi cum răsare şi apune soarele, s-ar putea să devii plictisitor, asta pot vedea şi ei. Nu tot ce ne trece prin cap este vrednic de aşezat sub ochii celorlalţi.

– Consecvenţa, coerenţa, consistenţa sînt axe fundamentale unui blog. Sînt oameni care au o mulţime de lucruri de spus, dar nu sînt perseverenţi. În blogging cei harnici au mari şanse de cîştig, dar nu ajunge numai hărnicia.

– Trebuie să fii consecvent, persistent, harnicia ajută, dar …trebuie să fii coerent ca ideaţie, în spatele avatarului se construieşte o personalitate, fictivă adesea, care trebuie totuşi să fie coerentă în gesturi şi în mesaj.

– Consistenţa. Posturile, chiar dacă sînt jucăuşe, trebuie să aibe un miez, o chestie, un cîrlig care să pornească o dezbatere. Altfel nu vedeţi comentarii. Nu trebuie să spuneţi voi tot. Nu trebuie să trageţi voi „confuzia finală”. Lasaţi-o, chiar dacă vă trece prin cap, cititorilor, comentatorilor.

– Comentariiile. S-ar putea să credeţi că accesările sînt secretul topului. Nu, comentariile. Cît mai mulţi comentatori şi mai diverşi, cu diverse IP-uri, din diferite locuri ale lumii, cu atît este mai bine. Aia pe care o susţine BAstrixul cu autovotările este o prostie. Încercaţi şi voi ce sugerează el, să vedeţi dacă merge. Prostii!

7 comentarii

 1. ce-as mai adauga la asta ar fi sa-ti stabilesti un scop, altul decat traficul. sa-ti evaluezi evolutia in functie de atingerea scopului.
  si nu incerca sa imiti pe cineva! asta parca s-a zis


 2. Nici la Suncuius nu lasati blogul? 🙂 Sa aveti un timp bun cu totii!


 3. Ba da, Ela, astea-s programate demult. au ieşit acum, cit am fost plecat.

  Da, ai dreptate, Chestiuni, altul trebuie sa fie scopul, daca scriem pentru trafic, atunci sintem cei mai nenorociti dintre oameni.

  din pacate urasc sa fiu imitat, mi s-a intimplat in scoala, i-am amenintat pe studentii respectivi ca ii pic, daca ma citeaza magulitor, daca ma trateaza ca pe un locotenent de armata etc. 🙂


 4. […] urma… 2 si […]


 5. […] de pensionar I, II şi III pe blogul veteranului […]


 6. […] Mai vezi pe AICI, AICI şi […]


 7. […] suplimentare: • Sfaturi de pensionar I, II ?i III pe blogul veteranului P?tr??osu. • Cele 10 porunci – versiune pt. bloggeri. • […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: