h1

Sfaturi de pensionar III

octombrie 27, 2007

– Ca sa tii un blog trebuie sa iti asumi riscuri, foarte multe riscuri, Riscul de a fi jignit, infruntat, confruntat etc.

– Ca să ţii un blog trebuie să faci sacrificii. Trebuie, cel puţin o vreme, să îţi schimbi prorităţile. Familia poate suferi, dacă nu sînteţi atenţi. În meserie puteţi rămîne în urmă, cu multe proiecte amînate. Atenţie! Din blog nu se pot face atîţia bani cît să trăieşti.

– Ca să ţii blog trebuie să ai frîu, să nu te uiţi cu emoţie la topuri. Aici este secretul. Dacă produci pentru top, dacă vei căuta cu orice preţ urcarea, se va întîmpla tocmai inversul. Nu ştiu de ce. Se pare că este o regulă biblică. Cine caută înălţarea, va fi smerit şi … invers.

– Mare grijă la mîndrie. După ce începi să fii căutat, începe să te mănînce dulcele vierme al celebrităţii. Dacă ai vreo 2000 de accesări, deja ţi se ridică părul pe mîini. Greşit. Mîndria stă înaintea căderii.

– Nu te lăsa cuprins de invidie. Să nu cumva să scrii pentru a concura pe alţii. Scrie pentru că ai ceva de spus. Uitaţi-vă ce păţeşte Bastrix. El poate fi luat ca exemplu didactic. Realmente poate fi trecut într-un curs de bloguri la „aşa nu”. Cu cît face mai multe spume, cu atît lumea se depărtează mai mult de el şi penibilul atinge cote alarmante.

– Nu dispera în week-end-uri. Aşa cum tu nu ai timp de blog în week-end, nici alţii nu au timp de blogul tău. Week-end-urile sînt greu de trecut pentru bloggeri, dar supravieţuiţi pînă luni, nu-i problemă.

– Nu te îngrijora dacă îţi scad pentru cîteva zile accesările. Dacă ai ceva de spus, oamenii te vor căuta din nou.

– Nu deveni iritant trimiţînd pe adresele de email şi pe grupuri… „Am scris despre asta…. „citiţi mai departe””. Vei obţine exact efectul invers. Dacă mîncarea este bună, oamenii o vor căuta şi fără reclamă.

– Pozele nu fac prea mult bine. Textul, daca este bun, si daca este mic si pitic, tot este citit.

– Nu incarcati prea mult marginile blogului cu tot felul de RSS-uri, flickxuri. Parca-i o dacie din aia cu tot felul de brizbrizuri. Nu-ti vine sa te urci in ea.

Cam asta-i ce mi-a venit acum la gură… cea mai mare parte a trecut şi prin minte 🙂

Voi continua, daca trebuie…

29 comentarii

 1. ha! poate iar scrie bastrix ceva „de bine” despre tine. :))


 2. si neaparat raspunde la comentarii!


 3. DRAGA PATRATOSU,
  CU PARERE DE RAU TIN SA TE ANUNT CA MI-AM INDREPTAT ATENTIA MAI MULT SPRE BLOGUL LUI TED DORU POPE (DE PARCA I-AR PASA CUIVA). ACOLO CALITATE! OMUL ASTA CHIAR ARE CE SPUNE. DE LA UN TIMP BLOGUL DOMNIEI VOASTRE E „APA DE PLAOIE”, „PISHOARCA” (SCUZE…)ETC ETC. II TOT DAI CU SFATURI DE MARE BLOGGER. CHIAR? CINE VORBESTE? UNUL CARE A FOST MARE? AIUREA! ISTORIE!
  CHIAR SOLICIT DIN PARTEA DOMNIEI VOASTRE MAI MULT aRESPECT FATA DE NOI CITITORII DE BLOGURI. PRESUPUN CA IUBITI PE FRATII DIN ALESD, CEI PE CARE II PASTORITI. CAND PREDICATI ACOLO, O FACETI IN DORU’ LELII? EU CAND PREDIC, IMI RESPECT ASCULTATORII SI PENTRU UN MESAJ MA PREGATESC MINIMUM 2 SAPTAMANI.
  Doleanta mea este urmatoarea: faceti treaba (1) si de calitate (2). Sau, daca e doar sa fie, nu mai faceti deloc. Pe mine unul scutiti-ma. Nu e personal, e argument.
  Am citit de foarte multe ori un pasaj din Scriptura (pe care, am inteles de la Badilita, o folositi – SCRIPTURA – cu indemanare si pasiune) care spune:
  sa faci cu MAISTRIE, cortul, sfesnicele etc etc.
  Daca tot mai „tineti” blog, va rog, faceti-o cu maiestria de dinainte. Altfel ce rost are?
  Ati spus intr-un post ca sunteti formator (defect profesional).
  Cele de mai sus, chiar daca intr-o forma, poate, mai greu digerabila, constituie mai mult o doleanta si e si expresia unei frustrari.
  Mai pe scurt ar fi: draga patratosu, daca m-ai invatat cu lapte si miere si cresc mare si frumos, de ce acum imi dai ierburi amare? Parca „tratamentul” asta dura doar o saptamana pe an la poporul evreu.
  Multumesc e intelegere.

  P.S. Ati luat hotararea de a continua cu blogul.
  Cred ca hotararea de a continua oricum nu va apartine.

  Parerea unuia cu pretentii nedeplasate.


 4. Domnule Andrei, imi permit sa ma bag. Predica e una, blogu’ alta. Nu se amesteca, asa cum faceti dumneavoastra cand ba il tutuiti si va trageti de sireturi cu Patratosu, ba il luati cu politeturi.
  Daca tot sunteti afectat de slaba calitate a blogului, exprimati-va doleanta cu maiestrie. Sau cand critici pe cineva, e permis s-o faci in doru’ lelii?

  P.S.1 Nici mie nu-mi plac in mod special ultimele postari, astea cu sfaturi, so what? Sa fac anunt public ca, vezi-Doamne, Patratosu a dezamagit un onorabil cititor? Sa fim seriosi….

  P.S.2 Foarte bine ca va pregatiti 2 saptamani ptr o predica. Asta inseamna ca predicati de 2 ori pe luna. Bucurati-va ca Pavel nu si-a alocat tot atata timp, ca de facea asa, si acuma se mai chinuia sa increstineze Mediterana.
  Pax.


 5. apropos,
  eu spun pishoarca la cafeaua fff slaba. Cineva mi-a atras atentia ca nu e un cuvant frumos. Sorry.


 6. Andrei de mai sus e acelasi Andrei din celelalt comentarii?


 7. Draga Andrei,

  Ai dat dovada ca esti un crestin DUPA evanghelie ,blogul nu e o predica si nici nu esti obligat sa citesti postarile si in final, lui Petru , Stefan si Pavel i-au trebuit 2 sapt. pentru a pregati o predica ? O Duhule Sfinte ,cum uita predicatorii de Tine !


 8. Intr-adevar, e problema „proprietarului” ce pune pe blog. cine nu vrea nu citeste. cum sa spui: nu mai faceti deloc?

  Andrei din acest comentariu a semanat mai mult a Petty


 9. ascultati acum la OTV – Pastorul cel bun ..

  un pastor din SUA – Portland .


 10. „- Ca sa tii un blog trebuie sa iti asumi riscuri, foarte multe riscuri, Riscul de a fi jignit, infruntat, confruntat etc.”

  Patratica draga, daca nu stiam ca esti tu credeam ca a scris-o Schopenchauer.

  Ia spune tu, ia mult timp sa stergi jignirile? Sau pocaitii respecta asa de mult „libertatea de exprimare”?

  Ce valoreaza jignirile de blog? Sau deja te crezi asa o mare personalitate publica?

  cu tot respectul, dupa „cugetarea” asta nu m-am mai obosit sa le citesc pe urmatoarele. :-)( vezi, te-am jignit, dar ti-ai asumat riscul, eroule)

  O zi buna.


 11. DRAGILOR,
  mesajul era doar pentru Patratosu si are talc in el. Doar Patratosu putea intelege. Nu va suparati ca am folosit stilul asta.
  Repet, doar Patratosu poate intelege. Daca cititi atent si observati stilul, se poate remarca suisul si coborasul. E un mesaj sinusoidal, n-are nimic de-a face cu ceea ce probabil presupuneti. Se trece de la + la – si invers, adica de la frustrare la speranta.

  Va doresc toate cele bune si o duminica binecuvantata.

  Apropos! E bine cand seman cu mine. Asta inseamna ca sunt eu insumi.


 12. Nu inteleg, daca nu va plac postarile de ce le cititi si de ce va agitati atata?
  God bless you all!


 13. De acord cu accesarile. Eram in ”putz” in topul wordpress si in accesari pentru ca nu aveam timp sa scriu nimic ok. ULtimele doua articole m-au trantit in doua zile pe locul 7 …deci, some people care from time to time 😉


 14. draga Chestiuni, cred ca eu raspund destul de des la comentarii, nu? 🙂

  da, Kross, fiecare bloger isi formeaza un public, daca dispari, dispare si publicul, simplu, este o relatie, are nevoie de doi parteneri,

  Draga Andrei, alias Petru, revii la vechiul stil? Eu chiar ca ma supar foarte greu 🙂 trebuie ca cineva sa spuna mai mult decit poşircă şi alte alea ca sa ma supar.

  Na, acum chinuie-te cu menorah-ul, daca asta ai vrut 🙂

  Spune-mi care este legatura intre primele pilde şi următoarele, care este relaţia dintre ele etc.

  Draga BAlaurule, cu adevărat a fost o zi bună, mulţumesc de urare! 🙂


 15. 🙂
  Draga Patratosu,
  nu-mi prieste stilul vechi…era o incercare personala de a arata ca Patratosu stie sa gestioneze situatii din astea, asa cum spune exact in prima fraza din „Sfaturi de pensionar III”.

  Imi displace ideea sa continui eu cu menorahul.
  Scuze tuturor.
  Prefer continuarea cu menorahul, din partea gazdei.


 16. Andrei, eu unul încep să simt un gust amar când te citesc. Începi să devii, dacă nu cumva ai fost, un om vrednic de o asemenea reacţie, cel puţin din partea mea. Chinui ca puroiul în rană. Din păcate nu am încotro, trebuie să te citesc, datorită contextului literar în care ne aflăm cu toţii. Dacă ai scrie aceleaşi lucruri pe alte site-uri aş trece peste comentariile tale. Pentru unul care te pregăteşti două săptămâni pentru o singură predică scrii ca unul care nu face altceva decât să tot dea cu bota în cuşca leului. Bine a întrebat cineva: pentru ce te agiţi într-o chestiune din care poţi să ieşi pur şi simplu neintrând în veac? Una dintre cele mai vrednice virtuţi ale democraţiei este să îţi dea dreptul de a nu reacţiona dacă nu eşti obligat. Acest blog nu îţi este turnat pe gât în timp ce eşti legat de scaun. Dacă totuşi aşa simţi, atunci problema e la tine nu la pătrăţos.

  Aşa că de dragul celor care dau mai mult de un gologan pe blog-ul pătrăţosului, fă-ne un bine şi dă-ne pace să citim ce scrie pe aici. Pe unii ne intersează, pe alţii îi face mai abitiri, iar pe tine te face de toată jalea. Aşa că în loc să pierzi vremea agitându-te, fă bine, şi fă o parte din predica din 11 decembrie. Dacă te apuci de azi, ai destul timp.

  Lăsaţi omul să scrie cum vrea. Nu vă obligă să intraţi, nici să citiţi, nici să duceţi vestea mai departe. Aici eşti în casa virtuală a pătrăţosului. Nu ai decât obligaţia de a-l respecta ca pe stăpânul casei. vrei să faci scandal, du-te în casa ta. E trist când văd că vin musafiri şi se chinuie să îşi impună preferinţele ca şi cum ei ar fi stăpânii. Casa mea, regulile mele. Dacă te invit o fac pentru că te cinstesc. Dacă vii la mine pe când e uşa deschisă, eşti binevenit dar nu abuza de privilegiile şi cinstea mea de oaspete. E cam acelaşi lucru şi cu maşina: maşina mea, regulile mele.

  Eu chiar atât de greu să taci şi să faci licori pe blog-ul tău? Cu alte cuvinte: e chiar atât de greu să îţi formulezi nemulţumirile politicos? Ştii tu andrei cum îi spune, nu? Politeţe. E diferită de buna cuviinţă.


 17. Ciprian Simut, ai perfecta dreptate.


 18. draga Cipri, eu nu m-am supărat,
  da, ai dreptate, ăsta-i şopronul meu, dar am ales să las lumea să vină ca la un picnic la care fiecare poate discuta cu mine, dacă vrea, dacă nu, poate discuta cu unul dintre ceilalţi musafiri, cum faceţi voi acum, este libertate aproape totală.

  Balaurul a fost mult mai acid decît Andrei, el şi-a luat liberatatea să nu mai citească etc.

  Dumnezeu cu toţi în această zi!


 19. stie cineva care este diferetza dintre POLITETE si BUNA CUVIINTA ??

  de la POSTAREA de la ora 4 : 18 pm , la sfarsit .


 20. scuze din nou , de la 4 : 27 .


 21. Draga Andrei,

  spui

  „mesajul era doar pentru Patratosu si are talc in el. Doar Patratosu putea intelege. Repet, doar Patratosu poate intelege. Daca cititi atent si observati stilul, se poate remarca suisul si coborasul. E un mesaj sinusoidal, n-are nimic de-a face cu ceea ce probabil presupuneti. Se trece de la + la – si invers, adica de la frustrare la speranta.”

  Nu, Andrei, nu inteleg, imi pare rau!
  Nu inteleg stilul asta, nu inteleg ce ai vrut sa spui, nu inteleg agresivitatea gratuita si crizele de genul celor de mai sus.

  asta nu inseamna ca m-am suparat, dar nu trebuie sa vorbesti in numele meu,
  Lasa-ma sa spun eu daca inteleg sau nu mesajele tale incriptate.

  uite, ti-am spus, nu inteleg! Sorry! 🙂

  Apreciez ca ti-ai cerut scuze, consider evenimentul incheiat! 🙂


 22. […] Mi-aţi cerut candelabre. […]


 23. OK!
  Eu am incheiat de cand am vazut reactiile.
  Am vazut/stiut c-am luat-o putin pe aratura, da pana la criza mai este. Criza e altceva, dar n-are sens sa dezvolt.
  Otniel e tanar si vulcanic. Mai vulcanic decat mine si face greseli pe reactie, mai mari decat se vad la mine.
  Ciprian Simut a sarit si el parleazu’, cu toate ca a incercat sa para un gentilom.

  Sincer sa fiu m-asteptam de la altcineva sa fie foarte virulent. Dar n-a fost asa. Mare mirare. Dar si placuta surpriza.

  Numai Patratosu a fost, totusi, mai retinut, dar, doar in a doua faza. De remarcat ca nu v-ati suparat. Totusi, in a doua faza.

  Va salut pe toti cu Efeseni 3:14-21.
  Domnul cu noi.

  Oare in cer vom avea bloguri?


 24. Care a fost reactia exagerata Andrei?
  trebuie sa spun ca cel mai mult a fost mirarea, pentru mine. apoi constatarea pe care am facut-o.
  dar si pentru mine episodul e incheiat.


 25. Oh, Doamne! Ce de comentarii, mai mult sau mai putin ontopic… ei bine, mie mi-au placut aceste „predici”, chiar mi se par utile, relevante. Astept no IV!


 26. Daca ati fi fragmentat de la inceput articolele pentru „read more …” sau „continue reading” (depinde de tema folosita) ati fi avut acum numar dublu de pagini vizitate. Si pentru articolele la care nu s-a comentat (daca exista).


 27. […] de pensionar I, II şi III pe blogul veteranului […]


 28. […] 19. Mai vezi pe AICI, AICI şi AICI. […]


 29. […] suplimentare: • Sfaturi de pensionar I, II ?i III pe blogul veteranului P?tr??osu. • Cele 10 porunci – versiune pt. bloggeri. • Sec?iunea […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: