h1

Cine şi-a mai făcut blog?

noiembrie 13, 2007

Blogariseala s-a molipsit în ultimele luni ca gripa. Mulţi dintre prietenii mei şi-au făcut blog. Excelent.

Unii, după cum înşişi recunosc, s-au molipsit de la mine. Vai de cel prin care vine ispita 🙂

Recentissime au mai apărut cîteva bloguri, pe lîngă Adamaica, Jurnalul Scrierii iubirii, Simplul Gînd, Hic sunt leones, Gîndurarul lui Natan, Cristi Lucaci, Aurel M. toate prin top 100.

Cristi şi-a făcut blog. Bravo, Cristi! Bine ai venit în lumea asta păcătoasă a bloggerilor.

Ai să vezi tu ce-o să păţeşti! 🙂

Cristi este specialist în studii iudaice şi slujeşte acum în Coreea!

Dumnezeu cu tine, Cristi!

„ţinem în atingere” (keep in touch!) 🙂

Cornelus si-a facut blog, specializat pe misiune.

Spuneţi dacă am uitat pe cineva! 🙂

PS.

Iertare, Mircea (interactiuni)

PPS.

Şi încă cineva, după Adrian Năstase, cineva i-a făcut blog şi lui Ion Iliescu!!!!

Se numeşte „echilibru”.

Atunci chiar s-a intoxicat de tot blogosfera!

35 comentarii

 1. Mulţumesc pentru reclamă fr. Marius. Este oarecum o influienţă de la D-voastră, dar de mult timp doream să fie ceva prin care oamenii să fie informaţi de misiunea noastră.
  Fiţi binecuvântaţi!!!
  http://mareatrimitere.wordpress.com


 2. nu stiu daca il cunosteti careva pe SEBASTIAN Ţârţârău , este din Moldova ~ cred ca Suceava si prin ADVENTISTII a ajuns sa-l cunoasca pe Dumnezeul Cel Viu .

  Sebastian Tirtirau este presedintele si fondatorul societatii Pilgrim Relief Society, o organizatie care are drept misiune raspandirea Sfintei Scripturi la cele mai indepartate si izolate triburi din lume precum si ajutorarea acestora. Sebastian Tirtirau, adventist, stabilit in Canada, lucreaza ca misionar de 1o ani ajutandu-i material pe cei din tribul bosimanilor (the bushmen) din desertul Kalahari, pe cei din triburile din Amazonia precum si populatia din Arctic Inuit din Nordul Canadei si Groenlanda si procurandu-le biblii in limba lor nativa.

  este singurul alb din lume adoptat de BOSIMANI .
  a mai fost si la canibalii din Amazonia , in Papua Noua -Guiinee , la Eschimosi si cred ca in Congo .
  Eu am aflat despre aceasta lucrare acum 2 ani si am vazut filmulete video luate de pe retea de la ADVENTISTI .
  acum si in Romania Libera despre aceste lucruri :

  http://www.romanialibera.ro/a111168/romanul-adoptat-de-bosimani.html

  nu stiu daca el are blog , cred ca nu are .


 3. Felicitări tuturor celor care şi-au făcut blog. Am citit o statistică sapt trecută care spunea că într-o zi s-au creat 50.000 de blog-uri. E mult, sau normal?


 4. Da, îl ştiu pe Sebi, este din judeţ cu mine, adică Botoşani, din localitatea Costeşti. Ma copleşit mărturia lui. Un om hăruit de Dumnezeu, în ce priveşte misiunea printre boşimani şi canibalii din jungla Amazonului. Spunea că atunci când a ajuns la canibali i-a zis celui care traducea să le spună. „Pe mine să nu ma mâncaţi, că am fost subjugat de comunişti şi am pielea tare”. Are umor, are pasiune şi o mare dorinţă de a-L propovădui pe Hristos.


 5. m-ati uitat pe mine, dar eu fac parte din categoria „prietenilor virtuali”, deocamdata, asa ca va iert pentru ‘uitare”, dar va acuz public ca sunteti vinovat ca am aflat ce e ala blog .:)
  „La patratosu” e primul blog pe care l-am vizitat, pe vremea aceea era cam singurul blog al unui „pocait” prin zona wordpress.:)ati cam dechis cutia pandorei pentru „pocaiti” 🙂 Pocaiti-va! 🙂


 6. si eu am auzit de Sebastian tartaru si de lucrarea pe care o face. in biserica in care urmeaza sa fim membrii fratii se roaga pentru misiunile lui si sprijina proiectele pe care le desfasoara in acele comunitati. E adventist, asta nu stiam. 🙂


 7. Am sesizat, Marius, de cand te citesc, niste „locuri comune” care, poate, tin de generatie!(?) Chiar m-am intrebat la un moment dat cat de relevant este pentru „omul evanghelic” al generatiei noastre ca ne-am tinut tare de Cartea cu coperti de vinil, am ascultat si iubit muzica lui Nicolae Moldoveanu, ne-am trezit transformati odata cu lecturile din Petru Popovici, Wurmbrandt, Steinhardt etc., dar am si oprit in halte cu Anda Calugareanu, Phoenix, Pink Floyd ori Leonard Cohen… Statii pe traseu, cu cate-o invatatura drept imbucatura… Pentru mine, a fost interesant sa descopar pe harta celuilalt insemnate aceleasi drumuri…

  Sa fie in continuare cu atingere CERuita (adica de cer, nu de ceara) scrisul tau! Spre folosul multora!


 8. draga Mircea, am corectat 🙂

  ma pocaiesc, este adevarat, am fost capul rautatilor o vreme pe aici prin wordpress pentru aceia din micul nostru cerc,

  Adama, multumesc pentru urari, da, ai dreptate, si aici, in Paris, am intilnit pe cineva care mi-a spus: „a avut Andries vreo influenta asupra felului in care cintati?”

  „Sigur, i-am raspuns,aia era gura noastra de aer liber pe vremea aceea cind puteam cinta „LA Telejurnal am vazut cascaval, sau „Fabrici si uzine, ce oras frumos..”

  Marturisesc cu ruşine ca am fsot si la Cenaclul Flacăra.
  Ruşine să-mi fie că lui Paunescu nu ii va fi ruşine niciodata pentru nimic,


 9. Draga Marius,

  Cosmin din Belfast (cu blogul adevar.wordpress.com)

  Se poate sa modifici linkul acestui blog cu noul link al site-ului de misiune (www.tpmro.info)? Deoarece doresc sa ma ocup doar de un singur site si nu doua.

  Cu stima si respect, Cosmin


 10. Rog aduce-ti tastatura noua – evantual de la Paris pentru Cornelus, la blogul lui. Sau nu au dat caldura in scriptoriumul de la Oradea si au inghetat degetele la cutezatori. Cu dezlanata incantare privesc mareea de galben emoticonic, stiti, de gustibus…, da nu zic mai departe ca nici la mine acasa nu e prea cald.


 11. Felicitari tuturor !!
  Dupa presa lui Gutemberg comunicarea si informatia sunt cele mai bune moduri de a nu ne atrofia intelectual !!
  Blogul este visul libertatii …tact , delicatete , prietenie si genialitate !!


 12. Era sa uit. Ce e cu Adventismul asta ecumenic din comentarii? Sa stiti ca va spun la Tata!


 13. Bine, Cosmin, voi incerca, atunci cind ajung acasa, acum, in Paris mi se tot intrerupe conectia.

  Draga RAzvan, tastaturile de la Paris sint imposibile, tastele sint puse altfel, pentru ca totul trebuie sa fie altfel aici, chiar si MAcDonalds-ul si Starbucks-ul.

  DAr cine vine la Paris pentru Starbucks, venim pentru Tour Eiffel, nu?

  Acidutu, inca nu ne-a intrat libertatea cu totul in cap, inca mai avem sechele.

  Depinde de unde servesti informatia. Este la fel ca la Restaurantele japoneze de pe aici, daca maninci unde nu trebuie faci diaree trei zile. Informatia se serveste in portii mici, asezonata cu ratiune, cu gindire, cu meditatie, altfel ne idiotizăm împreună.

  Se poate şi singur, dar este mai greu.


 14. Razvan, lasa emoticoaele in pace, ca de asta există, ca sa fie folosite!

  Să ne fie de folos 🙂


 15. ~~~~ ~~~~~~~~~~

  Dumnezeu sa-i apere si sa-i binecuvinteze pe toti ADVENTISTII si MARTORII LUI IEHOVA .

  ~~~~~~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~~~~


 16. ROMA_NIA, intotdeauna mi-au plăcut cuvintele acestea din Scriptura: „si lui Isus i-a fost mila de multime”, sau i-a părut rău de multime sau „l-a iubit in inima Lui”. Iar pe francezi ii rog sa dea conexiunea la patrat.


 17. @ rasvan cristian November 13th, 2007 at 5:20 pm

  te rog identificate definindu-ti pe scurt credinta ..

  sa nu te superi dar nu stiu cine esti si cu cine am de-a face .


 18. pt mine M U L T I M E A este asa cum si suna , cei multi care zac in mocirla din priciana nestiintei asa cum am fost si eu inainte de a fi ridicat
  SI nu FARISEII care au de tata pe SATAN , pui de naparci

  departe de inima mea Sleahta de Farisei care nu cauta din toata inima lor pe Domnul si care sunt manati de cu totul alte interese .

  mai concret:: ORTODOCSII saraci , exploatati si nestiutori , asa numitii atei si liberi cugetatori care de fapt nu stiu in ce sa mai creada …

  din pricina FARISEILOR merge rau nu doar ROMANIA ci toata lumea , caci oamenii se poticnesc in caile voastre , prin a caror comportament este diminuat si efectul ~ Misionarilor sinceri ~~ din toata lumea
  da , fatza de Misionarii SINCERI am un mare respect .
  fatza de Oportunistii Nesinceri , am 0 respect .


 19. ROMA_NIA, sunt baptist, sunt medic, ucenicesc evanghelic langa un crestin dupa evanghelie, micut de statura, Corneliu Almasanu de la Targu Neamt, intr-o adunare cu multi crestini rromi. Nu ma supar, cum sa ma supar. De unde sa iau si eu emoticoane, sa pun si eu. Fara gluma!


 20. Draga Marius,

  Si eu iti multumesc pt ‘reclama’, dar am o rugaminte mai mare la tine. Te-as ruga sa faci reclama (poate sa pui chiar un nou post) la blogul lui Al Mohler in limba romana. Dupa cum sti, am primit aprobarea lui sa-i publicam comentarile. Eu consider ca aceste comentarii vor fi f folositoare pastorilor si credinciosilor evanghelici romani. Lucrarea a inceput (primele 2 comentarii au fost puse) si speram sa mearga inainte. Orice corectari si contributii (sugestii) sunt binevenite. Aici este blogul lui: roalmohler.wordpress.com. Blessings and grace, cristi


 21. @ rasvan cristian November 13th, 2007 at 6:15 pm

  CRED ca nu m-ai intrebat pe mine de emoticoane . nici nu stiu sigur ce-s alea .
  nu ma pricep .

  in alta ordine de idei de ce astea cu http merg si altele nu merg direct ???
  http://www.romanialibera.ro/a111168/romanul-adoptat-de-bosimani.html


 22. am preluat un COMENTARIU de pe forumul articolului de mai sus cu TARTARAU ~~~Joi seara pe programul RSC 1 de la 8-9 pm Central Time, nu pierdeti o EDITIE SPECIALA a emisiunii “Oameni si Perspective” in care invitat special este Sebastian Tirtirau.~~~ Intors de curand dintr-o expeditie din insulele Vanuatu, Sebastian ne va spune intreaga poveste a acestei calatorii si va prezenta IN PREMIERA imagini de la un trib necunoscut de nimeni. Nu exista nici o informatie despre acest trib in nici o carte, in nici un document. Un trib uitat de lume …dar explorat de un roman !!! Toate acestea, joi seara doar la SPERANTA TV in emisiunea “Oameni si Perspective” ~~ Emisiunea va putea fi urmarita si pe pagina de internet http://www.oamenisiperspective.com

  naivilor , naivilor daca as fi manat de SATAN sau as fi nebun as mai face eu acestea …

  sau daca as fi securist nou sau vechi ( de orice fel ) as incerca sa stic si sa tulbur niste POCAITI care sunt intr-o stare asa cum le place COMUNISTILOR si cum bine spunea fratele VICOVAN IVAN ca ” la COMUNISTI si la AUTORITATILE RUSESTI le plac asemenea ” biserici ” .
  adevarat , adevarat , recunosc , fratele VICOVAN se referea acolo la BISERICA ORTODOXA RUSA .
  dar sa nu fim cumva pe aproape . . . . . .


 23. Cornel, au cautat cercetatorii sa vada ce a cauzat aparitia unor genii precum Eminescu, Iorga, Enescu si alti la Botosani, cica graul avea ceva deosebit. Da-mi voie sa te anunt ca au cam terminat graul ala pana am aparut noi :))


 24. Eu ce sa spun? 6 prieteni de-ai mei (DA! 6!) si-au facut acum 2 zile blog… 5 dintre ei nu stiu de ce 😉 .


 25. Da, se fac multe bloguri, majoritatea vor fi părăsite în următoarele două săptămîni.
  vor ajunge la orfelinatul pentru bloguri.
  la azilul şi cimitirul de bloguri, scurtă le fie pomenirea!


 26. SUNTEM UN POPOR DE OAMENI DESTEPTI.
  LA TOATE NATIUNILE SE ALEGE – DESTEPTUL COMUNITATII, INTELEPTUL, etc. LA NOI SE ALEGE PROSTU SATULUI ,NEBUNUL ,C..VA SATULUI etc. .
  asta pentru ca la noi sunt mai putini prosti si atunci putem sa-i indentificam.
  AR FI BINE SA COMENTAM SAU SA DIALOGAM PE PROBLEMELE DE INTERES COMUNITAR , NATIONAL , LA CARE NE PRICEPEM.


 27. Acum si Nina Iliescu si-a facut blog.


 28. Ihtys, am si eu o intrebare, trebuie sa ai blog ca sa-ti pui o poza sau o imagine in dreptul ID-ului, asa cum apare la tine? Si daca nu, cum se pune? Mersi mult.


 29. E un fals. Nina iliescu nu şi-a făcut blog.
  Şi al lui Iliescu este un fals.
  N-amtimp de demonstraţii, dar aşa este.


 30. Se poate pune poza si la simpla logare, din cîte ştiu eu.


 31. Patratosu, mai ai un pic pana la 300.000!!! ai putea spune ca, teoretic, te-a accesat toata Oradea! sau 1% din populatia Romaniei!!!

  Cine sa-si mai faca blogg?
  Pai mai fa-ti tu unu, ca la cum s-a derulat primul, ii dam ocazie lui BASTRIX si slehtii lui sa faca angina (si nu in gat, ci in peptii camasii!).


 32. Multumesc Patratosule, dar cum? 🙂 Exact pasii, ca nu stiu unde, nu vad nici un browse sau ceva care sa-mi dea optiunea asta. Nu ca ar fi important, sunt altele mai importante de discutat aici, dar eram curios si eu 🙂


 33. patratosule cind scoti un cd?


 34. Iubite frate pastor Aron Moldovan

  Numele meu este Stelian I. JUGAREAN, am 40 ani si locuiesc in Pitesti. Urmaresc de multa vreme emisiunile si programele Dvs. siturile adventiste, si multe altele, in cautarea mea spre aflarea si insusirea adevarului (Hristos in voi, nadejdea slavei)! Va scriu deoarece consider ca sunteti cel mai indreptatit si poate reusiti sa ma ajutati! Este foarte greu dar acum,stiu cine ma va izbavi de acest trup de moarte!

  Intreaga mea viata am urmarit lucruri straine domnului nostru Isus Hristos (bani, averi, mandrie, etc.) pana am simtit ca lumea aceasta nu mai are ce sa imi ofere si intr-o zi pe cand ma plimbam singur prin parc, am simtit ca trebuie sa mor. Am simtit ca ma sfarsesc! Am inceput sa plang din senin si m-am

  rugat lui DUMNEZEU sa mai imi acorde timp sa termin casa pt familia mea si sa ma pocaiesc. M-am rugat doar pentru acestea doua si imediat am simtit o liniste interioara si am incetat sa plang. Nici acum nu imi explic de ce am cerut acestea. Pocainta da, isa casa este lucru material fara legatura cu cerul. Mi-a

  fost rusine de mine mai tarziu! I-am spus sotiei acasa despre asta si am izbucnit din nou in hohote de plans cand ii povesteam. S-a speriat! Apoi totul s-a dat peste cap. Pe scurt am gasit un pliant, am ajuns in Biserica adventista, evanghelizare apoi doctrina si am intrat in programul de la Sola Scriptura de studiu Biblic. Domnul mi-a descoperit adevarul Sabatului si am inceput sa aplic rapid noile invataturi in viata mea si a familiei mele (eliminarea carnii

  de porc, renuntare la fumat si alcool, etc) iar viata mea s-a schimbat radical. Intr-un Sabat am asistat la un botez in biserica si am fost impresionat. Am rugat pe fratele pastor sa ma boteze si pe mine, dar am fost surprins sa aflu ca daca nu cred in Elen White nu pot fi botezat. Sunt si acum socat de faptul ca legamantul meu cu Domnul Isus Hristos este conditionat de un om, fie el si profet deoarece s-a terminat la cruce cu intermedierea Levitilor. Intre om si Dumnezeu nu mai au loc ideile altui om ci doar credinta ca Isus este calea, adevarul si viata! Stiti foarte bine asta. Deci va rog sa ma luminati caci vreau hrana tare si daca Domnul vrea, atunci asa sa fie!

  Pentru ca nu mai cred in oameni (am fost mintit de profesorii comunisti si am crezut in ideologia marxista) am cerut scrierile si fratele prezbiter mi-a oferit toate scrierile. Am citit Marea Lupta si am tot respectul si stima pentru aceasta autoare, dealtfel foarte talentata. Apoi am inceput Adevarul despre ingeri unde aflu surprins ca pacatul a intrat in lume datorita iubirii lui Adam pentru Eva. Deci acesta s-a sinucis facand jertfa de sine pentru Eva, astfel faradelegea este rezultata din iubire. Astfel acesta ar fi primul om care si-a dat viata pentru alt om. PACATUL A INTRAT IN LUME prin IUBIRE si din IUBIRE! Eu cred ca numai Satana, Diavolul (tatal minciunii) poate afirma asta, caci Dumnezeu este dragoste si iubire. Nu cred că Adam a încălcat porunca DOMNULUI din iubire pentru Eva. ci a fost convins şi a crezut că va fi ca DUMNEZEU, va dobândi cunoaşterea binelui şi a răului si va fi ca DUMNEZEU. Asta spune Biblia!
  V-am ascultat predicile si afirm cu toata taria ca aici este vorba aici de principiu. Ca sa sustina acesta a aparut sarpele cu aripi, minciuna ca erau imbracati in slava (cand ei erau goi si nu le era rusine), ca Eva se plimba singura, ca Adam a plans cu amar inainte de caderea in pacat si de sti ce este durerea, ca ingerii si-au aruncat coroanele de pe cap de durere etc. Dacă această scriitoare este profetul Domnului şi eu nu cred ce scrie ea ci ceea ce scrie Biblia, atunci pierd mântuirea? In nici un caz pentru ca Isus ma va salva daca il iubesc si pazesc poruncile Lui! Nu mă vor boteza în biserică însă Domnul îmi ştie inima si va judeca. Dar dacă scrierile sunt mincinoase şi fratii cred în ele, cred în Satana care este tatăl minciunii.

  După cum prin Eva a intrat păcatul în lume se prea poate ca prin White să intre minciuna în Biserică? De ce contrazice Biblia şi oamenii nu văd? Sau nu vor să vadă? Toţi scriitorii, pictorii, în general artiştii au o anumită inspiraţie doar de aceea sunt deosebiţi de noi, muritorii de rand. Cred pe Moise

  sau pe White? Şi care este profetul mincinos?

  Atât de subtil s-a furişat Satana cu minciuna. Aceste scrieri contrazic Biblia într-un mod atât de subtil şi încă de la început, de la creaţie. Pentru ca el vine si lauda cu cuvinte deosebit de dulci si de frumoase pentru ca pana si cei alesi sa creada in minciunile lui. Pana la urma va si veni in numele lui

  Hristos si va spune, eu sunt Hristosul. Si unii vor crede. Cei ce nu sunt pregatiti!

  Iata cum aceste idei imi blocheaza practic accesul spre mantuire, de cei botezati in spiritul acestei scriitoare ce fabuleaza pe teme biblice si urmaresc alte interese si adevarul nu este in voi! Daca sunt gresit atunci aratati-mi unde gresesc si nu ma prigoniti, dar daca nu puteti cu Biblia atunci sunt

  gata sa ofer aceasta viata domnului Isus, caci cine isi va pierde viata pentru El o va castiga si lui Lutter i-a fost descoperit ca vom trai prin credinta! Ca propovaduitor al acestor idei va rog sa ma luminati caci este vorba si de mantuirea Dvs. Este clar ca oricum istoria este aproape de sfarsit.

  Am scris pastorului Edi Constantinescu si realizatorului de emisiuni tv fratele Stanescu implorand ajutorul lor, dar nu mi-au raspuns. Pentru mine toti suntem frati si pentru noi toti a murit Isus, dar numai cine crede in El nu va pierii ci va avea viata vesnica. Eu nu pot face altfel si sunt sigur ca

  intelegeti asta. Duhul Sfant mi-a descoperit asta si daca tac si ascund adevarul sunt in pacat Am fost cu colportorii si mi-au spus – iata cati oameni cumpara aceste carti si vin la credinta. Minciuni! Vin la biserica lui White unde Biblia este interpretata prin Spiritul Profetic. Sola Scriptura + White

  adica unde este SOLA. Eu vad Scriptura + Spiritul Profetic.

  Ajuta Doamne ca Duhul Tau Sfant sa ne descopere adevarul si ori voi fi botezat in duh si adevar, ori voi fi martirul Tau.

  Oricum voi fi cu Tine. Amin!

  JUGAREAN I. STELIAN
  Pitesti 23.05.2008


 35. imi doresc sa gasesc drumul in viata,il iubesc pe Domnul din toata inima si cineva incearca sa ma ajute dar eu nu primesc cum se cuvine acest ajutor.Doamne ajuta-maLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: