h1

Cînd Dumnezeu îţi ia totul…

decembrie 14, 2007

Daryl Kroker este pastor de 30 de ani. Şi-a început cariera la 21 de ani.

Era deja căsătorit la vîrsta aceea. La 23 de ani avea deja doi copii.

Într-o dimineaţă şi-a luat rămas bun de la soţie şi de la cei doi copilaşi, a plecat spre birou şi soţia s-a dus la cumpărături într-o zi de iarnă canadiană cu şosele alunecoase.

Cînd s-a întors spre casă, poliţia cu girofarul pornit aştepta în faţa casei.

„Sînteţi domnul Daryl Kroker?”

„Da!” 

„Sînteţi pastor, am înţeles”

„Da!”

„Atunci pot să vă spun adevărul fără întîrziere… Soţia dumneavoastră a avut un accident cumplit. Maşina pe care o conducea a intrat în derapaj, s-a răsturnat şi a fost zdrobită de un camion. Şi soţia dumneavoastră şi cei doi copii au murit în acest accident… Ne pare rău.. ”

Daryl ne-a spus că cel mai prezent sentiment în acele momente a fost o mare absenţă. O singurătate concretă, foarte apăsătoare.

Atunci strigi după Dumnezeu şi părcă cerurile sînt închise.

A trecut ceva timp, a avut un piculeţ de concediu să îşi revină şi unul dintre primele lucruri discutate la primele şedinţe de comitet după reîntoarcerea lui a fost salarizarea. Un frate credincios şi foarte milostiv s-a gîndit în felul următor: „oare n-ar trebui să îi reducem salariul acum pentru că tot i s-a împuţinat familia?”

Asta dovedeşte că prostia este universală, transfrontalieră, metaculturală.

Dumnezeu i-a luat totul, ca lui Iov. Inclusiv fraţii şi prietenii apropiaţii. A rămas absolut singur cu Dumnezeu.

Ne spunea că aceşti patru ani, primii din cariera dînsului au fost cei mai importanţi pentru formarea lui ca bărbat şi ca lucrător pentru Dumnezeu.

Apoi au urmat alţi 16 ani de rafinare.

„Cam 20 de ani are de lucrat Dumnezeu la fiecare bărbat pînă sîntem gata în mîna Lui, să ne folosească, slefuiţi cît de cît…

„Dumnezeu l-a binecuvîntat cu o altă soţie, TAmara. Au doi copii, un băiat şi o fată.

Băiatul este deja pastor la 23 de ani şi îi va dărui primul nepot în aceste zile.Fiica se pregăteşte să meargă misionară în Siria.

Împreună cu soţia sa TAmara în fiecare an pleacă pe motocicleta Kawasaki Nomad de 1300 cm3 în cîte o călătorie de cîteva mii de km… ..

Dumnezeu ia totul că să îţi dea cîte ceva …. care contează.

69 comentarii

 1. E tare faza cu imputinatul familiei!!!! :))
  era logik,nu? 😉
  mi- a placut…


 2. Ciprian,

  Tu esti in toate mintile? E o intrebare!!!!
  Ai interpretat bine mesajul?
  Nu vezi ca pastorul acela trecea printr-o adevarata tragedie in momentele acelea.

  Nu stiu cine esti, dar precis esti necasatorit.
  Ti-a placut, zici!!!!!:((((


 3. Nicu Oros,

  Eu am inteles altfel ce a postat Ciprian: ‘faza’ insemna hotararea fratiorilor care au gasit cu cale sa dea mai putini bani unui om cumplit de lovit. Stii, e ca la turnatorii nostrii, ne ucid cu vorba… Nu suntem unici, si Canada e mare, mai tata…


 4. completez…

  pe noi ne ucid cu ‘vorba’, la ei e cu ‘banu’… o societate pragmatica, nu?


 5. Razvane,
  tu vezi ce scrie Ciprian..”era logic,nu?..mi-a placut”!..

  Ce i-a placut? „FAZA”???!!! Mi se pare o idiotenie canadiana.

  Am fost si eu in Vest, am stat perioade mai scurte sau mai lungi.Oamenii sunt la fel.Ei, un pic unii sunt mai educati.Putintel.
  In rest,aceeasi natura umana corupta si pacatoasa. Si in Romania si-n….spuneti voi tara!!!


 6. Nicule,

  „In rest,aceeasi natura umana corupta si pacatoasa. Si in Romania si-n….spuneti voi tara!!!”

  SIRIA, uite o tara ‘grea’: „Fiica se pregăteşte să meargă misionară în Siria.”

  … Fivi pleaca in Siria, o tara musulmana, langa o zona de conflict. Sa ne rugam pentru ea.


 7. Siria este o tara in care prezenta crestina s-a pastrat neintrerupt aproape doua milenii. Sa speram ca presedintele dispensationalist al SUA nu va ataca si acesta seara, distrugand ‘in the process’ fragila si stravechea comunitate crestina siriana. asa cum a facut in Irak.


 8. „aceasta tara”


 9. Nu stiu cati ar accepta astfel de lectii. Eu unul nu as avea puterea si probabil ca nici vointa.


 10. Deci dupa 10 ani de pastoratie nu era pregatit. A venit teribilul eveniment si apoi au urmat patru ani de pregatire si alti 16 de rafinare, daca am inteles bine istoria. Atunci ne intrebam cate biserici de-ale noastre au intradevar pastori? Vreo zece douazeci din toata tara, nu?
  Probabil ca sistemul de pregatire pentru pastoratie ar trebui regandit putin. Iese adolescentul din liceu, intra la teologie, face trei-patru-cinci ani cu master cu tot si deja se crede pastor. Poate fi cel mult predicator (orator, mai bine zis), daca e talentat. Dar pana la pastor e o cale ceva mai lunga.

  „Dumnezeu ia totul că să îţi dea cîte ceva …. care contează.” Bravo, Patratosule, ai incheiat apoteotic. Pe un Kawasaki Nomad de 1300 cmc, ca la asta te refereai, nu?


 11. da, scump Cristi, şi la asta mă refeream.

  pentru unii contează.

  uite cum s-a întîmplat.
  acum 15 ani cînd Daryl a terminat doctoratul, Tamara, sotia lui, i-a facut o surpriză

  in usa bisericii a tras o remorcă acoperită,

  l-a chemat afară şi i-a dat un cutit
  i-a spus
  „taie prelata”

  A tăiat-o şi ce crezi că era acolo?

  O motocicletă kawasaki! Tot Kawasaki… 🙂 Ştia că de la 9 ani visează să călărească o motocicletă.

  A ieşit cu scandal,

  Doamnele din biserică i-au sărit în cap TAmarei

  „Ce-ţi veni, dragă, ce-i asta, totţi soţii noştri se vor lua după el? Tu nu-ţi dai seama? Dacă moare”

  Răspuns:
  „Atunci moare fericit” 🙂

  Ghici ce s-a întîmplat?

  Acum una dintre condiţii ca la biserica lor să fii membru în comitet: să ai motocicletă.


 12. CNI, scrieti:

  „distrugand ‘in the process’ fragila si stravechea comunitate crestina siriana”.

  Cine, „presedintele dispensationalist al SUA”?

  Eu vorbeam de Siria asta, nu de crestinii de acum doua mii de ani.
  Cititi va rog un rezumat al celui mai recent raport al Amnesty International, despre Siria:

  ‘Freedom of expression and association continued to be severely restricted… hundreds remained imprisoned for political reasons, including prisoners of conscience and others sentenced after unfair trials… Discriminatory legislation and practices remained in force… Torture and ill-treatment in detention continued to be reported’

  Stiti ca Siria e tara musulmana si crestinii sunt 10-12% din populatie. Sa predici evanghelia acolo musulmanilor e un mare risc…

  Misiunea fetei aleia in Siria e mai importanta decat ‘catedrala neamului’… De doua mii de ani mai importanta…


 13. draga CNI, lasati-l pe Bush
  cred că măcar curajul acestei tinere de 22 de ani ar trebui apreciat din fotoliile noastre, măcar atît…

  Urăsc atentatele teroriste cu bombele vii, kamikaze, sinucigaşii, dar este ceva ce nu-mi dă pace în toată povestea asta: respectul pentru că unii dintre ei îşi dau viaţa pentru ceea ce cred.

  sîntem de acord „fanatici, spălat pe creier” etc.

  Acest fel de „atac” cred că este preferabil…

  Tot respectul pentru domnişoara Kroeker.


 14. L-am cunoscut pe fratele Daryl Kroeker acum doi ani, si am petrecut o saptamana cu el in misiune la Scornicesti. Cand mi-a povestit experienta vietii lui am ramas coplesit, pentru ca nu reuseam nicicum sa imi imaginez acele trairi, si nici nu cred ca as vrea. Poate gresesc, dar am impresia ca astfel de necazuri sunt ingaduite de Dumnezeu doar pentru unii oameni alesi de El, care le pot duce. Nu oricui ii este dat sa traiasca asa ceva. Am observat de asemenea ca este o alta viata in ochii celor care au experimentat dificultati de acest gen. Fratele Daryl are o privire linistita si o perspectiva radical diferita asupra vietii si a lucrurilor de valoare din ea. Sa-l binecuvinteze Domnul!


 15. Oameni buni…trebuie să recunoastem că nici unuia dintre noi nu ne-ar face plăcere ( din punct de vedere uman) o asemenea exeperientă. Pe de altă parte Dumnezeu în suveranitatea Lui are dreptul să facă TOT ce vrea!


 16. Fie ingaduit, sa ma amuz de povestire si pastor, hai sa vedem si de ce

  a) tipul ramâne indiferent la stirea morti sotiei, vorba aceia „Domnu a dat, Domnu a luat, pai nu mai ales daca se maiopunea si visului sau

  B) indeplinit de domana Tamara, care la bucurat nespus, pai caum

  c) cum sa nu fie linistit si predice pe Domnul care îi da motocilcelata îi ia sotia cicalitoare de pe cap, poate si mai imbatrânita schimbând cu una mai tinerica/aratoasa si cu aceleasi placeri ptr motocilcete, adevarat va muri „fericit”

  d) tipul are revelatia necesitati unui timp prin care Dumnezeu te formeaza ptr misiune, dar fiul si fica a devenit rapid pastor respectiv misionar, desigur tot pe motocileta, ca deh se mostenesc si aste hobbyuri.

  O întâmplare obisnuita romantata ptr imagine, reclama curata de ametit naivi. Daca ma bag mai adânc in chestiune tare ma tem ca nu ramâne nimic din acest pastor, bine ca exista România unde se asimileaza usor asemenea novele americane ca de tele-novele nu mai vorbim…

  Dar daca cumva motocilceta este idolul inimi sale cu care intelgem ca va si muri, desigur super fericit, iar fosta sotie s-a opus infunetata si de Dumnezeu care daca a vazut ca omul nu renunta la lasat in plata minti lui, iar pe fosta sotie a eliberato de o povara,sigur nu stim, Dumnezeu stie, dar nu stim nici cât de adevarat si obiectiv reda tipu evenimentele.

  M-am amuzat copios de aceasta povestire, trebuie sa mai si râdem, pai nu.. pe seama cui .. las ca stim noii,,,


 17. Da Athos inteleg ca asa o intimplare ti se pare comica si poti sa tragi asa „invataturi” de roman destept si luminat. C.S. Lewis a scris si el doua carti despre suferinta. Una inainte de a-si pierde sotia si una dupa. Radical diferite. Nu, nu te compar cu C. S. lewis dar intr-o zi s-ar putea sa ajungi sa experimentezi si tu ceea ce a trait el.Nu-ti doresc o tragedie dar banuiesc ca nu ai avea fruntea asa de descretita dupa o tragedie proprie. Asta presupunind ca ai avea jumatate din bunul lui simt.


 18. Da, Răzvan, pămîntul e mare şi prostia universală şi cuprinde tot pămîntul… prostia este o urmare a păcatului. Uciderea cu vorba este doar manifestarea auditidivă a păcatului.

  Kross, nici eu nu cred că aş putea duce uşor această lupta, de aceea nu cred că putem aplica deriziunea unui astfel de caz.

  Mă doare să văd în unele comentarii lipsa de sensibilitate faţă de o asemena situaţie.


 19. d-le Buda

  nu este vorba de nici o tragedie aici dle, sa fim seriosi,omul a ramas impasibil la moarte nevesti, dar afectat ca s-a taiat din salariu ptr care si predica. Dar de ce nu vedem altfel, comunitatea ia dat un salariu ca la comunisti, luat de la toti si dat dupa necesitati (ierarhice in cazul sau). Nu vad nici o suferinta aici d-le,fie cu iertare, ba mai jos vad câta bucurie pe bietul pastor ca o gasi pe tanti Tamara, pun pariu ca este mai tinâra si frumoasa decât fosta lui sotie, dar, domnu lua, domnu dadu si o motocileta cu tanti Tamara odata, pai, cum sa nu râd d-le Buda, ca doar mai multa suferinta ca pe la noi nu avut parte bietul pastor, pe care o vazui simti si eu din plin, asa ca nu am nevoie sa-i explice mie suferinta domni motociclisti. Dar cum se face ca in cazul unui biet vaduv crestin domnul nu il ajuta atât de rapid si dupa dorinta iar pe domni pastori cât ai clipi din ochi, pai daca stiu da din clanta, de-aia,mai trage si un CV si misionar il vedeam, cel putin asta este pe motocileta ultimul racnet, de a ajuns el si prin România … deh daca sfinti parinti ai biserici îi hulim, vin sfinti americani pe motocilete cu a-le lor povesti.

  Uite cazul femei ucise recent, crestina practicanta, ptr ea Dumnezeu pare ca nu a fost atât de promt, pai atunci ceva este in neregula d-le Buda ori cu Dumnezeu ori cu pastori astia super mediatizati

  Sa vezi ce predici vor scoate duminica predicatori de ramâi gura casca, desigur se vor umezi covoarele, inunda adunarile de atâtea lacrimi varsate la strigatele,amenintarile predicatorilor a nu cadea de la credinta cultului d-lor, de unde îsi i-au si ei salariu ptr o motocileta sau alte oratani care sa-i faca muri fericiti.

  Domne, prea multe magari se fac în Numele Domnului, ar fi cazul sa inceteze, ca de-aia se întâmpla atâtea nenorociri si cu crestini cum a fost cazul bietei femei ucise. Nu asa lucreaza Domnul cum trâmbiteaza cu surle palavragii astia din USA, care ar fi cazul sa mai stea si pe la casele lor si misioneze in America, nu vi se pare ca sunt prea multi si prea multe…. Am sa dauun exemplu cu misionari astia din USA

  Ma aflam la Roma intr-un Hotel central, unde erau cazati si misionari americani, care cautau achizitiona si reglajul hormonal asa spuneau ei, ca necesita ptr a fi liberi la minte. Erau baptisti d-le Buda. A doua zi tipau impotriva curviei pe stadion de asurzise toata Roma, de il scula si pe bietul Papa din somn. Ulterior am aflat ca este o practica curenta, acest asa-numit reglaj hormonal necesar eliberari de stress-ul avionului. Sigur nu generalizam, dar o atentie sporita tot trebuie avea, ca deh sa dai din clanta si pozezi a mielusel este cel mai simplu de interpretat actorilor profesionsiti


 20. Cred ca Athos are mult dreptate, chiar daca situatia imi pare mai mult tragica decat comica. Nu ma taxati drept nationalist sau sovin, dar cred ca prea usor ne lasam entuziasmati de americani calare. Ce, de la Iov nu putem invata nimic, de trebuie sa vina un asa zis Iov modern sa ne explice cum stau lucrurile?
  D-lui Buda i-as recomanda sa fie mai atent cu ce scrie ca este mai mult decat jignitor. Una este sa nu fii de acord cu o opinie si alta este sa jinesti pe opinent.


 21. Draga CNI,

  Ma surprinzi din nou cum gasesti tot felul de metode sa-l ataci pe Bush (care bineinteles ca are greseli ca si orice presedinte). Deci ai schimbat oarecul subiectul, dar permite-mi sa clarific unele lucruri.

  1) SIRIA poate are 10-12% crestini, dar majoritatea sunt NOMINALI (adica doar de nume). Asta e cum Italia are 90% catolici (=crestini cu numele) si Romania are peste 80% (sau 90?). Daca din aia 50% sunt crestini ar fi f bine.

  2) SIRIA are si un f mare numai de MUSULMANI nominali. Inteleg ce spune Razvan mai sus (si cred ca e adevarat) – dar spre surpriza multora, Siria e o tara mai deschisa pt evanghelie decat multe altele (asta include Iordania). Vorbesc pt ca am discutat personal in Iordania cu mai multi misionari de acolo. Si am fost surprins sa aflu ca atat in Iordania cat si in Siria majoritatea musulmanilor sunt nominali, si ca Siria e mai deshisa pt evanghelizare si convertiri decat Iordania (care e relativ libera).

  3) Invazia Iraqului a creat probleme crestinilor de acolo, speram in viitorul cat mai apropiat sa fie mai bine. De notat ca si in Iraq majoritatea crestinilor sunt nominali. Vorbesc ca unul care am studenti crestini din Iraq. Problema nu e invazia propriu zisa – ci faptul ca exista libertate intr-o tara musulmana. Elementele nebune intr-o tara musulmana se pare ca pot fi controlate doar de dictatori (de aceea Siria, Iranul, Iraqul sub Saddam etc au avut un fel de pace). Pt ca America nu practica o tactica dictatoriala (distruge pe cine se opune cum a facut Asad in Siria) exista problemele de acum.

  4) Crestinii au si au avut probleme cam PESTE TOT in Orientul Mijlociu. In Palestina majoritatea au emigrat (surpriza: In SUA si nu in Romania). Foarte multi au plecat din Liban (erau o majoritate dar acum sunt o minoritate). Deci ei au probleme si in tarile neinvadate de Bush (Arabia Saudita, Egipt, Eritrea etc).

  Pentru un articol despre AMERICA si crestinism, vezi:
  http://www.roalmohler.wordpress.com . Poate te ajuta sa intelegi diferenta dintre o tara protestanta si o tara in care biserica si statul se contopesc (?).

  Patratosule – sincer sa fiu mai dat gata cu biserica fratelui asta. Maturitatea trebuie ca e f sus, daca nu poti sa fi in comitet fara motocicleta 🙂


 22. Draga Cristi B., da, unii nusînt pregătiţi pentru pastorală. Pastorala înseamnă relaţii, relaţii cu oameni nu cu lucruri, şi după o astfel de experienţă înveţi mai multe despre relaţii.

  Evedule, a fost o glumă cu condiţia „motocicletei”

  Paul O şi alţii care l-au cunoscut pe Daryl cred ca pot să vorbească mai „subiectiv” despre el. Mulţumesc, Paul.

  Da, Gamaliel, Dumnezeu poate să facă tot ce vrea. El cînd ne ia persoane de lîngă noi, nu ne dă înapoi numai lucruri, dar şi pe acelea, uită-te la lista de la sfîrşitul lui Iov.

  Şi acum, Athos:

  Draga Athos, dacă ai mai puţin de 25 de ani, eşti iertat, n-ai de unde să ştii cum merge viaţa. Se vede că n-ai suferit prea tare şi vorbeşti din necunoştinţă.
  Nimeni nu poate spune o chestie de atît de mult prost gust şi de atît de puţină sensibiltate, dacă a trecut prin ceea ce am trecut uni dintre noi. tocmai am primit vestea că mama unui bun prieten are leucemie acută şi mai are puţin de trăit, iar zilele acestea îngrijesc de o soţie bolnavă.

  Dacă ai mai mult de 25 de ani (cînd se termină adolescenţa la bărbaţi) atunci ai trăit irosind.
  De obicei, dragul meu, cînd vorbeşti aşa despre alţii, s-ar putea ca Dumnezeu să îţi facă parte să guşti măcar o boabă din mazărea pe care au mîncat-o ei cu gura plină.

  Am vrut prima dată să îţi şterg comentariul, dar l-am lăsat tocmai ca o dovadă că, iată, la fel ca fraţii lui din comitet, în urmă cu 27 de ani, şi noi putem reacţina la fel de insensibil faţă de tragedia unui om.

  Draga Cristi, cred că Athos îşi merită din plin acidul lui Dani Buda. Uita-te încă o data la comentariul lui. cere un astfel de răspuns. Eu cred că şi Dani si eu am fost eleganţi faţă de o astfel de batjocură din cineva pe care nu îl cunoaşte…

  Draga Athos, nu răspund şi la ultimul tău comentariu, hai să vorbim despre altce, iar despre suferinţă să vorbim peste vreo 20 de ani, bine?

  Sînt sigur că vei privi altfel „blogonuvela” lui Daryl. Sînt sigur.

  Cristi, pentru tine şi numai pentru tine, ca să vezi ce spune acest american călare, ti-as trimite o mostră din învăţătura lui despre puritatea pastorilor, dacă tot îi dai dreptate lui Athos.

  Aici s-a pus o problemă foarte interesantă: ce-are hobiul pe care omul şi l-a urmat la 12 ani de la moartea primei sale soţii, cu perioada de bocet pe care ar fi trebuit să o aibă.

  De ce un tip care a făcut parapante, spre exemplu, este mai puţin spiritual decît unul care se duce la pescuit?

  Dacă ţi-a murit cineva drag şi apropiat, este un păcat să continui să te bucuri mai ales după ce au trecut 12 ani de la tragedie?

  Gîndiţi-vă, dragii mei, omul ăsta n-a pierdut doar soţia şi s-a dus imediat după TAmara!!!!

  s-a recăsotorit după circa doi ani, by the way.
  dar a pierdut şi doi copii… un băiat de 2 ani, cred şi o fetiţă de cîteva luni.

  Think, men, think!!!

  Athos, poţi gîndi clar, în ciuda urii pe care o porţi neoprotestanţilor?


 23. „Ciprian,

  Tu esti in toate mintile? E o intrebare!!!!
  Ai interpretat bine mesajul?
  Nu vezi ca pastorul acela trecea printr-o adevarata tragedie in momentele acelea.

  Nu stiu cine esti, dar precis esti necasatorit.
  Ti-a placut, zici!!!!!:((((
  by Nicu Oros decembrie 14, 2007 at 8:43 pm”

  te inseli amarnic,NICULE!
  sunt casatorit, am si o fetita, si cred ca sunt inca in toate mintile!!! adica nu m-am autodenuntat ca fiind Napoleon si n-am mancat inca iarba (ca Nebucadnetar), afara de salata si urizici, o data, dar nu se pune, nu-i asa, Nicule??? 😉

  Asa cum zicea si Razvan – multumesc pt aparare, confrate!!! – ma refeream strict la faza cu doleanta fratelui din comitet,probabil, care e absurd ca-n piesele lui Eugen Ionescu!!!-daca nu l-ai citit cumva, iti recomand cu drag, este unul din exponentii teatrului absurdului.

  Problema imputinatului imi aducea aminte si de Kafka…dar si de legea lui Murphy, aia cu cantitatea de inteligenta si nr in crestere de oameni. 😀

  de-aia faceam haz, dar era umor negru, se pare ca medicii il depisteaza mai precoce! 😉
  Multumesc,Razvane!


 24. NICULE, citii si mai jos!
  nu fii asa artagos, ca nu eu i-am imputinat banii!!! 😀

  era logic: pai nu asa e logica, rece si intransigenta, lucida si martiala??? spre deosebire de o judecata care sa puna si-un pic de inima, de sentiment???

  pai, nu mai erau 4, ramasese doar el, ce sa mai faca cu 1500$/luna, cand putea trai si cu maxim 500$ si cu restu’ sa se cumpere mocheta noua, ca parca asta s-a ros un pic!!! – e un exemplu…de interpretare logica si de masurare a valorii muncii cuiva

  intelegi hazul si absurdul situatiei lui Daryl??? nu zambesti amar cand citesti sau afli asa ceva???

  eu, da!!! 🙂 😦

  in schimb, nu prea inteleg de unde porneste „ce i-a placut? “FAZA”???!!! Mi se pare o idiotenie canadiana.”
  poate ne explici la cine si ce te referi cu ultima expresie din citat!


 25. Poate nu am inteles eu bine toata povestea, dar am comentat relatarea despre Daryl. Pe el nu il cunosc decat intermediat de povestea voastra.
  Nu neg faptul ca ar fi putut avea un mesaj deosebit despre „puritatea pastorului”. Nu sunt pastor, si probabil ca de aceea nu inteleg de ce puritatea pastorului ar trebui sa fie un subiect mai interesant decat puritatea crestinului in general. Cred ca situatia spirituala prezenta din bisericile noastre imi poate da dreptate: pastorul este si el un credincios ca toti ceilalti, dar cu o altfel de profesie. Poate ca ar trebui (cu riscul de a acidula comentariul) sa ma refer mai degraba la predicatori, decat la pastori, ultimii fiind pe cale de disparitie.

  Cat despre spiritualitate si hobby, nu cred ca aruncatul cu undita, saltul cu parapanta sau calaritul motoarelor ar trebui in mod necesar sa impieteze asupra spiritulitatii cuiva. Dar adeseori hobby-urile (felul, calitatea, cantitatea de hobby/24h) pot da indicii despre spiritualitatea cuiva.
  In cazul de fata, hobbyul generalizat la membrii comitetului reclama o actualizarea a listei calitatilor slujitorului lui Dumnezeu din epistolele pauline. 🙂

  Athos, nu fi tris de mesajele ce ti-au fost adresate, e nevoie si de tine pe acest blog.


 26. Draga Cristi B.

  de ce este necesară o discutţie asupra purităţii pastorului? Da, este la fel ca ceilallţi credincioşi, dar, spre exemplu, eu ştiu o mulţime de păcate din mărturisirile credincioşilor pe care şi de care tu habar nu ai.

  Tentaţia este la nivelul minţii. Eşti încărcat cu tot felul de lucruriîn minte…

  a fost o glumă, fraţilor, cu motocicleta ca o condiţie pentru a fi în comitet…

  cît timp dă Daryl motocicletei? În faraă de faptul că se duce şi vine de la servici cu ea, mai merge în concediu cu soţia călare pe motocicletă…

  cam atît.
  la fel ca noi toţi.

  unii sîntem mai posedaţi de alte lucruri mai vinovate decît un Kawasaki de 1300cm3…


 27. Nu pot sa nu ma amuz de cat de “Destepti” suntem noi romanii. Nu ne pricepem doar la fotbal si la politica dar ne pricepem la toate… si n-avem nimic!!!

  In loc sa apreciem un om care si-a impartasit experienta de viata in contextul culturii in care traieste despicam firu-n patru…

  Nu-i de mirare ca suntem asa de innapoiati. Suntem ROMANI… “si asta ne ocupa tot timpul.”


 28. Pentru M.C.,

  la „Nu-i de mirare ca suntem asa de innapoiati.”

  stii, pentru tine, daca te simti asa, ramane ca-n tramvai: „Domnu’, domnu’ avansati mai in fata!”


 29. … ‘si asta sa-ti ocupe tot timpul’, M.C. 🙂


 30. Pentru Rasvan Cristian,

  Am uitat sa precizez ca „persoanele excluse sunt de fata.” 🙂


 31. OK. Patratosule, a fost o gluma cu conditia motocicletei pentru comitet. Insa la acelasi comitet care ceruse micsorarea salariului ar fi putut fi o chestiune serioasa si conditia respectiva.

  Totusi, vorbind serios acum, de ce ar trebui sa cred ca un pastor se incarca cu mai multe lucruri decat un crestin care lucreaza ca sofer, intr-o autobaza, de exemplu. Se stie ca soferii au un anume profil moral, mai ales cei de cursa lunga. Cate nu „afla” ca sa zic asa, un asemenea crestin? Poate ma ajuti sa inteleg ce ai vrut sa spui.


 32. Ce de aberatii imi fusese dat sa citesc in anumite postari, dragi con-blogg-eri cu nume de muschetari!!!
  m-am muncit sa termin pre(a)lungile postari! 🙂

  si apropo de motociclete si sfintenie, eu cunosc cel putin 2(doi) pastori care mergeau la munca, cel putin 1-unu, la negru, in concediu. Si nici un muschetar nu i-a atitudine. Oare pana unde merge subiectivitatea, dar si obiectivitatea gratuita si exagerata???
  masuram cu 2(doua) ocale??? 😀

  In alta ordine de idei, Patratosu, multumesc pt exemplul vietii lui Daryl, chiar a trecut prin greu.
  Ma fac iarasi mic si nu pot decat sa-I multumesc pentru familia mea si pentru binecuvantari!(nu stiu cat de slab sau tare as putea fi intr-o astfel de incercare!)
  Soli DEO gloria!


 33. erata: ia atitudine 😀


 34. Athos, poţi gîndi clar, în ciuda urii pe care o porţi neoprotestanţilor?
  by patratosu decembrie 15, 2007 at 12:07 pm

  de ce aveti impresia ca oricine va critica, va uraste?


 35. istoria si experienta ne invata asta!!! 🙂


 36. Am scris la cealalta tema,’De ce nu l spamuiti pe fratele lui Romania?”ma mir ca il rabdati!
  Nu citesc,dar inteleg din ceea ce citesc de la ceilalti,el se vrea auzit si-i da cu ineptiile ,parca ar fi la TARGU MARE,se vede ascultat,va dati seama ce e pentru el,ca e bagat in seama?in rest….caru e mare!


 37. Tagedia fratelui este ceva neomenesc,nu pot intelege cum a putut trece printr-asa o incercare mare!
  Adica numai cu puterea lui Dumnezeu,poate ca fiind cu ei,nu L-ar fi slujit la fel pe Domnul,e greu sa intelegi multe din ceea ce ni se intampla aici.
  In cer vom sti totul,pana atunci raman doar TAINE1
  In ceea ce priveste”fratele” care s -a putut gandi la salariul unui om zdruncinat din temelii, no comment!


 38. 1) SIRIA poate are 10-12% crestini, dar majoritatea sunt NOMINALI (adica doar de nume). Asta e cum Italia are 90% catolici (=crestini cu numele) si Romania are peste 80% (sau 90?). Daca din aia 50% sunt crestini ar fi f bine
  **********************
  „Nominali” dupa standardele cui? Ca as paria ca propriile lor biserici ii numesc doar „crestini” fara epitetul „nominali” pe care li-l atasati dvs.
  Verdeti, conceptul de „crestinism nominal” cred ca este si extra-biblic.
  Gasesc ofensatoare si „patronizing” statisticile in care va aventurati, in cazul comunitatilor crestine din Orientul Apropiat si Mijlociu care, nu au cunoscut doar 45 de ani de privare de libertate, ci traiesc intr-o asemenea conditie din sec. VII/VIII/IX, si cu toate acestea aiu pastrat credinta crestina. Sper ca doamna respectiva va incerca sa-i evanghelizeze pe musulmanii de acolo si nu va alege calea mai facila si mai ispititoare de a face prozelitism si a dezbina crestinii autohtoni, asa cum au facut misiunile prezbiteriene scotiene si americane din sec. XIX-XX.
  Modelul Bisericii Angliei este demn de urmat, fiind singura biserica apuseana care a desfasurat in zona activitati de sprijinire dezinteresata (fara intentii prozelitiste) a bisericilor bastinase, tiparindu-le cartile liturgice, educandu-le clerul, tiparind biblii etc.


 39. Pentru CNI,
  , dupa citirea textului dvs:

  „Modelul Bisericii Angliei este demn de urmat, fiind singura biserica apuseana care a desfasurat in zona activitati de sprijinire dezinteresata (fara intentii prozelitiste) a bisericilor bastinase.”

  Stimate CNI, uitati ce scrie in Wikipedia:

  Biserica Anglicană trăieşte o criză profundă, care mocnea de mult, dar care a izbucnit puternic pe 2 noiembrie 2003, cu ocazia hirotonirii ca episcop a lui Gene Robinson, un preot care trăieşte cu un alt bărbat. Biserica Anglicană din Canada săvârşeşte slujbe de unire religioasă pentru cuplurile de acelaşi sex, dar cea din Africa condamnă homosexualitatea.

  Deci, poate cea in varianta africana…

  Daca n-aveti casa rotunda, nu aruncati pe cojile de nuci de la cozonacii de Craciun, poate va sunt de folos…


 40. …erata: nu aruncati cojile de nuci, fara ‘pe’…


 41. M-am gândit daca merita pierde timpul a raspunde, dar ptr ca am bun simt si ptr a va dovedi ca „va iubesc” ci nu urasc cum spunea gazda, am sa raspund.

  1) Eu nu urasc absolut nici un crestin autentic, sincer, indiferent cât de pacatos ar fi, il consider frate in Hristos care cade de sapte ori X sapte pe zi si se ridica in Hristos, acestia au usa deschisa la mine indiferent de confesiune.

  1) Detest ipocrizia crestina, asa-zisi preasfintiti ce se cred detinatori ai adevarului absolut. Detest crestini care au facut caricatura din crestinism, ce sucesc versetele biblice dupa poftele si mintile lor. Ma rog la Dumnezeu sa nu aveti suces in lumea islamica unde misuna misionari americani, mai nou si români, ptr ca va rezulta o societate sodomista precum mândra si perfida civilizatie crestina, poate ca nu degeaba Dumnezeu va respinge brutal din societatile islamice.

  2) Multumesc lui Dumnezeu ca nu a ingaduit în Europa si Ro suces „crestinsimul american” rudimentar si igonarant generator de fantism, talibanism curat, ca sa nu amintim sectele derivate tot din aceasta forma debila, care in ultima perioada a dat in curata nebunie pe care generatia dvs o veti aplica si in Ro. Baptismul in Ro, vb doar de baptism ptr ca restul derviatiilor sunt secte mafiote cu vadite tendinte eretice, baptismul în Ro a fost un cult respectabil, spun a fost ptr ca ce imi este dat auzi si vedea in ultima vreme ma face sa cred ca acest cult in loc sa absoarba sectele si aduca pe linie, a fost absorbit de acestea, reprezentând un pericol mortal ptr gneratia actuala asimila noua forma de crestinsim, concret, cazul de fata a motocicilistului

  Ce se ascunde in fapt in spatele acestei novele,mesajul subliminal, O teologie liberala premergatoare celei in care va fortati investi femei si homosexuali, da, asta ar fi conservatorism, pai nu, ce are motocileta cu alte, aparent nu are, pregateste terenul, da apetitul spre alte deschideri. Din textul dvs, povestirea motociclistului, intelgem ca comitetul era format din prosti, crestini nemilosi, respectiv conservatori, vechi crestini insensibili, in fapt aici este cheia mesajului subliminal, diabolizarea crestinilor neadaptati noilor norme teologice si idealizarea celei moderne. Nu amintesc normle teologice gratutit, ptr ca tot prin motocilisti ameircani dupa adaptare se va impune pe furis si noua biblie numita asexuala si…. Diabolizarea batrânilor, vechi garzi si pedalarea pe tineret careia se baga astfel de povesti lacrimogene pe gât nu este chiar întâmplatoare ci bine studiata in labaroator.

  Este o blasfemie,nerusinare fara margini sa se asemene cineva cu Iov, sa reduca pe Dumnezeu la o motocileta, ba chiar simbolic este o gafa de proproti pe care doar crestinismul desacralizat american il poate comite. In privinta lui Iov, sunt multe de spus, daca intram adânc si cum se cuvine vom vedea ca am gasi multe taine ptr ce a existat si este unic, exista o ideie a creari trupului maimutei identice cu a omului, Dumnezeu prin prototipul Iov da peste bot darwinistilor, dar cine sa o faca, crestini sunt cu motociletele. Intelg ca d-ta ai studiat patristica, pai tocmai d-ta comiti asemena gafe (eroare simbolica) dle Profesor?

  Nu ma mira faptul ca nu intelgeti, credeam ca fiind crestini practicanti aveti o perspectiva mai larga, nefiind nevoie lungi pe blog in explicati. Sigur ca in asemena conditii prezenta mea nu este optima in blogul dvs, regret deranjul, traficul si aportul adus.
  In restul sa îsi mai bage coada si Dumnezeu ca mie mi s-a acrit de tacerea sa fata de sucesul fortelor diabolice!


 42. Unde dai si unde crapa!
  Oricare ar fi problemele anglicanilor azi, aceasta nu schimba frumusetea atitudinii pe care ei au avut-o fata de crestinii orientali in sec. XIX-XX. Pe cand baptistii si prezbiterienii si metodistii faceau prozelitism, pe cand catolicii faceau uniatism, anglicanii chiar ajutau Bisericile orientale.


 43. Athos, tu zgarii fraza de mai jos:

  „In restul sa îsi mai bage coada si Dumnezeu ca mie mi s-a acrit de tacerea sa fata de sucesul fortelor diabolice!”

  Nu te supara, da’ ce animal esti tu, daca ai un dumnezeu cu coada? Cred ca musculita de otet, pentru ca numai aleia i se acreste. Dupa cat de mult scrii, cred ca bati in tastatura la patru labe.


 44. scuze, am omis faptul ca cu dvs nu trebuie evita discuta cu figuri de stil,metafore, sunteti în sistem S.S (Z) programati


 45. Tezele lui Athos, in plin delir de regasire a identitatii de drosofila melanogaster:

  „in lumea islamica unde misuna misionari americani, mai nou si români, ptr ca va rezulta o societate sodomista… sucesc versetele biblice dupa poftele si mintile lor… crestinsimul american rudimentar si igonarant generator de fan(a)tism, talibanism curat… v(orbesc) doar de baptism ptr ca restul derviatiilor sunt secte mafiote cu vadite tendinte eretice… in care va fortati investi femei si homosexuali, da, asta ar fi conservatorism… cheia mesajului subliminal, diabolizarea crestinilor neadaptati… sa se asemene cineva cu Iov, sa reduca pe Dumnezeu la o motocileta… exista o ideie a creari trupului maimutei identice cu a omului, Dumnezeu prin prototipul Iov da peste bot darwinistilor…”

  Am dat copy-paste pentru cei ce n-au rabdare 🙂


 46. Cu toate ca ai nesabuinta specifica decreteilor sa ma ataci, neputinta analiza, deh acest sistem de programare SS(Z), am sa-mi fac pomana si cu acest mesaj, acum daca m-am bagat in hora sa si dansez, pai nu?!

  Discut cu tine peste 5-10 ani când sigur vei sudui baptisti, acum vezi sfinti motocilisti pe pereti, dar;
  dramele provocate inca nu ai puterea pricepe, uciderea femei este rezultat al teologiei fortate specifica , generatoare de frustrari, depresi inclusiv o poveste ca a motocilistului ascunde tot o astfel de misculatie diabolica, nu intru in detali.

  Du-te in Afrrca sa vezi rezultatul misionarilor americani,al baptisti dvs, multi nu vor sa mai auda de Dumnezeu, peste 50% din ceei care au avut expereinta religiei americane, la fel si in Ro cf unor statistici, ceei care parasesc cultele NP, devin atei inraiti, nu vor sa mai auda de Dumnezeu, cabinetele de specilitate cunsoc bine acest fenomen, dar… deh politica si dolarul american dicteaza ca altfel …. In Europa identic, deci; avem in fata ceva neregula cu aceasta religie. Analizeaza crima recenta,c a eu m-am obosit destul sa va dau câteva idei,chair sa va va dau mura in grua,dupa care ma mai si huliti…


 47. Il aparam mai devreme pe Athos, dar ma simt nevoit, dupa ultimele lui texte si opinii, sa nu-i mai iau apararea. Este un evident antiamericanism cu care eu nu ma pot asocia.
  Draga Athos, cred ca gresesti cumplit in afirmatiile tale, cu privire la misionarismul crestin in lumea musulmana. Este posibil sa fie si excese sau devieri, dar in esenta misionarismul evanghelic crestin in lumea musulmana are intentii oneste. Se intampla adeseori ca rezultatele misionarismului sa fie exploatate politic sau economic, dar asta e o alta discutie. Poate ai avut ocazia sa vezi un film celebru: Misiunea cu DeNiro. Acolo se intampla asa ceva.


 48. Am sentimentul ca Athos nu mai are viata lunga pe acest blog… daca poate sa faca asemenea parada din experienta de viata a unui om al lui Dumnezeu, Domnul cu mila!


 49. Draga CNI,
  Ce facea BOR si ce face in privirea misiunii? Sunt de acord de ceea ce zici cu privire la biserica Anglicana, dar nu ceea ce zici cu privire la celelalte. „Nomnali” dupa standardele Bibliei. Adica nu sunt urmasi ai lui Hristos, ci doar poarta numele Lui (ca f multi Italieni de astazi etc).

  Draga CNI – daca tu numesti pozitia crestinismului in Siria (si aproape in orice societate musulmana) libertate, inseamna ca nu stii mai nimic din atitudinea musulmanilor asupra crestinilor de-a lungul secolelor. Problema e ca din cauza acestei atitudini – populatia de crestini din majoritatea acestor tari (care erau crestine MAJORITARE = vezi de exemplu Egiptul) a ajums unde este acuma (sub 5% in majoritatea tarilor musulmane).

  Iti dau un exmplu mai recent: In Betleem (Viflaim) erau 60% crestini in 1990. Astazi sunt 20%. Te rog sa nu-mi spui ca din cauza Americanilor 🙂 In Gaza si West Bank crestinii sunt la 1.5, si recent unul a fost omorat (In October, Rami Ayyad, who ran the Palestinian Bible Society in the Gaza Strip, was kidnapped and murdered, reportedly because he would not convert to Islam). Eu zic ca e bine sa-ti reevaluezi prejudicile.

  Athos – traiesc intr-o tare in care misionarismul American a avut succes (Corea de Sud). Crede-ma, ca situatie e mult mult mai pozitiva (nu, nu e perfecta) decat o prezinti tu.


 50. Cristi B. nu acelaşi comitet ceruse scăderea salariului. DAryl a slujit în patru biserici, de 15 ani slujeşte în asta de acum. Asta de acum este cu motocicletele.
  Cea cu slariul a fost prima, o biserică mică de ţară.

  Nu, Irina, nu oricine mă critică mă urăşte! Uită-te cum stăm de vorbă cu tine, cu CNI, cu DelaVad, care vrea să mă fac ortodox cu orice chip 🙂

  Eu sînt deja ortodox. Din 1985.

  Elisa, nu spamuiesc decit atunci cind cineva ataca pe altcineva, nu pe mine personal. asta este una dintre regulile blogului meu.

  Eu ma las atacat, dar daca este atacat altcineva sau regulile bunului simt, cineva devine obscen sau chestii din astea… atunci la spam.

  Athos, nu iti raspjnd la insinuari de genul asta. Esti rautacios. Intii vezi inca o data ce am spus si apoi ataca. Nu imi pune, te rog, cuvinte in gura, ca nu am spus ce vrei tu sa se inteleaga ca am spus. Este un atac extrem de virulent si rautacios in dreptul cuiva care nu merita asta.

  Draga Cristi B. numai antiamericanism ai gasit la Athos, eu am gasit si un spirit antidialogal foarte pregnant.


 51. evedyahu,
  nu sinteti chiar atat de naiv incat sa credeti ca scaderea drastica a numarului crestinilor in Viflaim (dar si in Nazaret, Ierusalim etc) nu are nimic a face cu politica americana in Orientul mijlociu, Palestina mai ales. Faptul ca americanii au sprijinit aproape constant un anume stat, oricate samavolnicii ar fi facut acesta impotriva unor civili, un stat care desoi se pretinde democratic inca practica forme de discriminare etnico-religioasa etc, acestea au contribuit intr-o mare masura la crearea terorismului islamist. Si conflictul islamisto-sionist a dus la scaderea drastica a numarului crestinilor la locurile sfinte, intrucat acerstia nu se regasesc nici de partea arabilor musulmani, nici de partea evreilor sionisti. Ei sint crestini „catolici” (nu in sensu;l mai vechi al cuvantului) pentru care atat islamismul cat si sionismul sint rataciri egale. Pentru crestinii dispensationalisti americani insa, sionismul este un crez.


 52. evedyahu,
  nu sinteti chiar atat de naiv incat sa credeti ca scaderea drastica a numarului crestinilor in Viflaim (dar si in Nazaret, Ierusalim etc) nu are nimic a face cu politica americana in Orientul mijlociu, Palestina mai ales. Faptul ca americanii au sprijinit aproape constant un anume stat, oricate samavolnicii ar fi facut acesta impotriva unor civili, un stat care desoi se pretinde democratic inca practica forme de discriminare etnico-religioasa etc, acestea au contribuit intr-o mare masura la crearea terorismului islamist. Si conflictul islamisto-sionist a dus la scaderea drastica a numarului crestinilor la locurile sfinte, intrucat acerstia nu se regasesc nici de partea arabilor musulmani, nici de partea evreilor sionisti. Ei sint crestini „catolici” ( in sensu;l mai vechi al cuvantului) pentru care atat islamismul cat si sionismul sint rataciri egale. Pentru crestinii dispensationalisti americani insa, sionismul este un crez.


 53. Cum credeţi că ar fi decurs viaţa pastorului dacă nu s-ar fi întâmplat acel accident?


 54. Pt. Anaayana

  „Cum credeţi că ar fi decurs viaţa pastorului dacă nu s-ar fi întâmplat acel accident?”

  Anaayana, zi tu prima ca, stii, peste noi a trecut Athos si am otravit apele si am ajuns la vorba lui Creanga:
  ‘Apara-ma de gaini ca de caini nu ma tem.’


 55. CNI – ai dreptate f partial. Cum iti explici scaderea f dramatica a crestinilor in Turcia, Egipt etc…cu f MULT inainte ca America sa fie macar o natiune?

  Cu privire la Palestina (si la alte tari musulmane) – eu zic ca tu gresesti f mult cand arunci totul in carca Americanilor (sau a Vestului). Explicatia este alta. Musulmanii vor fi relativ toleranti daca sunt o majoritate si daca sunt clar superiori militaristic celor din jur (vezi Imperiul Otoman si Romania, desi si aici lista de abuzuri e excesiva, poate ne clarifica cineva asta). Daca sunt mai slabi (cum e acum cazul cam tuturor tarilor Islamice) – ei au un complex de inferioritate si vor asupri orice e legat de America si crestinism (sa nu uitam ca musulmanii identifica in general gresit vestul cu crestinismul). Deci – ei vor asocia automat crestinii din mijlocul lor cu „dusmanul” din Vest, mai ales daca sunt sustinuti oarecum de organizatii crestine din afara. Atunci ei vor asupri pe cine pot. Si pt ca nu prea pot (pt ca nu au puterea) sa raneasca pe cei din afara pt ca sunt mai puternici, ei vor asupri si vor face viata dificila crestinilor din mijlocul lor. De aceea pleaca in masa crestinii din tarile musulmane (majoritatea in State).

  Israelul ramane singura tara democrata in acel colt de lume (poate si Libanul). Reordul acestei tari nu este impecabil, dar ma intreb cum ne-am comporta noi romanii, daca am fi bombardati in permanenta de tigani (sa dau un exemplu care sa rezoneze) care sa presupunem ca ar fi egali cu noi ca si populatie si comploteaza cu Ungaria sau Rusia impotriva statului roman. Situatie nu e asa simpla CNI. E usor sa arunci cu pietre in Israel daca nu esti in situatia in care sunt ei…Te asigur ca romanii ar fi fost mult mult mai duri in discriminarea si razbunarea lor, daca ar fi fost intr-o situatie similar cu Israelul (sa fie clar ca nu sunt de acord cu unele din actiunile lor). Romanii au actionat discriminator si nedrept impotriva minoritatilor pt mult mult mai putin.


 56. se facea preot anglican ca acolo nu doar motoarele sunt aceptate ci si alte „sfinteni”

  Eu nu am trecut peste voi!

  Nu sunt anti, sau sunt antiteza voastra, ceea ce este altceva, eu am criticat un text, analizat o întâmplatoare poveste expusa, nu am atacat pe nimeni

  De fapt un mare adevar il spune si CNI, nu degeaba atât de rapid vine in minte acest „anti”

  Nu am cum sa fiu antimerican cât timp în Ro am fost catalogat agent CIA (oficial), nici macar antibaptist cât timp pe multi i-am ajutat.

  Nu acept conceptul religios american din care a iesit coloana a V-a a Sionismului, de-aceai am spus ca CNI a punctat bine. S-a reusit ca peste 70% dintr-e americani sa fie dispusi lupta ptr Israel, ucide cu sânge rece musulamni pe care îi considera gresit antichrsit. Asta este finanta si substratul asa-zisului misionarism american,sigur, sunt multi inimosi, crestini sinceri ce se sacrifica cât si care orce critica rationala o resping. Parca o sa aud acum ca sutn si antisemit, o alta bazaconie.

  Stiu ca sunt multi care cunosc America, viata religoasa, este adevarat fiind aparent bine pusa la punct, dar, un sarantoc al comunitati acelor mega biserici rar sa fie ajutat, dat fiind si situatia precara a majoritati enoriasilor, si atunci de unde atâtia bani finanta misionarismul in toata lumea? Inclusiv in România, pai se planteaza megabiserici, mega unviersitati (vezi Ro). Ce aduc nou in teologie acesti misionari, nimic, se repeta papagaliceste unul pe altul,nu spun absolut nimic, predicile lor sunt fade, dar in urma lor ramâne o ideie pe care se pedaleaza,care, pai ati ghichit. Sunt convins ca din NP-isti din Ro sunt dispusi minim 50% duce sa lupte ptr Israel , ucida palestinieni,ptr ca asa au fost invatati cica zice in scriptura. Nu zice scriptura asa ceva, alegerea, popor ales are alta semnificatie, nu este aceeia care v-au invatat misionari americani, la rândul lor in misia sionismului.

  Sa fie clar; diferentiem crestini sinceri care se sacrifica , inclusiv misionari care o fac din convingere si dragoste ptr Hristos. Diferentiem partea curata a lucrari de cea politica,altfel fiti siguri ca nu va respectam ,va consideram secta eretica si basta.
  Drama NP-istilor este ca in adevar buni comunicatori,alesi pe sprânceana, specializati de profesionsiti in marketing desigur via USA, au reusit spala pe creier, organizarile comunitati fiind pe sistem sectar de sorginte new-agista, odata intrat devi „om nou” asa-zisa nastere din nou, care nu negam se produce datorita puteri scripturilor, ins adupa aceia directia se schimba astfel ca din om nou ptr Hristos rezulta unul ptr Sionsim si interesele USA, pai ce;

  Numai Vaticanul sa aibe colaoana a V-a, precum si Moscova o pregateste prin Ortodocsie, pai ce americani erau mai prosti sa nu fructifice religia.

  Ia sa ia baptisti o linie independenta de USA, sa dea nastere unui evanghelism românesc, prin care sa se explice spritual cum sta daraveala cu poporul ales sa vedeti cum se opresc robinetele finantarilor.

  Lasând la o parte sucesele sociale, pregatirea teologica de exceptie, observam ca in loc sa rezulte crestini liberi in Hristos, avem habotnici,incapabili face o o analiza critica, lipisti de aparare pâna si la o poveste ca ceea de mai sus, care fiti siguri ca 99% dintr-e români o vad la fel ca si mine, doar 1% cât numara baptismul o ia de buna, idealizeaza in exces, cu toate ca si din punctul de vedere baptist este o eroare. Mai oameni buni, coborâticu picioarele pe pamânt, ca nu om fi prosti chair totii si nici antichrsiti cum va place sa ne acuzati pe ceei care respingem religia americana,insusi faptul ca ne considerati necredinciosi pe ceei care nu suntem in NP, releva sectarism, manipulare josnica, adica numai dvs sunteti mântuiti, restul …,asta credeti cu totii, EROARE!
  Mai lasati-ma in pace cu acuzele ca nu am chef sa am cert cu dvs, va las in plata lui Dumnezeu. Amintrat pe acest blog la intâmplare , pot iesi rapid de aici si fara sa ma banati,amenintati cu excluderea, de la ce excludere? De pe un blog caruia eu îi fac trafic si particip la dialog fie sicu antiteza, pai asa vreti sa dialogam, aceptati domnilor reticienta noastra fata de dvs o minoritate nesemnicativa, ba as putea spune câti votanti are amârtul de PNT 1%, atât insumati i dvs,nusunteti inca o forta impus-aceptata ptr a va aroga dreptul cataloga tâmpiti si da lectii , obliga integra in rândurile dvs,ma întâi convingeti-ene ca sunteti i rationali, ca ati reusit cu adevarat detasa de materie,patrunde in duhul scripturile, adica induovniciti, nu ne bagati in nas versetele scripturilor ca nusunt valabile asa cum adesea le fortati dvs. BOR cu toate umbrele sale a dat duhovnici si teologi de forta care au indrumat poporul pre adevarata cale, cine a cautat si incomunsim a gasit cuvânt de intarire, mari duhovnici , ba, euinsumi fiinddiscipolului unia mare, care a predicat si la baptisti de ramâneaucu gura cascata, iar un agent , cica mare dizident, pe care ilinjurati si dvs, fiind descopnspirat (batosit de renume), sa dedat la marimagari pe la R.E.L, findui frica ca se trezesc baptisti, am vazut, Dumnezeu la descoperit, azi este pus la zidulinfamiei de baptistiinsasi,iar martirul apreciat. Nu va dau detali ptr ca nu vreau sa stiti cine sunt, nu are importanta daca nu intelgeti ce vreau sa spun, ce rost are sa ma cunoasteti, precum nicieu nu vreau sa va cunosc daca sunteti robotizati.

  Poate este ultimul meu mesaj si posibil vizita pe acest blog, voi vedea daca merita sau nu sa imi pierd vrema si nervi de pomana.

  Dumnezeu sa faca lumina si actioneze cum stie El,este treaba lui, mai ales;
  sa nu piarda pe niciunul care îlcauta cu inima curata, indiferent de ce confesiune ar fi, nu doresc nici dusmanilor departarea de Dumnezeu,cu atât mai mult unor crestini sinceri iubitori ,slujitori ai lui Hristos.


 57. care e corespondentul in scris a celui caruia ii place sa-si auda „voacea”??? 😀
  Athos, oare stii? 😉

  „Poate este ultimul meu mesaj si posibil vizita pe acest blog, voi vedea daca merita sau nu sa imi pierd vrema si nervi de pomana.” – asta e un epitaf? 😦


 58. CNI si Athos…voi cred ca sunteti la limitele anti-semitismului. Si totusi – poporul Israel nu este poporul lui Dumnezeu (poporul ales) si in Biblia voastra? Ceea ce, bineinteles, nu inseamna ca ei pot sa faca ce vor cu palestinieni etc. Problema e ca voi cereti un standard moral de la evrei mult mai inalt decat cel de la musulmani (intr-un fel e normal asa pt ca ei au Legea etc).

  Fara indoiala ca sunt nedreptati acolo (am prieteni Palestinieni Crestini), dar sa fi o tara inconjurata de o mare de musulmani care vor sa te stearga de pe fata pamantului, si sa ai rachete care vin zilnic in orasele tale din zonele Palestiniene nu e tocmai usor. Din nou – ma intreb cum am reactiona noi daca o minoritate ar face asa…?

  50% din NP protestanti dispusi sa lupte pt Israel? Ma indoiesc. Eu unul nu sunt. Pt Israel lupta Domnul daca sunt pe placul Lui si daca mai e poporul ales. Cred ca Domnul e deajuns! 🙂


 59. Eu, evedyahu, m-am si impartasit de mai multe ori in biserici formate in majoritate din palestinieni ortodocsi; am vorbit cu ei si am inteles ca ei nu se identifica nici cu islamismul, nici cu sionismul si nici ciu crestinismul de factura dispensationalista care inca formeaza multe dintre atitudinile si actiunile guvernului american.
  In rest, in Biblia noastra adevaratul si noul Israil este Biserica.


 60. dle evedyahu

  D-vs imi impuneti respect deosebit, imi place cum ne raspundeti, argumentat si prin ratiune, acum eu doresc sa clarifcam putin disputa „popor ales”, dar mai îninte sa nu mai folosim expresia -gogoasa – acuza de antisemitism, ptr ca nu exista asa ceva, cel mult antievreism asa cum exista antiamericanism,antirusism, antiromânsim etc. Un crestin, eu cred ca prin harul Domnului pot sa ma laud in Hristos sunt si eu (ca si dvs totii ceei care il marturisiti, slujiti sincer, indiferent de caderi sau erori dogamtice), asadar, un crestin NU poate sa fie antijudeu, sa ureasca evreimea ca doar insusi Domnul si Af Apostoli cu toti au fost judei, mai mult, cu totii suntem fii lui Avraam (tatal credintei),inclusiv musulmani. Dar sa nu omitem, una sunt evrei ramasita si alta multimea care îsi zice ca este judeu si nu este, exemplu concret; Ana Pauker nu a mai fost judeica ptr ca a renegat religia, insa fratele ei a fost un judeu autentic. Asadar, când vorbim de judei trebuie sa fim foarte atenti si sa vb in limbajul sfintelor scripturi ca sa intelgem bine ce este si cu alegerea asta de care fac parada multi crestini americani. Asa cum stim insusi judaismul autentic, radacina noastra de care vb dvs, trece printr-o perioada crâncena , multe lacrimi mai varsa bieti evrei la vederea atâtor netrebnici, sa amintesc doar parada homo de la Tel-Aviv, acuza de ortodoxism, fantism si altele acelei minoritati autentic judeo- religioase, datorita careia mai exista Poporul Israel, ramasita de care vb sf scripturi. Ahzari si sionsimul este alta mâncare de peste.

  Ptr ce au fost alesi evrei? Pai spiritual ptr lucrarea lui Dumnezeu princ are sa se reveleze tuturor popoarelor, sa le aduca la credinta lui Avraam. Israelul a fost pregatit, cordonat special ptr a intelge adevaratul Dumnezeu. Când si celelate popoare, neamurile, sau goimi cum ne spun ei nouo, au fost capabile pricepe , primi pe Dumnezeul lui Avraam a venit Hristos, astfel ca in Israel suntem totii altoiti, azi când vorbim de Israel vb de cel spiritual în Hristos, insa adaugam si muslmani care tot acelasi Dumnezeu au si acelasi tata al credintei Avraam, de ce spun asta, ptr ca trebuie vazut cum sta daravela cu filisteni pe care in V.T Dumnezeu zice sa îi nimiceasca evrei, ceea ce aplica azi sionisti si sutin crestini americani, o grava eroare, ptr ca;

  in V.T avem filisteni cu practici pagâne, Cananiti princare si evrei s-au infectat, motiv ptr care Dumnezeu le spune sa rada de pe fata pamântului ptr as putea face lucrarea de revelatie a Sa tuturor popoarelor. Un profet spune undeva ca filisteni vor veni în alai sa laude pe Domnul, profetia daca ne uitam atent se refera si la intoarcerea evreilor in Israel ptr vremurile din urma care sunt odata cu Hristos venite, evrei erau adunati in Palestina, ce a urmat stim cât si de ce. Astazi palestineini sunt in credinta lui Avraam ca si toti semiti din jur convertiti la islam, astfel ca nu mai pot fi numiti pagâni si nici a se lua versetul biblic ptr ai ucide,sutinut si de crestini, stim motivatia, ca deh politcu asta a sucit tare rau scripturile.

  Al treilea Templu nu trebuie a se mai construi la Jerusalem niciodata, el este dupa rusali trupurile noastre, acesta urmeaza sa fie distrus si chiar este,in acesta intra antichrist si chiar a intrat dându-se drept Dumnezeu, avemmulte dovezi inacest sens. Exechiel (nu mai stiu exact), spune pe undeva, ca ai venit sa prazi, poporul meu sta linisti fara garduri si tu ai venit peste el si jeduit, totii îti vor zice, de ce ai venit aici, sa prazi? Asta s-a petrecut dupa 47 prin Sionism, ptr ca evrei si din spita lui Dan trebuie sa vina si marele tartor al rautatilor ce va avea capitala la Jerusalem, spurcatul nu poate sa vina cât timp islamul este inca viu, razboiul contra Irakului, urmator Iran, Siria, vizeaza distrugerea fortei religioase a islamului. Prin urmare; ocuparea Israelului este o afacere politica-o economica-militara, mai putin religioasa cum se spune adesea, ca ar fi profetit si ca evrei trebuie detine tara lor, Nu, nu mai este a lor ptr ca ei sunt doar o ramasita, ce au trait in buna vecinatate cu palestinieni ani buni, pâna sa-si baga diavoli coada.
  Ideia cum ca Hristos ar veni inca odata ptr evrei, este o aberatie,asa ceva nu scrie nicaieri in scripturi, iar intoarcerea lor, de fapt am putea vorbi de cele 12 mii din fiecare semntie si ca-m atât, ramâne de desavârsit la final. Asadar Israelul nu este cu nimic mai deobsebit decât alte etni a-le pamântului, iar când Dumnezeu alege lucrarea este de alta factura nicidecum asa cum auzim ca se tot trâmbiteaza. De asta data intoarcerea masiva a evreilor, adica a hazarilor care nu prea sunt ei judei, in Israel este ca sa il introneze pe antihrist, astia duc politica si prin religia americana cu intoarcerea la finalul vremurilor , fortarea profetilor ca sa le cada lor bine, dar atentie, se observa ca astia sunt si impotriva evreilor religiosi, pe care si prin nazism si prin comunism ia ucis. Dupa Rastignirea Domnului si Pogorâgrârea Sfântului Duh, Israel iese din istorie, se formeaza marele Israel care suntem totii (strict spiritual). Asa trebuia sa fie, ptr a se aduna acolo toate popoarele la jefuit cum spune prorocul care isi spun evrei si nu sunt evrei, asta se întâmpla si de-aia îi ucid pe palestinieni, care puteau convietui cu evrei in foarte buna vecinatate. Este totul profetit in Scriptura, care depinde cum o interpreteaza comunicatorul ce daca mai este si specialsit iese o incurcatura de mate cu sânge si creiri rasfirati. Crestinismul american va participa cu alai la instaurarea lui antihrist la Jerusalem, el a participat la pregatirea acestui drum si participa din plin dar si la intronarea spurcatului,ptr ca asa au fost programati sa lupte ptr Israel, insusi Clinton a spuso, ca de Bush … mai bine nu vorbim.

  Acum nu putem contesta un stat recunoscut de ONU, dar trebuie obliga acel stat fie si Israel sa respecte drepturile internationale. Nu putem face nedreptate la nesfârsit musulmanilor, cu precadere palestinienilor de dragul Israeluli. Biblia nu este un document care sa justifice coupa evrei Palestina, Biblia este considerata o carte sacra, de uni legenda, de alti compilatie, David nu se stie daca a trait cu adevarat, Moise nici atât, credinta nu este ptr istorici o dovada , este o religie si atât. Palestina este a palestinienilor, cu atât mai mult cu cât au credinta lui Avraam, punct! Nu spune insusi V.T ca cine vrea trai in pace cu tine sa îl lasi,sa te porti bine cu strainul, pai ce palestinieni sunt straini pe pamânturile lor.

  Nu este vorba de antievreism ci de faptul ca nu putem acepta manipulare religioasa, religia este una, iar politica alta daravela.


 61. Draga CNI, chiar nu înţeleg de ce vă încăpăţînaţi să spuneţi Viflaim, cînd toată lumea, chiar locuitorii de acolo îi spun Bethlehem (Casa pîinii, beit lehem… ).

  Draga Anayana, nu ştiu, Dumnezeu ştie, cert este că după acest eveniment Daryl este folositor celorlalţi prin profunzimea prin care înţelege Scriptura şi relaţia cu Dumnezeu. A fost de un real folos studenţilor.

  Draga Athos, înţeleg ce spui, îţi respect opinia diferită, vreua să rămînem în dialog… cu un singur lucru nu sînt de acord şi cred că asta irită pe cei mai mulţi de aici: spiritul tău, nu ironic, ci batjocoritor-acid. Dacă încerci să devii un pic mai „dialogal” probabil că vom putea purta dialogul.

  una dintre regulile de aici spune: argumente nu epitete, demostraţie, nu jigniri. Informaţie, nu improvizaţii.

  Deocamdată le-ai cam încălcat pe toate. Aberezi consecvent (megauniversităţi???).

  Nu te ameninţă nimeni cu excluderea, dar nici nu cred că este acceptabil să porţi un astfel de dialog oriunde în altă parte te-ai afla.
  Poate că îţi va folosi acest sfat şi epntru alte locuri în care vei mai încerca să deschizi gura.

  Nu mă intereesează deloc traficul pe care ai putea să mi-l faci. De fapt nu mă interesează deloc traficul.
  am alte obiective mult mai importante în agenda mea şi rezist în piaţa publică şi fără să îmi ridice cineva numărul de accesări pe blog, crede-mă… duşmanii ştiu de ce 🙂

  inca un sfat, Athos, încearcă să îţi editezi un pic textele şi din punct de vedere ortografic şi gramatical… minimum minimorum…nici eu nu prea fac excese de hipercorectitudine, dar măcar aşa … să ne înţelegem pe ici pe colea.


 62. „voi vedea dacă merită sau nu să îmi pierd vremea şi nervii de pomană”…

  draga Ciprian, despre vremea lui Athos nu ştiu, dar despre nervi sînt sigur 🙂


 63. 😀


 64. Pasind pe calea suferintei intalnim intrebari fara raspuns, intalnim adevaruri pe care le stim, intalnim o Prezenta vie, reala, pe Domnul Isus Hristos.
  A ales sa vina pe pamantul in care era mult… mult… mult necaz, si sa paseasca pe calea suferintei.El a tratat problema suferintei cu toata seriozitatea.
  Cineva scria:
  „El n-a venit sa explice suferinta.
  El n-a venit sa aboleasca suferinta.
  El a venit sa umple suferinta cu prezenta Sa.”


 65. Cineva spunea: „Dumnezeu nu ia cu o mana fara sa dea cu cealalta”, insa cel mai greu e sa treci peste momentul cand iti ia si sa astepti momentul cand iti da.

  Iar cand El are alte planuri si ne inchide o usa, sa nu incercam sa sarim pe geam,:-) va deschide El alta usa, la momentul potrivit.


 66. Domnule Athos,

  Ma surpinzi cu unele afirmatii. Tu spui asta:

  „Biblia este considerata o carte sacra, de uni legenda, de alti compilatie, David nu se stie daca a trait cu adevarat, Moise nici atât, credinta nu este ptr istorici o dovada , este o religie si atât.

  Palestina este a palestinienilor, cu atât mai mult cu cât au credinta lui Avraam, punct! Nu spune insusi V.T ca cine vrea trai in pace cu tine sa îl lasi,sa te porti bine cu strainul, pai ce palestinieni sunt straini pe pamânturile lor.

  Nu este vorba de antievreism ci de faptul ca nu putem acepta manipulare religioasa, religia este una, iar politica alta daravela.

  Dumneata crezi ce spui despre David si Biblie? Cel putin despre David e demonstrabil fals. Ma surpinzi daca susti asa ceva. Credeam ca esti crestin ortodox. Asta cred ortodocsii?

  De ce e Palestina a Palestinienilor. Tara asta nu a existat inainte de a se stabili Israelitii (pt ca asa se cheama) inainte de 1948 (era Imperiul Otoman si apoi britanicii)…
  Tu crezi ca Palestinienii vor sa traiasca in pace cu Israelitii? Daca ar fi asa – cred ca era pace de mult…Problema e ca vor sa-i arunce in mare…majoritatea inca nu vor sa recunoasca Israelul…


 67. Domnule evedyahu

  Fie cu iertare, Biblia este si ramâne cartea sacra dupa care ma ghidez spre Dumnezeu,din care ma alimentez , strict spiritual, dar Biblia nu poate fi considerat un document istoric definitoriu ptr stiinta. Chiar si in istoria religiilor vom avea surpize privitor la Biblie, respectiv V.T, de unde disputa privitor la compliatia ei, existând supiciuni serioase ca evrei odata cu plecarea din robia Egiptului au luat cu ei si ….

  Categoric in calitate de crestin cred scriptura, incerc ai patrunde sensul, dar nu asa se pune problema, ce fel de crestin esti daca ai douo masuri,una umana si alta divina, pai fie cu iertare insusi evrei m-au convins ca este obligatoriu sa despart sufletul de trup (politicul de religie). Din punct de vedere istoric, Israelul este format din grupuri nomade care au navalit peste canaiti,au luato si in barba dar au si reusit stabili forma ca entitate, cu greu, fiind samânta de scandal ca si azi, politicul vremi ia mai temperat, vb strict istoric. Robia si indelungata diaspora ia calit formidabil, de unde ia nastere /Egipt/ soprâla „popor ales” vb uman,asa se vede in mare istoria evreilor In antichitate s-a dus o lupta cumplita ptr câstigarea acestui titlu de popor ales de zeii, evrei l-au câstigat prinsmangal de la egipteni, ca si biblia zice, ca au plecat cutoate averile egiptenilor, pai numai aur si argint, erau ei atât de prosti, repet, strict uman

  Faptul ca noi crestini care credem in Dumnezeu avem o vedere din spatiu, mai alarga a perspectivei lui Dumnezeu, planului sau, este chestiune stric spritual-religioasa pe care nu o contestam,incalitate de crestini induhovniciti, care este bine sa desparta sufletul de trup.

  Prin Hristos Dumnezeu sterge (de unde si lupta crâncena contra lui Hristos)definitiv intelgerea eroanta a evreilor(mostenire egipteana) cum ca ei ar fi buricul pamântului iar restul sunt animale (goimi),eu aici vad cu adevarat dreptatea si pe adevaratul Dumnezeu, Evrei ramân butucul vitei la care am fost altoiti, pai era necesar un butuc, radacina, insa radacina ramâne radacina, roadele si frumusetea unei flori, vite de vie, este alta si mult mai folositoare decât o radacina uscata. Este aroganta fata de butuc, nicidecum ci o intelgere in armonia cosmica pe care Dumnezeu a planuito si de care vrea a se bucura, deci; eu imi recunosc radacina dar si radacina trebuie sa recunaosca ca nu ar fi pomenita printre neamuri /ramânea o radacina uscata complect/ daca nu ar exista ramurile care o reprezitna si apara, altfel Israelul nu lua niciodata fiinta daca nu exista Hristos, ramurile pe care El le-a facut sa creasca

  In fapt asta este si confuzia premeditat mentinut-provaduita prin religia americana,pai ce sa stie americani, vai de capul lor,aia nu mai au radacina. cauta ei prin religie proprie dar o da in bara rau de tot,inclusiv cu interpretarea privitor la istoria filistenilor limitata la textele V.T, ceea ce este o grava eroare, ca sa nu zic manipulare, spalare pe creier,om nou, cu rezultat incredibil. Pai, discutam cu un evreu competent chestiunea, care se prapdea de râs de rezultatul acestui SS(Z).

  Ma intreabti cum se numea tara (israel) vedem fâsia câmpii filisteana (Filistina s,a.m.d)Numita Idumea,unde se stabilesc judeii înspre sud-west, în interior spre Marea Moarta, ca asta ne intereseaza pe noi judeii nu si ramurile triburilor lor, o confuzie fenomenala numita impropiu si Imparatia lui Israel, de unde provine si gaselinita cu marele Israel, se leaga excelent cu excerbarea conceptului de poporului ales. Ce imparatie lumeasca sa fi creat niste amarâte de triburi nomande,sa fim seriosi, dar si aici este marea taina a Israelului identica cu a crestinsimului, au particpat la marea Imparatie a lui Dumnezeu, ca si Hristos nu le satisface dorinta politica sa devina regele lor pamântean , ci cel ptr care ei au fost alesi, al Imparatiei ceresti, respinsa brutal. Si crestinismula luata pe aratura ca altfel ramânea predomiant in Asia nu trimitea Dumnezeu pe Mahommet ca sa le dea peste bot cumel da evreilor prin palestinieni.

  Prin umrare când vb de Imparatia lui Israel,dreptul sau, putem vorbi si acepta doar spiritual dar material, politic vedem ca Dumnezeu nu le-a facut deloc pe plac, ba in aceste momente de exces le-a tras câte o laba peste bot de au vazut stele verzi, desi ei sunt cu cele rosi mai mult …, dar la Dumnezeu ce nu este posibil!

  Referitor la intoarcerea evreilor inIsraelin vremurile din urma, pai evenimentul a fost implinit exact in vremea Domnului, dupa aceia s-a terminat, Israelul iese din istoria mânturiri, ramâne radacina care persista sta uscata, la implinirea vremi finale va trage de acolo Dumnezeu firele de baza, adica cele 12.000 din fiecare sementie. restul este politica , nu ne intereseaza.


 68. Hai dle evedyahu
  sa detasam politicul de relgios, partea umana de ceea divina si te asigur eu pe d-ta si orcinedoreste ca noii crestini vom fi o forta in lumea de nebiruit.

  Scurt, ca tot nu o sa cititi complect un cearceaf de ixplicati, Imparatia lui Israel nu a existat niciodata asa cum o redati,intelgeti dvs, ce Imparatie putea sa faca niste triburi amârâte, robite, sa fim seriosi,insusi

  Hristos se detaseaza, respinge ideia asta aberanta ptr care fapt este ucis si hulit si azi de evrei, care confunda Imparatia lui Dumnezeu a carei radacina sunt cu ceea lumeasca.

  Cred ca sunt tot crestin daca vad si altfel istoria evreilor in ansamblu, refuza sa fiu goim care sa-i idealizeze ca popor ales calari neamurile uman.

  Intoarcerea lor profetita sa petrecut asa cum spuneam mai sus in vrema Domnului, dupa care au iesit din istorie, iar;
  când Pavel spune sa nu ne ingâmfam fata de ei se refera la radacina din care ne tragem seva. Dar asa cum stim bine Imparatia lui Dumnezeu (israel), nu este de aci

  Restul este politica si iarasi politica

  Istorici se delimiteaza de cartile sacre, insusi istoria religiilor are nu putine nedumeriri privitor la cele consemnate in V.T, nu este intâmplator cum nici existenta filistenilor pâna azi nu este întâmplatoare in paralel cu evrei adoptând religi diferite dar acelasi tata al credintei, oare de ce? Eu cred ca ptr noiicrestini sunt lasate ca sa nu cadem in plasa politicului,cine cade de acolo sa haleasca si consecintele


 69. draga Crestin de la tara, ai scris foarte frumos, acesta este un gind demn de retinut, pacat ca nu l-am avut azi la inmormintare „El a venit să umple suferinta cu prezenta Sa”

  Livy, este foarte greu sa iti explici asta in suferinta, chiar atunci cind treci pe acolo.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: