h1

Unde duce falsa pocăinţă – tragedie de Crăciun….

decembrie 14, 2007

Acest Crăciun este plin de lacrimi şi sînge pentru nişte copii nevinovaţi. N-am avut puterea să citesc pînă la sfîrşit.

Nu ştiu de ce, dar cei care încearcă pocăinţa şi nu o duc pînă la capăt devin mai răi decît cei care nu s-au apropiat niciodată de biserică. Nu ştiu, nu sînt psiholog, nu ştiu dacă omul avea probleme psihice, circumstanţe atenuante etc.

Nu vreau să pun o problemă care să creeze tensiuni calvinişti-arminieni acum: a fost vreodată pocăit sau nu de a făcut chestia asta?

Singurul gînd care îmi trece prin minte este textul:

 Marcu 2:21  Nimeni nu coase un petec de postav nou la o haină veche; altfel, petecul de postav nou rupe o parte din cel vechi, şi mai rea ruptură se face.

sau

Luca 11:23  Cine nu este cu Mine este împotriva Mea; şi cine nu adună cu Mine, risipeşte.
24  Duhul necurat, când iese afară dintr-un om, umblă prin locuri fără apă şi caută odihnă. Fiindcă n-o găseşte, zice: „Mă voi întoarce în casa mea, de unde am ieşit.”
25  Şi când vine, o găseşte măturată şi împodobită.
26  Atunci se duce de mai ia cu el alte şapte duhuri, mai rele decât el; intră împreună în casă, se aşează în ea şi starea de pe urmă a omului aceluia ajunge mai rea decât cea dintâi.”

Iată ce s-a întîmplat AICI.

Iată că li se întîmplă şi „pocăiţilor”. S-ar putea ca unii să se bucure: „aha, vedeţi, ipocriţii… uite şi ăştia îşi bat nevestele şi beau… „.

Da, probabil asta a fost …. cine poate judeca acum, să judecăm fiecare în dreptul nostru şi spun acelaşi lucru… da, probabil cam pe acolo ar fi şi pentru mine ultima staţie a ipocriziei… probabil acolo duce acel drum…

Oare nu de asta spune Scriptura să ducem pînă la capăt mîntuirea noastră „cu frică şi cutremur… „?

36 comentarii

 1. O Doamne Isuse, ai mila!


 2. Eu zic sa analizati cum se cuvine asemena evenimente, consider simplista acuza „falsa pocainta” limitata la modul dvs de aplicare care este doar pe jumatate scripturala, ortodocsi asa huliti cum sunt a nu fi pocaiti, au gasit o cale mai aprope de adevarul scripturilor calea care in final duce si la autentica pocainta. Confuzia in care persistati dvs NP-isti se datoreaza faptului ca confundati pocainta cu induhovnicirea, atitudinile moral umaniste sunt pocainta ptr dvs, mici vici ce nu au putere ucide spiritul ci deteriora doar santatea trupului, sunt considerate certificat de buna purtare,pocainta. In realitate, bestia din om tot acolo ramâne, ea se ascunde si mai bine dupa o forma de religiozitate. De unde rezulta si incredibilele fapte, caderi cum le numiti dvs. Eu as putea sa va demonstrez ca Coca-Cola ucide mai degraba si ireversibil spiritul decât un pahar de vin sau chiar tabac, mai sunt si altele mult mai novicive care nu sunt bagate de seama, prin care duhurile rele îsi fac nestingherite treaba. M-am uitat din curiozitate pe situl Univ dl Negrut, pshiolog, temut teolog (care a luato rau pe aratura), loc in care as putea oferi un exemplu a cauzei pe care dvs o puneti in discutie,eu sincer va spun; m-am cutremurat când am vazut si chiar ma gândeam ca trebuie sa vina si consecintele. Este mare pacat pentru ca dvs baptisti faceti o treaba foarte buna,din pacate doar pe jumatate si adesea ati inversat rolurile din lucratori ai viei, semnatori ai semintei ati cutezat intra si in aria de lucru a Sfântului Duh, ceea ce lucreaza Sfântul Duh v-ati pus lucra dvs ca si cum a-ti fi insusi Dumnezeu, cauza de unde rezulta si esecurile nu doar a unor enoriasi ci si al liderilor dvs, dar si ai nostri, fenomen global si ptr biserica.

  Eu multi ani de zile am vazut in baptism o excelenta usa de evacuare, in ultima perioada aceasta convingere sa risipit, observ o directie contrarie si extrem de distructiva. Partea proasta este faptul ca cu toate ca baptisti sunt foarte buni teologi (nivel academic), ei nu mai reusesc constientiza si acepta eroarea in care persista, contradictiile in care se adâncesc pe zi ce trece tot mai mult. O discutie serioasa pe aceasta tema este pierdere de timp, in care mai se alatura si foarte multa suparare ptr ca se vor ivi tot felul de „pocaiti” vehementi aparatori ai scripturilor. Eu v-asi recomanda sa cercetati mai serios profilurile celor cazuti ca si in cazul citat de dvs, va asigur ca un 80% de cazuri au fost NP-isti foarte vehementi cu care nu se putea dialoga, ei fiind rezultat al predicilor, dogmatizari excesive a cultului dvs. Dogma este buna in felu ei, lasând la o parte divergentele teolgogice care ar fi bine sa fie lasate tot in seama Sfântului Duh, in esenta dvs faceti o lucrare esentiala ptr biserica lui Hristos motiv ptr care nu puteti fi catalogati secta eretica, sectarism si practici a-le acestuia exista in toate cultele si religiile, de unde rezulta si cazuri incredibile gen Tanacu, Táize precum si cel citat de dvs care desi aparent nu ar avea legatura cu Tanacu, in realitate este tot un rezultat al frustrarilor pe fond religios generate de dogamtismul exagerat.

  Din pacate s-a intrat intr-o alta confuzie cu urmari devastatoare ptr biserica, asa zisul concept liberal si conservativ, care deja pregatesc teologi pe banda rulanta, cu precadere cel liberal care va exclude conservatorul ce a comis la rândul sau imense erori, inevitabil vor rezulta frustrari si mai mari precum si cazuri de asa-zisa cadere vor fi in lant. Rezultatul curentului liberal va fi si mai devastator decât celui conservator.

  Am convingerea ca biserica in ansamblu ei cu toate ca are mesaj ,raspuns provocarilor, este complect depasita ,ce se datoreaza faptului ca lucratori au inversat sariciniile. Sarcina pe care trebuie indeplini o face de mântuiala iar ceea in care nu trebuie as baga macar degetul îsi baga si picioarele cu cizme cu tot.

  Nu este nimic de facut ptr a evita catastrofa spre care se indreapta biserica, caderile ce vor urma in sânul ei vor depasi si Tanacu dar si cel expus de dvs, ptr ca duhurile rele si-au postat agenti pâna in alatar, o vina considerabila o poarta si turma care s-a salbaticit rau de tot. Daca Domnul ar trimite pe Sfântul Apostol Pavel sa vesteasca cu minuni Evanghelia ,iar Apostolul ar provadui sa admitem prin absurd constatarile mele sunt sigur ca ar sfârsi ucis de crestini inclusiv pocaiti.

  O vorba spune ca pâna nu te lovesti de tocul usi cu fruntea nu te inveti minte, istoria ne demonstreaza ca chiar asa s-a si întâmplat insusi in sânul biserici. Este posibil ca Dumnezeu sa ingaduie caderi masive ptr ca sa ne invete minte ce din pacate niciodata nu ne mai vine la cap.

  As dori sa nu se treaca cu usurinta peste faptul ca in aceea familie exista rugaciune inclusiv a biserici fie ea si formala, desi este posibil ca si formalitatea sa permita duhurilor rele sa intre unde nu trebuie, dar o rugaciune ramâne o rugaciune, fiind imposibil ca macar odata in viata sa nu fi existat macar una autentica, este acesta raspunsul lui Dumnezeu?Nicidecum. Mai degraba cred ca este avertisementul lui Dumnezeu. Eu mai mult nu pot spune, ptr ca nu sunt profet investit a va corecta,avertiza si chair daca as fi tot hulit as sfârsi,eu am expus constatarile mele, daca acestea sunt parte din darul profetic atunci sunt si profet.


 3. Cutremurator. Evenimentul acesta aduce in atentia noastra o stare de fapt reala din pacate si in unele familii evanghelice. Numai Mila si interventa lui Dumnezeu poate face ceva in asemenea case. Ce bine ar fi ca tinerii care sunt in pragul casatoriei sa ia aminte…si inainte de a accepta propunerea de casatorie sa se asigure ca stie cu cien se casatoreste…Ce bine ar fi daca bisericile ar da atentia cuvenita pregatirii pre-maritale si consilierii in primi ani de căsnicie.Doamne ajuta-ne sa invatam ceva din asemenea tragedii!


 4. Domnule Athos cred că glumiti când faceti afrmata că biserica se îndreaptă spre dezastru. Să fim seriosi. Cuvântul lui Dumnezeu e foarte clar … biserica nu poate fi biruită. Biserica…Trupul viu a lui Isus Cristos nu este a noastră! Sigur noi ca oameni putem să facem rău bisericii.Dar nu uitati un lucru esential BSERICA este a lui Cristos.El are puterea să o păzească de la dezastru.

  Si încă ceva…nu am înteles de ce ati legat situatia prezentată de baptisti?


 5. d-le gamaliel

  Nu doresc intra in polemica, dar eu va intreb; ce este biserica lui Hristos? O limitati la un cult, comunitate, o mica pietricica din mozaic, atunci nu este ci este parte componenta a biserici universale care a fost dur lovita, a iesit din istorie dle, dar in adevar Hristos Domnul o tine si o va tine pâna la sfârsit, dar si aici avem multe de comentat datortia abuzurilor si mai ales confuziilor premeditat mentinute care genereaza si dramele pe care le observam si vai ce ne place comenta.

  Crestini s-au invatat prost ascunde dupa versetul citat de dvs, sub acest anestezic duhurile rele îsi fac de cap nestingherite. Oare credeti ca Dumnezeu îsi lasa calcata onoarea in picioare permitând crestinilor suferi asemena caderi de care draci se bucura, nu cred, ptr ca insusi Domnul Dumnezeu o spune; ptr Numele meu ca sa nu fie hulit nu te pedepsesc, totusi permite petrece si cazuri abdominabile, si vai comise de indivizi peste care exista rugaciune, va repet, exista rugaciune, care nu este de aici de colo, cautati cauza d-le gamaliel si dupa aceia veti putea puneîn discutie si ersetul citat de dvs,ptr ca;

  Un ateu, dusman al biserici nu il puteti convinge ca Domnul îsi apara biserica,dimpotriva va poate replica ca Dumnezeu crestinilor este inexistent cât timp permite asemena caderi iubitilor Sai. Pentru ca cunoasteti scripturile din scoarta in scoarta, va reamintesc ca la fel s-a petrecut si cu Israel când a luato razna, Domnul a ingaduit dusmnilor sa-i invinga, desigur intotdeauna i-a avertizat pe judei, dar ce au facut cu aceste avertizari, stim, nu mai repetam. Pentru biserica lui Hristos este o invingere a duhurilor rele, cautati cauza ptr care Domnul ingaduie. Sigur ca Domnul va scoate la liman si biruitoare biserica, dar pitericica stricata o va repara prin operati dureroase, sau dupa caz o va alunga din mozaic. Sf Ap Pavel o spune raspicat, avem grija ce si cum adaugam la constructia biserici, pai daca se pun paie uite ca se ard la o clipeala de ochi.

  Va deranjeaza ca amintesc baptismul, pai Univ din Oradea a dl Negrut este mormona sau baptista? Este indeajuns sa vizitati situl ptr ca Sfântul Duh sa va lumineze ce vreau sa spun, ca de spus nu am sa o zic neam, ca altfel mâine schimba foaia, unde daca Dumnezeu asa le-a ingaduit sa faca asa pe fata, apoi asa sa fie, ptr ca oile sa se duca dupa Pastorul cel bun ci nu cel stricat.

  In rest nu are rost sa ne aparam atât de vehement ograda in numele biserici lui Hristos ci al componentului acesteia fie paie,fie caramida,dupa fapte si rezultat vom cunoaste.


 6. Cred ca acest eveniment dramatic ar trebui mai serios dezbatut de crestinatate ptr ca nu este absolut deloc normal in primul rând datorita faptului ca in spatele femei, casniciei se afla (asa intelg) binecuvântarea biserici,rugaciuni, femeia avea incredere in Dumnezeu, asa cum si crestini (spuneam mai sus)se ascund,anesteziaza dupa versetul in care Domnul asigura ca nimeni nu va reusi sa distruga biserica, in timp ce sarmana biserica este inexistenta,locul fiind ocupat de lupii cu a-le lor meteahne. Cu toate aceste asigurari inultima vreme observam contrariu. Eu unul (am martori si baptisti), am avertizat (prevazut) inca din 1998 ca urmeaza ca fortele intunericului sa loveasca dur in biserica ptr a compromite pe Dumnezeu, am prevazut Tanacu, si mai prevad multe lovituri ce se vor da prin miscarile NP. Mentionez ca nu am pretenti de profet,sunt analize serioase la baza acestor concluzi, previziuni. Vom vedea curând alte minunati si in saptiu românesc provenit din msicarile atât de sigure pe sine care sutn cele NP, carora daca le spui ceva, îtibaga versetul in fata si s-a inchis orce posibilitate de anliza si prevenire a loviturilor demonilor mult mai perverse care si-au gasit culcus cald in sânul biserici, intrat in altar, ca de asta este vorba, sprucaciunea urâciuni a facut primul pas spre altar, de acii provin caderile biserici a enoriasilor care sunt victime. Eu am convingerea ca Dumnezeu a ingaduit intâmpla astfel de drame pentru ca sa ne trezeveasca pe totii indiferent de confesiune, pentru ca azi nu mai are absolut nici o valoare confesiunea, crestinismul, Dumnezeu este atacat fatis,direct, iar omul religios trebuie sa vada corect sursa , ptr a reusi preveni loviturile ulterioare care se vor inteti cumplit. Misionarismul de sorginte american ar fi bine sa il lasam la ei acolo si sa incercam ocupa mai degraba de turma peste care Dumnezeu ne-a pus pastori ptr ca altfel o ia prin balari,a siluato rau de tot.

  Autorul articolului, banuiesc tot un evanghelist pe stil american,incearca sa dea sfaturi tinerilor, pâna la un punct sunt valabile, numai ca tot el se si contrazice asa cum se întâmpla adesea; pai daca o casatorie se face sub binecuvântarea lui Dumnezeu si a biserici atunci totul trebui esa fie Ok, dar de ce nu iese; Eu as putea demonstra acestu dl pastor , ca nu doar educatia precara face incompatibila o casnicie,legatura. Crestini se roaga la Domnul sa le dea o sot-sotie, dar cel trimis adesea este respins, ptând fie ptr o fizonomie placuta fie ptr starea materiala, cazul de fata ptr emigra in USA. Astfel vrajmasul a intrat in templu lui Dumnezeu (medici ar trebui sa stie mai bine unde bat) pe furis degenerând armonia,slabind puterile crestinilor face fata agresiuni duhurilor rele, care vor respinge brutal orce soapta a Sfântului Duh, de unde rezulta indepartarea lucrari acestuia,confuzia intre duhuri. Esecul casniciilor care a ajuns napusti si asurpa crestinilor, adica mai corect spus apar consecintele, culegem roadele a fost un proces care incepe pe la 1700, ia amploare pe la 1900 iar dupa 1947 va lua cu asalt (pare ca sa luat piedica), biserica, altfel duhurile rele nu aveau nici o sansa penetra in Templu. Rezulta un crestinism hibrid complect distrus, iar când Templu ajungea sprucat urma daramarea sa, asta o stiu toti crestini.

  Nu are importanta ce religie (confesiune) au apartinut victimile, crestinul trebuie sa constientizeze macar in al doisprazecelea ceas cauza ptr care templu a fost penetrat ,cum ,când si unde, pocainta de care vb NP-isti nu este valabila, ea a contribuit considerabil la o orbire care a facut posibil ca crestini sa nu se poata apara eficient impotriva agresiunilor ce l-au si invins, extremele considerat conservatorism au contribuit si ele la acest rezultat, desigur ca o consiceinta a acestor aberati numite conservatorism urmeaza liberalismul care va desavârsi opera de distrugere a Templului, respectiv biserici.

  Vorbeam de o constatare de pe situl UNIV Baptiste din Oradea, dar va asigur ca si in acest blog am avut nu putine indici care inevitabil vor conduce la alte drame, desigur nu pot fi spuse ptr ca nu pot fi digerate. Sunt foarte multe aspecte pe care actuali crestini le considera inofensive, ce nu ar avea nici o legatura,cum sa le mai sesizeze când ei insusi provaduiesc forta -pacaleala acelor duhuri demonice, fara as da seama.

  Trebuie sa ne macine intrebarea ptr care motiv Dumnezeu a ingaduit, sa nu o mai cautam la alti ci va asigur, fiecare crestin o va gasi insine insusi, va dperista bestia, duhurile rele ce au reusit penetra ,alunga Sfântul Duh. Exista si azi salvare in Hristos, biserica nu va fi distrusa, dar atentie;

  cine spune ca este bogat, vedem ca este sarac si orb,cine spune ca reprezinta biserica adevarata comite o grava eroare, ea va cadea prada,fi lasata de Domnul ptr ca aceea pietricica trebuie reparata sau alungata definitiv.

  Degeaba va spun eu teoria mea, daca Sfântul Duh nu o descopera fiecaruia în intimitate fie este o teorie falsa fie ceva nu este in regula cu subiecti daca constatarile mele sunt adevarate. Stiu; va veti grabi sa ma acuzati pe mine ca sunt gresit, ca altfel spune scriptura peste care nu trecem, OK, daca am postat acest mesaj imi asum si pietrele azvârlite in capul meu. Il las pe Dumnezeu sa faca lumina asupra chestiunilor puse in discutie. Poate foarte curând vom discuta despre o drama ce va ingrozi crestinatatea petrecuta la Oradea, Bucuresti in comunitatea dvs, eu cu toate riscurile de rigoare, va asigur, se va petrece foarte curând, ele vor fi in lant si vor fi ingaduite de Dumnezeu, poate atunci sa se ajunga la intelgerea profunda a intreg fenomenului ce sa napustit contra biserici, care nu mai suporta prigona materiala ci ceea nevazuta, care este mult mai perversa si greu de tinut piept,parca asa spune si Sf Ap Pavel, impotriva duhurilor nevazute avem de luptat, dar cum; teoretic le hulim, practic fie cu iertare curvim cu ele!


 7. Athos, sunt de acord cu dvs. in urmatoarele enunturi:

  -„Cred ca acest eveniment dramatic ar trebui mai serios dezbatut de crestinatate…”

  -„…femeia avea incredere in Dumnezeu…”

  -„Eu am convingerea ca Dumnezeu a ingaduit intâmpla astfel de drame pentru ca sa ne trezeasca pe totii indiferent de confesiune”

  -„Nu are importanta ce religie (confesiune) au apartinut victimile, crestinul trebuie sa constientizeze macar in al doisprazecelea ceas cauza…”

  -„… liberalismul care va desavârsi opera de distrugere a Templului…”

  -„Exista si azi salvare in Hristos, biserica nu va fi distrusa…”

  -„… dar atentie; cine spune ca este bogat, vedem ca este sarac si orb,cine spune ca reprezinta biserica adevarata comite o grava eroare…”

  Restul, intra in categoria enuntata tot de dvs., „desigur nu pot fi spuse ptr ca nu pot fi digerate…” in sensul (dat de mine, de data aceasta), ca rar gasesti asa un escalop de vorbe ca la dvs., mult sos si doua-trei ciuperci, hribi si palaria sarpelui in raport de 1/multe.

  ATHOS, Portos, Aramis si D’Artagnan mahmuri, dupa o crunta betie de cuvinte…


 8. dragii mei,

  povestea asta nu trebuie tratată cu uşurinţă.
  vă rog să observaţi că primul asupra căruia arunc judecata sînt eu. „asta ar fi şi pentru mine ultima staţie a ipocriziei….”

  Athos, este o diferenţă p ecare o facem şi noi între pocăinţă, actul iniţial şi înduhovnicirea sau sfinţirea.
  Numai că la noi iniţiativa şi conducerea acestui proces este în mînăa lui Dumnezeu faţă de modelul BO în care greutatea cade în mîinile omului şi în seama eforturilor lui.

  Restul comentariului nu l-am abordat, draga Athos, pentru ca traiesti in mare confuzie si te hranesti cu informatii false legate de mediul evanghelic. Se pare ca nici nu doresti sa afli mai multe si nici nu doresti prea mult dialogul onest.

  Ti-ai facut o fantoşă, o caricatura, crezi că ea ne descrie foarte bine şi dai in ea. Ok, nimeni nu te poate opri din chestia asta, vreau doar sa iti sesizez faptul că nu ma recunosc in cele descrise de tine.

  Draga GAmaliel, tocmai de asta am pus acest post, ca sa ne fie de avertizare si spre pocăinţă adevărată.
  sînt mai multe familii care vin în bisericile noastre în care se foloseşte alcoolul fără limite, bărbaţii îşi abuzează soţiile, sînt violenţi etc., dar duminica au tupeul să ceară să participe la slujire.

  Drumul ipocriziei merge întotdeauna spre moarte, de aceea Domnul spune „morminte văruite”, chiar dacă moartea nu este întotdeauna atît de violentă şi fizică aşa cum este în acest caz.


 9. Eu nu mai imi pierd vremea citind ineptiile unor oameni ca si ROMANIA
  de ce nu -l spamuiti si pe acesta,sa -si faca Blog,daca vrea sa fie auzit…pun pariu ca nimeni,a ba da poate Romania il va sustine in aberatiile lui,parca ar fi facuti de acel;as parinte!?


 10. Ce de aberatii imi fusese dat sa citesc in anumite postari, dragi con-blogg-eri cu nume de muschetari!!! si nu numai!
  m-am muncit sa termin pre(a)lungile postari! 🙂

  Si eu stiu cazuri (inclusiv de copii de pastori) care s-au casatorit in tari mai calde numai vazand o fotografie, sau uneori, nici macar atat!
  Ce casnicie au, numai EL stie!
  Mie insumi mi-au fost oferite trei astfel de oportunitati de mariaj-afacere 😉
  Banuiesc ca intr-o relatie conteaza si alte lucruri decat ca e inalt si din America,nu? 😉

  e o tragedie, dar asta a iesit afara, a fermentat!

  intrebare: oare cate astfel de casnicii ratate exista intre credinciosii nascuti pe maluri diferite ale Atlanticului?? 😀


 11. unde pot citi despre tragedia de mai sus?


 12. am citit!multumesc!


 13. Dragi frati,
  Poate tragedia familiei Parasca nu ar fi avut loc daca in Biserica in care au fost membri, ELIM Romanian Pentecostal Church din Phoenix, nu ar fi avut loc anterior repetate certuri, tulburari si violente intre trei tabere diferite, finalmente pastorul Ovidiu D. Druhora fiind alungat dupa mai multe violente intervenite si interventia unor elicoptere ale Politiei, la ceree apastorului Druhora. Iar la Judecatoria orasului Phoenix s-a judecat un proces de pomina intre aceste tabere adversare, 7 familii de romani fiind obligate prin Sentinta Judecatoriei sa nu se mai apropie de sanctuarul Bisericii. Din pacate nici aducerea pastorului Petre Lascau nu a linistit taberele adverse, originare din Oradea si Arad.


 14. Mda, e ceva putred in Damemarca, adica in America. Si a ajuns acolo, plecand din Romania.
  Draga Pastor din Arizona, chiar crezi ca pentru cineva din afara bisericii, chiar are importanta care din cele doua tabere are dreptate? Ei se vor bucura de spectacol, vor savura penibilul situatiei…


 15. Ce este tragic astazi , este faptul ca cei care pastoresc trupul lui Hristos sunt chemati sa impace si sa limpezeasca situatiile in familiile bisericilor doar pe verticala …uitandu-se in primul rand de relatia familie Dumnezeu pe orizontala .


 16. Athos,

  frazele in genul celor insirate mai sus sunt simptomatice celor care au baut prea multa Coca cola.

  Gasesc oarece asemanari intre tine si Melhisedec: propozitiile nu au inceput, nu au nici sfarsit.

  Ce am observat eu este ca, dincolo de aplicatiile sale spirituale, citirea insistenta a Bibliei ar putea concura cu mare succes abecedarul in formarea unor deprinderi elementare ca: cititul, scrisul, gramatica…


 17. Ce bine a stiut sa se tina de promisiunea facuta acum un an in comparatie cu promisiunea facuta cu ocazia casatoriei. Tare trist…


 18. don-ule

  tu mereu ma ataci pe mine ci nu ideile pe care nu ai ochi a le si vedea, dar asta este dreptul tau cu care faci numai tu ce doresti.

  Am fost batut cu cataroaie in cap ptr afirmati minore, nu imi amintesc sa fi jignit pe cineva ci luat textul/ideia la trânta (nu este asa ca nu întelgei jocul de cuvinte?), in schimb gasesti dupa invatatura scoli a te don-ja! In rest sa îti fie dupa cum vorbesti si intelgi, cel putin aici in aceasta viata ca sa scapi teafar in cealalta! Iarasi vb greu , ia-o asa cum a cazut, alta nu îti mai servesc!


 19. draga frate pastor din arizona,
  poate ca a fost nevoie de sacrificiu pt. a inchide gura multora!


 20. Si pe mine m-au durut cataroaiele de exprimare pe care ni le-ai aruncat de la inaltimea tastaturii.


 21. Mare mi-ar fi mirarea dacă aceste motive listate anterior (biserica, rugăciunea, păstorii, teologia…) sunt doar „motive”ca să ne scăpăm de responsabilitatea noastră de credincioşi în trupul Lui Cristos… Eu! Da eu (nu păstorul, nu comitetul, nu altul ci chiar eu) am o responsabilitate pentru cei din jurul meu… Evrei 10:24 Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune … Dumnezeu ne-a lăsat în Biblie câteva învăţături care să ne ajute să preîntâmpinăm tragediile din viaţa de familiei (nu numai crima dar şi divorţul, violenţa, abuzurile de orice fel…) şi în cazul că totuşi se vor întâmpla accidente să ne întristăm, dar să nu regretăm lucrurile care le-am fi putut face.
  Prin ceea ce scriu, doresc să ofer o soluţie de viitor (care are nevoie de îmbunătăţiri, nu de critică) ca abuzul domestic din familiile credincioşilor să poată fi preîntâmpinat (în limita posibilului omenesc). Iată câteva gânduri care le propun şi care cred că se pot aplica indiferent de denominaţia religioasă a persoanelor….

  #1 Orice fată are-un tată sau o mamă; . (dacă nu sunt decedaţi) Biblia spune că tatăl este responsabil de deciziile care le ia fata lui; Numeri 30:3 Când o femeie va face o juruinţă Domnului … în tinereţea ei şi în casa tatălui ei şi tatăl ei va afla de juruinţa pe care a făcut-o ea…, Dacă tatălui îi păsa de fata lui, atunci când ştie că fata vrea să se căsătorească mergea şi ia bani împrumut să dea telefoane în America, Austria, Biserici, păstori, prieteni, cunoştinţe, neamuri. Merge până în Bistriţa, Austria…Alaska, Polul Sud…să afle cât mai multe despre cine este viitorul lui ginere. I se căsătoreşte fata! Cu cine? De unde este băiatul? In ce biserică sa botezat? Cine a fost păstorul/preotul lui? Care au fost colegii lui de botez? Cu cine lucrează? Unde locuieşte? Ce sporturi face? Părinţii lui ce zic despre el/ea? Faci un search pe web cu numele lui să vezi în ce activităţi se implică?

  #2 Orice credincios/asă este membru într-o biserică şi probabilitatea mare este că păstrează legătură cu cineva din acea biserică. Proverbe 18:24 spune; … dar este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate… Nu a fost nimeni dintre cei care au lucrat la inima ei care să-i fie „frate” şi să se intereseze ce face sufletul care l-au câştigat pentru Cristos? Şi să facă câteva lucruri pe care le face un frate!

  #3 Comitetul bisericii care ia aprobat ca membrii şi care apoi le-a făcut nunta trebuie să aibă un cuvânt de spus, să ceară referinţe de la biserica de provenienţă în care numai unul din cei doi este membru al bisericii. Dacă nu au recomandare atunci să-i sfătuiască să mai aştepte? 1 Cor. 12:27 Voi Sunteţi trupul lui Hristos, şi fiecare, în parte, mădularele lui. Suntem mădulare, un trup să veghem unul asupra altuia. Cum să vegheze un comitet şi un păstor? Să ceară informaţii de la biserica de unde vine celălalt membru. O recomandare chiar verbală despre activitatea, lucrarea, misiunea sau chiar prezenţa la casa Domnului. Informaţii ca de la frate la frate în interesul altui frate. Dacă nu au informaţii destule să le ceară mirilor să le prezinte. Dacă ştiu că cele două persoane nu se cunosc îndeajuns (ce înseamnă îndeajuns???) poate ar trebui să refuze să facă cununia religioasă.

  #4 Atenţie părinţi! În cazul Arizona; părinţii băiatului ştiu foarte bine ce au crescut la casa lor. Ceea ce nu au făcut ei în primii 25 de ani din viaţa băiatului o să facă o fată de 25 de ani?…mai ales că ştiau de mexicana pe care o abuzase. Ezechiel 33:4 spune (parafrazat); cel care nu anunţă primejdia este responsabil de sângele celui nevinovat. Grea povară pentru un părinte… trebuie să-şi „bârfească” odrasla!…Dar dacă ajunge la tribunal, la divorţ sau la omor… Scuza; Apoi! Noi ce puteam face?! Nu ajută la nimica… Mai bine spune-ţi fetei / băiatului ce a-ţi crescut şi cei aşteaptă, sau dacă vă iubiţi odrasla, măcar daţi-le un sfat cum să se comporte cu ea. Daţi o şansă ca celălalt să aleagă, nu profitaţi de ocazie. Veţi regreta mai târziu.

  #5 Pentru a conduce maşina se merge la şcoala de şoferi… pentru a intra în căsnicie este nevoie ca cineva să se ocupe de aceşti tineri măcar câteva ore şi apoi să le fie mentor…poate toată viaţa. Suntem alergici la expresia de „consiliere premaritală”… dar chiar dacă aceasta nu ajută la nimica, eu zic că nu face nici o pagubă… Ucenicii se fac nu se nasc şi Domnul Isus spune în Matei 28:19 Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile… da! Este luat din context, dar eu cred că nu ar strica puţină învăţătură Biblică aplicată practic la viaţa de familie.

  Şi acum începe polemica….
  dacă, dacă…dacă….
  Să oprim scuzele… adăugaţi la lista de sugestii (sau tăiaţi) şi dacă puteţi….fiţi mai concişi ca mine…


 22. Ce păcat de altă tragedie care iese dincolo de tragedia asta: certurile dintre fraţi.

  O soţie este omorîtă, dar şi Mireasa lui Cristos este sfîşiată…


 23. Stimate Domnule Mihai Titan

  Permiteti va rog sa fiu abrubt si sa va spun din start, probelmea nu o rezolva comitetul biserici,parinti nici sf scriptura, asa cum era normal sa fie si a fost in cazul multor crestini care s-au bucurat de binecuvântrile Domnului. Nu asta este problema stimabile, cel putin eu am indentificat inca din 1980, când incercam sa previn ca si azi, eram considerat nebun, este adevarat nu de baptisti ci comunisti din BOR,pe atunci impreuna cu maestru meu ceream tiparirea scripturilor si patristici la urgenta sa ne salvam neamul, am ajuns la puscarie si nebuni, un preot a murit ucis de nebuni bestial, urin^dunse pe el, ceva ca la Pitesti, dar astea nu se mai vb azi,ca sunt laude de sine.

  In celula cu noi era si un NP-ist parca, numai retin exact ce confesiune era, un om batrân ,blând care habar nu avea ptr ce este acolo (nu dau nume, ptr ca nuvreau sa se stie cine sunt, de-aiasi scriu asa cum scriu,sama protejez de besti) , discutam multe, azi conferentia X, mâineY, toti ascultam si dialogam, asa cum se zice ca doresc internauti azi, aiurea. Omul asta intr-o seara ne expune o perspectiva cretina ce urma dupa 1990-2000, aprecia el anii,discutia a avut loc in 1980.

  Dupa 1990 vor predomina lumea energi demonice ce nu va ocoli biserica, dadea exemplu altor curente deja desfasurate, argumenta stiintific omul, nu vorbea aiurea. In fine a spus el multe,au mai spus si alti inclusiv preotul ucis bestial. Atentie; omul nu avea pretenti a fi profet, el demonstra ce luase fiinta pâna atunci si care vor fi urmarile.

  Când ma uit atent in lumea crestina de azi constat ca acel batrân a prevazut exact ca si Sf Ap Ioan in Patmos.

  Ulterior mi-am pus si eu intrebari serioase asupra unor chestiuni, am ramas stupefiat când am terminat o texa, sa zicem Y, din care vorbesc sipe acii in asa felincât sa inteleaga doar cine este întelept,a dica cine are Sfântul Duh, nu se incurca in gramatica si redactarea textului, ca deh, doar nu o sa ma desconspir ca un prost tocmai eu, care mai stie si publica ceva pe aci pe colea.

  Ce vreau sa spun, problema este mult mai dramatica si pâna ce biserica nu constientizeaza gafa comisa prin care a facut loc duhurilor lui antihrist intra in Templu, situatia nu se rezolva cu comitete si alte aplicati pâna ieri valabile, ptr ca avem alt om in fata noastra, eu am vb ceva si am vazut ca se da cu pietre in mine, sa dea, astfel de evenimente dramtice ce ne ingrozesc sunt la inceput de drum, vor urma in lant foarte multe pâna ce biserica se va goli complect.

  Astia vor sa le dam mura in gura orce informatie si analiza, ca altfel nu sunt capabili sa descfireze si singuri, astia sunt decretei lui Ceusescu, apoi sa sale fie dupa cum îsi aseaza fiecare.

  Ce este de facut? Degeaba ne unim daca enoriasi sunt inca infectati de ura inoculata. Degeaba constientizam pericolul ptr intreaga biserica a lui Hristos, daca noi tot ograda noastra o aparam cu patima, nu stiu unde este Hristos in asemena manifestari dar, asa gândesc oameni ca este a si fi cu Hristos. Degeaba sutim ideile de pe internet prin creion si vorba maeastra daca am ucis duhul care se manifesta când si prin cine voieste. Degeaba facem preoti, predicatori la UNiV, daca ei nu au vârsta si expereinta necesara in Sf Duh intra in lucrare,ptr ca habar nu au sa deosebeasca duhurile, ei stiu vedea doar partea exterioara a unor caderi iminente, care sf Pavel ne spune ridica uni pe alti ci nu lovi, ei se loveste si rau,dur ,adânc d-le.

  Stiti ce inseamna cunoasterea duhurilor? MUlti imi vor da raspunsuri cu cataroaie în dovealc, acest dar nu il are orcine, aparent l-ar avea pshiologi, dar asta strict individual ptr vindecarea unei boli pshihice, a unei strategi socio-politico-religioase,OK,insa nu doar la acest nivel se limiteaza. iata de ce si biserica a ajuns lovita in asemena hal, Eu repet;

  Femeia aciea avea o minima incredere în Dumnezeu, se ruga, tânarul avea in spatele sau rugaciune ca si femeia, asa ceva nu este posibil ingadui Dumnezeu,precum nici cazul Tanacu nu trebuia avea loc, dar de ce Dumnezeu a ingaduit, iata intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem cu totii, cel putin ceei care sunt iubitori de Dumnezeu, ca de restul nu ma intereseaza. Asa ceva sa se întâmple este ca si in cazul in care Dumnezeu asigura ca preaiubitior sai nu le lipseste pâinea, si uite ca nu doar pâine le lipseste ci comit fapte incredibile, care pân ieri nici nu erau gândite a fi posibil , eu va repet;

  Astfel de actiuni se vor repeta si vor ingrozi lumea intreaga. Intrebati-va de ce in islam lucruile nu sunt atât de grave, decomadata, desi eu am materiale ca ceei ajuns prin occident au clacat, dar sunt material de studiu ce nu pot fi publicate.

  Intelegeti un ucru esential, Asta nu mai este Biserica lui Hristos,in templu a intrat anthrist, eu ma toate datele analizate la milimetru, nu pot fi publicate datorita exceselor sectare. Va pot demonstra când a intrat duhul X, , Y cum si in ce fel, chiar ieri studiam un material si aprope ca imi daduse lacrimile ca ce vorbesc eu pe aici, este urmat de lovituri cu cataroaie in cap, l-am intrebat pe Dumnezeu cu mare suparare, ori ei au drepatate si eu sunt nebun, ori Tu Dumnezeule nu mai te implici in lucrarea mâinilor Tale. Pai sunt crestini i-am spus eu Domnului, tocmai ei sa nu stie si nu fie aparati de Tine?

  Ei, stiu ce veti zice, ca sunt labil, ca nu stiu ce forme ahlucinante vad, ca nu sunt crestin NP, astfel necredincios, ca sunt nebun, ca sunt analfabet, dar faceti voi o treaba mai buna ptr Biserica lui Hristos alfabetizatilor, vom vedea la final cine a fost nebun si cine nu!

  In scurt, spune asa Domnul prin Apocalispa; intoarce-te de unde ai cazut, si aplica asa cum ai primit (citat aproximativ), ceea ce nu mai este cazul nici unei biserici existente!

  Ce am facut eu, v-am predicat ce stiati, asa pare la prima vedere, dar mai cititi odata cu atentie si veti vedea ca o „soprârla mare” v-am bagat, cine are ochi sa vada,cine nu sa huleasca ca imi este indiferent.

  De ce am scris, nu stiu, stiu doar ca eu plâng halul in care a ajuns biserica lui Hristos când aud ca un crestin a luato razna, ceea ce nu este normal, in acest caz Dumnezeu nu mai exista ptr Biserica! Nu poate exista cât duhurile rele sunt provaduite iar Sfântul Dul alungat! Cine este intelept sa le descifreze, ca de-aia cunaosteti scripturile!


 24. stiu, nu va intelge nimeni ce am scris, asta si vreau, sa intelaga doar cine trebuie!


 25. Nţeles, Athos! 🙂


 26. Athos,nu mai inegri de pmana paginile,nu are rost.


 27. Tuturor celor care s-au luat de Athos le spun ca au o minte mult mai ingusta decat a lui. Se vede, printre altele, si dupa atitudine si idei.
  Putini oameni care comenteaza pe blogul acesta au capacitatea de patrundere a lui Athos.
  Insa se pare ca „lucrurile simple” vor fi intotdeauna preferate. Chiar daca sunt mai de proasta calitate. Se pare ca e asa cum spune Athos…Nu intelege decat cine trebuie…
  Imi pare rau ca asa ceva se intampla pe blogul Patratosului, care nu are nici o vina in aceasta problema.


 28. Unomadule,

  Am indraznit, recunosc, ‘sa ma iau de Athos’, dupa ce acesta ‘m-a patruns cu capacitatea lui’. M-a patruns si m-a strivit, ca pe un ‘lucru simplu’ ce sunt. M-a ghicit din prima cand mi-a zis ca sunt ‘conditionat SS(Z)’ dar azi ne-au dat liber ca se face curatenie la muzeu.
  Un sfat: schimba iconu ala din dreapta ca seamana cu iepurasu de la playboy. 🙂


 29. Rasvan Cristian,

  Sa stii ca iconita aceea din dreapta este un simbol al revolutiei. Daca te vei duce prin Timisoara il vei vedea pe peretii mai multor cladiri. Chiar pe blogul lui unomad, primul post este despre revolutie si incepe cu acel simbol, in marime mai mare ca sa se poata citi ce scrie. Intra si priveste, ca alta data cand mai vezi simboluri asemanatoare, iepurasi, sa te gandesti la revolutie.


 30. Athos, pe blogul asta a mai activat un personaj, mai demult, numit Bastrix, acolo sa vezi chestii care se digera mai greu! Din partea mea as fi curios sa citesc constatarile tale in legatura cu Univ. Emanuel, Oradea…


 31. unomad

  Multumesc ptr aparare dar mai ales ptr intelgerea mesajului, esenteiacestuia, ca doar nu am sa expun tezele gata terminate ca ceei care le smanglesc sa nu munceasca nitelusi si cu mintea si cu creionu(tastatura), adica mura ingura, nu se poa…

  Acum de ce persita acest fenomen ciudat specific tuturor religiilor revelate, mai putin filozofiilor precum budismulsi hindusimul, o cauza o stim cu totii ea porneste de la pretentia invatatorului a fi singurul trimis de Dumnezeu, categorie in care puteminclude si pe Hristos, numai ca exista o mare diferenta intr-e Hristos si altii (na, i-am pus si al doilea „i”),
  Hristos spune ca suntem liberi in El, crestini nu sunt liberi in Hrisots cum se tot lauda ci robi ai dogmatizari, de unde si esecul crestinismului, caderea acestuia intr-o religie generatoare de abuzuri, devieri comportamentale, respinsa justificat de asa-zisi atei, atei sunt rezultat al execeslor biserici,al inrobiri enoriasilor ci nu eliberari cum trebuia sa fie. Motiv ptr care crestinismul nu mai este atractiv, este lipsit de mesaj, biserica este blocata, se târie ca un rob in lanturi, când ea ar fi trebuit sa fie steagul eliberari si bucuriei ce rezulta din aceasta eliberare in Hristos.

  Vei fi observat ca fiecare crestin indiferent de confesiune, nu il apara si reprezinta pe Hristos ci confesiunea din care face parte, având format si limabjul specific dupa care se recunosc, si care îi uneste mai mutl decât Hristos, sau mai bine spus Sfântul Duh, de aici rezulta ura , pefidia fara margini si neputinta a intelge profunzimea. Sun crestini de lapte,bebelusi care au pus mâna pe o jucarie cu care se lauda si ptr care se bat pâna la sânge. Un crestin liber în Hristos, imi vine un exemplu in minte Nicu Steinhardt, printre putini sfinti ce au atins eliberarea totala, eu am gasit si in Etiopia la coptii fenomene interesante ce merita atentie, deunde a rezultat capodopera Jurnalu fericiri. Un astfel de crestin este imun la orce se petrece in materie, nu il afecteaza, se scalda continu in Sfântul Duh, pricepe adâcimea, latimea înaltimea, autentici induhovniciti treapta pe care o atinge unul la un milion de oameni, este vorba de o initiere tainica care nu se face la o clipeala de ochi si asa cum se practicau pe vremuri initierile la fel se petrece azi dar in Sfântul Duh, nemai find nevoie de maestru (practica masonica spre ex). Crestini habar nu au ce forta calca in picioare, ce timp de perfectiune risipesc, comoara gasita pe care adesea o da porcilor. Motiv ptr care sunt nu doar limitati ci cumplit de nefericiti, dealtfel asta si rezulta din mesajele postate in acest blog.


  Referitor la rugamintea expune constatarile privitor la Univ Oradea, NU, ptr ca daca o spun, mâine vor da jos, schimab foaia, daca au puso, acolo trebuie sa ramâna, ptr ca cine are ochi sa vada, vorba aceia
  fiecare pasare pe cioculetul ei da ortu-popi!


 32. Galahad, imi scrii:
  „Intra si priveste, ca alta data cand mai vezi simboluri asemanatoare, iepurasi, sa te gandesti la revolutie.”

  Asa am sa fac, bine ca mi-ai zis, ca daca vedeam un afis cu Che Guevara cine stie la ce prostii ma mai gandeam… 🙂


 33. Dragilor aici nu este biroul comisiei de acreditare ca să discutăm universitatea Emanuel din Oradea aşa… în general..

  Discutăm instituţii, sigur, despre aproape orice, dar nu în stilul: „hai să ne dăm cu părerea că şi-aşa n-avem ce face… ”

  Cît despre BAstrix, se pare că iar a început să vorbească cu mine prin intermediul blogului său, punîndu-şi întrebări singur şi răspunzîndu-şi singur… .

  Este şi asta o soluţie, ca Augustin, „vorbiri însingurate”, aşa cum traducea cineva. .


 34. Cutremurator…de necrezut aproape. brrr


 35. Cu adevărat, revolta este singurul sentiment care te poate încerca asupra acestor lucruriLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: