h1

Cum au evitat unii să devină colaboratori ai Securităţii din „şi lucruri bune”

decembrie 16, 2007

Fr. Aurel Mitrofan, maistru la Cugir nu putea scapa atentiei Securitatii pentru ca a transportat pe Liviu Olah si alti evanghelisti la evanghelizarile din jud. Hunedoara.

Inevitabilul s-a produs, el este chemat in fata colonelului B. venit special de la Securitatea Sebes. „Am auzit numai superlative despre dvs.”, incepe colonelul lingusitor, „astazi e prima intilnire de cunoastere, ne vom mai intilni’.

Fratele A.M. a realizat cursa: „Nu ne vom mai intilni tov. colonel pt ca eu nu mai vin niciodata. Daca am facut o ilegalitate sa ma aduceti cu mandat. Sa traiti, am plecat”. Nu m-au mai chemat niciodata, isi aminteste fratele.

Experiente similare mi-au povestit F.G. si G.B., diaconi din Arad care au fost convocati de maiorii K. si Otava de la Securitate. „De unde am stiut noi, tineri de 21-25 de ani, sa spunem „NU” atit de hotarit cind ne-au propus sa devenim informatori?” -intreba GB dupa revolutie. „Cum de unde?”, raspunde FG. „Nu ne-a promis Domnul ca ne va fi dat ce sa spunem in ceasul in care vom fi chemati sa dam socoteala?. Ei bine, Domnull a fost credicios si ne-a dat cuvinte.

Asta e istoria noastra: Istoria Credinciosiei lui Dumnezeu!!!” .

Doru Radu

2 comentarii

  1. Pe fratele Mitrofan Aurel l-am avut diacon la Biserica Baptista din Cugir. Ii placea sa fie ,,vioara a-2-a ” ,nu a predicat de la amvon deloc in cei 5 ani dar pt. mine a fost cel mai bun consilier pe care si l-ar dori orice pastor. Acum locuieste in Detroit si e membru la fr. Dragoi. A gazduit recent o familie de emigranti romani care vazandu-le felul de viata l-au primit pe Domnul Isus.Fie ca Dumnezeu sa binecuvanteze pe asfel de oameni si pastorilor le doresc din inima sa aiba consilieri ca el.


  2. pt wes:
    Multumesc pt confirmare.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: