h1

Perlman şi Zuckerman

decembrie 20, 2007

Perlman şi Zuckerman. Ce duet!

Nu ştiu dacă vă pot determina să iubiţi vioara, viola, Bach, Haendel şi chestii din astea în loc de trupele de …P&W sau alte „alea-alea”, dar asta merită să ascultaţi.

Ce fac aceştia doi merită cel puţin atîta apreciere ca un solo de chitară… ce să mai spunem că amplificarea acoperă greşelile mici la chitarişti..

Audiţie plăcută! Nu durează mult 🙂

16 comentarii

 1. Faina Mariuse. Pacat ca Zuckerman a gresit putin la minutele 5:40 si 5:49 (a fost putin sub ton dupa cum cred ca ati sesizat majoritatea). Si pacat ca lui Perlman i sa dezacordat vioara pe la 6:32 (nu cu mult, doar o coarda a pierdut putin din tensiune).


 2. Fratilor – glumeam mai sus! La urechea mea muzicala nu prindeam nici daca Perlman canta pe o coarda! 🙂


 3. Minunat , ce sunet, ce armonie , ce legatura intre cei doi maestri.Cintarile si cintatul vor avea loc in rai pentru ca sunt desprinse din el, predicatul mai putin .


 4. da, elev, vezi dacă îi omorau pe evrei?

  de unde crezi că vine interpretarea asta?

  are legătură şi cu sîngele de evreu spiritul ludic etc.


 5. A propos de copii cu dandicapuri : ce parere mai au acum cei care nu sunt de-acord sau ma rog cei care cred ca ar trebui sa chinuim pe unul sau pe altul din acei copii care se vor naste cu anume probleme.
  Eu nu stiu daca acest violonist s-a nascut asa sau nu dar ganditiva cat de multi oameni cu mai mari handicapuri au ajuns ceva in viata si de folos societatii si celor din jur. Oameni la care omeneste vorbind , multi dintre noi nu le-am fi dat nici o sansa . Dureros este ca foarte multi oameni sanatosi si inzestrati de Dumnezeu cu foarte multe daruri , ori nu fac nimic , ori fac foarte mult rau semenilor lor . Exemple nu are rost sa dau ca le stitit mai bine ca si mine.


 6. Marius,

  Uite-l pe Perlman si la 13 ani:

  Si asta se merita vizionata…Daca nu ma lasam de vioara in clasa 4-a asa ajungeam si eu. Dar cine mai batea polma (mingea) toata ziua pe strada?

  Oricum, ma consolez ca joc fotbal mai bine decat Perlman (si decat Zuckerman) 🙂 🙂 🙂


 7. Evedyahu, categoric joci mai bine decat Perlman, acesta fiind infirm (sechele de poliomielita). Cei doi au cantat mult impreuna. Marius, cei tineri trebuie sa cautati o impresionanta piesa video: Schubert Trout Quintet in A major, cu du Pre (violoncel), Barenboim (pian), Perlman (vioara), Zukerman (viola), si Mehta dirijor. Tu ce zici? Acolo sunt trei evrei, o frantuzoaica si un indian. Tineri, se iubesc si fac o muzica minunata. Du Pre se casatoreste cu Barenboim, pleaca in Israel, trece la religia mozaica si moare la douazeci si ceva de ani de scleroza multipla. Mehta dirijeaza la Caracalla primul recital al celor trei tenori, prin ’90. Se gaseste si filmul ala, merita vazut. Mehta era deja batran. Du Pre nu mai era demult.
  Marius, cu filmuletul tau trezesti nostalgii si-ti multumesc.
  Amesteci infirmitatea, boala, muzica, dragostea, natiile… oare de ce? 🙂


 8. După multe, căutări, am găsit şi varianta cu vioară a Gymnopediei (orchestră simfonică, de fapt); greu de găsit. Numai pian vedeam în faţa ochilor. 😛 http://www.trilulilu.ro/Luminita2007/07912e8126211e

  Şi încă o preferată a mea: Pachelbel – Canon


 9. Nemtii, Marius, cantau nemtii daca-i omorau pe evrei…


 10. Ah, ce m-am rîs evedule, la comentariul tau despre fotbal si vioara 🙂 🙂 🙂

  Excelenta observatie Razvan, da, ştiam că Perlman are o uşoară infirmitate, dar nu ştiam cauza.

  aceste este motivul pentru care cîntă stînd.

  uite ceea ce cauţi, Razvan

  Restul le poţi lua la rînd… toate mişcările

  Da, CAmix, am văzut Canonul, oare de ce s-o fi chemînd canon? 🙂


 11. da, aşa am înţeles că unul, nu mai ştiu care, cînta Bach după ce îi tortura pe evrei… la vioară…


 12. Unul dintre cei mai tari este David Garret ! 25 de ani , tata neamt si mama americanca . La concertele sale biletele sunt epuizate cu luni de zile inainte .In seara asta a iesit cu un Stradivarius ( 2 mil.euro ) pe o strada din centrul Germaniei , incercand sa vada daca se poate trai facand muzica pe strada .Cultura lasa si la ei ca si la noi de dorit , putini l-au recunoscut ca este o vedeta si mai ales ce valoare are vioara lui .Intr-o jumate de ora a facut 30 de euro .Prea multa reclama strica !! http://www.youtube.com/watch?v=HNSgzJ-Lkpc


 13. Canonu? Poate o fi formată numai din armoniile cele mai cele dintre the most şi the best. 😉 Oricum, la felul în care sună, nici nu m-aş mira.

  Totuşi, aş spune că datorită canonului pe care l-a creat între secvenţele diferite ale piesei. La început, e o singură linie, apoi două identice merg în paralel, apoi se complică tot mai mult, reluându-se secvenţe diferite, care se suprapun. Şi ce armonic se suprapun! Ca un râu cu afluenţi.
  Cam aşa sunt şi oamenii care rezonează, nu? Îşi suprapun personalităţile în mod armonic, fără să dăuneze unul identităţii celuilalt şi formând împreună un tot armonios…


 14. Glumeam, Camix, pentru că canonada inseamna bombardament
  canonul este şi de pocăinţă
  caononul este şi regulă
  canonul Noului Testament…

  ehehe..


 15. Marius, asta era si… ESTE!


 16. daca n-ar fi fost aproape toti evrei m-as fi mirat…
  no words, no comments
  uite ca uneori si canoanele sunt frumoaseLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: