h1

Să ai un Crăciun…. ! Să ai Crăciun!!! Atît! Ajunge!

decembrie 24, 2007

I-am scris unui prieten. Mi-e foarte drag. Dar nu l-am văzut niciodată! I-am scris şi mă apucasem din reflex să îi urez: „Crăciun fericit!”

Sună convenţional, nu-i aşa? Are gust de carton. Parcă molfăi o felicitare! Aţi văzut ce faţă au copiii noştri după ce le scoţi fotografia din gură?

Cam aşa-i cu urarea asta „Crăciun fericit!” Este convenţională pentru că fericirea este o convenţie.

Ce este fericirea? Nu cu asta şi-au bătut capul toţi filozofii şi teologii?

„Daţi o definiţie a fericirii şi apoi vă rog să daţi şi două exemple!”

Nu putem avea un Crăciun fericit dacă nu avem fericirea în fiecare zi.

Fericirea este o stare permanentă şi deplină, nu poate fi mai multă sau mai puţină, nu poate fi pentru o zi sau două. Ori eşti fericit deplin ori eşti nefericit cu totul, ori veşnic ori deloc.

Dar putem avea fericirea în fiecare zi? Putem fi fericiţi? Putem fi fericiţi măcar două zile? Măcar prima zi şi a doua zi de Crăciun?

Dar o clipă? Poţi gusta o clipă din fericire? Aşa cam cum simt acum, iarna, gustul de căpşuni în cerul gurii, deşi beau un amărît de ceai pentru rinichi? (Amărît cu totul, vă spun eu!)

Dacă nu-L avem pe Cel care ne poate da fericirea, singurul fericit, Dumnezeul Fericit! (1 Timotei 6:15 Pe care, la timpul cuvenit, o va arăta fericitul şi singurul Stăpânitor, Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor, )

Dacă Îl am pe El, atunci am şi Crăciun!

Atunci poate că cea mai bună urare de Crăciun ar fi:

Să ai Crăciun! Atît. Nimic mai mult!

Dacă ai Crăciun îl ai pe El, dacă îl ai pe El, ai Crăciun!

Să dea Dumnezeu să aveţi Crăciun!

5 comentarii

 1. Eu sunt cel mai fericit om (in Hristos), nu am nevoie de urarile nimanui, nu primesc nici o urare,nu dau niciodata urarii, ma doare gura si degetele, pe altii mai ales palavragi de profesie nu îi doare gura nici rusinea nu îi cuprinde jucându-se cu vorbe mari.

  Ceei mai urâti oameni acestia sunt.

  Tare as vrea sa stiu câti crestini sunt fericiti in Hristos cu adevarat. De fapt ce serbam noi crestini? De ce ne bucura sarabtorile de Craciun? As dori sa vad crestini fericiti cu adevarat, din pacate nu prea sunt decât cu gura si urarile standartizate pe care si el fac singuri.

  Si voi puteti fi crestini fericiti când veti redescoperi ortodocsia , când o veti patrunde si trai în ea, atunci veti fi liberi si fericiti în Hristos, pâna atunci va veti amagi dar si pe altii îi veti amagi, iar in loc de fericire le puneti pe umeri tone de nefericire , neâmplinire.


 2. neîmplinire, Ahos, neîmplinire, aşa se scrie!
  Se potriveşte cel mai bine cu ce este mai sus!


 3. La modul general vorbind – dacă nu simţi nevoia de urări – în sens duhovnicesc – şi să faci urări altcuiva – tot în sensul duhovnicesc, evident încercând să-l zideşti pe fratele tău în credinţă, atunci pentru ce suntem mai mulţi în trupul lui Hristos? Prin extensie, orice vorbă de îmbărbătare spusă unui frate spre zidirea lui e o urare. Cum poţi să fii fericit în Hristos fără să simţi cu fraţii tăi? Fără să le dai un îndemn?
  Da, sunt urări standardizate de care trebuie să ne ferim. Dar este nevoie să facem urări duhovniceşti fraţilor noştri şi să le dăm îndemnuri sfinte.
  Domnul să ne umple pe toţi de sete după Cuvântul Lui de aceste sărbători. Amin.


 4. Draga Titirez, Sfat calugăresc, nu primeşte urări, nici nu face urări, el face doar „ură”… 😦


 5. […] Ce urare v-aş mai putea face: Ah, mi-am adus aminte… Să aveţi Crăciun! Atît ajunge… […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: