h1

Cum de-au ocupat baptiştii wordpress-ul?

ianuarie 5, 2008

În primul rînd, dragi colegi bloggeri, nu vă speriaţi prea tare! Trece! Trece şi chestia asta şi va fi din nou Gramos pe locul I, eu voi trece cuminte la locul meu … Se vor linişti apele şi … „tăt normal” (Oare?)

(a propos, fîrtaţi, eram pe aici şi înainte de trecerea spre cele veşnice a confratelui meu, P.D., pentru vechii WP nu sînt biban p-acilea şi nu mi-am făcut brand-name-ul pe lîngă catafalcuri).

Gramo, nu-ţi lua jucăriile, nu pleca, totu-i trecător, chiar şi locul 1 în wordpress (lucru (CENZURAT) topurile, vorba unui prieten, uite cîte supărări lasă)! Vorbesc serios, fără nici o urmă de ironie! Am gustat postul despre etimologii!

Răspund acum la ceva discuţii  sesizate de visitor apărute în blegosferă cum spunea chiar unul dintre atacatorii baptiştilor, nu de răul meu, că eu am mai luat faulturi, ci pentru a-mi apăra şi eu „sărăcia şi nevoile şi neamul”, mai mult neamul, şi ca să se liniştească populaţia wordpress-ului. Aş dori să vă conving că este un fenomen trecător şi nu aveţi motive să credeţi că se va baptiza wordpress-ul, deşi unii ne bănuiesc că sîntem reptilienii

În ultimele zile au apărut tot felul de comentarii legate de comunitatea baptistă, unele condescendente, altele moderat-ironice, altele acide etc. Din cauza asta!

explicatie.jpg

Care este totuşi explicaţia pentru ce vedeţi mai sus, în ciuda faptului că:

1. Baptiştii sînt o minoritate neglijabilă statistic… . (asta-i mirarea tuturor de fapt: cum poate o minoritate în viaţa reală să ocupe aşa de mult spaţiu în viaţa electronică?)

2. Nu e despre sex, violenţă, vreo vedetă TV dezbrăcată sau alte alea-alea.. ? (Unii spun că ăia ar fi baptişti şi de-asta ţin cu noi! 🙂 şi de-aia posturile despre masturbare şi nu-ş care coană dezbrăcată stau aşa de jos…. )

Acum serios:

Eu bănuiesc următoarele (iertaţi-mă, iar improvizez, poate confraţii mei baptişti mă ajută cu o analiză şi mai lucidă, că eu pot fi suspectat de apologia pro domo):

1. Comunitatea baptistă este o minoritate neglijabilă statistic, este adevărat, dar foarte unită, mai ales în jurul unor astfel de evenimente…. Puţini, dar plîngem toţi odată, rîdem pe rînd! Ne plîngem şi noi morţii! Unii nu se dau prea tare de ceasu morţii pentru bocet, dar măcar sînt interesaţi. Aşa că lăsaţi-ne un pic să ne plîngem morţii! Avem puţini oricum!

2. Comunitatea baptistă este foarte fragilă în ceea ce priveşte unitatea ideologică (cei care ne-au urmărit dezbaterile din ultima vreme ştiu ei despre ce vorbesc), dar devine unită şi activă din cînd în cînd … în jurul evenimentelor, personalităţilor etc. (Grije… devine mai unită cînd este persecutată, reflexe vechi de pe vremea lui Ceauşescu.). Sîntem puţini, avem puţine personalităţi, asta e, de asta este mare interesul. Cei care au mai multe personalităţi distribuie în mod egal interesul către fiecare, deci… dacă luăm Academia Română la rînd… ajunge puţin interes pentru fiecare mare personalitate!

3. Comunitatea baptistă are cîteva personalităţi nu prea cunoscute în afara „strîmtului nostru cerc”, dar destul de cunoscute în bisericile noastre. Cînd se întîmplă ceva cu unul dintre aceştia (vezi cazul Negruţ – acuza de plagiat, Ţon – trecutul neguros, Dugulescu – deces) toată lumea sare … ca unul. Comunitatea baptistă este şi curioasă….. sau se interesează de liderii ei. Ăsta este un lucru pozitiv. Ne pasă de cine este în faţă. Cel puţin deocamdată.

4. Comunitatea baptistă vorbitoare de limbă română este foarte răspîndită geografic, din Americi, Niger, Noua Zeelandă, Bulgaria, Olanda… etc. Mi-am amintit doar de cîţiva prieteni. După cum bine ştiţi, modalitatea de calculare pentru topul wordpress ţine cont şi de accesarea pe criterii geografice. Simplu, nu? Dacă ai 2 milioane de accesări din România… e fix 0, faţă de 2000 din toate părţile lumii.

5. Comunitatea baptistă vorbitoare de limbă română este destul de bine educată şi dotată în privinţa calculatoarelor. Foarte mulţi tineri baptişti lucrează în domeniul I.T. Foarte mulţi baptişti preferă calculatorul televizorului. Asta explică şi afluenţa foarte mare de bloguri neoprotestante în WordPress şi nu numai. Mărtusesc că am şi eu o vină aici (lăsaţi-mă să mă laud un pic). Bastrix şi Fantasya spuneau că îmi pun studenţii să mă acceseze! Nu, nu fac asta, dar recunosc, îi pun să-şi facă bloguri. La fel cu prietenii! Unii chiar au reuşit să le facă! Alţii au reuşit să le şi ducă mai departe!

6. Comunitatea care accesează aceste siteuri nu are doar o componentă baptistă: aici sînt creştini după Evanghelie, Penticostali, Adventişti.. etc. Cu alte cuvinte, sînt mai mulţi decît aţi numărat pînă acum. Un pic mai mulţi.

7. Religia noastră încurajează discuţiile libere (unii nu sînt mulţumiţi cu libertatea şi transparenţa din cadrul cultelor noastre, mai avem de lucrat… dar este depaaaaarte de tot faţă de ce se întîmplă în BOR, spre exemplu.). De asta stăm şi discutăm. O gramadă, vorba lui Caragiale: „În ţara asta nu se munceşte mult, nu se gîndeşte mult, dar se discută mult.” Şi noi sîntem din ţara asta. Este şi o chestie românească, dar vă rog să vă imaginaţi combinaţia dintre componenta românească a „laviţei” şi „libertatea de expresie” care vine odată cu religia… .A deadly combination! Isn’t it?

În aceste condiţii,

1. o comunitate foarte mică, dar foarte mare pentru un singur subiect (criteriu de analiză wordpress, de aici CAW),

2. cu o răspîndire geografică mare (al doilea CAW),

3. cu multe comentarii, intervenţii, (al treilea CAW),

4. cu multe link-uri, crossreferences (al patrulea CAW)….

şi altele…. şi uite ce iese.

În fond… cam asta-i şi cu evreii, mici, puţini… dar ne-au suflat tuturor Nobelele! Puţini, dar organizaţi. Ei mai sînt şi neam ales şi au o problemă cu educaţia. O iau în serios. Ce bine ar fi să fie aşa şi cu noi…

Ei, tocmai de asta, dragi concetăţeni şi scumpi compatrioţi, ne-a vînat Securitatea ca pe lişiţe! Şi cu alice şi cu glonţ, şi cîte una şi la grămadă!

Cam asta-i! Ce-i de făcut ca să coborîm spre fundu topului, dacă asta vă interesează?

Nu ştiu… o soluţie ar fi să ne ignoraţi… Mă tem că este imposibil! Asta nu-i bine!

Atunci lăsaţi-ne în plata Domnului! Asta-i bine! 🙂

PS.

Încă o observaţie, între moarte şi sex (cu poze), se pare că românii preferă moartea, jalea, bocetul, înmormîntările… cu tot cu poze…

Ce înseamnă asta? Să spună poporul! Nu ştiu! Se pare că ăsta este „mood-ul” de iarnă al românului. (Încă puţin şi compun o doină!)

PPS.

O ultimă întrebare: oare chiar sînt importante topurile? Pentru ce? Din cauza vizibilităţii? Şi Andreea Marin este vizibilă … ok, şi … ce-i cu asta?

Lăsaţi-ne un piculeţ să ne plîngem mortul şi totul revine la …. normal.

Normal??? Oare!

54 comentarii

 1. bine zis, buna explicatia! poate se mai potoleste disperarea si teoriile conspiratiilor neoprotestante.


 2. plus ca stirile „neoprotestante” nu apar in presa seculara (inclusiv tv) asa cum apar stirile despre artisti, academicieni, etc.
  despre baptisti nu prea ai unde sa citesti decat pe bloguri.


 3. da, este interesant ce spui tu… Cristi Ţepeş rezistă cu greu la televiziune într-o hărţuire continuă, deşi plătim cu toţii la TV şi Radio public, a trebuit, cu greu şi multe lupte să ne facem propriile staţii de radio… destul de ascultate mai ales în Oradea, Sibiu, Arad şi Timişoara.

  Slavă Domnului pentru Internet! Este un spaţiu liber în care se poate întîmpla orice, este o Sodomă şi Gomoră, un Ninive pe străzile cărora mai poate striga şi Iona, din care poţi fugi, ca Lot, dar poate fi şi o Atenă în care să încerci să vorbeşti, ca Apostolul Pavel despre un Dumnezeu Necunoscut, poate fi şi Roma în care poţi fi dus la tăiere şi crucificare…

  Internetul este o cetate, cu siguranţă nu Civitas Dei!
  Civitas Terrena şi nu-i întotdeauna frumoasă…


 4. Bun,
  Cultul baptist, citeam eu in urma cu mai multi ani intr-o statistica internationala, este cel mai puternic cult crestin la nivel mondial. Se dadea atuci, cifra de 20 milioane de practicanti.

  Chiar, domnule Patratos, cre este cifra actuala ?

  Din punctul de vedere al organizarii, ii bate de departe pe confratii crestini indiferent de rit. Spuneti-mi,care dintre respectivii reusesc sa adune saptaminal aproape toata comunitatea de cel putin trei ori laolalta ?
  Din punct de vedere al respectarii regulilor la fel…
  Ce sa mai spunem.
  Asta este.

  Dar, adevarata probelma ce se pune acum este cea a tolerantei.
  Domnisoara Fantasya isi pune ea insasi poza in desabie pe post si are pretentia la evaluarea unui QI ridicat ! Si nu tolereza intietatea unui alt blog.
  Un alt domnisor face glume fara perdea si se intreaba de ce i se spune p… Cel putin el n-are pretentia la cel mai prima blog.

  Se face cunoscuta moartea unui om si se comenteaza despre rating.
  Ciudata lume !


 5. Pe toate blogurile neoprotestanţilor este folosit un limbaj decent, chiar dacă uneori se mai încing spiritele. Pe celelalte bloguri cu greu gaseşti aşa ceva. Este normal ca neoprotestanţii să-şi citească blogurile lor pentru că au un numitor comun şi pentru că sunt subiecte care îi interesează.


 6. Buna ziua !
  Pace pe „buzele ” si degetele voastre!!!

  Societatea in ansamblul ei a evoluat.

  Toleranta exista ;
  este bine ca au venit aceste vremuri de libertate de exprimare.
  altadata era dictonul :cine nu-i cu noi ( turma mare nu „turma mica ” cu oite curatele )este impotriva noastra;
  si multe au indurat crestinii adevarati, ca astazi alti crestini, mai mult sau mai putin adevarati sa poata vorbi fara teama despre convingerile lor mai mult sau mai putin adevarate.

  Fara legatura cu zicerea de mai sus:

  Mandria ! cine poate da definitzia ei ?! va rog s-o facetzi !fara sa se simta cineva lezat in ea, daca da definitzia.

  Despre inmormantare;
  Mai bine intr-o casa de jale dacat ….

  Plangeti cu cei ce plang……….Help my!


 7. Tare mirat am ramas cand am vazut ca vrea Gramo sa renunte… m-am gandit urmatorul lucru: „Cum de nu i-a venit unui alt bloger gandul acesta, unul care pune numai poze pe net, asa in spirit de teologie pentru azi” 😉 …


 8. Intr-o buna masura realist. Totusi, neoprotestantii internauti sunt in minoritatte absoluta a neoprotestantilor oficiali. Datorita educatiei se intampla uneori, ca o minoritate a minoritatii sa aiba un punct de vedere propriu. Care devine public. Adica… niste fruntasi intr-un sat de 300 de familii, comparati cu niste mediocrii intr-o metropola de 3.000.000.
  Haideti totusi sa ne gandim procentual, cat e atitudine, si cat e psihoza. A murit. Si?


 9. Patratosule au cam ocupat baptistii toate pozitiile dar tare mult mai afisezi clasamentele astea …Asta e ca si cu statistica stradala , 7 zile ,7 rezultate diferite .Trebuie doar sa fii atent sa publici la timpul potrivit cu rezultatul potrivit .
  Bataie mare pe pole position, bloguri promitatoare ,bloguri suparate , inghesuiala , forfota ,abandonari , retrageri ,chin , lupta mare si medalii putine .
  Sunt cam acid in 2008 …


 10. Uite ce a mai aparut

  http://www.evz.ro/article.php?artid=336191


 11. tu glumesti, nu? sa speram ca acum n-o sa creada lumea ca Gramo pleaca din cauza ca „ii invidiaza pe baptisti”; ar fi cea mai mare aiureala!

  noi nu ne gandim, cand citim ce scrii (despre politica, subiecte religioase, calatorii, literatura s.a.m.d.), „aaaaaa, asta e blogul unui baptist!”

  nu ne place sa ni se lipeasca etichete si nu lipim nici noi etichete; cat despre invidie… ce sa mai spunem! 🙂


 12. Spuneti-le careva la astia, ca persoanele prezentate nu sunt deloc reprezentative pentru comunitatea celor care oficial apartin cultului crestin baptist.


 13. Am inceput sa citesc articolul asta in metrou 🙂 (pe telefon)

  De ce au ocupat baptistii wordpress-ul, ai spus bine Marius ca este vorba de luma evanghelica pe undeva. Nu cred ca este vorba aici de cult, BOR ar trebui sa stea mai relaxat, fara sa fiu idealis, cred ca este vorba de un suflu nevazut al celor cu teama de Dumnezeu care a pus in miscare totdeauna cetatile, imperiile, civilizatiile, acum si wordpress-ul. Sunt destui „baptisti, penticostali, etc” care isi vad de preocuparile lor ascunse si nu le pasa de oameni sau Dumnezeu. Sau altii vac valuri prin alte subiecte, mai laturalnice.

  Cineva a spus ca la moartea altor oameni nu este atata tam tam. Undeva este scris: „scumpa este inaintea Domnului moartea celor iubiti de El”
  Tam tam este acela cand se pubilica si deranjeaza, aici se publica de doua ori acelasi lucru si este luat cu asalt.

  amarij: cred ca gresesti cu reprezentantii comunitatii. Pe mine ma irita ca cei ce au darul de a vorbi nu pun pe munte lumina aceea, ci o ascund sub obroc. Cei ce au chemarea de predicator ar trebui sa o faca oriude Domnul deschide usi, nu doar acolo unde sunt platiti, sau sustinuti. Asta pentru cei cu inima, ca daca nu este asta…
  Iisus asa facea, iesea in multimi, uneori se lasa cu scantei, alte ori era sa fie aruncat in prapastie, asa a fost si Pavel.
  Eu cred altceva, ca nu e usor de fapt sa faci asta, nici comod, in mod cistit si dedicat. (e usor sa stii dactilo)

  Si pentru blogerii evanghelici: trebuie sa ne rugam mai mult pentru ce scriem, ca sa fie cu har dreasa cu sare, mai luminos, mai biblic, din Duhul. Stiti voi cum.


 14. Amarij, eşti tînăr încă, băiatule, dar ai şi tu dreptul la a spune „a murit, şi?”. Booon! Putem discuta asta peste vreo 30 de ani? Sper să mai fiu pe acilea 🙂

  Acidutu, asta face parte tot din manipularea protestanta a wordpress-ului, afişarea la vremea potrivită a „rezultatelor” şi pe Proclet şi pe alţii ca ei …. le-am transmis prin telepatie să se uite în top cînd este convenabil pentru noi. 🙂

  Gramo, mi-am mai venit în fire… Mulţumesc! Ne vedem pe-aproape 🙂

  Romoflorin, mă simt măgulit că citeşti blogul pe telefon 🙂

  Amin la ce spui tu. Vizibilitatea înseamnă responsabilite. Internetul este pînă la urmă un NET, o plasă de pescar.. şi porunca Lui este să fim pescari de oameni.


 15. interesant sa intri pt.prima data in blogul acesta si sa vezi atatea pareri bune si rele la un loc. Dumnezeu sa ne faca pe toti mai buni decat suntem acum! Ca nu se stie: azi suntem, maine nu se stie?


 16. […] Daca nu stiti de ce am scris acest post acum, puteti sa va uitati aici sau […]


 17. bine ai venit, Daniela, nu lua în seamă lucrurile rele, cele bune să se-adune, cele rele să se spele!


 18. stati linistiti cu totii, baptistii nu au ocupat nici wordpressul, nici nimic. daca erau pe blogspot sau pe alta platforma ar fi ocupat acea platforma? ce atitea scuze si explicatii? prin numarul de clickuri se amesteca blogurile, in rest ce ar mai avea in comun? cum am mai scris si prin alte parti, comparam piersici cu suruburi. nu vom descoperi america.

  in ceea ce priveste vestitul meu post cu poze cu andrea marin goala, pe de o parte nu nimereste bine in top cu alte evenimente triste, e o coincidenta ca s-a nimerit in aceeasi perioada, pe de alta parte din peste 500 de vizitatori nu stiu citi si-au dat seama ca eu stiu sa scriu si ca un E nu lipseste din greseala ci intentionat, e vorba de o alta femeie, era un misto catre cei care omoara google pe un anumit subiect dar iata ca acum este o dovada a SUPERFICIALITATII cu care citesc multi titlurile si apoi arunca simburii.


 19. Cert e ca top-ul irita pre multi crestini majoritari si atei (scuze pentru asociere). Ce sa faci, asa-i in „imperialism.” De cel baptist vorbesc.
  Binecuvantare!


 20. Cred ca va inselati, nu sunteti in topul pe Tara decât in categoria dvs datorita faptului ca blogul este un fel de bloc-notes in care copii îsi scriu jurnalul zilnic, nimic mai mult si, cum majoritatea blogerilor sunt persoane private, posteaza si citesc doar ei si familia este logic ca un initiator membru unei comunitati, daca mai este si in conducerea sa, trateaza tematici incitante sa se bucure de un trafic demn de invidiat (de naivi). Bloc-notesurile (blogurile) sunt si ele de mai multe categorii, ptr elevi, studneti, mesteri si ministri, exemplu; blogul prietenului dvs Andrei Badin este unul de ministru, daca va uitati la trafic si prezenta pe tari, veti constata cât de mult va imbatati cu apa-chioara (vb strict blogerist ci nu websituri, forumuri. Daca vb de worldpress, linia dvs (ptr ca exista mai multe linii), nu vad nici o minune sa fiti in top. Veti observa ca si Badin si Nastase si Iliescu sunt tot pe worldpress, dar nu sunt de gasitin categoria dvs, ca de ar fi fost ei si altii de talia lor fitii siguri ca erati mult mai jos. Fie cu iertara am vizitat de curiozitate blogurile recomandate si aflate in topul categoriei dvs, dvs chiar cu aceea fantezie (s-au cum se va numi) va comparati? Ambasadorul este slab rau de tot dar vad ca este pe locul 2. Restul blogherilor sunt persoane private ce nu pot face fata unui blog de comunitate cum este cazul dvs. Cine sta sa citeasca ideile si jurnalele fiecarui individ sters, exceptie big-brother? Sa fim seriosi si realisti.

  Daca sunteti vizitati regulat si de ortodocsi cum este cazul meu se datoreaza unor tematici dezbatute, strict informativ, postarile pe articol nici pe departe nu depasesc pe cele a formului meu in unele zile, ce trateaza si tematici religioase, deci; nu insemana ca ortodocsi nu ar avea si ei spati cu trafic. Comunitatea dvs este avantajata datorita faptului ca este minoritara, se considera (asa i-sa incoulat) oprimata de majoritate ceea ce conduce si la unitatea membrilor de care se face prea multa vorba.

  Eu nu va individiez ci va felcit , sunteti mai interesant de citit decât aceea fantezie, deci calitativ sunteti net superiori fata de marea masa care nu are ce spune, apoi cine mai si citeasca prostiile debitate de ei. Este dreptul dvs sa va probagati conceptul religios si pe net. In nici-un caz nu consider lipsa de bun simt reflectarea decesului unui lider al comunitati dvs. Nu va imbatati cu apa rece, la moartea lui Teoctist doar Forumul (forum restrâns) meu a acumulat zilnic minim cât a-ti acumulat dvs, apoi incercati sa vizulizati câte astfel de mici comunitati exista (rasfirate si greu de gasit), ce nu agreeaza formula primitiva blogerista considerata ptr copii si indivizi izolati/egoisti care se cred si ei cineva, gen aceea fantezie. Optiunea unui blogerist a parasi world-ul intra pe host, insemna profesionalism , o treapta superioara, ramâne de vazut daca va si renta, ptr ca daca este un simplu bloger lipsit de spate cum este cazul comunitati dvs nu renteaza investitia.

  Eu personal am intâlnit virtual comunitati neoprotestante (forumuri), care nu au reusit mare lucru, azi sunt grupuri inactive, parasite. Deci sucesul dvs este unul cu douo taisuri.

  Eu nu as fi atât de grabit sa slavesc pe Dumnezeu ptr existenta internetului, asa cum se grabeste autorul articolului, este cu dus-întors afacerea asta.


 21. […] scrie un articol sau altul, dar reactiile starnite de cel referitor la Petru Dugulescu (a se vedea Patratosu, Ambasadorul, La Rotundu etc.) ma imping sa o fac. Nu imi place sa fiu gresit inteles. Desi […]


 22. Oameni buni, nu-s numai baptisti interesati de eveniment. Mai sunt si altii – termenul generic este acela de „evanghelici”.
  Iar penticostalii sunt o leaca mai multi (de vre-o doua ori si ceva)


 23. Apropos ontzi … nu sunt nici crestin majoritar si nici ateu 😉


 24. Felicitari ptr primul loc in top.
  Aveti grija ca vine tare cel cu „Jurnalul Masturbatorului” Nu de altfel…dar e ca si cand ai vedea „Biblia” printre revistele sexy, pornografice.

  Prietenii stiu de ce….

  Toti va faceti bloguri, site-uri ca sa va intapati unii pe altii. Foarte frumos spectacolul. Nu asa se castiga un premiu


 25. Offtopic:

  Interesant comentariul-marturisire al lui ROMA_NIA de la acest profil http://muresanmirceav.wordpress.com/cine-este-muresan-mircea-v/

  E bine sa stii cu cine stai de vorba … daca tot stai 🙂 .


 26. dragă Funlw65, pe Romania l-am moderat demult, e la spam, Domnul să îi dea lumină!

  Neneacosmos, fii pe pace, nu s-a supărat nimeni pe tine, s-a nimerit să fim pe aceeaşi pagină. Nu ţi-a luat-o nimeni în nume de rău.

  Draga Dan, Ontzi si alţii, ca să urce aşa de mult nişte posturi nu sînt de ajuns doar baptiştii, le-au accesat şi alţii, măcar de curiozitate… Asta este!

  Nu trebuie să ne supărăm că cineva ne caută, dacă aţi fost atenţi la ultimele comentarii, nu am de ce mă supăra nici cînd cineva coboară sub nivelul unei conversaţii civilizate.

  Draga Insurgiam…bine ai venit deocamdată!

  Coco, n-ai de ce să mă feliciţi… dat fiind faptul că eşti prima zi pe aici, se pare că şi destul de nou prin blogosferă, cred că te exprimi prea uşor şi dai verdicte foarte rapid.

  Acest blog nu există pentru a ne înţepa unii pe alţii! Oricum, bun venit şi ţie!

  Nu ştiu despre ce premiu vorbeşti, deocamdată nu mă interesează premiile pămînteşti. Rîvnesc după un premiu ceresc… 🙂


 27. „Comunitatea dvs este avantajata datorita faptului ca este minoritara”
  Bravos Europa (crestina), interesanta idee. Hm…deci e bine ca suntem minoritari?
  O sa ma gandesc la asta in urmatorii cinci ani.
  Iti spun atunci concluziile…
  🙂


 28. Bine te-am gasit 🙂


 29. Simte-te mai bine decît acasă! 🙂


 30. Draga Insurgiam, „crestin majoritar” si „ateu” nu te caracterizeaza, sa inteleg. Ramai doar in categoria celor iritati?


 31. dragilor, iată că nici nu s-a luminat bine de ziuă şi începem dialogul!

  Ontzi, şi creştinii majoritari şi ateii şi iritaţii sînt bine primiţi aici… chiar mai bine decît făţarnicii, dar şi aceia îşi au locul lor…ieri am avut o întîmplare foarte ciudată, dar s-a rezolvat cu bine, slavă Domnului.

  Oricum prefer un „majoritar” iritat, chiar furibund, un ateu dispreţuitor, un critic acid decît un făţarnic „de-al nostru… ” crede-mă

  Sper ca acest spaţiu să devină un loc de vindecare nu numai de isteriile noastre specific româneşti, dar şi de făţărniciile noastre specific pocăieşti, vorbesc în primul rînd în dreptul meu. 🙂


 32. Desigur, in locul unei nevertebrate (ne)pocaite e de preferat un „ciolanos” ce spune lucrurilor pe nume, fara perie si fara linguseli. Asta insa nu scuza badarania sau limbajul de mahala al unora.


 33. Corect, lipsa de onestitate, decenţă şi bădărănia nu sînt scuzabile în numele oricărei transparenţe!


 34. […] Pătrăţosu: Cum de-au ocupat baptiştii wordpress-ul? […]


 35. Doamne nu imi vine a crede ochilor ce gasesc pe aici. Si cind te gindesti ca duminica la Biserica toti par niste ingeri imbracati frumos, smeriti cu cartea de cintari in actiune. Oricum imi trebuie ceva timp sa ma dumiresc care sint intentiile acestui blog si nu numai a acestuia. Oricum spor la „dezvaluirea caracterelor adevarate” adica alea ascunse ca cele care le luam duminica de duminica sint regii de teatru. Dar, Domnul cu Mila Lui. ramineti cu duhul blindetii si sper sa nu se incinga nimeni prea tare.


 36. Petronius, bine ai revenit, şi eu cred că îţi trebuie un pic să îţi dai sema despre ce este vorba, pentru că este mult.

  Dacă vrei mai multe detali, contactează-mă pe privat.
  îţi stau la dispoziţie….
  Să ai o zi bună!


 37. frate Marius sa ma crezi ca habar nu am cum sa te contactez pa privat. Si acasa nu vreau sa te deranjez pentru atita treaba.


 38. cum vrei, Petronius, să ai o zi bună!


 39. Asta a fost un raspuns prea scurt. Cum ramine cu privatul ?


 40. Mda, si tacerea e un raspuns. Oricum o sa dureze ceva pina copiez anumite texte si sa le interpretam la o masa rotunda.


 41. Draga Petronius, ţi-am spus, dacă vrei să mă contactezi pe privat se pare că ştii şi telefon şi email. Sînt la dispoziţia ta.

  totusi „david arond emanuel punct ro”. Da, acasă la mine nu ai cum să ajungi din localitatea din care scrii 🙂

  Tăcerea se datorează faptului că unii omaeni mai şi muncesc. M-am dus să îmi fac cursurile. am avut cursuri între 10 şi 14.00.

  Prefer masa pătrată nu rotundă 🙂

  Aşa sînt la mine acasă toate mesele, cu colţuri.

  A propos, cum este vremea în California?


 42. Oricum intai de toate trebuie citit mult pe aici ca sa ne dam seama de ceva. O vorba veche din Ardeal zicea ca in casa cu prunci sunt mai bune mesele rotunde. Nu stiu nimic mai perfect ca un cerc, o sfera, chiar si Domnului I-a placut ce a facut dupa ce S-a odihnit cind a creeat lumea noastra sferica.
  Timpul probabil cred ca nu mai constituie o problema astazi cu atitea gadgeturi, Internet, Tv,Celulare.


 43. Petronius, oricum mă bucur că ţi-ai mai ajustat limbajul. E o lume mică, nu-i aşa…

  Mă bucur că ai revenit şi la sentimente mai bune şi la răbdare. Atunci citeşte şi convinge-te, că zilel trecute , cînd aterizaseşi ca un meteorit, începuseşi să mă spurci cum se cuvine…

  Da, crezi că sfera este perfectă? Dumneze s-a ambiţionat să facă o lume şi mai bună şi aia este cubică… convinge-te, citeşte Apocalipsa…

  Nu, voiam să te întreb cam cum simţi TU soarele Californiei….faţă de transpiraţia mea „rece” 🙂


 44. Frate, ti-am prezentat public regretele mele sincere pentru nebunia cuvintelor. Intelege si tu durerea vestii mortii fratelui Dugu. In fine.
  Mai functioneaza scoala crestina privata in Blajcovici ? Cred ca era numarul 3 sau nu mai are nici o importanta numerica Bisericile,nu mai stii care e cu Uniunea care e cu …Acolo daca imi aduc aminte bine am discutat impreuna niste aspecte interesante.


 45. Draga Petronius, s-ar putea să nu fi fost eu atent cu regretele, poate nu le-am văzut, dar fie, dacă tu zici, sînt acceptate! Nici o problema.

  Îţi înţeleg durerea, deşi mă întreb… dacă s-ar fi dus cineva din familie, apropiat… asta ne legitimează să ne pierdem cumpătul… doar întreb.

  Dar cele rele să se spele, cele bune să se-adune.

  Aşa cum am bănuit, mă confunzi, la fel cum a făcut J.S. M-a confundat cu vărul meu. Sîntem ca doi gemeni, pe el îl cheamă Viorel şi este mai înalt decît mine cu 35 de cm, in rest… la fel 🙂 Avem aproape aceeaşi greutate 🙂

  Nu am fost niciodată la Bajcovici, nu ştiu de nici o astfel de discuţie…. sigur mă confunzi cu altcineva, drag prieten, dar se mai întîmplă, mai ales că toţi pe aici umblăm cu pseudonime…


 46. Desi s-a cam racit „ciorba”, cateva linguri mai iau si eu.
  „De ce au ocupat baptistii Wordpresu’?” Pen’ca pot … pot argumenta, pot comenta … constructiv sau mai putin constructiv, pot fi disciplinati … deci, de ce nu.
  Eu sunt copil mic in aceasta lume a blogeritului fiind contactat destul de recent sa ma ocup de un proiect periculos de pretentios, dar tot baptist sunt.
  Respecte


 47. Draga Sergiu B, spui că te ocupi de un proiect periculos de pretenţios, sper că nu este ceva legat de energia atomică 🙂

  Ce bine ar fi să fie aşa: „argument, comentariu, constructiv, disciplină… ” aceste cuvinte „ne doare”


 48. Nu nu e vorba de energ atomica.
  E ceva si mai periculos. E vorba de incercarea de a face un blog care sa fie „echidistant” dpdv religios dar care sa integreze religia, cultura si civilizatia.
  Deocamdata scartaie. Dar sa vedem, poate merge.
  „Arunca o privire” http://rcc.genom.ro
  Iar blogul personal http://sergiu.genom.ro


 49. Draga Sergiu, mă bucur, încă un convertit 🙂

  Dă-mi voie să te încurajez în stilul meu personal de bufniţă 🙂

  Echidistant, s-o crezi tu, aşa ceva nu se poate. Doar dacă devii robot şi îţi măsori opiniile cu centimetru…
  REligia, cultura, civilizaţia?

  Integrate?
  acolo unde a fost religie a fost şi cultură şi civilizaţie, unde n-a fost a fost orgie şi distrugere..

  Verifică!

  Spor la scris şi convinge-te singur că este adevărat ce am spus… 🙂


 50. Patratosu, ai uitat sa faci o analiza a etimologiei cuvantului bufnita. Mi-am amintit de un cuvant care face parte din aceasta familie: imbufnat 🙂


 51. […] 2008 – Marius Cruceru: Cum de-au ocupat baptiştii wordpress-ul? […]


 52. […] 2008 – Marius Cruceru: Cum de-au ocupat baptiştii wordpress-ul? […]


 53. […] 2008 – Marius Cruceru: Cum de-au ocupat baptiştii wordpress-ul? […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: