h1

Iartă-l, Isuse, că nu ştie ce face!

ianuarie 8, 2008

Cezar are blog. Asta-i bine! Inventariază Lucruri menite să ne enerveze. Aşa se intitulează blogul lui!

Reacţionează la tot felul de lucruri. Şi asta este bine! Am fost perfect de acord cu simţămîntul de la lingurică pricinuit de „crăciuniţe”.

Sîntem într-o ţară liberă, toată lumea se poate exprima… aşa face şi Cezar şi de cele mai multe ori o face bine!

Numai că, aşa cum spunea cineva ieri parcă: „Există libertatea de exprimare, dar există şi libertatea de alegere”.

Există libertate, dar libertatea mea este îngrădită de prezenţa ta. Asta este ideea lui Martin Buber, pe care n-ai cum să îl bănuieşti de simpatii creştine.

Mai nou Cezar a ales să posteze o chestie menită să enerveze pe cei care se simt iubiţi de Isus sau cei care vor să îl urmeze pe Isus, creştinii adicătelea.

Nu-i vinovat el, altcineva a creat chestia aia greţoasă, dar Cezar, ghiduş, ia flegma în pălmi şi o duce mai departe, la „analiza publicului larg”, ca să ne dăm cu părerea toţi. O pune în şir cu Versetele Satanice şi caricaturile lui Mahomed (după care criterii?)

Dacă asta a vrut să ofenseze, bun, şi-a atins scopul. Vorbesc numai în numele meu: Mă simt ofensat, rănit de prostioara aia făcută de nu ştiu care Javier… habar-n-am cum îi spune.

Dacă a vrut rating, atunci îl are şi pe acela! Să vedeţi mîine cum se ridică postul, dacă nu cumva îl retrage (spun asta pentru că am încă încredere în bunul lui simţ!)

Ce-o să ziceţi?

„Io’ te’ te, se enervează popa? Ce-o să facă o să-l scrie pe toacă, o să-i facă acatiste? Lasă-l, domle să spună ce vrea, e blogul lui!”

Păi tocmai aşa, Nu. Nu mă enervez! N-am de ce, încerc să mă abţin, pentru că ştiu că fac parte dintr-un „popor isteric”.

Nu vreau să îi ţin lui Cezar predici, lecţii de morală, cumsecădenie socială sau vieţuire în libertate. Nu sînt sigur că asta doreşte… şi ştie şi el despre ce este vorba. Băiat finuţ!

M-am gîndit numai că ar trebui să reacţionez cînd Domnul meu este batjocorit public. Atît.

Am ajuns la următoarele „confuzii”:

Ajutaţi-mă, dacă greşesc:

1. Cristos n-are nevoie de apărarea mea. Se poate apăra şi Singur! Dacă ar fi luat-o pe nevastă-mea în tărbacă în felul ăsta cineva… era altă situaţie, o iubesc. Şi pe Isus îl iubesc, dar este ca şi cum aş încerca să apăr un leu de pisici.

2. Cezar nu este original. S-a mai întîmplat. Citiţi Isaia 53, citiţi şi finalul evangheliilor. Şi alţii l-au dezbrăcat şi l-au maimuţărit! Alţii au făcut-o cel puţin mai bine, mai creativ, mai cu stil, Cezare şi ăla.. creatorul… cum îl cheamă, Janvier… !

3. Ce ar fi făcut Isus dacă ar fi văzut prostioara aia făcută de nu-ş cine…?

1 Petru 2:23 Când era batjocorit, nu răspundea cu batjocuri; şi, când era chinuit, nu ameninţa, ci Se supunea dreptului Judecător.

Cam asta cred eu.

4. Ce trebuie să facă un creştin în situaţia asta? Cred că merită să îmi arăt ofensa. Asta este primul lucru. Nu îmi arăt ofensa atunci cînd sînt eu jignit, dar cînd este batjocorit Domnul Meu, atunci da. Cred că deja ping-ul meu a ajuns la Cezar şi apoi cred că mai trebuie să fac ceva!

5. Trebuie să mă rog pentru sănătatea lui. Realmente cred că are nevoie de asta, pentru că, sărmanul nu ştie cu cine s-a pus.

Isaia 37:23 Pe cine ai batjocorit şi ai ocărît tu? Împotriva cui ţi-ai ridicat glasul, şi ţi-ai îndreptat ochii? Împotriva Sfântului lui Israel;

Mă voi ruga pentru el în mod special, mai ales cînd traversează trecerile de pietoni 🙂 .

Ah, nu, nu este ameninţare, Doamne fereşte! Nu conducem maşini în acelaşi oraş.

Este adevărat, avem şi noi talibanii noştri…. tocmai de asta scriu postul ăsta…nici măcar nu merită să îl invadăm cu tot felul de comentarii. Cred că Proclet, mi se pare, a fost foarte cerebral în comentariul lui sau poate altcineva, nu mai ştiu.

Realmente Cezar are nevoie de rugăcinile noastre şi de dragoste creştinească, nu de anateme şi blesteme, nici de acatiste şi scrieri pe toacă, nu are nevoie de huiduieli şi de jigniri.

Cu ce am fi mai buni? Nu fac şi păgînii la fel?

6. Dacă Dumnezeu va hotărî ceva în privinţa Lui, ştie să o facă fără să îi dăm noi sugestii.

Tefania 2:10 Lucrul acesta li se va întâmpla pentru mândria lor, pentru că au batjocorit şi au fost semeţi cu poporul Domnului oştirilor.

Galateni 6:7 Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce samănă omul, aceea va şi secera.

7. Cezare: Jesus loves you! Trust me! I know Him! He just told me so…

Asemenea, şi urmaşii Lui!

Îţi doresc sănătate şi viaţă lungă, I really mean it….

Că n-ai habar cu cine te-ai pus!


105 comentarii

 1. e vreun nou goliat ? ca atunci nu de rugaciune i vorba!


 2. l-ai verificat pe cezar? are vreo 2 carti publicate pe la polirom si ëste editor la dilema

  ce parere ai despre asta? cum poate un astfel de om sa posteze pe blogul lui asa ceva?

  sa fie „more than meets the eye?!”

  in alta ordine de idei..si tu, cezar ?!!


 3. Marius, e ca la traficantii de droguri: asta e numai disribuitorul, gainarul, din specia aia de idioti care violeaza babe de 90 de ani. Daca facea el filmul, era altceva.

  Pelicula nu e mai mult scarboasa si pare o reclama gay, e din specia ‘postarilor’ din wc-urile publice.

  Periculoasa a fost piesa madamei Alina Mungiu Pippidi, stiti despre ce vorbesc. Aia da, femeie! La Tanacu, madam! 🙂

  Vezi ce repede a aparut unu pe care sa-l intrebi unde e iadul?

  Asta s-ar culca si cu ingerii. Un sodomit. Sa se fereasca de smoala, explozii, implozii si Alesd. 🙂


 4. Draga Paul, ştiu cine este Cezar, nu mă uit prima dată pe blogul lui… şi ce-i cu asta… oricine poate sări în decor o dată…

  Eu am auzit de oameni care au fost premiaţi cu premii literare şi îşi bat nevestele ca sălbaticii… deci se poate şi mai rău.

  Asta este!

  Cred că în situaţii din astea ar trebui să facem ce ne învaţă Cristos: să arătăm dragoste celor care mînjesc numele Lui din neştiinţă, dar să le spunem, de asemenea, Cine este Cel pe care îl batjocoresc.

  Dacă aş fi auzit că mîine l-a calca autobuzul pe Cezar… m-aş fi simţit vinovat de sîngele Lui că nu i-am spus…

  Sper să nu doarmă bine noaptea asta! 🙂

  Nu, Ioan Daniel, nu este un nou Goliath, lasă pietricelele jos, dragă…. ei, se poate… şi pe aia ascunsă în buzunarul de la piept… aşa toate… 🙂

  Sînt sigur că la fel s-au simţit şi musulmanii cînd au apărut caricaturile cu Mahomed.


 5. Bravo, Razvan Cristian!
  Sa stea departe si de Arad!!!
  🙂
  A nu stiu cata oara regret ca prostia nu doare.
  Oricum, eu l-am sfatuit sa fie ceva mai atent cu Mohamed, ca s-ar putea sa-si piarda capul (la propriu)…


 6. E dezgustator! Intr-adevar, Domnul sa aiba mila de acest Cezar.


 7. Gaby, ce zici:

  Esti un brutus, Cezar! Si am auzit ca esti si
  dilema(che)! 🙂


 8. Hmmm…

  E bine că ai reacţionat pe blogul lui, e şi de înţeles. Prin asta ţi-ai arătat ofensa resimţită, adică punctul 4 atins. Ceea ce ai scris era destinat ochilor lui, în primul rând. Iar dacă mai are şi mulţi cititori, cu atât mai bine.

  Totuşi, atitudinea separată, postată pe blogul tău aş zice că e prea mult. Pentru vreo două motive. E prea sinonimă cu exact ceea ce vrei să nu faci (predică) şi prea sinonimă cu un fel de… stâlp al infamiei. 😦 🙂 Nu ştiu dacă asta ar fi bine să urmărim. Încă mă gândesc. Dar.. cred că era suficientă intervenţia pe blogul lui. Pentru că aici, adresarea nu se mai face lui, ci se discută despre el.
  Pentru încă un motiv cred că nu era neapărat de dorit articolul aici: punctul tău 1.

  Da, sunt de acord că rugăciunea pentru e un lucru bun; da, chiar foarte bun! Ăsta e poate cel mai bun lucru în momentul de faţă.

  Ştiu că diferă cam mult de ceea ce s-a spus. Deocamdată, cam aşa văd lucrurile. Articolul ar putea avea comentarii batjocoritoare la adresa lui şi asta ar îndepărta dragostea noastră faţă de el. Ăsta ar putea fi un alt motiv.
  Domnul să fie cu el.

  S-a pomenit de comentarii care


 9. […] Posted ianuarie 9, 2008 Ţi-am citit şi comentariul de pe blogul meu şi postul tau (comentariul face un rezumat al postului, eliminînd […]


 10. Camix, ai un punct de vedere interesant sau tu vrei devii un punct interesant de vedere. 🙂
  Tu plange-l, ca si inecarea in lacrimi e o moarte de care ar trebui sa se teama omul spijinit de stalpul infamiei. 🙂
  Lista accidentelor ramane deschisa.
  Eu ma tem sa nu moara de ras!


 11. Eu nu urmaream blogul lui CP-B . Probabil ca nu as fi vazut niciodata post-ul cu pricina. Daca e o blasfemie ingrozitoare aceea (si este!), nu-i oare un lucru rau si popularizarea ei? Nu ma gandeam sa gasesc pe blog-ul unui pastor link-uri la blasfemii. Daca cineva ar face o caricatura batjocoritoare la adresa cuiva drag mie si ar afisa-o, nu as sari sa o popularizez, nu as arata-o la mai multa lume, pentru ca e ceva ingrozitor de jenant. Cum sa postezi link la asa ceva pe un blog mai vizitat si sa-i faci blasfemiatorului audienta pe site? Ca apoi respectivul sa mai se si laude ca postarea lui are trafic… Domnule pastor, la asta nu v-ati gandit?

  Eu sincer sunt jenat si ingretosat, si nu mai stiu daca merita sa mai vizitez blogul pastorului lipsit de simt de raspundere. (Poate maine, poimaine, o sa gasesc acolo link-uri la scene erotice intre homosexuali – fireste condamnate pe blog, dar bucurandu-se de reclama gratuita astfel). Of, Doamne! Nu pot sa recomand blog-ul dumneavoastra cuiva, pentru ca nu i-as dori nimanui sa faca click pe link-ul acela.


 12. […] Cezar Paul-Bădescu îşi atrage înjurături preacucernice, plus o ameninţare-două (te călcăm noi cu maşina prin Arad!), din […]


 13. pe aici din intamplare: trebuie sa reactionam, asta era si ideea. de ce sa stam pasivi. nu-i curcificam dar e de datoria noastra sa-i avertizam pe oamenii acestia!

  In alta ordine de idei, cred ca omul a depasit o limita, dar nu pe a lui. Mi se pare interesanta si dezbaterea celor care au postat pe blogul lui. Cred ca putem vedea mai bine ce gandesc oamenii. Spunea cineva: „hai sa stam relaxati in fotoliu si sa privim filmuletul…”

  E bai la Baia Mare! Sau tradus, cred ca trebuie sa strangem randurile toate aceste blasfemii, postate, ici colo, ne arata ca ceva se shimba, oamenii devin „draci”, sau macar daca ar fi ca aia, ca ei cred si se infioara. Oameni astia-s mai rau.
  Marea trimitere nu e o joaca, rugaciunea pentru cei care nu Il cunosc pe Cristos nu e o joaca, joaca de-a „viata” nu e o joaca, destinul lor nu e o joaca.
  Fratilor, astia se indreapta cu 300km/h direct spre intrarea principala a iadului, e o problema cat se poate de serioasa si ingrijoratoare!


 14. De ce sa-i avertizezi, Bogdane? Ce, ei n-are neuroni? Sa-i puna la treaba. Cainii latra, ursul danseaza. Tu crezi ca lui ii pasa? Nu vezi ce raspunsuri i-a dat lui Patratosu? Si inclin sa-i dau dreptate: incepem si noi sa facem ca musulmanii? De fapt am facut si mai rau: cruciade.

  In plus, filmuletul circula de mult pe net, dar nu a mai facut nimeni atata caz de el. Tocmai prin atentia acordata ii facem publicitate si mai mare.


 15. Ei, don quijote, totusi, 1-2 avertizari, apoi fara risipa de margaritare…


 16. Bogdan Negru, ai dreptate, si eu tot ca pe un astfel de semnal de alarma l-am luat.

  Din mediul universitar din Romania, cred ca peste 70% din studenti nu sunt crestini. Crestinismul li se pare o „chestie fumata”, „depasita”.

  Am amintit de piesa cucoanei aceleia, care s-a jucat la Iasi cu „casa inchisa”, si era mult mai mizera.
  In loc sa „moara de rusine” a aparut la Turcescu de cateva ori dupa aceea. La fel si cu individu’: acum stiu ca rasfoind Dilema, a atins-o un jegos la editare si sunt mai precaut.

  Bogdan Negru are dreptate, e un fenomen social, nu un caz izolat si nu un neica nimeni care o ‘comite’ de data asta, ci un editor de revista ‘telectuala’.

  Pe aici din intamplare,

  Daca nici aici nu vrei sa afli in ce lume traiesti si cu cine trebuie sa lupti, unde in alta parte? Insinuarea cu o posibila postare a unui film cu tenta sexuala nu tine de creierul tau ci de ‘fierea lenesa’ a ‘bilei’ tale.


 17. Inteleg dorinta de a reactiona. Insa mi-e teama ca modalitatea aceasta, cu publicitate gratuita la o chestie pe care altii ca mine ar fi vrut sa nu o vada deloc, nu face decat sa ajute raul sa se propage. NU ASA TREBUIE REACTIONAT! Cum ar fi, de ex., infierarea clipului la TV si difuzarea lui sa-l vada milioane?
  Ar fi bine? Cred ca nu ar insemna decat un ajutor nesperat pentru propagarea raului.
  Dar ce reactie ar fi buna? Una pe care sa o citeasca cei care deja au vazut ce a publicat CP-B acolo, un raspuns pe blog-ul lui. Am vazut ca a fost postat acolo.
  Atfel, totul nu a fost decat publicitate gratuita pentru blasfemie, si propagarea unor lucruri umilitoare si jenante pentru noi ca oameni.
  Si propagarea in sine e un pacat.


 18. Pe aici din intamplare,

  Principiul este asemanator vaccinarii: iti da un esantion explicat, atenuat, omorat din tulpina virulenta a bacteriei aleia sau ce-o fi ea, iar tu, organism cu scaun la cap, faci imunitate. Alta data stii, esti sef!

  Ce zici, ‘achiesezi’ la ce zic? 🙂


 19. Patratica, cel mai bine ar fi fost sa il ignori. Insa setea matale de rating nu s-a putut abtine.

  Isus ii iarta pe pacatosi, punct. Sau sa-i ierte numai pe credinciosii buni, care pacatuiesc din cind in cind?

  Crestinii nu sint ca musulmanii aia care ar fi in stare sa ucida in numele lui Muhamad din cauza ca un caricaturist a spus ca s-au terminat virginele in Rai. sau sa bage la inchisoare o educatoare care i-a dat ursuletului numele de Muhamad.


 20. Cum intelegi un fenomen fara sa-l analizezi, sa-l confrunti, sa discuti despre el?


 21. Patratosule, nu stiu ce-i in sufletul tau si al multora care au raspuns aici. Stiu insa ca Iisus a zis sa ne iubim dusmanii, pentru ca prietenii si-i iubeste oricine, deci nu e nimic bun in asta. Sa-i iubesti pe cei care sint ca tine inseamna doar sa reactionezi natural, nu spiritual, nu in spiritul iubirii divine.
  Cezar avea dreptatea acolo: acel videoclip este similar caricaturilor cu Mohamed. Iar reactiile multora care spun ca sint crestini vad ca sint similare musulmanilor atunci. Bineinteles, in limitele legislative ale lumii in care traim, unde Cezar nu poate fi calcat la trecerea de pietoni pentru ca a postat un clip si a provocat o dezbatere.
  Vad acelasi tip de reactii, redate intr-un stil mai rafinat, ca pe forumurile ziarelor. Primul lucru pus in discutie de cei care au raspuns la postare: cine este, dom’le, Cezar? Vesnica problema a romanilor: persoana si nu faptele. Parca Iisus ne-a invatat altfel: sa criticam faptele si nu omul. Si sa nu aruncam cu presupuneri legate de motivul faptelor. Pentru ca nu stim.
  Iar pasajul asta: „Păi tocmai aşa, Nu. Nu mă enervez! N-am de ce, încerc să mă abţin, pentru că ştiu că fac parte dintr-un “popor isteric”.

  Nu vreau să îi ţin lui Cezar predici, lecţii de morală, cumsecădenie socială sau vieţuire în libertate. Nu sînt sigur că asta doreşte… şi ştie şi el despre ce este vorba. Băiat finuţ!” – ma face sa cred ca tocmai asta ai vrut, ceea ce negi atit de mult.
  „Iubeste si fa ce vrei”. Daca faci intru iubire, n-o sa diseci public motivele unui om. Chiar asa, de cite ori ai incercat sa discuti cu el in privat ce te framinta legat de postarea lui?


 22. Domnule Razvan Cristian sunteti total. Nu e data sa citesc comentariile d-voastra si sa nu zambesc .
  Sunteti plin de umor ; bineinteles un umor prea fin pentru unii.
  Imi face mare placere sa va citesc comentariile de fiecare data si va rog sa nu va lasati.


 23. Balaure, la ‘capetele tale de acuzare’ 🙂

  Si tu crezi ca s-a spurcat blogu asta? 🙂
  Nu mai ramane nimic altceva de facut decat sa vina Bastrix sa-l dea cu aghiasma si sa-l desc/ante, ca prea are rating. 🙂


 24. de ce sa se spurce „scena” matale????

  da-i inainte bre, doar esti asa de adulat si iti mai spun ceva.

  Islamul s-a nascut ca si saracii sa aibe o religie. ( inveti pe de rost 3 rugaciuni si te faci musulman)

  Menirea ta e sa-i faci pe baptisti sa fie credinciosi „bogati” si sa nu fie loviti de boala extremismului religios. De dragul lui Hristos.

  Iti urez succes. Dar daca n-o sa-mi placa ce zici, uneori, o sa ti-o zic in fata, de la degete la degete. ( pe keyboard )


 25. Balaure, ca te vad iubitor 🙂 :

  Sa stii ca nu e scena mea dar ce te faci tu daca la ce rating are, pune Patratosu reclame pe blog? Da’ fii pe pace, n-are el treaba cu extremismu baptist. Gandul lui, ti-l spun eu: vrea sa cumpere orga lu’ Bach si s-o puna la Alesd, asta e, ca sa-ti intre in capete! 🙂


 26. catalina.george@:

  Cand copilul de 2 ani ia un cutit in mana, parintii fac ochii mari si se reped cat de repede sa ii ia cutitul si “catalina.george” se mira dar de ce oare??

  Nu pot sa nu vad ignoranta ta religioasa in lucrurile ei de esenta. Si nu stiu ce intelegi tu din: „sa iti iubesti dusmanii”?

  Una e sa iti dea omul tie o palma si sa ii intorci celalat obraz si alta e sa ii dea cineva lui Hristos “o palma”. Pestru asta avem indemnul: nici sa nu dam mana cu astfel de oameni. (2 Ioan)

  Nu ai citit niciodata ca Dumnezeu nu se lasa sa fie badjocorit?


 27. Răsvane, eu zic să nu exagerăm. Cred că am fost moderată, nu cred că am dat în lamentare. 🙂

  Şi apoi, preţuiesc acest blog, iar pe Marius de asemenea. Şi sper că el ştie asta; altfel nu aş mai lectura. În cazul ăsta, însă, cred aşa; am spus de ce.


 28. are rating ca sinteti multi bre si de limba romana. Iar tu esti evident, talentat, cult si destept. nu mai fa pe modestul 🙂

  vezi ca Cezar ti-a raspuns la blogul lui 🙂

  Fight man, fight…in numele lui Dumnezeu, bineinteles. 🙂


 29. @romoflorin: Dumnezeu n-are nevoie sa-l aperi tu. Iar lumea asta n-are nevoie de vehementa noastra, ci de iubirea noastra.
  Ce sa insemne oare faptul ca ai simtit nevoia sa imi raspunzi in amindoua locurile, si aici, si pe blogul lui Cezar? Ma intreb si eu.
  Ce inteleg eu prin „sa iti iubesti dusmanii”? Acelasi lucru ca in „uraste pacatul, dar iubeste-l pe pacatos”.


 30. Catalina George, daca as fi directorul Dilemei, l-as da afara pe Cezar cel Finutz al tau cat ai zice peste, si stii de ce? pentru ca e de un prost gust de tipul wc- ului Garii de Nord. Daca as avea bunica, nu l-as lasa cu el in camera, ca nu stiu cum se defuleaza.

  Chestia cu romanii care nu’s ce boala mai au si vor sa stie cine-i derbedeul, nu tine, pentru ca TOCMAI aici e poanta: intelectualulului tanar de tip kitch, ‘gagiul subtire’, care trage o ‘liniutza’ pe nas i se trezeste sa scuipe pe icoane.


 31. Apologetica, este stiinta apararii credintei. Daca credem in ceva, avem tot dreptul sa luptam pentru acel ceva!


 32. rasvan: eu nu vorbeam despre Cezar, ci despre situatie si raspunsurile voastre, la fel de violente precum ale celora care nu se declara crestini. Macar aia mai au o scuza.


 33. catalina.george,
  apreciez dorinta non-violenta pe care o abordezi. Nu subscriu insa la non-combativitate.

  Reactia fratilor mei intru credinta este cat se poate de indreptatita, facand parte din ceea ce se numeste normalitatea crestina.

  Se spune ca Dumnezeu nu are nevoie ca noi sa-I sarim in aparare. Acest enunt este cat se poate de gresit. De ce? Pentru ca pastorasul David a demonstrat contrariul, iar datorita inimii sale placute inaintea lui Dumnezeu, a ajuns mai tarziu rege.

  David nu s-a maniat pe Goliat datorita faptului ca era un om mandru sau pentru ca umilea zilnic pe luptatorii israeliti, ci pentru ca-L batjocorea pe Dumnezeu.

  Sti care cred ca e de fapt paradoxul? Faptul ca Dumnezeu da biruinte acelora care se ridica pentru apararea Numelui Sau. Tocmai pentru ca David a avut curajul sa ia pozitie prin opozitie, Dumnezeu a fost onorat si I-a dat izbanda asupra unui inamic in fata caruia tremura o oaste intreaga.

  Trebuie sa luam pozitie fata de batjocorirea lui Christos. E adevarat, fara patima agresiva vatamatoare a demnitatii umane, chiar daca este o demnitate pervertita. Dar trebuie.


 34. catalina: presupun ca cezar are o mama si tine la ea si vin eu, morbidu’ din targu lu’ cremene si postez un clip in care mama lui danseaza goala pe calea victoriei. Doar stii, pe Cristos il iubim mai mult decat pe toti ai nostrii la un loc. Noi la ce ne-am fi asteptat sa auzim din gura lui? Mi-e teama ca nu raspunsurile noastre sunt problema, ci tocmai faptul ca asta a si dorit, de-asta pare inteligent in ticneala lui, dar pana si in astepare e un avorton.
  catalina, avea si baudelaire gusturi tampite, dar macar le spunea cu talent, nu?


 35. rasvan: imi pare rau, dar nu te pot credita sa judeci cine spune cu talent si cine nu, din vreme ce nu scrii corect romaneste.
  Daca raspunsurile voastre nu conteaza pentru voi, care va spuneti crestini, daca totul se motiveaza prin supararea pe care v-a provocat-o cineva, L-ati tradat pe Iisus. Pentru ca el spunea sa nu raspundem violent la violenta. Si atunci nu mai sinteti nimic. Vezi Cintul iubirii scris de Pavel in I Corinteni 13.
  Mie discutia pe ziua de azi mi-a ajuns. Multumesc.
  Va doresc cit mai multa iubire tuturor.


 36. Nu sunt de acord cu folosirea cuvintelor murdare, indiferent impotriva cui sunt adresate. NU faceti decat sa va discreditati pe voi, si apoi pe cei cu care va asociati. Adica, noi, crestinii, „adeptii” lui Cristos.
  Daca avem ceva pe umeri, haideti sa le folosim la comentarii intelepte, si nu neintelepte.


 37. Catalina,
  prietenul tau a ‘clipit’ frumos,
  eu nu scriu corect romaneste,
  „L-ati tradat pe Iisus’- adica noi!,
  ne trimiti la ‘cantul’ iubirii,
  scrii
  „pentru ca el spunea sa nu raspundem violent la violenta” cu ‘e’ mic si banuiesc ca te referi nu la Isus ci la Gandhi,

  dar pacat de laptele bun din donitza, daca donitaza se rastoarna la sfarsit, Catilina/Catalina. O stii pe-aia cu rabdarea, Catilina? 🙂


 38. Mon cher Patratzos, e rindul meu sa-mi exprim ofensa fata de ceea ce tolerezi in comentariile la blogul tau. Daca e dreptul tau sa te simti ofensat cind cineva iti jigneste dumnezeul, fie-mi ingaduit sa-mi exprim si eu ofensa in momentul in care dreptul lui Cezar si-al meu de-a ni se rupe fix in doua de dumnezeul cu pricina e incalcat. Prin urmare, rusine! Da, rusine tie, Patratzosule! Toata inflamarea asta e din vina ta! Fiindca de-aia are WordPress-ul func’ie de editare a comentariilor ca sa-ti poti permite sa le stergi pe acelea care intrec masura.


 39. […] tai, nu pe vrajmasii Mei !! Am vazut ca pe blogosfera, unii neinitiati fac aluzie la iubirea vrajmasului si la spiritul crestin, fara sa inteleaga prea bine sensul […]


 40. puiul meu e’ mai frumos!
  …INTOTDEAUNA!!!

  o zi buna!


 41. Bogdan Negru, daca pe madam Mungiu Pippidi o compar cu o purcica, te superi? E cuvant murdar?
  Daca nu o pot intelege pe Catalina cu parul valvoi si ochii cat cepele postand pe doua bloguri in apararea unui dealer marunt de prostii mari, si spun ca simt, atunci cand vad filmul pus de el, probabil aceeasi revolta pe care ar simtit-o si el vazandu-si mama intr-un clip, goala pe Calea Victoriei, postat de mine- nu e ‘baptistic’?
  Nu stiu ce ai tu pe umeri, da sa stii ca la mine se cheama, pana la cap, gat: gat am, gat fac!


 42. Stii sa jignesti, nu gluma. Eu daca am alta parere decit tine sau decit Patratosul aici de fata, sint cu parul vilvoi si ochii cit cepele, asa-i? Sau neaparat il apar. Cezar n-are nevoie de aparare, stai tu linistit.
  Multumesc ca m-ai ajutat sa-mi dau seama ca mi-am pierdut timpul incercind sa discut cu unul ca tine. Poate-ti mai aliniezi ceva jigniri pe aici, nu conteaza la adresa cui, atit timp cit nu sint la adresa lui Iisus. Insirindu-ti jignirile te-ai putea juca cu ele sa nu te mai simti atit de singur.
  La revedere.


 43. Catalina, eu nu am spus ca nea Cezarica fara Frica ar avea nevoie de ceva: atata timp cat te are pe tine, e crustaceu sef. 🙂


 44. Draga Dane, de la tine o fi înţeles Cezar că stau în Arad? Hm,

  draga Camix, am reacţionat şi pe blogul meu, pentru cititorii de aici, pentru a pune o problema care are implicaţii mult mai adînci decît mica furtună în paharul cu apă stîrnită de acest penibil filmuleţ.

  Am spus deja că aştept luminare dacă n-am făcut bine, dar problema mea este următoarea:

  – Domnul meu este batjocorit public, se întîmplă se văd, stau şi trec cu vederea?
  – Ştiu că cel care face asta nu ştie ce face, nu este de datoria mea să îi spun ce face, dacă se joacă ca inconştientul cu sîrma băgată în priză?

  De obicei cînd trec pe lîngă oameni care înjură de Cristoşi, candele şi cruci mă opresc şi le traduc pentru creieraşul lor cam care este sensul lucurilor pe care le spun.

  De obicei îşi dau cu mîna peste gură, o făcuseră din reflex, alte dăţi mă aleg eu cu alte înjurături, care conţin (CENZURAT!)

  Don, eu cel putin, iertaţi-mi subiectivismul, cred că este o diferenţă între noi şi musulmani (Ce să-i faci, fiecare religios crede că el are dreptate.. 🙂 ).
  Nu ştiu dacă te-ai gîndit vreodată la diferenţa dintre Mahomed şi Isus.

  Mormîntul lui Mahomed este încă închis, Isus este viu!
  De asta cred că adunarea la un loc a caricaturilor, versetelor satanice şi acest filmuleţ seamănă cu o încercare de a aduna mere cu pere.

  Corect, fără risipă de mărgăritare, Pety.

  Peaicidinîntîmplare, nu te prefă că ai ochii virgini!
  Treci pe lîngă tot felul de mizerii. Eu, aşa cum am mai spus şi altă dată aleg să reacţionez.
  Dacă ţie ţi se pare că este mia bine să taci, este alegerea ta.
  Spui că filmuleţul ăsta circula pe net şi înainte şi nu s-a luat nimeni de el pînă acum… şi că eu îi fac reclamă!
  Să fim serioşi.

  Atunci ce spui? Capitolul 1 din Romani ar trbui scos de acolo? Sau cîteva capitole de prin Ezechiel? S-ar putea să fie mult prea pline de mizerii pentru gusturile tale.

  Profetul şi Apostolul numesc în detaliu acele lucruri, fără să ocolească „discret” subiectul


 45. Gat faci, gat ramai (tu ai zis-o)!
  :)))

  E ok. E cred ca ar fi mult mai inteligent din partea noastra sa aducem argumente. Hai sa nu daramam pe altii.


 46. Domnule Horia-Nicola Ursu,
  in Biblie spune ca Dumnezeu nu se lasa niciodata batjocorit. Iar Scriptura este o carte „trecuta prin incercari” si validata istoric.

  Ma rog pentru sanatatea dumneavoastra si a frumoasei dumneavoastra familii.

  De asemenea va doresc numai bine si succes in activitatea literara si editoriala (daca am inteles bine de pe blogul domniei voastre).

  O mica sugestie: de Patratosu poate sa vi se rupa ca nu va da el ceea ce se numeste „mantuirea”, dar sa nu vi se rupa de Cel ce poate pierde si trupul si sufletul.

  Numai de bine.


 47. […] cam aşa e şi cu blogosfera. Cam cum e cu Pătrăţosu şi cu Cezar. Şi cam aşa intră ei de azi în blogroll la chinezu. Tagged with: cezar paul […]


 48. Stimate Horia-Nicola Ursu,
  poate sa ti se rupa de Dumnezeu fara sa urinezi pe Biblie, sa te masturbezi pe crucifixe, sa oficiezi euharistia cu fecale si sa sugerezi ca Isus e gay.
  Adica daca nu vrei sa mananci supa e treaba ta, dar ai macar bunul simt sa nu-mi scuipi in farfurie atunci cand o fac eu, intelegi?
  Asta-i diferenta si cred ca unii din cei de pe aici au explicat-o bine. Asta pentru cei care au urechi sa auda si neuroni sa priceapa…


 49. Bogdan Voda, Negru Voda, hai la culcare , tata, ca au grait-o Dan H si Pety 🙂

  Si sa le spui beizadelelor tale, ca oamenii astia n-au vorbit din gat, ca mine, ci din rarunchi. Halal rarunchi 🙂

  Tocmai cand mi se transformase argumentu’ in obida… 🙂


 50. Eu am spalat putina de aici.

  Dupa ce au calcat „perlele” voastre in picioare, sa nu se intoarca sa va „rupa”. Ca atata stiu: „sa rupa” si „sa li se rupa”.

  Balaure, ma intreb cu care cap gandesti?


 51. […] evident pe cineva drag, eventual mama, tata sau strabunicu’ plin de bani. E vorba de Patratosu si de Cezar Paul Badescu. Eu ii simpatizez pe amandoi, dar cred ca aici s-au luat la scuipat ca aia […]


 52. Balaurule dragă, care sete de rating, scumpete (oare de ce balaurii sînt pictaţi cu mai multe capete, dar toate mici? 🙂 ), unde sete de rating cînd şi ieri pe vremea asta eram tot acolo? Think, dude!

  Aşa să faci, balaure, cînd ai de spus, spune, numai nu scoate flăcări pe nas 🙂

  Am văzut că mi-a răspuns pe blog, I-am scris înapoi. Se pare că n-a înţeles ce-am vrut să spun. Poate mai încerc o dată, o traducere pe scurt, numai pentru el.

  Catalina George,unde vezi extremism, violenţă, blesteme pe aici?
  Nu se compară cu cele de acum cîteva zile după moartea fr. Dugulescu, cele rostite împotriva mea şi a lui Mitrofan.

  Eu n-am spus nimic de Dugullescu, dar m-am trezit cu o oală de lături în cap.
  Acum, tipul ăsta ia flegma de pe obrazul lui Cristos şi ne-o oferă second hand şi noi toţi ar trebui să tăcem ca porcu-n păpuşoi?

  Am făcut un gest care se cerea:
  1. i-am spus că mă simt ofensat
  2. i-am spus că nu încurajez nici un fel de extremism, nici veerbal nici de altă natură.
  3. i-am spus că Cel împotriva Căruia este îndreptată batjocora trăieşte. Atît!
  4. … m-am gîndtit că poate nu ştie aceste lucruri… 🙂

  Pety, ai observat bine, Dumnezeu are răbdare, pe Goliat l-a lăsat destul pînă să vină David.
  Probabil pe asta se bazează şi Cezar cînd spune că am rămas în urmă cu un testament 🙂

  CAtalina, Isus nu răspunde cu iubire „pînă la capăt”. Aici te rog să fii atentă. Scriptura ne spune că a venit o dată ca Mîntuitor, acum va veni ca JUDECĂTOR.

  Mă tem că cei care văd două testamente, unul al unui Dumnezeu rău, sîngeros, celălalt al unui Isusuţ roz-bombon, iubitor şi împăcăcios, sînt în plină erezie.

  Această erezie se numeşte Marcionism. Lui Marcion i-a trecut prin cap chestiunea asta.

  Isus nu este chiar aşa de blînd pe cît îl descrieţi.


 53. Nu tin sa se roage nimeni pentru mine. As prefera sa nu se ia nimeni de mine (sau de altii ca mine) fiindca nu cred in Dumnezeu. Cred ca e vorba de o optiune personala, la urma urmei. Si inca un lucru pe care nu pare ca l-ar fi sesizat nimeni dintre prea-cuviosii comentatori anteriori: CPB-ul a postat respectivul filmuletz pe blogul lui. Al LUI! Daca voi, crestinii, imi umpleti zi de zi wordpress-ul cu stiri despre decesul unui securist (si-i treaba voastra, ca o faceti pe blogurile voastre!), de ce n-ar avea voie si CPB-ul sa scrie despre ce vrea, pe blogul LUI? Aud?


 54. Horia dragă, aici nu ne poţi opri, dacă cineva vrea să se roage pentru tine n-ai cum să-l opreşti.
  Încă nu s-a inventat chestia asta în nici un tribunal din lume…
  Poate că va fi un precedent şi pentru chestia asta.

  Da, sînt de acord, este o opţiune personală. CPB face ce vrea pe blogul lui, aşa cum şi noi am făcut ce-am vrut cu „moartea domnului Dugulescu” pe blogurile noastre, aşa face şi CPB pe blogul lui.

  Atunci nu înţeleg de ce toată blogosfera s-a inflamat că ne-a murit un om, aşa cum a fost el… şi a fost un bocet colectiv pe blogurile NOASTRE PERSONALE! Aud?

  Corect ce spui tu, dacă eu reacţionez cum vreau eu pe blogul meu la ce face CPB pe blogul lui, al meu este personal, al lui este personal.
  El a scris o chestie pe blogul lui personal, care mă afectează pe mine personal,
  eu am scris pe blogul meu personal o chestie care se pare că nu-l afectează personal.

  Totu-i personal, pe blogurile NOASTRE!
  Oricum, că pînă acum am tăcut faţă de tine, bine ai venit pe blogul MEU 🙂


 55. Domnule Horia-Nicola Ursu,
  din punctul acesta de vedere, al credintelor si valorilor personale, n-o sa va deranjeze nimeni. Pacat este doar ca s-ar putea ca, avand aceasta atitudine, pe care n-o condamn, doar o regret, nici EL sa nu va deranjeze paradigma de viata.

  Cat priveste rugaciunea, e domeniul nostru. Daca nu credeti, oricum n-are ce sa va faca rau, nu? La noi, oricum, nu e cu acatiste insotite de blesteme afurisitoare si nici nu se poarta ca e contra teologiei neoprotestante.

  Inca o data va doresc mult succes in cariera, sanatate familiei frumoase pe care o aveti.

  P.S.
  Eu si fratele meu indragim literatura SF, inca de cand eram pustani. SI acum a ramas aceasta pasiune, dar mai domolita putin.


 56. Iertati-ma ca am ajuns si pe aici..
  Oameni buni ma ingrozesc citind afrondurile si limbajul uneori de mahala pe care il folosim noi crestimii in a apara …de fapt ce vrem sa aparam? pe cine vrem sa aparam”Coroana vesnica se acorda celor ce isi termina alergare.. sau au fost”sacrficati” pentru Christos .Tinerei generatii -i place controvesrsa filozofia. Cinste lor Dar daca esti din trupul lui Christos care ar trebui sa fie poztia ta?
  Cu ce suntem mai buni ca cei pe care-i consideram sub standardul de crestin- ziceti=le cum vreti-?Da e blogul meu…dar l-am facut public si oare nu cumva intrand cei „din lume” cum obisnuieste a li se spune vad adevarata fata a nostra?
  Ganditi-va bine ca va faceti publicitate cu buna stiinta…..Sincer imi pare rau pentru tot ceea ce se intampla in baptismul romanesc si de vina sunt liderii care au reusit sa imparta lumea in grupuri de lupta.
  Doamne iarta-ne si umineaz-ne viata
  JS


 57. This is a good one….

  baieti, chiar ati scrantit-o cu unele comentarii…
  Asa se se apara Isus?

  uite un clip bun, tot se alege ceva din asta


 58. JS, dupa ce citesc un text de-al tau parca mi-a dat cineva cu nisip in ochi. Cred ca esti o fire orala si scrisul e pentru tine un accident determinat de nevoia de a ne indruma. Rasar tot felul de semne de punctuatie de unde nu te-astepti 🙂 si am senzatia ca merg cu ochiul descult pe o miriste de text.

  Omule bun, mai bine spune-i ceva lui Horia-Nicola Ursu, ca-i mai raulean, el e cu ruptu si alte alea, el e necredinciosu; apoi treci la noi daca zice ala ceva rau de tine, daca patesti un „afrond” 🙂 si o rezolvam din limbaj! 🙂


 59. Buna seara.
  Nu-mi dau numele deoarece consider ca nu trebuie sa se stie cine sunt ci conteaza ceea ce trebuie sa se invete din ceea ce zic.
  De cateva zile urmaresc ce se scrie, fara sa analizez foarte atent..din ce cauza? fiind ca nu conisder ceva ziditor…
  Domnule Patratosu, daca asta este o atitudine care sa ajute pe cineva, sa-l ridice, sa-l pocaiasca puteti continua tot asa, dar daca nu, as sta si as regandi ce se face pe blog. Se vorbeste fratii? Se incep certuri? Ce se face?
  Domnu sa ne dea intelepciune!!!


 60. T.B. daca nu-ti dai nume de unde stiu eu ca esti frate cu mine? Explica-mi: cum se face ca toti agramatii sunt moralisti? Asta-i fraza ta, nu? „Se vorbeste fratii? Se incep certuri? Ce se face?” Poate doar asa sa mai spuna lumea ca suntem inculti, nu?


 61. catalina.george@:
  http://romoflorin.wordpress.com/2007/09/19/dumnezeu-iubeste-pe-pacatos-oare/


 62. […] este invadat de tot felul de credinciosi: patratosu scrie despre baptistii lui, uitand ca de fapt el nu are nimic de-a face cu noul testament, el este […]


 63. In ceea ce priveste cartea Versetele Satanice nu stiu de ce toata lumea o batjocoreste, la urma urmei e o carte foarte buna, apreciata de critici, iar cu filmuletul din postul respectiv nu are nici o legatura.Cartea e o capodopera, pe cand respectivul film e o gluma proasta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa il condamnam pe Cezar deoarece l-a postat pe blog. Ceva imi spune ca inca e la moda cenzura in Romania si in curand va fi si Inchizitia.


 64. Suntei incredibili cum stiti sa citati toate prostiile din biblia asta. sunteti incedibili cum nu credeti in sf parinti desi daca aveti o blibile de la ei o aveti. suntei incredibili cum puteti sa credeti ca acestea sunt cuvinetel lui dumneze. Ati citi maca o singura data Voltaire. La 1700 omul asta demnostra ca dumnezeu era si prost geograf si prost istori. pentru ca confunda multe lucruri.
  Este incredibil cum o imagine poate sa va trezeaza atatea rebufniri. Filmul era mishto.


 65. Patratosu:
  „Catalina George,unde vezi extremism, violenţă, blesteme pe aici?
  Nu se compară cu cele de acum cîteva zile după moartea fr. Dugulescu, cele rostite împotriva mea şi a lui Mitrofan.”
  Vad acolo unde il folosesti pe dumnezeu tau pentru a ameninta in numele lui. Eu una n-as fi in stare niciodata sa fac asa ceva. Toate astea imi seamana, da, cu perioada apuse deja din trecutul crestin. Dar cum religia ta si a altor postatori de aici, din cite am inteles, adica baptismul, este relativ noua ca miscare comparativ cu, sa zicem, catolicismul, poate chiar ca se apropie firesc, natural, de vremea exceselor. Atunci cind entuziasmul inceputului si suflul noului s-a cam stins in practicanti, dar face loc dogmatismului si dorintei de a-si compensa lipsurile trairii in vehementa exterioara. Nu stiu daca asta e in cazul tau si a altor postatori de aici, dar si religiile traiesc si trec prin anumite faze.
  Nici Iisus nu iubeste pina la capat? Ce grozavie imi zici, Patratosule. Atunci, dragi mei, lasati-ma sa cred ca s-a ales praful, ca toata chestia asta cu dumnezeu si mintuirea lumii e propaganda sociala, e o chestie psihologica care sa ne impedice sa ne sinucidem etc etc etc.
  Voi puteti crede in ce dumnezeu vreti. Cel pe care Il stiu eu S-a coborit, S-a facut om si i-a mintuit tocmai pe cei care l-au batjocorit. Si nu i-a amenintat si nu le-a zis „lasa ca vedeti voi, ajung eu inapoi in rai si atunci sa aveti grija cum treceti strada”.
  Stau si ma uit cum poate fi totul rastalmacit doar pentru a avea dreptatea de partea ta. Doar asta am impresia ca conteaza.
  Patratosule, tot nu mi-ai raspuns daca, inainte de a posta aici despre motivele lui Cezar, ai incercat sa discuti cu el in particular, calm si deschis, despre tot ce ai scris aici.
  Totodata, vad ca nu ai nici un cuvint de spus impotriva jignirilor postate de unii pe blogul tau. Ei sint de iertat, probabil, pentru ca or fi si ei tot baptisti. „Cu masura cu care masurati vi se va masura” – asta oare cum o putea fi talmacita ca sa aiba dreptate tot cei care spun ca Dumnezeu nu iubeste pina la capat?
  Oare cum o fi sa te simti ales? Oare cum mai poti fi umil stiindu-te ales, stiindu-te mai presus de ceilalti? Asta in loc de concluzie.
  Noapte buna.


 66. erata: entuziasmul si suflul … S-AU cam stins. E tirziu si va rog sa-mi scuzati greselile de tipar.


 67. Catalina, sa stii ca la noi, evanghelicii, e cu D nu cu d in fraza: „…ca toata chestia asta cu dumnezeu…” 🙂
  Si tot la noi, Cezarica MInte Mica e cu c nu cu C 😉


 68. explicatie pentru toti cei care vor sa inteleaga doar ce le convine: am scris „dumnezeu” cu „d” mic atunci cind vorbesc despre ideea de dumnezeu din mintea altora, aceea in care eu nu cred.
  Dumnezeu este Unul si este mai presus de orice credem noi despre El.
  (poate acum intelege si rasvan si se poate duce linistit la culcare, ceea ce eu chiar fac).


 69. Doamne feri`!!! …m-am ‘plimbat’ umpic prin articolele de pe bloguri care ataca reactia asta fata de filmuletul ala… si m-am ingrozit….pe langa faptul ca multi is niste ignoranti care nu au alta treaba decat sa dea si ei cu parerea despre ce zice unu si altu, multi habar n-au cu ce se ‘mananca’ crestinismul… deci nu pot sa cred… si se mai si dau unii mari cunoscatori de … nu stiu ce anume ca din ce spun numa asta nu se vede

  sunt totusi curioasa ce inseamna pentru respectivii Dumnezeu, si ce anume cred ei legat de El….fiindca ma cam indoiesc de faptul ca ei chiar cred in El si cred ce spune Biblia…bine ca stiu sa arunce cu chestii incolo si incoace si sa se bata ei cu ‘caramida’ in piept

  Doamne lumineaza-ne`!!…ca altfel.. 😐


 70. Catalina, in fraza ta, pe care o redau:

  „Atunci, dragi mei, lasati-ma sa cred ca s-a ales praful, ca toata chestia asta cu dumnezeu si mintuirea lumii e propaganda sociala, e o chestie psihologica care sa ne impedice sa ne sinucidem etc etc etc.”

  cred ca Dumnezeu e cel cu mantuirea, deci e cu D, nu cu d.

  Cand spui dumnezeul popoarelor, dumnezeul orhideelor, e cu d, ca si in „oameni fara nici un dumnezeu”, cum e in cazul lui cezarica, tot d este! 🙂

  Stii care ar fi poanta noptii tale? sa visezi clipul si sa te superi pe cosmarul ala de om, c e z a a a r… 🙂


 71. @patratzos: merci de gazduirea opiniilor. just for the record: nu m-a deranjat citusi de putin ceea ce ai scris tu. ceea ce ma deranjase a fost c-ai ingaduit proferarea de amenintari la adresa CPB-ului. nu-i deloc o atitudine specific neoprotestanta 🙂


 72. intrebare retorica: exista un dumnezeu al ateilor? 🙂 as raspunde da, si iata de ce: pentru un ateu (cum sint si eu), soarta e exclusiv in miinile proprii. prin urmare, citi atei, atitia dumnezei. logic, nu?
  dar un echivalent al lui jesus sau al profetului musulman? hmmm… richard dawkins? 🙂


 73. Mari (cezar asta a starnit sexul frumos),

  Indoieste-te, pentru ca ‘omul e o trestie ganditoare’. Apoi, dupa ce te-ai plictisit de indoit- dezdoit, poate ne explici de ce folosesti diminutivul cand vorbesti de clipul ala jegos, zicandu-i „filmuletul” si promit ca vorbesc cu baietii si cat ne vorbesti tu, noi n-o sa ne mai „betem cu caramida in piept”, vrei?


 74. Horia Nicola Ursu, daca eu i-am spus acelui organism multicelular sa se fereasca de explozie, implozie, smoala, inecare in lacrimi si Alesd inseamna ca l-am amenintat? 🙂

  Mai Horia, tot stand voi, ateii, cu destinu’ in mana, nu mai stiti de gluma? 🙂

  Tu n-ai vazut ca s-au repezit toti la voi cu rugaciunea, cu versetu? Nu ziceai tu ca ti se rupsese spontan? Si daca-ti spunea nenea Iancu ca esti ‘magar si lipsit de maniera’ nu te suparai, dar daca unul de-al nostru, bisericos, ti-a dat de inteles ceva asemanator, vii acum si zici: ati amenintat cu masina, cu tractoru, cu toaca pe CPB…

  Stiti ce cred eu ca v-a suparat pe voi, pe tine, pe Catalina? Faptul ca prostul asta a discreditat prestigiul unei reviste destepte la care lucreaza, prin gusturile dubioase pe care le are in timpul liber iar Patratosu, citit ‘la greu’, l-a facut cunoscut, mult prea cunoscut.

  Pentru tine am sa ma rog si eu, HNU! Ai contributii exceptionale in domeniul literaturii SF, de-aia! 🙂


 75. am incurcat-o. de-acuma toata suflarea o sa roage pentru mine, doar-doar oi regasi dreapta credinta, n-o sa mai cred in mine insumi. keep trying.
  cit despre amenintari, in gluma sau in serios, nu le gust. nici macar atunci cind sint adresate celor pe care ii stimez si nu mie. nu gust nici limbajul pamfletaresc plin de epitete folosit de unii dintre cei care comenteaza aici. mi se par la fel de nocive si demne de dispret ca si agramatismul, de pilda.


 76. Horia, de ce pierzi vremea? Eu voiam să intervin de mult, să invit pe prea-cuvioşi să-şi măsoare lungul silabelor legate de viaţa şi activitatea lui CPB – pe care numai nişte încuiaţi cu 80 de rânduri de chei sunt în stare să o evalueze după un singur filmuleţ luat de pe youtube, apoi mi-am dat seama : nu are rost. Unii, dacă nu au un diavol de blestemat, nu sunt suficient de sfinţi.


 77. Rasvane si Cristiane (ca te cheama ca pe mine si pe fratele meu impreuna) ma bucura un indragostit de Hristos si de limba romana in acelasi timp. Mai rar asa specimen ca mata. Da-i ‘nainte!

  Horia. Iti impartasesc repulsia fata de agramatism, dar uneori scriem prea mult si prea repede. Permite-mi un raspuns de crestin (nu-mi place termenul neoprotestat pentru ca nu-i 100% corect istoric) la chestiunea cu dumnezeul ateilor. Ai dreptate: toti avem un dumnezeu – unii pe Cel al Bibliei, altii pe cei pe care ni-i facem noi. Chestiunea pleaca de la implinirea unei nevoi: fie vrei sa-ti implinesti nevoile personale simtite si atunci iti inventezi dumnezei care fac pentru tine treaba asta, fie iti insusesti pozitia Bibliei fata de nevoia reala a omului, aceea ce salvare dintr-o situatie de care de cele mai multe ori nici nu e constient si atunci, in mod inevitabil, te indrepti catre Dumnezeul Scripturii. E o problema de optiune si de dezvoltare spirituala personala. Cu drag.


 78. Da, am văzut comentariile tale, Florin, însă cred că Dumnezeu ne învaţă să îi iubim şi pe vrăjmaşii Lui, mai ales dacă aceşti anu ştiu ce fac.

  Eu cred că Cezar a făcut-o din inconştienţă, nu din rea voinţă, cel puţin nu am probe contrarii acestui lucru. S-a jucat. Datoria noastră este să îi arătăm ce a făcut şi să îi arătăm dragostea pe care Însuşi Cristos i-ar fi arătat-o unui batjocoritor fără cunoştinţă.

  Alceva este cu cei care cunosc despre ce este vorba… acolo e cu totul altceva.

  Corect, Tribanp, cartea este un roman bine scris, deşi tot ofensator, spre desoebire de piesa domanei Mungiu care este şi prost scrisă… fără pic de talent dramatic…

  şi mai este o diferenţă. Mahomed este mort, Isus este viu!

  Draga Catalina,
  1. Nu il folosesc pe Dumnezeu pentru a ameninta in numele Lui. El insusi ameninta, de asta am dat citatele din Scripturi. Vrei să încerci un experiment ca Cezar? Nu te sfătuiesc..

  2. Nu moderez comentariile, nici cele impotrvia mea (spre deosebire de Cezar, i-am scris intr-un comentariu la raspunsul lui ceva si l-a sters) nici celelalte. Aici este un spatiu in care regulile de expresie sint minimale. Atit timp cit nu injuri de mama si de Dummezeu…. aproape orice intra… uita-te mai sus, vei vedea dovada.

  3. Problema lui Cezar este ca nu stie ce face. Am incercat sa ii spun ce face.

  4. I-am scris si pe blogul lui, dar jignirea adusa comunitatii crestinilor nu a fost una in particular, in privat, ci una publica. La jignire publica se raspunde in public. La una privata, in privat.

  Mari, Cezar a vrut experiment, asta a avut.
  reactia pe bloguri la reactia mea nu arata nimic altceva decit cultura crestina de care se bucura generatia mea si a ta.

  Cam asta stim noi despre Dumnmezeu, despre Cristos si ne mai numim cu tupeu o ţară creştină de 2000 de ani?

  Sîntem o ţară atee fără să fim obligaţi ca albanezii!

  Horia, nu l-am amenintat pe Cezar!!! Repe! Nu l-am amenintat,

  Cînd un copil se joacă cu focul sau cînd ia un cutit în mină, nu îi explici de ce nu este bine ce face?

  „Ai să te tai, ai să te arzi… ai grijă.. „ameninţarea nu stă în gura părintelui ci in puterea focului şi în tăişul cuţitului… Horia!

  CAm asta am încercat eu să fac.

  Vorba cuiva: Dumnezeu însuşi e Ateu! Învaţă de la El! 🙂

  Horia, chiar ai încurcat-o dacă începe lumea să se roage pentru tine 🙂


 79. E intr-adevar ingrijorator. Fara pretentii de mare cunoscator, insa privind din perspectiva biblica, incepand de la punerea micului videoclip, pana la cuvintele aruncate fara teama a unora, si atitudinea neasteptat de murdara a unora care pretind ca il cunosc pe Cristos, nu face altcceva decat sa confirme ca toate aceste reactii sunt din parte unora ca nu il cunosc pe Cristos.
  Nu poti sa injuri si sa fi spiritual, nu poti sa judeci si sa fii smerit, nu poti sa pacatuiesti si sa ramai neintinat.
  Imi place atat de mult sa spun: fiecare sa se cerceteze pe sine inainte lui Dumnezeu.


 80. Nu l-ai amenintat tu. L-au amenintat comentatorii tai, iar tu ai tolerat asta. Mi se pare suficient de grav.


 81. tara crestina? nu, tara cretina!


 82. Da Marius si eu cred la fel desre Cezar se joaca. Insa nu este scuzabila joaca. Noi trebuie sa reactionam fata de oamenii care lupta impotriva lui Hristos dar si a duhului care se foloseste sporadic de anumiti oameni, vezi cazul lui Petru si Isus, Pevel si Elima, etc. Nu ma refer la ura, ci la prudenta.


 83. Horia-Nicola Ursu, te rog sa-mi acorzi un strop de atentie:

  In ce ma priveste, am considerat ca aratarea care se zvarcoleste spasmodic in clipul acela seamana, in gesturi, cu un homosexual. Sodoma a fost, din Biblie, patria lor. Dumnezeu a pedepsit Sodoma. Cercetarile relativ recente au avansat ideea ca distrugerea s-ar fi putut datora unei explozii de putere atomica sau chiar a unui soi de implozie. Terenul de acolo este bogat in asfalturi.

  Cu alte cuvinte, ‘imprecatia’ a fost o figura de stil, nu o amenintare: homalaul va primi din partea lui Dumnezeu ceea ce a primit Sodoma… smoala, implozie, explozie 🙂

  Despre inecul in lacrimi cred ca nu mai e cazul sa comentez.

  Alesdul insa este o arma despre care nu vreau sa-ti spun pentru ca se mai lucreaza la ea 🙂

  Horia, tara nu e nici crestina, nici cretina. Eu spun ca e fata buna ca nu ne inghite pamantul ei nici pe mine, nici pe tine, la cate aiureli spunem amandoi uneori. 🙂

  Observ cu bucurie ca discutia aluneca spre toleranta/intoleranta, dinspre kitch spre idee.


 84. … Kitch-ul fiind clipul ala, evident!

  Romoflorin, s-a jucat pe strada web 2, de acord cu tine, dar pe strada, ca pe strada, mai pune unul piedica, se mai foloseste unul de idee ca de pumn, se mai roaga unul, altul mai cade si i se rupe si sar ai nostrii sa-i spuna ca de ce zice ca i s-a rupt 🙂 Daca nu e cuminte si se teme de „golanii baptisti”, stie adresa: tusti in bratze la mama Catalina. 🙂

  Eu zic ca victoria e de partea noastra 🙂


 85. @rasvan: fie cum spui tu 🙂


 86. Horia: e si cum spui tu 🙂


 87. Dar de cand comentatorii sunt ai cuiva. Nu tot ce se asociaza se si aseamana. De ce sa incepi sa devii subiectiv cu privire la unii, cand poti fi subiectiv doar cu ideea in sine?


 88. rasvan: cauta-ti alta mama, Catalina nu poate fi mama nimanui. Are alte lucruri mult mai importante de facut decit sa supravegheze baietei nabadaiosi ca tine.
  Bine c-ati dat mina si v-ati impacat. Parca nu mai sinteti asa incruntati de sa se sperie si copiii de voi. Asta apropo de mame. Poate v-o fi si voua dor de mamele voastre, va inteleg.


 89. Patratosu: acum incepi sa ghicesti ce vreau eu?
  Experimentele mele sint de alta natura, multumesc. Si nu sint pentru tine, cu siguranta.
  Imi pare rau ca suspiciunea te face arici si la adresa mea. La fel ca pe altii de aici. Cind eu una n-am spus nimic rau despre vreunul dintre voi.
  Mi-am exprimat doar credinta mea si dezamagirea proprie. Chiar asa, ce va doare pe voi de dezamagirea mea?
  (care intre timp a si trecut, apropo. starile negative e mai bine sa ni le scoatem cit mai repede din noi. fie ca-s lesinate, fie ca-s belicoase).
  Seninatate si iubire va doresc tuturor.


 90. Catalina, am folosit numele tau in ultima fraza in speranta ca vei reveni 🙂 sa-mi pot cere iertare pentru mojiciile pe care ti le-am spus ieri. Am fost pe blogul tau si marturisesc ca arati si scrii altfel decat am crezut eu. E frumos pepenele tau galben! 🙂


 91. Sa stii ca mojiciile alegi tu sa le spui si nu poate fi vina altuia pentru ce faci tu.
  Oricum, multumesc ca ai fost pe blogul meu.
  Daca vrei tu, te iert. Oricum, deja pari sa ai o dispozitie mai buna astazi si asta conteaza.


 92. Horia, am tolerat aşa cum am tolerat şi porcăriile împotriva mea. Am fost onest, zic eu, în afară de cei care au sărit cu totul calul.. am lăsat on line şi cele împotriva mea şi cele împotriva lui Cezar,

  vorba Scripturii, „iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi”.
  N-am lăsat nimic asupra lui din ce n-aş putea încasa eu!

  CAtalina si RAsvan, slava Domnului ca v-aţi împăcat. Catalina unde vezi tu că m-am făcut arici?


 93. @patratzos: enfin, e optiunea ta. mie nu mi se pare ok si as zice ca nu-i ok (si nici crestineste!) sa tolerezi o amenintare la adresa aproapelui tau. dar, la urma urmei, am spus-o chiar eu: traiasca libertatea de expresie. gura lumii sloboda 🙂
  iar cu asta, pentru mine subiectul e incheiat.


 94. Creştineşte, Horia, este să îl iubesc pe el cel puţin la fel de mult cît ţin la mine!

  Cam asta se întîmplă! Ce rabd eu rabdă şi cei mai buni prieteni ai mei!

  Cezare, rezistă băiete, ai tăi trag parcă mai tare un piculeţ…..

  Vrei să te convingi, Horia… că tot se dezbate subiectul micii nostre încăierări pe alte bloguri..


 95. sincer? nu, nu vreau sa ma conving. mi-e lehamite deja de aceasta flama inutila.


 96. Ok, şi mie!
  Acum încerc să mă culc odată cu găinile, să văd dacă îmi reuşeşte,
  se pare că găinile reuşesc pentru că au orbul găinii şi pentru că au loc mic pentru creier, oboseşte repede şi trebuie odizhnit repede,

  îmi recomandaţi o lobotomie, ceva? Aud? vorba ta! 🙂


 97. lobotomie? why? poate faci un ou pina miine! 🙂


 98. Horia, mai bine da Marius cloaca afara si scapa si de grija cu ou, nu?


 99. Oul dogmatic! 🙂


 100. rasvane, tu chiar numa’ la mutilari te gindesti?
  @patratzos: tu ai zis-o, nu eu! lol


 101. Cand nu ma rog pentru tine, da, Horia! 🙂


 102. lol


 103. Marius, abia acum am găsit că mi-ai răspuns… 🙂 Deşi am căutat. Am crezut că ai preferat să nu. Of, că o crescut iarba bine p’aci.

  Ce să zic, nu mai reiau, că am văzut şi reacţia ta pe celălalt blog şi apreciez.
  Ce consideram eu era că tu nu ai trecut deloc nepăsător pe lângă şi că ai luat atitudine.

  A fost scatoalcă?

  şi apoi să revenim la oile noastre. pardon, găinile noastre.


 104. draga CAmix, asta este, cînd reacţionezi poţi fi interpretat greşit.. este preţul… am mai discutat despre reacţie sau să treci pe lîngă fără să îţi pese în contextul fazei de la REal…

  După cum ştiţi deja… la faze din astea mă abţin greu.. 🙂


 105. […] ianuarie 12, 2008 Oo, minunata lume noua! Posted by machiavellian under bataia de joc, filipice   Era o data ca nici-o-alta-data, pe taramuri greu de localizat cu precizie, o tara minunata. Si numele acestui loc de basm era blogosfera romaneasca. Minunea acestei tarisoare era ca oricine putea emigra in ea foarte usor, doar din spatele unui calculator si dupa un chestionar de 30 de secunde. Era un areal magnific in care Iisus ii iubea pe toti. […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: