h1

„Ştiri” pentru …. români…

ianuarie 9, 2008

Ştirile pentru români sînt altfel făcute decît ştirile pentru alte popoare şi neamuri care trăiesc pe suprafaţa pămîntului.

Nu ştiu cum sînt făcute ştirile pentru indieni, spre exemplu, cu cîntece din alea ca în filmul ăla „O floare şi doi grădinari… „.

Oricum specialiştii în marketing de la tembeliziunile  noastre sînt foarte isteţi, foarte pricepuţi. Pînă şi TVR-ul face cum zic ei.

Care-i metoda?

Să oferim publicului ceea ce e pe „stilul lui”.

Despre ce vorbesc?

Urmăriţi cu atenţie un jurnal de ştiri, hai să luăm ProTV sau Antena 1.

Veţi observa următoarele trăsături:

1. Spectaculosul primează în defavoarea esenţialului. Dacă avem în aceeaşi zi moartea unui lider politic internaţional (Benazir Bhutto, spre exemplu) şi o bătaie în Bolintin vale care s-a lăsat cu un cuţin înfipt în capul vreunui golan, prima ştire este cuţitul înfipt în cap.

2. Accidentele rutiere sînt grupaje consistente. Dacă prindem şi rudeniile care ajung la locul accidentului şi se iau cu mîinile de cap este bine, mai bine, face audienţă.

3. Detaliul este exploatat la maxim. Se iau interviuri de pe la toţi martorii pentru a afla cît mai multe versiuni. Nu ştii dacă să rîzi sau să plîngi. Uneori am impresia că realitatea copie Divertisul. Am impresia că oamenii ăia se uită la show-ul cu pricina şi îi imită pe băieţii de la Divertis.

4. Orice poate deveni o ştire, dacă intervin pompierii, armata şi dacă sînt folosite avionele sau elicopterele din dotare, pentru a ridica imaginea instituţiilor cu pricina. Dacă a rămas o pisică agăţată într-un copac, intervin pompierii şi un sergent obosit povesteşte aventura. La fel şi cu un cîine rămas pe un bloc.

5. Pentru fiecare ştire din asta există trei etape: ştirea pe scurt, cu imagini de la faţa locului, apoi, reporterul care vine cu alte „detalii” şi comentează într-o altă „fereastră” evenimentele, apoi alte imagini de la faţa locului… rulate într-un anumit mod.

6. Rulate cum? Pe muzica de la Gladiotorul, spre exemplu, dacă mai este prinsă şi vreo femeie plîngînd după casa inundată, este mai bine. SE pune muzica în background şi imaginile sînt reluate. Dacă mai este puţin sînge şi creieri împrăştiaţi pe jos… „ah, ce păcat… ăştia de la CNA nu ne lasă să punem imagile neprelucrate…” , dar nu-i nimic, focalizăm!

7. Imaginile sînt reluate cu încetinitorul… şi de mai multe ori în reluare. Vă rog să îmi spuneţi şi mie, unde aţi mai văzut la vreo televiziune serioasă imagini reluate  cu încetinitorul şi pe muzică? Ce-i asta? Documentar artistic? Film?

8. Evenimentele politice sînt tratate în grabă şi în dispreţ faţă de auditor. Scrisoarea dintre Călin Băsescu şi conflictul cu Traian Tăriceanu sînt tratate foarte expeditiv la „şi altele”, aproape de sport şi vremea.

9. Cometariul şi analiza politică? Doar dacă se poate dramatiza şi exagera pe marginea evenimentelor. Oricum faptul că un italian s-a tăiat cu un ciob în aeroportul Otopeni este mai important şi trebuie analizat în contextul crimelor românilor din Italia, nu?

10. Dacă nu este de ajuns de multă „doinire” şi „lăcrimi” mai adăugăm serialul „Ce mai face copilul tău?” şi „Azilele de bătrîni”. N-am nimic cu anunţurile de binefacere şi altele ca astea, dar… trebuie să ofere newness, nu? în primul rînd. PEntru restul se pot face emisiuni specializate în locul atîtor show-uri de doi bani.

şi mai am, dar îmi creşte pulsul…

Care-i esenţa? Bloggeri, în voi stă viitorul! Dacă tot aflăm ştiri atît de „personalizat”, „dramatizat”, „doinit” şi pline cu lăcrimi şi oftaturi de gospodină, atunci, dacă cineva se pricepe să facă odată un blog de ştiri „serioase”, profesionist redate, comentate, fără muzici şi imagini în slow down şi în reluare.

Altceva: dacă asta gîndesc cei de la birourile de marketing de la televiziunile cele mai vizionate din ţară, s-ar putea să aibă dreptate cu ceva…

Este ceva în noi care cere astfel de … „pove-ştiri” …

Ce?

43 comentarii

 1. nu sunt ‘fan TV’, dar in perioada anului nou, schimband canalele am dat de un canal ce isi facea reclama la seara de revelion…si ideea era de genu` ‘cum isi petrece un roman serios revelionul? In bãscãlie`!’ …si asta prezentau…pentru ca asta devoreaza oamenii

  scopul televiziunilor comerciale: rating. de-aia vor sa dea lucruri pe care sa le ‘devoreze’ (sau ‘digere’) lumea…asta vrea sa vada lumea, asta primeste.

  si la fel si in advertising..sunt umpic familiara cu domeniul (defect ‘profesional’) si, din pacate, la fel trateaza oamenii modul in care isi fac publicitate…de ce? fiindca vor sa se adreseze ‘maselor’ – sa priceapa tot prostu` – (ceea ce e una dintre cele mai mari greseli)


 2. wow, mare dreptate – eu unul nu am mai vazut o stire de cativa ani ( poate doar asa in treacat ca am dat cu ochii de „tembelizor”), ce folos? Cu ce ma incalzeste ca se bat vecinii cu sapele? Sau ca Becali si-a botit masina.


 3. Marius, adauga sanii prezentatoarelor: rotunzi, ovali, mari, mici- nu conteaza, totul e sa fie pe jumate’ la vedere. Sa vada poporu cum se umfla de mandrie pieptul cucoanei cand scot aia calu din canal! 🙂


 4. ce pot sa zic…, maica-mea a ajuns sa creada ca e chiar atat de rea lume cum o arata la stiri si dupa ce se lasa seara nici macar nu mai iese afara…
  intr-un fel… cred ca noi facem stirile….
  daca ne-am coaliza o tara intreaga sa nu ne mai uitam la stiri pana nu zic si ei ceva adevar decent, in mod special adevar si foarte important, sa nu fie cosmetizat:)… nu ar avea ce face decat sa schimbe rubrica…
  desi ar fi fain daca in loc sa se bata in piept ca ne aduc stirile de la ora 18, sa zica ca urmarim reality-show-ul sau serialul tragico-comic al adevarurilor mizere….
  detalii, detalii…


 5. tragico-comic.. am urmarit un reportaj legat de cum s-a rupt o roata la nush ce avion… si reporterita-anchetator atata a insistat pe tipu care raspundea la intrebari pana la sfarsit asta zice verdictul:” ar fi putut ajunge la explozie” parca si vad cum au crescut ochii reporteritei de satisfactie ca si-a atins scopul:D
  detalii… detalii…


 6. incet incet lumea se indreapta spre internet ca si sursa de stiri 🙂 …fiindca acolo fiecare poate citi ce il intereseaza fara sa fie nevoit sa ‘inghita’ automat ce i se zice…poate ca nu sunt reportajele asa de ‘artistic’ facute insa pana la urma nu e important faptul ca pe fondul unei stiri despre razboiu sunt acorduri de SOAD, ci continutul stirii conteaza

  si apropo de bloguri, sunt cateva care prezinta evenimente actuale din politica, economie etc., dar pe blog nu poti sa prezinti stiri din fiecare categorie. eu raman tot la ‘presa online’


 7. Relevante observatii Razvane. Din pacate Marius nu a observat asta :):)
  Totusi -ar trebui adaugat la punctul 11. 🙂


 8. Marius, iti scriu aici chiar daca nu are legatura cu blog-ul tau. Multumesc pentru ca mi-ai raspuns. Sper sa incep cartea in cateva saptamani, si tati deja mi-a dat o parte din dosarul lui tataie de la securitate. Si i-am trimis ceva lui tati ca sa il inregistreze pe tataie, sa am povestea lui, pentru ca asta este cea mai importanta. Din pacate nu pot pleca din America sa pot vorbi cu el fata in fata, desi imi doresc asta foarte mult. Vreau ca David sa ii cunoasca si el pe tataie si mamaie. Ma rog ca Domnul sa imi ingaduie sa ii mai vad macar o data inainte sa ii ia acasa.
  Am vazut pozele cu Neriah si Lucas, au crescut atat de mult! Frumosi, ca mama si tata. Transmite-le dragostea mea, te rog. Cam atat de pe aici. nepoata


 9. Adevărat…

  Privitorul deschide ochii şi înfulecă fără să gândească lucruri gata mestecate (poate… gata digerate…) venind de pe canal.

  Şi e deştept şi informat… Ştie câţi oameni au murit în atentate săptămâna asta, e la curent cu accidente, incendii, prăbuşiri de avioane, crime, cutremure, sport, cu ce mai prezice doamna Omida şi… bineînţeles Elodia… 🙂

  Tot el află şi ce asteroizi vor lovi Pământul în 20XY (x şi y luând valori random între 0 şi 9)…

  Ce să mai zicem despre reclame?
  Reclama e ceea ce te face să cumperi (să foloseşti, etc…) lucruri de care nu ai nevoie.
  A văzut cineva reclamă la cartofi?


 10. si ne mai intebam de ce suntem un neam de plangaciosi si morocanosi si ciudati si ce mai vreti voi!
  suntem asa cum ne prezinta stirile, ca daca ne-ar da si lucruri bune si frumoase, altfel am incepe ziua, altfel am stii sa apreciem lucrurile bune si frumoase.
  dar tv-ul e un mod de manipulare si cineva vrea sa ne faca un neam de accidente, incendii, prăbuşiri de avioane, crime, cutremure, batai,etc.
  si cand ma gandesc ca dau 20/luna pe tzeapa aia de protv intl…


 11. Televizorul este o „scula” de facut banii si de promovat „agende” atat.
  De ce asteptati mai mult? De ce stati in fata lui si asteptati ceea ce nu poate da? Aceasta este adevarata intrebare…

  Data viitoare cand stai in fata lui vezi daca: 1. Te inchini. 2. Dormi. sau 3. Te stingi.
  Propun sa il „stingi”


 12. draga Mari, tocmai asta întrebam eu, de ce oare vor românii să vadă numai asta, crime, violuri, feţe plînse, ciocane în cap, accidente.
  Un prieten american, care înţelege şi româneşte, duopă ce s-a uitat la ştiri împreună cu mine, mi-a spus „nici nu mă mir de ce sînteţi atît de deprimaţi şi încruntaţi ca popor… „.

  Ştirile voastre caută tot ce este mai rău şi mai deprimant în ţară, nici o veste bună.

  Da, rasvan, asta am uitat, voit! 🙂 că nu m-am uitat!

  Printrenori, exact, aud deseori argumentul ăsta: nu mă mai duc acolo, ce n-ai văzut la ştiri?

  Goodpoint, Printrenori, uite asta am uitat, ştiriştii ne prezintă CE S-AR FI PUTUT ÎNTÎMPLA ÎNTOTDEAUNA, Nu numai ce s-a înîmplat. Dacă o maşină a lovit o ţeavă de gaz… ar fi putut exploda tot cartierul… etc.

  MAri, o bună aleger, eu citesc hotnews de obicei, şi uneori 9.am.

  Multumesc, Rebeca, mă rog pentru tine să izbîndeşti în scrierea cărţii, dacă eşti „de-a noastră” sigur vei reuşi. TRimiteţi-ne şi voi poze cu voi, că vă mai trimitem şi noi cu noi! 🙂

  GhitaB, asta este bună… reclamă la cartofi, am văzut, la cartofii de la MacDonalds, dinsii spun că aceia sint cei mai tari, cei mai buni, cei mai gustosi si crescuti de tarani fara nici un fel de toxină… ţăranii..

  Cae, da, lucrurile din care te hrăneşti te formează, nu?
  Acum nu mai sîntem formaţi de cărţi, ci de ştiri.

  Cornel, îmi place soluţia ta! 🙂
  Eu l-am stins!


 13. Il blamam, afurisim, criticam (pe nea TV-ul), dar tot ne uitam, ca-i frumos si ne place.
  Pana la urma asta vor ei: sa te tina cu fun du-n scaun si ochii holbati, nu conteaza cum reactionezi fata de ceea ce apare pe sticla, atata timp cat nu te smulgi din vraja sau nu schimbi macar canalul.
  Eu am renuntat la TV.
  Sunt diverse alte moduri de a te informa, mai putin toxice.


 14. La noi în casă nu este televizor… Aşa am crescut şi mă bucur pentru alegerea părinţilor mei… În timpul facultăţii stau la un unchi care are televizor, dar eu nu-l folosesc…

  Îmi place ce a spus cineva:

  „Găsesc televizorul foarte educativ… De fiecare dată când îl porneşte cineva mă duc în cealaltă cameră şi citesc o carte.” 🙂

  Şi cărţile sunt mult mai frumoase… Trebuie să încercaţi!

  Am trecut prin cameră pe la unchiu şi se uită la o emisiune tare ciudată (cel puţin pentru mine…)! E una acolo care vorbeşte non-stop şi îi îndeamnă pe oameni să telefoneze să răspundă la ceva întrebări aiurea…
  Mi s-a părut că nu-i prea normală… Sau dacă ea e normală, atunci cine sună e obosit… Sau poate toţi… Poate îmi explică cineva ce înseamnă felul ăsta de emisiune. Prin ce o fi educativă?


 15. Cu PROSTV international esti numarul unu in lume !!!!

  ai vrea tu asta:

  „Care-i esenţa? Bloggeri, în voi stă viitorul! ”

  Patratica, eu cred ca ii invidiezi prea tare pe pastorii aia milionari din America, care au emisiuni de succes la televizor.

  sau asta:

  „Este ceva în noi care cere astfel de … “pove-ştiri” …

  Ce?”

  Este dorinta baptistilor sa-l divinizeze pe Patratica dar din pacate Patratica are doar blog….:-)


 16. Apropo de stiri 🙂 , am si eu una:

  http://clujulevanghelic.ro/2008/01/03/saptamana-de-rugaciune-si-evanghelizare-la-biserica-baptista-nr-1/

  Rugati-va pentru acest eveniment care incepe in seara aceasta la noi la biserica.

  Merci,
  Ionel.


 17. cel mai penibil mi se pare cand dau un accident,sau ceva de genul asta, si il intreaba pe cel care e mai amarat:”ce simtiti acum?”
  Stirile romanesti de la tv sunt asa prost facute(si nu doar stirile) ca am renuntat cu totul la ele.Singura emisiune la care ne uitam e cea a lui Badea, in rest ascultam radio.


 18. Dane, eu ţin televizorul pentru video, mai închiriem din cînd în cînd cîte un film sau, dacă se nimereşte cumva şi se dă vreo ecranizare,… recent a fost Contele de Monte Cristo..

  GhitaB, nu ştiu despre ce emisiuni vorbeţti, eu nu m-am uitat 🙂

  Balaurule, care dintre capetele tale vorbeşte şi care gîndeşte, unul vorbeşte, altul gîndeşte şi toate celelalte dorm, din păcate 🙂
  La noi la baptişti nu se fac sfinţi, cel mai mult se face cîte o laudă mare, dar cam atît.. şi de obicei, pentru că aşa sîntem noi românii, nu ai ocazia să „o auzi” decît la înmormîntare.
  Tine-ţi laudele pentru atunci 🙂

  Da, Irina, am scris despre moartea lui Adrian Pintea si despre felul in care se băga reporteriţa ai lipsită de simţ în sufletul soţiei lui Adrian… Scandalos.

  SAu cînd nu mai ştiu care, la începuturile ProtV-ului a dat ştirea morţii unui aviator soţiei acestuia în direct… toţi reporterii se înghesuiau să vadă cum reacţionează biata femeie…


 19. Ce frumoase ştiri auzeam când eram micuţ! 🙂

  Mă trezeam iarna şi aflam că ninsese…
  Venea tati de prin grădină primăvara şi ne anunţa că albinele ies din stupi la o plimbare…

  „A înflorit cireşul!”
  Apoi: „Au adunat albinele polen”, „Trebuie să scoatem miere”…

  Ştiri despre nişte realităţi pe care le trăiam…

  Dar lumea s-a modernizat… Ce era interesant odată, devine plictisitor… Lumea are nevoie de NOU, cică…
  Ce bine că nu am avut părinţi „moderni”!


 20. De vreo cinci saptamani nu am deschis deloc tv ul si sunt mandru de mine .nu stiu altii cum sunt dar eu luam telecomanda in mana pe la vreo 19 si ramaneam
  C A P T I V vreo 4-5 ore .Acum sunt LIBER
  Merita incercat


 21. Felicitări! 🙂


 22. Ioan Daniel, daca ti-ai pus placa de captura la calculator, nu se pune! 🙂

  Daca te uiti la TV pe internet, iar nu se pune! 🙂

  Daca ti-au taiat aia cablul ca nu l-ai platit, nu se pune deloc. 🙂


 23. Rasvane
  niciuna din variante ….
  Acum ma duc ca vine Iosif Anca la biserica

  Bloguiti in pace o sa ma rog pentru voi toti!


 24. Ioan Daniel, medical vorbind, imunitatea unui organism poate fi considerata corespunzatoare atata timp cat respectivul organism sta in prezenta agentilor patogeni, nu in lipsa lor. Iti recomand sa te mai uiti din cand in cand la televizor, ca nu cumva dupa vreo 6 luni de „post” sa auzi din intamplare o „stire”, de la un televizor „dat drumul” de altcineva, si sa te deprime in asemenea hal incat sa te sinucizi. Exagerez, desigur. Sunt de parere ca „virulenta” televizorului poate avea efecte doar in cazul indivizilor cu un „teren imun” afectat. Adica o personalitate „varza” care poate fi manipulata de aparat.


 25. http://static.scribd.com/docs/3ti7435x178il.txtsau

  Dă clic pentru a accesa 3ti7435x178il.pdf

  Conform scrisorilor pastrate de KGB,
  Lenin a fost homosexual

  Zinoviev catre Lenin: „Te pup pe tine si fun­dul tau marxist”

  Cotidianul bulgar „Trud” publica, intr-unui din numerele sale recente, un articol senzational despre viata amoroasa a liderului revolutiei bolsevice, Vladimir Ilici Lenin. Doctorul in istorie N. V. Sokolov a cautat mai mult timp prin arhivele rusesti, iar ceea ce a descoperit a meritat efortul depus: V. I. Lenin a fost homosexual! Istoricul rus afirma, in baza unor scrisori pe care le-ar fi gasit in arhive, ca amantul lui Vladimir Ilici a fost un lider de nadejde al comunistilor, Grigori Zinoviev. Va prezentam in intregime articolul publicat de Trud”.

  Inainte de a se ocupa de materialele de arhiva, autorul articolului a cercetat cronica oficiala, publicata in editia din 1981 a scrierilor lui V. I. Lenin. Acolo putem citi: „Pe data de 8 iulie 1917, G. Aliluev si Stalin ii insoteau pe Lenin pana la Gara Razliv, unde Lenin s-a adapostit in sura muncitorului N. A. Emilianov. (Autoritatile il cautau pe Lenin, care era considerat un criminal.) Emilianov arendeaza cateva hectare de pamant la 5 km de lacul Razliv si mai tarziu ii duce pe Lenin si Zinoviev la coliba pe care a construit-o singur acolo…” intrebarea este, de unde apare Zinoviev?
  In biografie se spune: „Lenin a avut mult de lucru. A scris articole”. Da, intr-adevar, Lenin a scris cateva articole pentru care i-au fost necesare 5-7 zile. Dar el sta in coliba pana la 5 august. Citim mai departe: „Lenin se plimba, facea plaja, inota in lac, pescuia”. Cu alte cuvinte, Lenin s-a odihnit o luna dupa care a plecat in Finlanda.
  In aceste conditii, ce a facut acolo Zinoviev? De ce au locuit singuri? De ce in biografia lui Lenin putem gasi o sumedenie de amanunte, dar nu citim nici un rand despre coabitarea timp de o luna cu Zinoviev? La Razliv, relatiile dintre cei doi lideri comunisti capata o dezvoltare interesanta. Ei locuiesc singuri timp indelungat si aceasta aduce schimbari. In septembrie, Zinoviev i-a scris lui Lenin, care se afla in Finlanda:
  „Draga Vova! Nu-ti poti inchipui cat imi este de trist fara tine, cat imi lipsesc mangaierile noastre… Poti sa fii sigur, de cand ai plecat nu m-am atins de nimeni. Poti sa fii absolut sigur in sentimentele mele fata de tine si in loialitatea mea. Crede-ma, nu m-am atins de un barbat sau femeie si nu o voi face. Numai tu imi esti apropiat. Vino, nu te teme. Voi pregati totul in modul cel mai bun”.
  Lenin nu raspunde la aceasta scrisoare si Zinoviev ii scrie din nou dupa o saptamana:
  „Draga Vova! Tu nu mi-ai raspuns. L-ai uitat pe micul Ghersele… Eu am pregatit pentru noi un lacas frumos. Putem trai acolo cat dorim… Este o locuinta minunata, acolo ne va fi bine si nimeni nu va putea impiedica dragostea noastra. Va fi ca inainte. Imi amintesc ce
  mare bucurie a fost intalnirea noastra, iti amintesti cum ia Geneva ne-am ascuns de aceasia femeie… Nimeni nu va putea intelege sentimentele noastre. Vino, cat mai repede. Te astept, floarea mea. Al tau, Ghersele”.
  „Tu esti mare jucaus”
  Dupa complotul din octombrie, Lenin revine la Retrograd. Zinoviev insa pleca la Moscova de unde ii scrie, din nou, lui Lenin:
  „Ilici! Am executat toate ordinele tale. Aici este foarte greu si complicat, dar ma incalzeste gandul ca dupa cateva zile ne vom revedea si ne vom imbratisa. Numai speranta ca-mi esti fidel ma incalzeste. Te sarut pe tine si fundul tau marxist. Al tau, Ghersele”.
  Aceste scrisori pun in prim-plan doua intrebari: de care femeie se ascund cei doi lideri comunisti si care din cei doi este pasiv si care activ.
  In 1918, Zinoviev este mai concret: „Vova! De fiecare data cand sunt departe de tine devin trist. Tu esti mare jucaus. Te cunosc. Eu insa ma tin tare si nu-mi permit nimic. Inteleg cat de greu este sa te prefaci. Acum insa este mai bine. Nu trebuie sa ne ascundem de Nadejda, spre deosebire de ce s-a intamplat la Geneva, unde ea ne-a prins pentru prima data”.
  Trebuie deci sa intelegem ca la Geneva, unde Lenin si Zinoviev s-au culcat impreuna pentru prima data, au fost prinsi de Krupskaia – sotia lui Lenin. Lenin recunoaste totul si ea nu-i mai face probleme.
  Scrisoarea urmatoare este scrisa la Narva, in primavara lui 1918, cand Armata Rosie invinge fortele generalului Iudenici. Zinoviev triumfa. El scrie: „Vova! Voi sosi in curand si nu te voi lasa orice ar spune aceasta nesimtita. Asteapta-ma!”
  In 1922, cand Lenin era grav bolnav, Krupskaia ii scrie lui Zinoviev: „Te rog sa nu-l mai deranjezi pe sotul meu cu cererile tale pentru intalniri. A sosit timpul sa va linistiti. Nerusinarea voastra nu se mai poate rabda. Ilici este bolnav”.
  Spre finele anilor ’30, cand Zinoviev a fost executat, aceste scrisori au intrat in arhiva KGB. Fara indoiala, Stalin stia de ele. Ramane intrebarea: „De ce nu a ordonat distrugerea lor?”
  Cosmin CORICIUC
  Petio PETKOV
  („Evenimentul zilei”, 26 februarie 1997)

  http://yamaguchy.netfirms.com/pearson/pearson_14.html


 26. Ne trecuse odata prin gand, mie si unui prieten, sa facem un spectacol in direct, aruncandu-ne nu pe noi, ci televizoarele de pe un bloc cu 10 etaje. Dar niciodata nu e prea tarziu. Si asa… poate mai facem o stire pentru Pro”st” TV.


 27. Ha, în urmă cu doi ani l-am tăiat cu patentul… cablul..

  după ce l-am pus din nou în funcţiune eram cu toţii vindecaţi şi noi şi copiii.. .

  Voi pune un articol despre asta, despre tembelizor..


 28. Evenimentul zilei nu e un ziar credibil. Nu putem avea nici o certitudine ca Lenin nu era bisexual. Sau ca se prostitua. Sau ca nu se folosea de Zinoviev ala. Sau ca femeia de care se ascundeau cei doi nu era cumva vreo verisoara de-a lor de-a doua. Asta-i o chestie pentru creduli, demna de stirile de la ora 5, adica numai buna de ignorat.


 29. poate un articol si despre tembelenovele. „Virusul” face ravagii, si daca diagnosticul e f grav, poate ne sugerati niste „medicamente”, cam cat dureaza tratamentul şi daca este gratuit, daca nu trebuie prescriptie, daca boala e pe termen lung si daca afecteaza familia… stiu ca afecteaza Biserica: s-a ajuns ca unele sa se roage pentru personajele de acolo… Rasu-plansu…


 30. Ce e de facut? Punct si de la capat. Problemele exista, mai trebuiesc acceptate. Nu te poti apuca de tratat o boala pana nu stii care e. Si daca tratezi doar simptomul, nu ajungi nicaieri. Si din pacate asta se intampla.


 31. Menirea stirilor e de a „ajuta” populatia sa stie ceea ce vrea sa stie. Pentru informatiile reale dar neinteresante s-a inventat scoala… 🙂


 32. Domne fereşte, Don, să vă uitaţi să nu treacă populaţia, ca nu cumva să rămînă vruenul cu televizor la cap, preferabil cu „scaun la cap”.

  Corect, Amarij, am rîs cu lacrimi de postul ăla cu Lenina 🙂 Şi dacă era homo, tot un… diavol, vorba ceea, că nu creşte sau scade cu nimic în ochii mei. Tot în acelaşi departament cu Hitler, Stalin, Ceauşescu şi alte figuri ilustre ale secolului trecut se prăjeşte…

  Ah, nu, Andy, tembelonovelele nu merită atenţia, crede-mă! Soap-opera, soap este pentru pus la baie…


 33. Iată şi un excelent articol al lui Pleşu, preluat de Antiteze tot pe tema televiziunii..

  http://grupareaaproape.wordpress.com/2008/01/09/telecomanda-lui-plesu-o-noua-rubrica-in-adevarul-literar-si-artistic/


 34. Impresiiblonde, eşti sigur că cele date în şcoală sînt informaţii reale?

  Mă îndoi adînc!


 35. depinde de materie…


 36. Prefer … materia cenuşie! 🙂


 37. N-avem. Doar alba. De un alb murdar.


 38. Dacă-i albă, atunci ai măduvă, e bun! Coloană vertebrală! E bine! 🙂


 39. Nu ma, e alba pt ca a fost spalata. Cu agenti de inalbire. Numai ca de la atata tavaleala, s-a murdarit la loc. 🙂


 40. Patratosu, data viitoare ai grija sa nu tai cablul de alimentare cu un patent neizolat 🙂 .


 41. Nu pe ăla de alimentare l-am tăiat, pe cel de date.. oricum unii şi-ar fi dorit să nu îmi fi spus chestia asta acum… 🙂


 42. http://www.evz.ro/article.php?artid=336525
  scrie radu paraschivescu niste lucruri tare dragute, mai frumos decat as putea-o face eu


 43. Da,
  foarte adevarat. Numa ca nu se intampla numai la noi. Este tendinta asta sa zicem „ca la noi la nimeni”.
  Nu este adevarat. Sunt putine televiziuni in lume care sa transmita informatiile asa cum trebuie.
  Parerea mea.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: