h1

Anunţ important: Statutul Cultului Baptist a fost aprobat

ianuarie 16, 2008

Pastorul Paul Negruţ, Vicepreşedinte al UBR, ne anunţă că Statutul Cultului Creştin Baptist a fost aprobat în şedinţa de Guvern de astăzi.

Vom reveni cu detalii!

56 comentarii

 1. Nu te mai credem, Patratosule!
  adu-l on-line pe fr.P.N, si poate-poate!
  „lupu’,lupu’, luuu…” 😀 😀 😀


 2. Da ai dreptate Ciprians ce ne-a mai fentat data trecuta,dar daca e pe bune SLAVIT SA FIE DUMNEZEU.


 3. dragă Ciprian, n-ai văzut că n-am scris acolo „ultima oară?”… ci anunţ important… 🙂

  de data asta este serios, cînd e de glumă pun chestia aia :).

  e foarte important că s-a aprobat şi este şi meritul fr. TAloş şi a sori SAlonica care au răspuns în termen la solicitări…

  Tot fratele Taloş a grăbit demersurile pentru a nu ieşi din timp şi a continuat discuţiile şi presiunile cu ajutorul unei comisii din care au făcut parte mai mulţi.

  Draga Ina, pot să fiu pentru o zi „pagina web a uniunii?” 🙂

  Că în altă parte nu ştiu să fi apărut informaţia…


 4. Stiu,Patratosule!!! hai, nu mai fi asa colturos! 😀
  te sicanam olecuta! 😉


 5. asa cum spuneam si la alt comentariu patratosu face presa baptista neplatit mai bine decat cei care sunt platiti pentru asta… 🙂

  sa ii dea o norma la Uniune sa le faca pagina web ca si asa tot de aici aflam ce se mai intampla in cult…


 6. În ce formă fost aprobat? Sunt articole care au fost scoase, modificate sau reformulate? Pentru că ştiu că a fost respins pe anumite articole legate de Institutul de la Bucureşti.
  De putem să vedem forma în care a fost aprobat?
  Dar încă o dată felicitări celor care au muncit şi nu celor care au …îmbrâncit.
  Cred că este primul statut neo-protestant bine facut şi revizuit şi aprobat de stat dupa ce Legea cultelor a fost trecută la apelul bocancilor şi pe sub masă.


 7. Da, Almy, şi cum se întîmplă peste tot, dar mai ales la noi, Statutul este rodul mandatului trecut, autorul este fr. Taloş, dar parcă văd că la viitoarele alegeri se va auzi… „aţi văzut? pe timpul acestui mandat s-a realizat şi chestia asta… „.

  Cam aşa funcţionează lucrurile pe la noi….
  pentru cele rele, cei care au fost sînt de vină, pentru cele bune, noi, cei care sîntem acum sîntem cauza…

  nu aşa este şi în politică?

  Toate mulţumirile treubie aduse Domnului, dar lăsaţi cîteva să picure şi pentru fratele TAloş, că a dînsului este şi transpiraţia şi insistenţele şi interesul pentru statutul ăsta…


 8. fr Paul Negruţ a făcut public anuntul cum că Statutul Cultului Baptist din Romania a fost votat astăzi în şedinţa de guvern.
  Slăvim pe Dumnezeu că ne-a răspuns încă odată la rugăciune.
  http://mareatrimitere.wordpress.com


 9. update. Am uitat să precizez că anuntul a fost făcut in seara zile de astăzi la Biserica Emanuel din Oradea.
  Biserica a multumit Domnului pentru că El a ascultat si raspuns la rugăciuni.
  http://mareatrimitere.wordpress.com


 10. Draga Cornel, va fi şi în Ştiri Baptiste..


 11. la anul si al multi ani..
  care stiri baptiste? ::)))


 12. Nu fii rău, Mircea! 🙂


 13. Statutul? Este vorba de strategia Bush pt Iraq? O chestie secreta? Sau ceva de interes public pentru comunitatea baptista romaneasca de pretutindeni? Sunt baptistii pt cateva clipe-intre cele doua statute- sub „cerul liber”. Nu poti avea ununl aprobat de Comunitate si Guvern dar necunoscut de frati si mai ales nesemnat,nu?
  Marius, tu ca pastor cum ai facut cu noul statut?Il cunosti? Sa nu spui ca dupa cel vei citi vei sti daca mai esti sau nu in cult?


 14. E f bine că s-a aprobat! Acum să vedem daca se va si aplica…


 15. *ce-l


 16. Marius, nu vad de ce ai fi atat de incantat de aceasta realizare. Asteapta sa vedem cat de bine va servi acest document bisericile pe care le „statueaza” si nu-l privi din perspectiva secventiala a raporturilor noastre cu cei care ni l-au avizat. Cat despre elogierea fr. Talos, iarasi…rabdare! be happy!


 17. Draga Vlad, Statutul a fost publicat în revista Creştinul Azi, este public.

  Am votat statutul la Congres, deci sînt în cult şi sînt de acord cu el, aşa cum este cu micile lui imperfecţiuni, numai Biblia este perfectă.

  Gamaliel, da, cu aplicarea va fi foarte greu, ca de fiecare dată, pentru că înaintea aplicării stă interpretarea şi cu aia avem mari probleme întotdeauna.

  Statutarule, ţi-am şters cu un comentariu foarte „colorat”, pentru că nu era decent 🙂

  Da, om trăi şi om vedea…


 18. Cred ca traim un moment istoric. Statutul anterior a fost aprobat in 1948 de noua conducere comunista. Statutul si decretul de aprobare cred ca vor fi publicate in Monitorul Oficial. Nu am auzit sa fie schimbari majore fata de ce a aprobat Congresul.
  Multumiri tuturor celor care au lucrat la acest statut si celor care au lucrat la urgentarea aprobarii lui spre a fi in termen legal socotiti „cult recunoscut prin lege”.
  Slavit sa fie Domnul!


 19. A, se pare ca nu ati gasit anuntul pe pagina Guvernului Romaniei. Pai nu aveati cum. E ascunsa in urmatorul anunt:
  „Guvernul a adoptat o Hotărâre privind recunoaşterea Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române

  Guvernul Romaniei – Biroul de presa – 16.01.2008”
  Daca intrati in continutul informatiei uite ce scrie:
  „Guvernul a adoptat o Hotărâre privind recunoaşterea Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române

  Statutul conţine elementele prevăzute de Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor, respectiv denumirea, structura de organizare centrală şi locală, modul de conducere, administrarea şi control, organele de reprezentare, modul de înfiinţare şi desfiinţare a unităţilor de cult, statutul personalului propriu, precum şi alte prevederi specifice.
  Statutul pune în practică principiile autonomiei şi libertăţilor cultelor, conform art. 29 din Constituţia României, republicată, şi nu aduce atingere, prin conţinutul lui, securităţii publice, ordinii, sănătăţii şi moralei publice sau drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.
  Guvernul a adoptat, de asemenea, o hotărâre pentru recunoaşterea Statutului de organizare şi funcţionare a Cultului Creştin Baptist – Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România şi o altă hotărâre privind recunoaşterea Statutului organic şi administrativ al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România.
  Statutele prevăd structura de organizare centrală şi locală, modul de conducere, administrare şi control, organele de reprezentare, modul de înfiinţare şi desfiinţare a unităţilor de cult, statutul personalului propriu, precum şi o serie de prevederi specifice acestor culte.

  Informaţii de background:
  Potrivit prevederilor Legii nr.489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor, în termen de 12 luni de la aprobarea actului normativ menţionat, cultele recunoscute din România vor reprezenta statutele şi codurile canonice, după caz, Ministerului Culturii şi Cultelor, în vederea recunoaşterii lor prin Hotărâre a Guvernului.
  Biserica Ortodoxă Română este unul din cele 18 culte recunoscute care funcţionau în România la intrarea în vigoare a respectivei legi, şi este cel mai important cult din România în ceea ce priveşte numărul de membri.

  Guvernul Romaniei – Biroul de presa – 16.01.2008”


 20. de unde pot achizitiona documentul in format electronic?


 21. Marius, sper sa fie un statut bun, daca cumva poti, te-as ruga sa-mi trimiti o copie si mie pe email. Nu am auzit sa fie discutat in bisericile din teritoriu iar cum unii traim putin mai departe nu avem acces la revista.
  Ma asteptam la o chestie mai mediatizata nu de alta dar mai usor se corecteaza inainte decat dupa. Si nu in ultimul rand prin numarul mare de sfetnici s-ar putea sa iasa o chestie mai inteleapta, sau cine mai stie o cearta de pomina.:(


 22. draga Vlad, trebuie sa scanez ultima varianta, ca sa nu dau o varianta gresita, de asemenea, cred ca trebuie sa apara totusi cumva din partea uniunii, ca sa nu ma mai transform iar in purtatorul de cuvint al uniunii fara sa fiu rugat sa fac asta.

  este un statut bun.

  Interesant ce spune baptist curat despre felul in care apare pe site-ul guvernului


 23. de ce scanat? ar trebui sa fie un format electronic in pdf, nu?

  vrei nu vrei, oricum de un an esti cam singurul „organ de informare” al cultului baptist. semioficial. as aac nu et mai codi, da-ne informatie cat d emulta poti ca pana o s avedem pagina web a uniunii cred ca o s afac barba alba de un cot.


 24. Îl am în pdf, dar după ultimele discuţii la consiliu şi după ultimele negocieri la guvern s-au modificat probabil unele paragrafe foarte putin.

  Nu vreau sa dau eu pe piata o chestie care sa concureze cu „versiunea oficiala”.

  Dati-mi voie sa cer voie preşedintelui şi secretarului general pentru a face chestiunea asta…

  Pina atunci nu cred ca are nimeni dreptul sa il scaneze din Creştinul Azi si sa il dea public.

  Fara acordul Preşedintelui Cultului un asemenea gest poate fi amendat foarte serios, chiar in justitie…

  Alte chestiuni sint cum sint, dar acesta este un act fundamental functionarii cultului..

  PE de alta parte.. ar fi si rusine sa iasa statutul cultului pentru prima data pe internet pe un … .simplu blog, oricît de popular ar fi acesta.

  Îi rog şi pe alţi bloggeri să se abţină de la acest gest.

  Dacă vom primi acordul de la Preşedinte şi Secretar General, vă anunţ..


 25. pai oficial marius. nu tin neaparat sa-l iau de pe blogul tau. m-as bucura sa-l iau de pe pagina proaspat lansata a uniunii. dar sa fie in mandatul asta. 🙂


 26. Multumesc si astept.Desi chestiunea cu dreptul de copiere sper ca este o gluma.


 27. Nu, nu este o glumă pentru că este undocument oficial… nu-i o porţiune, un articol etc.

  Aştept răspunsul, oricum nuj are de ce să ne fie ruşine de statutul nostru…


 28. Deoarece s-au mai facut ajustari la negocierile ultime de dinaintea aprobarii la guvern, cred ca SINGURA varianta oficiala, legala, valabila este aceia care apare in Monitorul Oficial.


 29. Ai dreptate, cea din Monitor este cea oficială…


 30. trebuie asteptata publicarea in monitor. 🙂


 31. da, preşedintele nu are nimic împotriva publicării aici, dar este mai sigur să aşteptăm publicarea în monitor,
  nu este sigur încă ce preambul va insoti staututul


 32. http://cristianet.fr/index.php?option=com_content&task=view&id=141&Itemid=50
  de la „romoflorin”
  Marius este aici un statut redirectionat de la unul din comentatorii de pe blog-ul fratelui Talos, e ceea ce ai si tu?


 33. Nu, asta-i primejdia!
  Se fac confuzii!!!

  Acela este statutul vechi!
  Nu acela este statutul aprobat acum, de aceea este necesară răbdare…


 34. Am o intrebare, frate Marius!
  In noul statut, alegerea comitetului se face pe o perioada de 2 sau 4 ani ? Nu stiu daca nu este o confuzie, daca ai putea sa o clarifici ?
  Iti multumesc !
  O Seara buna !


 35. care comitet, al bisericii, executivul uniunii?


 36. E vorba de comitetul bisericii ! La Congres am inteles ca se fac pe 4 ani, este adevarat ?


 37. dupa vechiul statut eu interpretez ac si pastorul trebuie ales odata la 4 ani
  dar multi pastori interpreteaza ca ei sunt ep viata si ac nu trebuie sa se supuna la vot.

  ceilalti membrii ai comitetului se pare ca se aleg al doi ani.


 38. noul statut nu ar trebui facut public pana se publica in monitorul oficial. atunci e legal si functional. si sa fie data publicitatii acea varianat si nu alta. sa o dea publicului conducerea uniunii printr-un canal oficial.

  ce atata vanzoleala domnilor. 17 ani nu s-a schimbat nimic, multi nu aveau habar ca exista un statut de organizare, daramite sa mai tina cont de el si acum toata lumea tabaraste pe statute. noroc ca ne-a impins statul de la spate, altfel era bun si azi statutul aprobat in regimul comunist. oricum mai e de lucru pana sa fie statutul asta „sola scriptura”. 🙂

  ati primit comunicatul de la uniune, privitor la aprobarea statutului, pe email? Faceti ceva, fratilor din consiliu si gasiti un purtator de cuvant la uniune. 🙂

  ma opresc ca iar ma oftic si ma aricesc. 🙂


 39. dragul meu, comitetul la 2 ani şi pastorul la 4 ani,
  eu mă supun la vot o dată la patru ani.

  e mai sănătos aşa, dacă vor să scape de mine, trebuie să le ofer ocazia 🙂

  draga Mircea, problema cu statutul este mult mai complicatqa,
  după noile legi statutul nu mai reglementează doar relaţiile dintre noi, ci relaţiile dintre noi şi stat…adică nu mai este de glumă.

  purtători de Cuvînt avem destul, problema este cu purtătorii de cuvînt, dacă umblă neglijent cu el şi îl scapă pe jos… mai ai ce purta, dacă se sparge? 🙂


 40. Frate Pastor, nu prea te inteleg !
  Te rog sa imi spui din statut, daca vrei, la Congres s-a spus ca se alege pe o durata de 4 ani, comitetul bisericii, nu pastorul, pastorul poate fi ales pe durata determinata sau nedeterminata, de ce interpretam ca 4 ani de zile trebuie sa stea pastorul si apoi sa se puna la vot, de unde aceasta teorie ?
  Sa nu uitam, nu toti sunt Cruceriu Marius 🙂
  Deci, astept sa vina statutul validat si apoi… cautam INTERPRETI 🙂


 41. auzi, „un baptist”, da pastorul nu e membru din comitet? de ce pastorul ar avea alt statut decat un presbiter ca tot nu reusesc sa inteleg, poate ma lamuresti tu.


 42. Mircea daca pastoru i Unsul Domnului de ce vrei sa l skimbi?


 43. DA NU VREAU SA-L SCHIMB. NU AM NIMIC CU ASTA….VREAU DOAR SA INTELEG….. presbiterul nu e unsul Domnului? 🙂


 44. Intraba l pe presbiter da roaga l sa fie sincer!


 45. :)))))))
  nu vorbesc de cineva anume. eu vorbesc de ce scrie statutul. de cum se aplica statutul. mi s epare absurd ca in cadrul aceluias cult in unele biserici sa fie interpretata intr-un fe in alteel in altfel. da dupa statutul nou inteleg ca s-a dat mult spatiu de manevra bisericii locale, asa ca om mai vedea ce a mai fi.
  dar probabil ca lucrurile sunt mai complicate decat pot intelege eu…….. ca in ultimul timp am vazut ca multe sunt mai complicate decat putem intelege noi astia mai tinerei.


 46. Mircea atunci intreaba i pe toti pe care i cunosti intreb si eu si nu zicem la nimeni raspunsul ca i mai bine


 47. am fo saptamana trecuta pe ruta Alba -Timisoara si unde va am vazut Biserica Baptista Independenta era sa mi fac cruce Am intors sa vad daca am cetit bine si ase era Independenta .M am tat mirat fara sa pricep


 48. un baptist, şi pastorul este membru din comitet, o dată la doi ani ar trebui să se pună la vot cu noul comitet, pe aceeaşi listă…

  Ioan, dacă-i uns se poate da jos unsoarea de pe el, dacă se descalifică..

  Mircea, ai dreptate, lucrurile sînt simple pe hîrtie, cînd se întîlnesc hîrtiile cu oamenii, atunci se complică lucrurile..

  Bisericile baptiste Independente, Ioan, s-au asociat într-o „asociaţie” a Bisericilor baptiste independente, da ele tot independente sînt…

  Mare este grădina Domnului şi mulţi se joacă călare pe gard


 49. 🙂
  🙂
  🙂
  Esti tare frate Marius,
  Ai vreau sa te pui la vot odata la 2 ani ? De ce te pui la 4 si nu la 2?
  Iti dai seama ce ar iesi sau cine ar mai iesi la vot, la cati ,,dusmani,, se fac in 2 ani:))))?????
  Pentru Mircea
  Si pastorul este tot parte din comitet, dar sa nu uitam ca pastorul are o chemare speciala diferita de cea a membrilor din comitet, dar ce sa mai spun de responsabilitate?! Eu cred ca acolo unde nu este pastor este nevoie de un prezbiter ordinat, dar daca este pastor… la ce e nevoie ?
  Sa se certe tot timpul care sa fie cel mai mare ?:)
  Cred ca trebuie sa intelegem aceste responsabilitati si apoi sa le discutam. Eu nu cred ca pastorul este,,seful,, ,,dictatorul,, ,, stapanul,, sau alta avand o alta functie, cred ca este SLUJITORUL tuturor, dar nu carpa sau presul fratilor…
  Un pastor cred ca are un statut special pentru ca este o chemare speciala, asta daca vrei sa crezi si sa vezi acest lucru, ori daca e un talmes balmes, daca nu este nici o clarificare in Responsabilitatile de conducere… atunci de ce mai alegem pastori in bisericile noastre, pot face lucrarea oricine, sa se apuce de treaba oricare, poate ca cineva ar putea lucra non stop, asa cum trebuie sa fie pastorul si vom vedea ca nimeni nu va face treaba…
  Asa cum au fost alesi in poporul Domnului oameni sa conduca, la fel este nevoie si azi de oameni cu viziune, cu dragoste pentru sufletele pierdute, cu pasiune, cu smerenie …
  Nu trebuie sa fii deacord cu mine, insa cred aceste lucruri si mie imi convin.
  Frate Marius, daca tot stii greaca, te rog sa ne explici sensul din greaca al cuvintelor
  Pastor, Prezbiter, Diacon … 🙂
  Multumesc .)


 50. draga un baptist, motivul pentru care nu mă pun la vot o dată la doi ani, şi aici sînt foarte serios, este pentru că o straegie se poate implementa în mini trei ani.

  Cînd am venit la Alesd am avut un an de probă, m-am supus la vot, apoi, din nou, m-am supus la vot epntru o perioadă de patru ani în virtutea unui program pe care l-am declarat, a unei scrisori de inteţie pe care o am şi acum. o ştiu pe de rost.

  în doi ani nu faci nimic, în doi ani abia ai primele crize datorită schimbărilor, de aceea nu este bine să schimbi pastorul, responsabil cu direcţia, cu strategia aşa de repede.

  Sînt biserici care pot mandata un pastor pentru mai mult timp.
  Altele pot să îl aleagă pe viaţă..

  Voi dedica un post special sensului acelor cuvinte. Aşteaptă un pic 🙂


 51. Marius,
  Eu am fost ordinat in cadrul Asoc. bisericilor baptiste din SUA si Canada. Bisericile sunt independente si fiecare biserica isi face statutul lor. Independenta nu are de-a face cu ruptura ci cu controlul.

  Nici o bis. nu se declara independenta, ea este independenta prin imprejurari. Asociatia s-a format spre intrajutorare in vederea misiuni, slujiri si partasiei. Nu cred ca este important aspectul juridic ci aspectul duhovnicesc.

  Uni zic „Sunt sau devin independent pentru ca nu vreau sa am de-a face cu tine” sau sunt independent pentru ca asa este firea mea.

  Eu cred ca este foarte important sa intelegem doua aspecte primordiale: Autoritatea si Responsabilitatea.

  Dau autoritate sa zicem Uniuni pentru ca vrea, este, sau a fost responsabila de demarearea lucrari din loc. respectiva. Totul incepe cu ajutorul Uniuni sau a unei bis. din Uniune. Nu cred ca o bis. ar trebui sa fie independenta de Biserica mama sau de Uniune daca aceasta a fost inceputa si ajutata de Bis. sau Uni.

  Dar daca o bis. bapt. a fost inceputa de o alta entitate sau de un frate pe care o Bis. din Uniune, Comunitatea nu l-a ajutat cu nimic, nu cred ca este bine sa dai autoritate unui organism care nu vrea sa aiba si responsabilitate.

  Repet Autoriatea si Responsabilitatea merg mana in mana.

  Daca o bis. baptista inceputa fara de Uniune, sau Comunitate vrea mai tarziu sa intre in Uniune, cred ca ar trebui sa fie primita. Ma repet, cu conditia ca bis. respectiva sa nu fi fost inceputa din dusmanie.

  Dusmaniile nu sunt motivul care ar trebui sa duca la aparitia de biserici. La fr. penticostali aceasta se pare a fi norma.

  Eu personal cred ca daca cineva din cultul baptist si nu numai vrea sa inceapa o bis. baptista si este bazata pe doctrina sanatoasa si are un statut compatibil cu statutul bis. baptiste, adica sa nu existe dif. in doctrina, poate doar organizatoric ar trebui primite in partasia bisericilor baptiste.

  Aceasta este relatia bis. baptiste romane din SUA, Canada si functioneaza bine.

  Cred ca duhul in care este inceputa o lucrare este foarte important.

  Am auzit de un frate de peste Prut care voia si el sa spuna fratilor din ce biserica face parte, ar fi spus. „Fratilor eu ma duc la fratii indiferenti” voia sa spuna independenti.

  Domnul sa ne ajute sa avem bis. legate de Hristos si de Cuvant, in rest aproape ca nu conteaza. Cu frati si biserici de genul acesta poti avea oricand partasie.

  Cu fratii si bisericile care nu au pe Hristos si Cuvantul la centru ori cum s-ar numi ei si indiferent de modul legal prin care esti legat de ei nu poti avea partasie.
  Domnul sa ne dea Har!


 52. am înţeles, Cornel 🙂


 53. Draga Marius,
  Vorbeam cu fata spre tine dar de fapt voiam sa fiu auzit in alta parte. Imi cer scuze…


 54. No problema, Cornel!


 55. eu am auzit Cornel. 🙂
  Marius ai dreptate cu logica de a te supune la vot odata la 4 ani. Dupa cat stiu eu esti destul de rar cu abordarea aceasta. Cum adica domnule sa-ti prezinti strategia pe 4 ani si apoi s afii evaluat pe baza a ceea ce s-a realizat sau nu? Mia poat elucra duhul Sfant i felul acesta? Unii zic ca Duhul lucreaza numai atunci cand noi nu planificam nu organizam nimic si lasam ca totul sa curga cum ne vine. Trebuie umplute doar programele obisnuite de duminica. 🙂

  noul statut mi se pare ca e mai clar in aceasta privinta. nu am mai gasit si prevederea aceea cu 2 ani. art. 31 spune destul de clar: Adunarea generala alege dintre mebrii ei, pe o perioada de 4 ani, comitetul bisericii, cenzorii si delegatii….”

  in plus se vede ca totusi noul statut a fost gandit in alt spirit decat cel din 1948. se ad libertate de a fi „sola scriptura” daca asta vrei, desi mie mi s epare ca mai sunt cateva prevederi care „strang” principiul autonomiei bisericii locale, prin prevederi care trimit decizia spre centru, fie comunitate sa Uniune in ultimul stadiu. da sunt convins ac se mai poate imbunati. 🙂


 56. Ah, Mircea, chiar azi am avut o discuţie în timpul de plimbare de dimineaţă cu un student drag despre aceasta chestiune, poate Duhul lucra dacă noi muncim, organizăm… etc?

  Cum să lăsăm Duhul în toată organizarea noastră, cum să nu fim leneşi bazîndu-ne doar pe lucrarea Duhului…

  poate voi avea timp să scriu un post despre asta.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: