h1

Vasile Talos – Cine sînt baptiştii?

ianuarie 17, 2008

Pastorul Vasile Talos revine cu un nou document Cine sînt baptiştii? Citiţi AICI

14 comentarii

 1. Bine ar fi ca toti membrii Bisericii Baptiste din Romania si nu numai sa stie de cine sunt baptistii şi de ce ei sunt baptisti.
  http://mareatrimitere.wordpress.com


 2. Megainteresant!


 3. extraordinar, Proclet, nici nu-mi imaginam că cineva, care nu este baptist, poate fi atît de interesat de postul ăsta 🙂

  Oricum e mai puţin decît gigainteresant 🙂


 4. ..de cateva zile, mai bine spus de la moartea pastorului Dugulescu, am ramas stupefiat de colaborarea intregii conduceri a cultului baptist cu ‘diavolul’-securitatea si stau sa ma intreb daca un asemenea om care duminica il propovaduia pe Isus Hristoe si in rest dadea note informative’diavolului’mai are autoritatea morala sa se ridice sa-nvete pe altii, sunt exclusi din bisericii uni cre mai beau, isis lasa nevasta, si alte maruntisuri si aceasta colaborare este ridicata la rang de martiraj, eu cred ca gresim si in loc sa punem pe piedestal pe cei care nu au colaborat, tot acestia sunt in frunte si sunt dezolat sa aflu ca si acum sunt pastori informatori despre care nu se stie nimic deoarece si-au reactivat dosarele, spuneti si mie ce sa mai cred cand inainte de’89 luptam impotriva sistemului de oprimare – cei care ne aratau drumul spre cer – oare chiar ni l-au aratat sau ce?cum sa-nteleg ca un om a lui Dumnezeu pus sa aratae calea spre EL face pact cu dusmanul de veacuri a LUI DUMNEZEU, sunt trist si cu inima indoliata nu credeam ca acum la atatia ani de la revolutie sa aflu aceste marsavii…aratati dvs.capitolul si versetul prin care cel care a facut pact cu ;diavolul’ a mai reprezentat si pe Dumnezeu – oare de ce iuda nu a revenit sa fie martir ca a fost obligat de sistem sa-l vanda pe ISUS – oare baptistii au in frunte numai urmasii lui iuda…si inca ceva este o mare minciuna ca au fost obligati de sistem atat timp cat sunt frati care nu au colaborat, cred ca ar trebui ca toti acestia sa se retraga si sa-si cear public scuze de la miile de frati pe care i-au inselat atatia ani si sa nu mai faca pe eroii, uitati si la bunastarea lor materiala si la a celor care doar sunt in slujba lui Dumnezeu si veti vedea diferenta, nu cred ca suntem orbi si prost dar sunt trist ca ma ajuns la baptisti sa se spuna ‘fa ce-ti spune popa nu ce face’ Doamne ai mila de noi toti.


 5. Cred ca in final,ne vom duce la casele noastre si vom cauta sa ne intalnim 2sa3,dar cinstiti.
  Urat e sa stii ca intinzi mana la masa cu cei”cu care nici nu trebuie sa mancati”,nu zice asa Pavel?a cui predica sa o mai asculti? Credinta fara fapte?asa trebuie anuntati:fratilor azi va predica”fratele credinta fara fapte”.


 6. „Astazi, consider
  ca pentru fiecare pastor sau credincios, pozitia care se potrivea cel mai bine cu personalitatea si
  slujirea lui, aceea era cea corecta.”
  Si eu care ma gandeam ca pozitia corecta era marturisirea lui Isus. Tac, daca asta este concluzia, nu mai raman multe de spus.
  Pt cei ce au tradat, ce sa faci au avut o personalitate mai sluta iar slujirea lor trebuia dusa mai departe.
  Ne raportam la personalitate si slujba nu la Isus Hristos. Atunci sa ne miram ca atatia ani aceste lucruri erau ascunse???? Nuuuu, ceva duhneste.


 7. elisa,
  ai multa amaraciune in inima. Dar asta nu ar trebui sa-ti influenteze perceptiile, gandirea, actiunile din perspectiva crestinului care ramane in Christos.

  Efeseni 4:31-32 Orice amărăciune, orice iuţime, orice mînie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru. Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi, şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v’a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.

  Cred ca daca te-ai concentra pe cele doua versete ti-ar fi cu mult mai bine.


 8. Pety, cand cineva pacatuieste impotriva ta este de datoria ta sa ierti acolo unde exista pocainta, parere de rau, schimbare.
  Atunci cand insa pacatul este facut impotriva fratilor, semenilor nu mai iti cauti comoditatea ci cauti sa faci ceea ce este porunca de la Dumnezeu, dati dar afara din mijlocul vostru pe raul acela. Putin aluat, dospeste toata plamadeala, deci nu iti poti cauta propriul bine uitand insulta ce se aduce lui Hristos si raul ce se face pastrand pe cei ce fac astfel de fapt in randul celor drepti. La urma „multul nostru mai bine” pare a fi in lume, dar adevaratul nostru bine este in Hristos si cu cei ce sufera sau au suferit din pricina celui rau si a prietenilor acestuia. Deci Domnul va purta de grija celor ce se amarasc din pricina lucrurilor bune, iar amaraciunea din cauza vanzatorilor de frati, este un lucru dupa voia lui Dumnezeu.


 9. Vlad,
  eu am vazut la elisa multa amaraciune si as fi dorit sa-i vin in ajutor.


 10. Este si la ea si la multi dintre noi, dar sa avem curajul sa ne imbarbatam in moduri care sa ne fie de folos, altfel nu facem decat sa ranim mai mult. Omul care se amaraste pentru un adevar are nevoie sa stie ca nu este singurul nebun ce crede lucrul acela, iar dincolo de toate este Hristos, care chiar daca noi vom rezolva sau nu, o problema sau alta, El ii cunoaste pe cei ce sunt ai lui, le poarta de grija si ii duce spre tarmul unde tradarea, minciuna, ipocrizia si falsa fratietate nu vor mai fi. Acolo vor fi toti cei ce si-au spalat hainele in sangele mielului, toti adevaratii ucenici si martiri, cei ce au urat minciuna si raul. Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem acolo.
  Intentia ta este frumoasa, ramane sa o desavarsesti.


 11. pety,multumesc pt.intentie,cred ca amaraciunea mea e de alta natura,
  nu cea omeneasca,e mai mult duhovniceasca,pentru ca e cu adevarat greu acum in lumea crestineasca,ma mangai, cu textul acela din Ezechiel 9 cu4-6,”Treci prin mijlocul cetatii,prin mijlocul Ierusalimului,si fa un semn pe fruntea oamenilor,care suspina si gem din pricina tuturor uriciunilor,care se savarsesc acolo.”

  Iar celorlalti le-a zis,in auzul meu:”Treceti dupa el in cetate,si loviti:ochiul vostru sa fie fara mila si sa nu va indurati!
  Ucideti si nimicitipe batarni,pe tineri,pe fecioare,pe copii si pe femei;dar sa nu va atingeti de nici unul din cei ce au semnul pe frunte!
  Incepeti insa cu Locasul Meu cel sfant!”


 12. Ma mangai ca nu sufar in zadar,Domnul va avea grija!
  De multe ori veneam plangand de la adunare,apoi am gasit acest text si m-am gandit a Domnul stie cat si de ce sufar!


 13. Pătrăţosu
  Am dat ocol blogului tău şi am intrat aici.
  Pot să propun un subiect pentru comentarii ?
  SDM


 14. sigur, dacă nu, la off topic, adică la şezătoarea pătrată, vezi în dreapta..Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: