h1

Prăjitura mea de 500.000

Ianuarie 24, 2008

Cineva m-a întrebat, cred că Logik, m-a întrebat dacă dau vreo prăjitură cînd trec de 500.000. Aş fi vrut ca evenimentul să treacă neobservat, dar nu s-a putut, cineva tot a observat… 🙂

Acum care-i prăjitura.

Uite-o.

prajitura-patrata.jpg

Reţeta?

Se face blat simplu, se pune un rînd de mere rase, se pune blat simplu deasupra. Plăcintă normală, simplă cu mere, nu uitaţi scorţişoara..

După ce o scoateţi din cuptor… zahăr praf pe deasupra.

Aşa…. fierbinte încă, da?

Se pune smîntînă simplă peste..

Apoi, dulceaţă de afine.

O delicatesă!

După asta se bea ceai de trandafiri. Vă mai amintiţi?

Vă rog să puneţi neapărat peste muzică de Django Reinhardt, Minor Swing, sau altceva, mă gîndesc eu…

Ah, am găsit…

Ei, asta-i prăjitura de 500.000…

La 1.000.000 să vedem, dacă ajungem pînă acolo… nu ştiu… am eu o băutură pe care o fac… secret! 🙂

Anunțuri

59 comentarii

  1. wooooooooooooooooooooow ce bine arata:)


  2. toate odată, ceai de trandafiri, prăjitura cu mere şi afine şi… Armstrong şi multe gînduri bune şi cuvinte potrivite…


  3. Betty, prăjitura este făcută de Natalia, poza este făcută de mine 🙂


  4. Marius, ca sa vezi ce detasat am devenit in ultimul timp…numai ce am auzit de la Narcis despre blog-ul tau si fiind timpul cam lenes la lucru acum iarna, am inceput sa te cut pe net.mA bucur bucur ca te-am gasit si de vreo citeva zile savurez pe rupte (contradictie in termeni?) informatiile.
    Acum ca am inteles de ce patratosu, pot sa merg sa-i spun si la Simona, ca tot ne intrebam…
    Da , un automobil superb, dar eu ramin tot un adept neclintit al JEEP.E un fel de G500 al oamenilor fara multe zero-uri in cont. Apropo, ai vazut ultima editie de JEEP WRANGLER cu 4 usi? Tare mult vrea sa aduca cu G500, ma gindesc ca decind au luat nemtii frinele de la Chrysler, incep si masinile sa le samene. http://www.jeep.com
    Super prjitura, poate dau lovitura cu ea la sfirsit de biserica, da iti reserv tot creditul(si Nataliei) binenteles.
    o zi super iti doresc si sa ne vedem cu bine


  5. merge si cu afine din congelator?


  6. Iaca Tudor ce surpriză… aşa mi-am regăsit vechi prieteni, măcar la atsa este bun şi blogul ăsta..
    Abia aştept să vad Jeepul tău, că te ştiu pasionat de jeepuri, de fapt şi acum îmi aduc aminte experienţa mea la condus cu Wrangler-ul tău cu 2 uşi..

    Cît avea? 5000 de cm3?

    Ne mai vedem pe-aici. Transmite-i salutările noastre Simonei.

    Elisa, nu merge cu afine din congelator, cu dulceaţă… aşa-i cel mai bun…

    Taie neapărat prăjitura în formă de pătrat 🙂


  7. Frate Marius, cred ca la 1000 000 tre dati o pizza. Oare o veti face rotunda sau patrata? 😀


  8. Tudor,
    Sa-ţi spun ceva, eu am un Jeep Wrangler din 91′ şi am fost pe toate coclaurile din Bihor, Retezat şi nu numai ani de buni de zile. În timp ce alţi cu imitaţiile lor de Jeepuri le este frică să se dea jos de pe şosea, Jeepul, „Made in USA” se tot duce. Am tractat pe mulţi, i-am scos din râuri îngheţate, am trecut prin râuri adânci şi încă merge, parcă şi mai bine.

    Am fost o dată să vizitez o soră ţigancă bolnavă care locuia undeva pe un deal la marginea păduri şi se dezgheţase zăpada, era un nămol de nedescris. Ea venea pe jos la biserică peste pădure. Pentru ea a fost o bucurie să mă vadă şi să primească Cina Domnului, cei ce mă vedeau urcând în sus îşi făceau cruce. Am mers fără probleme şi am venit în jos la fel.

    Jeepul are ceva în el ce alte maşini nu are, are „suflet”, nu te lasă oricât de mare ar fi dealul sau de adânc nămolul.

    Aştept să se hotărască o dată cu taxa de primă înmatriculare ca să-l pot înmatricula în RO şi să o pornesc din nou la drumeţie.

    Toate celelalte maşini sunt prea elegante şi prea finuţe, se şifonează prea uşor… Aş fi curios cum sunt Jeepurile noi???? Alt şasiu, altă articulaţie, cine ştie? Preţul? Pe al meu am dat 1250 de dolari acum 10 ani „and it’s still ticking”

    „There is only one” The Jeep!

    Ce are ce am scris cu prajitura? Se pare ca fiecare cu cel doare… sau îi îndulceşte viaţa.


  9. Marius,
    Al meu are 2.5 litri (2500 cmc) A lui Tudor poate sa aiba motor mai mare, de regula este de 4 litri.


  10. Acum serios, Andy, Natalia numai pizza pătrată face, din cauza tăvilor şi a cuptorului,.. aşa că numai pătrată va fi

    Tudor… Am înţeles, mergem cu jeepul data viitoare..

    Cornel, cred că de 4000 era.


  11. Da, a avut 4l pe vremea cit am fost holtei. Acum a trebuit sa graduez la un jeep de familie, Grand cherokee . Cornel, agrez 100% Jeepurile astea (mai ales cele din generatia ta) au ceva temeinic in ele, o scurta privire asupra istoriei lor, iti explica totul, It takes a lickin’ and keeps on ticking…
    Urmareste Jeep camp daca ai vrodata ocazia, se merita expwerienta. A fost initial in Colorado dar din cauza popularitatii sa extins si prin Apalasi.
    Cele noi …ce sa zic, pastorul nostru are un Grand Cherokee nou, prea multe nebunii electronice, sensori de tot felu’ si ia din farmec ,parca ti-e frica ca se sifoneaza daca dai cu el prin coclauri. Te gindesti dau atitia bani pe el si sa-l bag pe acolo?
    Pt. conoseurs e un delect….
    Totusi eu zic ca tare mult seamana noul Wrangler cu 4 usi cu un G500….se vind aici ca pita calda, incep pe la $23,000.00 in sus


  12. pofta…uite ca numa la prajitura asta ma gandesc,,,desi ingrasa..
    am si dulceata….mmmmm
    Buna ideea cu smantana,ca frisca aceea naturala,a disparut.
    Trandafiri nu am ,ca s-au ofilit in glastra,:((
    nu pot face ceai de ghiocei?:))
    ca au aparut la Caransebes,dupa atatea noroaie …


  13. Inca ceva, prostia care au facut-o nemtii a fost ca au eliminat motorul de 6 cilindrii in linie ,de 4L, si l-au inlocuit cu 3.7L V6.
    Cel de 4L in linie a fost si este un motor superb, putea masina sa se destrame in jurul lui , il luai si il punea-i in alt Jeep .mare pacat, iti spun.
    Din cite stiu, singurul tip de acest motor in linie de 6 mai este folosit de cei de la BMW, sper sa continue.
    Jeep-urile simple construite au fost cele mai durabile, ramine sa vedem astea din noua generatie..
    so far ,so good


  14. Haolică maică şi cît consumă, Tudore, 30 de litri şi-o găleată…

    Ştiu că motoarele mari sînt bune, dar vă mai lasă adcol în America să încălziţi planeta, că am auzit că din cauza motorului tău se topesc trei gheţari în Alaska.. 🙂

    Elisa, tu de ce crezi că eu sînt aşa de gras? Din cauza prăjiturilor de genul asta!


  15. Da, multumesc Marius de prajitura, adevarul e ca mi-a lasat gura apa 🙂 Mai ales daca ma prinzi si intr-un moment din ala cand, nu am nimic dulce in casa, si devin atat de disperat incat, is in stare sa ies din casa oricat de frant as fi si sa ma duc pana la un magazin numai sa iau o bucata de ciocolata. Suna ingrijorator nu-i asa? 😀 Nu e dependenta, nu,nu…, nu inca 🙂 Anyaway, multumim de prajitura si de muzica placuta din cafenea 🙂


  16. ceaiul de trandafiri e foarte foarte bun..prajitura trebuie sa fie excelenta 🙂


  17. VREAU PRAJITURA SI O VREAU ACUM!!!


  18. Felicitari sotiei tale si multumim Domnului pt dibacia lor in a ne ,,tortura ” cu ceva dulce . Dar eu sunt un pic baiat rau si dupa o felie de tort te-as trimite o ora la,, alergatoare „. Dar toate la timpul lor !


  19. M-ai dezamagit Patratosule. Eu credeam ca ai facut tu prajitura…asa printre blogguri :):)

    Cornele – aproape ca m-ai convins ‘to buy American,’ in special un JEEP…Problema e ca nu e prea ‘reliable’ (average or below). NU?


  20. P.S. Eu am trecut de mult 5,000, 000 (nu 500,000).

    Nu fi invidios Marius – pt ca figura asta este dupa ce convertesc numerele in „lei vechi.” :):)


  21. Marius, nu vreau sa-ti deturnez postul…facem si noi ce putem aici sa combatem noua religie a incalzirii globale.
    De fapt info de mai sus erau atit pt. tine cit si pentru Cornel Bucur, vad ca e fan la marca JEEP.Mica-i lumea ,da.
    BTW, ai cumva un post despre incalzirea globala, sau poate il pui in curind?Tare sint curios de punctel de vedere ale tinerilor crestini din RO in acest punct.


  22. Evedyahu,
    Salut… ar fi multe de spus. Domnul sa-ti dea putere si mult har in tot ceea ce faci.

    Eu as opta pentru unul din generatia mai veche daca il vrei pentru munte, etc.
    Hai ca plec la aeroport…


  23. Mai , mai , mai ce ma mananca epiderma cand vad o tavita de prajitura !! Nu pot insa sa o dau gata ca vine nevasta-mea si tare mult iubeste …sa-mi faca colesterolul !!
    Patratosule stim cu totii cat dureaza prepararea unei prajituri …dar asamblarea lui G classe ??


  24. draga Logik, dacă tot sîntem în spaţiul virtual, nu putem servi şi prăjituri „in second life” ? Desertul este servit. L-ai cerut… asta este!

    Manu, ceaiul de trandafiri se poate face numai cu trandafiri de dulceaţă, nu încerca cu alţii, că iese amar.

    Waszlaw, da, este strigătul generaţiei tale: „vreau şi vreau acum…”. Ei, uite asta înseamnă completa libertate: nu se poate 🙂

    Wes, după acest fel de prăjitură trebuie alergat cam 2 ore continuu pentru a scoate cele 300 de calorii.

    Eved, fiecare cu darurile lui, mie îmi place s-o pozez.

    Cît despre Jeep-uri, îmi plac cele vechi, ca şi broscuţele vechi VW, cele din anii 60, nu Beetle astea noi, care n-au nici o personalitate.

    Da, asta este o idee bună, Tudor, voi scrie ceva despre încălzirea globală.

    Acidutu, de pe „sticlă” nu se ia colesterol, aşa că poţi savura prăjitura asta şi două ore, dacă vrei. 🙂

    Dar după aia mi-e milă de pancreasul tău…


  25. Blat de tort,nu foietaj,nu?
    Trebuie sa stiu exact cum o fac,nu?
    ….si la Danut Manastireanu e poza aceea rotunda..:))


  26. Blat simplu, o voi chema pe Natalia să îmi spună exact reţeta blatului…


  27. se merita si un tort…cu frisca tot si ciocolata…:)mult har pana la 1000000!


  28. După o asemenea prăjitură trebuie si o poză cu zâmbetul celui care a gustat din ea 😀


  29. Nu se vede colţul gurii (că la mine totul este colţuros) din cauza smîntînii şi dulceţii…


  30. Deja mi-am notat reteta :-)! Arata super bine, imi lasa gura apa…hmmmmm


  31. stai, Livy, caă i-am spus Nataliei să scrie reţeta blatului…

    o dau imediat


  32. Wow, super!
    Oricum, cred ca faceam eu cumva sa imi iasa un blat, dar e mai bine sa am reteta completa…abia astept sa fotografieze si sotul meu prajitura ;-)(adica na, sa aiba ce fotografia 🙂 )


  33. super, poate incerc si eu maine, desi la cat de bine ma pricep sa fac prajituri… cu siguranta nu o sa arate asa bine:))- doar ca eu nu-i fac poza, o mananc si gata!:))


  34. pana una alta,am pus niste smantana peste afinele puse cu zahar de asta toamna.a fost f.fain,si ceva in minus calorii..cat despre closterol..
    pana ce am reteta completa!


  35. cred ca blatul obisnuit e bun..


  36. Reţeta

    9 linguri de ulei,
    9 linguri de lapte
    9 linguri de zahăr
    2 ouă
    bicarbonat stins în oţet
    făină cît cuprinde ca să se facă aluatul

    acest aluat se împarte în două,
    se fac două foi,

    merele se rad, şi se aşează între cele două blaturi care rezultă din tot aluatul..

    simplu, cred că şi eu m-aş apuca să o fac.

    trebuie să o întreb cît se ţine la cuptor…

    după mintea mea… pînă începe să miroasă …. a ars 🙂


  37. Multumim pentru reteta completa:)


  38. daca inlocuim smantana cu frisca . . . iese mai delicioasa 😛


  39. nu e corct,de cate ori deschid sa vad prajitura asta,
    o sa fac o plangere,din cauza hipersalivatiei,:((
    unde sa o fac?
    e normal sa ispitim asa pe frati?
    apoi eu cred ca e usor sa dai o prajitura pe care si-o face omul singur ii dai poza,reteta,,
    parca ar fi careva interesat cu reclama unui magazin de dulceturi care expira:))


  40. succes!!!
    ai grija ca vin si eu cu viteza din urma :)) 10.000 clics in mai putin de 2 luni 😀


  41. Eu tot vreau o poză cu zâmbetul de după prăjitură 😀 Aşa o să ştiu clar dacă e doar imaginea sau e şi gustul.
    Am înţeles, pătrăţosul are 4 zâmbete în colţuri şi nu poate, aşteptăm de la ceilalţi care au notat reţeta!


  42. maaama mia.
    cel mai mare mancator de placinte cu mere din partea asta a lumii (eu) si nu m-am gandit sa o ajustez cu ceva.
    Sugestie :In loc de smantana se poate incerca si iaurtul de bivolita de la Napolact (doar in locatii selectionate cu atentie – se gaseste greoi) care are o grasime de 7-8% si e foarte putin acrisor.

    Cu proxima ocazie o sa incerc.

    Hmm… buna metoda. O sa dau si eu o ciocolata de casa (self made) cand ating o cifra.


  43. Recomand o varianta mai fresh pentru wonderful world, nu se poate să nu pice bine la stomac!
    Sunt sigură că nu o ştie prea multă lume dar o s-o îndrăgească pe loc. Asta aşa, ca alternativă!


  44. aha, Elisa, stai că mai am, salată de verdeţuri cu file de anchois… şi altele..

    Urban, dacă faci frişca cu smîntînă, da, dar cu frişcheţuri din alea din prafuri… nicicum

    al13lea, stau pe loc, te aştept,

    Da, Anayana, tocmai am pus zîmbetul… uite, am arătat Pătrăţosu în toată splendoarea, nu din spate, nici chior, numai dintr-o parte, ci tot, aşa cum este, îţi place? Numai zîmbet 🙂

    uită-te la header… cu dealurile alea în spate, este excelent..

    Dumnezeueateu, iaurtul de bivoliţă e o bunăciune, dar proaspăt, nu din ăla cumpărat… problema este că nu se prelinge…. este ca untul de gras şi gros.

    Am ascultat varianta ta la WW, dar mi se pare prea subţire vocea, cu prea puţină convingere, prefer hîrîita aia de voce a lui L.A.


  45. Mie nu-mi plac prajiturile 😦 . prefer un tort :))


  46. Avem şi tort! 🙂


  47. Păi am şi eu o piesă, dacă tot sărbătoriţi aşa de bine pe-aici

    Şi imaginea aia de blog cred că e cea mai reuşită so far. Îmi place să mă uit la ea!


  48. Nu, nereuşită alegerea video-ului, mult prea trist. Propun It’s a wonderful life, Black


  49. inca o intrebare: merele trebuie coapte inainte de a se pune intre cele doua foi? (maine va zic cum a fost prajitura:))


  50. da, Betty, merele trebuie „călite” într-un vas separat înainte de a fi puse între foi, bine că ai întrebat, că eu uitasem, am întrebat-o din nou pe Natalia 🙂


  51. No offence ! Nici una din melodiile propuse mai sus nu se ridică la înălţimea interpretării lui Louis Armstrong .Sunt frumoase dar este ca şi cum ai compara un apus de soare al lui Van Gogh cu unul natural al lui Dumnezeu!
    Unic, inegalbil, magnific, plin de farmec , expresiv, natural, sweet, graţios, great, frumos, măreţ şi tot nu sunt suficiente superlative ca să descrii acest cântec.
    Majestic!


  52. Nici o muzică de pe pămînt nu este ca cea din cer… nici măcar una… fie create de creştini sau necreştini..


  53. gataaaaaa am terminat prajitura- de facut, nu de mancat:) desi recunosc ca n-am rabdat pana maine si am gustat-o asa aburinda:) foarte buna, numa ca nu arata ca aia din poza, poate ca mi s-a facut dupa credinta mea, doar am zis ca ”cu siguranta nu o sa arate atat de bine”:)) stiti voi, ca povestea cu batranica aceea care s-a rugat:”Doamne, te rog, muta muntele asta din fatza casei mele”, si dimineata cand l-a vazut tot acolo: ”stiam eu ca n-o sa-l muti”:))
    oricum gustul conteaza mai mult:P


  54. Betty, felicitări… .

    apartul de fotografiat este foarte bun la mine 🙂


  55. Mai înainte am scos prăjitura ta din cuptor. Am încercat şi fără şi cu top. Gemul de caise deocamdată. Dar reuşită. Tocmai îmi delectez papilele cu ea… 😀


  56. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut, că prin stomac mi-a trecut… , că postul ăsta va aduna atîtea comentariii…

    Nu-i aşa că-i tare? Cum scrii şi mănînci în acelaşi timp?

    Dacă te duci pînă la Lotus, acolo, la artima, găseşti dulceaţă de afine… nu coborî ştacheta 🙂


  57. Păi… eram gata să ies din casă după afinele alea (plac afinele mai mult decât caisele), dar ai mei au zis că next time. 😀 Deco ştacheta va fi ridicată (nu numai întrebările se ridică) next time!
    O chestiune mai ieşită din comun, poate: merele crude nu îmi plac. Însă gătite, puse în ceva, mortale; ştrudel cu, prăjitură cu…

    Da, cam mănânc şi scriu meanwhile. Nesănătos, dar econom.


  58. […] Deci… la 500.000 de Pătrăţosu am făcut o prăjitură. Atunci vorbeam de o băutură. Da, este borşul! […]


  59. […] COMPROMISUL: plăcintă de mere cu chefir și afine!!!! […]



Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: