h1

Întuneric peste lumină?

ianuarie 31, 2008

Niciodată întunericul n-a biruit lumina. Ajunge o scînteie şi întunericul dispare. O lumină timidă şi perdeaua lipsei se retrage laşă şi codoaşă.

Am auzit că astăzi s-a desfiinţat CNCSAS-ul. Nici măcar nu mă interesează detaliile, cum şi de către cine, dar aşa cum era, imperfectă şi cu voci de genul lui Dinescu, această lumînărică ţinea speranţa multor români în aprindere.

Acum şobolanii jubilează, cîinii îşi scutură blana udă de zoaie, caprele se caţără pe garduri mestecînd repede tot ce le cade în cale, numai frunză.

Veselie mare în matca focului. (Chiar, acum îmi pun întrebarea, de ce în iad este întuneric, dacă peste tot e iaz de foc?)

Dar lumina nu-i acolo, dragii mei prieteni dragi.

Lumina nu este acolo.

Nădejdea niciodată nu a stat în instituţii.

Speranţa noastră nu-i în oameni, nici în dineşti şi ioneşti şi alţi -eşti.

Speranţa noastră este în cel ce ESTE şi VA VENI, ca să judece viii şi morţii, să plătească şi să răsplătească, după fapte şi vorbe, semnături şi declaraţii.

Speranţa noastră este în Marea Judecată.

Ce facem pînă atunci?

Nu vom conteni să rostim adevărurile noastre pînă cînd va veni Adevărul Nostru!

A murit CNSAS-ul? Trăiască Dumnezeu!

iar …. pînă una alta… ca să nu ne escatologizăm de tot şi ca să nu vestim o evanghelie docetică… să trăiască un pic şi blogurile care se ocupă cu deconspirări… 🙂

Hai, gata, ajunge, la speranţă băieţi!

36 comentarii

 1. M-am hotarat…Plec din Romanika…


 2. Mişuleeeeeee, nu ne lăsa singuri acilea…

  Să dăm foc la păduri, să otrăvim fîntînile, să dărîmăm hambarele, să ucidem găinile….

  Asta-i modul nostru de a lupta, să dăm foc la dosare… că vin turcii.

  După aia, după ce am distrus tot.
  Le dăm feciorii şi fecioarele noastre să îşi bată joc de ei.

  Să îi facă ieniceri şi cadîne…
  Asta-i neamul nostru eroic.

  Nu ţi se pare că rezonează, că e în armonie cu ce s-a petrecut azi?

  Mie da!
  Mă duc să mă culc cu poezia lui Ionatan în urechi, rugăciunea aia celtică dreasă de el în româneşte..

  http://danutm.wordpress.com/2008/01/31/rugaciune-de-seara-aidan-compline-prelucrare-ionatan-pirosca/

  Celţii, ăia oameni…

  La noi numai istoria cu Sergiu Nicolaescu şi cu Amza Pellea este digerabilă…


 3. Dacă am întreba Curtea Constituţională cum a fost cu Revoluţia din 89 cred că verdictul ar fi că a fost tot neconstituţională.
  Deci, tot ce s-a întâmplat după ea…neconstituţional. 🙂

  Mă duc la culcare. Bine că Domnul nostru veghează ca totul să fie „constituţional”. Noapte bună!


 4. Daca in Geneza 1 a existat lumina inainte de a fi Soare iar in Apocalipsa „cetatea n-are nevoie nici de Soare, nici de luna ca s-o lumineze…” cu siguranta va fi lumina si fara CNSAS.
  Pentru cei interesati de alte detalii legate de memoriul celor 50, aveti aici o marturie a fr. Geabou Pascu
  http://solideogloriablog.wordpress.com/2008/01/31/memoriul-inaintat-lui-ceausescu/


 5. Nu va intristati prea tare. Curtea Constitutionala nu e Dumnezeu. Numai ce hotaraste El e da si Amin. O alta Ograda Constitutionala maine va putea zice altceva.
  Adevarul nu poate fi ascuns. Mai devreme sau mai tarziu iese la iveala.
  Cei ce se bucura ca astazi s-a sigilat o usa spre trecutul lor compromis ar trebui sa fie mai retinuti. Maine sigiliul ar putea fi rupt. Ca la Inviere, piatra se poate inlatura fara ajutorul unei maini omenesti. Traiasca Dumnezeu, traiasca Hristos si cei ce-I apartin.


 6. Auziti bai „fratilor” nu e prea public locul in care să discutaţi aşa de intim şi personal? In alta ordine de idei, Isus in care credeti a spus „Daţi Cezarului, ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”. Ia vedeţi voi cum vine treaba…

  Nu mai aveti voi treaba organizaţiilor pământeşti!


 7. Josnicie institutionala. Institutionalizata. O dovada in plus ca avem o justitie aservita si corupta. Ca institutiile noastre sunt inca bolnave. Ca adevarul va mai fi surghiunit o vreme. Dar vine si vremea lui. Fericiti cei ce au stat si vor sta de partea lui.
  Sa nu disperam. Poate ca ar fi utila o scrisoare deschisa catre Curtea Constitutionala. Sau mai bine o petitie catre Cel ce e deasupra oricarei institutii sau autoritati, Dumnezeu. Haideti sa semnam cu totii o petitie catre Tatal nostru ceresc in care sa cerem sa se faca dreptate si lumina. In dragoste. Cu dragoste din dragostea Lui.


 8. Ce ciudat! Nu de Dumnezeu le este lor frica… Nu cred in existenta Lui. De aceea au curajul sa-L batjocoreasca.

  Nu. Doar de oameni le e frica, de altii care le-ar putea lua locul si i-ar inchide eventual.

  De pedeapsa imediata se tem ei, de imposibiliatea de a-si trai ulterior viata in huzur. Si le-a mai fost frica cumplit de un lucru: ca nu se vor putea RAZBUNA vreodata!

  Auziti un marait feroce de dupa garduri? Vedeti ochi de „jaratec” in intuneric? Nu va fie teama. Viata noastra e dincolo, la El. Unde fiarele astea NICIODATA nu vor putea trece gardul.

  Da „fiarelor”, ne puteti rani aici, ne puteti luat tot ce avem drag, si ne puteti lua si viata. Aveti temporar aceasta putere. Dar de fapt, pe termen lung, nu ne luati nimic. Oare sa fiti constienti de asta? De aceea si ura voastra infinita?


 9. Chiar daca nu s-ar mai afla nimic, atat cat s-a aflat pana acum, aproape ca este indeajuns. Ma gandesc ca cei 800 de „cercetasi”, prin arhivele CNSAS, sunt buni mesriasi! La aceasta ora se scriu mai multe carti, asa ca cei ce jubileaza azi nu stiu ce surpriza ii astepta maine!


 10. Era de asteptat.
  Nu stiu de ce s-a intarziat atat de mult.
  Poate ca sa dea bine „afara”.

  Vorba lui Mitrofan: „nu ne-am cunoscut vremea cercetării” ca natiune.

  Macar ca Biserica sa o facem. Macar…

  Dar nici asta nu va fi. Nu va fi…

  Profetie? Nu! Logica!


 11. Sunt interese prea mari,jocuri puternice,fosti securisti care sunt activi,si nu in rezerva,stiau ei,ca asta se va intampla,de asta nici nu au iesit la rampa.
  Capete inalte,sigur ca sunt si de ai nostrii.
  Nu e fara un interes major.


 12. Da, mi se pare logic. Sa ne spuna logik.
  Eu astept apocalipsa: carti, pecete, dosare, arhive, sa vezi atunci deconspirari. Nu va mai scoate unul vreun sunet! Totul s-a scris… nu numai interviurile date pe la securitate.


 13. draga Ambasadorule, s-a găsit o chestie neconstituţională după o constituţie pe care n-am votat-o.

  Sîntem într-o situaţie comică. O chestie bună, care apare rea în virtutea legii fundamentale a statului.

  Mulţumim, Soli, pentru link-ul trimis, aşa cum spui.. poate se va face lumină şi la noi în sat.

  Cristi B., deocamdată rămînem spre meditaţie, voi răspunde probabil azi sau mîine la articolul lui Adonis despre Memorie. Foarte interesant text… dar mă tem că nu oferă nici o soluţie nouă şi nici una viabilă.

  Amintirea se face cu stîlpi de aducere aminte, ei, băieţii tocmai au furat stîlpii ieri, i-au furat şi i-au ascuns..

  Eu fac o petiţie către Dumnezeu, Cubuletz, mi s-a făcut rău de atîtea petiţii şi scrisori deschise… Nu le bagă nimeni în seama… Dumnezeu, da.

  Fun, grozav lucru este să cazi în mîinile Dumnezeului celui viu, nu în mîna oamenilor, de oameni se tem?

  Draga Florin, şi celor 800 de cercetaşi le vor fi închise uşile, toată activitatea se suspendă, vor păţi totţi ca Preafericitul (pentru cîte a făcut)Daniel, le mănîncă dosarul fiara întunericului şi focul…


 14. Marius, am citit cu diagonala pe pieptul textului, materialul de la Agora.
  Pot spune ca uneori au si numele semnificatia lor ascunsa: Adonis incercind sa umple Vidu de informatii concrete printr-un text de facut gargara la elefanti, de lung si frumos ce este. Cred ca voi posta la mine in zilele urmatoare perle de puerilisme vesele si triste.
  Macar sa sufle o vorba de lovitura de le CNSAS- n-ai sa vezi.

  Urit de Plin


 15. Marius, citez mai jos trei mostre din multimea de ineptii cu ifos. Cind mergeam prin librarii si nu stiam cine e autorul cartii aleia, citeam citeva rinduri, de ici, de colo, si daca aratau ca cele mai de jos, ma uitam in jurul meu, de rusine sa nu ma fi vazut cineva atingind cartea.

  „Trebuie să recunoaştem complexitatea fiinţei umane.”
  – din categoria „putul din fundul agorei”

  „Îndrăznesc să fac două recomandări practice: salut demersul unor blogheri de a prezenta documene în facsimil. Consider însă că această practică este potenţial distorsionantă tocmai prin prisma prezentării parţiale, inevitabil regizate, a trecutului unei persoane.”
  – din categoria „eu te laud, eu te-nfund”

  „Am sugerat că spectacolul deconspirării reprezintă o utilizare greşită a memoriei.”
  – din categoria dementei pe shenile.


 16. darga Patratosule,
  sa recunoastem CNSAS, era subiectiv..imi aduc aminte cazul lui Dan Voiculescu.la primul vot a iesit politie politica si la al doilea nu a mai iesit .desi erau in aceiasi componenta.am impresia ca si cu Mona Musca a fost la limita.avem nevoie de desconspirare.dar daca este subiectiva si pe criterii politica atunci la ce ne ajuta..?. si am vazut si pe blog ca sunt victime ale securitatii care apoi au fost mult mai labili in credinta dupa 89.. .


 17. Aceasta decizie a Curtii ma deranjeaza doar in masura in care ea nu va fi „compensata” de o lege mai buna: publicarea tuturor dosarelor, sa lasam publicul sa se pronunte, eventuale hotarari care vizeza persoane publice sa se ia exclusiv in instanta.
  Nu ca as avea asa mare incredere in instanta, din contra, plus ca ar fi si mai aglomerati (an electoral, etc) dar nu vad alta solutie…
  CNSAS o vad doar ca un organism care pastreaza arhiva, are consultanti care studiaza arhiva, o scaneaza, o face publica pe net, in presa, permite persoanelor vizate sa o studieze mai indeaproape, face investigatii, coreleaza dosare, documente . Dar nu o vad sa fie ea cea care da verdicte.


 18. Libiu, pina vine nentu Patratosu, socializeazate si cu mine: tu ai citit declaratia lui Dinescu? Tu ai citit stirile? Te-au spalat pe creier, sau ce? Voiculescu are cistig de cauza- stop, nu se mai pot studia dosare- stop.
  Vechii securisti au invins- stop.
  Hai, Libiu, da-i drumul, ce nu e clar la tine-n cap?


 19. Aceasta decizie a Curtii ma deranjeaza doar in masura in care ea nu va fi „compensata” de o lege mai buna: publicarea tuturor dosarelor, sa lasam publicul sa se pronunte, eventuale hotarari care vizeza persoane publice sa se ia exclusiv in instanta.
  Nu ca as avea asa mare incredere in instanta, din contra, plus ca ar fi si mai aglomerati (an electoral, etc) dar nu vad alta solutie…
  CNSAS o vad doar ca un organism care pastreaza arhiva, are consultanti care studiaza arhiva, o scaneaza, o face publica pe net, in presa, permite persoanelor vizate sa o studieze mai indeaproape, face investigatii, coreleaza dosare, documente . Dar nu o vad sa fie ea cea care da verdicte.


 20. scuze pt postarea dubla, wordpressul era in maintenance mode …


 21. Mai Ionele, incep sa cred ca mediul de cultura cel mai propice dezvoltarii ciupercii securistoide este baprismul romanesc. Citeste mai jos:

  „Potrivit lui Ticu Dumitrescu, în spatele întregii poveşti, care „este lucrată de mult”, se ascunde teama de adevăr, motivarea Curţii Constituţionale nefiind făcută „peste noapte”.

  Ai sa mai vezi tu lege si dosare, Ionele, cind s-or deschide cele noi, facute de activii de azi.


 22. Si mai citeste una, Ionele, ca sa fac si eu o „dubla”, dar cu text schimbat:

  Dumitrescu a apreciat că acest moment „este unul politic şi moral în viaţa politică românească în care fiecare va proceda aşa cum îi dictează conştiinţa”. „Nu voi apela la nimeni, nici la Guvern, nici la oameni politici. Este ca la un bâlci la care nu ştiu ce va fi scos din căciulă, fiecare urmând să procedeze aşa după cum consideră”, a spus Ticu. El a făcut referire şi la faptul că, după decizia Curţii Constituţionale, a primit telefoane din „întreaga lume”, de la oameni care erau şocaţi de această decizie.


 23. Eu sunt optimist … lege va fi, dragii nostri listasi stiu ca e an electoral si toate partidele vor incerca sa ne arate (si) cum ajuta ei la deconspirari …
  A, daca nu va apare o legea clara poate in campanie nu vom sti in mod organizat ce si cum despre candidati, asta e alta poveste, dar despre „cine trebuie” se va afla oricum „pe surse”.

  Eu zic sa fim calmi, CNSAS nu se va desfiinta.
  Si sa fim resemnati, cu sau fara CNSAS, cu sau fara legea noua, cam tot acolo.Nu sustin, dar cred ca vor mai trece pana una alta niste ani …si pana atunci se va continua la fel: ba o nota pe site la x, ba o jumatate de document in ziarul y, ba o amintire a lui z.
  Trist …


 24. Eu am înjurat cu năduf, Marius.


 25. Ionele, nu corectez decit „socializeaza-te” cu care am scris lui Libiu. 🙂
  No zaiet, no pagadi! Asta-i filmul, Ionele. 🙂


 26. darga rasvan,
  imi pare rau pt ceea ce s-a intimplat cu cnsas dar mi-a parut rau cind am vazut ca voturi 9-0 deveneu 4-4 si o abtinere in doua saptaminii.consider ca acum guvernul ar trebuii sa rezolve din o alternativa la Cnsas problema desii nu prea cred este f.slab si nu am incredere poate cind vom imbatrinii vom ajunge sa cunoastem mai mult.orcum sunt pentru desconspirare.Domnul cu tine si de ce nu mi-ar place sa mai discutam pe privat.


 27. Ionel, cred ca tine..
  Lege va fi, dar angajatilor de la CNSAS li s-a demonstrat cat se poate de clar ca legea (painea si cutitul) o au parlamentarii, adica cei care ar putea fi desconspirati. Si ca e bine sa aiba grija.

  Am auzit azi de eventuale actiuni greviste extreme din partea lucratorilor la CNSAS. Deci stiu si ei ca fara serviciu e greu.

  Mesajul a fost transmis.

  Urmeaza ASIMILAREA MESAJULUI.

  Cand va fi fost asimilat „corect”, CNSAS va reveni si va functiona dupa alte legi mai „democratice”.


 28. dragilor, CNSAS-ul nu a fost o instituţie perfectă şi nu a avut oameni perfecţi sau regulamente perfecte, problema este că se încearcă înfundarea unei idei, cel puţin o perioadă, pînă trec alegerile,

  uitaţi-vă la entuziamsul cu care este tratat votul uninominal…

  Da, ai dreptate, Ionel, într-o ţară normală, acest fel de evenimente ar fi deschis calea spre corectare şi normalizare. În ţara noastră.. „nu spera şi nu ai teamă”

  Iertaţi-mă că sînt într-un mood sceptic azi.

  Draga Alex, eu n-am voie să înjur, dar am făcut mai multe abdominale ca de obicei şi am băgat 1500 de trepte în loc de 1200, sărea transpiraţia depe mine în toate părţile de năduf..


 29. Acum va incepe un alt fel de joc, ce-i care au fost descoperi-ti si rusina-ti, nu vor suporta ca ce-i nedescoperi-ti sa doarma linisti-ti .Ce-i descoperi-ti i-i vor da in vileag pe ce-i inca ascunsi,iar noi ce-i care nu ne-am unit cu ei v-om sta si ne v-om mira ce va iesi la suprafata.Va fi un razboi intre ei.


 30. draga Florina, cred că ai intuit foarte bine ce se va întîmpla… după principiul românesc „să moară şi capra vecinului” cei care au caprele moarte nu vor suporta pe cei care însă mai fac brînză de capră.

  „Să fim toţi deconspiraţi!” dacă tot e să fie ..


 31. Acuma daca privim in mica istorioara a cnsas, nu vreau sa zic ca s-a nascut handicapat, dar vedem ca probleme au mai fost si nu au sarit toti asa grav ca si acuma: ganditi-va de exemplu ca a fost blocat luni la rand cu desemnarea conducerii (blocada lui dinescu, plesu, …contra lui onisoru sau cum il chema pe domnul acela) , si au mai fost si altele …
  Sunt convins ca aceasta decizie a Curtii nu va nicidecum ultimul blocaj …si vom continua discutia, ne vom indigna, diversi onorabili vor talk-showui cu fiecare noua ocazie….cat despre subiectii dosarelor ……………………..
  Pana la urma vorba Eclesiastului „Desertaciune a desertaciunilor! Totul este desertaciune”.

  Ce ma deranjeaza pe mine e altceva: vreau cu tot sufletul sa nu ma mai intereseze mizeriile astea si nu reusesc … pe mine asta ma doare defapt :D.
  Noroc cu CNN-ul si site-urile americane: daca nu pot fi in State, ma delectez macar de aici cu o adevarata campanie, cu teme adevarate, cu oameni care par adevarati.


 32. draga Ionel, şi aceea este o iluzie… cu CNN-ul şi cu site-urile americane .

  Civilizaţia nu ne ajută decît să ne rafinăm şi mai mult ipocrizia…

  Muşcă să te convingi…


 33. in loc de CNN care e de stinga, cauta FOX news, care e mai la mijloc


 34. Ionel ,bine zici”oameni care par adevarati”
  Nicaieri nu sunt ingeri,peste tot locuiesc doar oameni.
  Dar cum te impaci a privi,”ceea e stii ca doar pare,si de fapt nu este”
  Cine traieste dincolo,a vazut ca e acelas lucru,dar mai „civilizat”


 35. Pe mine ma intriga sa zic asa , mashinutza pe care ne-o tot arati; mie chiar mie necaz ca n-am una asa.!
  Mai bine ar fi sa te vada lumea care nu te stie pe domnia ta !sa pui o poza mare asa cum e masina .

  Chiar nu vreau sa fiu rautacioasa , ca nu-i frumos , da pentru ca veni vorba ca unii iti dau sfaturi !


 36. Da, are dreptate Cristina…

  RAluca, păi ăla este pătrăţosu? Ce altă poză mai vrei?

  Cine vrea mă găseşte pe blogul ăsta… aşa cum sînt..Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: