h1

Amintiri…02

mai 19, 2008

Am văzut demult un SF. Se făcea că, printr-un dispozitiv electronic complicat ai fi putut să îţi cumperi „amintiri”. Te aşezai pe un scaun şi ţi se împrumutau amintiri. Contra cost, se înţelege! Puteai avea amintiri cu o excursie în Grand Canyon, în Colorado, în Amazon.

…………………..

Eu aş scrie scenariul unui SF în care s-ar putea cumpăra timp. N-aţi fost tentaţi niciodată de acestă idee?

Să cumperi timp, aşa cum ar fi trebuit să cumpere fecioarele neînţelepte din Evanghelia după Matei cap. 25. Să cumperi undelemnul-timp.

Se fabrică de toate, haine, maşini, de toate, un singur lucru nu se poate cumpăra: timpul.

………………………

Investiţia în timp este cea mai bună investiţie. Investiţia în lucrurile netransferabile. Care sînt acestea? Sănătatea, mîntuirea, timpul…

A doua categorie de lucruri în care merită să investeşti sînt lucrurile create de Dumnezeu şi care cresc versus lucrurile create de om şi care nu cresc.

uite: o investiţie bună este în terenuri, dar mai bună, în oameni.

Investiţii proaste, în care pierzi aproape întotdeauna? Maşini, computere!

………………………….

Timpul şi Raiul?

Cum este Raiul pentru mine? Ce mai mare bucurie la anticipiarea Raiului, în afară de întîlnirea şi vederea faţă către faţă a Dumnezeului meu este eternitatea.

Raiului îi este anulată curgerea timpului. Cu alte cuvinte: vom avea timp! Timp să dialoghezi, să contempli pe Dumnezeu, să lucrezi pentru Dumnezeu lucrarea de laudă pentru Împăratul. Voi avea timp să scriu tot ce ar fi trebuit să-I scriu.

Anularea timpului şi belşugul de timp va anula iadul în care trăim acum: stress-ul că nu mai este timp.

………………………….

Raiul şi amintirile? Vom avea amintiri în Rai? Nici pe cele bune?

Scriptura spune că Dumnezeu Însuşi va şterge orice lacrimă cu degetul Lui. Mare lucru. Cel mai mare. Nu îmi trebuie altă răsplată decît să mă las îmbrăţişat, legănat şi şters de smiorcăiali şi lacrimi autentice de Însuşi Domnul.

Dar amintirile? Cum vom putea pricepe eternitatea fără amintirea timpului curgător (Kronos-ul devorator de copii), cum vom putea pricepe fericirea fără amintirea nefericirii.

Martirii cinstiţi de Domnul îşi vor aduce amint ce au pătimit şi pentru ce sînt onoraţi?

………………

Acum, la închiderea blogului, mă năpădesc tot felul de amintiri.

Unele ar putea fi descrise precum sînt cîntate amintirile alhambreze.

Cu Narciso Yepes sînt aşa

Aşa este cu Pepe, dar nu cu Pepele nostru, ci cu Pepe al lor:

şi John Williams

6 comentarii

 1. Cum as putea sa ma bucur in Rai daca nu vor fi mantuiti copiii mei? Este o intrebare pe care mi-o pun de mult timp. Stiu ca vor fi mantuiti, pentru ca rugaciunile fierbinti ale parintilor nu raman fara raspuns, mai devreme sau mai tarziu. Dar in general vorbind, daca un parinte va fi in Rai fara copiii lui…Mielul va sterge, odata cu lacrimile, si amintirea copiilor?! Iarta-ma daca nu sunt chiar la subiect, indraznesc sa te intreb fiindca inchizi blogul, in general m-am abtinut de la prea multe comentarii sau intrebari! Multumesc!


 2. Debora, întrebarea ta naşte în mine dureri adînci. Fratele meu a murit la 47 de ani în răzvrătire faţă de Domnul. Nu ştiu care i-au fost ultimele clipe, poate că…

  Tot timpul sper la acest poate… că…

  Nu ştiu. Nu cred că Domnul va şterge taote amintirile.

  Nu cred că ne va „reformata” hardul. Nu este nimic în Scripturi care să îmi dea motive să cred asta.

  Nici nu cred că ne va şterge identitatea. Îmi voi recunoaşte soţia, mă va recunoaşte.

  Ce va fi cu cei care au avut mai multe soţii? I s-a pus şi Domnului întrebarea asta.

  VEzi ce a răspuns el.


 3. A propos. răspunsul meu este … nu ştiu!


 4. La ultima conferinta de la Cluj de acum 1 luna, fratele Ton explica asa: am un laptop vechi cu toata informatia pe el, informatie care e defaptcaracterul meu.
  Domnul va lua in „ziua aceea” informatia si o va pune pe un laptop nou, laptopul va fi unul nou si perfect, dar informatia va fi cea luata din laptopul actual, caracterul meu de acum, cel pe care mi-l formez aici.


 5. interesantă imagine, dar cred că are limitele ei, Ionel, poate că metaforele biblice încă mai au potenţial de explorat.


 6. Ashea zi dom Decan, taci shi nu zici nimic la nime? lumea se cearta ca la usha cortului pe faptul ca esthi boier, da, shi noi nimic?

  Felicitari oricum!

  Am impresia ca tipu care se da rotund habar n-are despre ce vorbeshte in cele ce tzin de administratu academic. Invidia, bat-o vina! Tot invidia.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: