h1

Pătrăţosu a murit! …. 00

mai 21, 2008

Unii spun că a murit! Că a avut un accident în timpul testărilor!

Nuuuuuuu, de fapt s-a întîmplat cam aşa:

De atunci nu mai ştie nimeni de el. A plecat!

S-ar putea să îl vedeţi umblînd fantomatic ici şi colo, deghizat din argintiu în negru..urcînd pentru puţin deal în topuri (fără să vrea s-a cocoţat iar pe locul I 🙂 ), coborînd în canioane şi, din cînd în cînd mai dă iarăşi prin bălţi… de data asta se va stropi numai pe el însuşi…. din cauza singurătăţii.

Este o singurătate de alergător de cursă lungă. Maşinile astea ating uşor un milion de km la bord. Era cît pe ce….

Va fi departe şi totuşi pe-aproape…

Oare se va mai întoarce vreodată?

Cu regrete:

Păcubosu, fratele lu Pătrăţosu….

PS.

Cam în patruj de zile vom deschide testamentul să vedem dacă a lăsat vreo explicaţie pentru evadarea lui din laboratorul cu experimente.

Şi acum mă întreb de ce n-au făcut zidul ăla mai solid…

PPS.

Slavă Domnului, că acum, la închiderea Pătrăţosului, a apărut şi site-ul Uniunii Baptiste.

Semne bune anul are!
………………………………….

Date tehnice la închidere, 20 mai 2008:

911 posturi din octombrie 2006 pînă în 20 mai 2008
31 de categorii
129 etichete
………………
Peste 767000 de accesări. (recordul: Luna ianuarie cu 128.498 click-uri.)
Peste 21.300 de comentarii.
……………….
Media de vizitatori pe zi la închiderea blogului: 1096
Media de accesări pe zi: 2962 (recordul cf. wordpress: 7380/zi, 4 ianuarie 2008 )
cf. Sitemeter.
…………….
Nr. de accesări în 20 mai: 3813
cf. WordPress
……………..
comentarii spam: 5661
cf. wordpress.

……………………………..

Acest ultim post a ieşit la 20.00, atunci cînd ieşea „jertfa de seară”, dacă erau două posturi pe zi, jertfa de dimineaţă şi jertfa de seară.
În urmă cu un an de zile, această zi a fost prima zi de spital a Pătrăţosului, pe cînd persoana din spatele personajului era să moară de-adevăratelea…. de inimă 😦

………………..

338 comentarii

 1. probabil e vremea pt noi recorduri in alte domenii! Domnul sa va binecuvinteze!


 2. Patratosu’ a murit!!!(sau nu?? voi ce-ati auzit?) Traiasca Pacubosu!? :O
  …daca-s patruj de zile si nu 50 de ani, inseamna cu nu e TOP-SECRET motivul pt care ai abandonat corabia blogerilor! 😉


 3. daca e adevarat ca a murit si El Fenomeno ne mai raspunde la comentarii, nu ne-asemanam cu Saul caruia-i raspunde Samuel? 😀 😀 😀


 4. A murit Pătrăţosu. Trăiască „pătrăţeii”, adică toţi cavalerii mesei pătrate care vor duce mai departe ceva din moştenirea pătrăţoasă rămasă în urmă.

  Am spus cumva „moştenire”? Atunci cred că se va lăsa cu probleme. Întrebarea care mă frământă e următoarea: se va bloca posibilitatea de a mai comenta la postări? Dacă da, cine le va modera totuşi? Dacă nu, atunci va rămâne ea congelată pur şi simplu (ca mamuţii din Siberia, cu hrana încă verde în stomac?)
  Oricum ar fi, o asemenea moştenire nu e lucru uşor de gestionat.

  🙂


 5. am mai gasit doua

  asta este tare:

  doua flori itzi pun shi eu pa sicriu…


 6. Apropos de websiteul Uniunii: la „Legaturi”, bine ca e pus linkul catre Federatia Europeana Baptista, dar catre Universitatea Emanuel nu apare nimic 🙂 Deh, asta e viata! Fiecare cu „legaturile” lui…


 7. A murit patratos, va invia cubic!


 8. Draga Cristi H,

  in data de 8 Aprilie a fost trimis un email catre re…at@emanuel.ro in care se solicita acordul pentru publicarea unui link catre pagina Universitatii. Cum acest acord nu a venit, linkul nu a fost inclus.

  PS: Pagina Uniunii este activa din 16 Aprilie! Participantii la Conferinta Nationala au fost informati de acest lucru.

  Ruben O.


 9. Ruben, inseamna ca aveti legaturi „fratesti” daca totul se rezuma la un email si un link. Poate mai apare si o marturisire de credinta, un statut pe site, precum si adresele bisericilor din tara macar.
  Mai incearca un email si daca nu merge, telefonul inca este la moda.


 10. Draga Vlad,

  marturisirea de credinta si statutul vor aparea in format tiparit si vor fi distribuite, la cerere, bisericilor.

  Adresele de care vorbesti sunt publicate intr-un repertoar.

  In privinta telefonului stii si tu verba volant…. E bine totusi sa vorbim despre ce „este scris”

  Cu respect
  Ruben O


 11. Din pacate trebuie sa adaug niste comentarii critice care sper ca se vor materializa(vreodata) printr-o schimbare pozitiva.

  Siteul uniunii arata ca si cum a fost creat de un student in primul an, dupa participarea la seminarul 1. AC facea niste observatii care mi se par foarte corecte vizavi de profesionalismul unui site de o astfel de anvergura.

  Desigur nu consider ca pt un astfel de site este necesar sa se contacteze o firma germana de soft si sa plateasca sute de mii de euro, dar nici sa fie facut gratis de un absolut amator.

  Poate pentru ochiul neformat siteul este ok, dar cu cati programatori cu convingeri evanghelice exista in tara (si exista si profesionisti de elita) se creaza o astfel de ciorna de site – este totusi facut intr-un spirit sau cinic sau prea ludic.

  Siteul sufera de lipsa de profesionalism in realizare si de un specialist care sa decida cum sa fie organizata informatia pe pagina si ce informatie sa fie postata si ce sa nu fie postat.

  Nu are rost sa reiau observatiile facute de AC ca sunt la el pe blog, dar lista lui este binevenita pentru „amatorismul profesionist” de care dau dovada atat cei care au comandat siteul cat si cei care l-au executat.

  Ca si alternativa mai bine se cumpara un cont pe wordrepss si se facea un site de cateva ori mai bun decat cel actual.

  Sper sa se sesizeze cineva si sa dea jos acel site facut in spirit ludic, pentru ca nu este util din nici un punct de vedere.


 12. Ruben, oricine vrea sa stie ce a crezut Luther, Calvin, Zwingli, Augustin,Ioan Gura de Aur samd poate afla destul de simplu, de ce trebuie Marturisirea de credinta si Statutul sa intre in categoria „top secret”, la cerere etc? Nu este normal ca un om civilizat sa poata accesa pagina si sa vada ce cred baptistii din romania? Este o chestie grozava sa vada cam in ce fel se organizeaza si isi desfasoara activitatea un grup de biserici despre care se spun vrute si nevrute? Daca vreun om fara de Dumnezeu ar fi interesat sa mearga la cea mai apropiata biserica de casa lui ca sa vada cum stau in practica cele enuntate in Marturisire si Statut, ar fi prea mult sa poata vedea pe aceeasi pagina a uniunii?
  Ce este domnule cu secretomania asta? Este ceva ascuns de care trebuie sa ne rusinam si eu nu stiu? Trebuie ca cineva care acceseaza internetul sa gaseasca intai biserica si dupa sa dea de adresa ei?

  Eu cred ca este normal pentru cine nu are nimic de ascuns sa dea posibiliatea celor interasti sa vada ceea ce crede si cum se organizeaza, precum si locul unde acestea pot fi vazute in practica.

  Ce spui Ruben este o chestie anormala? Prea multa deschidere? Nu toata lumea poate trece pe la circ inainte de a merge la biserica si atunci onoarea implica niste obligatii minime, dincolo de vizitele de lucru care sunt mai putin relevante in acest sens pt cei ce acceseaza internetul.

  Este totusi o pagina care se adreseaza tuturor, nu este doar agenda de lucru a vreunui mormon sau martor mincinos, este o fereastra spre public, sa nu punem tabla in loc de geam curat.

  Cand esti frate cu cineva, nu ai nevoie de dovezi, scopul este sa ai legaturi si sa le dezvoli, deci telefonul ramane optiunea, cu rugamintea sa iti trimita si un email. Imi pare ca cineva se teme de vreo reactie razboinica, oricand se poate retrage link-ul.
  Nu sunt nici din Oradea, nici nu sunt simpatizantul vreunuei bresle de „mestesugari” dar, gasesc ca este normal sa fim deschisi si in legaturi pe cat posibil, cand nu se va mai putea, va fi altceva.


 13. … odihneasca-se in pace!
  Cu respect!


 14. Draga Vlad,

  nu este vorba de nicio „secretomanie”. Nu pot intelege de ce duci discutia in aceasta directie. Statutul este document public, disponibil in Monitorul Oficial. In acest moment cautam o modalitate de a-l face disponibil pe pagina web fara a intra in conflict cu legea dreptului e autor. Alaturi de Marturisirea de Credinta.

  Apoi, draga Vlad, au mai fost situatii in care am cerut acord pentru anumite materiale si am primit raspuns negativ. In momentul in care avem acordul nu este nicio problema sa inseram linkul. Absolut nicio problema sau rea intentie.

  Imi pare rau ca se cauta semnificatii ascunse in spatele unor cuvinte care ar trebui luate ca atare. Voi cauta sa raspund, atat cat pot, cu bucurie, la mesaje care nu sunt scrise cu patima sau care dau alt sens cuvintelor pe care le-am asternut pe „hartie.”

  cu respect,
  Ruben O.


 15. A murit Pătrăţosul? Cool:)


 16. Ruben, explicatiile sunt de folos si trebuie sa ma crezi ca putin mai multa transparenta aduce mult mai multa liniste decat tacerea prelungita sau lipsa unor explicatii in probleme serioase.

  Nici prin cap nu mi-a trecut ca Statutul si Marturisirea pot avea vreo legatura cu dreptul de autor in special fiind vorba de site-ul Uniunii. Sper sa se rezolve aceste neajunsuri si sa devenim mai practici (nimeni nu se ingramadeste sa caute la M.Oficial cand cauta statutul pe pagina uniunii), iar Marturisirea este cred esentiala pt o pagina ca aceasta.

  Cat despre link, nu este acelasi lucru cu materialele si raspunsul negativ si ma indoiesc ca cineva ar avea ceva impotriva unui link cu cei de la Oradea.

  Multumesc de raspuns si sper sa vad cat de curand o materializare a acestor aspecte de un real folos pt cine deschide aceasta pagina. (Marturisire, Statut si adrese de biserici).

  Scuze pt orice altceva ce se poate intelege mai mult decat am vrut sa spun si sper sa fii lamurit acum.
  Multumesc.


 17. Ruben,
  problema pe care o prezinta Vlad, face parte dintr-o categorie f raspandita de probleme din Romania. Contrastul si observatiile se pot face doar de cineva care cunoaste atat perspectiva cat mentalitatea romaneasca versus cea occidentala.

  Nu voi incerca sa o descriu aici pt ca este foarte ampla, iar daca focalizez in doua fraze vor aparea prea multe intrebari, care necesita raspunsuri si vom ajunge la un dialog endless pe tema gandirii si mentalitatii romanesti.

  Ca si fenomen, toti cei care am petrecut timp in occident vedem lucrurile dintr-o perspectiva total diferita vizavi de cineva care a ramas doar impregnat cu gandirea romaneasca(nu vorbesc de tine pentru ca nu te cunosc – dar vb la modul generic). Viziunea romaneasca produce un disconfort atat de mare incat e greu de suportat, iar probabil reactia lui Vlad provine dintr-o astfel de sursa.

  Iti dau un simplu exemplu care sper sa sintetizeze idea de baza si totodata sa ilustreze clar problematica.(precizez ca exemplul nu se muleaza 1:1 cu problema de aici, in schimb scoate niste aspecte in evidenta).

  Am avut tangenta cu institutii de invatamant superior din Spania, Germania, Italia si Anglia.

  Toate dialogurile cu aceste institutii, au fost marcate de cateva aspecte pe care nu le regasim in spatiul de gandire romanesc si totodata sunt niste lacune foarte deranjante pentru cineva care si un ochi de vedere non romanesc.(romanul de fapt sufera dar nu constientizeaza cauza suferintei).

  Transparenta – ar fi un prim aspect. Prezentarea tuturor serviciilor oferite de universitati erau impecabile, de la prezentarea unor clipuri de la cursurile predate de profesori, la detalii destul de personale legate de profesori, cat si modul in care au avansat de la primele cursuri sustinute in cadrul catedrei. La noi o astfel de transparenta nu va exista probabil niciodata.

  Idea de baza era sa atraga vizitatorul siteului sa aleaga acele cursuri, ori atunci cand vezi atata transparenta, un cadru atat de primitor, de cald esti foarte tentat sa aplici acolo.

  Care este rolul unei astfel de transparente? Desigur exemplul nu se aplica la siteul uniunii dar idea de transperenta da si este fundamentala atunci cand facem o prezentare care se creeze o atitudine si reactie pozitiva vizitatorului.

  Amabilitatea – este o alta caracteristica care rezida din contactele pe care le-am avut cu universitatile. Spre deosebire de institutiile de invatamant romanesc, orice email primea un raspuns prompt, clar, bine documentat care iti reda sentimentul ca esti o persoana imporatanta pentru institutia respectiva si in consecinta te trateaza ca atare.

  Lipsa secretomaniei si a backdoor-urilor. Sigur este de fapt o extindere a transparentei. Acest aspect induce automat sentimentul ca totul este clar, corect, cinstit fara sisteme de influente de grup, sfaturi in taina a unui grup de influenta etc. Cred ca Vlad vroia sa faca referire la acest fapt legat cu … ce sunt aceste emailuri ….de ce lucrurile intr-o institutie crestina se aranjeaza la un email din partea… si de ce nu obiectivismul este singurul elementul de ifluenta.

  Imaginea globala pe care rezulta din colaborarea cu o institutie occidentala este profesionalismul, servicii indreptate spre interesul publicului, institutie necompromisa, vizitatorul siteului este considerat o persoana importanta care merita sa cunoasca situatia in detalii amabile si este un invitat de onoare al siteului.

  As face un pas mai departe in rationament. Siteurile de prezentare romanesti sunt dominate(desigur un procent destul de mare, desi cunosc foarte multe care se raporteaza standardului occidental) de o atitudine neprofesionala, considera ca vizitatorul nu are nevoie de prea multe detalii, ignora importanta vizitatorului siteului si il trateaza cu superficialitate, raceala si multa ignoranta. Totul este focalizat pe sentimentul de – don’t visit us anymore!

  In final ca sa ma apropii si mai mult de problematica noastra, siteul are nevoie sa exprime transparenta, flexibilitate, informatii furnizate nu in stil rigid ci foarte atragator, fiecare link postat sa fie o invitatie de a explora mai multa informatie. Si desigur sa nu lase deloc impresia ca se doreste a se furniza putina informatie ca sa se lasa in conul de umbra aspectul general al cultului ca si cum ceva not ok ar domina.

  Un site de acest fel este o carte de vizita a uniunii, cultului care daca este prost realizata comunica o imagine negativa(care oricum este deja f adanca), in schimb daca exista profesionalism schimba intreaga imagine in una pozitiva.

  Sigur se pot spune multe alte lucruri, dar din dorinta de a nu face un comment prea lung ma opresc aici lasand ca se deduca nevoia de profesionalism si competenta in abordarea unui site care este o mare carte de vizita. Un warm welcome sau un cold go away.


 18. Este ca si cand te duci la inmormantarea cuiva..dar
  el nu e mort,doar se „face”..
  Apoi deie Domnul ca asa zisul mort(e-n papusoi)
  sa revina cat mai curand la viata!
  Nimeni nu poate inlocui”pe nimeni”


 19. Nimeni nu e de neinlocuit dar uneori este nevoie de mai multe persoane pentru a inlocui una singura.


 20. Trist, asta e tot ce am de spus.. trist.


 21. Marius, serios acum:

  Asta a fost pana acum cea mai buna pagina (nu cel mai bun blog dintre bloguri), ci cea mai buna pagina web a pocaitzilor. asta e parerea mea. Bravo! Ai realizat ceva! Shi asta numai intr-un an!

  De ce spun asta?

  A avut cate ceva din toate: inteligentza, umor, exegeza, informatii, dezbateri, atacuri, lupte, predici, muzica, jurnal personal, pagini de roman, pagini de poezie (psalmii), conferintze, fotografii, articole shtiintifice, evocari shi multe altele. Ajunge sa ne uitam la cloud-ul tau de teme si este impresionant. Oare catzi mega are blogul asta? Cate pagini are? S-o fi apucat careva sa salveze din el?

  Ma voi apuca sa citesc din urma.

  Cel mai mult am apreciat faptul ca abia asteptam urmatoarea zi. Habar nu aveam ce mai urmeaza.

  Imprevizibil,
  interesant,
  inimitabil!

  Uite ca mi-a ieshit o predica in trei puncte 🙂

  Al tau slatinean!

  Patrix.

  SAlutari shi de la MAtrix shi de la Babetrix (bebele lui Matrix shi Patrix 🙂 )


 22. Ohohoho!!!!

  E bine!!! Bravo!
  In sfarsit o idee buna!
  Dispareti neoprotestanti obsedati de prozelitism! Plangeti ca niste crocodili ca v-a plecat liderul?
  Vai de capu vostru!
  Ce aveati de gand sa evanghelizati Romania cu blogu?
  Pacat ca nu a fost REALA stirea!
  Patratosule ai grije pe unde mergi poate te calca vreun patratos. 🙂
  Sictir!


 23. >>> PATRIX <<<
  Marimea arhivata (tar.gz) a blogului:
  179923049 (app. 172M – adica ‘mega’- 1024×1024, sau 175884K)
  Data arhivei: 2008-05-22 15:51

  In loc de numarul de pagini a blog-ul (nu stiu la ce fel de pagini te referi), poate mai interesanta este lista cu titlurile paginilor, daca tot te apuci de citit din urma. ‘Rotundu’ l-a ‘circumscris’ pe ‘Patratosu’ dupa ani:
  2007:
  http://rotundu.wordpress.com/la-patratosu-2007/
  2008:
  http://rotundu.wordpress.com/la-patratosu-2008/

  Altminteri, Patratosu isi totalizeaza chiar in articolul de fata numarul de postari: 911 (in unele tari, acesta este inca numarul la care apelezi in caz de urgenta 🙂 ; de altminteri este si un mod recent de a te referi la ceva nefast, nedorit sau chiar catastrofal atunci cind il scrii 9/11 … )


 24. Socant, draga Marius, socant!

  Am fost plecat cateva zile si nu am avut acces la internet. Nu stiam ce se intampla.

  tu stii mai bine ce ai de gand sa faci, tu decizi, dar cred ca ai demonstrat cam cum se poate face on line evanghelic.

  As participa la cursul de blogging de care tot pomenesti. 🙂

  Nici eu nu sunt de acord cu unele subiecte. Poate ca nu trebuiau sa fie acolo. Ma refer aici in primul rand la gluma de la sfarsitul anului care ne-a bulversat pe toti cu rectorul Paul Negrut.

  Cat despre comentarii ca cele ale nepocaitului, nu stiu de ce, daca mai esti la controlul blogului, te simti dator sa le lasi on line?

  Domnul cu tine in ce te-a pus sa faci de aici incolo.


 25. Visitor – de acord e nevoie de Pacubosu la cenzura 🙂


 26. >>> PATRIX <<<
  Marimea arhivata a blogului (tar.gz):
  179923049 (app. 172M – 1024×1024 sau 175884K)
  Data arhivei: 2008-05-22 15:51

  In loc de numarul de pagini (nu stiu la ce te referi ca ‘pagini’), poate mai interesanta este lista cu titlurile articolelor, daca tot ai de gind sa te apuci de citit din urma. ‘Rotundu’ l-a ‘circumscris’ pe ‘Patratosu’ dupa ani.
  2007:
  http://rotundu.wordpress.com/la-patratosu-2007/
  2008:
  http://rotundu.wordpress.com/la-patratosu-2008/

  Altminteri, Patratosu declara in articolul de fata numarul total al postarilor: 911 (in unele tari este inca numarul de apel al serviciilor de urgenta; mai recent, poate face insa referire la ceva nefast, nedorit sau chiar catastrofal daca este scris ca 9/11 …)


 27. Dragul meu Marius,stau si eu la rind cu florile in mina linga sicriuas si nu it vad decit cauciucurile… Nu pot sa cred ca esti tu! Tu erai un luptator,si astia nu mor nicicind. Eram un cititor inrait pe blogul asta. Am intrat de sute sau mii de ori( Dumnezeu si IP-ul imi sunt martori) dar nu am postat niciodata. Mentalitate de consumator, tipica mediului in care am crescut. Si de multe ori as fi vrut sa iti scriu dar am preferat sa stau in umbra si sa citesc,sa meditez,sa rid sau sa inchid computerul. In ultimul an am stat cam prost cu timpul si cititul pe blogul asta era una din putinele placeri care mi le permiteam dimineata, la cafea.Asa mi-am facut prieteni pe care nu i-am vazut niciodata, priveam la cunostiinte vechi sau la scriitori pasionali care ma faceau sa scot flacari, ce sa iti spun, comentarii care mai de care… Era pastila care te aducea mai aproape, care ma facea sa simt „Dulcili targ…” aici,linga mine. Luni de zile in urma cind spiritele sau incontrat un pic,am stiut ca nu o sa poti continui; oameni cu bun simt,ca tine, ca Liviu, nu rezista la un razboi de asta de uzura. acest tip de razboi e pentru „gospodine” si pentru anonimi.SUBLINIEZ GHILIMELELE, eu nu vreau sa mor odata cu Patratosu! Pe undeva mi-as fi dorit sa „nu moara caii cind vor ciinii”, dar tu esti in prima linie,in transee si tu stii ce e mai bine pentru tine si familia ta. In alta ordine de idei, pacatul nemarturisit si lipsa adevarului care slobozeste, naste monstrii cu care ne tot razboim. Si cind ei tin de scaune, de imaginea lor, de pozitii, cind ne tot improasca cu noroi, se intimpla sa mai cedeze motorul la cite unul. Nu exista pace mai mare ca aceea data de Domnul, aia care nu se intretine cu medicamente si tablete. Cind se tem de desconspirare, devin vipere. Scapa-ne, Doamne, te rugam de viperele care le tinem la sin! Si de cele stiute,si de cele care se stiu doar ele insele! Salut prietenii virtuali ce mi-i facusem, si astept sa apari cit mai curind, fie pe aici in carne si oase,sau mai bine zis in piele si oase,sau pe vreun blog. Si vezi cu Pacubosu’ ceala, Sefu’ a spus ca cine pagubeste, aceala poate sa fie cel mai cistigat la sfirsit, depinde unde a investit. Deie Domnul intelepciune la toti, ca la urma sa fim invingatori! Si sa nu ne consumam energiile plingind mortii… Asa ca de acum cafeaua are sa fie oleaca mai amara , o sa mai citim mai mult postarile pe la Daniel Branzai, pe la Danut si cine o mai aparea…Parca mirosea a tei in mai-iunie,nu a mort, mai tii minte? Si poate nici nu-i mort, este numa’ tranformat intr-o etapa superioara, asa ca
  Hai neamule la Pacubosu’!
  Multa sanatate
  Robert


 28. Nepocaitule,,,spunea episcopul Caras-Severin,
  parintele Laurentiu”toti trebuie sa ne pocaim”
  …nepocait est,,,dar de ce nu iei o farama de buna simtire de la Alx,pocaitul ortodox,,,,

  e un om minunat,,invata de la el..
  iar pe cei in casa carora intri,nu le scuipa pe prag,
  poate iti ceri scuze.Asta asa,din respect pentru conditia umana,,,de care apartii…

  Oare inteligenta este cea care”te macina” cand te dai mare ,pe aici?uiat-te putin in jur…
  ai vazut aici multe injuraturi?
  Te simti bine,cand te uiti dimineata in oglinda,vazand acolo un nepocait?
  Pocaieste-te la ortodocsi,dar pocaieste-te,pana nu va fi prea tarziu.


 29. Ma alatur si eu prietenilor tai si ai mei pentru a spune un cuvant de multumire pentru ceea ce a fost patratosu pentru mine in ultimele luni.

  Am intrat pentru prima data cand a fost dezbaterea privitoare la implicarea pastorilor in politica. Am incercat sa clarific cate ceva prin meseria mea. Se pare ca acum este mai neclar ca oricand, dar nu din cauza mea si nici din cauza ta, e din cauza lor.

  Implicarea lui Doru Popa din nou la primarie m-a dezamagit poate cel mai tare mai ales prin felul in care isi duce campania. Mi-a fost rusine de felul in care oameni ca Narcis Vlasin s-au pretat la laude desantate. Este o rusine pentru noi toti. Pocaitii nu trebuiau sa intre in asa ceva.

  Poate ca si asta te-a dezamagit. Eu am fost putin dezamagit de tine pentru ca n-ai spus nimic de Doru Popa. Ce-a fost cu circul acela la Congres si acum….?

  Cred ca ai facut bine sa tragi un semnal de alarma impotriva felului in care se comporta unii dintre confratii nostrii.
  Este o mare pierdere ca vocea ta va tace de acum inainte. Poate ca altii iti vor lua locul, desi cred ca le va lipsi talentul, spontaneitatea, simtul umorului si mai ales … desteptaciunea 🙂

  Mi-aduc aminte ce a spus o data varul tau, Viorel, „văru-miu ăsta e cel mai deştept dintre noi crucerii”.

  S-a exprimat bine: esti destept, adica treaz 🙂

  Cred ca aveam nevoie de un turn de veghere si de un gardian lucid. Am auzit o voce lucida, dar pasionala. Uneori pasiunea te-a facut sa te pripesti si ai facut greseli dar a fost distractiv oricum.

  iti multumesc pentru acest dar.

  cineva spunea: „Cand se lupta Don Quijote cu morile de vant castiga Sancho Panza care priveşte spectacolul bataliei… „. Sper ca iti aduci aminte cine spunea asta. 🙂

  Considera-ma un Sancho Panza. Am fost castigat de pe urma bataliilor tale chiar daca ai pierdut pentru moment.

  Al tau,
  Juristu Sancho Panza


 30. E greu pentru cei ce n-au nimic a spune,sa
  aprecieze faptul ca intrunnirea noatra de aici a folosit, a folosit multora,tiar celor carora nu le-a folosit,,,o vor face data viitoare.
  .apasati pe NEXT
  Cred ca de la distanta nu am simtit omul cu adevarat,despre care cineva care nu-i era prieten,a spus”un pastor cu suflet mare”
  ne lipsesc ,da ne lipsesc pastorii cu suflet mare,de aceea l-am cautat AICI,cu buzunare mari avem destui.

  E f.greu sa te tii tare,cand pastorii isi vad doar de ei.
  AICI,am putut(si pe privat,cerand sfaturi sau rugaciune) sa ne ostoim durerile,singuratea,lipsa „fratilor”,am invatat multe,chiar daca uneori”imaginatia” a fost prea bogata.

  AICI am invatat sa ne rugam pentru cei care ne injura,am invata sa avem mila de ei.


 31. Nu-i frumos sa abordezi asemenea teme la un servici de „priveghi” dar intrebarea Juristului de servici care sta ca si mine in jurul „sicriului” este una foarte pertinenta: Cum de inainte de „inaltare” nu ai pomenit absolut nici un cuvant de fratele Dorel Popa? Nu-mi vine sa cred cum la Congresul de la Cluj in urma cu un an el era cel care facea regula cu privire la separarea politicului de biserica iar acum candideaza la primaria aradului. Si-a dat demisia din functia de pastor al BBM?
  Oh, daca ai mai putea sa vorbesti inca o data??? Totusi fratele Tutac spre deosebire de acest „Iuda” cum este numit de presa, nu a candidat la primarie si nu a tinut sa precizeze la congres ca este pentru separarea pastorilor de politica. Sunt foarte intristat si surprins in acelasi timp de ce se intimpla.

  Doamne ai mila!


 32. Sit tibi terra levis!
  Requiescas in pace:)


 33. Parafrazandu-l pe Alecsandri, as spune ca „mie mi-e drag” acest popor baptist, „mi-e drag sa-l privesc si sa-l ascult …” Azi, un coleg mi-a amintit de strabunii nostri baptisti, care pregateau de Sambata mancarea pentru Duminica! (Pana si painea o taiau de Sambata!) Cum sa nu-ti fie drag de astfel de oameni? Dar, de ce sa-mi fie drag de cei de-acum? Pentru ca, dupa stiinta mea, suntem prima confesiune crestina din Romania care se zbate din greu sa-si rezolve problemele. Si blogul lui Marius a contribuit din plin! Daca nu mi-am spus parerea cu privire la anumite subiecte fierbinti aici, din lipsa de timp sau de exercitiu, nu inseamna ca am tacut acolo unde trebuia sa vorbesc. Mi-au prins bine unele argumente dezbatute aici. De acum inainte, orice conducator, pastor, sau lucrator crestin, ar trebui sa “felieze” din timp painea ce vrea s-o dea altora, in public, cu smerenie si cu multa teama de Dumnezeu. „Eu il iubesc si am multa sperare intr-acest popor …” spunea poetul si asa spun si eu! Multumiri, Marius, pentru tot ce-a fost bun!


 34. D-na Elisa,
  Facem ce facem si tot pe aici intrăm.Tot oftând. Vizitele noastre la Pătrăţosu’ Marius au devenit o bucurie zilnică…Care acum ne lipseşte mult, nu? Şi ne face să fim trişti, deşi ştim că Marius nu asta vrea de la noi. El a început cu multă râvnă o lucrare bună aici. Trebuie să-l ajutăm să o continuie. Chiar cu riscul de a părea nişte „Don Quijoţi”(dacă se poate spune aşa) Citeam undeva, într-un articol, ceva tare fain despre viziunea corectă a donquijotismului: el nu era nici pe departe un nebun de care să râdă toţi ceilalţi. Pentru ca el era de fapt singurul care avea o viziune clară asupra lumii, în vreme ce ceilalţi erau robi ai prejudecăţilor, ai vechilor năravuri şi ai unor viziuni învechite. Mi s-a părut interesant punctul de vedere. Şi Dan Puric a mai zis ceva în acest sens. Aşa că să nu ne mai mirăm de „evenimentele” de aici, din acest loc.
  Numai bine să dea Domnul!


 35. Draga Patratosule,

  Dincolo de nodurile pe care ti le-au gasit unii gaunosi, talentul tau si postarile tale ne-au imbogatit pe toti. Ce drag mi-a fost sa vad, sa citesc, un pastor si profesor baptist, atat de uman, natural, sincer, original, printre atatia maimutoi „pirituali” cu fata, inima si limaj de lemn. Si lui Dumnezeu, sunt convins, i-a fost drag. Acum suntem tristi, si noi si EL.

  Altii se bucura, sarlatanii, sobolanii imbracati in pene de porumbei, sleahta fariseilor de astazi.

  Au mai biruit o data… dar dupa cum s-a intamplat si intaia oara, „biruind”, au pierdut.

  Cat despre tine, zici ca ai murit…
  nu uita insa … noi credem in inviere. Remember?

  Cu drag, LogiK.


 36. Chiar asa frati si surori ,unde sa ne mai ducem ,unde mai gasim un asa site bogat,atit de uman si natural.In fiecare dimineata de-abia apucam sa citesc ceva nou ,in ciuda timpului care este atit de zgircit. Dece ore se duc oamenii vazuti de bine?


 37. Stimate proprietar al pagini. Nu sunt baptist. Sunt de confesioune reformat dar in ultimele trei luni am gasit aceasta pagina prin postul cu Tamango si pot spune ca am fost foarte incantat de ce am citit aici. Nu am intrat pe pagina acesta sa comentez pentru ca limba mea romana nu este foarte buna. Am apreciat in special atitudinea asta fata de rromi. Eu ma ocup de un proiect legat de rromii care sunt in limba maghiara si va pot spune ca sunt persoane speciale. Ar fi bine ca in fiecare confesiune religiase sa fie cineva care sa faca curent de opinie la fel ca dumneavoastra. Ar fi mai multa intelegere si acceptare. Multe succese in continuare. Iertati daca am gresit cu ceva in exprimare!

  cu deosebit respect,

  Nagy L.


 38. Poate ca exista o explicatie: Marius Cruceru a fost de doua ori in Arad in acesta primavara la Doru Popa.

  Poate ca a fost „amabil” cu el. Corb la corb nu-si scoate ochii! Si Doru Popa mai candideaza si cu P.C. (Partidul Curva)ESte binecunoscut traseismul politic al lui Doru Popa. O rusine pentru cultul baptist. Patratosu a ales calea mai decenta a „mortii”. DAca mai statea on line era destul de incomod cu subiectul asta si cu altele. Ma mir ca a tacut totusi si la prostiile celor de la Bucuresti.
  N-aveau nevoie de blogul Patratosului sa se faca de ras. Reusesc foarte bine si singuri!


 39. Viorica, cred ca acum inteleg mai bine de ce acest site a avut atata succes: naturalete, vioiciune, autenticitate, creativitate. Asta se pare ca este reteta ideala.


 40. Shi tu Juristule ai venit sa vezi daca nu cumva s-a razgandit Patratosu? Ma ashteptam ca la ora asta sa se schimbe postul shi ca altzii de aici sa beau cafeaua „LA Patratosu” 😦

  Eu cred ca secretul succesului poate fi completat cu inca un incredient: patratosu a raspuns tuturor, totdeauna cu umor, cu respect, cu ironie fina. Sunt doar cateva cazuri in care i-a fugarit cu mashina pe trotoar 🙂

  Daca pana shi Mangaloy reusheste sa spuna despre el cuvinte de bine auzi: „hipopotam indragostit” 🙂


 41. N-am mai fost o vreme pe aici. Cineva mi-a telefonat ieri: A murit Patratosu. Am crezut ca a murit Marius Cruceru. Era sa fac atac de cord.

  Acum ca am aflat care este adevarul, tristetea nu este cu mult mai mica. Speram sa ne faca iar vreo gluma ca cea de la sfarsitul anului.

  Pacat! Si eu zic PACAT! Melodia de la al doilea videoclip parca este un bocet. Se potriveste foarte bine cu atmosfera de aici.


 42. Stimate Nagy L.

  Uite un cadou:

  si din Cehia


 43. „Doamne nu-ti aduce-aminte de nimic din cea fost rau
  adu-Ti aminte Doamne doar ce-a fost pe placulTau.”

  Ma gandeam,cum ar putea sa se mai reia acest Blog,ca sa nu strice linistea..am vazut la altii..se modereaza orice comentariu..apoi zic eu,cele neplacute,se sterg,fara ale mai vedea si familia.


 44. Alex..nu am cuvinte. . 😦


 45. Abia aştept postul:
  „Pătrăţosu a înviat! 01” 🙂


 46. Stii, Patratosule, emana din tine un vedetism care numai crestin nu este… Toate postarile tale sunt despre tine si despre toate maruntisurile pe care le faci sau le spui. Lumea se invarte in jurul tau.

  Iar critica nu accepti, Doamne fereste ! Mi-ai sters nu stiu cate comentarii… Poate ca nu esti ortodox, dar reactionezi ca un ortodoxist tipic : principiul „nu judeca ca sa nu fii judecat” se aplica totdeauna celui care indrazneste sa zica ceva deapre tine.

  Nu o sa publici tu nici comentariul asta, dar afla ca nu i-ai inselat chiar pe toti : eu te-am „citit”, stiu cate parale faci. Un teribilist care se ascunde sub o masca pioasa, asta esti.

  Iar „moartea” asta a ta, pe cate episoade se va labarta ?!

  Insi ca tine mai mult compromit crestinismul, decat il promoveaza.

  Raspunde la asta, daca ai … stii tu ce !

  Sau nu, un blog supercrestin ca al tau nu trebuie sa contina scandaluri… Ascunzi sub pres tot ce nu iti convine, pentru ca imaginea conteaza.

  Antiblogul meu este indreptat tocmai impotriva unor oameni ca tine, lupi in piele de oaie…


 47. Chiar m-am mirat, Elisa, cum de rezista Marius la toate magariile astea. Eu n-as fi rezistat. Se pare ca nici el.

  Tu spui

  „Cred ca Marius la toate jignirile si calomniile, a rezistat cu mult stoicism.Cred ca i-a fost tulburata linistea si pacea familiei,pentru ca nu suntem din piatra,si automat te intristezi cand vezi murdaria sufleteasca a unora.

  Poate munci ,inclusiv prin munca de pastor,in alta conjunctura,in care predomina linistea,pacea si bucuria.Nu-ti poti expune la nesfarsit linistea,oricat bine ne-ar fi facut noua.

  Renunt la egoismul meu,cu tot regretul,intelegand ca pentru prietenul nostru drag Marius,a fost prea mult,vazand si noi, pe aici(si nu tot)din partea celui Rau mesaje.Este o vreme a inceputului si una a sfarsitului.”

  Admir atitudinea celor ca tine mai ales ca acum tocmai citesc comentariul de deasupra mea. 😦
  Oricum blogul asta ramane un obiect de studiu. OAre cine ii va lua locul?


 48. Imi pare rau ca abia acum la sfarsit am intrat sa comentez dar am o sugestie. Cred ca moderatorul blogului n-ar trebui sa lase loc la comentariu in continuare. Asa oricine poate sa vina sa comenteze ce doreste si nu cred ca este bine neantelegand care a fost spiritul acestui blog. Sper ca cineva il va anunta pe proprietar despre aceste atacuri lipsite de eleganta in lipsa dansului. Sa imi scuzati din nou orice greseala va rog.

  Cu respect

  Nagy L.


 49. Un prieten m-a corectat: „neintelegand”. Inca o data scuze!


 50. Draga Marius, daca mai eshti on line si vezi ce se intampla cred ca este o sugestie foarte buna sa faci setarile pentru a selecta comentariile. Am impresia ca lashii acum s-au gasit sa arunce cu pietre cand ai decis sa nu te mai aperi.


 51. Patratenie, pe mine nu ma pacalesti. Tu gandesti asa : „daca aprob comentariul nebunului astuia, o sa se vada ca n-are dreptate, prin chiar simplul fapt ca i l-am aprobat”. Este ? Si iarasi cazi in picioare, ca pisica…

  Publica-l si pe asta, daca esti asa de crestin.


 52. Mai fratilor, voi va cioravaiti si „mortul” se uita la voi.


 53. Te-am atins, a ?! Al doilea comentariu al meu nu l-ai mai permis… Fraierii cred ca tu chiar nu mai selectezi ce publici, dar pe mine nu ma duci.

  Tu nici macar nu crezi in D-zeu, altfel n-ai poza cu atata fatarnicie… Pentru ca daca ai crede, te-ai teme de el, pentru ca el cunoaste inimile si vede cum ii iei numele in desert, folosindu-l pentru propria-ti slava, nu a lui.

  Pana si „moartea” asta a ta, e tot o fita de vedeta si/sau o modalitate de a atrage inca si mai multa atentie. Si-ti iese, ca de obicei…

  Voi toti predicatorii „cu carisma” sunteti la fel.


 54. A, merge ? OK, sa mai facem o proba :

  Vizitati antiblogul Gruparii Departe, unde sunt demascati pseudocrestinii, indiferent de confesiune :

  Asta ecumenism !


 55. Care-i problema ta Scarbonelli? 🙂 Eu m-am uitat in urma si nu vad sa ai dreptate. Patratosu a scris despre muzica, masini si tot felul de alte lucruri. Eu am dat peste el cautand despre Logan si despre tunning audio la masini. Deasemeni vad ca a dat drumul la tot felul de porcaieli cum este si scrisoarea colegilor lui si textul tau. M-am uitat si pe blogu tau. Numai boratura! Invidie? Parca asa se vede. 🙂 Nici macar n-ai curaj sa-ti dai identitatea. Cristian Badilita cand este dur se semneaza. La fel oamenii pe care ii injuri tu. La fel Marius Cruceru. Tu n-ai curajul asta lasule! Nu vrei decat reclama Sarponelli! Am mai vazut ca tine. I-am digerat la micul dejun. N-ai talent bai fratioare nici pentru clubul literar scolar – scoala generala de cartier marginas.
  Spamuieste-l, Patratosule. Spamuieste-l de las nemernic.

  Bine ai facut PAtratosule ca ai iesit din jungla asta!


 56. scardanelii, nu te supara dar esti atat de jegos, in adevaratul sens al cuvantului ca mai intai trebuie sa te speli pe maini si pe fata apoi mai vedem daca are rost sa vorbim cu unul ca tine.
  Ti-ai facut vreodata un control pshiatric? Fara gluma, cred ca ai nevoie de unul, iti este frica sa arati celor din jur cine esti si atunci apari asa manjit pe aici. Hai ca miroase urat, spala-te si dupa mai vedem.


 57. @Raul, chiar crezi ca patratosu trebuie aparat acum? Si-a asumat riscurile. Asta este! Putea sa opreasca blogul de tot. Avea posibilitatea asta. Putea opri toate comentariile. Putea sterge blogul sau sa il scoata de la vedere.
  @Vlad.L, chiar crezi ca il ajuti cumva pe Scardanelli vorbindu-i asa sau crestinismul? Nu cred! Nu ajuti pe nimeni. Sunt sigur ca nu asta doreste Marius acum.
  @Scardanelli, imi place, esti coerent. Poza lui Golum se potriveste cu profilul tau! Bravo! 🙂
  @ tuturor. Banuiesc ca Patratosu a lasat deschis blogul pentru a continua discutii decente intre noi.
  @ Patratosu. Sugestia mea este sa inchizi comentariile, mai ales acolo unde atmosfera devine toxica.

  Si eu fac pentru prima data un comentariu aici la tine. Tocmai acum la sfarsit. Vreau sa iti spun: cel putin o parte din Aradeni sunt cu tine. 🙂


 58. Raul D. Da ai dreptate, gresesc numai ca uneori ma satur de mizeria unora. Daca ar fi copii as mai intelege dar, cand vad un adult in ce hal coboara rasa umana prin neghiobism simt nevoia sa-l dau jos din copac si sa am o discutie normala. cred ca este normal ca cineva sa se spele inainte sa dea buzna aici.

  Poate pt tine este mai usor, mai faci o gluma, un smile si dai un sfat, altii le pun la suflet si isi doresc mai mult de la oameni ca acesta.
  Multumesc de atentionare.


 59. Nu ne confunda, Vlad L. El este RAul D., care s-a legat la fel ca tine de Scardanelli. Eu sunt Raul D. Mare 🙂

  De fapt ii sunt dator. El mi-a dat ideea. Am tot vrut sa intru, dar nu-mi gaseam pseudonim.

  Numele meu este intr-adevar Raul, dar numele de familie incepe cu C.

  Am o intrebare: de und sti ca nu este copil Scardanelli?


 60. Acum am observat remarca ta: acum la inchiderea Patratosului s-a deschis site-ul Uniunii.

  De obicei pe morminte rasar flori frumoase! 🙂


 61. Radu, raspunsul la intrebarea ta: nu poti fi copil manat de asa o ura, ar avea alte preocupari nu cei pe care i-a luat in monoclul murdar.
  Apoi explicatia alegerii pseudonimului, gandul ca asa se poate manifesta mizerabil fara ca cei din jur sa stie cum coboara speta umana la un nivel josnic.


 62. Dragă Blogule, nici n-ai murit bine şi viermii şi libărcile smulg din carnea ta. Poate că este un nou experiment, poate o testare a notorietăţii tale posmortem, blogule! Vlad, Patrix, Raul, Juristu şi cîţi alţii fac un fel de spiritism vorbind cu tine, Blogule! L-ai crescut pe mangaloy, a filozofat cu el şi Sderbach iar Doru Radu l-a lăudat aproape de finalul vieţii tale, cînd ultimii pixeli se scurgeau de pe faţa ta, Blogule. Un drac a adus alţi şapte, a venit libarca Scardanelli: conversaţia lor, a dracilor, este citită şi datorită ţie, Blogule. Strigoiul tău e încă-n top, unii spun că ai fost un fel de Neo Matrix (!) alţii aşteaptă învierea ta (!) ca a lui Lazăr. „The show must go on”, Pink Floyd, hm?


 63. erată: am mîncat un „t”.


 64. Draga Scardanelli poti sa imi faci o favoare si sa ma injuri si pe mine? Hai, te rog incearca! Lasa pe altii precum domnul Marius si incearca-ma pe mine!
  Iti voi (imi vei) fi recunoscator! Te vei lasa de asemenea meserie… sper.


 65. Scarabelli, macar Patratosu, asa fatzarnic cu zici ca e, nu si-a ascuns indentitatea in spatele unei masti virtuale. Stiu toti cum il cheama, cu ce se ocupa, etc. Ia zi-ne si despre tine o lecutza, curajosule las! Nume, prenume, ocupatia si o poza te rog, ca-s tare curios ce chip are intruparea transparentei pe Terra.


 66. erată: Queen 🙂


 67. Il pot suna pe Marius,sa-l atentionez,dar e in zi de post vinerea,daca va amintiti,apoi nu-i pasa lui,de asa
  aati,fara cel mai elementar bun simt,fara macar sa spuna o boaba adevarata,,,e un marat care se vrea ceva,,se vrea ascultat,,eu cred ca nu merita macar sa-i raspundeti. Sa vorbeasca singur.
  am mai vazut la „psiho” ,,din astia..sa aiba mila Dumnezeu..

  Visitor,am incercat sa nu ami fiu egoista si sa-l tot rog pe privat sa revina,,stiu ca numai liniste nu poti avea,,oricat bine ai vrea sa faci,,,
  Sunt multi”amarati”fara de Dumnezeu,darnu au nici un pic de bun simt al celor care nu-s credinciosi,dar se manifesta altfel.


 68. Marius,nu te lasa,nu asculta la gurile rele care iti vor moartea,masoara-te cu standarul lui Hristos! Si cind vei vedea ce departe esti,pleaca-te pe genunchi si cere-I lui Dumnezeu sa-ti modeleze viata si sa te aduca la potentialul maxim,la originalul divin pe care l-a intentionat pentru tine .Fa asa si vei cistiga batalia suprema!


 69. * nu-i pasa de asa amarati,,,s-a sters din viteza


 70. Tacere… Scardanelli mai incet ca ii deranjezi si pe ceilalti… nu e locul potrivit sa-ti faci publicitate, iar daca tot insisti, cauta mai intai sa-ti cultivi vocabularul si o alta metoda, putin mai omeneasca pentru a-i atrage pe altii sa-ti viziteze blogul! Multumim la patrat, Patratosului pentru liniile drepte din patratul lui!


 71. eu sunt curios cine o sa scrie prima lucrare de licenta cu tema: Blogul in lumea baptista romaneasca, Patratosul – studiu de caz


 72. Nu uita draga Patratosule…
  noi credem in inviere.

  Cu drag, LogiK.


 73. Patratosule, imi trece prin cap vorba aia din batrani: „da Doamne mintea romanului de pe urma”. Cred ca buna decizie ai luat.


 74. dece Vasile crezi ca e buna?


 75. Vasile, chiar, de ce crezi ca este o decizie buna?


 76. prieteni, vad ca ne-am trezit acum dupa moartea Patratosului unii sa venim sa comentam.
  M-a impresionat ce a spus Nagy L. Gabor.

  @NAgy L. Gabor: uite aici o dedicatie pentru cei cu care lucrezi. Nu stiu cum se traduc cuvintele.

  sau


 77. Domnule profesor Patratosu,

  Cu tristete am aflat de ” decesul ” nickname-ului
  dumneavoastra. Am tot asteptat un raspuns la intrebarea mea. Cine stie? Poate imi raspundeti totusi pe adresa mea de e-mail pe care o aveti, cu numele real si in calitate de profesor la Seminarul baptist din Bucuresti.
  Pentru mine este foarte important sa primesc raspuns din partea dumneavoastra.


 78. @sderbach, supertare comentariul tau de la epilog. De ce totusi s/au inchis comentariile?

  @Corneliu, nu sint asa de proaspat pe blogul asta, dar nu cred ca intelege toata lumea ce intrebarea ai pus tu. Oricum acum este prea tarziu.


 79. Desi Universitatea Emanuel este trecuta in Statutul Cultului Crestin Baptist din Romania, ca scoala a cultului, cei de la Bucuresti au cerut permisiunea linkului doar asa ca sa se poata scuza ca nu le-a raspuns nimeni la cerere. Ca doar, daca e a Cultului, nu cred ca era o problema sa faca o adresare la ceva ce oricum e public si poate fi gasit pe internet. Limbajul raspunsului dat de R.O. este cit se poate de oficial si de lemn. Apropo, am vazut ca facultatea de teologie baptista nu mai apare in noul statut. E a universitatii din Bucuresti? Daca da, inseamna ca se supune cartei universitare de acolo? Adica nu discrimineaza pe nimeni indifernet de….? Adica oricine, indiferent de… poatesa….!!!! Uite aici carta cit se poate de europeana: http://www.unibuc.ro/ro/carta_universitara
  La linkul Facultatii de TaologieBaptsta al UB zice ca a Universitatii din Bucuresti. NU este a Cultului Baptist! NU este a Bisericilor Baptiste! E a lor si a urmasilor lor dupa ei cu tot ce implica asta!!!!


 80. Ai dreptate Bapist Curat,

  Alta „victima” a patratosului. Te-ai molipsit de luciditate, ca si mine si altii.
  Se pare ca in viata asta nu trebuie sa faci altceva decat sa iti pui intrebarile potrivite ca sa descoperi raspunsurile.

  Raul D. Mare m-a distrat numele tau. de la ce ti se trage Raul de mare de la clatinarea patratosului?

  Ai nevoie de emetiral?


 81. Draga Marius
  Am afisat pe blogul meu o veste buna pentru tine!
  Sa fie oare adevarat?
  http://barzilaiendan.wordpress.com/


 82. chiar ca s-a lasat linishtea aici.

  Asha sper sa fie BArzilaiendan, sa fie doar un facelift dupa care sa se intoarca mai tare, mai mare, mai bun, mai cautat 🙂


 83. Noi punem intrebarile,,dar nu ne raspunde nimeni,de fapt sambata seara asa era intotdeauna..

  Stiu ca Fr Marius,acum e un om linistit.Ca e mai mult cu familia,si asta ma face sa fiu bucuroasa”in pierderea mea”

  E important sa ramanem cu lucrurile bune de aici,sa ne mai intalnim,desi farmecul cred eu…a disparut.
  Oricum s-a platit un pret prea mare,linistea sufleteasca.

  Mi-a scris o sora ca in urma celor citie aici,s-a convins ca trebuie..si se acopera.M-am bucurat de „o roada” a blogului.
  Asa-i ca e frumos?


 84. Pentru ca nu vrei sa te razgandesti se pare, sa iti fie tarana usoara sau drumul batut. Nu stiu exact. Din videoclipuri se intelege ca ai plecat si bantui. Sper sa ii bantui si pe cei care trebuie bantuiti.

  Succes!


 85. Mane m-ai speriat tare cand amcitit titlul postului.

  Sper ca esti bine…

  Dan


 86. O vrabiuta zbura cu viteza la nivelul solului. Din fata ei vine un Mercedes…Vrabiuta cu viteza spre Mercedes………….se izbeste de masina… cade ametita toata. Patratosul opreste, o ridica, o ia acasa , o pune in colivie, ii pune niste paine,ii pune niste apa… Se trezeste vrabiuta la un moment dat si se uita buimacita in jurul ei: Vede gratii, vede apa, vede painea… – Vai de capul meu!….! L-am omorat pe ala cu Mercedesul!


 87. Faina de tot. 🙂


 88. Baptistule..oricum ne mai vedeam pe aici poate,dar ce a fost nu va mai fi niciodata.
  Mult har si bucurii sfinte!la toata lumera.


 89. Bine ca nu s-a intamplat nimic rau


 90. MAREA IMPACACIUNE SI IERTACIUNE! Asta se va intimpla la Arad in zilele urmatoare. Incepind de luni se intilnesc la Arad pastorii in fuctiune inainte de ’89 sa discute despre cum a fost, de ce, cit… si cum ar trebui discutat acum despre atunci. Adica, se va vorbi despre colaborarea cu….
  Programul suna cam asa:
  1. Formele de persecutie la care erau supuse bisericile in perioada comunista din Romania si consecintele acestora.
  2. Pastorii si intelegerile lor diferite in relatia cu autoritatile comuniste.
  3. Fapte reale din perioada respectiva, care merita a fi inserate pentru zidirea generatiilor viitoare.
  4. Raspunsuri la nedumeririle actualilor slujitori in legatura cu evenimentele traite in perioada respectiva.
  5. Marturisiri si reconcilieri.
  6. Recomandari pentru cei ce vor scrie istoria bisericilor baptiste in perioada anilor amintiti.
  7. Obiective de urmarit in cooperare.
  Aia cu recomandari imi „place”. Adica li sespune sa fie atenti la cit adevar dau drumul.
  Vorba cuiva, nici nu mai stiu unde am auzit-o: „Daca pastorii nostri au descoperit ca nu exista judecata de apoi sa ne spuna si noua. Nu de alta dar sa nu ne mai framintam nici noi.”
  Acolo se vor scuza, se vor justifica, se vor explica, se vor interpreta si rasinterpreta colaborarile ca niste jertfe sfinte pentru care merita pusi in icoana. Iuda va fi sanctificat si Dima apreciat ca om ce s-a suit pe val…. Dupa consumarea acestei intilniri gata cu deconspirarile si cu adevarurile rostite de pe acoperisurile caselor…se vor judeca singuri ca sa nu fie osinditi…dar nu in adevaratul inteles al Scripturii.
  Chiar cred ca ar trebui sa postim si sa ne rugam in aceste zile. sa cerem interventia lui Dumnezeu acolo. De la oameni stim la ce sa ne asteptam.


 91. La Arad, va fi o intalnire interesanta, sunt atatea „legaturi” intre multi pastori, iar cei mai varstnici au ordinat pe cei mai tineri, legatura ce nu se uita cu una cu doua de asemenea.
  Cine va vorbi cu sinceritate dar, mai ales cine se va impotrivi celor ce cu nerusinare au vandut pe frati si au stat ascunsi atatia ani?
  Cand blogurile s-au spart,”Patratosul” „Centruldeistorie..”, acum se va musamaliza totul in mod poetic prin iertaciunea data, cu usile inchise, celor ce au dus bisericii rusinea si suferinta greu de cuantificat.

  Poate va mai scoate Daniel o carte macar sau Marius poate va mai ridica o data glasul ca sa ne spele rusinea celor ce nu putem prin forta imprejurarilor decat sa ne rugam.

  Recomandarea de baza va fi poate aceea in care are de castigat „toata” lumea: istoria sa o scrie cei ce au colaborat, ei stiu cel mai bine cum au „salvat” biserica.

  Scorul se cunoaste, din „intamplare”, ca intotdeauna.


 92. Frate baptist ,multumim pentru ordinea de zi a lucrarilor de la Arad. Totusi poate lucrurile vor decurge diferit. Cred ca vor fi si slujitori adevarati care vor spune adevarul. Cred ca si fratele Nicolescu va fi acolo.
  Cei care au descoperit ca nu exista Judecata viitoare sigur judecata lor nu e buna asa ca sa nu mai spuna la nimeni.
  Intradevar Vlad, se duce o batalie puternica ca sa se scrie o istorie falsa ,unii din cei mari au si scris-o din punctul lor de vedere,problema ca dupa ce au reprezentat denaturat intimplarile si activitatile lor vin cei care rascolesc prin documente si asta i-i deranjaza teribil si vor cu orice pret sa stinga glasul acestora.Nu s-au gindit acesti frati colaboratori ca documente semnate de ei vor ajunge sa le vada atitia prin intermediul internetului. Acest fapt este doar un preludiu sau o umbra a deconspirarii care o sa aiba loc la marea judecata cind se vor aduce niste Carti pe care nu le va putea contesta nimeni.
  Slava Domnului pentru cei care au avut curajul sa lupte cu acest gol-iat ,care e mai mult gol decit inalt, si aici si in alte locuri.


 93. Baptist_curat, replica cu existenta judecatii de apoi e foarte simpatica 😀 .


 94. Totul va merge la Judecata…totul..
  Unde este pocainta sincera,acolo Dumnezeu se indura si iarta.


 95. baptist_curat:
  Multumesc pt info. Exista vre-un site (ma-ndoiesc) despre aceasta intilnire? V-as fi recunoscator daca ne-ati tine la curent cu ce se intimpla… ironia dvs. amara despre judecata de-apoi e miscatoare… Despre intilnire: chiar daca si eu-s sceptic, haideti sa n-o judecam inainte de-a se gata! Ma indoiesc de faptul ca, si daca rau intentionati ar fi, ar avea curaj dupa publicarea atitor dosare sa nu accepte nici-o vina!… Apoi, sunt si oameni care cred ca merita incredere: Seracu, Talos, Niculescu (daca „elev” e bine informat)… Chiar daca nu vor fi atit de „rai” ca unii dintre noi tot vor deconspira ceva… Nu cred ca se poate face o „curatire” deplina a „ariei” din multe motive..Domnul sa-Si arate slava!


 96. Scardanelli, eshti un frustrat! Asta nu este bine! Esti anonim! Nici asta nu este bine!
  Esti lash. Nici asta nu este bine!
  Esti complexat! Nici asta nu este bine!
  Vrei trafic pe seama hoitului ramas dupa Patratosu. Nici asta nu este bine.
  Esti rau dar gratuit! Asta-i bine! Ca n-ai argumente! 🙂

  Vezi ca pentru frustrare nu exista vindecare! Nici macar Vindecatoru alt frustrat nu te poate vindeca de asta nici Alin Cristea, altu, nu te poate alina 🙂

  Probabil ca asta este unul dintre lucrurile care mi-au placut la Patratos, nu este frustrat.
  Ce m-a enervat: nu are complexe!

  ESte enervant, recunosc, dar a fost si fascinant! Pana si Cristalinu lui Alin e clar la chestia asta 🙂

  Daca avea complexe itzi stergea comentariul. Il doare fix….

  Scardanelli, pacat ca eshti un pic mai indignat 🙂


 97. nah…ca ni-e dor deja de Patratos…pacubos lucru:(


 98. azi il vedem si nu e…


 99. Doru Radu , buna ideie , ma gindem si eu sa rog pe careva care este pe la Arad ,sa ne spuna si noua cite ceva de pe acolo. Da e bine ca unii frati bine intentionati se duc acolo. Domnul sa le dea pocainta.


 100. Sezatoarea patrata e inchisa! asa ca m-am aciuat pe-aicelea! 🙂

  ati citit postarea lui DanutM? dar cea a lui Romuluss?
  ce spuneti?

  mai, jenant mi se pare scardanelli asta, sau cum l-o fi chemand muma-sa, care face pe eroul lovind intr-un cadavru imaginar, intr-o amintire frumoasa, etc. Sa ne traiesti, scaraotschi mic, e plina Romania de alde tine! 😀 😀 😀 de-aia nu mai scapam de balcanism!


 101. Ciprians se cheama Zgandarel..el isi zice de la scarda…..eu cred ca il zgandara diavolul,are un
  blog,unde tot asa il face pe Marius,nu se baga nimeni la asa o ciuma..asta numai om nu se cheama,amaratul,te-ngrozesti ce poate sa zaca intr-un om..o fi om?


 102. CiprianS, nu sti pe unde e totusi Pacubosu, l-am tot cautam dar nicaieri, dinastia ca scardanelli, mi scusi, dar sunt chiar cu o gandire problematica. Posteaza si la DanutM si aici un link la o mare prostie creata de el, si mai crede ca e lucid, in fine poate asa e el cand e lucid, sa vezi cum e cand nu e lucid 😀

  Exact Ciprian, de acord cu tine e plina lumea de lucizi dinastia care confunda subiectul cu predicatul.

  Academicianul Grigore C. Moisil (1906 – 1973), spunea un om are dreptul la un singur pahar de vin, dar odata ce a baut un pahar acel om devine alt om, care la randul sau are dreptul la un alt pahar de vin 😀 . Rationamentul continua(era matematician 🙂 ) si prin inductie matematica se ajunge ca P(n)->P(n+1) deci s-a demonstrat principiul. 🙂

  Problema era ca Moisil avea o minte de geniu dar, amatori de genul …sus numitului is pe nicaieri. Pierdere de vreme si inainte de un pahar si dupa.

  Marius scuze, dar chiar trebuie cenzurate unele comentarii, sunt de-a dreptul jalnice. Prin comentul meu de fapt fac apel la a nu permite o munca a ta de mai bine de un an sa fie ponegrita cu asemenea replici total incompentente. Nu imi plac oamenii care se afla vorbind si nu stiu de ce.

  Multumesc.


 103. Ciprian, la care din postarile celor doi te referi?


 104. Marius, regret că ţi-ai lăsat deschise uşile comentariilor. Regret pentru că uite… Nu ştiu dacă ai nevoie de Scarlatini acum…

  Ar fi extrem de trist să o ia blogul pe o pantă a dialogului cu pietre. Aş vrea să rămână ca dialog cu idei, nu cu pietre.

  Romi, interesantă ecuaţie. 🙂 sau p (n) -> r (n+1), cĂ se schimbă persoana. 🙂 tare o fost.


 105. Lectiile Istoriei

  http://picasaweb.google.ro/evanghelist/VestitorulAdevarului

  Un articol despre vremea veche(secolul 20), traita altfel in URSS. Crestinii de acolo au luat o altfel de atitudine…..Dar mai bine cititi.
  e.


 106. pt elev:
  Ati observat ceva interesant? De mai bine de o luna pe blogul lui D. Mitrofan nu mai apare nimic nou si totusi, de-atunci si pina azi au mai fost 10.000 de vizitari. Inseamna ca mai sunt oameni care se documenteaza! Cine stie de ce? O fi iesind ceva bun…de la Arad?


 107. Marius,sterge aceste „capodopere” ale lui „sgandarel”
  nu de alta,dar omul are nevoie sa -si adune prostia,nu sa o raspandeasca.


 108. […] multe ori mi s-a întors stomacul în poziţie inversă când vedeam cum Pătrăţosu e făcut anatema pentru că modul lui de închinare depăşea grila de interpretare a altora. Mă […]


 109. Frate Doru Radu ,da e interesant si asta inseamna ca pe multi i-i intereseaza si vor ca Daniel sa continue
  si cred ca dupa ce i-si va pune la punct aparatura va veni cu noutati care vor fi citite de multi.Dupa cum ai vazut ,multi din cei de sus, vor sa opreasca ca adevarul sa fie auzit dar ei nu detin controlul asupra cailor de comunicatie si atunci va fi imposibil ca sa opreasca lucrarea asta.


 110. este adevarat ca esti la Iris seara?

  Asa spune aici: http://www.tineretiris.ro/


 111. ce Raule tia cerut sa ii faci reclama daca el nu mai vrea sa iasa pe net!

  Pocaiti sectanti prieteni cu Nicolae Corneanu mitropolitul tradator care s-a impartasit cu catolicii.

  SA il luatila voi ca predicator!


 112. M-am intors sa depun o floare! E floare de colt!

  :((


 113. Nepocaitule draga,noi avem destui,fiecare cu „caprele lui”


 114. nepocaitu:
  De ce credeti ca IPS Corneanu a gresit impartasindu-se cu catolicii?
  Ietare, dar nu sunt nici catolic si nici ortodox.
  Multumesc!


 115. nepocaitu:
  Multumesc pt raspuns; am sa ma uit pe site-uri. Probabil sunteti tinar si nus titi ca tatal lui Graham, pastorul Billy Graham, a predicat de Sfinta Marie (prin ’86) la una din manastiri (Voronet sau Sucevitsa). Nu cred ca a facut-o fara aprobarea IPS Daniel (parca dinsul era Mitropolit al Moldovei pe-atunci?). Apoi a predicat si la catedrala Mitropolitana din Timisoara…. Nu cred ca si mitropolitul de-atuci al Moldovei era un infiltrat… Va respect parerea; cred ca ar trebui sa ne uitam mai mult la cele ce unesc, precum credintsa comuna in Jertfa Mintuitorul „carele pentru noi si pentru a noastra mintuire S-a dat in zilele lui Pilat din Pont”…si noi acceptam crezul de la Niceea, etc. Ca sa nu mai vorbim de Sfinta Scriptura pe care o acceptam cu totii…ar trebui sa reducem importantsa celor ce ne despart. Doamne-ajuta!


 116. Degeaba, chiar daca spuneti crezul daca nu participati la Sf. Liturghie si nu faceti Sfintele Taine sunteti niste eretici care veti arde in iad.


 117. ##nepocaitu,

  desigur ca iti respect perspectiva ta, evindent ca ai motivele tale sa afirmi anumite lucruri si sa fi fidel crezului tau.

  uite, crezul ortodox si morala Bisericii prevede ca un crestin(ma refer la tine) trebuie sa isi iubeasca aproapele, ca pe sine insusi, in alte cuvinte se reduc lucrurile si la „a nu jigni pe celalalt”. nu ai dreptul ca si crestin sa lovesti fara sens pe cineva, dar nici cu „sens”.

  cum vei participa tu la Sf Liturghie dupa ce lovesti? te gandesti ca morala crestin ortodoxa se aplica la toti care cred si deasemenea la toti care participa la Sf.Liturghie?

  totodata ortodoxia nu este fundamentata pe : „pacatuieste zilnic cu mult sarg ca Dumnezeu tot te iarta”, ci se intemeiaza pe Cuvintele Mantuitorului : „du-te si sa nu mai pacatuiesti”. deci te rog …respecta-ti crezul.

  religia ortodoxa leaga comportamentul moral cu sfanta traditie a Bisericii, in alte cuvinte nu poti sa acuzi pe cineva atata timp cat tu ca sustinator al religie ortodoxe arunci cuvinte grele. sa nu cazi in greseala mecanicului auto care nu stie sa repare propria masina, sau a preotului care merge in iad pentru ca era un afemeiat notoriu.

  nu da motive Lui Dumnezeu sa trebuiasca sa te ierte pentru ca injosesti pe cineva pentru care jertfa Divina este vie, iar Hristos nu a spus cuvinte de bataie de job celor pe care vroia sa ii mantuiasca.

  sunt adeptul dialogului prin argumente nu prin datu cu caramida, pentru ca indiferent ce pot muschii, crestinismul impune normative tuturor.

  uite, orice sistem impus prin forta a fost falimentar, indiferent ca era vb de sistem politic sau sistem religios.

  gandeste-te te rog inainte de arunca blesmete si ia pilda de la intemeietorul religiei crestine – comportamentul exemplar este obligatoriu.


 118. Nepocaitu..fiind nepocait,precum zice sfantul Ioan Botezatorul,ca trebuie sa ne pocaim..la ortodocsi,sau unde ne atrage daca nu ne pocaim, e cu neputinta sa-I fim placuti lui Dumnezeu,,
  noi ne impartasim in fiecare luna,,cu sfintele taine,cu Sangele si Trupul Sau,,altfel daca r fi doar simboluri,,nu ar avea nici o valoare” acesta este Trupul Meu ,care s-a dat ca Jertfa pt pacat..”
  tu,ca nepocait,,ce poti spune preasfintitului Lucian,episcop de Caransebes,,,? cand el a spus”toti trebuie sa ne pocaim,indiferent unde suntem..asta mi-a spus-o personal..acum o saptamana..
  Ecumenismul care nu-L are in centru pe Hristos,inteleg ca e rau,,,dar sa -ti iubesti aproapele,apoi pe cei care Il iubesc tot pe Domnul Hristos,,e rau?


 119. nepocaitu:
  Cunosc in parte motivele pt care Biserica Ortodoxa ne respinge. Ma surprindea doar vehementsa cu care-i respingeti pe catolici. E putin probabil ca dogmatica ortodoxa sa se schimbe, insa faptul ca inalti ierarhi si multi preoti simpli si-au schimbat atitudinea (fie si conjunctural) fatsa de noi ar trebui sa va incurajeze si pe dvs. In ce priveste proorocia dvs. ca vom arede in iad, ea NU se va implini de vreme ce contrazice Sfinta Evanghelie si scrierile apostolilor:
  -a) Scriptura zice ca totsi ne vom infatisa inaintea Dreptului Judecator – Inseamna ca El si Nu dvs. va stabili cine unde merge!!!
  -b)Sfinta Carte NU ne lasa insa in necunostintsa cu privire la destinul nostru vesnic:
  – „V-am scris aceste lucruri ca sa stiti (cunoasteti) ca voi cari credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu aveti viata vesnica” – Intiia Epistola a Sfintului Ioan
  -„…dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dzeu” -Sf. Evanghelie dupa Ioan
  -” cine va crede si se va boteza va fi mintuit” _Sf. Ev. dupa Marcu
  – …caci prin credintsa in inima se-ajunge la neprihanire si prin marturisirea cu gura se ajunge la mintuire – Epistola catre Romania
  – si tot Romanii vorbesc si de o confirmare interioara: …”Duhul [lui Dumnezeu] impreuna cu duhul vostru adevereste ca sunteti copii ai lui Dumnezeu”..
  – multe alte texte care ne-arata cum ne priveste Dumnezeu, pe cine primeste El,etc., fac, draga prietene, ca PROOROCIA dvs. sa fie nula!
  Personal, sunt convins ca ma voi intilni in Cer cu multi credinciosi ortodocsi care cred ca si mine in Fiul lui Dumnezeu si si-au spalat hainele in Singele Mielului.
  S-avetsi parte numai de bine!


 120. Oameni buni, in locul acesta Marius ne-a aratat cum se pot intelege, în duhul dragostei creştine, atât ortodocşi, baptişti, catolici sau penticostali. Ce rost au astfel de discuţii care nu duc la nimic bun dacă nu căutăm mai întâi calea înţelegerii şi a dragostei? Romuluss, frumos ai răspuns. Cuminte şi ..cu minte. Adică înţelept.
  Pe nepocăitu’ aş vrea să-l rog să nu facă greşeala de a se substitui tuturor ortodocşilor, că nu toţi gândesc ca el, asemeni inchizitorilor de altădată.
  Si mai vreau să-i amintesc un lucru care s-a mai spus aici: Părintele Cleopa, marele duhovnic, a fost întrebat odată dacă Dumnezeu îi va mântui doar pe ortodocşi, iar dânsul a răspuns:”fă-mă Dumnezeu, ca să-ţi pot răspunde!” Numai Dumnezeu e Cel care le va judeca cu dreptate şi va hotărî ce va face cu TOŢI oamenii. Cu IUBIRE!
  Haideţi să încercăm această înţelegere şi va fi mult mai bine. Doamne ajută-ne la toţi!


 121. pt. elev;
  Atita doar am aflat despre Conferintsa de la Arad:
  „Mi-a spus fr. XX ca a participat la o sectiune. Cei, vreo 20, mai mult s-au prezentat ca victime.
  Nu s-a realizat ce se astepta.”


 122. Doru, incep sa cred ca pesimismul este frate geaman cu realitatea. Biserica baptista romana este intr-o dezintegrare pe toate fronturile. Micile exceptii nu fac decat sa intareasca regula, din pacate de moment nu exista alta variante care sa compenseze dorinta sincera a multora de a trai si la modul comunitar credinta crestina asa cum o intelegem ca baptisti.

  Cred ca sub umbrela cultului sunt deja prea multe curente care nu fac decat sa scoata si mai mult in evidenta mersul caraghios in cele „n” directii pe care acesta le ia de bune.

  Lipseste o directie, un mers deslusit dincolo de impleticeala caraghioasa, lipseste interesul unei marturii bazate pe viata de zi cu zi, iar problemele trecute ca cea a vanzarii fratilor la securitate nu fac decat sa arate cine suntem cu adevarat.

  A aparut un soi de personalitate multipla a cultului care seamana din ce in ce mai mult cu dedublarile de personalitate cu radacina patalogica.

  Sunt multe mizerii ascunse sub cortul lui Acan si pt acestea Dumnezeu nu-si mai da binecuvantarea, iar unii s-au transformat in circari pt a o suplini si a atrage oamenii.

  Ma gandesc ca s-a cam incheiat dpdv duhovnicesc oferta cultului baptist, s-a intrat in perioada in care acesta a ajuns ca si alte culte, un fel de club sau organizatie dar, un loc unde Dumnezeu nu mai este prezent.

  Poate ca cei care s-au saturat vor reusi sa vina cu o oferta plina de viata a trairii si organizarii dupa voia lui Dumnezeu in Hristos.

  Cel mai caraghios mi s-a parut sa ceri cuiva sa promoveze o curatire in ce priveste vanzatorii de oameni cuiva care are in familie chiar pe acestia. Prea mare ispita pt acesta si cei ca el.


 123. Vlade, pur si simplu sunt shocat de discursul tau negativist si hiperpesimist shi uneori rautacios, cu multa amaraciune.

  DA, intzeleg ca situatzia e trista dar…


 124. Vlad L:
  Pt ca am emigrat nu comentez despre Uniune. Comentez doar problemele „internationale” precum deconspirarea care ne priveste si pe noi. Sustinem in diferite feluri bisericile si situatia din tsara si suntem interesati de ea. Dar mi se pare nepotrivit pt mine sa ma pronunt.
  Un singur lucru: presupunind ca lucrurile stau astfel, tot ce putem face este sa ne concentram pe biserica locala si pe lucrarea la care in mod individual ne-a chemat Domnul…Imaginea globala (marturia) a cultului nostru ne va afecta fara indoiala. S-ar putea insa sa nu putem schimba lucrurile pe plan general..
  APoi exista o anumita uzura in timp… Cineva spunea: „nu critica bisericile istorice, asteapta sa aiba si cultul tau 500 de ani”..Baptistii romani au [doar] 150 de ani… In America, bisericile evanghelice NOI [indiferent de confesiune]cresc cu 10% botezati, iar cele VECHI cu 2%. Pastorul unei biserici de succes imi spunea ca 50% din membri probabil nu-s nascuti din nou. E mult de lucru spunea dinsul…Noi am crescut cu 4%, anul trecut… Domnul sa ne gaseasca credinciosi in lucrul incredintsat noua!


 125. Linistea e una dintre formele perfecte ale artei conversatiei.In liniste putem spune atitea lucruri…


 126. Patrix, pe tine nu te doare sa vezi lucrurile in stadiul in care au ajuns?
  Renuntarea lui Paul Negrut ti se pare doar o aflare in treaba? Gestul sau nu crezi ca este unul care trebuie sa dea de gandit? Iar daca da de gandit, nu crezi ca intristarea este ceea ce in mod inevitabil te cuprinde?
  Joaca de la Arad este doar un campionat de mana a treia? Daca trebuia sa fie ceva serios si hoatarator in ce priveste demnitatea cultului, nu inteleg ce ar trebui sa simt, fericire? Resemnare?

  Tu ca simplu muritor, daca tatal tau ar fi fost un oarece de vanzator de frati, de individ cu „subsemnatul” la securitate si ai fost presedinte de cult crezi ca ai mai fi promovat limpezirea, curatirea? Asta la modul cinstit. Exista un conflict de interese care poate fi demonstrat in doua trei cuvinte, asta duce la o anumita stare de spirit in ce priveste lipsa dorintei deconspirarilor.

  Situatia nu este numai trista, iar daca este asa aduce intristare, a ajuns sa fie rau mirositoare. Iti ajunge sa vezi bataia astora de joc ce ajung sa faca circ din Evanghelie, demisia din acel consiliu pregatitor cu motivatiile date pe UEO a lui Paul Negrut, circul de la Arad si in general cu deconspirarea unor oameni destul de ticalositi ca sa mai astepti pocainta de la ei. Toate astea tie iti dau speranta, optimism, dulceata in loc de amaraciune? Rautate? Scarba, lehamite si nu in ultimul rand groaza la gandul mainilor pe care a incaput Evanghelia. Iti taie pana si pofta de mancare. Cum s-a terminat cu nerusinatul acela de Nelu Tutac? Cu implicarea lui in politica invartind dupa deget ceea ce fratii hotarasera deja? Dar „lobby-ul” ce si-l facea sub diferite pseudonime? Sper sa ai un raspuns dincolo de da, este intristator dar, eu sunt vesel pt ca sunt optimist.

  Realitatea este in circurile de pe stadioane si mai te miri unde, Evanghelia batjocorita la tot pasul si lipsa temerii ca Dumnezeu va aduce toate lucrurile la judecata, joaca cu sufeletele atator oameni, este prea putin?

  Sa fie prea putin?


 127. Am avut ayi de asdus o canapea la wetajul 4,de jos de la parter,n+am reusite sa adun niste oameni..in cele din urma fiul meu orto,a chemat doi preoti,,prieteni de+ai lui,…
  Pot sa va spun ca am fost impresionata de serioyitatea lor,imi erau atat de dragi,auyind cum discuta intre ei:

  „cum sa ma duc la vot,inseamna ca eu votez cu minciuna?”
  „toti sunt impotriva noastra,nimanui nu-i place sa aduda ca trebuie sa traiasca in curatie,
  vin la cununie,cu copilul care trebuie botezat…doar prin pocainta se iarta pacatul..de a fi fost impreuna”
  „toata lumea are impresia ca suntem contra lor”

  Ma gandeam,,ce frumos,sa simta ei ortodocsi,intr-o tara ortodoxa ca oamenii ortodocsi nu-i accepta,pentru ca ei le spun sa nu mai pacatuiasca.
  Ei le spun despre pocainata..
  Traaiesc curat,,unul are 5 copii,altul 2,se daruiesc oamneilor,,traiesc modest, nu au o casa a lor..
  Cand vrei sa traiesti curat, o poti face,,numai noi am inceput sa ne asemanam prea tare cu lumea…

  Nepocaitule,nu mai spune ca ortodocsii adevarati sunt nepocaiti…pocainta e o conditie,sa fii crestin.
  Ce fel de ortodox esti tu,daca iti spui nepocait?
  esti cumva musulman?


 128. Patratosu..a murit,,,

  dar este criticat,este criticat Marius,de catre unii prieteni..care apoi se mira ca altii il critica?????
  . 😦
  dar nu vad ca fac acelas lucru..
  e urat sa „povestim”in absenta subiectului,
  mai ales ca e vorba de lipsa de obiectivitate,
  ,chiar interpretare..rauvoitoare.
  .
  …dar suntem crestini…nu?

  Suntem toti plini de slabiciuni,
  multumim ca mai este Har,sa ne putem schimba.

  Ar fi frumos sa recunoastem calitatile unui om,pe care Dumnezeu l-a inzestrat in mod deosebit,,,
  care ne-au ajutat sa percepem lumea altfel,
  sa fim mai buni,mai intelepti.
  Greseli? cine nu are?


 129. Multumesc pentru informatiile de la Arad ,si daca asa stau lucrurile, frate Radu, eu zic ca Daniel Mitrofan sa continue cu seria a doua .


 130. pt elev:
  Si eu cred ca poate sa continue dar cu respectarea unor reguli. De exemplu:
  -cel caruia i se publica dosarul (sau familia daca-i decedat) sa fie anunutat pt a evita socul si pt a-i da ocazia sa se apere/pocaiasca..
  – sa se publice si ceva din DUI pt informatorului cu pricina..
  -sa-si gaseasca martori/consilieri, un fel de comisie voluntara, pt ca o astfel de lucrare dureroasa nu poate fi lasata pe seama unui singur om (Scriptura n-are un apostol al adevarului)
  Nota: martorii il pot proteja si pe D. Mitrofan de acuzatii
  – sa motiveze ordinea publicarii… Ordinea de pina acum a stirnit suspiciuni (cel putsin mie)
  -etc.
  Domnul sa-Si descopere voia Sa tuturor, inclusiv lui D. Mitrofan!


 131. pt elev:
  Inainte de et cetera, cred ca cel ce s-a marturisit trebuie iertat sau macar lasat in pace (adica sa nu se mai publice nimic).
  etc.


 132. Radu,
  Este complicata partea cu cel care s-a pocait sa nu i se mai publice nimic. Cel nu s-a pocait atatia ani, acum o poate face la gandul ca daca se „pocaieste” nu se afla.
  Eu cand ma pocaiesc si cineva imi aduce aminte sau ma da de exemplu negativ, desi ma doare, ma doare cu bucuria ca nu am ramas acolo si cu dorinta ca pilda mea sa fie un sprijin pt altul sa nu faca la fel sau daca a facut sa se pocaiasca, chiar daca acea pilda ma „coboara”. Nu cred ca este cinstita pocainta la schimb. Unde este pocainta, atunci cand se intampla sa aiba loc aducerea aminte sau pilduirea negativa, pocainta se intareste, la fel pricina de multumire inaintea Domnului ca nu ramanem prin bunatatea sa intr-un pacat sau altul.

  Cum se rezolva situatia unui pastor care nu a marturisit si este in slujba, iar acum apare dosarul, i se da si timp de parare samd?
  Exista o responsabilitate a tradarii aproapelui in ce priveste slujba?


 133. Vlad l.:
  Obiectiile dvs. sunt valide dar ele n-au legatura cu DM. El a luat initiativa sa publice o carte/dosare de unul singur (dupa cite stiu eu). Oricum nu cred ca-i pasa de parerea mea/noastra. Nu-i putem cere insa sa rezolve probleme care tin de biserici /uniune/comunitati. Bisericile se vede sunt quasi indiferente. Mi se pare ca problema este intre el si cel deconspirat. DM nu poate fi insa incurajat sa mearga inainte oricum. Citind si incurajindu-l ne facem partasi la aceasta actiune. Un minimum de prudentsa, intelegere, prezumptie de nevinovatie trebuie manifestata….Faptul ca informatorii au facut ce-au facut nu ne da dreptul s-o facem in ciuda lor, cu aceleasi arme firesti, etc…


 134. Nu exista interes pt ca oamenii, nici nu viseaza ca cei in care au avut incredere erau de fapt de partea dusmanilor. Cate babute, mosneguti samd au visat la asa ceva? Dintre cei tineri sau mai tineri cati nu au fost furati de prestigiul unora ca Ton? Suntem atat de inconstienti sa credem ca acestia s-au lasat in voia sortii? Si-au „asternut”, si-au asigurat, ca doar nu au fost niste incapabili. Acum sa vina unul ca Daniel, Marius si altii sa spuna ca au fost niste impostori, amagitori de frati, ca de fapt au jucat unde le-a fost mai bine, cine va primi cu bratele deschise marturia lor? Mai ales ca vorbim de cei care i-au format, le-au starnit simpatii, dincolo de adevar si traire in Hristos.
  Sotia mea, a fost botezata de Ton si se cutremura, nu-i vine sa creada ca cineva poate ajunge pana acolo. Ce imi recomandati sa-i spun? A fost un episod trecator? S-a lepadat putin (el sau altii) de Hristos dar, au scris mult, au predicat mult, acum ca nu este prigoana este frate, altadata si daca mai vin vremuri tulburi ca acelea, vom mai vedea.
  Daca nu publica Daniel, multi inca erau in nestiinta si nu s-ar fi discutat prea mult problema. Sa nu aiba nimic in comun nevralgia asta duhovniceasca cu acesti oameni? Circurile de pe stadioane nu sunt organizate de cei formati de acesti „apostoli”? Exista niste legaturi intre astfel de oameni, legaturi care trec peste raul ce-l fac si unii si altii, iar unii au mentalitatea aceia de „sarutmana nasule”.
  Sunt legaturi de familie, de prietenie care nu au nimic cu Evanghelia, toate acestea formeaza tumoarea care nu se vrea vindecata.
  Dupa care reguli te poti ghida in astfel de situatii? Eu gasesc una si in VT si in NT, adevarul, responsabilizarea si in mod normal retragerea, rusinarea prin neinvrednicirea chemarii, prin tradarea celor mai nobile simtaminte, de dragoste si incredere. Pacatele celor ce s-auau fost oameni ai lui Dumnezeu sunt pe paginile Scripturii, sa trebuiasca oare sa gasim noi reguli dincolo de cele din Scriptura? Sa inchidem gura prorocului, sa facem sa dispara documentele, sa vorbim despre faptele de dupa „vitejie”? Cat de usor schimbam regulile desi avem atatea exemple in Scripturi! Aceste schimbari imi sunt suficienta dovada ca nu se doreste adevarul si nici binele bisericii, se doreste gloria personala, legatura de tip interesat si recompensatorie, mintirea cu orice pret a celor ce habar nu au ce ii va astepta in cazul unei noi prigoane. Sa nu ne inselam ca aceea a fost ultima si sa nu credem ca cei care trec usor cu vederea astfel de fapte nu vor fi vanzatorii de maine.
  Cred ca Daniel Mitrofan a facut foarte bine, desi in prima faza nu am fost de acord, am ajuns sa inteleg despre ce fel de oameni vorbim si cred ca acestia nu cauta nici marturisirea, nici pocainta, mai degraba denigrarea si contramasurile impotriva celor ce le dau pe fata pacatele ascunse.
  Dumnezeu mai are oameni si vor iesi tot mai multe la iveala, iar in ziua vesniciei pacatele nu vor ramanea acoperite. Nenorocirea este in starea de moment a bisericii care si-a pierdut marturia.


 135. Vlad L:
  Toata simpatia pt sotia dvs. V-as aduce aminte ca DM spunea ca: i-au murit toti eroii si ca pe unele dosare de retea a plins!!! Si eu am fost dezamagit… Despre Tson s-a scris pe-acest blog f. mult si de catre dvs., Marius si de mine… N-am nici timp si e inutil s-o luam de la capat.
  Scriptura nu ne spune in detaliu cum sa procedam… suntem pe un drum nou (deconspirarea); de-aceea NU trebuie sa fim atit de siguri pe ceea ce facem… NT spune ca pt prezbiteri trebuie 2 martori. Dovada scrisa face inutila prezentsa martorilor? Poate! Si pt DM e mai bine sa fie martori… (Oricum el nu se ia dupa mine).
  Dreptul la aparare al celui acuzat e “sfint’! Si in accord cu Scriptura. Nu cred ca au de gind sa spuna nimic. Dar trebuie respectat!
  Am scris ca NU cred ca s-a urmarit pocaintsa ci doar descoperirea adevarului. Ramin la parerea asta. In cazul acesta nu conteaza cum se procedeaza ci doar faptul in sine!
  Iar daca ordinea este aleasa intentionat, nu credeti ca e viclenie?.. Din cauza asta ordinea ar trebui motivata! Sunt doar umile pareri personale…
  Cine a primit pe Domnul printr-un “tradator” nu pierde nimic. Domnul nu-l (n-o) va parasi din cauza asta…


 136. Ar fi instructiv de citit ce au facut fratii rusi in aceleasi conditii:

  http://picasaweb.google.ro/evanghelist/VestitorulAdevarului

  Cu deosebita stima pentru voi toti.

  Daca exista interes, va rog sa-mi dati un semn(adresa de mail e valida), am mai multe date istorice legate de trezirea din URSS din anul 1961.


 137. Intrucit pe acest topic l-am suparat pe Alin Cristea ,afirmind ca nu are nimic din Dumnezeu si ca ar face parte din grupul indignati de pastori .imi cer in public iertare .Am fost foarte suparata de retragerea lui Marius si impinsa sa cred ca Alin ar fi autorul acestei retrageri. Plus ca i-am facut observatie cu privire la topicul de la „Rotundu”, unde s-a exprimat „PUTA BLEAGA”.Pentru acest fapt am fost exclusa din ,,Confesionala”Nu vreau sa-mi fac dreptate,am gresit si imi cer iertare .Dumnezeu ne cunoaste pe fiecare .
  Duhul lui Dumnezeu ma indeamna sa iert si sa ofer celor care m-au ranit .Facind acest lucru,inima va deveni blinda,spiritul usor,mintea libera,viziunea clara,iar vorbirea plina de bunatate .Doamne ajuta!


 138. Viorica, ce rost are sa tot repetam cuvintele acelea necuvincioase? Sa inteleg ca te pocaiesti si pt ca le-ai vazut ca atare? Sper ca nu, ar fi trist sa incepem sa ne pocaim de lucruri bune. Cat despre restul, tu le sti mai bine.


 139. evanghelist:
  Nu am prea putut citi-computerul meu a avut ceva probleme. Am respectat pe batistii neinregistrati din URSS -G. Vins unul din conducatorii lor a fost o mare personalitate-. O situatsie semanatoare e in China unde bisericile inregistrate (colaboratoare cu autoritatile) au o anumita libertate pe cind bisericile neinregistrate (din case) trec printr-o persecutie crunta. Mare dilema pt frati; Domnul sa-i aibe in paza Sa!. .. necazul pt „neinregistratsii” rusi a fost ca dupa ce a venit libertatea (cita a venit) n-au mai stiut ce sa faca, iar inluentsa si chiar martutria lor a scazut. Pacat! E-o lectie si pt noi.


 140. OLEEEE! Patratosu n-a murit, nu s-a ridicat la Cer! de fapt, e aici, cu picioarele in apa! 😀 😀 😀 sa speram ca are „gume” bune!


 141. Vlad,mi s-a cerut sa-mi cer iertare in public si am facut-o.Urasc pe cei cu vocabular vulgar .Cit despre restul le stie Domnul mai bine .
  Ar trebui inainte de a ne da drumul la gura ,sa fim asigurati ca ne-am pus in functie creierul .Or cu lumea ori cu Dumnezeu nu merge amestecatura.Urasc pocaitii de suprafata.


 142. Fratilor…am fost cam absent pe aici si nu am nici o idee de ce exista aceasta „inmormantare”???

  Puteti explica in cateva cuvinte?

  Oricum – eu cred in invierea mortilor!

  Hristos a INVIAT!


 143. Viorica, lasa ca vin vremuri si mai grele. Cat despre pocaiti de suprafata, eu ma intreb tot mai des „Cine sunt fratii mei?”, raspunsul se pare ca este rupt de realitatea zilelor noastre: „cei ce fac voia Tatalui Meu”.

  Inteleg chestiunea cu cerutul iertarii, nu am inteles insa ce legatura aveau vorbele acelea urate cu vina ta si de ce trebuiesc repetate. Domnul sa te aiba in grija Sa spre cele bune.


 144. evedyahu:
  Adevarat a inviat!
  Bine-ati venit si lectura (ne)placuta.
  Mai mult decit scrie mai sus nu stiu.


 145. Viorica ,ma bucut sa te vad, eu ti-am raspuns,tu nu.nu ai primit?
  Nu te necaji,eu venisem de la biserica si am dat la Rotundu,peste acea vulgaritate,,, cu mine nu e frate,,,
  Cat despre ceea ce el a fost in stare sa-i fca lui Marius,,,”grosolanie”etc.
  Evrydahu,,,trist,
  dar nu si pt Marius..
  care sta si prinde perle..cu undita cea maiastra..
  Chiar azi ma uitam,,ce fain sta acolo singur,numai cu Domnul…oare i-o fi dor un pic de noi? . 🙂

  Mi-e dor de el..stiu ca o sa-l vad odata. 🙂

  Poti sa stii,dar sa nu crezi,ca s-a retras pentru a avea liniste si pace,,o merita..a fost supus prea la multe”fasonari”
  Pietrarii lui,au fost chiar unii,certati rau cu Dumnezeu..El sa-i binecuvanteze.
  La ce bun sa contiune? pt.noi? da ! pe privat/
  Domnul sa ne binecuvanteze pe toti,sa cuvantam cum
  vrea El..


 146. Frate Doru Radu
  Ati scris: „necazul pt “neinregistratsii” rusi a fost ca dupa ce a venit libertatea (cita a venit) n-au mai stiut ce sa faca, iar inluentsa si chiar marturia lor a scazut. Pacat! E-o lectie si pt noi.”
  VA RASPUND:
  Nu stiu de unde v-ati format o astfel de parere despre ei. Eu i-am cunoscut tocmai la 8 ani dupa venirea libertatii si erau in plin avant, cu o inluentsa si cu o marturie foarte mare. Sunt deosebit de activi pe tot cuprinsul fostei URSS, fac evenghelizari in corturi peste tot si au sute de familii tinere trimise ca misionari „cu traiul”, adica s-au mutat sa locuiasca si sa-si castige traiul acolo unde misioneaza.
  Prin glorioasa providenta a lui Dumnezeu, i-am cunoscut la ei, adica in Rusia si am petrecut o vreme cu ei.
  Ce m-a impresionat cel mai mult la ei au fost:
  -maturitatea adunarilor
  -seriozitatea cu care priveau primirea unui nou membru: marturisirea publica a credintei, pocainta cu lacrimi, (marturia credintei prin vorbele proprii cu testarea sinceritatii). Am auzit mult plans la astfel de marturisiri, dar l-am auzit PRIN USA, adica de afara, pentru ca fiind adunare numai „cu membrii”, eu ca nemembru nu am fost admis.
  -gradul de implicare al tinerilor
  -seriozitatea cu care privesc independenta de lume si separarea de stat, regula este: NICI UN COMPROMIS
  -acceptarea martirajului, a crucii ca un „dat”, parca era un test.
  Ma gandesc ca poate daca la noi s-ar fi rezistat asa ar fi fost marturia azi, dar din pacate….DIN PACAT. Nu indraznesc sa spun tot ce gandesc. Cei care ii vorbesc de rau cred ca sunt pigmeii. Nu ii laud dintr-un interes sectar ci, martor imi este Dumnezeu, l-am vazut in multi din ei pe Domnul Isus.
  e.
  PS In cei care vor dansa saptamana viitoare la Bucuresti si la Timisoara vad pe altul.


 147. evanghelist:
  Ma bucur de ce ati scris. Si ma bucur (chiar daca mi-e rusine) ca am gresit. Ce am auzit eu a fost de la frati din Rep. Moldova si ma bucur ca m-am inselat…
  Intr-un fel poate Oastea Domnului de la noi seamna cu „neinregistratii’ din URSS. Spun asta pt ca si Oastea a rezistat in afara legii!
  ..Cred insa ca separarea de stat ar trebui reconsiderata in liberatate chiar daca in fosta URSS nu e mare libertate.
  Oricum, Domnul sa fie Slavit pt ce scrieti! S-aveti o Duminica placuta!


 148. Pastorul Negrut Paul si-a anuntat saptamina aceasta retragerea ca traducator la festivalul sperantei de la Timisoara si din comitetul de referinta. Motivul exprimat este acela ca nu se poate identifica cu metodele si continutul festivalului. Am inteles ca si Biserica Baptista Emanuel (cea mai mare la ora aceasta din Romania) s-a retras. De fapt s-a retras si cea mai mare Biserica Penticostala din Timisoara, Biserica Penticostala Elim. Demisia fratelui Negrut a fost comunicata mai multor pastori.
  Cred ca ar trebui sa aiba curajul mai multi pastori si biserici sa faca acelasi lucru.


 149. Din comitetul de referinta fac parte presedintii cultelorevanghelice, fr. Negrut, fr. Moldovan (de la penticostali) si fr.Nelu Tutac secretarul general al UBR.
  Si mai zice presedintele Bunaciu ca nu e implicat!!!!???
  Daca se refera la faptul ca nu a fost luata nici o hotarire cu acordul comitetului de referinta, da, nu e implicat pentru ca acesta nu a fost convocat nici o data si nu a fost consukltat pentru nimic. La fel nu sunt implicati nici presedintii celorlalte culte evanghelice.
  Dar, invitatiile atit de scandaloase au fost publicate, se pare, su semnatura fr. Bunaciu Otniel.


 150. Marius, cu siguranta citesti tot ce e pe aici. Unele bune, altele mai putin bune, ca de obicei. Ce inteleg eu este ca ne lipsesti, altfel nu vad de ce se continua mesajele. Ori de cate ori deschid blog-ul tau, parca astept sa vad un articol nou postat se tine. Ma obisnuisem cu asta. Si cred ca si altii.
  Mi-as dori sa te vad si ascult la conferinta tinerilor de pe meleagurile unde locuiesc. Nu mai am insa varsta aceea, sunt peste.
  Numai bine.


 151. poi daca va plictisiti mai intrati pe la mine in „depozitar” 🙂


 152. Viorica, am citit ce spune Alin. Daca lucrurile stau asa cum spune el, este frumos sa-ti ceri iertare pt minciuna spusa. Toti suntem plini de slabiciuni dar, este bine atunci cand facem o „isprava” sa ne cerem iertare dincolo de ceea ce face cel ce ne-a provocat. Fie si Alin sau oricare dintre noi, pt a apara sau scoate in evidenta un lucru negativ, o neinvrednicire, se cade sa stam lipiti de adevar, iar acolo unde nu am facut-o sa ne cerem iertare lui Dumnezeu si celui fata de care am gresit.
  Iertarea sa nu fie numai ritualica, de pe buze, ca nu ar fi de niciun folos, ci din toata inima spre indreptarea noastra. Caci Hristos este bun si drept ca sa ne ierte pt orice pacat de care ne dezlipim cu voiosie. Slava Lui si tie sa-ti dea putere pt marturisire si indreptare.


 153. Ce incurajator,pentru ce scrie”evanghelistul”
  Doamne ajuta-ne pe toti sa redevenim.macar ceea ce am fost ..la inceput: zel,ravna,pocainta,dragoste..de fapt”dragostea dintai”


 154. Frate Vlad nu sunt un copil sunt o femeie de 66 de ani .Nu stiu unde am mintit ,In ce consta minciuna ?Recunosc ca am scris ca Alin nu are nimic din Dumnezeu si ca nu sta la degetul mic a lui Marius . Nu este crestinesc ce a scris pe blogul Rotundu. In afara de astea nu am spus nimic .Scuze,dar nu vad in ce am mintit .Urasc minciuna din tot sufletul cum s-a ajuns ca eu am mintit nu imi dau seama .voi astea mai tineri ,lamuriti-ma va rog!


 155. Viorica cred ca e o neintelegere,,din ceea ce a scris,R,
  nu stiu daca Vlad, mai intra azi pe Net,pana peste doua sau trei zile,,cu ajutorul Domnului va fi pe drum spre Romania ,asa ca trebuie sa „stai necajita”
  e clar ca a inteles din toata povestea altceva,,din cauza Rotundului,vezi ca daca rotundul era patrat era alta treaba,,Imi cer eu scuze in locul lui..cred ca nu se supara,,dar din cauza situatiei…


 156. Frate Doru Radu, incerc sa raspund la propunerile dumneavoastra.
  Spuneti ca socul trebuie evitat in privinta deconspirarii, Eu cred ca socul e cel care i-i va face ,pe unii, sa se pocaiasca. Vedeti ca aici in america ,cind un pastor calca pe bec , este expus imediat fara a se lua masuri sa nu fie socat.
  Va intreb ,informatorii nostri , au luat masuri sa nu socheze pe cei pe care i-au turnat ? S-au dus a doua zi sa spuna fratelui, Vezi ca am dat ceva informatii despre tine si vei avea probleme tu si familia ta , poate vei fi batut sau inchis .
  Cei care si-au cerut iertare da pot fi lasati in pace dar sa lase si ei in pace amvoanele si sa nu mai dea invatatura la altii.Evanghelist, are dreptate ,ceea ce au facut in urss, fratii, se putea face si in Rominia.


 157. La noi s-a vorbit atat de mult despre desconspirare,
  dar pocainta nu vine decat din inima,degeaba incearca altii s ate forteze la pocainta.

  Cum or fi stat oamenii astia linistiti cand stiau ce-i asteapta pe altii?
  cum au stat linistiti de atunci si pana azi?

  Pocainta”e floare rara”.


 158. La noi in Constanta era multi „turnatori”si ii stia biserica dar nu avea curajul sa spuna nimeni nimic,toata lumea tacea ,pentru ca erau mina in mina cu securitatea si cu cei de la Uniune.Tatalui meu i s-a retras carnetul de pastor .Eram 5 copiii ,va dati seama sa ramai fara servici cu 5 copii.Unde se duce dupa servecii avea pata neagra . Plus ca sanatatea lui a fost distrusa si a suferit mult pina a trecut la Domnul .Eu am fost data afara din servici pentru propaganda religioasa .S-au botezat doua colege,si a doua zi stia toata intreprinderea .Nu va spus cit am fost de tracasata .Dar Dumnezeu a facut in asa fel sa fiu chemata la lucru dupa 2 saptamini si sa mi se ofere un salariu mai mare ,dar sa tac sa nu mai spun nimic de Dumnezeu .Era in timpul cind la Belgrad se tinea Conferinta despre drepturile omului prin 1972 parca .Turnatorii isi va lua rasplata de la Dumnezeu pe El nu il putem minti.
  Astazi suntem liberi dar subrezi ,avem o credinta de forma ,Doamne indurate de noi!


 159. pt viorica & elev;
  Viorica, e impresionant ce scrieti de tatal dvs; ar trebui sa scrieti mai mult ca sa vedem ca au fost si pastori ce-au rezistat.
  elev; lucrurile-s mai simple. In loc sa asteptam mila [inutil] Uniunii, crediciosii/bisericile ar putea actsiona. Cineva mi-a povestit: dupa ce s-a publicat pe internet despre pastorul pensionar al lor, au inceput susotelile pe la coltsurile bisericii…S-a gasit un credincuios cu demnitate, sa aplice Scriptura, si s-a dus la pastorul pensionar si i-a spus ce se discuta. Omul si-a luat hirtiile si s-a dus la comitet si a „rezolvat”.N-are rost sa discutam daca comitetul e destul ori ba. Cind am auzit asta, m-am dus la pastorul meu si i-am spus: tu m-ai intrebat daca ma rog cu sotia, m-ai intrebat la ce filme ma uit cind sunt in delegatsie, mi-ai spus ca-i slujba ta; acum imi fac si eu slujba si te intreb ai fost la Securitate?… L-a bufnit risul… mi-a spus c-a fost chemat o data si mi-a spus de ce… Fortsa crestinismului a fost atunci cind mutlimea [anonima] a ucenicilor si-au trait vocatsia.. apoi s-a institutionalizat/clericalizat..Daca s-ar gasi in fiecare biserica macar 2 sa-si faca „datoria”, lucrurile s-ar rezolva mai repede. Asta nu-i o scuza pt cei chemati sa faca slujba asta… Mila Domnului peste noi!


 160. Situatia tatalui meu o stiu foarte bine cei de la uniune, plus dosarele care nu cred ca le-au aruncat .


 161. Cred ca ati vazut cu totsii pe blogul lui D. Mitrofan, rezoulutiile conferintsei de la Arad.
  S-a facut mai mult decit ma asteptam si mai putsin decit speram!!! D. Mitrofan are dreptate: unii participantsi ar fi avut ce martusrisi, dar au preferat sa pozeze in victime sau sa taca… Pacat.
  Solutsia ramine ca fiecare sa ne „marturisim” pastorul! Nu cred, elev, ca trebuie sa le platim cu aceeasi moneda.


 162. Cum de au lipsit de la Conferintsa de la Arad nume sonore precum: Paul Negrut, Marius Cruceru, Iosif Tson, Onisim Mladin, David Nicola, Vasile A. Talos, B. Faragau, Dorel Popa, Doru Knatiuc, Candreanu, etc? Au fost ocupatsi? Poate vor trimite totusi adeziunea ulterioara.. iar unii aparent au semnat doar o rezolutsie..sa fie doar intimplator? Oricum au semnat si oameni care m-au surprins. Multumim Domnului pt ei!


 163. De-ar vorbi dosarele ce bine ar fi…
  Fr.Niculescu este foarte suparat , nu a gasit la dosarul lui decit 14 pagini.Chiar numai atit?????? Unde sunt restul,s-au ars ,bineinteles.Dece?


 164. FRate Doru, scoaterea faptelor la lumina ,nu inseamna ca se raspunde cu aceeasi moneda. Aceasi moneda ar fi daca cineva ar colabora cu autoritatile
  impotriva acestor oameni, ceea ce nu sugereaza nimeni. Da ,sora Viorica ,dosarele vorbesc, dar cei care le deschid e vai de ei. Ma bucur ca tatal dv a stat in picioare,si altii ca el. Interesant, numai 14 pagini pentru cel care se pare ca a fost si a luptat pentru drepturile credinciosilor.


 165. Dragi frati..asa cum spune Viorica,,,cu domnul Dumnezeu,,nu se joaca nimeni..are El o indelunga rabdare,,,dar pana cand?

  Frati care au suferit mai sunt si acum,printre noi,,dar sunt smeriti,nu se lauda cu cate carti au scris,,si ca „fara cartile lor…vor avea fratii de suferit”
  Mandria,pacatul capital a lui Lucifer..nu-i lasa pe unii sa se pocaiasca…Nu stiu de ce e asa,doar e spre binele lor.


 166. Iti multumesc pentru intalnirea de ieri de la Cluj…

  si totusi un grau poate face 30 60 si 100 🙂

  vreau Biblia ta..

  in rest a fost super excelent ok


 167. apropo faza cu Gicu Nelu si Rudolf a fost excelenta!!!


 168. Ce spunetzi bre ca Dumnezeu nu lucreaza?

  uite aici

  http://laurame.wordpress.com/2008/05/31/bucurestifest-concert-review/

  😦


 169. Desteapta-te PATRATOSULE, din somnul cel de moarte, in care te-adancira…stii tu cine :):)


 170. P.S. Chiar acum cand o sa aveam nevoie de tine si de reclama pt Operele Crestine Clasice…???


 171. …cand aveam nevoie…


 172. Despre ce este vorba, Evedyahu, spune-ne shi noua!

  Chiar ca s-a lasat linishtea pe aici de tot.

  Ce proiect? Suntem interesatzi!!!


 173. Marius,,,,ar trebui sa regandeasca angajamentul lui de a lasa in paragina blogul..
  Erau atatea subiecte serioase,prin care se zideau multi, se nasc atatea intrebari,,oamenii asteapta raspunsuri..se putea face intr-un cadru mai restrans,,o lucrarea buna pt.Domnul,,Poate ca in final,Domnul ii va pune pe inima,un blog in care sa se concentreze probleme de viata..si de moarte!


 174. File de istorie
  Cumparatorii de frati

  „comoara aceasta o purtam in niste vase de lut.”

  „voi ati fost chemati la libertate”

  Cumparatorii

  S-a petrecut demult, cu ani ‘nainte
  cand duhul cel vrasmas si-a inventat
  o noua-mbracaminte de cuvinte
  si-o alta-nfatisare si-a luat.

  Si-a petecit vicleanul cu mandrie
  cuvintele ce rasunau pompos
  pe mincinoasa lui filosofie
  despre un viitor prea-luminos.

  Vorbea despre dreptate, bunatate
  fraternitate, pace, altruism,
  ca fi-va un eden de libertate….
  Si a numit edenul: comunism.

  S-au strans cei pacaliti precum o pleava
  iar el ii imbata cu noi minciuni
  vorbind de-o Cale Noua si O Slava
  si despre oameni ce vor fi mai buni.

  Era o evanghelie straina
  si un mesaj amagitor vestea
  avea infatisare de lumina
  ca ingerul ce-o propovaduia.

  Putini vedeau ca haina-i stralucita
  era doar petece si carpe vechi
  filosofii sa duca in ispita
  pe orbii muti si fara de urechi.

  A-nvins usor multimea, ca o prada.
  Parea fermecator vrajitul basm.
  Invaluit de cantec, de parada
  manifestatii si entuziasm.

  Doar cei putini, din turma cea mai mica
  ce cunosteau al glasului pastor.
  vesteau pe mai departe fara frica.
  Alt Domn, Alt Nume, Alt Mantuitor.

  Vandutii

  E greu sa vinzi pe-un liber, insa robii
  se dau ei insisi spre a fi vanduti.
  Mult mai usor de pacalit sunt orbii
  si lesne-ncrezatori: cei surzi si muti.

  A trebuit deci ca cu mai-nainte
  de-a se vorbi de vinderea de frati,
  sa-nceapa semanarea de cuvinte
  ce-au inrobit pe cei eliberati.

  Intaiul Legamant pentru robie
  nastea si e simbolizat de-Agar
  e plin de legi si reguli ce imbie
  sa te intorci la lege de la Har.

  Dar Sara reprezinta libertatea
  La care-am fost prin Har rascumparati
  De cel ce-a inrobit captivitatea
  spre-a nu mai fi nicicand incatusati.

  Prin reguli seci si vorbe repetate
  prin ritualuri goale si pustii
  Robie faci din dulcea libertate
  Si robi din cei nascuti sa fie fii.

  Asa a fost atunci: o mare parte
  din cei care crezusera odat,
  la lege s-au intors, la fapte moarte
  zidind din nou ce-ntai au daramat.

  Si Duhul lor a fost din nou sub lege
  adus si iar Vrasmasului s-au dat
  ca robi parand a nu mai ntelege
  ca legea prisoseste spre pacat.

  Cel plin de Har a fost dispretuit
  si nu i s-a mai dat Lui locu-ntai,
  in locul lui multi oameni s-au suit
  cu capuri mari, dar fara capatai.

  Cum legea niciodata n-a facut
  nimic desavarsit, nici constiinta
  acelora ce-n ea s-au bizuit.
  ramas-a pentru cei maturi credinta.

  sa se apropie de Dumnezeu.
  dar cerberii stravechilor porunci
  inchis-au Calea Vietii tot mereu
  pe fii silindu-i sa ramana prunci.

  A fost usor sa-i vinzi ca robi atunci
  (vorbesc de anii-aceia de demult)
  pe necrescutii fii, ramasi tot prunci
  cu robii-asemanandu-se mai mult.

  Comoara cea din vas a devenit
  tot mai saracacioasa si mai pala
  cand vasul a fost tot mai pretuit
  si tot mai impopotonat cu fala.

  VANZATORII

  Nu-i rob acel ce prins, a fost legat
  cu trupu-n lanturi grele si lacate
  dar are-n el un dor nemasurat
  spre neintarziata libertate.

  Ci-i rob mai mult acel ce nestiind
  ca-i rob, isi cauta avid stapani
  la care se supune lingusind
  si care-l jefuiesc tot mai hapsani.

  Acel ce se supune el pe el
  la tot felul de dumnezei de jos
  cu fiecare zi cu-n putintel
  respinge stapanirea lui Hristos.

  Mai inainte de-a fi vanzatori
  cand nici cumparatorii nu erau
  vandutii inrobitu-s-au datori
  la vechiul sarpe care-l admirau.

  Si-au dat stapani de care le-au placut,
  ca si la Domnul lor li s-au supus
  Iar cand stapanii insisi i-au vandut
  uitat-au ca ei insisi si i-au pus.

  PRETUL

  Cei ce-au vandut, ei n-au stiut ce vand
  mai bine zis pe cine, caci micutii
  vanduti de ei, aveau in ei purtand
  chiar firave semintele virtutii:

  Un duh mai-nalt chiar daca nadusit
  o dragoste de adevar, chiar slaba
  ce puse-n locul cel mai potrivit
  ar fi rodit ca a semintei boaba.

  insa-nrobite sub porunci si legi
  ce inmultesc pacatul, nu talantul .
  seminte nemurind, ramase-ntregi
  cand Domnul este confundat cu altul.

  Din dragoste de Domnul uneori
  au spus prea multe si le-a fost tacerea,
  de cumparat de-acei cumparatori
  ce-aceasta le-o considerau averea.

  Tacerea a fost marfa, pretul dar
  cui sa-l platesti, cand nu e de vanzare?
  Cand omul e sub lege nu sub Har
  te duci la-al lui stapan la cumparare.

  Dar cu ce pret au fost vanduti acei
  a carora tacere estimata
  a fost atat de scump de cei misei?
  Si-n ce fel a fost suma achitata?

  E simplu de-nteles de vezi un pic
  ce-au pretuit atuncea vanzatorii:
  valori acum egale cu nimic
  din care-aveau de-ajuns cumparatorii.

  Marete temple, falnice zidiri
  ce-ncanta ochiul si maresc trufia
  dar tot din miselestile gandiri
  de-a creste astfel si mai mult robia.

  Tacutii sa devina mai tacuti,
  orbii mai orbi zicand ca vad, iar mutii
  aliniati sa fie si mai muti
  sporind mereu in paguba virtutii.

  Vandutii-au fost vanduti de-ai lor stapani
  pe-un pret de mai nimic, pe lanturi chiar,
  sa-i lege si mai bine ca pe caini
  pe cei ce i-au indepartat de Har.

  N-am scris aici de-acei ce biruind
  au stat sub Har, si au ajuns sa fie
  o jertfa vie,-arzanda, stralucind….
  dar poate scriu in alta poezie.

  De-ai inteles ceva din ce ti-am scris
  fratele meu priveste spre Calvar
  sa poti fi UNA cu Acel ce-a zis
  ca-n Moartea Lui am fost uniti, in Har.


 175. Buna dimineata !

  Sunt obosit, dar daca nu ma inseala memoria, cred ca am scris candva un comentariu (sub pseudonim)adresat dl. Cruceru ( imi place foarte mult numele Dvs. de familie – am sa incerc sa-l folosesc in exclusivitate )pe acest blog. Am citit pentru un timp relativ scurt posturile Dvs. anul trecut pe cand locuiam in chirie cu un fost elev de la Emanuel – pastor acum. De la el stiu de blog. Cred in respect, in diferenta de varsta si nu numai, de aceea adresarea reverentioasa nu e seaca . Sunt putin confuz si foarte apasat de volumul de informatii dureroase pe care l-am vazut prin ultimele Dvs. posturi, prin comentariile care abundau in vesti despre starea bisericii baptiste din care fac parte doar de 5 ani si 4 zile. Oare pe ce lume am trait pana acum ? Ce-i drept nu prea frecventez bloguri – sunt atehnic si destul de stangaci cu computerul – si nu am mai fost pe blogul acesta de mult, dar … de ce trebuie sa aflu atat de tarziu de starea asta conflictuala din sanul conducerii cultului , despre turnatori, despre un pacat de o asemenea magnitudine… ? E o intrebare retorica si probabil ca mare parte din vina ca nu stiu ce se intampla in tara imi apartine. Dar nu tin minte sa se fi vorbit vreodata despre asta la Adunarile Generale. Multa tacere si … deodata BOOM !- vesti de razboaie. Eu sunt plecat din tara de doua luni si mi-am adus aminte de blog pentru ca sufar de ” Church – sick ” – aici sunt in pustiu si legatura cu ” acasa ” este foarte fragila. Cautam o incurajare si acum ma vad in pozitia nevrednica de a va incuraja, dar nu o voi face intrucat nu-mi permite lipsa relatiei. Cei care au facut-o pana acum probabil va cunosc, va apreciaza de la scoala si au ajuns chiar sa va iubeasca. Cat despre mine, eu sunt un oaspete intarziat, nu pot sa fac urari, pot doar sa ma rog in duhul si sa-mi exprim regretul ca nu voi reusi sa comunic cu Dvs. – as fi avut cu siguranta multe de invatat; chiar daca nu vreau sa par suspect cu vreun ton ultra-apreciativ, posturile pe care le-am citit m-au ajutat sa ma uit mai atent la Dumnezeu … si la mine … apoi la cei din jur.

  Deci ma aflu intr-o postura ciuda, incercand sa comunic cu cineva care nu mai este prezent pe propriul blog. By the way – cum de mai este inca activ, cum de mai pot fi adresate comentarii ?
  Sper sa-mi dati de stire daca pot lua legatura cu Dvs. pe alte cai decat aceasta. Bineinteles, in masaura in care mai vreti, mai puteti, mai suportati contacte ” virtuale ” dupa un blog care cu siguranta v-a secatuit intr-o mare masura. Daca sunteti la pescuit – ” Fir intins !”

  Domnul ESTE SLAVIT si orice nelegiuire isi va inchide curand gura !

  Asteptand Ziua Aceea,
  George A.


 176. astept „patratosu reloaded”


 177. Si-acolo ,cind vom fi acasa,
  Acolo sus ,cind cind vom fi una
  Vom fi un MIre si-o mireasa.
  ……………………..
  Si numai cei nascuti de sus
  Ramin mireasa linga Mire!


 178. Poate..si fratele Branzei are un site care hraneste,,unde se modereaza ..
  Cred ca se poate sluji si in acst fel,multora care se afla in diferite zone ale pamantului.


 179. PACE ,,VIORICA!


 180. Avem voie sa downloadââââm situl acesta?


 181. există: Copyright/IP Policy Terms of Service ?


 182. Am o rugaciune proaspata…
  Ma rog ..ca Dumnezeu prin Marius Cruceru – sa aduca o generatie de tineri romani la Picioarele Crucii lui Isus Christos.

  pe curand …ucenicilor:)


 183. Sa va zic un secret…de ce sunt multi inca suparati pe Patratosu…Se pare ca el si ‘mort’ are mai multi vizitatori decat altii ‘vii.” :):)

  A avut cam 1000 de vizitatori intr-o zi…Daca era viu?? :):) Ma intreb cati vizitatori a avut comunitatea? 🙂


 184. P.S. Daca invie…sper sa nu fie pelerinaj la acest blog similar cu cel de la Fatima 🙂


 185. Nu pot intelege cum unii indignati de Patrasosul pot fi impotriva lui ,si aci pe blog nu ne mai saturam scriindu-i! Fr.Marius revina-o,ai de lucru aci pentru multi care nu ti-a vazut fata ,dar au apreciat lucrarea ta pe acest blog,mai ales cei stingheri din diaspora ,ne simteam ca la „adunarea” copiilor lui Dumnezeu .E pacat sa parasesti o asemenea adunare .
  Netrebnic cine da-napoi
  Inainte Domnul e cu noi!


 186. Speram ca Domnul sa-i arate ca e de folos sa aiba un „Site crestin”,pentru marii intrebatori… 🙂
  pentru cei care cauta..dar nu gasesc,adica poate nu au gasit inca.
  Sa aduni atata omenire cu nevoile ei spirituale nu e putin lucru,,dupa 40 de zile..mai vedem,nu?Apoi ne si rugam.
  Aici se poate face evanghelizare cu armele Scripturii.
  Mai e si comunicarea..unii am devenit prieteni.
  Altii urmeaza. 🙂


 187. Stimate Nagy L.
  Uite un cadou:

  Visitor, asta da dovada de pocait.
  nu cumva sa spui ca esti si baptist.


 188. gata, calm down oamenilor .. a murit, a vorbit serios …


 189. George,poate ca domnul va vrea,,sa faca lucrarea sa prin Fr Marius Cruceru,cum spui,,Patratosu insa a murit,,pt totdeauna,,asteptam si ne rugam,ca Domnul sa-i dae sanatate si sa revina in alt mod in lumea viruala,,,da multi am avut de invatat chiar prin propriile greseli…din noembrie citeam si eu pe aici,,
  Mult Har si Pace sfanta!


 190. Vad ca se intimpla ca in povestea aceea cind, gazda vrea sa mearga la culcare si musafiri nu mai pleaca, si le spune ca pe la bihor „noa stingeti voi becu cind plecati ca io ma duc sa ma culc”, iar un musafir i-i raspunde „da pot sa-l stingi tu ca eo nu fac cipca”.


 191. Scardanelli, cine esti tu, pui de …., de iti permiti sa judeci pe aproapele sau pe departele tau?! Nu stii ca a judeca pe cineva se numeste blasfemie? Dumnezeu este SINGURUL care are dreptul si capacitatea sa judece! Blogul ala al tau este un locas in care satan se simte ca la el acasa, iar tu esti plin de invidie diabolica…

  Schilodeasca-se odata cei ce ne tulbura regretele!


 192. Foarte interesant acest loc de pelerinaj. Cita reverenta fata de maestrul disparut dintre discipoli.


 193. Am invatat aici reverenta fata de Dumnezeu,,ne plac oamenii care urmeaza invataturile Lui…


 194. Asa e, am învăţat multe aici. Multe lucruri bune. Şi cum să ne ferim de multe lucruri rele şi atitudini nepotrivite pentru un creştin.
  Chiar că e un fel de pelerinaj pe aici, faptul că tot mai vizităm acest loc şi evocăm pe Pătrăţosu’ nostru drag.
  O duminică binecuvântată tuturor!


 195. … eu sunt foarte obosit de ceva vreme. cand sunt obosit trebuie sa-mi infrunt intrebarile, sa caut sa-mi privesc ( si accept ) cu onestitate frustrarile. Ce rost ar avea sa par un tip optimist, de o veselie cautata cand adevarul e ca uneori, fiind atat de satul de lumea asta mi-as dori sa fiu in cer ( dar pentru ca nu aleg eu cand si cum … si mai ales prin ce incercari voi ajunge acolo ) sau macar sa-mi iau o vacanta de moarte clinica … de vreo luna, asa. O luna in care sa nu simt, sa nu gandesc- sa am mintea goala de orice continut; nu tu intrebari, nu tu raspunsuri – Liniste !, sa nu vorbesc ( ca as putea spune vreo tampenie ), sa nu aud galagia imperfectiunilor inconjuratoare si launtrice, sa nu vad mizeria si atrocitatile, sa nu am suflet, sa nu gresesc – pe scurt sa nu fiu pentru o luna; sa fiu cum am fost inainte de a mi se intocmi spiritul, inainte de a fi imbracat in suflet si carne: gol … pustiu, un gand crutat … Enigma -” The Return to Innocence „- imnul infantilitatii mele.

  Vorba cuiva din Biblie: vreau sa-mi pot inghiti si eu scuipatul … !


 196. daca ma uit la cele scrise aici de foarte multa lume, vad un lucru tare ciudat si care nu seamana sa fie scrise de catre oameni pocaiti sau copii de Dumnezeu. Pe cine ati invins voi? Cre este motivul bucuriei voastre? Daca in lupta voastra a fost prezent si Dumnezeu, puteti sa va bucurati de ceea ce ati realizat dar daca pe undeva se bucura Satan ca a putut inchide gura cuiva care spunea adevarul si acel adevar il supara pe multi de pe acest blog, este trist ca Satan merge in lupta cu asa zisi pocaiti sau copii de Dumnezeu.
  Nu vad decat o razbunare pe cel care scotea la lumina unele lucruri de care se tem atatia persoane care cred ca faptele lor nu vor veni la lumina.
  Este mai bine pentru ei ca cineva dintre muritorii de rand sa le scoata la lumine faptele lor rele decat sa ajunga la ziua judecatii unde vor ajunge la lumina, daca patratosu a umblat cu lanterna sa vada ce ascund unii si altii, Dumnezeu o sa vina cu lumina Lui care lumineaza tot pamantul si daca v-a fi asa, am o intrebare pentru cei care sarbatoresc moarte patratosului, unde o sa va ascundeti in ziua judecatii de lumina lui Dumnezeu?


 197. Patratosu n-a murit, ci doarme! (Am ramas optimist… 🙂 )


 198. din numarul mare de interventii trag o CONCLUZIE personala: s-ar parea ca mesajele nu sant sterse – pentru a ramane un blog „frumos”; am incercat sa mai intervin si pe alte bloguri, sa-mi spun punctul de vedere, dar ca si in viata, interventia mi-a fost stearsa/taiata ca sa nu deranjeze, sa nu strice aspectu’, sa para totu’ frumos… de subiect nu ma leg cu toate ca as avea si eu parerile mele … dupa ce ti se taie microfonu’ in repetate randuri, parca te apuca o mare dezamagire, cu toate ca ar fi atatea de spus… si la subiectu’ asta si la altele…


 199. draga george, atata-mi esti de cunoscut!!!, ori poate ca ma regasesc nitelus in descrierea ta….
  Pe cind sa vin si eu, patratosule … murisi… sau dormi… sau nu mai vrei sa stii nimic de nimeni. Mi-am sfarmat mintea degeaba sa descopar cine esti. Ca unii zic una, altii alta… Multe se mai pot intimpla in 6 luni. De-atunci n-am mai fost pe-aici. Atunci nu mi-a placut, dar acum… e altceva.


 200. Am citit pe undeva ,ca sutem bociotoare,hai sa ne trasformam in oameni ai rugaciunii.Marius are nevoie de rugaciunile noastre .


 201. Patratosule, maine poimaine se implineste o luna de cand ai murit shi tot prin topuri bantui? 🙂

  moare toparu de ciuda


 202. George,,,asa simt si eu…asa am dori…e prea greu,,,vazand si simtind…

  Da,in ziua Judecatii,,,ar trebui sa fim fericiti ca ni s=a dat posibilitatea sa ne pocaim,inca odata si inca odata,,
  Cei care doresc Lumina,se deosebesc total,de cei care cred ca Il pot pacali
  pe insusui Dumnezeu,precum pe noi… 😦
  Adevarul nu se poate ascunde…El va lumina…


 203. Pe undeva scrie ca daca doi sau trei cer un lucru de la domnul le va fi dat ce ziceti aveti curaj. Cred ca suntem vreo trei-patru pe net


 204. Stiu ca Domnul se scrie cu D dar tastatura mea face ‘figuri’


 205. Marioara suntem mult mai multi,nu i+ai mai vazut pe aici,dar cand era postat despre desconspirare erau f.multi.
  Da e bine sa ne rugam toti,pentru a izbandi adevarul.


 206. Pin’ la urma tot femeile ramin cele credincioase. inca mai speram… Ca poate revine??? Ar trebui sa propunem teme interesante. Pt. Patratos. Intrebari care sa nu-l lase-n pace. Sa-l faca sa se opreasca din ‘ridicarea’ stincilor care nici macar ‘vorbitoare’ nu vor sa fie. C-asta le-ar aduce ceva ‘reputatie’.


 207. Pentru Patratosu;
  Eu m-am retras un ceas in miezul mic,
  Sa-nvat sa tes din fir de borangic
  Doua aripi sa semene a flori .
  Si am de ales nuante de culori

  In intuneric sa aleg mai bine
  Nuantele,asa,ca sa se-mbine.
  Ce-i drept,cam rid surorile si fratii
  Ca de acum m-am pus pe inovatii!

  De-aceea m-am retras in micul miez
  Sa aflu saltul,sa-l eternizez….


 208. Ce frumos,,Viorica…”saltul sa-l eternizez”


 209. A avut teme interesante,,
  dar draga Marioara,,”la Patratosu,,” nu va m,ai fi,,
  Poate la „alt fel de a raspunde intrebarilor”
  poate..Domnul stie…Poate un Site…


 210. draga Patratosule,

  am fost asa de socat si trist, sa vad ca unchiul tau, Florea Cruceru, nu a semnat rezolutia de la Arad. De ce oare n-a facut-o? Din cate stiam, el era pentru.


 211. a semnat-o el a fost ultimul


 212. Oare aceasta sa fie realitatea si din mediul evanghelic crestin romanesc?


 213. Logik,fratele Florea a semnat cu viata lui si continua sa semneze in tot ce i-i da Domnul.
  Si nu cred ca dictatorii astia baptisti vor renunta la functiile lor si vor tine cont de vreo semnatura sau de niste semnaturi, pentru ca ei nu se rusineaza de oameni si de fapt nu se tem de Dumnezeu.
  In rest intilnirea de la Arad va ramine ca o dovada a sansei pe care multi pastori au avut-o ,dar au ratato de a se elibera de acest pacat al compromisului si de robia in care au dus biserica.


 214. pardon am gresit n-a semnat …scuze


 215. Jos uriasii,sus pigmeii!
  Dumnezeu va rasplati pe fiecare dupa faptele lui.


 216. Draga mea Elisa, orice poate fi ‘la fel’, numai ca i se aduc imbunatatiri. Am spus deja, din ianuarie, cind am fost ultima data pe aici, totul a ‘evoluat’. Iar daca unele sunt mai ‘acide’ e, probabil asa, pentru ca asa-i viata asta.


 217. Geta dara,te rog da-mi o reteta de prajitura buna si usoara cum numai banatecile le pot face.Gata! Am terminat treaba acum astept musafirii.


 218. Geta draga,ca sa vezi cit sunt de obosita incit nu mai stiu sa scriu .Am vrut sa-ti trimit pe privat si uite ce a iesit.


 219. Draga Viorica,,,acum e deja prea tarziu,cred ca ai facut prajitura,poate ca s+a si mancat. 🙂

  Imi pare bine sa-l vad pe Logik,,,de fapt acum ne cam stim,mai si comunicam pe privat(asta ni se trage de la Patratosu . 🙂
  …dar Logik…nu stiu cine este, e logic,nu?

  Elev,unii nu stiu ca e nevoie sa se elibereze de pacate…dar continua sa „invete pe altii,ce e pocainta”
  Azi mi-a povestit un frate,ca un predicator din Timisoara a facut ceva f.urat(legat de curvie,un abuz)dar mergea sa predice…si acum,,in continuare,
  nu sunt numai ei de vina,ci noi toti,care nu stim la timp sa ne descotorosim de minciuna din interiorul comunitatii din care facem parte.
  Adica T.I. predica,scrie carti ,despre pocainta,
  dar nu stie ca are
  el insusi de marturisit..daca nu stie,,cum zicea fr Branzei despre ceea ce „da „Domnul,sau „ia”
  ,,,e ca Domnul a dat”impietrirea”la unii.incat nu mai pot sa vada pacatele.

  „minciuna sta cu regele la masa…dar asta-i cam de multisor poveste…”Ehe! traim acum in minciuna,
  ca ce altceva e nemarturisirea?
  cand va veni vremea degeaba vom mai striga…


 220. elisa, fiecare raspunde pentru faptele lui. Personal. Crezi ca Dumnezeu ar permite ca cineva s-arunce otrava-n mincarea copiilor Lui? Asta ca tot intraram in bucataria Vioricai. Uitate la predicatori ca la niste bucatari!! Asa putem intelege de ce le este permis unora sa mai predice, sa cinte, etc. Cel care ne-A trimis hrana este direct responsabil. Si te asigur ca stie bine ce face. O spun din experienta. M-am poticnit in chestii asemanatoare. Si-a fost in detrimentul meu. Ce-am eu daca Dumnezeu 1.ingaduie, 2.ajuta, 3.mai si iarta la urma. Am vazut sfinti (fara virgule) fara nici o initiativa. Au mincat, au trait si-au murit fara a misca un deget. Rugaciunea le-a fost ascunzatoare. Evident ca ma duce mintea la rasplatiri.


 221. Marioara ai dreptate ,cum ne cum Evanghelia merge inainte .Nu trebuie sa ne poticnim in greselile altora .Dumnezeu la vremea potrivita dupa ce si-a terminat planul cu privire la persoana respectiva il leapada , daca nu se pocaieste .De acesti oameni trebuie sa ne fie mila!


 222. Mâine sunt Rusaliile. Pogorârea Duhului Sfânt la Cincizecime. Ziua în care Apostolii au primit Duhul Sfânt şi a luat fiinţă Biserica lui Hristos. De la acel moment ne tragem şi noi, creştinii, existenţa spirituală, ca unii ce mărturisim UN Domn, o Credinţă, un Botez.
  Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toţi!


 223. MARIOARA DRGA,DAR OARE dUMNEZEU NU L-A INGADUIT SI PE IUDA?
  ATUNCI?
  NU NE MAI UITAM ACOLO UNDE SE SPUNE SA DAM AFARA RAUL,IL INGADUIM,PREDICAM,UMBLAM CA CEI DIN LUME,IN MULTE,,CA DOMNUL INGADUIE.
  SA-MI FIE CU IERTARE,ATUNCI LA C EBUN POCAINTA?
  Citeam odata”nu ascultati predicile celui care nu are marturie frumoasa inainta lumii”
  Facem rau de 2 ori,intai celui care desi pacatuieste,nu e indreptat ,ba e si incurajat,din moment ce i se asculta predicile,
  deci el ramane in pacat,cand puteam sa-l scoatem de acolo,prin disciplinare( ba Pavel,ca sa fie mantuiti in ziua aceea ,le-a dat truptul pe mana satanei)_

  in al doilea rand,facem rau celor care se potcnesc,caci Domnul spune ca „mai bine ar fi fost sea li se lege o piatra de moara,,decat sa faca pe acesti micuti sa se poticneasca”

  Primul cade,dar predica,deci sufletul lui cum ramane?
  Al doilea,cade ca se poticneste in primul,cum ramane cu sufletul lui?

  Dintr-odata au de suferit si unul(unii) si altul,daca noi,tacem,pt.ca ne e mai usor,mai lesne sa nu luam atitudine,Domnul ne cere sa luptam,nu sa dam exemple de grija a Lui.


 224. Eu cred ca daca cineva a pacatuit , sunt frati chemati pentru acesta lucrare de a-l axclude pe acest om .Daca fiecare din membri ne-am duce sa il luam de git pe respectivul ,ce lucrare buna facem? Imi place cum s-a purtat Isus cu femeia prinsa in curvie
  Si S-a plecat sa scrie jos
  Cuvintul acela adevarat
  Ca sa arunce prima data
  Pirisul cel fara pacat .
  De multe ori avem rivina fara pricepere .


 225. Daca tot ai amintit de Iuda.. prin ce si-a ‘semnat’ condamnarea?? Prin vinzarea Domnului? Cu Petru (ca-i strigator pacatul) ce facem? Dima. Altii? Ideea mea e ca nu exista pacat si pacatel. Minciuna, nevinovata minciunica, birfa toate-s pacate. Oamenii astia sunt in vizorul tuturor, ii urmarim, ii analizam, ii catalogam. Dar deseori uitam ca puterea iertarii functioneaza de la baba de pe ultima banca pin’ la ‘popa’ care nu face-n totdeauna ce zice. Riscam sa minimizam aceasta putere si odata cu asta sa subminam puterea Duhului Sfant care ne va ‘invata toate lucrurile’. Ai prins ideea? Se mai spune deseori c-avem ‘popa’ pe care-l meritam. Daca cel ce predica s-ar putea sa fie un pacatos notoriu e pentru ca noi nu ne-am rugat sa nu fie (pacatos). Vrem sfinti? Sa ni-i facem. Prin rugaciune. Nu cu biciul.
  Alex puiule, n-aveam de gind sa las rusaliile sa treaca pe nesimtite. Dealtfel m-am bucurat din plin de puterea Duhului. Poate de-aceea azi sunt mai impaciuitoare. Cred ca si Viorica la fel. Da-mi place si ‘Elisa cea categorica’. Ea, cu siguranta, are standarde ridicate in slujire. O dovedeste toate comment-urile ei. Si ea-i impaciuitoare, mai ales cind i-au foc tastaturile. Ca-n ianuarie, februarie. Multa pace dragii mei.


 226. Sunteti rai! Nu mi-ati spus care-i povestea. eu n-am mai fost pe nici-un blog de-o gramada de vreme. Am crezut ca patratosu’ si-a luat concediu sau ceva de genul acesta. Acuzat, judecat, condamnat si bang. Caracteristic. Astia l-ar pocai si pe Dumnezeu.


 227. Mă gândeam eu că până la urmă îl lăsaţi în „pace”, cu toate că suntem într’un permanent război. Mergeţi pe adevăratul front frăţiorilor. (Efeseni 6:12) Încercaţi-vă acolo abilităţile !


 228. Marioara drga,eu ma lupt si cu mine mereu,poate ca sunt prea categorica,asta sunt,aspra mai ales cu mine.
  Ma simt de multe ori mai rau decat un fir de iarba,
  ca tot fu pe aici un firicel..
  Am trait mult in lume,,si sunt taaaaaaaare satula de ea,am asteptat sa vad altceva,cand m-am intors,,,
  Incerc sa ma uit mai mult la Hristos,stiu ca asta nu fac cat trebuie,
  dar as fi si foarte fericita,si sunt de cate ori aflu de frati ca”au inteles unele lucruri mai profunde, sunt chiar fericita atunci,,,
  si ma gandesc „uite ca nu sunt chiar atat de rea ca ma bucura fratii…”
  In final :eu doresc un singur lucru MANTUIREA tuturor,,nu am tact intotdeauna,,stiu,,,dar nici nu accept compromisul,mai ales in viata mea..
  Deci sunt un om cu slabiciuni…dar ma lupt sa apuc,,,cununa..?????
  Ma lupt in alegeri in fiecare zi, aleg ADEVARUL!pe care Il iubesc!si imi sunt f.dragi fratii care au temere de Domnul.


 229. …si draga Marioara,de asta il iubesc pe fr.Marisu,ca iubeste adevarul…si
  pentru ca fratii spun ca e un pastor cu un suflet mare si cald,deci un lucru f.rar azi..
  Patratosu,nu se va mai deschide niciodata..este hotararea fr.Marius,care are nevoie de liniste..in viata de familie…si in general,
  a fost expus la tot felul de”lucruri urate”…a suportat stoic multe,multe..A anuntat ca din 20 mai,va mai functiona 40 de zile,,,mai avem 13zile.
  . 😦
  Cand va reveni in tara,(acum e in America si pentru cartile pe care le scrie,una cu Carbunii Eulaliei)poate ca
  Domnul il va face sa nu ne lase mai saraci decat am fost…si sa revina in alta forma…
  am invatat multe aici,chiar sa ne vedem ca in oglinda
  . 🙂
  Mie personal imi lipseste,m-am obisnuit sa-l vad mereu printre noi,desi ne scriem pe privat,e absent”tare” aici . Un om care sa fie disponibil pentru atat de multi,mai rar se intalneste,
  Domnul sa-i dea sanatate si viata sfanta imbelsugata
  si noua la fel.


 230. multumesc Elisa. Poate ne mai intilnim atunci undeva. Domnul sa-i dea putere, fratelui Marius, sa treaca peste toate obstacolele. Si multe binecuvintari.


 231. Ah da, ‘firicel de iarba’ care-s locurile ceresti?


 232. Pacea Domnului sa fie in voi !
  Imi spune si mie careva cum, unde pot citi pe net Schultz si Tenney ( programa pentru admitere la Emanuel ) ? Multumesc !


 233. George, nu ştiu exact dacă găseşti pe net însă, cărţile nu sunt extrem de scumpe, axează-te totuşi pe mărturisirea de credinţă a cultului creştin baptist, pe cât posibil să o ştii în întregime 😀


 234. George,incearca la http://www.voxdeibaptist.com,intra la biblioteca si cauta ce doresti .


 235. Nu putem să nu trecem pe la cafeneaua Pătrăţosului. Se vede că nu e închisă deloc, lumea vine pe aici, chiar dacă gazda e un pic plecată.
  Multă sănătate tuturor şi bucurii binecuvântate!


 236. Multumim Alex si tie iti dorim binecuvintarea Domnului!
  Esti Ialomitean?
  Eu sint nascuta in Jegalia.


 237. D.le ‘fir de iarba’ te-ai maturizat(de la firicel la fir) si nu-mi mai poti raspunde, ‘au nu stii??


 238. Marioara tu pe unde traiesti?


 239. Sarut mana! Da, sunt din Slobozia! Vecin cu Călăraşii, deci şi cu Jegălia nu? Cum ajung oamenii să se cunoască, unde nici nu se-aşteaptă şi nici nu gândesc. Cum mi s-a întâmplat acum câţiva ani, într-o excursie în Austria, într-un mic orăşel din sud, m-am întâlnit cu un fost coleg, pe care nu îl mai văzusem de multă vreme…Taman acolo! M-am bucurat mult.Şi acum!
  Vă doresc numai bine! Şi-l salut de aici şi pe Marius.


 240. Marius este acum prin Texas,a fost in New York .Este ff ocupat, doarme cite 3,4 ore pe noapte .Sa ne rugam pentru el ,are nevoie de rugaciunile noastre .


 241. PaCUBosule te asteptam (ca pe Lazar)! 🙂


 242. Viorica mama!, uneori, cind vad ce rapid se misca toate-n jurul meu, am senzatia ca pe Marte. Dar de loc sunt din Arad. Dau rar pe-acasa si nu prea stau in ‘povesti’. De-aceea ‘sunt pe alta planeta’. ca stau aici 15-20 de minute e ‘prajitura’ care mi-o permit si mi-o impun. Ca sa nu ma rup de tot, de toate.


 243. 😀


 244. Multumesc mangaloy. Dar cind marile inteligente darima si risipesc tot ce-i bun, ramin doar babele in speranta ca poate mai pot face ceva.
  Ah, da numele pe care-l folosesti a aparut cu mult inaintea babelor. Asa ca si tu ai ceva babet la originea inteligentei. Numai ca nu stii si ai impresia ca esti… cool.(de-ai vedea dictionarul)


 245. Sunt sigur ca Marius va reveni! Este pustie blogosfera fara el… Si au aparut atatea subiecte in ultima luna…


 246. Fiule,daca vei primi cuvintele mele,daca vei pastra cu tine invataturile mele,daca vei lua aminte la intelepciune si daca-ti vei pleca inima la pricepere;atunci vei intelege frica de Dumnezeu .
  Nu te socoti singur intelept; teme-te de Domnul si abata-te de la rau !
  Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta ca sa ai zile fericite pe pamint!


 247. @ Mangaloy . Acest Blog seamana cu OTV- ul .

  Nu stiu cine seamana mai mult cu Elodia , Eliza sau Marius Cruceru ( nume predestinat ) ?


 248. Vorba lui Anton Pan :”Haidem sa vorbim degeaba,ca tot n-avem nici o treaba „


 249. salut ialomitenii, eu insumi sunt din Fetesti..apropo..s-au botezat o mana de oameni din Jegalia in ultimi ani


 250. Multumesc de incercare dar … nu sunt in tara si nu pot sa ma duc la librarie sa-mi cumpar. CREDEAM ca daca sunt de interes maxim ( Schultz si Tenney ) pentru „pretendentii” la ” Emanuel” vor fi mai usor de gasit, dar se pare ca nu. Ce invat eu pentru la toamna Doamne !?


 251. nici nu am gasit nimic pe voxdeibaptist


 252. Dumnezeu sa-i binecuvinteze,ma bucur sa aud asemenea vesti.
  Fii binecuvintat si ramai binecuvintare!


 253. Ce inseamna????? Ca Dumnezeu sa-ti poarte de grija sa-ti mearga bine si binele pe care il primesti de la EL sa o dai si altora .Nu te preocupa de cea ce nu intelegi ,mai degraba preocupa-te de cea ce intelegi din Biblie si nu implinesti .Dumnezeu m-a binecuvintat si m-a adus in America ,acum eu sunt datoare sa-mi ajut semenii .Dumnezeu te-a binecuvintat cu inteligenta foloseste-o spre binele semenului.
  Sa fii binecuvintat!


 254. Am gasit ceva f.f.interesant. Vizitati si voi http://shalomshalom.wordpress.com/2008/03/06/cand-ti-se-pare-ca-dumnezeu-e-departe


 255. Marioara,eu am invatat la Sc.Tehnica sanitara din Arad.La ce biserica mergi?am o cunostinta veche acolo,acum s-a botezat,unde este fr Cristian Barbosu.

  MANGALOY,noi am fost ca tine…tineri…
  am fost ca tine…pacatosi….
  Domnul nostru Isus hristos sa te binecuvanteze.

  Sunt 31000postari in perioada de cand nu a mai fost
  pe aici . 🙂
  fratele Marius.
  Da lipseste ” ceva” in blogosfera:fascinatia!


 256. *Isus Hristos


 257. Sunt taceri,citeodata care binecuvinteaza cu siguranta mai mult decit o injurie.
  Cinsteste-l pe cel batran Levitic 19;32
  Ridica-te in fata perilor albi….Deutronom 5;16


 258. Da,noi am fost Viorica si tinere,si dorim si celorlati,care nu cunosc ce e cu perii albi…..
  le dorim sa ajunga la batranete fericiti,si cu pacatele iertate.


 259. Leule,ce bine ca nu urmaresc OTV,pentru ca eu nu am
  televizor.
  Poate ca ti+ar prinde bine sa mai veyi si altceva.

  Elodia


 260. pt. Elisa . Se poate prinde si pe internet .
  Roaga-i pe frati sa-ti arate cum si unde , ca e la fel de simplu ca si cu Blogurile .
  Plus de asta sunt emisiuni crestine Sambata si Duminica dimineata . Duminica de la 8 – 9 .


 261. Fiintele umane cele mai fericite nu poseda mare lucru,ele sunt.


 262. Dragi prieteni,

  avem nevoie de ajutoru vostru in rugaciune,

  Probabil vă amintiți de sora Dana, https://patratosu.wordpress.com/2007/08/12/avem-un-top-model-in-biserica/

  acum are nevoie de multă rugăciune, este grav bolnavă.

  Vă rugăm să vă rugați și să postiți pentru ea, așa cum ea a postit pentru toată lumea pînă acum.

  Cu întristare,

  marius cruceru


 263. Este foarte greu sa fii in mijlocul luptei,gata sa acorzi o mina de ajutor,o incurajare,un zimbet sa stergi lacrima,sa lupti in rugaciune pentru cineva!
  Dar cu ajutorul Domnului o vom face si vom birui orice obstacol .Sora Dana ,model de pocainta, Domnul sa asculte din cer rugaciunile noastre si sa-ti dea sanatate.Fii tare in Domnul Isus nu descuraja ,Domnul este la lucru .


 264. Fr.Marius bine ai revenit! Ne bucuram sa te vedem din nou la lucru .Sper sa nu ma insel.


 265. Doamne ajuta .

  Are o familie ca in familiile acelea din povesti/basme cu 7 fete ( alta familie avand 7 baieti ) frumoase , dar ei mai au s-un baiat pe deasupra .


 266. Cit de mare-i pretul vietii
  Ce odata tot apune
  Dar ea merita alaturi
  De cea vesnica a o pune

  Merita sa-ti pierzi credinta
  Finca odata ai fost in lipsa
  Pentr-o clipa de-ncercare
  Vesnicia sa sa-ti stea-nchisa?

  Aurul prin foc se trece
  Spre-ai verifica taria
  Dupa focul incercarii
  Vei cunoste bucuria .


 267. Da,ne vom ruga,ma rog pentru toti cei care au dat pe aici vreodata,dar sora Dana,careia Domnul i-a dat 7 copii,desi are o misiune mare in familia ei,cu toate astea este saritoare si plina de daruire,sa lucreze Domnul la sanatatea ei,sa o faca sanatoasa,pentru ca El poate.
  Sanatate pentru toata familia,si a fr.Marius la fel.


 268. Scuze,opt copii,sapte fetite si un baiat.


 269. Sora Elisa,Dumineca veti putea urmari programul de la biserica din Portland unde va predica fratele Marius. accesati pe http://www.rbcportland.com live ora americii 11 am .


 270. Va invidiez pe cei din Portland,am ajuns acasa taryiu,la 22 ora noastra.
  Leule…eu ziceam altceva”ca ar trebui sa te mai uiti si la altceva decat la OTV,eu am renuntat cu fiii mei la tv de vreo 12 ani,,,,nu o sa folosesc calculatorul ca sa reiau TY…Ar trebui sa ne mai uitam si la altceva,am zis eu,….adica nu la TY…
  Multumesc oricum.Domnul sa te ajute.


 271. Eu l-am ascultat pe fr Marius a citit de la Matei 6 ;5-8 .
  Cind ne rugam sa nu fim ca fatarnici ,nu te ruga sa te auda ceilalti ,nu bolborosi acelesi cuvinte . In inchere a explicat asa de frumos ,cum trebuie sa iertam ,Cind spui Tatal nostru te declari ca ai o relatie de partasie cu el? Cit este de adevarat? Sa ne vindece Dumnezeu in relatii. Roaga-te sa te izbaveasca de cel mai mare dusman al tau,de tine insuti .Dumnezeu sa-l folosesca ,sa-i dea sanatate si spor in lucrarea pe care o face spre Slava Lui!
  Multumesc elev pentru informare .


 272. Mie, sincer, imi pare rau ca s-a lasat de blogging fr. Patratos !!! Sper sa revina intr-o buna zi !

  … frumos


 273. Multă sănătate să dăruiască Bunul Dumnezeu tuturor celor aflaţi în suferinţă şi încercări. Şi tuturor… tărie în credinţă!


 274. Predica Patratosului despre Rugaciunea Tatal Nostru poate fi urmarita in continuare pe

  http://www.ustream.tv/channel/rbcportland

  predica propriuzisa incepe din minutul 38.

  Vizionare utila! Pentru mine a fost!


 275. Predica Fratelui Marius este in clipul din 6.29.2008-AM.


 276. Multumesc Paul si Domnul sa te binecuvanteze.
  Acum pun predica.


 277. Sora Viorica ,Multumim Domnului!O sa incercam sa transmitem si predica de joi care a fost despre Ilie.
  Domnul sa-l intareasca pe Fr. Maruis. Acum e la Colorado si va vorbi tinerilor din bisericile Romine din America , care sunt in tabara acolo. Rugativa si voi pentru el si pentru sora Natalia.
  multa pace.


 278. E bine ca v+ati gandit si la noi..ati fost bucurosi ,iar noi ,nu mai putin,chiar daca ne despartea oceanul.
  Asteptam si alte”vizite”insotite de predica, ale fratelui Marius,de acolo de departe.
  Harul Domnului Hristos sa-i insoteasca.


 279. Am timp de-un multumesc, si eu. Elisa revin si-ti voi raspunde la-ntrebari. Probabil pe privat. De rugaciune-mi fac timp. Asa ca subscriu.


 280. „Ne asteptam ca el sa participe la serviciile divine, sa se roage regulat, sa evite anumite pacate, sa fie activ implicat in lucrarea de inchinare, sa citeasca Biblia, sa vorbeasca decent si frumos, sa aiba un comportament exemplar, sa respecte un set de reguli si norme si sa sustina Biserica financiar. Dar era ceva la care nu ne asteptam: Nu ne asteptam ca el sa devina tot mai asemanator cu Isus Christos. „


 281. „Nu ne asteptam ca el sa devina tot mai asemanator cu
  Isus Hristos”…
  aste un citat…din ce?
  …da,le poti face pe toate astea,dar sa nu te asemeni cu Isus Hristos defel…ce trist…


 282. citat din zbuciumul meu


 283. „in zbuciumul vietii odihna cine-mi da…”
  „Hristos numai El,Hristos numai EL”
  „Imi da viata vesnica”
  In zbuciumul meu intra si aceea ca eu nu ma aseaman cu Htristos..ba parca mai putin ca la inceput…cand aveam dorinta mai aprinsa. . 😦
  Numai Domnul care ne-a promis ca ne va da cu placere
  din Duhul sau,sa ne ajute se devenim asemeni Lui…
  Pentru ca totul e trist si gol,puterea si dorinta noastra obosesc…Trebuie sa avem biruinta,,,


 284. Tot Dansul pune aceasta sete si dorinta in noi sa fim prelucrati si modelati dupa Chipul sau in aceasta lume.

  ” Aud vibrand vocea Ta in toate zgomotele lumii” .
  In Numele Lui avem biruinta finala.


 285. Daca tot vorbim de morti… A trecut la Domnul fr. Liviu Olah. A fost pomenit des pe acest blog si trecut de noi in categoria sfintilor baptisti (noi baptistii n-avem sfintsi -sic!). Oricum, parerea multora ce-au scris aici a fost ca dinsul a fost un sfint… Cred si eu ca Dumnezeu l-a folosit intr-un mod deosebit pe Liviu Olah la convertirea si trezirea spirituala a multor romani. Dumnezeu sa ridice multi astfel de oameni printre noi! Iar noi, epigonii, sa luam pilda de la mai marii nostri!.. Poate patratosu ajunge la inmormintare (e-o ghiceala de-a mea). El avea admiratie ptr fr. Liviu!


 286. Scumpă este înaintea Domnului moartea celor iubiți de El!


 287. Bine ati revenit in blogosfera frate Marius. Asteptam continuarea…


 288. Dragul frate liviu,cat a suferit din cauza railor.
  Acum e linistit…poate Domnul l-a trecut prin toate,pentru ca avea mult har in predicare,ca sa nu se ingamfe,ca si pe Pavel…
  Doamne ajuta-ne sa ne intalnim cu totii Acolo Sus.
  Totusi e trist ca se goleste lumea aceasta de oameni adevarati…e tot mai gol…


 289. Ca si unul care am fost pastorit de fratele Liviu Olah in bisericile din Bellflower si La Habra, simt si eu alaturi de fratii mei in Domnul, durere, dar in acelasi timp si bucuria ca fratele nostru este acum in prezenta Celui pe care l-a iubit nespus!

  Fratele Liviu a fost o carte deschisa, de o transparenta rara. Nu l-a interesat niciodata politica bisericeasca si nici nu a incercat vreodata sa manipuleze situatii sau oameni pentru vreun cistig personal. Interesul lui a fost unul singur, acela de a aduce cit mai multi oameni la mintuire prin cedinta in jerfa Mintuitorului. Model demn de urmat pentru noi toti, dar in special pentru fratii pastori.

  Domnul sa mingaie familia indurerata!


 290. Multumesc fr. Daniel pt marturia dvs.
  Nu l-am cunoscut de-aproape ci doar din predici si din anecdotica, dar de la distantsa, fr. Olah, parea asa cum l-ati descris dvs. Cred si eu ca am pierdut un mare om al lui Dumnezeu.


 291. L-am cunoscut si pretuit mult pe fr.Olah.A fost printre cei mai seriosi pastori din cultul baptist .Nu a trisat ,nu a cautat folosul lui ci viata lui a fost inchinata Domnului .In timp ce multi pastori traiesc in bogatie,el a murit sarac ,modest ,pentru ca a stiut ca nu ia cu el nimic,nimic…
  Acela pe care l-a slujit cu drag intreaga viata,i-a facut placerea sa-l duca acolo unde ii era dorinta,la intilnirea cu intreaga faminile placuta inaintea Lui.


 292. Daniel a spus in citeva cuvinte cele mai mari adevaruri despre fr. Liviu; si pentru ca nu l-a interesat nici politica bisericeasca si nici manipularea, rezultatele au fost mai mult decit vizibile: biserica din Bellflower era intotdeauna plina si simteai dragostea si puterea Duhului cind intrai in aceea biserica. Ce trist ca se duc oamenii de bine, dar Domnul stie de ce. Ma rog ca Domnul sa aduca vremuri de cercetare in comunitatea romaneasca din LA si ma rog sa inceapa cu mine.


 293. Marius, cand vei avea vesti despre sora Dana, spune-ne cum sta cu sanatatea! Ne gandim in continuare la ea si la copiii aceia care au nevoie de o mama sanatoasa in mijlocul lor! Sa se-atinga de ea Cerul cu vindecare!

  Si pentru tine ne rugam! Pentru inspiratie, intelepciune, sanatate si ocrotire. Si pentru toate binecuvantarile pe care El le mai are in desaga pentru tine si cei dragi tie! Doamne-ajuta!


 294. Sora Dana trebuie sa faca niste investigatii,fr.Marius ne roaga sa continuam rugaciunea,
  copiii au mare nevoie de mamica lor,Doamne arata+ti
  bunatatea si credinciosia Ta,fata aceasta familie
  deosebita.


 295. Odata spunea fratele Marius”hai macar odata sa ne fixam un lucru,pentru care sa ne rugam toti Patratosii,la o anumita ora,de exemplu maine la 7,sa vedem ce se intampla”
  Ce ziceti,o facem pentru draga sora Dana?
  Maine la 7 dimineata?si maine la 7 seara,ca sa citeasca cat mai multi,pana dimineata timpul e scurt.


 296. La 7 dimineata se poate dar la 7 seara, la noi este ora 2 din noapte .Nu putem sa ne rugam ca sa vedem ce se intimpla? Si daca nu se intimpla? Ne rugam pentru un lucru precis si sa credem ca vom fi ascultati.Si totusi voia Ta sa se faca si nu voia mea.Sora Dana este incredintata Domnului si El va lucra.


 297. La 7 ora Romaniei? Multa patratosi.


 298. […] Mîntuitorului. Model demn de urmat pentru noi toţi, dar în special pentru fraţii pastori.” (La Pătrăţosu, 5 iulie 2008 […]


 299. Fr. Olah a aplicat acest verset:

  „Daca moare aduce multa roada ” ( Ioan 12:24)
  Una dintre cartiile mele favorite este „Izvoare in pustie” iar una dintre partile sale devotionale vorbeste despre pretul pe care-l platesti pentru a fi un urmas al lui Isus Christos.

  Daca vrei sa stralucesti, intotdeauna va trebui sa platesti. Lumina vine doar cu pretul a ceea ce produce. O lumanare neaprinsa nu lumineaza. Trebuie sa arda inainte de a straluci. Nu putem fi de mare folos celorlalti daca nu ne va costa ceva. Arderea sugereaza suferinta. Gemem cand ne doare” ..Slava zilei de maine isi are radacinile in suferinta de astazi”. Multi vor slava fara cruce, stralucirea fara ardere , dar crucificarea vine intotdeauna inaintea incoronarii”.1

  Dupa aceste remarci urmeaza un poem care a atins o coarda sensibila in inima mea.

  „Ai auzit povestea florii de aloe,
  Acolo, departe, in tinuturile insorite?
  Dupa ce creste umila in timp de o suta de ani
  Ajunge la momentul infloririi;
  Atunci, minunatul boboc care o incoroneaza
  Explodeaza in mii de flori;
  Aceasta regina a florilor, in toata stralucirea ei,
  Este mandria acelor tinuturi tropicale
  Dar planta care a inflorit este sacrificata,
  Caci odata inflorita, ea moare.

  Ai mai auzit de floarea de aloe
  Care creste in tinuturile insorite;
  Cum fiecare dintre miile de flori ale ei,
  Cazand pe pamant
  Devine o mica planta ce-si infige radacinile
  In locul in care cade
  Si, la fel de repede precum se scutura de pe vrejul muribund,
  Creste plina de viata si stralucire ?
  Murind, ea traieste de o mie de ori
  In mica planta ce tasneste din moartea celui vechi.

  Ai auzit povestea pelicanului,
  Gimel el Bahr al arabilor,
  Ce traieste in pustiul african,
  Unde pasarile cunosc singuratatea?
  Ai auzit cum isi iubeste puii,
  Le poarta de grija si lupta pentru binele lor,
  Le aduce apa din muntii indepartati Si peste din mari ca sa-i hraneasca
  In timp de foamete ii hraneste- lucru pe care-l poate face numai dragostea !
  Cu propriul sange- si, hranindu-i, moare.

  Ai auzit aceasta poveste- cea mai frumoasa dintre toate-
  Povestea Celui Sfant si Adevarat,
  Ce moare, insa a carui viata, in nespus de multe suflete
  Traieste din nou;
  Samanta Sa traieste si umple pamantul,
  Asa cum stelele umplu cerul de deasupra.
  El ne-a invatat sa renuntam la dragostea de viata
  De dragul vietii de dragoste.
  Moartea Sa este viata noastra,
  Pierderea Sa este castigul nostru;
  Bucuria pentru lacrima, pacea pentru durere”.


 300. Frumoase versuri..
  Viorica,
  spuneam si eu,recitind ceea ce a propus odata Patartosu..si mi s-a parut..bun..
  Da,ora Romaniei,,,nu cred draga Viorica ca e rau sa ne rugam,chiar daca stim ca viata sorei Dana este in Mainile Lui….”ne rugam unii pentru altii”cum ne invata Scriptura si cum ne roaga in continuare Patratosu..
  Sa ne ajute Domnul,Alecsander sa stralucim,sa nu fim ca niste umbre…asa cum sunt eu acuma.. . 😦
  stim ca daca cerem 2sau 3 in Numele Lui,un lucru Il primim”)


 301. *imi pare rau de emoticonul neadcvat…am mai patit odata …nici macar nu facusem emoticon…aici,nu era cazul..nu pricep..”cine” se baga in seama,,nici nu stiu sa fac asemenea emoticon,decat cele 2 . 🙂
  . 😦


 302. Elisa, nu lua in nume de rau ,si eu ma rog pentru sora Dana si pentru toti care are nevoie de sanatate si ajutor din partea lui Dumnezeu .Noi nu putem schimba planul lui Dumnezeu .El spune ca nu se schimba ,El stie mai dinainte ce se va intimpla .Toate acestea vin sa incerce credinta noastra sa ne caleasca si sa ne invete cu rugaciunea .Nu mi-a placut cum te-ai exprimat ;”Sa vedem ce se intimpla?” Pentru acest fapt sint multii care zic ;”pai vezi ne-am rugat si nimic nu s-a intimplat”…

  Dar multumiri fie aduse lui Dumnezeu,care ne da biruinta prin Domnul nostru Isus Hristos!
  De aceea ,prea iubitii mei frati,fiti tari,neclintiti,sporiti totdeauna in lucrul Domnului,caci stiti ca osteneala voastra in Domnul nu este zadarnica.! Corinteni 15;57,58.


 303. Am inteles de ce Patratosu „a murit”. Pentru cei care nu stiu, pe blog-ul lui Daniel Branzei, la „Amintiri cu sfinti” este si Marius Cruceru. Cititi ce el a postat. O sa va placa si o sa va aduca aminte de talentul lui scriitoricesc (unul din talentele lui).


 304. Viorica,,,a sunat f.aiurea,stiu,era citat din Patzratosu,referitor la desconspirare,,fiind vorba d efr Olah,pe postul”frOlah avea caracter”,nu trebuia sa apara si”sa vedemce iese” era in cu totul alt context,desi fara rea vointa putem spune „sa ne rugam si sa credem..si vom vedea ca iese Slava lui Dumnezeu..
  Da,viorica stiu,ca nu cunoastem noi planurile,omeneste este firesc sa gandersti ca copilasii aceia au nevoie de mamica lor..dar in marea intelepciune a lui Dumnezeu,nu vom sti poate niciodata pe pamant,de ce s-a intamplat „cate un lucru rau”…pentru ca acest lucru poate fi cel de care atarna vesnicia cuiva…
  Domnul sa o tina in bratele Sale pe dora Dana si familia sa,,,sa se faca Voia Lui,pe care noi am vrea sa fie aceea de a se face bine…


 305. Amin!
  Dumnezeu sa reverse peste sora Dora binecuvintarea care vine de sus si sa o insanatoseasca,El sa sa-si reverse mila Sa peste familie,sa o intareasca ,sa o mingaie si sa se supuna planului Sau. Am un bolnav in familie si l-am inchinat Domnului,El sa lucreze iar mie sa-mi dea rabdare si credinciosie .
  Telegrama cerului este:”Nu plingeti,ci credeti numai”.


 306. GRESALA-SORA DANA,SCUZE.


 307. Eu cred ca o sa ajungem la comentul 1000:)


 308. Lupul pe unde mananca oaia mai da tircoale!
  Noi de-aicia nu plecam
  Pe Patratosu il inviem …

  Chiar de intarzie,vine negresit!

  N-ai invatat ca,orice-ar fi sa fie,
  Cuptorul incercarii are tel
  Sa arda legaturile robiei.
  Dar nici un fir de par nu arde-n el.


 309. salut
  cand va fi inmormantarea fr. Liviu Olah?
  Va fi transmisa in direct?daca da la ce adresa ?


 310. Acei care doresc sa se informeze privind inmormantarea fratelui Liviu Olah,pot sa mearga pewww.bethanyromanian la.com..


 311. […] Mîntuitorului. Model demn de urmat pentru noi toţi, dar în special pentru fraţii pastori.” (La Pătrăţosu, 5 iulie 2008 […]


 312. Vad ca foarte multa lume inca viziteaza acest blog, chiar daca Marius nu mai scrie (Chiar is curios, oare mai e Patratosu in top? Eu cred ca inca e printre primii. Stie cineva? 🙂 . Si chiar daca Marius nu mai scrie, adevarul e ca, din arhiva lasta in urma lui, ai ce citi si ai cu ce te imbogati, si ma refer in primul rand la posturile lui, dar chiar si la unele comentarii.

  In cazul in care vei cumpani daca sa revii vreodata, Mariuse, dincolo de controverse, dincolo de comentarii, dincolo de toate, e pacat, e mare pacat sa nu impartasesti mai departe, din bogatia interioara pe care ti-a daruit-o Creatorul. Dincolo de subiectele „sensibile” pentru unii, desi si alea pe multi i-au incurajat la a gandi rece si a-si verifica convingerile, de mult mi-e dor sa citesc cate o analiza semantica sau o meditatie originala si profunda pe marginea Scripturii, sau sa gasesc cate o „trimitere muzicala” care sa-mi incante urechea si inima si sa ma faca sa ma intorc cu multumire in fata nesfarsitului in creativitate si frumos, Dumnezeu.

  Daca vei putea, candva, re-incepe sa impartasesti. Stiu si stim, ca ai de unde si ai ce sa impartasesti si cu ce sa ne imbogatesti.


 313. Multă sănătate tuturor celor care îl mai vizitează aici pe Pătrăţosu’. E clar că îi ducem dorul lui şi cuvintelor sale pline de folos. Un gând bun din Bărăgan, dragă Marius!


 314. Nimeni nu e de neinlocuit dar-uneori este nevoie de mai multe persoane pentru a inlocui una singura.Multumim Alex si tie sa-ti dea Domnul sanatate si spor in tot ce interprinzi .Imi aduc aminte cind eram mica avea bunicul pe Baraganul citeva hectare de pamint ,ne lua si pe noi plecam luni si ne intorceam simbata .Dormeam in coviltir ,{cam asa ceva} era caruta acoperita cu rogojina ,toata ziua mincam brinza si lapte covasit cu mamaliga .Ne intepau ciulini Baraganului .Te rog spune-mi daca stii ce inseamna ghition? Era o bruiana care crestea la marginea drumului si cind o rupeam din radacina ,iesea un lichid alb ca laptele il uscam la soare si cind se intarea se facea guma de mestecat .Pe cine am intrebat nu stie de asa ceva .Eram mica de 6 anisori cind am plecat de acolo si nu m-am mai intors .Mi-e dor sa revad locul unde m-am nascut .Amintiri ,amintiri .


 315. Marius ne roaga sa ne rugam si sa postim ptr.sora Dana,nu i s-a putut pune un diagnostic,si ne spune ca e o lupta mare spirituala.


 316. O vom face cu placere ,dece asa o stie El .


 317. D-na Viorica, mi-am amintit şi eu de acea plantă, dar nu îi ştiu numele! Bunica mea mi-a arătat cum îşi făceau „gumă de mestecat” naturală! Pe care o numeau…”mestecă” (substantiv, nu verb)Am încercat de câteva ori, dar nu mi-a plăcut gustul de cauciuc, aşa că am rămas la guma din magazine.
  Frumoase amintiri aţi pomenit aici. Bunica mea îmi povestea lucruri asemănătoare, cum mergeau cu zilele la câmp şi-şi făceau colibe în care se adăposteau. Alte vremuri…. Nu mai ştim cei de azi să ne bucurăm de natură ca cei de odinioară.
  Multă sănătate tuturor şi mai ales celor în suferinţă.


 318. Cu gîndul la profesorul meu, Dan Sluşanschi

  Românii au pierdut un om care ştia carte…


 319. La toate întrebările voastre am un singur răspuns deocamdată.

  Am alergat cursa şi am ajuns.

  My heart is in the highland.


 320. Ce surpriza !!! Bine ai revenit fratele nostru ,ramai cu noi ca iata vine seara…
  In cursa ta cred ca ti-ai facut noi prieteni dar e bine ca nu i-ai uitat pe cei vechi.
  Dumnezeu sa-ti daruieasca sanatate si forte noi sa poti continua lucrarea la care ai fost chemat .


 321. Viorica,tare mai asteptam noi surprizele placute,ca si inima noastra sa pluteasca in locuri inalte . 🙂


 322. nu-mi vine sa cred ce-am gasit : http://danutm.wordpress.com/2008/07/28/biserica-si-abuzul-sexual/
  E dezastru fratilor . Ce facem , ajungem ca si alti ? Ce e de facut ?


 323. Unde am ajuns popor neprihanit,care cauta pe cei pacatosi si-i cheama la neprihanire…cumplit,asta este din cauza ca nu se mai traieste viata adevarat apostolica in biserici,nu se mai mustra,nu se mai disciplineaza,spre recuperarea celui cazut si exemplul altora.
  Multe programe si predica,fara partasie si comuniune sfanta.


 324. Frate Marius David chiar nu puteti invia „de tot”?


 325. Caci suntem in clipa cand judecata sta sa inceapa de la casa lui Dumnezeu ..” (1Petru 4:17) CÂTEVA INTREBARI FUNDAMENTALE: Te-ai intrebat de ce acum 60 de ani in urma, Biserica nu se confrunta cu asa multa imoralitate, materialism, divorturi, probleme cu adolescentii, droguri, pornografie, cum se confrunta azi? Afirmam ca nu mai suntem legalisti cum au fost cei de atunci, ca intelegem mai bine harul lui Dumnezeu… De ce in ciuda marilor progrese in intelegerea Cuvantului lui Dumnezeu, a nenumaratelor resurse pentru viata crestina, in multe situatii, nu este nici o diferenta intre stilul de viata a lumii si stilul de viata al crestinilor? Cum de trecem prin aceleasi crize agonizante ca si cei din lume? In loc sa fim un ajutor pentru cei din lume, facem parte din randul victimelor. Unde este marturia noastra? UN RASPUNS FUNDAMENTAL: „Suflete preacurvare! Nu stiti ca prietenia lumii este vrajmasie cu Dumnezeu? Asa ca cine vrea sa fie prieten cu lumea se face vrajmas cu Dumnezeu.“ (Iacov


 326. …acta est fabula…plaudit!…
  multumim patratosu` pentru un blogging de calitate =D>


 327. am inteles de la niste frati din Alesd ca te-ai intors cu bine! Slava Domnului!

  am fost si noi la Valea Draganului, unde l-am intalnit pe fr Peia din Iasi (actualmente in Bucuresti) si iti transmite salutari, respectiv multumiri pt sfatul pe care i l-ai dat candva si pe care l-a urmat!

  sa ne vedem cu bine!
  Harul si pacea sa va fie inmultite!


 328. Vrea cineva sa-mi dea numarul de telefon a fam.Peia,l-am avut cindva si l-am pierdut .Am fost buna prietena cu Amgelica sotia fratelui .Va multumesc mult ,cu speranta ca voi primi un raspuns.


 329. Sa ne delectam cu un inger al Domnului , o femeie frumoasa mai mult pe dinauntru . Parca are si diferite nuante , ritmuri mai ca si in cantecele pt copii .


 330. Postul de TV Alfa Omega incearca sa fie recunoscut in grila de programme RDS RCS. Daca sunteti de acord va rog sa semnati o petitie pe linkul:

  http://www.petitieonline.ro/petitie-p69521048.html

  Dupa ce semnati PETITIA treb sa asteptati sa va vina un mail de confirmare pe care treb sa il deschideti

  Incurajati si pe prietenii vostri sa semneze daca vor.


 331. „Rugati-va ca Domnul sa scoata,ca si pe vremea lui

  Ilie,a lui Elisei s a m d:OMUL LUI DUMNEZEU

  in fiecare biserica,la care sa te poti duce oricand,sa fie in peermanenta in prezenta lui Dumnezeu,sa fie simtit in jur,si chiar la distanta,prin puterea sa de la Dumnezeu,pe care Il asculta”:FrPetrica Gaina azi 10aug,la biserica Ghetimane din Caransebes.

  Asa era fr Liviu Olah…


 332. Un gând bun tuturor celor care încă mai vin pe aici! Dumnezeu să ne ţină în paza Sa pe toţi!


 333. Amin .


 334. Iată ce scrie Pătrăţosu într-un email personal către Bastrix:

  „As I said: sick!

  PS: multumesc pentru „publicitare” (emoticon!!!)

  Dacă ti-l puneam ca comentariu (cacofonie neevitabilă in context! din
  nou emoticon) nu-l lăsai on-line, dar aşa văd că merge!
  N-am vrut să te pacalesc, dar, uite, tocmai mi-am dat seama ca aşa
  funcţionează!

  Oricum, cred că este de folos că ai pus emailul meu on line. Cine
  citeşte să înţeleagă! ( şi să priceapă cu cine are de-a face)

  Văd că funcţionează! Ai ajuns, după voinţă şi dorin(ţă) în top 500. Din
  nou emoticon!

  Iartă-mă, Dorine, dar nu ştiu dacă este de rîs sau de plîns. Ba, e de
  plîns! Eşti bolnav, omule! Bolnav!

  Acu te las că am treabă. Credeam că se poate schimba ceva. Nici o speranţă!

  În plata Domnului cu tine!

  Adio

  PS: un pic de „umor fără dinţi” 🙂

  „Bă berbecule, ţi-am zis, mă, că-i BAD MAN?!! Tu nimic, popă, popă,
  popă.. HAOLEO!”

  Na, „publiciteaz-o” şi p-asta!”

  Post post scriptum!

  Acum înţeleg de ce vorbeşti tot timpul la plural: din cauza schizoidiei.


 335. Sunt 58.000din 21mai si pana acum..si asta fara prezenta fr Marius.


 336. Nu ma lasa sa alunec in orgoliu
  Invata-ma in ciuda sfintirii ,sa pot merge inainte.
  Sa nu-mi pierd increderea.
  Doamne,las-mi speranta.
  Daca imi iei succesul ,lasa-mi puterea de a trece peste esec,
  Da-mi curajul sa-mi cer iertare,daca cineva imi greseste mie .
  Doamne,daca eu uit de Tine..
  Tu sa nu uiti de mine.


 337. E impresia mea sau blogul acesta chiar moare?
  Imi permit sa fac o prorocie: Patratosu’ nu se mai intoarce la acest blog! Un blog fara stapan e ca un maidanez. Poate ca nu ar fi un lucru rau sa blocheze accesul pe blog si apoi sa il scoata din uz. Nu cred ca mai e blogul care a fost odata.

  Din cate citesc il vad un blog muribund sustzinut artificial. Durerea nu inceteaza, fiecare post e o alta respiratzie dureroasa. Din ceea ce a fost a ramas doar o un ceva dureros.

  Nu e blogul meu, nu-l pot omori, dar Patratosu poate…sper sa o faca…macar pentru ceea ce s-a vrut a fi si a fost, atata timp cat Patratosu ingrijea de sanatatea blogului.

  Daca din aceasta cenusha va reinvia un alt proiect, foarte bine…dar deocamdata

  …a sosit timpul tacerii…

  (va rog frate Cruceru, macar de dragul celor care vor sa citeasca lucruri inteligente si grele)Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: