h1

Compozitorul Anthony Hopkins

februarie 24, 2012

Ne-am deprins cu valsurile clasice ale compozitorului Johann Strauss. Însa la finele anului 2011 a fost o descoperire extraordinară la audierea unui vals nemaipomenit, compus de o personalitate contemporană nouă. Oare era posibil ca un actor care joacă roluri negative în câteva filme (chiar oribile ca „Tăcerea mieilor”, „Hannibal”, „Dragonul roşu” s.a) să compună un vals extraordinar de frumos? Acesta personalitate cu talent de apogeu este actorul britanic Anthony Hopkins. După compunerea valsului actorul A. Hopkins căuta cine va putea să interpreteze mai bine acestă operă muzicală. A ajuns să-l sune la telefon pe vioristul olandez Andre Rieu, care se afla la moment în oficiu la New York. Cuvintele lui Hopkins la adresa lui Andre Rieu au fost cât se poate de simple: „Numai tu cu Orchestra Johann Strauss” vei interpreta cel mai bine acest vals. Premiera interpretării valsului „And The Waltz Goes On” („Şi valsul merge înainte”) compus de renumitul actor Anthony Hopkins a avut loc la Viena la finele anului 2011.

2 comentarii

  1. Foarte frumos. Imi place Strauss, imi place Andre Rieu si acest vals. Nu stiam ca Hopkins este si compozitor. Artele se infratesc cateodata in mod fericit.


  2. Extraordinar! Impresionant, intr-adevar! Am tot auzit aici la radio (Classic FM) ca s-a lansat ca si compozitor, dar n-am ascultat inca nimic comus de el.
    Clasic! Stiam ca e un actor complex si profund (in ciuda faptului ca a jucat si in rolul lui James Bond!!), dar compozitia pe care am ascultat-o poate de nivelul clasicilor.
    Multumesc, Marius.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: