h1

O viziune baptistă – viziune sau program? Revenire

martie 12, 2007

Din cauza unei înmormîntări în familie nu putem reveni cu opiniile promise decît după ziua de joi. Între timp, autorul a trimis o versiune revizuită a programului care se poate descărca AICI

Read the rest of this entry ?

h1

La ce folosesc aripile îngerilor?

martie 5, 2007

Să se fîlfîie, acelea care zboară.

Au nevoie îngerii de aripi ca să să deplaseze?

6-martie-farahani.jpg

Un prieten îmi spunea că funcţia aripilor la îngeri este să le asigure deplasarea.

Nu sunt de acord, i-am spus. Nu în primul rînd deplasarea.
Cea mai importantă funcţie a aripilor pentru un înger este să îi acopere cînd sunt în prezenţa lui Dumnezeu. Omul este descoperit înaintea lui Dumnezeu, îngerul se acoperă pe sine. Aripile heruvimilor sunt întinse peste chivot ca să acopere chivotul.

Cu două perechi de aripi zboară, dar cu două îşi acopere trupurile. De ce anume? Apoi cu două îşi acopere ochii perfecţi care l-ar putea privi în faţă pe Dumnezeu.

Cu aripile întinse îngerii ocrotesc şi acoperă!

Prietenul mi-a spus „Daca într-o luptă cu un demon un heruvim şi-ar pierde o aripă şi aceasta ar cădea pe pămînt… „… „atunci noi ce-am face cu ea… „, i-am luat eu vorba din gură .

Poate că vom încerca să ne acoperim pe noi înşine, precum îngerii, să ne acoperim feţele, intimidaţi fiind de prezenţa Lui.

Nu, n-avem ce face cu o aripă de înger. Nu ni se potriveşte nicăieri. Suntem îmbrăcaţi în El, în Cristos, ca să nu ne mai fie ruşine, deşi suntem goi şi descoperiţi şi feţele nu trebuie să ni le acoperim penru că la vremea parousiei vom avea îndrăzneala în Numele Fiului. Nu trbuie să ne acoperim ochii precum îngerii. Noi avem voie, spre deosebire de ei, să Îl privim pe Dumnezeu şi lumina Feţei Sale să ne strălucească pe chipuri. Aşa îl vom vedea, faţă în faţă!

Dacă ar cădea o aripă de înger pe jos, n-am avea ce face cu ea… şi una oricum nu ajunge să acopere toată mizeria umană.

h1

Iată şi o altă opinie!

martie 4, 2007

Read the rest of this entry ?

h1

Paul Negruţ se apără

martie 4, 2007

INTERVIU ÎN JURNALUL BIHOREAN

Paul Negruţ se apără clarificînd următoarele către un ziar local, Ziarul Bihorean:

Read the rest of this entry ?

h1

Scara!

februarie 13, 2007

Una dintre cele mai impresionante imagini referitoare la viaţa spirituală este cea care se află la mănăstirea Sfînta Ecaterina din Sinai, înfăţişînd scara descrisă de Ioan Scărarul, de aflat în traducerea românească în Filocalia. Read the rest of this entry ?

h1

Naum

noiembrie 2, 2006

Cînd ninge parcă cerul este împărţit în pătrăţele mici de caiet de matematică.

h1

MASA PĂTRATĂ

octombrie 20, 2006

Masa rotundă este de obicei locul consacrat discuţiilor înalte, academice, sau talk-show-urilor televizate.

O masă pătrată, obişnuită, din acelea de care majoritatea ne bucurăm în case te invită la o şedere la vorbă. Masa pătrată este mai puţin pretenţioasă. Să rămînem, aşadar, la cele smerite.

Citeşte, dă mai departe, dă înapoi, ia pentru tine…


Traducerea Cornilescu faţă de alte traduceri apărute în spaţiul evanghelic românesc – articol ştiinfiţic în care se demonstrează că traducerea Cornilescu este încă demnă de toată încrederea pentru exegeză. Articol apărut în Suplimentul Teologic al Creştinului Azi.

Jurnal de augustinian în sevraj – propunere pentru o nouă citire a lui Augustin. Prezentare în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, Centrul de Studii Antice si Medievale, în 15 noiembrie 2006.

Despre Dumnezeu numai de bine, exerciţiu de trăire în adevăr, un articol-confesiune despre dosariada păstorilor din cultul baptist, publicat în Revista Creştinul Azi, nr. 4-5/2006 (101).

Să vezi şi să nu crezi, despre nevedere – Fragment din Cartea „Intoarcerea în Oglindă” – Despre nevedere, o critică a filmului lui Mel Gibson, „Patimile lui Cristos”.

%d blogeri au apreciat: