h1

LENTILA PĂTRATĂ

Aici sînt fotografiile mele. Primul meu aparat de fotografiat a fost un aparat elveţian. Maşinărie exactă, dar avea obiectivul rotund. De la primele fotografii m-am întrebat cum de fotografiile sunt colţuroase dacă sunt petrecute printr-un tub?

Aşa se vede pe pătrate de hîrtie lumea rotundă.

Am văzut foarte puţie fotografii rotunde. Cele care nu sunt pătrate, sînt ovale. Dar cele ovale sunt pe crucile din cimitir. Chipurile morţilor sunt pe fragmente de ceramică ovală.

Fotografiile lumii vii sunt în unghiuri drepte, în două dimensiuni, ca şi cum ai privi lumea pieziş, cu un ochi, fără relief şi adîncime, plată. Eu privesc lumea cu un ochi. Retina celuilalt este stricată. Lentila prin care văd este colţuroasă, dar cele ce am văzut mi-au tocit muchiile lăuntrice.

Privesc pieziş lumea prin lentila pătrată, prin cadre şi ferestre pătrate pentru a deveni mai puţin colţuros.

FĂ CLICK PE POZĂ DACĂ VREI SĂ O VEZI LA SCARĂ MAI MARE!

nicu-cu-grupa-lui.jpg

ucenicie

perichoresis.jpg

Perichoresis

apus-urban.jpg

A

ioan-10.jpg

Ioan 10

manastire.jpg
2

cactus.jpg

1

rasarit.jpg
2

guit2.JPG

g

apus.jpg

frate-de-100-de-ani.JPGâ

la 100 de ani

muzica-corzilor-si-muzica-pustilor.jpg

razboi si pace

apus-in-furtuna.jpg

6 comentarii

 1. am vreo 15.000, dar nu toate la fel de „artistice”
  problema este ca nu gaseesc un spatiu de depozitare de la care sa fac link spre blog, ca wordpress nu imi permite decit 50 megas si eu deja am ocupat jumatate 🙂

  Ce sa fac,
  am muzica personala, chestii, powerpoints, tot felul de „urme”, aşa le zic eu, care îmi vor rămîne în urmă după „micul eveniment” (moartea), că „marele eveniment” (este naşterea din nou)

  Deci nu ştiu unde să îmi las „urmele” 🙂

  Any ideas?


 2. e posibil sa incepem cu Radu in scurt timp sa oferim si hosting, si atunci facem o mica afacere cu 0% taxe 🙂


 3. Buna ziua dl. Patratosu’

  Daca aveti un cont pe google (la gmail), atunci puteti folosi picasaweb (http://picasaweb.google.com). Pentru a stoca pozele (spatiu free 1Gb) si a le afisa in blog-ul dvs. Pentru aceasta, picasaweb are optiuni explicite. Albumele create pe picasaweb pot fi private sau publice. Eu lucrez cu albume private si afisez doar pozele care-mi convin, fara sa dau acces la intreg albumul (afisez poza dar inlatur link-ul catre ea). Daca nu aveti cont la gmail, trimite-ti-mi un email si va fac o invitatie.

  Cu respect, Vasile Guta-Ciucur

  P.S. Pe jurnalul meu nu este nici o poza toate sunt pe picasaweb, pastrand micul spatiu doar pentru text (Bloger are 100Mb spatiu).


 4. Pardon, Blogger-ul lui Google ofera spatiu pentru poze de 300Mb (daca sunt uploadate pe Picasa prin intermediul blogger *). Nu se compara cu WordPress ( http://www.blogger.com ) dar permite inserarea de script-uri javascript, reclama comerciala google adsense pentru cei care au nevoe de autosponzorizare, spatiu pentru filme pe google video ( http://video.google.com ), spatiu pentru documente word si excel sau oppenofice.org pe http://docs.google.com, etc. Desi pare ca are un numar limitat de teme, permite editarea lor sau crearea altora gratis.

  * – Pe contul dvs. de la Picasa ( http://picasaweb.google.com ), este rezervat un album marcat cu sigla blogger de 300Mb din cei 1024Mb unde sunt stocate pozele uploadate pe cont din interiorul blogger-ului. Dar se poate lucra direct cu Picasa cum spuneam in comentariul de mai sus si atunci se foloseste intreg spatiul de 1Gb.

  P.S. Am continuat cu lamuriri suplimentare pentru ca am observat ca aceasta galerie e vizitata frecvent. WordPress e un jurnal excelent dar limitat in optiuni suplimentare. Alegeti!


 5. Multumesc mult pentru lamuriri!


 6. recunosc poza cu usa.este usa curtii unei case superbe din bistrita.langa hotelul cora.
  faina casa, sincerLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: