h1

Epilog: despre bine, rău, mai bine şi mai rău… 03

mai 18, 2008

Este ultima duminica de blogger 🙂 . Întotdeauna duminica m-am abţinut de la blogging. Bine am făcut, dar în fiecare duminică obişnuies să stau să evaluez, aşa cum fac asupra tuturor lucrurilor: ce a fost bine, ce a fost rău în săptămîna care a trecut? Ce ar fi fost mai bine, ce ar fi fost cel mai rău? Ce este foarte bine, ce este foarte foarte rău?

Mi-a venit în minte un articol-epilog, care se potriveşte foarte bine ca epilog şi la acest blog. Eu cred că o posibilă cheie de interpretare a cărţii Eclesiast este „bine şi rău, mai bine şi mai rău, cel mai bine şi cel mai rău”. Nu ştiu cît este de convingător, dar mie mi-a plăcut 🙂 .

S-au întîmplat multe în acest an, dar zilele astea îmi fac o evaluare cît de poate de rece, pentru a intra într-o odihnă ca cea de Sabat ca blogger.

Ce a fost bine, rău, cel mai bine, cel mai rău, foarte bine, foarte rău? Poate că mă ajutaţi şi voi, prieteni?

Mi-ar fi de mare folos. Poate că vreodată voi reveni în spaţiul electronic, dar sper să fie mai bine.

Iată articolul AICI.

74 comentarii

  1. Marius, cel mai mare rău pe care l-ai făcut sunt eu; blogul tău a devenit, în schimb,un bun din ce în ce mai public; cu timpul, vei fi un rău din ce în ce mai necesar.


  2. Imi pare aru ca nu pot scoate ,sa citesc,calculatorul meu nu are…habar nu am ce..pt PDF,as fi vrut sa citesc,,,
    As vrea sa ramanem toti,fratii si surorile de pa aici,prieteni.


  3. Draga Elisa,
    pentru a citi fisiere pdf, mergi la adresa aceasta.

    Se va descarca programul care „vede” fisiere pdf, apoi trebuie instalat (un singur click sau doua pe fisierul descarcat si el sa va instala. Daca apar 2 optiuni, alege optiunea „Default”).

    Mult succes si lectura binecuvantata 🙂


  4. Pety,multumesc frumos,vezi cate am castigat eu,de pe aici…faina treaba,nu puteam citi de multe ori.


  5. Draga Elisa,
    ma bucur ca ti-am putut fi de folos 🙂


  6. Mi s-a spus de nenumarate ori ca obiceiul de a vorbi/multumi in numele mai multor persoane este un obicei prost. Recunosc, inca nu m-am vindecat complet. Stiu cit de asteptate au fost si inca sunt ‘posturile’ dvs. … de mai multi oameni. De aici si impulsul pe care il simt de a vorbi in numele tuturor…
    Dar aici, astazi, pentru ca se apropie momentul 0, eu as dori sa va multumesc, in numele meu si doar al meu. Sa va multumesc NU pentru ca mi-ati ‘ocupat’ timpul in ultimii ani, CI pentru ca mi-ati ‘umplut’ parte din timp cu substanta si calitate… si pentru ca, prin ceea ce ati scris aici uneori, m-ati indrumat spre anumite drumuri de a caror existenta, marturisesc, nici nu stiam. Va multumeste aici un ortodox (foarte departe insa de a se putea numi Crestin adevarat), neinvatat a citi Biblia si neobisnuit cu sentimentul increderii.
    Tin sa mentionez ca spre acest blog m-a indrumat cu multa caldura dl. Alin Cristea, caruia, de asemenea, ii multumesc pe aceasta cale. Stia bine spre CE anume ma indruma. Daca nu mi-ar fi spus dumnealui de blogul dvs., n-as fi stiut nici astazi ca exista, ca existati…

    Departe de mine sa va pot sugera ce a fost bine sau rau, dar va pot spune ca viata mea e mai bogata si mai frumoasa decit era in urma cu doi ani SI datorita Dumneavoastra. Daca asta poate contribui la rezolvarea ecuatiei cu mai multe necunoscute (propria evaluare pe care v-ati propus-o si aflarea raspunsului la acele intrebari) atunci… sa contribuie. Daca nu, nu…

    Sa va fie viata in Lumina si cu Lumina, sa ‘va copilariti’ in continuare (cum frumos ati marturisit) si sa aveti parte de sanatate!


  7. Pety,am mai invata inca ceva azi,sa traduc”singura” faina treaba,tocmaia cum cand ma gandeam sa ma las de NET,cand trec prin Selimbar, o sa agat o batista alba,,,. 🙂


  8. Ce-i frate Marius? s-a terminat emetiralul? gata ne lasi? incepusem sa ma obisnuiesc sa citesc in fiecare dimineata blogul tau, ca un fel de cafea de dimineata. Acum chiar ca o sa ma apuc sa beau cafea!


  9. Marius, acum la momentul o, se cuvine sa multumim mai intii Domnului ca ne-a facut parte de oaza asta patrata unde ne-am adapostit putin, unde poate eu si alti,asa cum spunea Oana mai sus, ne-am mai schimbat directiile si unde tu ne-ai aratat carari drepte ca sa nu ne ratacim. Mi-a prins bine popasul acesta care a fost scurt ,dar imi voi aduce aminte
    de felul tau de lupta . Cred, desi nu ne cunoastem ca ceea ce ai dat aici ai dat din dragoste si atunci nu poate fi rau, ar fi fost rau daca nu dadeai din ceea ce ti-a dat Domnul.

    Eu i-ti doresc calauzire de sus in tot ceea ce faci mai ales in lucrarea de pastorire pe care o faci, (eu cred ca e cea mai importanta si intrece pe celelalte)deci sa fii un pastor bun.

    Multa sanatate pentru trupul tau care se osteneste pe ogorul asta care pare ca e mai greu de lucrat ca oricind.


  10. Eu nu am descoperit decât din intâmplare acest blog, asta toamnă, mirat că in clasamentul WordPress tot apare cineva cu un nume tare hazliu: Pătrăţosu’ Din curiozitate am intrat şi eu pe aici, ca unul care bagă capul pe uşa într-un magazin, sa vadă ce se vinde acolo. Am descoperit un loc tare frumos, cu subiecte incitante, folositoare, ziditoare şi mereu speciale. Un loc cu discuţii aprinse (uneori), cu schimburi de idei constructive, cu sfaturi, cu atitudini. Un loc care nu poate să te lase indiferent! Şi asta e cel mai fain lucru. E simplu sa faci un blog anost, banal, plictisitor, şi e tare greu să ţii cu sufletul la gură atâţia oameni, din toată lumea asta, căci am văzut că unii scriu de departe.
    Mi-a plăcut mult ideea gazdei cu „Cafeneaua pătrată”. Care sună ca o invitaţie într-un loc plăcut, prietenos, cald, unde toţi sunt primiţi cu ospitalitate şi cu deschidere prietenească.Chiar dacă unii au mai uitat că sunt pe aici doar „în vizită”, Marius a rămas aceeaşi gazdă primitoare,generoasă, gata oricând să ne ofere şi alte „bunătăţi”.
    Nu vreau ca ceea ce spun aici să sune a laudă făţarnică. Efectiv blogul „La Pătrăţosu'” mi-a umplut zilele în ultima jumătate de ani şi mai bine, căci abia aşteptam să intru şi să mai citesc pe aici. Mi-am mai dat şi cu părerea (uneori aiurea, scuze!). Am cunoscut atâţia oameni deosebiţi, care mi-au adresat la rândul lor cuvinte şi gânduri frumoase. Un loc cu mulţi prieteni. Le mulţumesc tuturor!
    Special am vrut să las la urmă ceea ce am vrut să-i spun încă de la început lui Marius. Să ştii că ai făcut ceva deosebit! Să nu te îndoieşti de valoarea lucrării tale aici, orice ar spune unii. Ai reuşit să apropii oameni mulţi şi să ne mai deschizi mintea din lâncezeala în care cădem adesea. Îţi mulţumesc pentru tot, din toată inima! Pentru cuvintele bune adresate şi pentru încurajări, pentru prietenia sinceră pe care o oferi. Şi, mai ales, îţi mulţumesc pentru faptul că am înţeles şi mai bine, datorită ţie şi prietenilor de aici, că noi creştinii suntem o mare familie, indiferent cum ne chemăm sau din care tradiţie ne tragem. Trebuie să găsim împreună CALEA spre cea mai autentică unire spirituală, căci mărturisim pe acelaşi Hristos Cel Înviat – Mântuitorul tuturor! Iar EL ne vrea ÎMPREUNĂ,ca fraţii, nu dezbinaţi fără rost.Eu cred că acest lucru s-a reuşit aici, chiar dacă au mai fost şi momente cu..scântei!
    Nu am nimic de criticat. Ştiu că cel mai mare critic îţi eşti chiar tu însuţi! La urma urmei, tu ştii cel mai bine ce ai vrut să faci şi să spui, căci ai văzut că uneori nu erau înţelese intenţiile tale, de către cei nedeprinşi cu subtilităţile.
    Nu vreau s-o dau pe tentă panegirică. Marius nu are nevoie să fie lăudat. Sunt doar gânduri sincere.
    Dumnezeu să te ţină sănătos, dragă Marius! Pe tine şi familia ta şi toţi prietenii. Şi să ne binecuvinteze pe toţi cu dragostea Sa. Să ne vedem cu bine!
    Tuturor celor care ne-am regăsit pe aici: să ne rugăm unii pentru alţii şi să ne revedem cu bine! Şi cu Marius, neapărat! Dacă nu într-o altă cafenea, poate o cofetărie, ospătărie, han…Ştie el cel mai bine! Şi când ne va lipsi subiectul zilei de La Pătrăţosu’, să ne rugăm măcar o clipă. Împreună cu Marius.
    Cu mult drag,
    Alex Androne


  11. Nu mai stiu scrie bine frantizeste dar se spunea ” partir est mourir un peu”! chiar imi pare rau ca nu mai pot citi cate ceva , din cand in cand la Patratosu. ma obisnuisem sa vad cate o incercare de „schimbare a traseului” apei de ploaie prin curtile batatorite ale baptistilor, care suntem atat de mandrii ca NU avem traditii, asa cu au ortodoxii!!! poate vom avea ocazia sa cumparam carti noi scriese de Marius David Cruceru! mi-ar fi placut sa te am profesor! dar cand eu eram eleva la liceul clasic, nu erai probabil decat la gradinita! am avut atunci latina 4 ore pe saptamana, greaca veche in a XI-a si a XII-a doua ore pe saptamana ,franceza 3 si engleza-incepatori 2 ore pe saptamana.faceam tot in ultimii doi ani de liceu cate 1 ora de literatura universala! a fost o binecuvantare pe care Dumnezeu a lasat-o cel putin pentru mine.si la capitolul binecuvantari te-am inclus si pe tine, moldovean cel putin ca sirit, filolog de elita ca profesiune si crestin adevarat in vietuirea zilnica. Multumesc!


  12. Draga Marius ,
    Ma alatur cu lacrimi in ochi , de cele scrise de Alex . Aici mi-am regasit Profesorul de la care am invatat mai departe , de aici de departe dar am intotdeauna incredere in tine ca ,,tu stii mai bine ce faci ” ! Poate cand mai ai vreo binecuvantare ne-o trimiti si noua prin e-mail cum face fr Daniel Branzei . Domnul Dumnezeu sa-ti rasplateasca cu sanatate , har si multe binecuvantari ceresti !


  13. Păşeam şi eu în lumea asta pătrată.
    Şi… era fain.

    Acum… Ba nu! Eu o să mai trec pe aici. Mai am de citit. Apoi…

    Să trăim ca Iisus, aşa cum ne învaţă Cartea şi vom fi în Noul Ierusalim cu David şi cu… David. 🙂


  14. S-ar putea să ai dreptate, Răsvan.

    Mihai, s-ar putea să-ţi fie mai bine cu o cafea bună. Eşti norocos că ai Starbucks pe aproape.


  15. Fratzioare, stii cu ce seamana oprirea ta?

    Cu asta: 🙂


  16. si eu multumesc pentru tot ce am invatat citind blogul dvs, multa binecuvintare in continuare.


  17. Patrix,
    very funny 😀 . Dar Patratosu nu a alergat 3 ani, 2 luni, 14 zile si 16 ore 😀 . Da seamana scenariul cat si finalul –

    „I’m pretty tired, think will go home now” 😀


  18. ..plang,na,si si gata>

    As vrea e-mailul lui Alex,,cred ca e de acord..


  19. Marius,
    Nu este normal..sa dai si apoi sa iei inapoi . 😦
    siu ca nu merita linistea vietii de familie sa fie afectata de cei ca mine,,,dar stiu,,,ca deja era o obisnuinta…
    nu am nepoti pe care sa-i plimb . 😦


  20. Eu am dat peste blog dupa ce am dat Marius Cruceru pe google (citisem un interviu al lui Cristian Badilita in care-l elogia) si am inceput sa citesc. Mi-a fost greu pana mi-am dat un nickname, care e de fapt semnatura mea de pe retete 😀 , iar dupa ce am comentat vreo 4luni, m-am decis sa-mi fac si eu unul.

    Cum va arata blogosfera fara Patratosu? mai stearpa, e sigur! nu prea stiu ce vom face cei care intram zilnic! dar cei care si-au facut un altar – vorba lui Alin Cristea – cred ca vor fi deznadajduiti! Dar poate va creste Domnul si peste crestetul lor vreun curcubete! 😀 😀 😀

    pe mine m-a ajutat sa lecturez si sa interactionez aici! e drept ca m-au si deranjat cateva personaje ( Ciprian Simut, Athos, si nu in ultimul rand sderbach) dar nici intr-un caz iremediabil. 🙂
    Si am legat prietenii reale sau virtuale cu multi dintre voi!
    Nu am nici un regret pt timpul petrecut pe blogul tau, Marius! si stiu ca lucruri si mai reusite vor iesi din mainile tale!
    Respecte!


  21. Draga Elisa,

    la majoritatea ne pare rau(gluma ce am facut-o, era doar o gluma). Adevarul e ca Marius in rolul Patratosului a creat dependenta, dar dependenta buna nu rea. Evident ca a gasit o nevoie pe care sa o acopera. Multi simtim nevoia de a sparge barierele si limitarile in care ne inchid teologii(bine ar fi sa se poate numi toti teologi, nu doar incompetenti) de unde apartinem. Pe de alta parte era f usor sa deschidem un computer si sa dam de un site cu subiecte interesante.

    Si eu am fost foarte provocat sa gandesc subiectele, mai mult decat le gandeam inainte, desi eram obisnuit cu exegeza, studii pe carti, studii pe diferite traduceri in diferite limbi, dar totusi perspectiva adusa de MC a fost buna si utila.

    Il inteleg ca are nevoie de o pauza, pt ca imi dau seama ca e implicat in multe activitati, si este un singur om doar. Are nevoie sa se concentreze pe subiecte cu un grad de importanta si de urgenta mai mare decat un blog.

    Elisa, Dumnezeu ne va calauzi pe fiecare sa continuam si sa gasim surse de binecuvantare si sa nu uitam ca si Patratosul este un rod al Lui Hristos, deci el va lucra si va da resurse si altora.

    Oricum sper ca MC sa isi conceapa un alt rol ori mai patratos ori o alta figura geometrica(poate cub ca sa fie o trecere de la bidimensional la tridimensional 🙂 ) si va face in functie de calauzirea pe care o va primi.


  22. Draga Oana, eşti foarte generoasă.

    Eu îţi mulţumesc pentru mulţumiri. uite, de asta am întîrziat atît de mult cu răspunsul la comentariul tău, pentru că m-a emoţionat.

    Eşti printre puţinii care au mulţumit atît de cald şi franc încît mi-a pierit reflexul de apărare ludic. Asta era de fapt, ludicitatea mea, ironia în colţul gurii ascundea o lacrimă în colţul ochiului …

    Poate că de asta nu mai rezist. Pentru că ştiu că sînt oameni ca tine şi ca alţii care nu merită să asiste la anumite lucruri care n-au fost demne de ochii voştri aici.

    Pentru acelea…Iertare!
    Ce bine ar fi fost să fie numai lucruri frumoase!
    Mă bucur că pe tine te-a slujit umilele mele gînduri.

    Este foarte emoţionant ce ai scris tu, de aceea voi lăsa acest comentariu în-singurat, fără răspunsuri către alţii, aşa cum obişnuiam.

    Cu multe mulţumiri pentru mulţumire, mai ales acum, cînd tocmai am primit palme şi picioare de la un foarte apropiat prieten.

    Crede-mă, şi muribunzii sînt loviţi!


  23. Draga Elev, dacă este ceva bun, atunci toată Slava să fie a Lui!
    tot ce a fost rău îmi revendic, îmi aparţine.

    Îmi pare rău că din luptele de care spui a sărit sînge şi pe copiii spirituali. Luptle au locul lor.

    Aşa cum spui, trebuie să fiu un pastor bun. Aşa să mă ajute Dumnezeu.

    Draga Alex, şi tu eşti prea generos. Mi-ar place ca la înmormîntarea mea să vă invit pe toţi 🙂

    dacă nu te-a lăsat indiferent înseamnă că am reuşit.
    Asta am încercat. Am făcut toate experimentele posibile.
    acum ştiu clar CE NU TREBUIE FĂCUT PE UN BLOG.
    Nu ştiu dacă pot spune tot ce trebuie făcut, dar ştiu ce nu trebuie.

    CAfeneaua va rămîne deschisă, dar fără stăpîn. Puteţi să vă găzduiţi unii pe alţii în ŞEZĂTOAREA PĂTRATĂ.

    La fel ca la o „pomană” 🙂 .

    Draga Alex, fără să exagerez ai fost întotdeauna „cireaşa de pe tort”, cel care ne-a relaxat întotdeauna prin bunătate şi seninătate cînd eram prea încruntaţi.

    Îţi sînt recunoscător pentru persevernţa ta, pentru consecvenţă, pentru că nu te-ai lăsat descurajat de partea mai urîtă din conversaţiile noastre.

    Ai fost un exemplu pentru mulţi „sfinţi neoprotestanţi” care se cred superiori în dialog ortodocşilor. Cred că prezenţa ta este cel mai bun argument anti-ecumenismului lui Răsvan.

    Dacă sînt ecumenist, felul meu de a fi ecumenist este că stau de vorbă cu oameni ca tine. Voi veni la Slobozia, vom mînca lipii, îţi voi vedea cîinii şi grădina, voi mînca roşii nespălate şi vom discuta din Sfintele Scripturi.
    Aşa să ne ajute Dumnezeu.

    Dacă va ieşi vreodată vreo carte, aşa cum îmi propun unii prieteni, tu vei fi unul dintre primii care o va primi.

    Şi dacă am făcut acest blog să cunosc oameni ca tine, ca Oana, ca Elev, Romuluss, Wes şi alţii.. a meritat.
    Eu am fsot cel îmbogăţit.

    totuşi simt că n-am dat toţi talanţii la negoţ aşa cum a trebuit. Ar fi trebuit mai mult şi mai bine.

    Domnul şi voi mă veţi ierta!


  24. Trebuie să mărturisesc că încerc o nelinişte teribilă în ultimele zile… Acel număr care tot scade cu fiecare zi, din coada titlurilor postate de Marius, mă agită teribil. Azi m-am trezit oftând din greu. Deja a ajuns la 2…. Văd că mulţi dintre cei care am tot intrat pe aici, avem parte de aceleaşi sentimente… Sincere, nu făţarnice. Marius a reuşit să ne canalizeze atenţia pe o direcţie bună. Pentru că eu unul recunosc că, până să îl descopăr pe dragul de Pătrăţosu’, bântuiam haotic pe „marea internetului”, neştiind nici ce caut, nici ce vreau anume. Aşa, la întâmplare. Acum mi-am fixat în rubrica „semnelor de carte” din browser câteva adrese bune pe care intru cu regularitate. „Pătrăţosu’ şi prietenii”.
    Am ajuns să ne întrebăm: ce vom face după ultima zi la Cafenea? Cand vom intra aici din obişnuinţă şi vom găsi anunţul:”închis”? Nu vreau să par unul care se lamentează, alături de alţi „lamentatori”(ce cuvânt aiurea am putut să scriu!). Vom face ceea ce ne-a învăţat Marius aici, zi de zi. Să vedem lumea asta în toate aspectele ei pătrăţoase, pe care de obicei le scăpăm din vedere. Să surprindem toată frumuseţea şi complexitatea creaţiei lui Dumnezeu. Să redescoperim fascinaţia credinţei noastre, dincolo de tipare, tabuuri, şabloane, ci în frumuseţea ei originală… Să râdem, să plângem, să ne bucurăm, să cântăm, să citim, să scriem. Să ne rugăm împreună, să ţinem vii legăturile spirituale închegate aici….şi câte ar mai fi de spus, nu? Marius ne-a învăţat şi ne-a îndemnat atâtea. Hai să le facem în cinstea lui! Mulţumindu-i pentru jertfa sa, căci atâtea ore…ceasuri din viaţa sa…el le-a jertfit aici pentru noi toţi, cei care am intrat pe pagina sa. Şi-a găsit timp să ne răspundă la toţi, chiar şi când „mosafirii” au mai sărit calul şi limitele decenţei în cadrul unui dialog civilizat.Multă răbdare i-a mai trebui lui Marius…Îndelungă răbdare, vorba părintelui Cleopa.
    Îi doresc lui Marius multă, multă odihnă. A fost lung acest maraton şi merită şi puţină odihnă.Pentru a putea incepe o altă cursă, pe altă arenă, aşa cum această viaţă ne tot surpinde pe fiecare în parte…Şi aşa cum Dumnezeu le rânduieşte mai bine…
    Merită să păstrăm în suflet un optimism cât mai …pătrăţos! Aşa, ca Marius! Numai bine tuturor!

    PS D-na Elisa, sigur că da! Dacă Marius nu se supără (scuze Marius!), vă scriu aici adresa: ora_de_religie@yahoo.com (e adresa de la pricăjitul meu de blog, un tânţar, pe lângă elefantul lui Marius!).
    Romuluss, cum o fi să revină Marius cu un nume mai…tridimensional de genul: „La cubosu'”?? Ha, ha!M-a distrat perspectiva imaginată de tine. Las’ că mai vedem noi ce model de Mercedes G classe mai apare.


  25. Alex, cel mai potrivit nume ar fi „La păcubosu” 🙂

    Nu fii neliniştit, Alex. El ne va da Pacea care întrece orice pricepere!

    Wes, pentru mine a fost o onoare să te reîntîlnesc.
    Generaţiile în care au fost Ilie Milutin, DAmian, Nelu Popescu şi alţii ca voi au fost generaţiile care mi-au adus cea mai mare bucurie ca dascăl.
    Eu, la cei 25 de ani ai mei atunci am învăţat de la voi, care eraţi trecuţi prin viaţă şi lucrare, eu fiind abia la început. Eu ştiam greaca şi atît. Ce contează asta pe lîngă cunoaşterea Domnului şi experienţă?

    Voi căuta vechii prieteni, sigur! Pe blogurile „închise” wordpress, am voie la 30 de persoane, numai 30 din 1000 de prieteni …. şi dacă aţi şti ce oameni sînt cei care au tăcut!!!! Extraordinară experienţă!

    Am o soluţie Ghiţă B., încaercă să te întorci înapoi la zilele din urmă cu un an. Nu întotdeauna vei găsi hrană, dar s-ar putea să fie şi lucruri care să ajute. Puţine, dar sînt acolo.

    Patrix, Forest Gump este un film foarte adînc, dar spre deosebire de Forest, eu ştiu de ce am început să alerg şi mai ales ştiu mai bine de ce mă opresc. Am umplut deja 7 pagini cu motivaţia pentru care mă opresc.
    Poate că o voi publica pentru că ese de învăţat pentru co-bloggeri din astea. Eu nu m-am simţit aşa …. blogerind.. a fost mai mult decît feeling.

    Cristina, pentru oameni ca voi a meritat! Realmente a meritat!
    Acum văd!


  26. Ileana, se pare că trebuie comentarii separate la toate vorbele voastre bune.

    Da, plecarea este un pic de moarte, puţin cîte puţin.

    Poate că voi spune toate motivele care m-au făcut să închid blogul pe cînd voi avea mintea limpede. Deocamdată şi eu mă despart foarte faorte greu de Pătrăţos.

    Exact asta încercasem să fac, să schimb rigolele cu apă de ploaie. Am rămas cu prea multă apă de ploaie care bălteşte.

    Romuluss, da, nu am alergat trei ani, dar am alergat 910 de posturi, dacă mai pui şi cele 20.000 de comentarii dintre care cele mai multe sînt ale mele, îţi oiese la socoteală. tu eşti matematicianul 🙂

    Nu este oboseală şi nu merg încă Acasă!

    Elisa, eu cred că plîngi din cauza rîndurilor lui Alex, Oana, Ileana şi Cristina. Şi mie mi s-a pus, vorba lui Vlad, o bucăţică de gutuie, galbenă gutuie, în gît.

    Elisa, nu iau înapoi. Patratosu ca personaj moare, blogul rămîne în picioare deocamdată.

    Poţi să mergi în urmă să citeşti. Nimeni n-a reuşit, nici măcar eu 🙂 , să citească toate posturile.

    La unii, Romuluss, n-a fost o dependenţă bună. unii au făcut o obsesie compulsivă.

    Cred că blogul tău şi al altora pot fi alternative foarte bune la blogul acesta. Sînt curios chiar cine va urca din nou între primele patru bloguri care vă apar tuturor în dashboard şi să se blocheze acolo pentru şase luni de zile. Chiar sînt foarte curios.

    Vorba lui Alin, nici Iliescu nu m-a detronat, nu reuşea nici Năstase, dacă mai aveam timp, păcat că trebuie să mor 🙂

    Da, ai intuit bine, trebuie să fiu şi rob, nu numai în an sabatic, Romuluss. Robul nu face tot ce vrea şi tot ce-i place.
    În anul acesta am făcut cam tot ce-am vrut şi ce mi-a plăcut .

    Robul nu face asta. Robul credincios este pus să dea hrană colegilor lui de slujire. Matei 24.


  27. draga patratosule,

    daca mai suporti un mesaj de multumire ma alatur si eu celor de mai sus si iti multumesc pentru timpul excelent pe care ni l-ai oferit cu generozitate.
    ma bucur ca am descoperit blogul tau in toamna,
    googalind aiurea… A fost printre cele mai profitabile cautari pe google…
    erai in plin razboi cu preotul ortodox si trebuie sa recunosc ca mi-a fost putin rusine de reprezentantii bisericii mele (sunt ortodoxa).
    a urmat apoi perioada desconspirarilor, cum ne raportam la victima si calau, cine e victima, subiecte care m-au interesat in mod deosebit.
    la fel cu holocaustul, insa trebuie sa recunosc ca am fost surprinsa de virulenta unor comentatori.
    ultima luna a blogului a fost insa una a „tragerilor de urechi”, totusi, am retinut unul din comentariile tale: „daca Dumnezeu i-a ales ce pot face eu” (ceva de genul). da, cred ca asta e tratamentul cel mai bun pentru dezamagirile provocate de oamenii din jurul nostru, daca Dumnezeu ne-a facut dupa Chipul si Asemanarea Sa,cine sunt eu sa judec…
    (cu toate astea vreau sa ma fac judecator cand o sa fiu mare:)
    cu mult drag,


  28. Abia acum am văzut mesajul tău, dragă Marius. M-a emoţionat până la lacrimi. Îţi mulţumesc din suflet! De fapt, tu eşti cel foarte generos! Nu merit eu aşa aprecieri. Şi nu sunt nici pe departe o „cireaşă pe vârf de tort” (mai degrabă…bomboană pe colivă!?)
    Da Marius, te aştept cu drag în prăfosul Bărăgan. Astăzi şi-a arătat numai puţin faţa toridă, căci ce va urma la vară…va fi un adevărat cuptor! Dar…e Bărăganul meu drag, pământul unde m-a rânduit Dumnezeu să mă nasc şi unde vreau să dorm somnul de veci, alături de moşii mei.
    Roşiile cresc, şi sper să şi rodească rod binecuvântat. Lipiile sunt gata în fiecare zi la cuptorul din brutăria de la intrarea în Slobozia. E rost de pâine multă anul acesta, căci grâul e frumos, fie lăudat Domnul! Mi-aş dori să vă am pe toţi în preajmă. Şi-mi vine în gând acea casă ideală de care ne vorbea Marius, cu prispă şi iarbă verde în faţă, cufundată în liniştea patriarhală, cu ciripit de păsărele şi multe, multe flori. Marius în mijlocul tuturor cântându-ne la chitară şi la multele sale instrumente. Cu toţi lăudând pe Domnul într-un suflet! De nu vom împlini asta aici, va rândui Domnul în Împărăţia Sa. Tot o grădină!
    Nici nu poţi să ştii cât îţi sunt de dator, dragă Marius! Da, da, am zis bine, o să-ţi spun eu de ce.
    Nu mi-am propus să fac pe ecumenistul, eu cred că aşa ceva nu se poate face când îţi impui. Forţat. Iubirea între creştini trebuie să fie de la sine, ceva firesc. Să ştii că şi asta ai reuşit, dragă Marius! Poţi să o bifezi alături de celelalte împliniri! Pentru că tu ne-ai apropiat aici pe toţi. Cele ce nu ţi-au reuşit încă? Nu-i nimic, le vine şi lor rândul, nu? Are grijă Domnul, „Cel ce pe toate le împlineşte”…
    Hai că în seara asta m-am lungit cam mult… De felul meu sunt tare vorbăreţ. Am vrut să mai „profit” de ospitalitatea lui Marius…Dragul nostru Marius… Să dea Dumnezeu şi lui, şi nouă…la toţi, multă sănătate şi binecuvântare întru toate!
    Cu toată dragostea…


  29. Sa nu uitam ca in spatele tuturor acestor lucruri se afla Hristos, El este Inima si Sufletul, in fata Caruia merita sa ne plecam genunchiul in semn de onor si respect.

    Cred ca a fost o lucrare in care multi am fost ziditi, desi noi am vazut postarea facuta de mainile oamenilor pe un suport electronic intermediat de o interfata html, dar a fost mai mult.

    Sunt oameni pe care mi i-am legat de suflet prin faptul ca am vazut in ceea ce fac ceva diferit de ce vad in secularismul plicticos si limitat, da poate pt unii e ciudat sa auda ca secularismul e plictisitor si limitat, e la fel de limitat si plictisitor ca si tatal lui – diavolul.

    Alex ai dreptate – e apasatoare numaratoarea inversa, de multe ori imi vine sa fac glume pt ca nu imi plac finalurile, nu imi plac despartirile, nu imi place sorrowful end-ul.

    Marius ai jucat bine rolul Patratosului, sper sa iti gasesti puterile dupa o perioada de odihna meritata, sa revii cu un alt rol – eu, Ales si multi altii te asteptam.

    De ce e importanta blogareala competenta?! Hm banuiesc ca sunt multi care emit pareri potrivnice de la o masa inalta – care considera computerul unealta neperformanta a secretarea obosite de viata. Pe acestia indiferent ca sunt din staful vreunei demoninatiuni sau din alta parte – ii consider, datorita capacitatii lor de a gandi – cantitati ignorabile sau cum se zice – ignoranti cu majuscule, ignoranti din toate punctele de vedere inclusiv din cele in care se cred master.

    Cum zicea si Elisa, ea nu are nepotei sa ii plimbe, isi gasea zidirea citind pe site, apoi sunt convins ca mergea sa vada in Scripturi cum se aplica lucrurile. Fie ca suntem tineri sau in varsta, fie ca suntem computer guru, amatori – a deschide o pagina si a citi lucruri legate de Slava Lui nu e un lucru rau.

    Sunt multe de zis, dar nu vreau sa ma intind pe comentarii lungi si greu de parcurs,

    dar vreau sa multumesc celor care au gasit un cuvant de zidire in inima lor si l-au adaugat pe pagina.


  30. nu stiam ca se inchide…adica nu vom mai putea deschide paginile blogului?
    omul neprihanit, orice incepe duce la bun sfarsit… am sa ma simt mai singura in partasia mea virtuala si ma bucur mult ca am facut parte din mica-marea „parohie” a lui Marius. sa-i aduca Dumnezeu rasplata si pentru asta!


  31. As vrea sa va doresc fiecaruia binecuvantarea lui Dumnezeu, acolo un am gresit in vreun fel si cu neputinta sa nu o fi facut, imi cer iertare fiecaruia in parte.

    As fi vrut sa vad o fiintare pana la chipuire, o cristalizare a blogului, poate ca am asteptat ceva ce nu se va mai vedea pana la revenirea Domnului. As fi vrut…dar, ce mai conteaza ce vreau, important ramane Hristos Isus si mantuirea Sa.

    Marius, iti las si tie o muscatura din gutuia mea dar, in orice intristare a despartirii este de fapt o fericire a cunoasterii si asta vazand pe Domnul si cautarea ta si a multora dintre noi, chipuirea Sa ce da sens de fapt cautarilor noastre pentru ca intelegem ca mai sunt „nebuni pentru Hristos” chiar daca in devenire.
    Doresc ca Domnul sa te slabeasca in cele slabe si sa te intareasca in cele frumoase, iar smerenia sa te tina si sa se inmulteasca.
    Domnul sa te insoteasca sa poti face ceea ce aduce slava Numelui Sau.
    Blogul a fost o provocare, un loc de intalnire si un sfat fratesc, chiar daca dupa cum si intre fratii de trup, mai apareau si ingrosari de voce.

    Dumnezeu sa fie slavit pt tot ce ai facut bun, iar pt cele mai slabe sa aiba mila de tine si de fiecare din noi si asta nu oricum, ci in Numele lui Isus.

    Cu drag,Vlad, cel de pe lista neagra. 🙂


  32. Marius.cineva care n+a citit blogul,decat odata,la cererea me(fiul meu orto) a spus:
    depinde de ce il inchide,daca considera ca nu a fost de folos,da>

    Dar cum blogul a fost de folos,multora,mai ales lui Sebastian..ai atatora..mie…si chiar lui „rotundu”
    ramane sa vezi,daca ….

    Cred ca Rasvan,se refera la ecumenismul”cel cu o singura religie,cuprinzand si martorii mincinosi”
    etc. nu la unirea sfintilor,care cred in Hristos si Dumnezeul,care este Tatal LUI.


  33. . 😦
    . 😦
    . 😦


  34. draga Marius,

    Am gasit blogul tau, acum vreo doua luni, din intamplare (ciudat ca scriu asta, pentru ca eu nu cred in hazard).
    Tare iti Multumesc ca m-ai gazduit; a fost o experienta benefica si pentru mine.

    Imi amintesc de primul comentariu pe care l-am facut: a fost la postul despre fr. Ton…nu puteam sa nu zic de bine despre el – mi-a fost profesor si-l voi aprecia intotdeauna – a fost ca un fel de mentor pentru noi; Nu m-am asteptat sa-mi raspunzi – eu eram pentru prima data pe un blog :). Apoi am inceput sa citesc alte posturi de ale tale si sa ma familiarizez cu personajul Patratosul si cu cei pe care-i gazduieste.

    Generatia careia ii aparin, din randul”graduatilor” de la Univ Emanuel nu a avut ocazia sa studieze cu prof. Marius Cruceru (imi amintesc doar de vreo doua seminarii de Teologie Sistematica la care l-ai inlocuit pe Emil Bartos?) – desi ne-ar fi prins si noua bine cateva semestre de greaca si ebraica. Imi pare bine, insa, ca am avut ocazia sa-l intalnesc pe „patratosul” 🙂 intr-un spatiu virtual.
    Apropo, am vazut programa de la litere de la U.E., si mai ca-mi pare rau ca nu mai sunt studenta astazi – total diferita fata de ce am studiat noi!

    Trebuie sa-ti marturisesc faptul ca nu sunt deloc buna la „incheieri”.Ca sa evit sa devin sentimentala,
    le cam dau peste cap;

    Marius,iti sunt datoare cu o serie de scuze: in primul rand la postul despre „asumarea holocaustului” sotul meu, Bobby a facut un comentariu in limba engleza, apoi am scris eu un alt comentariu care, din greseala, a fost trimis tot cu numele lui. Am uitat sa schimb numele :), si cum amandoua comentariile au plecat de la aceeasi sursa…a fost gata gafa; am incercat eu s-o repar cumva 🙂 printr-o gluma, dar a fost prea tarziu – lumea deja ma banuia de dubla- falsa identitate (sau dubla personalitate) 🙂 – si am lasat-o moarta.

    Mi-a facut o deosebita placere sa ma consider parte din lumea virtuala a patratosului. Subiectele propuse au fost captivante, discutiile au fost intense si le-am folosit uneori ca exercitii de infranare a limbii:). Imi pare rau pentru datile cand cuvintele mele au iesit mai cu colturi de sub taste – dar am invatat si din asta…ca traim intr-o lume patrata?!

    Te felicit pentru ceea ce ai reusit sa faci prin blogul patratosului. Ai adunat in jurul subiectelor oameni de diferite „coloraturi” religioase/crestine, oameni cu convingeri nedefinite/indefinite si ti-ai facut timp sa te ocupi de ideile lor – legandu-i intr-un altfel de web. Nu stiu daca nu cumva e prea sa se numeasca prietenie, un impact tot este – si asta te marcheaza. O sa-mi amintesc cu mare placere de cateva nume de blog de pe la patratosul.

    Iti doresc in continuare ca Dumnezeu sa-ti binecuvinteze familia si munca, in asa fel incat prin tine, oamenii sa aiba un impact cu Cristos si cu chemarea nobila de a trai ca FII – la urma urmei asta e singura noastra mostenire

    Cu respect,

    Alina Lascau


  35. Frate Marius,

    Desi unii nu mai contenesc cu laudele, noi, un grup de pastori din Romania, credem ca ar trebui sa va fie rusine de acest blog.

    Ne bucuram ca se incheie. Poate ca Domnul v-a mustrat si a facut sa intelegeti ce mare rau ati facut cu aceasta pagina.

    A fost o rusine pentru statutul de pastor. Ati lovit in frati pastori ca fratele Ton, fratele Tutac, fratele Dugulescu, fratele Otniel Bunaciu, fratele Sorn Badragan. Ati impiedicat lucrarea lui Dumnezeu prin comentariile la Festivalul Sperantei si nu numai.

    Ati starnit fratietatea sa dezgroape securea razbunarii. Ne-ati facut de ras in fata ortodoxilor care ne batjocoresc.
    Rusine!!!! Nu sunteti cu nimic mai bun decat cei pe care ii mustrati.

    Ati reactionat fata de probleme minore in loc sa pastoriti turma pe care v-a dat-o Dumnezeu si sa va ocupati de lucrarea Lui. V-ati pus la dispozitia SAtanei talantul pe care Dumnezeu vi l-a dat.
    Rusine!

    Poate ca acum va pocaiti in sac si cenusa. Bine ca v-ati dat seama in al 12 lea ceas.
    Credem ca acest blog va ramane ca un dosar care va va incarca trecutul si cand veti imbatrani va va fi rusine sa il aratati copiilor. Veti pati ca cei pe care i-ati condamnat ca au colaborat.

    Ati purtat bataliile celui rau si credem ca ar trebui sa incetati cu blogul, dar sa va si dati demisia din functiile publice pe care le aveti, din functia de vicepresedinte la Comunitatea de Oradea, nu meritati sa ii coordonati pe frati cu misiunea.
    Beniamin Lup a avut dreptate: trebuie sa iesiti din Consiliul Uniunii. Nu ne reprezentati.

    Trebuie sa va dati demisia din functia de cadru didactic la Institutul Biblic Baptist din Oradea. Ce sa invete viitorii pastori de la Dumneavoastra? Ca Isus este un ratat?

    Trebuie sa va dati demisia din functia de pastor al bisericii pe care o pastoriti. Cine va fi miscat de predicile dumneavoastra dupa ce ne-ati aratat ce fel de muzica ascultati.

    Slava Domnului pentru oameni ca Alin Cristea care va arata asa cum sunteti, nevrednic de titlurile si de influenta pe care o exercitati.

    Suntem absolut indignati de aceste lucruri si am intervenit pentru ca nu se mai putea.

    Poate ca totusi acum echpa de la Bucuresti va putea sa isi faca slujba asa cum trebuie. Din cauza impotrivitorilor ca dvs., care nu au inteles glasul lui Dumnezeu in 19 mai anul trecut si s-au impotrivit lucrarii Lui s-a oprit si Stirile baptiste. Le batjocoreati de fiecare data cand apareau.

    Sper ca Dumnezeu va continua sa va mustre si sa suportati consecintele pentru felul in care ati impiedicat lucrarea Domnului un an de zile.

    Consideram ca sunteti un om al ortodoxiei infiltrat intre noi pentru a ne desparti. A avut dreptate fratele Ton cand a spus acest lucru. In ce instituti biblic al baptistilor se mai preda Patristica? A fost ideea dumneavoastra? A lui Paul Negrut care a venit cu idei stricate de la Londra in 1994?

    Sunteti un om care are talent la scris asa cum tatal dumneavostra a avut talent la predicat, dar veti sfarsi in rusine ca el pentru ca, la fel ca el, ati tradat cauza Evangheliei.

    V-ati laudat cu cele 900 de posturi. Ati fi putut face 900 de schite de predici care sa slujeasca fratietatii asa cum a facut fratele Ionel Tutac, care a publicat 9 carti, n-a stat pe net ca dvs.

    V-ati laudat ca ati invatat limba greaca. Care este rezultatul? Lucrarea Domnului este impiedicata ca ati facut scandal in jurul biletelor de invitatie si in jurul unor subiecte care nu tineau de limba greaca.

    Suntem indignati si am vrut sa va aducem la cunostinta acest lucru.
    Este primul mesaj si ultimul de acest fel si sa stiti ca nu suntem putini.

    In cel putin doua comunitati din tara am hotarat ca sa nu mai fiti invitat si sa vi se intoarca spatele. Fratii nu trebuie sa aiba legaturi cu oameni ca dumneavoastra.

    Ii felicitam pe oamenii aceia care au avut curajul sa se impotriveasca raului care vine de la Oradea.
    Blogul se va inchide dar raul va ramane. Ati ranit pe frati lucratori, pastori care slujesc cu greu in jugul Evangheliei si veti primi pedeapsa cuvenita.
    Poate ca asta a incercat Domnul sa va spuna prin boala de inima imediat dupa Congres.

    Puteti sa stergeti mesajul nostru dar sa stiti ca Domnul a vazut inima noastra.

    Inca o data: rusine, rusine, rusine!

    Domnul sa va mustre!

    Un grup de pastori indignati.


  36. Pui de năpîrcă, „un grup de pastori indignati”! Îţi voi răspunde!


  37. […] In urma unor discutii pe privat si in urma unui comentariu, caruia i-am dat drumul spre seara, vezi AICI, am hotarit sa public aceasta apologie, desi nu as fi vrut sa închei în această notă. Acest […]


  38. Un grup de pastori indignati:
    Cred ca nici macar nu existati! Am criticat si eu unele lucrruri la acest blog si la Marius personal, in privat si [mai putin] in public. Ceea ce spuneti dumneavoastra este nesemnificativ atita vreme cit nu va identificati. Pt incheiere se potriveste incheierea dumneavoastra: „Inca o data: rusine, rusine, rusine! Domnul sa va mustre!”

    Doru Radu, Golgotha Romanian Baptist Church, Warren-Michigan [www.biserica.com]


  39. Comentariul grupului de „pastori indignati” este demn de ocara pe care o aruncau leprele ce se gudurau pe linga comunisti cind dadeau cu pietre in chiaburi. Erau o adunara de neispraviti adusi prin tribunalele poporului unde trebuiau sa iexprime opinia maselor revoltate impotriva clasei de inavutiti. De fapt puturosii vremii se ridicau impotriva celor ce prin pricepere si harnicie si-au facut un rost. Lingai, ticalosi, nemercini, fii ai celui rau, spurcati, insemnati cu fierul rosu in cugetul lor, pietre ascunse, oameni care nu nasterea din nou, ….
    Ce ar trebui sa faca / daca e adevarat ca sunt in postura de pastori !????????/ ? Simplu, tot ce ti-au cerut tie, Patratosule sa faci!!! Dar absolut TOT.
    Dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit!
    Osinda ii paste de multa vreme!
    Daca Dumnezeu mai are rabdare cu astfel de oameni este ca sa-i tina pentru o judecata si o pedeapsa care nu intirzie!
    lasa-i in seama LUI DUMNEZEU.
    Fii binecuvintat!


  40. Draga Crina, mai suport, mai suport, după scrisoarea grupului de păstori indignaţi.

    Mă bucur şi pentru tine, mă bucur că ai fost slujită. uite că nu totă lumea a păţit la fel. Unii s-au poticnit. Spunea cineva că numai cine umblă în întuneric se poticneşte.

    Alex, bomboană pe coliva pătrăţosului, dacă tot moare : )

    Imaginea ta este idilică, aşa aş vrea să se împlinească. Mîine mă voi întîlni cu emoţie cu Ionatan Piroşca, de aproape de tine. Se pare că pămîntul acela al Băgăganului şi Dobrogei rodeşte bine.

    Aşa cum spui, Romuluss, a Lui să fie toată slava.
    Poate că pătrăţosu va sfîrşit tot cu un zîmbet în colţu gurii, Romuluss, nu o lua în tragic. Tot ludic.

    Frumos ce spui tu! Poate că … poate că… cine ştie.

    Îl voi chema pe frate-miu, Pă-cubosu, 🙂 să facă toate oficiile de gazdă după dispariţia mea 🙂

    Petro, ba vei putea încă naviga deocamdtă, încă vreo 40 de zile pe blog, după aceea decid, de fapt Păcubosu decide ce va face cu blogu.

    Exact, asta înseamnă bun sfîrşit. Cineva m-a întrebat cum se sfîrşeşte un blog: uite aşa!


  41. Frate mARIUS,FIUL MEU A SPUS”DACA NU AFOST DE FOLOS,SA-L INCHIDA”
    Cum a fost de folos”SA NU-L INCHIDETI”

    De ce? pentru ca avem parte multi de”grupuri de pastori in haine de oi,dar ei sunt lupi rapirori,ei sunt doar 2,,de unde se vede?
    „am hotarat ca cel putin in 2 comunitai sa nu fiti invitat”
    atata paguba!
    Daca ti avea o marturie buna,nu v-ar pasa ca”rade cineva de voi” dimpotriva!
    da, sa rada ortodocsii de cei ca voi!
    Uitati-va dragi pastori grupati dupa sentimente
    la Alex, si pocaiti-va ,luati exemplu de la un ortodox,
    care traieste sentimente apropiate de ale lui Hristos.
    Propagati ura,pentru ca asta aveti in inima voatra,morminte varuite,cine v-a dat vou pastorirea de turma?
    Va roade invidia?din cauza”rotunzimii?”
    Sunteti mult prea departe de a sti ce inseamna a fi un pastor cu inima mare.ca fr.Marius,prea departe,suntei limitati si prost crescuti,in primul rand. va simtiti demascati?
    o bietii de voi!
    Pizma amara va salasuieste in inima.
    Da,fratele Marius a dovedit ac e un om a lui Dumnezeu,ca-i place ADEVARUL,pe care voi l-ati aruncat la gunoi.
    De fapt cred ca esti de unul singur in grup… 🙂


  42. Incredibil!!!
    Nu cred ca sunt un grup de pastori indignati.

    Semneaza cineva?


  43. Frate Marius,multumesc pentru ca am invatat aici,ca Adevarul trebuie iubit,ca oamenii pacatosi trebuie iubiti,am invatat sa ne cerem iertare,sa cautam fata lui Dumnezeu.
    Am invata sa stam deoparte de cei ,care macar ca-si zic frate,sunt lacomi…(de catsig marsav,de popularitate),
    sunt cu 2 fete,curvari sau betivi)
    Multumesc pentru timpul acordat in pastorirea noastra,a mea,pentru tot ce a fost bun.
    Eu cred si sper,ca vom fi tot impreuna,si de ce nu? tot pe blog.
    Nu mor caii,cand vor caiinii.


  44. Pety,sunt niste amarati.
    Domnul sa aiba mila de nerozia lor cea mare,pentru cuvintele spurcate si jignitoare,

    anonimi…fara…nume.
    nici macar de crestini,nu au,pentru ca atunci…vorba lor ar fi avut 1 mgr de sare macar.


  45. Oare acestia care il citeaza pa Alin Cristea,au colaborat la postul:
    „……..bleaga”rusinos,ca avem asemenea specimene,chiar ca mi-e rusine de ortodocsi.


  46. Corect Pety,

    poate oricine sa faca farse ieftine, ar trebui vb aceea urmarit IP-ul de la care publica, IP tracing 🙂 .

    Evident astfel de declaratii sunt chiar incredibile

    Acest scenariu e demn de piesa lui Toma Caragiu – Fabula 🙂 Cred ca era fabula lui Mateias de la intreprindere. Iar cei care au semnat erau Solcan, Trifan si Crisan de la financiar vb fabulei 😀 .

    Da, sunt de acord cu Doru Radu – li se aplica celor care au scris finalul :

    “Inca o data: rusine, rusine, rusine! Domnul sa va mustre!”

    „echpa de la Bucuresti va putea sa isi faca slujba asa cum trebuie” – seamana a afirmatii de conducatori de serviciu de reeducare de la proiectul din Pitesti 😦 . Trist pentru fostii lideri de reeducare, defapt se exprima in termenii jargonului lor de serviciu.

    „Desi unii nu mai contenesc cu laudele” – imi pare rau dar ma simt jignit – ca si cum nu as avea discernamant. Si cred ca ne-au adaugat pe toti in aceiasi categorie de iresponsabili care ii canta in struna lui Marius. Foarte gresit! Avem discernamant si logica foarte bine formata si antrenata. Daca privim din punctul de vedere al mobilului(ca sa ma exprim juridic) laudei – nu exista nici unul, nici un avantaj daca ne exprimam multumirea sau daca nu exprimam nimic. Din punct de vedere logic – fara mobil – nu exista nici un interes, iar daca nu exista interes totul se face datorita unei stari interioare exprimate liber. Deci imi pare rau de logica lipsita de logica a celor ce fac afirmatii de acest fel.

    „A fost o rusine pentru statutul de pastor” – da?! Nu stiu de ce vorbesc acesti „frati” in numele fratelui Ton, despre care am un respect deosebit datorita competentei lui si a capacitatii sale spirituale deosebite. Eu personal nu am gasit nimic scris impotriva lui Ton – mi-as fi exprimat indignarea daca ar fi existat asa ceva.

    „Poate ca acum va pocaiti in sac si cenusa” – da pocainta in fata Lui Hristos este o atitudine care trebuie sa ne ghideze zilnic pe toti, dar nu sunt de acord in contextul folosit aici.

    „Credem ca acest blog va ramane ca un dosar” – da eu zic un dosar pozitiv, nu negativ, datorita faptului ca a avut o initiativa pozitiva de a dezbate idei alaturi de oameni care au ceva de exprimat si multi lucreaza in domenii de varf.

    „Consideram ca sunteti un om al ortodoxiei infiltrat intre noi pentru a ne desparti” – cred ca aceste persoane au vizionat prea de multe ori filmul „Conspiracy Theory” in regia lui Richard Donner. Eu zic ca e un film foarte bun cu participarea in rolul principal al lui Mel Gibson, dar sa nu confundam filmul cu realitatea.

    „Poate ca asta a incercat Domnul sa va spuna prin boala de inima imediat dupa Congres” – un pastor care se exprima astfel….nu merita sa i se asculte predicile mediocre.

    Inchei in aceiasi nota ca si Doru Radu:

    „Inca o data: rusine, rusine, rusine!
    Domnul sa va mustre!” (Solcan, Trifan si Crisan)


  47. Draga Romuluss,
    chiar Marius a fost acela care a indemnat la calm si respect fata de fratele Iosif Ton.

    Imi pun problema si in acest fel. Daca intr-adevar e „un grup de pastori indignati”?


  48. Probabil ca Marius le-a recunoscut emailul din moment de a zis „Pui de năpîrcă, “un grup de pastori indignati”! Îţi voi răspunde!” 🙂

    Altfel ar fi absurd. Este posibil orice, cunosc mentalitati de acest fel lansate de la nivel de jiltz – neronian 🙂


  49. Este cineva care pierde cu festivalul,,,era durerea
    ca s-a discutat serios si s-a combatut aici,acest festival lumesc,
    tot ce nu e demn in lucrarea de evanghelizare.


  50. Romuluss,cred ca e un fost securist,,,de aceea Marius a cerut sa fie tratat ca ei…cum cer ei.
    de asta a zis „pui de naparci”

    tot textul e putred de rautate criminala
    cand te gandesti ca acestia sunt printre noi,
    poate or mai fi si pastori??
    „infiltrati” nu de la ortodocsi,ci de la Cel Rau.


  51. Un grup de pastori securisti sau….vagabonzi?

    Nu cred ca afirmatiile „unui” grup sau individ pot fi luate in considerare atat timp cat acestia sau acesta nu are minima demnitate umana sa se semneze.
    Aceasta critica anonima, vine din parte unuia sau unora care nici macar nu stiu ce duh ii stapaneste.

    Au fost lovite interese de grup si acesti vagabonzi duhovnicesti au impresia ca este suficient sa scrie o anonima ca sa-si rascumpere viata risipita intr-o lipsa totala de temere de Dumnezeu.

    Daca mustrarea venea din partea Domnului, am fi stiut cine era mesagerul, asa este o alta provocare de gradinita a celor ce sunt orbi si goi.

    Domnul Isus este Domnul, Marius si multi de aici sunt iubitori si cautatori de Dumnezeu, mai sunt si ceva rataciti dar, in cautare de ceva mai bun, dar despre voi pastori anonimi nu am putut auzi pt ca ati ramas la acel stadiu trist care v-a inspirat scrisoarea: anonimi.

    Mai bine ati fi semnat Sanbalat, Tobia & Co.

    Domnul Dumnezeu sa va lumineze de pacatele magaresti, pana una alta Domnul Isus Hristos este Domnul, iar Marius cu tot cu slabiciuni si ca el multi altii de pe aici slujitorii Sai.
    Numele sau sa fie laudat si pentru aceste ocari ce le aduceti atat de miseleste.


  52. Marius Domnul sa te binecuvinteze, si sa faca ca sagetile arzatoare si veninul acestori lupi imbracati in cojoc de cioban (ca nu pot sa-i numesc pastori) sa nu aiba nici un efect asupra ta a casei tale si a lucrarii pe care o faci.

    Si acestori pastori indignati(niste pigmei care continua sa pigmeizeze in locurile unde sint,informatori, pirisi ai fratilor, niste lingai ai celor enumerati de ei mai sus) le doresc sa ramina tot asa indignati pina le va veni vremea pocaintei, de care se pare ca nu au avut parte pina acum.
    Se vede clar ca ceea ce s-a scris aici si la Daniel Mitrofan a lovit puternic in sistemul corupt al unor lideri religiosi si asta ii mininca foarte tare.

    Parca asistam la faza cu ILIE cind Ahab spune cam ceea ce spune si domnul „INDIGNAT” . Esti orb domnule „indignat” , ai sa cazi in groapa si o sa atragi si pe altii cu tine. Roaga-te Domnului sa-ti mai dea o sansa si pocaieste-te. Festivalul sperantei nu te va ajuta cu nimic asa cum nu le-a ajutat proroocilor lui baal strigatele si mataniile care le-au facut. Oameni ca tine frate „indignat ” fac calea adevarului sa fie batjocorita. Iti recomand si eu sa te duci nu numai la cele doua comunitati ci la toate comunitatile din tara si sa-i rogi sa te excluda si sa-ti interzica a mai predica pe motiv ca esti orb si nu mai ai voie sa conduci pe nimeni.

    Lasa pe oameni ca Marius in pace, tu nu ai ajuns si ma tem ca vei ajunge vreodata la nivelul de descoperire pe care il are el din partea Domnului.

    Pentru celalti doresc ca fiecare sa zidim in dreptul nostru chiar daca maistrul nu va mai fi pe aici. A fost o onoare pentru mine sa va citesc maiestria cu care scrieti multi pe aici aparind dreptatea si calea adevarului.
    Va uraza la revedere Elevul care a invatat multe de aici dar se pare ca mai are muuuulte de invatat.


  53. 4o de zile mai functioneaza,asa am inteles?pana se va vedea,,ce se intampla cu blogul..cred ca sunt multi..
    care exclud absenta sa definitiva.
    Domnul sa fie calauza lui Marius,in aceasta privinta,
    poate ca noi ne gandim doar la binele nostru,,,
    Faca Domnul voia Sa.


  54. am dat de putin timp(3 luni ) de patratosu si rotundu si atat cat mi`a permis timpul si intelegerea pe care o am formata in sistem penticostal am citit si una si alta. Personal cred ca nu trebuie inchis acest blog, domnule Marius David. Am citit postul despre Relativitatea lui Isus si nu pentru ca aceasta idee era cat se poate de spectaculoasa, dar pentru ca era un punct de vedere demn de luat in seama in „societatea relativului absolut”

    Cred ca modalitatea de manifestarea a pastorilor indignati este redactata in stil comunist, de genul „ne rugam sa va puna Dl pumnu in gura ca noi n`avem loc toti cu pumnii nostrii” ..lucru pe care din cate stiu eu Dumnezeu nu il face dar mai face si surprize celor care au tupeul sa se roage asa ceva.
    Este drept ca greselile facute in public sa fie taxate in public. Este la fel de drept ca greselile personalizate „marius david” sa nu fie taxate de „un grup de anonimi tristi”.
    In rest, Dumnezeu cu mila…si peste unii si peste altii !


  55. Draga Vlad, şi eu aş fi vrut multe, foarte multe, dar n-a fost posibil. O cristalizare a blogului? În ce sens. Eu zic că a fost cristalin ca o cascadă 🙂

    Frumos spus: Domnul să mă slăbească în cele slabe şi să mă întărească în cele tari. Bun, aşa să fie!

    Elisa, nu trebuie să fii întristată. Mai sînt alte bloguri şi alţi blogări care scriu despre lucruri interesante şi duhovniceşti.

    Draga Rahela (Alina Lascau), mă bucur să ne fi reînltîlnit în acest spaţiu.
    Mă bucur nespus că ai fost slujită.
    Şi eu îl apreciez în felul meu pe fratele Ton, poate mă voi întîlni cu dînsul la Portland să pot discuta direct, de aceea n-am mai pus ultimul post pe care îl scrisesem.

    Nu trebuie să te scuzi pentru nimic, este ok. Se întîmplă şi altora să intre logaţi diferit.

    Mulţumesc pentru cuvintele nespus de frumoase şi foarte generoase.

    Frate Doru Radu, există, există… dar nu şi-au ales foarte fericit exponentul.

    Aşa am să şi fac, Baptist curat, îi las în seama Domnului, deşi cercul cu bănuiţi mi s-a restrîns şi mai mult, dar nu vreau să fiu în situaţia de a bănui pe cine nu trebuie şi în felul acesta să mă otrăvesc.

    Aşa cum spui, Elisa, oamenii aceştia trebuie iubiţi, iertaţi, dacă şi-ar da numele ar fi mult mai uşor. Este foarte greu să ierţi şi să iubeşti pe cienva care nu are faţă şi se ascunde.

    Romuluss, nu se poate cu IP Tracing, este un ip de telefon mobil, Orange, toate acele Ip-uri sint dinamice şi sînt de Bucureşti. N-ai cum să identifici nimic şi m-am săturat de astfel de exerciţii.

    Tare chestia cu Toma Caragiu.

    Da, Vlad, Domnul nu-şi trimite mesajele cu anonimi.

    Elev, sînt cîţiva, ar dori să fie văzuţi ca mulţi, dar sînt numai cîţiva. Sînt foarte vocali, dar numai cînd sînt împreună.

    Elevule, şi eu mai am mult de învăţat! Nu merit numele de „maistru”.

    Aşa cum spui, Chaos and Smiles, Dumnezeu cu mila peste toţi.


  56. Catre pastorul „indignat” si echipa (poate sunt 11)
    Zici ca Starul tau a scris 9 carti, pai imi amintesc ca si Ceausescu avea carti prin librarii dar nu le lua nimeni. Lucrarea adevarata nu sta in scrisul cartilor, ci sta in legatura directa cu oamenii.
    Domnul Isus nu a scris nici o carte, nici nu ar fi avut timp , dar a avut timp sa stea de vorba cu cei care veneau la El. Apostolii au scris putin ,unii, alti nu au scris nimic pe hirtie dar au scris cu viata si trairea lor. Cei mai mari oameni care au cutreierat si au dus evanghelia in Romania ,nu au scris mai nimic dar nu se va putea compara lucrarea lor cu a celor care umplu standurile de de carti care cele mai multe sunt bune de foc. Da levitul si ceilalti nu s-au oprit cred ca aveau lucrari mai importante (scriau vreo carte cu titlul,cum sa ajuti pe aproapele, sau ii astepta echipa la vreo conferinta).
    Toti se intrec acum sa-si dobindeasca cit mai multe titluri ca apoi sa le puna linga numele autorului la carti care nu sunt din inspiratia lor ci sunt copiate din transpiratia altora. Marius tu ti-ai facut timp pentru toti chiar si pentru vamesi si pacatosi.
    Mi-aduc aminte ultima data cind am fost la fr Wurmbrandt ,sora Bintia mi-a spus ca citise de dimineata ca Domnul Isus era invinuit din cauza faptului ca era prieten cu vamesii si pacatosii, si cind spunea lucrul acesta avea asa o bucurie pe care la putini am vazut-o.

    Si eu ma bucur ca ti-ai facut timp pentru noi chiar daca am mai dat si din picioare. Lasa pe mari astia sa-si scrie enciclopediile lor ca oricum le vor lasa aici.
    Ma tot intreb cum de nu au scris in regimul trecut,poate se temeau sa nu pateasca ca cei ce au scris(fr Moldoveanu ,Dorz si altii). Sau poate au scris sub forma de Note Informative date la baietii cu haina de piele.
    Ce bine ca stim cine e Adevarul si El ne va lumina si ne face slobozi .


  57. Draga Marius imi pare foarte rau pentru planul de retragere.Esti singurul pe care l-am apreciat ,mai facut sa inteleg unele lucrurii pe care ani de zile nu le-am putut intelege .Imi pare nespus de rau de acesti pastori anonimi,care il ridica in slavi pe Alin Cristea care nu are nimic din Dumnezeu .Acum o luna i-am scris citeva rinduri in legatura cu pomul acela rupt, a avut un titlul vulgar . I-am spus ca nu este frumos pentru un credincios astfel de vorbe porcoase.Printre altele i-am scris ca nu sta nici la degetul mic a lui Marius si este brinza buna in burduf de caine .Raspunsul a fost nu mai ia in consideratie cea ce scriu si de Marius nu se lasa . Dar a facut bine ca a sters acel topic,a doua zi nu a mai aparut .Asa ca grupul celor indicnati este cei care sunt cu Alin si ii seamana .
    Cred ca inainte de as da drumul la gura acest grup,trebuia sa se asigure ca si-au pus in functie creierul
    Marius,ai invins? Continua!
    Ai pierdut? Continua !


  58. ,,De altfel , toti ceice voiesc sa traiasca cu evlavie in Christos Isus vor fi prigoniti ” 2 Tim 3.12 .
    Ni s-a demonstrat practic o noua fateta a prigonirii, in spatele careia noi il indentificam pe acelasi autor din vremea comunismului : satan . Pacat ca slujitorii lui sunt ,,pastori frustrati ,invidiosi ,anonimi si indignati ” . Marius ! – toate ,,binecuvantarile lor dracesti ” se vor intoarce peste ei la timpul potrivit . Te salut cu : Ps 124


  59. cred ca lucrurile sunt cum sunt prin bisericile noastre pentru ca unii pastori, desi tineri biologic sunt de fapt ca batranii pastori ce au fost mereu „indignati” ca unii protestam fata de supusenia lor fata de „imputernicitul”. au reflexe de sefi nelinistiti de perspectiva pierderii scaunului nu de pastori ai turmei!seamana si cu tatucul Iliescu, atat de indignat de Liiceanu care tulbura poporul!
    Patratosu a reusit sa „tulbure” linistea noastra cea de toate zilele si sa ne faca sa gandim, sa ne evaluam viata si credinta si , mai ales, credibilitatea noastra ca si crestini intr-o lume atat de gri, cu valori amestecate, cu lume in deruta, inclusiv in Biserica.stiu cat supara scrisori ca a „grupului de pastori indignati” dar cred ca este chiar o dovada a faptului ca blogul La Patratosu a avut un rost. MULTUMIM


  60. Carbunii Eulaliei 11 si 12,trebuie sa mai apara si aici,asa am citit eu,,odata aici,,chiar daca apar in cartea promisa..

    Nu cred ca vom fi lasati aici fara gazda…nu stiu daca Domnul a hotarat sfrsitul,,cand atatia au invatat cate ceva,,printre care si Marius.

    Da e greu sa suporti pe proprie piele arsura,,,

    dar Cineva este in Cer care spune:

    „Da vei avea un viitor fericit;da,voi sili pe vrajmas sa te roage,la vreme de nenorocire si la vreme de necaz!” Ieremia 15 cu 11..

    cred ca Domnul a promis asta,stiind ca un om cu suflet mare stie sa ierte si mai ales sa iubeasca.

    Multumim Domnului ca am vazut in fr Marius un pastor cares tie sa iubeasca.


  61. Draga Elev, schiţele de predici ale altora sînt cumpărate de omaeni cărora nu le place să muncească ei înşişi. Este un fel de plagiat.

    Ce voi face cu timpul rămas? Tot aşa, voi sta de vorbă cu oamenii, voi investi mai mult în fabrica de bărbaţi, în studenţi, în ucenicie face to face.

    Draga Viorica, cred că Rasvan a observat foarte bine, acest grup de păstori indignaţi nu au nici o legătură cu Alin Cristea. Îl pomenesc doar ca să lovească încă o dată, aşa cum Bastrix s-a folosit altă dată de remarcile lui Alin.

    Domnul să îi mîngîie şi să îi mustre pe toţi după cum doreşte El, WEs, nu după cum doresc eu.
    Ce bine că nu sînt Dumnezeu!!!!! Multă lume este mai fericită!

    Chiar îi spuneam dimineaţă soţiei, că azi sînt mai bucuros ca niciodată. Aşa trebuia să se închidă blogul ăsta, sub ploaia de mitocănii a unora, dar şi cu solidaritatea prietenilor atît de frumos dovedită.

    Bucuraţi-vă cînd oamenii vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate despre voi.

    Ileana, tocmai am văztut un ping de la CipriaS, m-am distrat de minune citind despre Matrix.

    Cînd am discutat cu o doamnă despre slăbit, mi-a spus… pe mine m-a motivat să slăbesc o rochie roşie subţire, care mă făcea să arăt foarte bine.

    „Pe mine ce să mă motiveze, doamnă”, am întrebat-o „Pe mine mă iubeşte soţia aşa cum sînt” Asta-i problema.

    „Imaginaţi-vă îmbrăcat ca Neo din MAtrix” mi-a spus.

    N-a mers!!!!! 🙂

    N-am vocaţie de NEo, nu-i aşa Patrix? Ce spune Matrix?

    Elisa, textul acela apare într-o carte.


  62. Marius,

    ok inteleg dar subiectul 0? cam asa se face numaratoarea inversa 🙂

    sau numaratoarea se face saispe, saispe, saispe si gata 😀


  63. „In cel putin doua comunitati din tara am hotarat ca sa nu mai fiti invitat si sa vi se intoarca spatele. Fratii nu trebuie sa aiba legaturi cu oameni ca dumneavoastra.” Dragi „pastori indignati” de cand luati voi hotarari in numele Bisericilor? Pe fratii din Biserica i-ati intrebat?
    Draga Marius, cu toate ca nu am fost mereu de acord in lucrurile dezbatute, cred ca acest loc a fost pentru noi toti o oaza de bucurie, un loc in care sa mai iesim din platitudinile cu care suntem „seviti” in restul timpului.
    Impreuna cu pastorul meu, am fi onorati sa te avem oaspete intr-o Duminica cand vei avea timp sa vii la Timisoara.(Asa ca cel putin comunitatea de Timisoara , daca la ea s-a facut referire, nu mai face parte din cele 2 perfect inchise!!!)

    Marius, ne esti drag si te pretuim.


  64. Fane,o randunica nu aduce primavara referitor la Timisoara,dumneata stii bine asta.Iar de grupul de „pastori indignati” sa sti ca se practica sa hotarasca in locul fratilor din biserica ,pentruca asta au facut si fac si azi,si le este foarte greu sa renunte la aceste obiceuri mostenite din vremuri demult apuse.Spun cu parere de rau ca cei indignati acum jubileaza ,dar eu sper ca nu pentru multa vreme pentruca Domnul va scoate un alt Maruis David care ii va face sa se indigneze poate si mai tare.Am ramas uluita cind am vazut cum un frate pastor indignat se poate bucura de boala de inima a unui alt frate chiar daca il vede un posibil „dusman”


  65. Frate Marius – Chiar daca ai interdictie de la asa zisele doua comunitati baptiste din tara, nu cred ca ai nici o interdictie din partea baptistilor romani din State. Ma alatur lui Fane si te invit si eu in biserica noastra din LA unde pastoreste fr. Tiplea.
    (Patratosului ii sta bine si pe drumurile desertului californian)

    Stiu ca vei veni in incoace in vara aceasta, si tare am vrea sa te avem si in biserica noastra.

    Fane, cu ocazia asta te salut si pe tine si as vrea sa-mi dai adresa ta de email ca sa putem relua legatura.


  66. Am mai vazut eu o urare cu Ps 109 a unui frate menonit,,,cu blesteme…
    din gura cui iese blestemul si nu binecuvantarea,,va avea parte de ea…daca nu se pocaieste plangand cu amar
    Chiar si numai din egoism,,,ca sa nu cazi in groapa sapata pt.altul..si tot nu poti fi atat de rau…
    Ca si crestin Domnul iti spune”binecuvantati si nu blestemati”


  67. mai degraba un grup de pastori intriganti…cata lasitate

    ce sa-i faci, nici omleta nu iese daca nu spargi oua

    cand citesti imprecatiile acestor oameni revoltati te gandesti cat de rar e bunul simt in ziua de azi

    la noi cam greu prinde ceainaria ..la noi merge birtul..ca ne incingem usor de la betia asta de cuvinte

    o sa ne lipsesti pana revii intr-o noua formula, draga Patratosule

    parca Byron spunea: Adevarul e o stanca de care-mi sparg creierii

    asa ca astept cam nerabdator sa-mi sparg creierii pe blogurile tale


  68. scuzati, comentariul de mai sus trebuia sa apara la postul cu securist parca


  69. Am shi eu cateva intrebari de om „lucid”. De la MArius am invatzat! E deshtept 🙂

    – de unde shtitzi ca sunt mai multzi si nu e doar unul?
    – de unde shtitzi ca e pastor baptist? daca e unul?
    – de unde shtitzi ca nu e un diversionist care ishi bate joc de noi to(n)tzi acu shi rade cu gura pana la urechi? Spre exemplu, unul ca nepocaitu?
    – de ce suntetzi asha de siguri ca nu este o alta lucratura a serviciilor secrete. Eu, daca ash fi securist, ash face o boroboatza din astea. Asha ca timp liber!!!!!
    – de ce numai acum la sfarshit?
    – de ce Marius nu l-a dat in vileag dupa IP ca pe TUTAC?
    – de ce altzi pastori din tara nu reactzioneaza ca sa dezminta ca nu ei sunt shi ca nu ii reprezinta.
    – asha cum pana si Alin Cristea care are „cristalinu” de la ochiu drept defect pe Marius a declarat solidaritate, frumos ar fi fost shi de la unu ca Tutac sau altzii ca ei sa spuna macar atat: nu suntem noi!

    Ce sa-i faci, Patratosule, ne-ai invatatzat sa ne punem intrebari incomode 🙂


  70. Cand noi am fost jigniti cateodata pe aici,desi unele comentarii au fost spamuitesi am cam fost scutiti,ne-am jelit si nu ne-am simtit bine.

    Cred ca Marius la toate jignirile si calomniile, a rezistat cu mult stoicism.Cred ca i-a fost tulburata linistea si pacea familiei,pentru ca nu suntem din piatra,si automat te intristezi cand vezi murdaria sufleteasca a unora.

    Poate munci ,inclusiv prin munca de pastor,in alta conjunctura,in care predomina linistea,pacea si bucuria.Nu-ti poti expune la nesfarsit linistea,oricat bine ne-ar fi facut noua.

    Renunt la egoismul meu,cu tot regretul,intelegand ca pentru prietenul nostru drag Marius,a fost prea mult,vazand si noi, pe aici(si nu tot)din partea celui Rau mesaje.Este o vreme a inceputului si una a sfarsitului.

    Mult har si Pace Sfanta la toata lumea.


  71. Pilda năpîrcii

    Iată că un om a ieşit să-şi pescuiască lacul. Acest om avea obiceiul ca în fiecare zi la răsărit să se aşeze pe malul apei, sub o salcie bătrînă, şi să arunce firul în apă. Pentru ce prindea pînă pe înserat mulţumea Domnului, ridica undiţa şi pleca acasă. Dar iată că în piciorul salciei se găsea o scorbură mică, în care locuia o năpîrcă bătrînă, pe jumătate oarbă. Omul băgase de seamă scorbura, dar nu ştia de năpîrcă, deoarece şarpele nu se arăta omului, ci numai îl privea ţintă, din întuneric.

    Iată că după multe zile, lacul nu mai dădea peşti, căci omul pescuise tot ce putea, şi Domnul nu îi mai punea peşte în cîrlig. Dar năpîrca prinsese ciudă pe om, căci nu vedea desluşit ce făcea acesta în fiecare zi pe lacul ei, şi nu înţelegea de ce îi tulbură omul apa.

    Şi iată că omul a ieşit pentru ultima dată să-şi încerce norocul la peşte. S-a aşezat jos, a aruncat undiţa pînă la asfinţit, şi cînd s-a ridicat să plece, a mulţumit Domnului şi chiar atunci năpîrca a ţîşnit din salcie şi a muşcat omul de picior, căci de la început plănuise aceasta, dar nu prinsese curaj. Piciorul omului s-a uscat şi a căzut, iar omul a mulţumit Domnului şi a căutat alte lacuri de pescuit. Iar năpîrca s-a făcut nevăzută, înapoi în scorbura din care ieşise. A mulţumit şi ea Domnului pentru piciorul prins în ziua aceea, decît că Domnului nu-i plac muşcăturile (ele duc la uscare), căci este un Domn binevoitor şi luminos, şi ceea ce îi este Lui plăcut e numai întru zidire făcut.

    Amin.


  72. […] De câteva zile tot stau şi mă minunez de această veritabilă mostră de înţelepciune clericală pe care o reprezintă misiva anonimă scrisă, zice-se, de „un grup de pastori [baptişti] indignaţi” din România şi adresată pastorului Marius Cruceru, la închiderea faimosului său blog, numit La Pătrăţosu. Dacă vreţi să vă minunaţi şi voi, iat-o AICI. […]


  73. […] ISTORIE ŞI APOLOGETICĂ, 13 iunie 2008, 8:53 pm romuluss, La pătrăţosu, 22 mai 2008, 11.45 am Oana, La pătrăţosu, 18 mai 2008, 10:22 pm chaos_and_smiles, La pătrăţosu, 21 mai 2008, 12:04 am addsalu, La pătrăţosu, 22 mai 2008, […]


  74. […] Iată mai jos niște citate din blogger-ul care face blogging, Marius Cruceru: Este ultima duminica de blogger  . Întotdeauna duminica m-am abţinut de la blogging. (sursa) […]



Comentariile sunt închise.