h1

„A lua averea” şi „Ganoderma”

martie 24, 2008

Aloe vera!!! Se pare că isteria a trecut, dar i-a luat locul o alta: Gano. Atunci cînd a fost în vogă am poreclit-o „a lua averea”. Acum a venit Ganoderma. Mîine va fi altceva.

Lumea este dornică să găsească neapărat panaceul universal şi dacă asta îi e dorinţa, să îi fie împlinită.

Da, ştiu: „Degeaba sînteţi sceptic …. eu cunosc pe cineva… etc.”

Da, ştiu, fiecare cunoaşte pe cineva (fără nume, fără faţă)  care a luat şi s-a simţit mai bine şi dacă nu s-a simţit mai bine a fost numai pentru că produsul respectiv a „scanat” corpul şi a identificat exact unde a fost buba, a scos-o imediat la iveală şi pacientul a … murit. Acum, dacă mai rezişti şi dacă mai ai bani, trebuie să mai iei încă vreo patruzeci de pliculeţe sau căni de „produs” (ce limbaj, ca la droguri… „produsul” sau ca la filmul acela „produsul verde”) ca să te faci bine.

s340x255.jpg

Dacă ai murit înseamnă că n-ai avut credinţă! Mai mare catastrofa este că, dacă lecturezi materialele venite cu Ganoderma rămîi cu multe semne de întrebare cu ochii pe un limbaj care aduce a filozofie budistă, tratamentul presupunînd o anumită dispoziţie mentală.

Toate ca toate, poate că cineva se face bine pînă la urmă, mare este puterea autosugestiei, dar cel mai mult îmi dă de gîndit sistemul de promovare şi vînzare.

Care este sistemul?

O furtunoasă campanie mediatică, o presărare a zvonului în mijlocul unei comunităţi (mai ales la noi la români merge excelent) şi gata, toată lumea a auzit.

Totul se întîmplă în relaţii personale, nu în farmacii, nu prin contracte clare şi chitanţe. Promovarea şi vînzarea se bazează pe relaţii, credibilitate (cei mai buni vînzători sînt farmacişti, medici, pastori, preotese, profesori etc. adică oameni care au o anume credibilitate socială)

Apoi, un pliculeţ sau un flacon de încercare.

Autosugestia funcţionează la majoritatea populaţiei şi efectele încep să se vadă.

De ce?

Aici este o altă problemă interesantă. De ce se văd efectele? Pentru că pasta de dinţi cu aloe vera sau ganoderma are toate componentele normale cerute de orice pastă de dinţi de calitate, dar are şi o picătură de ganoderma sau de aloe vera. „Vindecarea” este, atunci cînd este, eficientă datorită componentelor secundare (propolis, fluor, agent de înălbire, rozmarin, salvie etc.) dar toată vina o poartă picătura, aroma, cantitatea infimă, parfumul de aloe vera sau GAno presărată printre celelalte componente.

Sistemul merge perfect. Toată credibilitatea este asumată de componenta magică: Aloe sau Gano.

Nu-i aşa că mîine putem descoperi păpădia cu aceleaşi efecte miraculoase, poimîine praful de ouă de bibilică şi tot aşa.

Sprayul de nas la fel, fiecare „produs” are tot ce este necesar pentru a fi un medicament normal, cît de cît eficient, dar are aroma, picătura în seama căreia este pus efectul miraculos.

Manipulare? Naivitate? Reavoinţă? Disperare? O păcăleală genială?

Nu ştiu, trebuie să fie o combinaţie de toate ca într-o ţară aşa zis „săracă”  managerii de top ai acestor sisteme AMWAy să se îmbogăţească la fel ca şi după descoperirea petrolului sau diamantelor.

Am vreo reclamaţie pentru vînzătorii ambulanţi, pentru cei de la baza piramidei?

Nu, toată lumea să se umple şi de „a lua averea” şi de Gano. Să bea România! Nu asta-i problema. Am cunoştinţe şi prieteni buni, rudenii convinşi şi convinse cu toată sinceritatea că este un lucru bun şi le face bine.

Să bea în continuare, sînt banii lor, sănătatea lor. Nu asta este cea mai importantă problemă.

Iată unde vreau să ajung:

Am un singur „of” pentru pocăiţii mei!

S-au apucat să devină foarte vocali şi foarte entuziaşti pentru Gano şi Aloe vera oameni pe care îi ştiam foarte timizi. Abia îşi deschideau gura să spună cum îi cheamă, ce să mai mărturisească despre cel mai important lucru din viaţa lor: Persoana care le-a salvat viaţa: Viaţa însăşi!

Acum??? Sînt extrem de bine articulaţi, vorbesc despre avantajele produselor cu atîta convingere… şi-au depăşit tracul, sînt dezinvolţi, zîmbitori, prietenoşi, au argumente, un entuziasm de neoprit.

Am rămas uimit de nişte tirade demne de Demostene sau Cicero cînd unii dintre ei au încercat să mă convingă să beau lichidul miraculos. Lecţia era învăţată perfect.

Şi atunci am început să îi invidiez pe martorii lui Iehova

Eu mă întreb: De ce nu fac asta şi pentru cel mai de preţ „produs” pe care îl au: averea cea mai mare, bunul cel mai de preţ, mîntuirea şi viaţa cu Isus Cristos?

Oare cum ar arăta bisericile noastre dacă aceiaşi ar fi la fel de dezinvolţi, prietenoşi, la fel de bine articulaţi şi la fel de entuziaşti pentru a vesti Evanghelia?

De ce nu investesc oare acelaşi timp şi aceiaşi mulţime de energie şi pentru asta?

Oare nu merită Cristos, cum spune cîntarea „toată energia mea pun la dispoziţia Ta..”, oare nu merită Cristos cel puţin la fel de multă reclamă ca aiureala asta de Gano şi panaceul cu Aloe?

Vindecătorul Isus, Păstorul Cel Bun, MArele Păstor, Marele Preot al neamurilor oare nu merită El la fel de multă atenţie?

Să vîndă toţi enoriaşii mei GAnoderma şi Aloe Vera cît pot, ar putea oare să includă în conversaţiile lor şi pe Isus Cristos… să îl dea „la pachet” măcar, dacă Singur nu îl pot oferi…

Ganoderma? Mulţumesc, nu!

Aloe vera? Mulţumesc, nu!

Isus Cristos? Cu ce se manîncă?

98 comentarii

  1. Intrebare – ai folosit aloe vera? Pentru ca si eu pot sa vorbesc din stele despre ceva pe care eu nu am testat – imi este foarte usor dar daca nu ai folosit produse cred ca ar fi cazul sa alegi alt exemplu.


  2. excelent. bine pusa problema Marius. mi-au fluturat prin fata nasului cel putin vreo 6-7 persoane „oferte” de genul asta. numai unul a font nepocait, primul. exact problema pe acre ai ridicat-o tu m-a ajutat sa scap din aceasta capcana. pentru ca nu eram un tip tomai dezinvolt mi s-a spus ca persepctivee de dezvoltare personala sunt foaret mari, ac esti ajutat de toata reteaua aia de oameni sa te dezvolti, etc, etc. m-am framantat cateva saptamani cu luarea unei decizi, pan cand Domnul mi-a dat un gand teribil: „tot vorbind de produsele alea si consumand numai produsele alea, tu d efapt vei avea un alt Dumnezeu; desper mine nu poti vorbi, dar despre „produs” poti?” Gata, am luat decizia mi-am anuntat colegul ca nu e pentru mien asa ceva si i-am spsu si de ce. De atunci toti „pocaitii” care au incercat sa ma racoleze s-au lovit de ziduri. dezvoltare personala, siguranta financiara, viitor pentru copii, cariera,snatate…… degeaba. Pricep greu, da si cand pricep nu ma mai scoti idn linie. 🙂 Asa m-am lecuit eu de „amway” si altele de felul asta. 🙂

    de ce fac pocaitii asta? pentru bani, simplu, nu pentru produs, restul e umplutura. e un job in fond care in timp se transforma in filozofie de viata. ia creeaza tu un sistem din asta piramidal de vanzare in retea a produsului „isus hristos” din care sa iasa dezvoltare personala, siguranta finaciara…. si sa vezi cum o sa vand toti. si pocaiti si nepocaiti. stiu ca e absurd ce zic, dar cam asa cred eu ca stau lucrurile. de fapt daca ne uitam atent chiar in zilele noastre asistam l acrearea unui astfel de sistem de vanzare a produsului „isus Cristos”, nu? 🙂 inca nu convinge foarte bine de siguraat financiara , dar cu distractia e in standarde. 🙂


  3. Din curiozitate am participat la o adunare a martorilor lui Iehova unde am vazut acelasi tip de instruire care se face si la sedintele de indoctrinare Forever Living, Amway (probabil cu putine diferente, pentru ca si produsul este diferit,insa u esentiale. In toate sistemele mai sus amintite si altele se imprima atat de puternic in mintea vanzatorilor in cat se simt jigniti daca le sunt atacate produsele.
    Daca acesti frati aud din partea celorlalti ca numele lui Dumnezeu este necinstit injurat nu reactioneaza sau daca o fac sunt timizi. Produsul devine cel putin tot atat de personal precum relatia cu Dumnezeu. Aici avem de a face cu cei doi stapani cu mamona si Cristos.


  4. am uitat ceva. nu am vazut nici o efectul tamaduitor al acestor produse la altii care le-au luat. au fost doar bani aruncati.


  5. Am fost si eu neplacut impresonata,de verva si timpul alocat pentru a vinde aceste merfuri…nu ma intereseaza sa cumpar,desi sunt pentru aconsuma ceea ce Dumnezeu a lasat viu in natura,(cu enzimele repective)
    Am vazut cum o persoana care inainte vreme era pentru a face binele si a merge la bolnavi f.dispusa,total schimbata.M-am rugat,repectiva are incredere in aceste produse,dar chiar asta ziceam atunci,ce bine ar fi daca ar avea acelas entuziasm,pentru a-L marturisi pe Domnul.
    Inainte vreme avea acest entuziasm,care s-a pierdut.
    E tot mai trist,cata credinta”nu avem”


  6. CT. Daniel, răspunsul este DA!

    de ajuns de mult ca să scot porecla „a lua averea” 🙂 destul ca să nu mă transform în cobaiul nimănui.

    Nu cred că mă ofer drept material experimental vreunei astfel de firme.

    Mai este ceva: cred că ai ratat punctul focal al postării mele. Eu nu discut eficienţa medicamentelor acestora, ci sistemul şi mai ales eficienţa unor credinciosşi în vestirea acestei noi evanghelii… Evanghelia după aloe vera si Evanghelia după GAno, neglijînd evanghelia Domnului Isus Cristos, mai importantă decît celelalte două.

    CAm asta-i esenţa: dacă aţi pune atîta entuziasm şi convingere şi în evanghelizarea pentru Adevăr ca pentru această „nouă evanghelie” n-aş avea nimic de spus.

    Mircea, ai prins perfect ideea: toate acelea numai Domnul le poate oferi, HE is The Way, not AMWay ….


  7. Forever Living?????

    Uitaţi-vă la titlu şi treziţi-vă, creştini….

    BAnii orbeşte… nu sînt primul care o spun.

    Ai dreptate, Elisa, şi au am văzut persoane care au dat e un alt stil de viaţă pornind de la acest fel de „afacere” şi s-au schimbat total faţă de vechile relaţii.

    Mulţumesc, nu!

    Iancsi, exact nimeni nu poate sluji la doi stăpîni şi la GAno, Aloe, şi alţi idoli noi ai vremurilor noastre şi lui Dumnezeu, singurul responsabil de viaţa, sănătatea, bunăstarea noastră.

    Da, şi eu sînt un fan al ceaiurilor de orice fel, cred că Dumnezeu a pus principii vindecătoare în natură, dar mă irită stilul în care se desfăşoară astfel de afaceri, tipul de reclamă, logo-urile etc.


  8. C.T.Daniel – stai linistit ca exista f multi cunoscatori si consumatori de astfel de produse, oameni care iti pot spune compozitia chimica a produselor si pe deasupra sa iti faca un studiu, detaliat; deci in concluzie nu toti sunt perpendiculari pe cateta triunghiului. Oricum nu spun ca nu are efect cat de cat dar fara efect placebo si un curs de autohipnoza rezultatul este cu mult sub cel scontat 🙂 .

    Ideea pe care vroia Marius sa o sublinieze era oricum alta.

    Marius cred ca raspunsul e simplu de ce f multi au elanul si entuziasmul sa faca reclama la produse si nu la Hristos:
    1. pentru ca ne e teama de a nu fi luati de stupizi -adica sa ti se zica : bah esti pocait va sa zica! Imagine asociata este cea a oamenilor lipsiti de o gandire echilibrata, fara inteligenta, naivi, incapabili sa analizeze realitatea.
    2. nu stim cum sa prezentam pe Hristos, nu stim sa creem contextul ca sa aducem discutia la acel punct
    3. rezultatele din viata noastra nu sunt relevante
    4. un soi de metalitate care ne taie rasuflul cand ar trebui sa discutam despre evanghelie, o frustrare a carei cauze nu o putem determina si nici cand s-a format in viata noastra.

    Cred ca lista poate continua, dar la mine de ex nu sunt bun nici sa fac reclama la aloe desi am fost inscris la toate retelele posibile si is doxa de informatia lor 😀 😀 . Si iti spun de ce – pt ca nu cred prea mult in rezultatele lui, si asta bazat pe teste si pe o statistica a rezultatelor consumatorilor 🙂 .

    Daca comportamentul nu e conform cu standardul crestin nu stiu daca e recomandabil sa ne apucam de povestit – sa prezentam un Hristos care defapt nu se manifesta in viata noastra. Cred ca primul pas e sa ne punem viata la punct.

    Cred ca limbajul comportamentului trebuie sa il prezinte prima data pe Hristos si apoi sa vorbim despre El.


  9. Este dezamagitor rationamentul articolului in ultima parte a acestuia. Spun asta mai ales prin prisma concluziilor din ‘Carbunii Eulaliei’. Ma gindeam ca dupa articolul anterior, nu mai recurgem la rationamentul vechi al ‘relevantei’ in a-l plasa pe Christos ca pe una din ofertele de pe piata, fie ea si cea mai buna. Speram ca incepem sa rascumparam conceptul de relevanta.
    Ma gindeam ca incepem sa aplicam un algoritm mai complex al ‘sacrificiului şi consumarii, evidenţierii şi vizibilitatii, separarii şi agresiunii’, etc…
    Dar a doua parte a articolului prezent nu face decit sa copie o solutie seculara, aratind spre aceeasi criza de identitate si neputinta de a ne defini dinspre interior spre exterior. Cu alte cuvinte sintem tot acolo, incremeniti …
    Altminteri, impartasesc rationamentul primei parti de articol.


  10. draga Xfinger, nu înţeleg de ce încurci lucrurile. Mai bine zis nu înţeleg cum de le poţi încurca.

    Ultima parte a articolului nu are un raţionament, este o înşiruire de observaţii şi, după cum vezi, nu sînt numai ale mele: unii oameni pun un entuziasm în exces în promovarea acestui fel de produse, un entuziasm care le lipseşte în alte domenii ale vieţii… hai să îl excludem pe Isus (cine L-a prezentat pe Isus ca produs????), spre exemplu: viaţa de familie, creşterea propriilor copii, ucenicia altora, chiar simple hobbies etc.

    Observaţia mea este că acest lucru devine addictive.

    ultima parte este ironica, draga Xfinger si sper ca ai inteles-o ca atare.

    Acest articol nu este continuarea la „Cărbunii Eulaliei” 🙂

    şi n-are nici o legătura cu „relevanţa”

    Iancsi are o observaţie faorte bună, că atunci cînd jigneşti „produsul” oamenii se simt ofensaţi ei înşişi… N-am nici o problemă cu asta. Tot ce îmi doresc este să se întîmple măcar aşa şi cu Isus-ul lor, să fie deranjaţi atunci cînd nu este luat în seama.

    mai este ceva: cei mai mulţi o fac pentru bani, corect, pentru bani, căutînd o formă alternativă de cîştig.

    cunosc o singură persoană care o face din convingere, pentru binele celorlalţi şi uneori a pierdut tot cîştigul în favoarea clienţilor… probabil aceasta ar fi trebuit să fie prima motivaţie mai ales cînd este vorba de un „medicament”.

    Nu crezi?


  11. În perioada 1995-2001 cand eram director la un post de radio crestin, am lipsit 2 luni din tara și la reîntoarcere am fost surprins să aud o reclamă pentru un produs GOLDEN YACCA. Tot asa un praf facut pentru câștig rapid. Am rămas înmărmurit. Am cerut redactorului sa scoata reclama. Nu prea i-a placut, a incercat sa ma convingă că planta are valoare, că vindecă, că….
    A doua zi a venit comerciantul care plătise pentru reclamă, a încercat să mă convingă ca planta are calități extraordinare, vindecă orice boală, cancer, etc., reduce tensiunea, stresul… minunea minunilor.

    Le-am spus la amândoi că dacă ceea ce spun ei este adevărat, nu mai avem nevoie de Isus Hristos, că mesajele prin care îi chemăm pe oamenii la Hristos nu se mai justifică pe postul de radio și că ar trebui să le înlocuim cu reclamă la GOLDEN YACCA și cum mărturiile celor care au fost vindecați.

    În acele condiții au bătut în retragere, și m-au lăsat în pace. Omul probabil s-a dus în altă parte și a tras pielea după alții.

    Bună postare, oamenii au nevoie de informare și de-o dezaburire.


  12. dragilor,

    Romuluss, de acord cu tine, dar în rezumat şi fără prea multe vorbe cam asta este ideea:

    Nu mă interesează ce face „produsul” în burta cuiva. S-ar putea să-i facă bine.
    Mă interesaeză ce face cu viaţa lui, cu mintea lui, cu timpul lui, cu priorităţile lui.

    S-ar putea să fie bun. Întrebarea mea este pentru ce???

    A doua idee fundamentală.

    Idolul este un lucru (în sensul de obiect) care preia atribute ale lui Dumnezeu.

    Poate asta sa fie şi Radio Vocea Evangheliei. Dacă spui că este prietenul care este cu tine oriunde şi care te binecuvîntă… Cu oriunde sînt de acord, dar binecuvîntarea vine numai din partea Domnului.

    Dacă cineva spune că Aloe Vera şi GAno îţi aduc sănătate, bunăstare, seninătate, pace, stare de fericire, siguranţă finaciară (dacă intri în „sistem”, poftim limbaj!) atunci mă tem că unele dintre acestea au fost furate Domnului şi atunci GAno şi Aloe POT deveni ( nu neapărat trebuie) POT DEVENI idoli.


  13. Draga Rucub, de ce nu m-am mai răbdat? pentru că şi „la alt” post creştin se face reclamă la chestia asta 🙂

    precum şi o reclamă care m-a scos din pepeni de doi ani de zile de cînd o aud:

    „de la Barachel pleci cu adevărat binecuvîntat”.

    Deci pînă la Cristos este un fel de juma de binecuvîntare, abia după Barachel, care ese o firmă de covoare sau cam aşa ceva, de acolo pleci cu adevărat binecuvintat.

    Asta-i idolatrie mîncată cu gura plină.

    N-aş fi scris asta dacă nu aş fi dat telefon de cel puţin două ori pînă acum să reclam reclama.

    REzultatul: NIMIC!

    Reclama merge bine merci tot acolo!
    FAcem pariu că de acu dispare? 🙂


  14. Bravo, Marius! imi statea pe limba mesajul postarii tale! Bravo!

    nu zic ca ar fi sau nu bune (eu am experiente la pacienti care au folosit Aloe, iar tu te-ai pricopsit cu FiA dupa Gano,nu?), dar motivatia castigului banesc sa fie mai tare decat motivatia castigului de suflete?…dar de ce intreb, ca doar e evident raspunsul! 😦

    acu’ o alta gogoasa: Nu Skin Enterprices din SUA a gasit ca nivelul de antioxidanti (care incetinesc imbatranirea). Sistem MLM, se intra cu macar 1000RON…

    da, si chestia cu banii e bine-venita. De cand pocaitii sunt mai evrei decat evreii, punandu-si adaosuri de nu li rusine? cand cineva actioneaza precum ai spus tu mai sus, in pierdere sau macar la zero, fara sa castige, e considerat fraier de fratii de credinta. Mirific,nu? 😀


  15. A fost odata ca niciodata… erau unii care spuneau ceva de genul:

    „…dar ce am iti dau:In Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoala-te si umbla!”

    Inainte vindecau si nu luau bani, acum luam bani si nu vindecam.

    Ne urcam in caruselul minciunii si al negotului necinstit, iar unii de la sfiiciunea marturisirii pana la curajul marturisirii se pare ca s-au oprit la incentarea marturisirii sau cel mult negasirea ei in tolba cu prea multe marturisiri gogonate.

    Am asa o scarba de cei ce se joaca cu suferinta aproapelui incat aproape imi vine sa le doresc sa fie tratati in suferinta asa cum trateaza ei pe altii si inca pe bani grei.
    Frati cu necuratul care ar scoate castig si din vindecarea lui Dumnezeu daca ar putea.

    Nu exista reclama falsa, ea are un nume: minciuna.
    Iar marele forever living este acelasi cu forever lying, acelasi amarat cu o eticheta noua.

    L-au luat pe Isus, nu stiti unde l-au pus? 😦 😦 😦


  16. Vlad, am lăsat o întrebare la sfîrşit… cu ce se mănîncă Isus?

    Isus SE MĂNÎNCĂ Euharistic.

    Asta este cel mai bun medicament!

    Ciprian, îţi înţeleg of-ul, am zîmbit cu amar mai ales la „mirific” 🙂

    nu mai zic nimic că iar spune lumea că mă leg de toată lumea… în general mă leg de „lume”


  17. oameni care si-au insusit spiritul critic obiectiv lipsesc zilelor care le traim.cred ca situatia aleasa este un simplu exemplu.pt ca[similar].imi amintesc odata vizitand la un frate.recent mutat.innoirea tututor lucrurilor.toate cele.purtam o discutie despre un TV pe care dansul sil achizitonase[imens.plasma.etcetc].dupa ce imi face o prezentare de sfert de ora.parca era gata sa ma duca la magazin sa comand si eu unul.fac o inofensiva observatie,si anume ca oare nu era o investitie prea mare pt timpul pe care avea sal petreaca in fata lui[relativ putin].fratele sare ca ars.parca lam jignit adanc.
    concluzia este similara.multe lucruri pun stapanire pe noi.si suntem pregatiti si documentatati sa ne aparam.sa promovam…dar..oare nu cu atat mai mult ar trebui Domnului ‘sai facem reclama’…
    Doamne ai mila …de noi


  18. Maine este BUNA VESTIRE. Cand ester bucuria mare;atunci cand afli sau cand se realizeaza? Daca atunci cand esti avansat sau primesti un post mare bine platit sau afli de un castig este mai mare fericirea [Pamanteasca]atunci dece in bisericile noastre nu se aminteste? Sa imi fie ierata intrebarea.


  19. Da 🙂 am inteles foarte clar unde vroia sa bata cu postul … a prezentat situatia ca si cum toata treaba este o inselaciune (sau cel putin asa am perceput eu)

    Anyway, mama mea si bunica au luat astfel de produse si cred ca nu au fabulat cand au spus ca le-a facut bine.


  20. C.T. Daniel, sînt sigur că mama şi bunica ta nu au fabulat.
    Sigur că aceste produse pot avea o anumită eficienţă, dardin alte cauze, aşa cum am arătat mai sus…

    Eu cunosc numai un singur Panaceu Universal. În afară de El nu există altul…

    Şi apoi eu m-am gîndit la ce face acest produs la cap, nu la pîntece…


  21. Ieri eram in misiune la Jebel langa Timisoara si fratele care a predicat vorbea de faptul ca daca vrem sa facem pe un om sa cumpere ceva reusim foarte bine si stim cum sa il abordam.Dar cum ii abordam cand vrem sa le spunem despre Domnul Isus?L-am putea asemana pe Domnul Isus cu un microb.Ar trebui sa transmitem acest ,,microb” si celor din jurul nostru,sa se molipseasca cat mai multi de la noi,sa se ,,imbolnaveasca” tot mai multi,sa facem sa fie o ,,epidemie”….


  22. Cand vrea sa vanda ceva, omul e tare priceput si inventiv. Si un lucru de nimic poate sa devina stralucitor si indispensabil! Iar omul se incanta si cumpara cu credulitate.
    Cand vine vorba de „lucruririle credintei”, de Domnul Iisus, atunci omul devine tare nepriceput si poticnit. Iar Domnul devine „ceva” tare incomod si „greu vandabil”. „-Avem Domnul Iisus. NU va intereseza? Este promotie!”… -nu prea e de crezut un astfel de demers. Si atunci mai bine renuntam. Si ne comporam asemeni …coţofenelor, pasari care se incanta la tot ce straluceste: cuie, cioburi, gunoaie lucitoare. Nimicuri! In vreme ce Iisus este TOTUL! Dar noua…noua nu ne trebuie chiar Totul! Noua ne trebuie doar putin. Dati-ne putinul!
    Iisus Domnul – „Pâinea vieţii”, „Apa cea vie”, „Viţa mlădiţelor”, „Doctorul sufletelor”….El este Totul in toate! In afara de El nu exista nimic altceva!
    „Gustati si vedeti ca e bun Domnul!”


  23. imi place mult cum scri:D…o iei ca o gluma dar intelesul este unul dramatic…prostia predomina in populatie…imi place mult blogu:D


  24. am avut ocazia sa particip la un seminar de NetworkMarketing sau MLM si sistemul folosit bate in profanii disperatzi, iar cei care lucreaza in asemenea piramide sunt tzinutzi constant in contact cu teoria… au un program foarte bine pus la punct de learning fara de care nu poate shti sa vanda produsul…
    cred ca biserica ar trebui sa fie in partashie 24 din 24 shi invatzatura sau studiul, cel putzin de 2 ori pe saptamana…. bogujoy va saluta!


  25. Eu cred ca majoritatea celor implicati in sistemele acestea nu cauta doar o forma alternativa de cistig, ci una rapida de imbogatire. In America aceste sisteme sint vechi, dar de imbogatit nu s-au imbogatit decit cei din virful piramidei. Baza mereu se schimba cu agenti noi, care incearca si cred si sint convinsi ca si ei vor ajunge ca cei din virful piramidei, etc,… Apoi cind ai ceva probleme de sanatate normal ca vrei sa te faci bine, fiecare din noi vrem sa traim totusi un pic mai mult si mai bine, si e mai usor sa incerci ceva nou decit sa astepti sa te vindece Domnul. Romania este acum o piata noua si sigura, unde toti si toate prind usor din nefericire. Acum si in Romania este libertate, biserica nu mai este locul unde ne strigeam pe vremuri si stiam ca putem fi in pericol, ca puteam avea probleme la servici, unde aveam partasia si legatura in dragoste care ne tinea impreuna. Acum din nefericire in multe biserici se afiseaza luxul, bunastarea, grandoarea si atunci nu mai e anormal sa faca fratii reclama la altceva. Trist, dar foarte adevarat.


  26. @Mia – te contrazic, stiu două cazuri în care 2 persoane au reuşit să treacă de la bază, ceva mai sus. Nu vreau să discut acum politica „firmei” dar .. se pare că se poate să nu rămâi la bază, anyway după cum s-a mai spus nu aici a vrut să se bată cu acest post dar totuşi să nu cădem în extrema de a judeca nişte lucruri despre care nu ştim prea multe.
    Sunt sigur că şi aici, ca şi în alte părţi (e plin înternetul) sunt persoane care vorbesc doar din părerile altora.

    Întradvăr în zilele noastre nu se mai aplică versetul „căutaţi mai întâi împărăţia cerurilor şi[…]” Când e vorba de vreo afacere bune, îmediat apar acţionarii dar ce se întamplă când apare o ocazie de vestire a evangheliei? Unde mai sunt acţionarii E trist. Dar ceea ce e şi mai trist este că deşi conştientizăm aceste lucruri … nu facem cât ar trebui să facem.


  27. C.T.Daniel – sigur postul acesta nu este un spatiu pt polemici privind lucruri pe care oricum nu le vom solutiona pt ca sistemul va functiona in aceiasi termeni si nici nu se va imbunatati nici nu se va opri. Cred ca cunosc f bine sistemele de genul asta si nu unul ci majoritatea. Am citit cartile lor, am fost la cursuri , am fost inscris in majoritatea, am comercializat. Oricum astea nu le consider elemente care sa imi creasca demnitatea a fost o experienta si atat, sentimentul meu vizavi de acest fenomen este ca puteam sa fac orice altceva util in acest timp – in fine.
    Da exista un efect, dar f scazut, e mai degraba o tehnica de detoxifiere pe care cred ca medicina chineza clasica o cunoaste f bine si sper sa nu gresesc cred ca o administreaza mai bine si la preturi f rezonabile, in alte cuvinte s-au luat retetele chinezesti, s-au cosmetizat putin, s-au ambalat atragator si s-au vandut la preturi de zeci de ori mai mari decat cele originale.
    Problema legata de acest fenomen este ca se propaga exagerari, se da o nadejde pe care medicii din acest sistem(la discutiile din culise – deci nu propaganda exterioara) o vad la valoarea pe care am spus-o. Am discutat cu mai multi medici care au studiat de curiozitate, si fiindu-mi rudenii mi-au zis ca produsele sunt supraestimate de n ori, efectul lor de multe ori este bazat pe placebo si atat.
    Aceste exagerari sunt minciuni – si minciuna este aBiblica. Ca si crestini nu putem face o reclama ca si cei de dincolo de bariere spunand – wuuau – ia acest produs – este ieftin( dar la final ajungi la sume fabuloase in euro si va trebui sa consumi ani de zile). Minciuna este un pacat grav – dar daca ii spui unui client -adevarul care nu este f relevant atunci el nu va opta sa consume acei bani aruncandu-i pe produse a caror pret real ar trebui sa fie de n ori mai mic. Daca suntem crestini trebuie sa ne excludem minciuna si atunci acest sistem va fi sortit falimentului.


  28. Moda si Luxul..de la cine vin?
    Dupa reclama apoi predici „veniti la Hristos cel smerit si bland”..ori nu se vinde una,
    ori celalata,amandoua impreuna..nu se pot vine niciodata.


  29. Elisa – oamenii sunt orbiti de bani, banul aduce confort si libertate de manifestare. Putini sunt inclinati spre o viata inchinata Lui, e greu, e un efort mare, viata crestina implica sacrificiu, iar lumea promoveaza confortul.

    Prea putini oameni de afaceri am vazut care au ramas la valorile crestine si nu la distractiile pe care le cumperi cu bani.

    E adevarat ca exista si oameni necrestini care sunt f bogati dar isi respecta principiile morale – dar interesant la crestinii bogati mai putin se intalneste fenomenul de conservare a valorilor – oare pentru asta le-ar ajuta aloe vera ??!! 😀


  30. draga Elisa şi Romuluss, nu mulţimea banilor descalifică pe cineva, ci atitudinea faţă de grămada de bani.

    Pavel a avut oameni bogaţi ca Filimon care l-au ajutat în lucrare, dar Filimon era sub autoritate, citiţi scrisoarea.

    Problema se complică atunci cînd cei care sînt sponsori devin autoritate spirituală nu pentru umblarea lor cu Domnul, ci din cauza conturilor.

    Amin, Onisim, să ne contaminăm de creştinism ca de un virus…. ce bine ar fi să se ia creştinismul ca gripa, doar prin proximitate. Mă tem că nu se poate.

    Multă dreptate ai, Alex, cînd spui că dintr-o dată devenim nepricepuţi la cele ale credinţei şi la Domnul…

    Fiecare „se descurcă” cu celelalte, dar sîntem tare încîlciţi la viaţa lăuntrică.

    Gik92, bine ai venit, da, mă bucur că mi-ai prins stilul din prima: cu un zîmbet în colţul gurii (că un patratos nu poate avea gura decît în colţuri) încerc să vorbesc despre chestii serioase, uneori depsre viaţa şi moarte…

    Bogujoy, dacă facem asemenea seminerii despre cum să Îl proclamăm pe Isus, toată lumea ne sare în cap, dacă vorbim despre El pe stradă ne acuză de prozelistism, sînt gata să ne ciomăgească, dacă însă le vorbim despre prostii din astea şi „îi agresăm” la fel ca şi în cazul lui Isus, nimeni nu este deranjat.

    Nu-i rău, Mia, să te îmbogăţeşti rapid. Uită-te în MAtei cap. 13, acolo este cineva care s-a îmbogăţit rapid. Este legitim. Întrebarea este care îţi este cea mai de preţ comoară.

    Corect, CTDaniel, asta-i ţinta postului meu, căutaţi mai întîi Împărăţia cerurilor..

    Romuluss, minciuna nu este abiblică, sînt relatări despre minciună în biblie, în Biblie nu sînt minciun, asta este cu totul altceva…

    Elisa, aşa cum spune Romuluss, banul nu este rău în sine este un instrument, lucrările bune sînt sprijinite cu bani.

    Nici pe mine nu mă deranjează banii,dimpotrivă..

    Cu banul trebuie să negociezi, dar niciodată să nu te uiţi în ochii lui… 🙂


  31. Se întâmplă ca unor produse (medicale) care nu prea rezolvă nimic să li se facă multă reclamă: „E bun la orice…”, „Vindecă tot…”.

    Şi… Lucrurile importante sunt uitate (nebăgate în seamă).

    Se poate discuta într-adevăr despre:
    – medicamente pentru inimă… şi „medicamente” pentru suflet
    – medicamente pentru stomac… şi „Pâinea Vieţii”
    – medicamente antistress… şi „Domnul Păcii”
    şi altele.

    În medicina modernă nu ştiu dacă există un medicament care să nu aibă efecte adverse. Se poate suna din trompetă… reclame colorate… dar vindecarea unde e?

    Iisus e Marele Medic.


  32. Marius- film tare ..produsul verde.!!! Mi-a placut..eram micut..dar l-am inteles .


  33. Nenorocirea este ca niciunul din cei care au foarte multi bani, n-ar spune nici macar in gluma ca si-a legat inima de ei desi, cei din jur, lasand la o parte invidia, o vad destul de limpede.

    Domnul Isus a spus: ” Adevarat va spun ca greu va intra un bogat in Imaparatia lui Dumnezeu”. Cu greu nu inseamna ca cel care si-a legat inima, ci cel ce este bogat.

    Apoi spune ca mai usor trece camila prin urechile acului decat sa intre un bogat in Imparatia lui Dumnezeu. Dificultatea nu era un sah verbal.

    Nu era nici hiperbolizare, speculatie su altceva, pt ca ucenicii au spus : „Cine poate atunci sa fie mantuit?” Aici ucenicii au primit sah mat, altfel nu intrebau la modul acesta.

    Deci mesajul a fost destul de clar si nimeni nu se indoia ca acolo unde este bogatia este si inima.

    Poezia cu bogatia si nelegarea inimii de ea este negata si de reactia din Fapte unde primii crestini vindeau si puneau laolalta ca sa traiasca ca fratii.

    Sa fim seriosi, bogatia cere o energie si un timp care iti rapesc timpul necesar altor lucruri mult mai importante si de folos. Cine nu a facut bani, nu stie cum se fac acestia-nici energie, nici compromisuri.

    Multe se fac cu bani si poate mai bine s-ar face fara bani dar, atunci nu mai putem fara credinta si prezenta lui Dumnezeu.

    La Domnul Isus vorbele nu erau ca la noi, un mod de aflare in treaba, le spunea pt ca stia ce este in inima omului: desertaciune si goana dupa vant.


  34. o problema e si faptul ca Iisus nu mai e fascinant pt unii. Nu mai e atractiv. Si asta si pt ca in societatea noastra produsele de acest gen au o perioada limitata de popularitate. Dupa o viata de crestin de X ani, Iisus e cam ca…zi ce vrei tu…branza de exemplu. E ok, dar nu te da pe spate.

    a doua problema e ca pt a vinde un produs, in sisteme gen AMWAY, adica non-CBA/Carrefour etc iti trebuie convingere nestramutata ca produsul e crucial, si ca ce prost e clientul daca nu il ia. Chiar daca produsul e crema de pantofi. Plus ca iti tre si dosar cu cei care l-au folosit si a caror viata s-a schimbat radical…”ti-i aduc ca sa-i intrebi”.

    Mai sunt/suntem convinsi ca Iisus e crucial pt celalalt? Sau zic si io doar cu gura, ca nu prea mai cred? Si am io un portofoliu cu oameni care au fost radical schimbati si ti-i pot aduce pe cap la orice ora?

    Cam asta e o parte din problema.

    P.S. A, sa nu uit. Cel putin, mie – Alterema, nu-mi zice ca biserica locala X e portofoliul cu oameni radicali schimbati de Produsul Divin. Ca imediat trebuie sa venim cu disclaimer-ul: stiti, mai da rateuri, avem si noi uscaturile noastre etc.

    No, imagineaza-ti pe unul din vanzatori de asigurari AVIVA de exemplu spunand: faceti-va asigurari la noi, da’ sa stiti ca a mai murit unu’ si nu i-au dat banii, mai e si tanti X care care s-a invalidat si a trebuit sa se tiganeasca pt a primi asigurarea de invalid DAR SA STITI CA NOI SUNTEM CEI MA TARI DE PE PIATA. Pe cuvantul meu de soim al patriei!

    Ce zici de astea Marius?


  35. Cred ca exagerati!
    Priviti la revista Stiri din Israel si veti vedea descoperirea Ganodermei! Eu consum Ganoderma, este singura cafea pe care o pot bea! Ma simt plin de energie dupa ce beau aceasta cafea, dincolo de rautatile pe care le au unii, o spun poate din invidie sau cine stie din ce motiv…un singur lucru este sigur, este buna si merita consumata! Sunt deacord cu cei care au vazut ca exista o implicare mai mare in Gano sau Aloe si nu a/L proclama pe Isus, sunt impotriva acestor oameni care si-au facut un job bun din aceasta si pe Hristos il lasa deoparte!
    Revin la Gano, va marturisesc ca am avut probleme cu digestia, constiparea si ori de cate ori beau, imi revin imediat. Baiatul meu de 3 ani a fost dus foarte des la doctor, se imbolnavea si nu stiam ce sa facem, dupa ce i-am dat ciocolata calda, 8 luni de zile nu l-am mai dus la medic, nu a mai racit, nu a pati absolut nimic. Am intrerupt cicolata calda si iar am inceput sa il ducem la medic…
    Cred ca Dumnezeu lucreaza prin puterea Lui, dar as fi neintelept sa spun ca ceea ce ne-a pus la indemana, cafea sau altceva natural… sa nu folosim doar ca avem fobie la afaceri, hai sa fim seriosi si intelepti.
    De ce luati Algocalmin, Aspacardin, Diazepam, etc. ? De ce le folositi ? Ar fi multe de explicat aici, insa nu ma iau la harta cu voi, doar am vrut sa va spun ca exagerati si o faceti, daca va uitati mai atenti la motivatia voastra, din interes. Domnul sa va lumineze si sa va intelepteasca pe toti care … aveti probleem de felul asta. Nu incercati, nu va atingeti ca pentru voi e o otrava Ganoderma, ca ma tem ca o inghititi impreuna cu cei care o vand si atunci v-ar face foarte rau!


  36. Un baptist(fara nume)
    am baut si eu cafea,din asta care costa 1 mil pe luna,m-a servit o sora,
    nu am simtit nimic deosebit..daca are efect asupra ta,bea in continuare,dar trebuie sa bei toata viata si e cam scump,daca nu ai avea resurse financiare?

    Eu cred ca putem mai degraba folosi resursele naturale,mai ieftine si neprelucrate de nimeni.Ce credinta ai,avand asa o mare incredere doar in Ganoderma?
    Poate daca i-ai face un regim alimentar adecvat copilasului,,cu fructe ,legume,unele ceaiuri,laptisor de matca,i-ar mai creste imunitatea,nu-l poti face dependent de ganoderma…mi se pare… putina credinta,daca nu te superi..
    Daca am face toti mai multa miscare si am consuma alimente sanatoase(eliminand de ex.zaharul,care e numit de americani,otrava alba)mai mult aer crat,am capata mai multa energie naturala.
    Da,cine zice ca e credincios ,dar are punga cu medicamenete,inseamna ca are mai putina credinta.
    Uneori avem mai putina,dar alteori ne rugam si ne facem bine,sau Dumnezeu stie de ce a nume ingaduie o boala sau alt ceva(spre binele nostru)


  37. Aşa cum zici, Ghiţă, Isus este marele medic, Medicamentul prin excelenţă, de fapt verbul referitor la mîntuire din Biblie are şi această conotaţie, de vindecare de o boală.

    Da, e greu să fii bogat, Vlad, e greu să fii şi sărac. Am văzut cum este să fii sărac, vreau să văd cît este de greu să fii bogat 🙂

    Alterema, toţi cei care au trecut prin astfel de programe de training pentru vîntare unor astfel de proeduse vorbesc de un fel de „spălare pe creier”, trebuie să fii convins, altfel nu vinzi produsul, de asta am făcut paralela cu evanghelizarea… dacă nu eşti convins tu însuţi… n-ai entuziasm. Ceea ce este evident, nu?

    Unbaptist, sigur că exagerez 🙂 mai ales că eu nu am scris neapărat împotriva Ganodermei si Aloe Verei … ci am scris împotriva unei atitudini a unor credincioşi faţă de aceste „produse” care nu mai sînt medicamente pentru alţii, ci mijloc de îmbogăţire, produse care umbresc domnia lui Cristos în viaţa lor.

    Cam asta-i, in rest nu contest experienţa ta.

    S-ar putea ca acele produse să fie minunea pe pămînt. Nici o problemă. Eu am şocul celui care descoperă darul ascuns al unora care ar fi putut avea entuziasm pentru alte lucruri bune…, la fel de bune sau chiar mai bune.
    Pînă acum am crezut că nu pot, sărmanii.
    Acum văd că pot, dar n-au vrut.


  38. Stimate Un Baptist,
    Problema nu era produsul in sine ci faptul ca a devenit prilejul unor promovari extraordinar de bine orchestrate si planificate pentru obtinerea unor rezultate (sistem care este marketing in sine), insa cand vine vorba de Cristos, toti isi pierd graiul.
    Ce-ar fi daca toti ar avea acelasi curaj de vestire in legatura cu Cristos… Evanghelia… Mantuirea…?
    E bine ca v-a ajutat!
    Insa Vindecatorul suprem tot Dumnezeu este. Numai ca in unele cazuri a devenit solutia de rezerva. Asta e problema.
    El mai intai de toate!
    Sigur ca natura este folositoare, dar chiar si asa, este harul lui Dumnezeu ca totusi suntem vindecati…
    Si fobia de care vorbeati este fata de mult exageratul efect placebo pe care aceste produse „le au”… Sa fim seriosi, ca nu va vindeca de la raceala la probleme de inima absolut orice (este „auto-indeucere in eroare”) si altele.
    Este extraordinar de usor sa pui bazele unui asemenea sistem plecand si de la papadie.. va rog urmariti o carte de „recomandari ale naturii” sau ceva de genul si veti vedea cate plante au efect terapeutic si totusi nu se pune nimeni sa le ridice mai sus de Dumnezeu.
    Insa fiecare va da socoteala.


  39. Chiar, ce-ar fi daca toti cei care au succes in afacerea asta ar face o organizatie si ar incepe sa tina lecturi: „Pasi simpli pentru a-L primi pe Cristos in viata ta!”

    Darurile folosite in alte scop decat cel „planificat” de Cel ce a binecuvantat, vor fi lipsite de rezultate si daruri…


  40. Marius, si mie mi-ar place sa ma imgogatesc peste noapte,…. si sincera sa fiu ce mi-ar mai place. Uneori mai si visez ce as face „daca”…..as avea multi bani. Am vazut insa ca atunci cind oamenii asta urmaresc, schimba prioritatile, nu mai au timp de nimic si nu mai pretuiesc altceva (nu ma refer la exceptii). Am vazut prea multi oameni cu bani care taie si spinzura intr-o biserica si am vazut din nefericire pastori care se lasa condusi de oameni cu bani. Si din ce ai scris tu, oameni care credeai ca nu au talent sau curaj sa se implice in ceva, o fac cu aceste produse. Nu cred ca o fac neaparat de dragul produselor sau de parerea de rau pentru cei care sufera. Pina la urma ai dreptate mare, totul se reduce la atitudine. Aici avem mari probleme.


  41. Marius,cred ca din exprimarea dorintei de a fi bogat..unii pot intelege ceva care de fapt nu-ti trece prin cap.
    Cred ca daca ai fi bogat,ai sta 7ore pe zi in sinagoga sa predici evanghelia si sa te rogi..nemaifiind nevoie sa mergi la slujba,la fel Natalia si ati fi mereu cu copiii impreuna. 🙂
    apoi daca ai avea bani,nu ti-ar ajunge sa daruiesti cu Natalia,tuturor celor care au nevoi,cate un dar. 🙂
    pentru ca sunt foarte multi.


  42. De fapt Domnul ne daruieste ,ca sa ne facem din ceea ce avem,comori in cer,nu pe pamant,caci aici le mananca moliile. 🙂


  43. Esti mai fericit sa te atinga Hristos,si sa „fii vindecat”
    Nu mai este nici puterea apostolilor,desi Domnul
    a spus”veti putea face lucruri mai mari,ca acestea, daca veti avea credinta,cat un bob de mustar”


  44. Draga Elisa, draga Paul, am ajuns acasa si a trebuit sa moderez comentariile la greu.

    Elisa, imi pare rau ca s-a deraiat cu discutiile acestea , asa cum bine observa povestitorul, de la un subiect menit sa puna problema raportarii noastre la Cristos, credinta fata de alte lucruri, spre atacuri neprincipiale.

    Nu cred ca asa ajungem la vreun rezultat.

    Am mutat dialogul vostru pe privat. Sper ca, fiind crestini maturi, sa ajungeti la o intelegere duhovniceasca.

    Domnul cu voi!


  45. Cu parere de rau va spun ca sunt iritat de felul in care „comunicati” intre voi prin aceste comentarii la un articol despre prioritati in viata.
    Deasemeni va spun ca daca ati fi fost pe orice alt blog sau forum de discutii decent, de natura necrestina, toate aceste posturi cu flame-uri dintre voi ar fi atras implicit un bann sau macar un cartonas galben.
    Nu sunt pentru cenzura, dar o asemenea atitudine nu e demna de un urmas al lui Isus.


  46. Draga Baptistule si eu sunt un Baptist sunt de 28 ani in Los Angeles am fost de multe ori in Romania vara trecuta am stat mai mult pela Suceava acolo un baptist ma lamurit sa cumpar cafea moca ganoderma mi-a dat o brosura in care spunea ca are doar 3 procente cofeina si te vindeca de cancer si o lista intreaga de boli am cumparat mai multe pachete am folosit-o aici intradevar nu mi-a facut rau am cautat-o pe internet si am gasit aici in Los Angeles un loc de distributie a venit la mine un frate din San Antonio Texas si i-am zis hai sa cautam minunea asta L-am gasit are un sediu mare cladire mare am intrat in interior am vazut cafeaua moca ganoderma a venit unul si ne-a prezentat-o apoi l-am intrebat ce procent de cofeina are mi-a spus normal 95 procente ca e din ciocolata i-am aratat cartea din Romania in care arata 3 procente cofeina mi-a zis ca nu e adevarat ce scrie in Romania Apoi l-am intrebat te vindeca de cancer nu-i adevarat mi-a zis ca stie ca in Romania merge bine vanzarea aici se distribuie tot prin agenti nu o gasesti in magazine cu alimente ca nu-i aprobata asa ca nu am cumparat nimic e scumpa si aici cum zicea baptistul ciocolata calda asa e gustul iti da energie dar nu te vindeca Atentie la reclame ele sunt mama comertului cer scuze dragi Romani nu da-ti multi bani pe reclame


  47. Marius multumesc,asa am luat legatura cu Paul,pe care il cunosc,si i-am putut comunica ceea ce aveam pe inima.

    M-am referit la faptul,ca asa cum se face cu multa verva reclama la produse…de orice fel..asa nu e normal ca pe un post de radio crestin,oricare ar fi acesta,chiar privat,daca ar fi,nu este normal sa facem reclama,pe langa Hristos si la altceva,pentr ca derutam omul, de la cele cu adevarat sfinte.


  48. Frate Vladimir,noi nu mai avem cridinta in Dumnezeu,cata avem „in bietii oameni” asta e probleama noastra.De aici decurg toate.Multumesc pentru acesta informatie.E deajuns.


  49. De ce credeti doar o opinie ? Vorbiti cu cei vindecati si va veti lamuri. Doamna Elisa, mi se pare ca umblam dupa argumente senzationale… ori eu nu va fac nici o reclama ca nu ma intereseaza acest lucur, doar am vrut sa va spun ca este neintelept sa vii sa tai fara sa ai un argument, aceasta este valabil in toate domeniile vietii. Cred ca argumentarea este cea mai eficienta azi, aveti argumente ca nu e asa cum spun eu ? Aveti argumente ca e asa cum spuneti voi ? Si ce daca esti din America ? Oare asta iti da dreptul si iti da greutate sa s pui ca e asa si toti sa zica ca tine ? Nu cred, cred ca nu tot ce vine din America e bun, cineva spunea: de la americani doar dolarii sunt buni, asa ca aveti lucurir bune dar nu cred ca aveti ultimul cuvant de spus in toate…
    Nu o beti, nu o folositi daca nu va face bine, am mai spus asta, nu va face nimeni nici o reclama. Este o parere, eu o beau si ma simt bine, ca are 3 sau 90% cofeina nu ma intereseaza si nu promovez acest produs in lume, ci in familie o consumam …
    La revedere !


  50. Irinel, iti dau dreptate, ce să-i faci, aşa sînt eu, mai îngăduitor. Ieri am bătut recordul la şters de comentarii, vreo 10, cred 🙂

    Frate Pahomi, fiţi binevenit pe aici. DA, se pare că în anumite ţări, mai civilizate, minciuna are totuşi un minim de cenzură.

    Din păcate, bieţii comişi voiajori sînt păcăliţi ei înşişi pentru a putea spune ce au fost învăţaţi cu mintea senină. Ei sînt nevinovaţi, sărmanii.

    Cineva sa ducă la analize orice monstră de gano sau de aloe vera şi la orice laborator alimentar se decantează compoziţia… comparaţi-o cu eticheta de pe produs şi cantităţile declarate.

    Ei, dacă se face aşa ceva, pe cine poţi lua de guler???

    Asta-i şpilul, dragii tatii, că nu ai unde face reclamaţie.. .. pe cine pui proteccţia consumatorului, pe frate, soră, pe prieteni, pe enoriaşi, pe cine?

    pe Forever Living, da ce are sediu şi număar de telefon în România? Are director care să poată fi dat în judecată?

    vedeţi de ce sistemul este perfect gîndit?


  51. Data viitoare cand mă duc la Palermo, ma duc si eu sa fac o vizită la cladirea aia mare din centru pe care scrie Mafia – sediul central :))


  52. Evident produsele de acest fel pe siteurile originale nu contin precizari vizavi de faptul ca ar avea efecte terapeutice. Mai mult ambalajele originale poarta mentiunea – supliment nutritiv – si punct. Pe net daca doresti sa gasesti informatii vizavi de efectele miraculoase nu vei gasi nimic oficial. Produsele de acest fel actioneaza asupra toxinelor acumulate in organism. Persoane care nu fac un sport – care sa solicite serios organismul, nu au o dieta cat de cat gandita, sau nu consuma nici un fel de suplimente alimentare cu actiune detoxifianta – dupa consumarea produselor vor simti o imbunatatire a sanatatii. De ce? pt ca toxinele ingreuneaza functionarea organismului(nu au rost explicatii medicale aici – desi as putea face un paste). In alte cuvinte un organism care a urmat o cura de detoxifiere se simte ca si o persoana care a purtat cativa km o ranita in spate, cand o lasa jos se simte f bine si revigorat.

    In esenta nu se vindeca boala ci doar i se da un refresh organismului. Fenomenul acesta poate fi speculat si vin „meseriasii” si iti spun – se vindeca toata gama de boli. Nu, categoric nu. Deci atentie- senzatie de mai bine nu inseamna curarea bolii, astfel se explica si de ce anumite simptome se manifesta din nou la incetarea consumului de aloe si derivati.

    Cam aceasta ar fi sfera de influenta a acestor produse, dar sa nu uitam ca toxinele sunt daunatoare si in final aducatoare de boli chiar unele f grave.

    Experiementele psihologilor care au administrat apa cu zahar unui esantion de oameni dar le-au indus un mesaj hipnotic, au obtinut efecte formidabile datorita capacitatii creierului de a prelua si materializa aceste mesaje. Un bun practicant al autohipnozei isi poate modifica comportamentul, capacitatea de invatare, sanatatea, modifica ritmul cardiac si chiar a pacali detectorul de minciuni.

    Deci sa nu dam bani pe sugestii si autosugestii -dar totul depinde de alegerea fiecaruia. Si pentru mine au functionat si poate functioneaza astfel de produse, dar sunt constient de capacitatea lor reala si de faptul ca reprezinta un suport autosugestiv 🙂 .

    Nu intentionez sa discut despre autosugestie, este eficienta dar multi care nu cunosc ce inseamna pot aduce comentarii inoportune is irealiste. Oricum sunt total impotriva minciunii de felul – ia produsul ca scapi de cancer- no way!!! dar are efecte pe care le poti simti.

    Eu as recomanda mai degraba sport, asociat cu produse destinate detoxifierii si sauna, efectul e mult mai accentuat.

    Totusi is curios daca functioneaza sau nu la nivel spiritual 😀


  53. Draga Elisa, ma bucur ca ati putut comunica si ca ati putut rezolva problema.

    Patrix, nici eu nu puteam mai rău cu ironia! „Pocăieşte-te, omule!”

    Interesant ce spui tu, Romuluss cu autohipnoza. Mîine dimineaţă o să mă uit în oglinda din dormitor şi o să încerc aşa: „sînt deştept, sînt deştept, sînt deştept… şi frumos… ” 🙂

    S-ar putea să reuşesc cu a doua! 🙂


  54. Marius autohipnoza nu e simpla – se invata pe o durata indelungata, e nevoie de exercitiu indelungat si in general nu autodidact. E studiata teoria de catre psihologi, e un capitol f larg in psihologie, se utilizeaza f mult si pt cei care lucreaza in serviciile de spionaj. Exercitiile gresite pot duce la lipsa efectelor scontate.

    Oricum autosugestia in esenta este un procedeu pe care il urmam zilnic doar ca nu stim ca aia facem. Oricum teoria e larga si include o bibliografie f vasta ca sa clarifice intrebarile care le avem.

    “sînt deştept, sînt deştept, sînt deştept… şi frumos… ” da poti incerca 🙂 doar ca prima data trebuie sa iti induci starea de receptivitate la autohipnoza.

    Am utilizat in fitness autosugestia si merge chiar bine, defapt halterofilii cu experienta fac asta la modul serios.

    Oricum nu asta era subiectul postului – dar poate ar aduce rezultate la cei inhibati in a prezenta ceea ce indica subiectul principal al postului 🙂


  55. „Cei mana pe ei in lupta? ce voia acel apus???????”

    TOATA treaba i cu motivatia

    N I M E N I de 15 ani nu ma chemat sa facem ucenici in rest m au kemat peste tot…………………


  56. Fratilor,

    Daca nu merge cu Aloe Vera si mai stiu eu ce…va ofer eu niste KIMCI corean. E un fel de varza mai iute. O sa va vindece de toate :):)

    Koreenii zic ca este una din cele mai sanatoase mancaruri din lume…si o gasesti la fiecare masa!

    V-o vand ieftin dupa ce-mi fac bani sa cumpar Mercedesul de mai sus 🙂 🙂 🙂


  57. Draga Romuluss, mă inteesează autosugestia, mai ales pentru partea cu „frumos” 🙂

    Drept vorbeşti, Ioan Daniel, nimeni nu te cheamă la făcut ucenici…numai la făcut clienţi, parte din sistem. Prefer parte din Împărăţie.

    Evedule, ei, de varza aia sînt interesat, gustăm împreună cînd vin pe la tine 🙂


  58. Marius – cred ca iti dau o veste trista – si eu cu „frumos” – am incercat de cand mi-ai dat ideea si nimic nimic – si cred ca nici la pocainta nu foloseste 🙂 .

    Dar mai am o speranta la pocainta cu aloe – cura intensiva 😀 – sa elimin toxinele spirituale.


  59. Marius – vino ca te astept. LA romani le place varza oricum.

    In State – marele leac este zilele astea Mona Vie. O bautura dintr-un fruct din America de Sud + multe alte fructe…care se vinde cam la $20+ sticla…?

    http://www.monavie.com


  60. Cristi, vindeca si necredinta? 🙂
    N-ar fi scumpa. 🙂


  61. Ok, Romuluss, bine că nu m-ai lăsat să încerc 🙂

    Am înţeles Evedyahu, de băut nu beau… numai vinul de la Cină.

    Nu cred că se poate lua cina Domnului cu aia, nu?

    Vlad, necredinţa ţi-o dă Dumnezeu aşa cum îţi dă cancerul, tebuie să faci şi tu ceva şi, pînă la urmă se face…


  62. Evedule, i-ti aduci aminte de Cutco? reclama e sufletul comertului, Monavie? am beut si eu si ma simt ca si inainte.Monavie e un scam consruit pe sistemul piramida.Cred ca o sa ajunga si in Romania ,daca nu a si ajuns. Oricum cutitele au fost bune le avem si acuma , cu exceptia celor pierdute.


  63. Elev, cea mai bună este apa. Aşa am auzit! în fiecare dimineaţă cîte o cană bună şi gata!
    De ce nu se face reclamă la apa de la chiuvetă?
    Ceapa, usturoiu etc.
    De ce?
    sînt prea disponibile, este prea simplu să ajungi la ele…
    Se pare că usturoiu are calităţi excelente… este anticancerigen, contra tensiunii etc.
    Da ce farmec are dacă ai acces la el în afara „reţelei”, dacă nu poţi construi „piramide” pe el….


  64. Da Marius ,deshidratarea e din lipsa apei si are consecinte dezastruoase.La fel e si in biserici, oamenii au ajuns sa bea ,in loc de Apa Vie, tot felul de beuturi care fac ca trupul sa ramina deshidratat si fara putere.Sa nu fim din aceia care schimba Cuvintul, dupa teologii sau mai stiu eu ce teorii auzite pe la colocvii su conferinte ” crestine” ,de la doctoranzi deshidratati care fac reclama la tot felul de elixiruri care inlocuiesc Cuvintul Adevarului


  65. Draga Elev, las că doctoranzii, după ce îşi vor fi luat doctoratul ajung plini de apă… nu mai sînt deshidrataţi atunci, dar sînt plini de apă chioară 🙂


  66. esti tare, bre! 🙂

    dau pe google sa imi caut drogu si dau peste asta! 🙂

    gata nu mai cumpar!

    Aveam eu o banuiala ca nu-i ok!

    Esti tare de tot!
    Chiar nu te plateste nimeni pentru asta?


  67. 1Corinteni 11:16…….oare asa va puteti ajuta unii pe altii?nu cred ca asta e menirea noastra.decat sa stam sa-i judecam, sa=i critica si sa le tinem predici altora, mai bine ne-am uita fiecare la viata lui sa vedem daca cu adevarat traim dupa voia Lui si daca cu adevarat suntem lumini in aceasta lume plina de intuneric, care se duce spre pierzare.Venirea Lui este aproape!!Treziti-va si lucrati cu adevarat, nu va pierdei timpul cu lucrurile acestea trecatoare!Stie El daca ceea ce face unul sau altul este bine sau nu, dar nu e treaba noastra sa decidem asta.Nu vom fi intrebati de ce au facut ceilalti ci de ceea ce am facut fiecare in parte, personal.EU…..si…TU!!!
    Haideti sa ne trezim si odata cu noi sa trezim tara noastra si intreaga lume, ca sa fim pregatiti pentru venirea Mirelui!!!


  68. Cu adevarat crestin?!?
    E normal sa ne vedem doar de viata noastra? nu cred.
    Cred ca inainte de toate fiecare are aceasta grija,si nu am ajuns aici pe blog,ca sa ne-o spuna cineva. 🙂
    Ar fi vai si amar!daca am fi asteptat pana cum. 😦

    Sa fim seriosi ,fiecare in dreptul lui,face, se lupta,dar ii ajuta si pe altii,
    Da,vom fi intrebati,de ceea ce am facut pentru altii,nu doar pentru noi cum spui,ba chiar ni se va cere sangele
    din mana noastra…


  69. Vorbiti o gramada de prostii.
    Fetita mea de 2 ani a scapat de pneumonie folosind produse pe baza de aloe vera. Este autosugestie? Copii mei (4 la numar) nu se mai imbolnavesc pt ca le-am dat produse de la Forever Living.(este autosugestie sau efectul Placebo?). Mama si-a scazut glicemia de la 240 la 140 cu Ganoderma. Eu nu mai am crize de fiere de cand beau ganoderma. Tensiunea mea nu mai este scazuta cand beau cafea gano. Poti spune despre niste realitati ca sunt falsuri? Asta imi aminteste de un preot ortodox care mi-a spus ca mi se pare ca Dumnezeu m-a vindecat de reumatism, cand analizele mele aratau clar ca nu mai aveam, iar durerile au disparut. Biblia spune ca „daca poti sa faci un bine si nu-l faci – pacatuiesti”.Asa ca nu-i mai judecati atat pe cei care vorbesc despre produse pentru ca ei implinesc Biblia. Unii sunt tare „sfinti”dar stiu doar sa-i judece pe altii. Pacat. Nu la asta v-a chemat Dumnezeu. Stiti cine critica, cine acuza? Aveti grija… poate va impotriviti voii lui Dumnezeu. Eu cunosc cel putin 10 persoane care s-au pocait pentru ca au recunoscut mana lui Dumnezeu in produsele de Aloe Vera si Ganoderma. Lasati acuzele si criticile si … pocaiti-va! Domnul va poate ierta.


  70. Da, bine, Cory!

    „u cunosc cel putin 10 persoane care s-au pocait pentru ca au recunoscut mana lui Dumnezeu in produsele de Aloe Vera si Ganoderma. Lasati acuzele si criticile si … pocaiti-va! Domnul va poate ierta.”

    Eu cunosc mai multe persoane care s-au pocăit pentru că au cunoscut pe Isus Cristos Însuşi şi puterea Duhului în viaţa lor.

    Mă pocăiesc, dar nu la „A lua averea” şi „găuno-epiderma!” Relaxează-te!

    Copiii tăi vor fi bine, slavă Domnului, din pricina credinţei tale în primul rînd! Laută-L pe El pentru asta.

    Înverşunează-te pentru El, dar nu pentru nimicuţele astea …

    Relax!

    cu simpatie,
    un sceptic


  71. important este sa va datai seama ca ceea ce fac toti cu mlm este o excrocherie ordinara


  72. Dragii mei, eu cred ca toate leacurile pe care Dumnezeu ni le-a lasat la indemana pe pamant sunt minunate. Noi trebuie sa discaernem, sa ne alegem fiecare ce ni se potriveste si sa nu luam niciodata o atitudine ostila fata de nimic. Cei care aleg sa nu-l marturiseasca pe Isus sunt liberi s-o faca, au multe vieti la indemana sa invete ca El este calea catre Dumnezeu. Daca ei nu o vad acum, este doar o intairziere. Iar noi, mai bine ne-am cobori inlauntrul nostru si ne-am ruga si pentru ei si apoi am ruga Divinitatea sa ne aduca spre noi ceea ce este bun si necesar pentru noi, pentru fiecare, pentru sanatatea noastra pe toate planurile( carnal, sufletesc, mintal). Nu mai judecati oameni buni! Faceti ceea ce a spus Isus!


  73. 1.pentru creatorul expresiei „a lua averea”(un prolific cimilitor din buza satului si autor de parodii dupa „iarna pe ulita”,presupun…):stimate concetatean si frate, ai avut vreodata curiozitatea sa-ti verifici IQ-ul?
    2.pentru DURACRIL: cat de bine ai studiat sistemul mlm si ce anume din mecanismul acestuia de derulare ti se pare imoral sau ilegal?
    „escrocherie” este ortografierea corecta a cuvantului. informatia acesta ti-o ofer gratuit, desi ti-ar prinde bine s-o si cumperi apeland la indiferent care sistem de distributie…observi ca – spre deosebire de tine – nu m-am repezit sa arunc cu invective de genul „incult cu ifose”, desi chiar tu mi-ai oferit un mic argument.


  74. Sint bune,dar extrem de scumpe.
    Am lucrat pe mine si pe altii cu scumpeturile astea.
    M-am oprit din respect pentru buzunarele pacientilor.
    Se pot recomanda si lucruri mai ieftine si destul de eficiente.
    Dar iti trebuie constiinta pentru asta.
    Da,se cistiga mult cu ele.
    Pe seama ignorantei bolnavilor.
    Sigur ca unii se vindeca.
    Asta nu inseamna ca NUMAI cu aceste scumpeturi se poate.
    Asa ca,tre sa gindim pentru altii ca pentru propriul buzunar


  75. Am decis sa adaug si eu parerea legata de acest articol. Sunt partener in afacerea Gano, dar comentariul nu vine sa apere produsul sau afacerea ci e un exercitiu de toaleta mentala asupra ta, asupra tuturor celor care au alte pareri decat cele pe care ar trebui sa le aiba.
    In primul rand Gano si cred ca nici FLP-ul nu spune ca ar fi vreun panaceu produsele lor. Companiile care promoveaza produsele nu sunt filantropice, e evident ca vor profit.
    Dar intreaba-te tu, cine e mai indoctrinat noi sau cei care stau si arata cu degetul catre cei care aleg sa consume un produs bun.
    Tu care stai in sistemul asta corporatist construit tot piramidal, tu nu esti la baza piramidei esti manager sau sales agent, etc.
    Nu spune nimeni ca sistemul MLM e perfect, dar iti ofera o sansa. Nu calci pe cadavre ci doar oferi o optiune.
    Iar la partea cu terapia, vrei dovezi ? Da-mi un mail si iti trimit analize sa vezi.
    Cine spune ca produsele sunt scumpe, am o intrebare pentru acele persoane : Ignoranta voastra ce pret are ? Oare nu intelegeti ca din pretul produsului sunt platiti toti distribuitorii. De ce sa traiasca o firma de distributie si un supermarket ? Mai bine se remunereaza oamenii care recomanda produsul.
    E o chestie simpla, dar educatia optzecista asta va indeamna in subconstient sa refuzati orice iese din tiparul sistemului.
    Haideti sa va spun eu cum sta treaba, nu ca as fi lipsit de modestie, sau ca am venit sa vestesc Evanghelia dar cifrele vorbesc de la sine. Industria de vanzari directe a avut crestere de 100% in ultimii 5 ani. Gano are crestere 100% in 2008 si Forever are putin dar e si ea pe val.
    Iar partea cu promovarea crestinismului tine de eticheta personala. Corect se scrie Iisus Hristos !
    Asta ca sa facem putina lumina in puzderia de religii sau mai bine zis cvasi-religii. Biserica prima s-a numit Biserica Ortodoxa Universala, cea de la Cincizecime. Toate ciupercile care au aparut dupa 1054 sunt inventii ale oamenilor. Avem dovezi si aici.(Vezi „succesiunea apostolica”).
    Doamne ajuta !


  76. Eu abia ce-am inceput sa consum cafea Gano. Dupa cateva zile nu pot zice ca vad vreun efect..n-am stat sa observ, insa o mica doza in plus de energie am. O fi de la ‘placebo’, de la Gano…nu stiu, dar conteaza?…daca nu luam Gano, ‘placebo’ nu si-ar fi facut aparitia…nici sa-mi propun sa beau apa chioara cu zahar nu merge pentru ca ‘placebo’ sa-si faca efectul.
    Ce pot sa spun este ca multi se bucura ca ‘dau banii’ pe acest produs, altii sunt sceptici.
    Daca nu avem incredere un pic si in cercetari stiintifice (vezi studiile despre Gano, care apropos – se foloseste in Asia de mii de ani, doar ca nu se foloseste in sistem mlm :D) atunci credem doar ce interpretam din Biblie? Biblia/ religia/ credinta sunt singurele repere pentru unii de aici? Filtrati informatia oameni buni. Nu puteti sa fiti atat de asemanatori cu Toma necredinciosul, nu trebuie sa fiti nici naivi, dar deschideti-va mintea ceva mai mult…sfera de intelepciune si cunoastere poate fi enorma.
    Cat despre partea financiara: nu trebuie considerat ca dai bani pe aceste produse, ci ca renunti la unele produse mai chimice pe care ajungi sa dai bani(in speta medicamente, nu mai zic de E-urile din carnuri si mai toate produsele) si previi multe boli cu Gano (Gano e doar un exemplu, altul e Well Star – care se bazeaza pe produse din alge).
    Sistemul mlm de distribuire a acestor produse nu imi place, nu imi place ideea de ‘sistem mlm’ – mi se face rau cand aud despre cat de incantati sunt cei din aceste sisteme…pentru mine conteaza produsul(care daca isi va dovedi in cateva luni efectele pozitive, voi continua sa-l iau).
    Cunosc genul de ‘prezentari’ si ‘adunari’ si nu sunt departe de acele tipuri de ‘adunari’ ale bisericilor si adunarilor de regula non-ortodoxe, in care tu ca nou venit trebuie sa te lasi condus si integrat in ‘comunitate’, altfel esti aratat cu degetul (ca asa e in toate ‘adunarile’ create de ‘pastori’ si ‘conducatori’).
    Lumea e mare, noi suntem infimi, asta sa nu uite nimeni…ca maine va aparea un nou produs este absolut normal, tocmai pentru ca sunt o varietate incredibila de resurse pe planeta noastra in descompunere.
    Numai bine!


  77. O singura intrebare…Voi care va luati aici de altii cum ca in loc sa faca reclama lui Iisus si credintei fac reclama Ganodermei si la Aloe,ce intelegeti prin”a-l sluji pe Dumnezeu?a fi credincios?”Prin asta se face reclama credintei?Prin ce scrieti voi aici?Prin a ponegri pe altii?Prin a critica?Voi asa credeti ca ii apropiati pe oameni de credinta sau credeti ca pareti voi credinciosi???Va zic eu:nici una si nici alta.
    In plus Dumnezeu nu are nevoie de reclama!Toata lumea stie si crede in el printr-o credinta sau alta.
    Cred in Dumnezeu,ma rog lui,dar dupa ce m-am chinuit 5 ani cu o problema de sanatate pe care nici El nu mi-a vindecat-o si nici medicamentele prescrise de medici…dati-mi voie sa cred ca Ganoderma este un supliment nutritiv care are intradevar efecte foarte benefice.Ca nu a ajutat pe fratele vostru X sau Y ca au baut 5 plicuri de cafea…cred si eu…nici pacatele nu pot fi spalate printr-un simplu”Iarta-ma Doamne”….mai trebuie si cainta,mai multa rugaciune…Eu am consumat 3 luni suplimentii nutritivi si ceaiul de la Ganoderma si dupa ce am vazut efectele care le-au avut asupra mea,am intrat si eu ca membru la aceasta firma.De ce?Nu sa ma imbogatesc!Se pot castiga si bani frumosi….asta e adevarat,insa vreau sa ajut ca fiecare sa cunoasca acest produs pentru ca stiu ca e foarte bun.Eu nu fac altceva decat sa spun oamenilor despre el….nu incerc sa conving pe nimeni de nimic…si vreau sa zic ca lumea cumpara produsul,il testeaza,apoi ei singuri se intorc si comanda din nou…pentru ca rezultatele medicale le-au afirmat ca nu am vorbit tampenii cand le-am zis despre acest produs.
    In concluzie…daca cineva are o boala declarata…ii vorbesc despre Ganoderma…daca cineva are o boala a sufletului…il trimit spre biserica si credinta…
    Stiti bancul cu Ion care se tot ruga la Dumnezeu sa il ajute sa castige la Loto.Pana la urma Dumnezeu i s-a aratat si i-a vorbit:”Mai Ioane…eu te-as ajuta,dar cumpara si tu macar un bilet.”Asa e si in viata…nu poti astepta ca Dumnezeu sa iti dea tot ce tu iti doresti caci tu te rogi lui…trebuie si altceva pe langa rugaciune…o munca…un medicament…


  78. Produsele despre care se vorbeste nu sunt produse miraculoase, pentru ca astfel ar fi cu adevarat cautate in intreaga lume si ar revolutiona lumea medicala.
    Insa sunt suplimente nutritive utile in buna functionare a organismului, care ajuta la PREVENIREA unor anumite afectiuni ale sistemului digestiv, circulator, etc.


  79. Dragilor, bine le mai ziceti pe de-o parte, dar si tare mai bateti campii!…
    Nu vreau sa intru in polemici legate de Credinta sau „Religii”, doua lucruri total paralele, in cazul Religiilor – mult „praf in ochi” pentru creduli si naivi…
    Insa, as avea o intrebare: de ce vi se pare „normal” de a merge sa cumparati si sa „cotizati” la tot felul de Magazine si Hypermarketuri, unde banii vostrii se duc la Gigantice Holdinguri ce au in spate Multimiliardari si oameni „putred de bogati”, iar pentru ca vine cite unul din popor disperat ca „sa mananca si gura lui ceva”, indiferent ce produse promoveaza, sariti imediat pe el?…
    Asta, de ce nu ar avea Credinta?…de ce nu ar fi in Armonie cu Divinitatea?.. doar pentru ca refuza sa ii mai slugareasca pe altii?… si se straduieste sa isi imbunatateasca si el/ea, viata cit de cit?…
    Nici eu nu sunt de acord cu acest stil de „disperare” al unora, insa ganditi-va ca totusi este de apreciat efortul unor oameni de a „face ceva”, de a aduce o Schimbare in viata lor. Voi ce variante de schimbare a vietii i-ati putea oferi unui om obisnuit, din popor, care nu are nici un fel de posibilitati materiale?…

    Pentru autorul articolului: stiu ca e usor sa stai cu fundul pe scaun, si doar sa dai din degete pe taste,( sau eventual din gura), insa oamenii au nevoie de SOLUTII, prietene!… au nevoie de CEVA care sa ii poata ajuta sa isi schimbe viata. Cel putin pentru cei care vor sa faca si cava pentru asta.
    Crezi ca stilu’ tau „flegmatic” de „atoatestiutor”( ca de, doara stii sa dai din deshte, sa Tastezi!…) ii poate ajuta in vreun fel pe cei care se straduie sa isi poata Imbunatati viata cit de cit?… (Indiferent pe care plan se cauta acesta Imbunatatire: pe plan material, al Sanatatii sau pe plan Spiritual?…)
    Din „afara terenului” multi sunt „cunoscatori”… Dar „Practicanti” cu Adevarat sunt foarte putini…
    Tot Respectul si Admiratia pentru cei care aduc o Schimbare cit de mica pentru o Lume din ce in ce mai armonioasa!


  80. dar de noul curent de la calivita NONI..miraculosul noni ceziceti?si restul medicamentelor gen usturoi,galbenele denumite pompos..ce ziceti?dar acum nu se ptomoveaza ca celelalte..alta scamatorie..cabinete de biorezonanta..care te gasesc bolnav pe moarte si-ti prescriu medicamente…sau ma rog suplimente nutritionale de 600 lei pe luna:)).hm>>>>buna afacere scamatoria asta..aaa si poti cumpara din farmacia lor din str enei .atentie doar pe baza de legitimatie…si un aparat de facut la domiciliul tau biorezonanta…


  81. Multe discutii de „crestini”.Majoritatea ati fost cam in genul celor care dau cu pietre.Mi se pare ca cei care au fost la diverse firme, nu au retinut ca unele firme (pe la care s-au plimbat si ei cautand probabil pe cea care ii va face rapid milionari)care cresc in vanzari de 10-11 ani incearca doar sa ne invete un stil de viata sanatos pe care astazi ,din pacate ,trebuie sa il suplimentam daca nu vrem sa umplem spitalele.Eu consider ca am primit un singur trup de care nu avem dreptul sa ne batem joc mancand porcariile din magazinele noastre d e astazi,trebuie sa completam cu ce avem si binenteles ca vom cauta ceva cat mai natural,mai pur (care e greu de gasit in supermarketurile in care va inghesuiti si voi sigur),ca doar nu traiti cu aer,nici nu aveti toti posibilitatea de a va procura mancare si bautura pura din varf de munte.Asadar mancati sanatos ,faceti sport,suplimentati alimentatia cu suplimente naturale ca sa nu ajungeti la doctori ,ca sunt foaaaarte aglomerati.(si a cum fac si greve).Si ganditi-va ca eu ma rog in fiecare seara pentru cea care mi-a facut cunoscut un alt stil de viata ,iar copilul meu nu mai trebuie sa il indop de antibioticele „minune” ale medicinei moderne din Romania. Stii cum zice vorba aia”Dumnezeu te ajuta,dar tu ce faci cu ajutorul care ti-l ofera?Noapte buna tuturor si mai rugati-va si pentru cei care incearca sa aduca un strop de speranta in vremuri de criza!Dumnezeu sa va binecuvinteze!


  82. Inca ceva foarte important .Daca esti asa de informat despre cum functioneaza firmele astea ,precum esti cand e vorba de „stropii de aloe sau de gano „insemana ca esti total pe dinafara.Stropii de aloe sau gano sunt in general in produsele care se vand pe toate gardurile ,si oamenii din aceste firme tocmia asta incearca sa ne aduca la cunostinta.S-au vazut cazuri cand oamenii cumparau din farmacie naturista produs de concentratie mult sub cea care se vinde la aceste firme la preturi mult mai mari.de aceia nu va e mila .nu?Va doare doar ca cineva vrea sa faca un ban cinstit ferindu-si aproapele de cpcana reclamelor bine platite la tv ,presa etc.


  83. urat mesaj. ar trebui macar putin respect fata de IIsus Cristos, nu -II amestecati numele alaturi de plante sau alte tratamente. Ce a facut Cristos pentru oameni nu se asemana cu nimic. atata am dorit sa spun.

    o zi buna


  84. sisteme si boli tratate cu ganoderma
    Sistemul nervos central
    …………………
    Boala Alzheimer (demenţa senilă)
    Durerea de cap
    Insomnia
    Distrofia musculară
    Neurastenia
    Tensiunea
    Durerea de dinţi
    …………………
    Sistemul cardiovascular
    Ateroscleroza
    Anemia
    Bolile inimii
    Hemoroizi
    Nivel ridicat al colesterolului (LDL)
    Hipertensiunea (tensiune arterială ridicată)
    Hipotensiunea (tensiune arterială scăzută)
    Flebita
    Fenomenul Reynaud
    Atacul cerebral
    …………………
    Sistemul digestiv
    Apetitul excesiv
    Constipaţia
    Diabetul
    Diarea
    Pietre la rinichi
    Gastroenterita
    Hepatita
    Regenerarea hepatică
    …………………
    Sistemul endocrin
    Disfuncţia glandei suprarenale
    Dismenorea
    Libidoul (dorinţa sexuală) scăzut
    Disfuncţiile de erecţie
    Ciclurile neregulate
    Simptome ale menopauzei
    …………………
    Sistemul imunitar
    Alergia (anti-histaminic)
    Disfuncţiile autoimune ( exemplu – artrită reumatică, lupus)
    Cancerul
    Gangrena
    Răceala şi tusea
    Imunomodulaţia
    Inflamaţia
    Gripa
    Tumorile
    …………………
    Sistemul respirator
    Astma
    Bronşita cronică
    …………………
    Pielea şi părul
    Acnea
    Pătarea pielii
    Alopecia (căderea părului)
    Dermatita
    Pierderea elasticităţii pielii


  85. CONCLUZIA… NU SUPLIMENTE, NU PASTILE, NU MANCARE NESANATOASA, DAR CUM POTI SA SLABESTI FARA EFORT FIZIC? FACAND O MICA COMANDA DE GHIDURI LA SENZATIONALUL PRET DE NUMAI 49,99 RON


  86. Am dat intamplator peste articol. Din cate deduc de pe site, autorul este crestin. Intrebarea mea: cum poate folosi un crestin declarat atatea vorbe, acuzatii, etc. intr-un articol? Unde e toleranta, iubirea? Nu zice D-zeu sa nu judecam?:)
    Inca un exemplu din milioanele in care cineva vede paiul din ochii altora dar nu vede barna din ochii lui.
    Lumina, pace, intelegere, intelepciune, asta va doresc tutor!


  87. PENTRU OVIDIU DACA VREA SA STIE EXACT,IMI PARE RAU CA TREBUIE SA-I SPUN EU, NICI MACAR N-A LASAT O MARJA DE PROBABILITATE IN CEEA CE PRIVESTE NUMELE EXACT, CORECT AL DOMNULUI ISUS.DUPA CATE AM CITIT SI EU SI DIN SCRIPTURI REIESE CA NUMELE ESTE IESUS(DE LA IESUA), NU IISUS, SA MAI CERCETEZE,SI CA SA NU SPUN EU MAI JULT, SA ASCULTE O PREDICA A FRATELUI DANIEL BRANZEI(NUMELE DOMNULUI ISUS) O GASESTE predici@contact.ro)se pare ca nu stie nimeni NUMELE DOMNULUI, CEEEA CE MI SE PARE POTRIVIT, AVAND IN VEDERE CA DUMNEZEU ESTE SUVERAN, SI CA NOI POCAITII, SUNTEM TOTUSI LIMITATI,DOAR „CUNOASTEM IN PARTE”.
    IN CEEA CE PRIVESTE ALOE SI GANO SI ETC. SE PARE CA…..MAI BINE MA ABTIN,BIBLIA CUPRINDE INVATATURA PENTRU CREDINCIOSI IN ABSOLUT TOATE DOMENIILE SI CINE -SI ZICE CRESTIN TREBUIE SA UMBLE SI EL CUM A UMBLAT DOMNUL,EL SA MA CERCETEZE,AMIN,DOAMNE ISUSE, TE ASTEPT, BAZANDU-MA PE CREDINCIOSIA TA PE NEPRIHANIREA DOMNULUI IESUS CHRISTOS,PE DRAGOSTE LUI DUMNEYEU SI RABDAREA DOMNULUI IESUS CHRISTOS,AMEN.N-AS FI SCRIS DAR OVIDIU ERA PREA SIGUR CA ASA SE SCRIE CORECT,SI M-AM GANDIT CA DACA L-AM VEDEA CU ADEVARAT PE DOMNUL NOSTRU AM CADEA SI NOI LA PAMANT, ASTEPTAND SA NE RIDICE EL,LAUDA ESTE A LUI, A DOMNULUI IESUS CHRISTOS,AMEN, ASA ESTE CORECT, AMIN ESTE UN NUME ,CU SALUTARI IN DOMNUL


  88. SI DESPRE ALOE, GANO SAMD,SAU ETC.AJUNG DIN NOU LA SUVERANITATEA LUI DUMNEZEU,LA FAPTUL CA EL ARE UN PLAN CU FIECARE DIN RASCUMPARATII LUI SI PLANUL SE IMPLINESTE,CA SA NU MAI SPUN CA DOMNUL ISUS A INVATAT ASCULTAREA PRIN SUFERINTA!!!!SI DACA IMI RUP O MANA SAU UN PICIOR O SA LE PUN IN GHIPS, O SA FAC EXERCITII FIZICE SI N-O SA MA VINDEC CU ALOE VWERA, NICI CU GANO SAU CALI, CAFEAUA NU ESTE ASA DE NECESARA,SI STIU PE CINEVA CARE A AVUT MENINGITA SI S-A VIDECAT IN SPITAL CU BANALA PENICILINA!!!!!, DESIGUR, ESTE VORBA DESPRE O AFACERE, SI DUMNEZEU NU FACE AFACERI LA EL TOTUL E PE BAZA DE HAR, IN CEEA CE PRIVESTE CANCERUL, SA FIM SERIOSI, CE SA MAI SPUNEM DE BOALA ALZHEIMER, SAU SIDA, SAU HIDROCEFALEE,APA DE PLOAIE CU DENUMIRE…. SI DACA FACI PENICILINA SI TE-AI VINDECAT NU TREBUIE SA TOT CUMPERI PENICILINA CA SA TE MENTII SANATOS!!!!!!E GREU, TARE GREU.AM INTREBAT UN DISTRIBUITOR, CE FACE CINEVA BOLNAV CARE N-ARE BANI(E CRESTIN!!!! SI-L IUBESTE PE DUMNEZEU SI PE APROAPELE LUI CA PE EL!!!!) SI MI-A RASPUNS CA RAMANE LA MILA LUI DUMNEZEU!!!! CU ALTE CUVINTE PE CEI FARA BANI II VINDECA DUMNEZEU, SAU II IA LA EL, IAR CEI CU BANI SE VINDECA CU ALOE DACA AU CREDINTA IN DUMNEZEU!!! INTREBARE, PUTEM ZICE:”ESTE SCRIS”? NU PUTEM,HAIDETI SA-L LAUDAM PE DUMNEZEU SI UITATI-VA LA PS.138 SI ASA MAI SPECIAL VERSETUL 2, AMEN


  89. Din 29 oct.se pare ca afacerea „s-a clasat”(oare) nu mai intereseaza pe nimeni nici aloia,,nici gano, dar , iata este un tanar de 22 de ani in ultima faxza de cancer la stomac, a devenit dragul de el cobai la Fundeni( DOMNUL STIE!)…..NU da nimeni fuguta sa-l „VINDECE?”, O, DOAMNE!, PROBABIL CA N-ARE CREDINTA NECESARA(SI DESIGUR NICI BANII)…CA TOT DEGEABA I-AR DA!!! CAUSTIC, DAR ESTE FOARTE ADEVARAT!, nu de alta dar fratele meu a muri de cancer NEVINDECABIL!, avea 31 de ani,… si -i-au facut citostatice, … si ….dar doctorii si cei c ofereau un fel de remedii pe vremea aceea(NU LUAU BANI!!!), erau mai sinceri, SPUNEAU ADEVARUL, desi nu erau „crestini declarati, implicatiin afaceri de vindecare….cititi si voi printre puncte,DOMNUL SA SE INDURE DE TOTI CATI SUNT IN SUFERINTE POTRIVIT PLANULUI LUI, SI DOAMNE, TE ROG, AJUTA-MA SI PE MINE CA DACA VEI INGADUI VREO SUFERINTA PE CARE ZICE ALOIA SI GANO CA O VINDECA, SA ALERG LA TINE, NU LA LOE, NU LA GANO, CI SA SPUN, „DOAMNE, FACA-SE VOIA TA,AMEN!


  90. SUNT UNELE GRESELI GRAMATICALE IN SCRIEREA MEA, IMI PARE RAU, SI MA ROG PENTRU ACEL TANAR DE 22 DE ANI, SI PENTRU MAMA LUI VADUVA, CACI STITI? DESPARTIREA DE UN COPIL AL TAU, DOARE!!!!!, SI NU ESTE TOCMAI USOR SA-TI VEZI COPILUL PLECAND!, DOMNUL ESTE INSA, MINUNAT, ESTE SUVERAN, SI STITI?, NU GRESESTE NICIODATA, SI NE IUBESTE!!!EL SA FIE LAUDAT.AM SI EU PROBLEME DE SANATATE, DAR SUNT BINE INCREDINTATA CA NUMAI DOMNUL POATE INTERVENI POTRIVIT PLANULUI PE CARE IL ARE IN DREPTUL MEU, ORICUM MEDICAMENTELE NU AU NICIO CONTRIBUTIE, SLAVA DOMNULUI, CA SA SE VADA PUTEREA LUI MINUNATA, NADAJDUIESC IN DOMNUL.


  91. Mda…mama mia ce de foc pe aici…..mi a luat juma de ora sa vad doar cateva….tare de tot….valva mare….e drept ca nu i corect sa vb cu patos mai mult de orice altceva decat de Dumnezeu si el sa fie idolul tau….pe de alta parte produsele sunt ok si cu rez f bune va zic din experiente personale si mii de alte experiente….ca nu toata lumea reactioneaza la fel la efectul terapeutic al vreunei plante e drept dar dc e 80 % efect …se poate recomanda cu incredere fara sa te simti vinovat ca nu faci bine….la fel si cu medicamentele statisticile stau la fel…ok numai bine si hai sa bem aloe vera in timp ce citim biblia si apoi sa luam o pastila de memorie de la gano refacere 🙂


  92. Am citit cele scrise si pur si simplu m am ingrozit de ignoranta in domeniu a participantilor la acest subiect.Isus a alinat durerile la sute de bolnavi si nu vad de ce ar fi sa zic asa impotriva la varianta naturista mai ales ca atat aloe cat si gano sunt cadouri de la dumnezeu.mai bine oare otravuri cu zeci de contraindicatii decat natural suta la suta?Nu amestecati inchinarea cu vindecarea naturista.Cercetati toate lucrurile si luati ce este bun fiti ingaduitori unii cu alti si nu mai pozati in sfinti si mari evanghelizatori si lasati l pe dumnezeu sa judece .cu toata dragostea Stefan .Fiti sanatosi si fizic si spiritual.


  93. excelent articol. Se potriveste perfect majoritatii produselor pe care autorul le cumpara din supermarket, „cu factura si chitanta”, la preturi decente;)(90% din pretul de cost fiind costul reclamei), dar el stie sigur ce si cum! Bineinteles, stie ca sponsorizeaza generos profitul producatorilor de surogate alimentare, ca deh, este impotriva suplimentelor alimentare! N-am inteles care e problema: ca lucram pt bani! Of course, man! Dar n-ai inteles pt cati bani: in cazul meu, pt bani, bani, bani…pune tu o suma care sa te satisfaca(pe tine, familia ta si prietenii tai la un loc). Da, pt acei bani lucrez eu. Apropo, ai prieteni? Ce vei face cand un prieten iti va recomnda ceva care a folosit, acum recomanda ca sa-ti fac un bine(el utilizeaza oricum, cu sau fara tine)? Cred ca tocmai vei pierde unul, pt ca, evident, tu stii deja totul! Apropos, stii cine sunt cei care stiu totul? Imi placi…Si vestea buna! Nu vreau sa fii consumatorul si nici partenerul meu! Iaca, nu fac bani de pe urma ta:) Mergi la market, ei fac si se amuza cand te vad umpland cosul (cu varf), cu rahat! Cand ma inviti sa te aud vorbind despre Iisus, ca altfel nu ma mantuiesc? Probabil ca il si traiesti…Be blessed!


  94. De vreo saptamana incearca cineva apropiat sa ma convinga sa incerc minunea „ce este Gano”. Am auzit ca vindeca obezitatea, cancerul, un copil care era pe moarte si, ATENTIE, medicii nu stiau ce are… acum a scapat ca prin minune dupa doar 3 saptamani de Ganoderma.

    Urasc oamenii creduli!


  95. Realitatea este ca ma mir cate pareri in necunostinta de cauza se spun aici….ganoderma reishi este o ciperca folosita in Asia de mii de ani, este in imunostimulator , incercati-l la gripa, raceli si la sisteme imunitare slabite, impreuna cu vitamina C si veti vedea efectele…bineinteles ma refer la produse serioase facute de firme cu renume : Provita Nutrition ( firma canadiana), Vita Crystal ( firma din Ungaria in cooperatie cu SUA) etc…ca dozaj se tine seama de varsta, boala etc…dar mai intai cititi si dupa aceea argumentati ca nu sunt bune…de altfel farmaciile sunt pline cu medicamenta „bune”. fiecare isi alege calea….


  96. Natura ne pune la dispozitie o gramada de remedii naturale de care este pacat sa nu profitam. Fie ca este vorba de gelul de aloe vera, de ciuperca gano sau alte remedii naturiste sustin ca este bine sa incerci sa te tratezi mai intai folosind acest tip de tratamente si abia apoi sa recurgi la pastile facute din tot felul de chimicale. Sanatate multa!


  97. Ganoderma este produsul medicinal naturist care a rezistat trecerii timpului.


  98. Si ganoderma este una dintre miracolele naturi ca si multe alte plante sau ciuperci,ce e natural zic ca este bun.



Lasă un comentariu