h1

Dan a revenit

ianuarie 9, 2008

Dan Mitrofan a revenit! Uite că nu numai lui Cezar i se întîmple să aibă parte de blesteme, acatiste, ocări şi înjurături 🙂

Se întîmplă şi pe la noi!

Sper ca această perioadă de „post mediatic”, cum spunea cineva, să îi fi folosit!

Dacă eşti în mijlocul oceanului, pe o corabie cu pînze şi cineva are cangrenă la picior , JEan Constantin, spre exemplu (cine a văzut filmul ştie despre ce vorbesc), nu aştepţi pînă la spital să faci operaţie cu bisturiul şi cu masca.

Pui mîna pe fierăstrău, ciocan şi topor şi tai piciorul bolnavului.

Cam asta face şi DAn. A fost acuzat că face operaţii fără mănuşi şi nu are răbdare de chirurg sau că îndreaptă sculpturile cu picamerul.

Unele statui trebuie demolate, nu îndretate, şi picamerul este cel mai bun pentru chestia asta, iar pentru un trup cangrenos, prefer un tip cu drujba decît pe cineva care nu face nimic.

Slavă Domnului că s-a apucat şi Dănuţ de chestia asta, dar o face mai mult în dreptul lui. Este bine şi aşa, pentru că vedem cît de pervers a fost sistemul, dar nu cred că este de ajuns.

Care-i soluţia? Să îşi facă Dorin Dobrincu o pagină web? Să aşteptăm alţi 7 ani pînă toţi cercetătorii în istorie contemporană îşi termină doctoratele şi se îndură vreunul să se ocupe şi de spaţiul baptist?

Mă veţi întreba: da ce te grăbeşti aşa?

NE grăbim după 17 ani?

104 comentarii

  1. Marius, sa vezi de-acum ‘jelanie’: „Criminalul in serie s-a intors la blogul lui! Ascundeti jupanesele si coconii, otraviti fantanile si pasunile verzi, c-a revenit ‘Bampiru’ sa va suga dosarele! 🙂

    Acum, si Daniel e o figura care merita la intoarcere marsul ala din Aida, ala cu ‘slaviti gloria tarii…’ pana nu-i compune ‘concurenta’ „marsul macelarilor” 🙂


  2. razvane esti incurabil. da tine-o tot asa ca ne descretesti fruntile. 🙂


  3. Razvan Cristian, de ce nu-ti faci blog sa ne descretesti fruntile on a daily basis :)?


  4. Bun venit inapoi!


  5. asta îi spuneam şi eu lui Răsvan, un roman scris de el ar cîştiga din premiul uniunii scriitorilor (presupunînd că ar conta acela)

    oricum uitati-va la RAsvan, e aproape coautor al blogului,
    pe miine cred o sa afisez povestea lui, din seria „sa ne cunoastem pătrăţoşii” 🙂


  6. A aparut misteriosul ?
    Si ce daca ?
    Ar putea sa ne spuna de ce nu a iesit la rampa ? Pe cine mai vrea sa vaneze ? Care este urmatoarea victima ?


  7. Stai calm, Gigi…
    Care-i baiu’?
    Omul isi face treaba lui de istoric (a se citi gunoier). Ce ne-am face fara oamenii care sa scoata gunoaiele de sub paturi si covoare?
    Crezi ca faci mai bine chestia asta? Atunci fa-o, nici o problema; este loc si de alte perspective asupra cazurilor care au fost si vor mai fi discutate. Ingroapa-te in arhive, vorbeste cu oamenii apoi scrie studii si carti…
    Sau de vina e cel ce spune ce-a fost si nu cei care au facut mizeriile?


  8. Coautorul „imoral” al blogului, in rest nici vorba, Marius! 🙂


  9. Isus a zis :” Eu sunt Lumina”…oare nu se scot la Lumina multe mizerii ascunse ani de-a randul?
    Prefer sa fiu judecat aici decat sa fiu judecat DINCOLO.
    Dar eu eram la „soimii patriei” si pionier cand altii INFORMAU cu patos ..
    Nu-i judec. Sa-i judece Domnul.


  10. GIGI CONTRA ,tu esti contra ca asa ti-e numele sau esti contra adevarului? Vreau sa sspun ca daca esti contra lui Daniel MITROFAN ,pe care se vede ca nu-l cunosti ,esti cel putin si contra mea.TE sfatuiesc sa fi de partea adevaruli si nu contra lui. Ni se cere in CUVINT la fiecare dintre noi sa spunem ADEVARUL DIN INIMA si daca asta i=i va supara pe unii asa sa fie.
    Marius, chiar ma gindeam cum sa faci ca sa putem comenta la tine aici in cafenea ,la centrul de istorie ne mai fiind posibil.


  11. Draga Elev, comenteaza ca mine, printre dinti! 🙂


  12. …deci elev este adevarul.


  13. … dupa varsta, e inceputul lui! 🙂


  14. Cred ca DM trebuie sa continue.
    Poate a fost (prea) incisiv, dar vorba pătrăţosului: „pentru un trup cangrenos, prefer un tip cu drujba decît pe cineva care nu face nimic”


  15. DON Q. daca din ce am scris asta e concluzia ta fie si asa. I-mi aduc aminte de o scena cu fratele R.W. la LOS ANGELES in biserica fratelui PiTT, fratele R.W.
    intreaba pe o fetita devreo 8 ani, ” cit face 3 si cu 7″ raspunsul fetitei : 11 ,la care R.W spune ” la DUMNEZEU e posibil si asa”


  16. Se tot vorbeste ca Daniel M este dur si foloseste pickhamerul dar oare cei care au turnat pe frati si i-au dat pe mina autoritatilor au facut-o cu finete?
    Nici nu se poate descrie duritatea acestor turnatori lipsiti de cea mai mica unda de sensibilitate in inimile lor.


  17. Gigi, te învîrţi de-un spam, prietene!

    Dane, dacă istoria asta ne oferă.. gunoaie avem,cînd ne oferă şi averi, comori, le dezgropăm cu grijă… pînă atunci treubie tăiată cangrena şi scos gunoiul…

    foarte bună observaţie, Elev, Dan este ciumă, turnătorii ne-au fost mumă!

    Să fim serioşi.

    Dacă aş fi securist azi, aş face tot posibilul să opresc deconspirarea sau să o fac „de rîs”


  18. Pun ramasag ca Rasvan isi face blog. Sa vezi atunci rating.


  19. marius, cum zicea cineva mai sus ar fi cu totul altceva daca Conducerea uniunii ar scoate aceste dosare. nu trebuei nici o analaiza luate toate dosarele pastrilor cu garmada si de retea si d eurmarire si pus ela dispozitia oricui e interesat sa le cerceteze. bateti-va pentru asta prin parghii institutionale la nivel de consiliu (stiu ca raportul de forte pare a fi defavorabil, dar…..”daca Cristos e cu noi cine va fi impotriva noastra” :))

    mie tot nu-mi est eclar inca in baza a carei autoritati institutionale Daniel poat eface publice astfel d edosare care apartin altor persoane. Ca daniel Manastireanu isi publica propriul dosar e o treaba e dreptul lui sa faca ce vrea ac e al lui da sa le publici pe a altor paraca e altceva………

    in ritmul asta tot vor fi comentarii ca de ce pe alal si nu pe alalalat……..sa s etoarne odata toate pe masa si gata. 🙂
    oricum dupa cum vad ca merg lucrrile in urmatorii 4 ani cred ac numai tot de trecut ne ocupam, nu avem vreme de prezent.

    parerea mea e ac prea putin se upat cu parghiiinstitutionale in bataliile astea…….

    se tot vorbea de declaratiile de necolaborare. pai ala e un instrument cheie……..nu mai zice nimeni nimic de ele? statistic cati pastori din cult au dat astfel de declaratii? pastorul dugulesc de exemplu a dat o astfel de de claratie? beniamin poplaceanu nu a dat-o si pentru asta nu a fost acceptat sa candideze la Congres. am facut ochii cat cepele cand am auzit asta, dar tot respectul ca nu a dat o astfel de declaratie. de ce nu a dat-o? asta e alta mancare. 🙂


  20. prea putin se lupta.:)
    si inca ceva………
    de ce trebuie neaparat sa paraseasca functiiile publice? daca nu vor de ce nu sunt lasati in pace…………? lucrurile astea r trebui elasate in seama lui Dumnezeu si a celor pe care-i slujesc acesti oameni………. cand cei care sunt sub autoritatea lor nu se vor mai consider aslujiti le vor cere ei sa plece….. nu cumav miza poate fi si niste scauen libere? 🙂 zic si eu asa ca unul acer e afon la politica ……:)


  21. Don, abia aştept să dau alcuiva ştafeta 🙂

    Mircea, tu pui o problemă foarte bună: cu ce autoritate face DAn acest lucru. Nu ştiu, întreabă-l pe el!

    Se pare că este un fel de „revoluţie”? Cînd cei indrituiţi nu vor să facă nimic şi nu fac nimic, cei mici, cei opresaţi se apucă să facă ceva? 🙂

    Ai glumit cu Consiliul, nu? Doar am mai spus aici că şi în celelalte mandate s-a încercat chestia asta şi voinţa politică există, drumul este fixat, numai că direcţia e proastă, în sens invers.

    espre declaraţiile de necolaborare… .o întreagă poveste…

    Da, pai nu asta facem, îi lăsăm în plata Domnului, nu?


  22. pai l-am intrebat mai demult pe blog, cand primea comentarii si nu a raspuns.asa ca…….. oricum ma gadila o droaie de intrebari da fac eforturi sa tac si s a nu le mai pun. ca si asa e mare valvataia nu mai trebe inca un butoi cu petrol. 🙂

    prefer sa primesc lectii de afaceri de la Avram. s epriceep pe cinste omul asta la afaceri. 🙂

    Domnul cu mila, cu toti.


  23. Fratilor !
    Cred ca e bine si cred ca e momentul sa se termine cu discordiile si sa incepem pe blog cunvinte de duh si nu de altceva…
    Nu il cunosc personal pe DM, dar intreb, trebuia cumva sa il cunosc ? Am pierdut ceva ? Il cunosc in parte si ma rog Domnului sa isi descopere darul cu care l-a inzestrat Dumnezeu. Considerati ca a scoate gunoaiele la iveala inseamna ,,dar duhovnicesc,,?
    Cred ca pot fi discutii fara tenta, fara lovituri subcentura, fara jigniri. Eu imi exprim nemultumirea fatra de DM pentru ce a facut, nu cred ca trebuia sa-l substitue pe Dumnezeu, El este singurul Judecator care are ultimul cuvant si nu CNSAS sau mai nou, fratii nostri care lucreaza cu CNSAS ?????
    Cred ca unii fac mai mult rau decat au facut fratii nostri care sunt suspectati si incriminati ca si colaboratori.
    Domnul sa va dea si sa ne dea un duh de pace si sa ne invartim in jurul adevarului.


  24. COntra lui Gigi!!!Pai în jurul adevarului ne învartim!!!!!!!!Exact cum spui, asta vrei asta avem!!!(Domnul sa va dea si sa ne dea un duh de pace si sa ne invartim in jurul adevarului).
    Nimeni nu ocupa locul Lui Dumnezeu Judecatorul dar nici nu se poate ca să ne facem ca „nici usturoi n-am mancat nici gura nu ne miroase”.
    Daca cei care au colaborat refuză să se pocaiasca(unii au dat declaratia pe proprie raspundere de necolaborare, vorbesc în cunostinta de cauza, sunt din „sistem”)atunci să-i ajutam sa se pocaiască, dacă refuză să se pocaiască să-i obligam să se pocaiască.
    Biserica este împuternicită şi îndreptăţită să facă judecată dreaptă . Pavel spune
    V-am scris în scrisoarea mea să nu vă asociați cu oamenii imorali,

    10 dar nu m-am referit la oamenii imorali – sau lacomi și hoți, sau idolatri – ai acestei lumi, pentru că atunci ar trebui să ieșiți din lume,

    11 ci vă scriu să nu vă asociați cu nimeni care își zice frate, dar este imoral, sau lacom, sau idolatru, sau calomniator, sau bețiv, sau tâlhar. Cu un astfel de om nici măcar să nu mâncați!

    12 De ce să-i judec pe cei de afară? N-ar trebui să-i judecați pe cei dinăuntru?


  25. Gigi, ia-l si pe JS si mai invatati romaneste ca ne facem de ras la ‘pagani’. Oricum, e mare minune cum de nu aspirati tastatura cand faceti curat prin casa si nu deschideti calculatorul cu levieru’. 🙂

    In rest, stilul e aidoma: incepe cu morala, trece la manie proletara, apoi arde-i una gazdei si se incheie cu disperate chemari la rugaciune.

    Am mai spus, gluma-i gluma, da’ cu voi cadem in derizoriu.


  26. Impresia mea este ca toata aceasta chestiune, a scoate sau nu la iveala trecutul, a da sau nu publicitatii dosare, este una care tinteste inspre character si reputatie. Cei care vor sa ascunda trecutul vor sa-si salveze reputatia. Caracterul si l-au distrus atunci cind au acceptat sa colaboreze, sa dea informatii sau sa devina agenti. Reputatia si-au salvat-o in ochii fratilor. In ochii securinstilor oricum nu mai valorau nimic. Acestia ii stiau si pe fata si pe dos. Cu acestia au facut un pact, scris, verbal sau tacit al pastrarii secretului. Sperau ca numele conspirative ii vor salva. Ciudat, dar pseudonimul „Daniel Stefan” este si cel folosit de fratele Olah Liviu pentru o carte pe care a publicat-o in acea vreme privitoare la rugaciune. Fratele Olah se gindea la cei doi barbati mari ai rugaciunii de pe paginile Bibliei. La ce s-o fi gindit cel care si le-a asumat pentru declaratii?

    Ce s-a prezentat zilele acestea la inmormintarea celebra? REPUTATIA! Mareata, glorioasa, de neegalat, etc. Stirbita? Da, „de cei care nu au astimpar…” si rascolesc prin gunoaie!!!! Oare???? Nu ma intelegeti gresit. Tot respectul pentru tot ce a facut PD frumos in viata. Tot respectul pentru tot ce a iesit bun din miinile lui. Toata dragostea fata de el si fata de familia in durere. Dar, totul este doar prin mila si harul lui Dumnezeu. Numai Dumnezeu merita slava!

    Cred ca am citit undeva, sau am auzit asta intr-o predica: „Dumnezeu este mai interesat de caracterul nostru decit de reputatia noastra.” De aceea nu s-a sfiit sa dea in vileag viata necenzurata a lui Avraam, a lui Samson, a lui Ghedeon, a lui David sau a altora din veacurile trecute. Dumnezeu a demonstrat ca se foloseste de ei si, daca sunt ai lui, ii formeaza si ii accepta in prezenta Lui doar prin har. Se pare ca Dumnezeu nu a fost preocupat nici macar de propria Lui reputatie. Nu e framintat ca Biblia este plina cu personaje cu caderi, pacate si greseli. Nu din tabara adversa, ci din poporul Lui!

    Oare care este imaginea despre vesnicie, despre judecata, despre confruntarea finala, a pastorilor care lupta din rasputeri sa-si acopere viata? Ei cred, oare, ca nu se va afla niciodata? Dar, cred ei in judecata? Sau spera ca este asa de departe ca nu mai conteaza? Care este imagine lor despre slujire si rasplata? Ce cred ei despre fiinta umana si caderea in pacat? Sunt ei imuni? Ce au de facut daca au gresit? Ce ar trebui sa-i preocupe, reputatia (renumele, popularitatea, titlurile) sau caracterul (relatia cu Dumnezeu) ? David s-a dovedit om de caracter, dupa inima lui Dumnezeu, pentru ca s-a pocait, a recunoscut, a marturisit si s-a lasat in mina Domnului.


  27. Razvan Cristian,
    iti multumesc pentru recomandare, chiar aveam nevoie de asa ceva, ma voi duce la un curs de limba romana apoi ma voi intoarce si vom sta de vorba, e ok ?
    Chiar imi esti simpatic, sa stii ca proverbul:cata vezi in mine este in tine… este perfect valabil in acest context. Spor la treaba domnule profesor de limba romana!


  28. Ii spunem bun re-venit lui DM.
    Nu-i Gigi Contra singurul certat cu limba romana de pe blog, dar se pare ca e certat si cu logica, si cu orientarea in spatiu. Duhovniceste vorbind, desigur. Dupa logica lui, n-ar trebui sa faci nimic, ca i te substitui lui Dumnezeu. Uita ca Biblia ne numeste „impreuna lucratori cu Dumnezeu”. Ca Petru care, impreuna lucrator cu Dumnezeu fiind, a descoperit bisericii „escrocheria” celor doi soti, Anania si Safira. I s-a substituit lui Dumnezeu cumva? Aud, GigiContra?
    Si nu am stiinta sa-l fi acuzat cineva pe Petru ca ar fi fost ucigasul celor doi. Sau sa-l fi blestemat, scuipat, ocarat pentru asta. Dimpotriva, „o mare frica a cuprins toata adunarea si pe toti cei ce au auzit aceste lucruri” (citat din cartea Faptele Apostolilor). Nu va jucati cu Dumnezeu, cu adevarul, nu cocolositi minciuna, tradarea, pacatul, fratilor. Si lasati-l pe Dan Mitrofan in pace, sa faca ce crede ca trebuie.
    Probabil ca s-ar putea actiona intr-un mod mai specializat, mai sistematizat, mai profesionist, dar „profesionistii”, daca nu critica, sunt ocupati cu alte-alea. N-au timp si nici interes pentru asa ceva.
    Asa ca, Daniele, da-i inainte.


  29. Vad ca nu putem comenta pe blogul lui DM. Cer si eu, ca elev, permisiunea sa comentam aici. Ce vedem din documentele recente de la DM? Grozavii. Cine si-ar fi imaginat ca Iosif Ton avea sa reia colaborarea cu Securitatea? Sau ca avea sa ia partea conducerii corupte a cultului, cea care la Caransebes daduse in judecata proprii credinciosi?
    Grozavii, conducerea cultului da in judecata credinciosii si cheama militia in biserica, dar nu la pocainta.


  30. Amin Cubuletz ce gindesti tu nu e decit LUMINA DE SUS
    De fapt eu cred ca starea de „CALDICEL” este tocmai asta sa nu faci nimic sa fii neutru si sa lasam pe cei rai sa duca agenda lor la indeplinire sa nu-i conturbam ca s-ar putea sa le cauzam probleme la inima.


  31. […] Dan a revenit Dan Mitrofan a revenit! Uite că nu numai lui Cezar i se întîmple să aibă parte de blesteme, acatiste, ocări şi […] […]


  32. Domnule Rasvan.
    Multumesc de sfat, sigur o sa cer niste manuale de la niste prieteni profesori la universitate la TM (una adevarata (chiar daca e laica) nu din astea de dupa 89! rasarite ca ciupercile( se vad rezultatele!
    si in plus o sa ma straduiesc sa invat si coreeana tot am ocazia cu atatia prieteni poate o sa iti scriu direct in limba asta pasareasca ca sa nu mai stie nimeni ce vorbim!
    Chemarea la pocainta facuta deseori este ocolita cu finetet si tandrete..punaind in fata ADEVARUL .
    Eu recunoasc doar un singur adevar si este absolut EU SUNT CALEA ADEVARUL SI VIATA a zis mantuitorul nostru ISUS !
    Suntem crestini?
    vorbiti intre voi cu psalmi…sau scriem o alta Biblie..una hazlie si citim Psalmii scrisi de mine si de alti… vorbe de naduf vorbe la nervi cum bine zicea Patronul blogului ?
    Cine este in centrul discutiilor noastre?
    Este ISUS? nu din pacate. si continuam sa pierdem timp argumentand pro si contra pentru X sau Y simplii muritori.
    Si daca tot vorbim de pastorii nostriicei dinainte de 89 asa rai si cu patalama la militie, multi si-au riscat viata . sanatatea(mi-aduc aminte cu placere si reverenta de unul din pionierii Oltenii fr Ploscaru..cata devatare cata suferinta si cat a patimit pentru acea cauza speciala o biserica in Marasesti).AU cazut, s-au ridicat si au continuat .. bisericile erau pline..la serile de evanghelizare nu aveai loc sa arunci un ac.
    Acum..generatia PRO de dupa 89?care sunt rezultatele? masini luxoase, vize de America, studii in strainatate..dar bisericile se golesc, oamenii -sau cam saturat de o teorie fara practica.. si as putea continue.E adevarat fiecare ne-am asumat un risc si am ales o cale sau alta… Goana dupa un scaun, un loc mai bine platit… si as putea continua dar ma opresc aici pentru ca asa cum am mai spus-o sunt cel mai neinsemnat dintre d.voastra fratiori dragi. Chiar daca limbajul nu este dres cu sare( asa cum se sugera ceva mai devreme ( sa fim sare nu „candy” )eu va iubesc si v-as lua pe toti si v-as conduce in cel mai frumos loc din lume: Golgotha!
    Acol e locul unde putem, sa vorbim direct cu ISUS .. fara intermdeiari, fara bloguri…
    Noapte buna si o sa il rog pe ISUS CHRISTOS sa va aibe in paza LUI.
    Unul care scrie prost romaneste..JS


  33. O simplă întrebare, care pentru unii poate părea stupidă, dar…
    La ce îţi mai foloseşte reputaţia când vei părăsi lumea asta?
    Răspuns: la nimic.

    Dar, pentru cei rămaşi o reputaţie pierdută e mai rea decât una „neremarcată”. Pentru că îi obligă să caute prin „gunoaie”, cum spunea cineva tot pe această temă, ori pentru scuze – ori pentru acuze.
    Şi, din moment ce istoria biblică este obiectivă (a se observa că nu acoperă greşelile sfinţilor ci le deconspiră), atunci de ce istoria baptiştilor nu ar fi?


  34. Almy, good point!

    Also, bapstis curat!

    Gigi, Rasvan e medic! Are scris de mînă urît, ca orice medic, dar „vorbeşte” frumos 🙂

    Cubuletz, s-a pus întrebarea aici, cum face D.M. ceea ce „trebuie” dacă n-are mandatul, aprobarea conducerii uniunii ca să manipuleze acest fel de documente atît de „periculoase”?

    „De ce lăsăm copiii să se joace cu focul?”

    Ba se poate comenta pe blogul lui Dan, Cristi. B. a pus un post la care puteţi spune tot ce doriţi.. Se numeşte Defulare.

    Bună observaţie, conducerea cultului dă în judecată pe fraţi…
    Ştiţi ce este interesant. Nimic nou sub soare.
    Şi eu am fsot ameninţat în ultimele luni că „dacă nu mă potolesc cu blogul”, „voi fi dat în judecată pentru calomnie”. „vei fi dat afară din Consiliul Uniunii”, „te va judeca comisia pastorală nou formată”. „venim la Oradea în coloană…” etc.

    Precizez că NElu T. nu are nimic de-a face cu asta, numai cîţiva susţinători ai dînsului.

    Probabil că şi asta mi-a pus şi mai mult jar pe foc să continui.
    Nu cred că este ceva care să mă irite mai mult decît şantajul.
    Băieţi, încercaţi chestiuţa asta şi sigur iese ceva 🙂

    Cubuletz, draga Elev, cum să nu gîndească în lumina cetăţii de sus, că şi cetatea de sus este Cub 🙂


  35. Frate Marius,
    v-as ruga sa nu mai aduceti in discutie pe Fratele Nelu Tutac… si nici pe sustinatorii dansului care il sustin (ca si mine dealtfel) fiindca il cunoastem ca Om al lui Dumnezeu si lucrator devotat.
    Este apreciat si iubit de Biserica, apreciat in lumea politica si sociala.
    Este un Lider si ar trebui sustinut ca atare.Dumneavoastra sunteti un lider si trebuie sa fiti sustinut.
    Sa continui cu conjugarile? Ei, noi, eu, voi, …. suntem frati si ar trebui sa ne iubim si sprijinim.

    Cum ar fi sa deschideti o pagina despre lucrurile minunate pe care le fac Baptistii? Unul dintre magistratii de seama a Romaniei imi spunea: „Domnule Lup, pana acum (era anul 2006) nu am stiut ca Baptistii deschid orfelinate, Case ptr batrani, aduc aparatura medicala, doneaza bani…? De ce nu va faceti domnule cunoscuti?
    Cred ca ar fi un loc bun unde sa prezentam adevaratele „Surprize, Surprize” – sau cun transforma baptistii Romania!
    Ar prelua ziarele, televiziunile… si ar primi Glorie Tatal Nostru care este in Ceruri!

    Cu toata stima,
    Beni Lup


  36. Deci frate Beni Lup d-voastra sunteti un sustinator al lui Nelu Tutac pe care il sustineti nu ?


  37. Beni Lup,

    Paginile despre care vorbiti ar trebui deschise de catre Uniunea Baptista Romana si daca nu au un departament de media in Bucuresti, inseamna ca, in mod paradoxal, mintea sau se coace mai greu in caldurile din sud, sau se rascoace, si nu mai e paradoxal.

    Daca tot il laudati pe fr. Nelu Tutac si-l scrieti om cu O mare, chestie pe care n-am mai intalnit-o de la Ceausescu incoace, de ce nu-i sugerati dansului sa se ocupe de asta?

    Apoi, nu credeti ca niste baieti tineri, care au terminat informatica, ar putea fi platiti sa faca pagina de web sa arate acatarii si sa fie actualizata?

    Ar primi Tatal Glorie de la televiziune si ziare? Beni Lup, pune mana la gura, da’ vezi sa nu ti-o musti! 🙂

    Marius, daca asa te-au amenintat, trebuie sa le spun ca nu pot merge in coloana, daca n-au… coloana 🙂 Orice termita stie asta, si ele stiu ce spun, ca sunt specialiste in deplasari si devorari. 🙂


  38. Nu cred ca poti scrie prea corect aici,pentru ca nu te poti controla,
    toti gresim,
    asta sa ne fie singura greseala,cat despre celelalte…
    Asa este,masini ultra,…m-am speriat cand am vazut la o evangelizare masina lui fr.Poplaceanu…ca „asta am ramas”in minte,cat despre inima…amara!
    De asta”se intorceau unii”la Domnul,vazand-se deja in masini,
    NU IN CER…HALAL EVANGHELIZARE,,,TU BOGATUL..EL SARACUL,,ce sa vrea?ceva mai bun? ce? deocamdata,ceva palpabil,eventual o masinuta…!VAI NOUA!

    SATANA CU LACOMIA DE BANI A REUSIT SA NE FACA PRAF,S-AU DUS MULTE DIN LUCRURILE CURATE SI BUNE,IAR NOUA CARE
    NU AVEM NEVOI”DIN ACEATEA”NE-A LUAT BUCURIA

    Uitati-va ce lux e in bierici,ce ‘haine”,
    „Doar o coliba…aici jos imi ajunge….
    suntem farisei,caldiceiVai noua! trebuie sa ne pocaim
    A C U M !
    nOI AM UITAT DE ADEVARATLEL COMORI!


  39. benilup,
    sa aratam cum transforma baptistii Roamania?
    NUMAI PRIN ADEVAR O PUTEM TRANSFORMA ,prin trairea Adevarului!


  40. Drag Mircea,

    Cred ca nu exagerez daca spun ca o oaie are dreptul sa behaie atunci cand vede strecurat lupul printre celelalte surate din turma. Cred ca ii dai dreptul, nu-i aşa? Mircea, sunt in viata lucruri care trebuie sa le faci, desi nu intotdeauna iti aduc placere (nu stiu daca sa le numesc, datorii, porunci, responsabilitati, ajutor, dreptate, urgente etc. – nu le mai numesc).
    Daniel Mitrofan


  41. Beni,tare iti mai place sa dai slava oamenilor, eu cred ca daca oamenii astia ar fi atat de grozavi si bisericile lor ar fi mai grozave sau daca nu,i-as auzi vorbind despre negrozavia fratilor. Tu esti prea mic sa aperi astfel de oameni si nu faci altceva decat sa le deformezi imaginea si mai mult. Lasa oamenii mari sa apere, daca este cazul, pe cei ce sunt atacati, desi prea multe vorbe nu sunt necesare a fi aduse in sprijinul unui om mare.Cand spun mare nu ma refer la statura sociala ci la trairea lui cu Dumnezeu.


  42. Beni Lup, dau mai jos copy/paste la fraza ta:

    „Este [Nelu] un Lider si ar trebui sustinut ca atare.
    Dumneavoastra [Marius] sunteti un lider si trebuie sa fiti sustinut.”

    In prima fraza, liderul e Tutac si scrieti lider cu L mare iar in a doua fraza, in care e vorba despre Marius, acolo cuvantul lider il scrieti cu „l” mic.

    Lideri si lideri! 🙂

    Pavel, cand scrie ca a fost rob al Domnului, scrie rob cu „r” mic, in timp ce la dvs. Nelu Tutac e Om al lui Dumnezeu cu „o” mare, dupa dvs.

    Omu-i Om si robu-i rob!

    Iar de magistratii de seama a Romaniei 🙂 , doar stiti cum e cu justitia in Romania … e ca si cu unele Fundatii si ONG-uri: ei sunt „buni” si ele „bunuri” -de mic consum 🙂


  43. Daca credinciosii unei biserici ar spune, in locul fratelui Daniel M, celui ce a colaborat cu necuratul in forma turnarii aproapelui, esti pus la discipina pentru nenorocitul pacat al turnarii,acesta poate s-ar mai rusina si pocai, dar asa biserica lumificata il impusca pe Apostol pentru mortea cuplului Anania si Safira si il scutura de praf pe Iuda, care tocmai se spanzurase in loc sa se pocaisca. Cam asta facem cu totii. Nu-i iau apararea lui Daniel, nu sunt pe deplin de acord cu el. Dar intre pacatul venit din lipsa de intelepciune si cel scarbos al turnatoriei, cred ca cel al turnatoriei denota un caracter murdar nu o lipsa de intelepciune. Pacatul trebuie scos a iveala, pacatosului data sansa indreptarii, iar pentru cel ce nu vrea, disciplina apoi cu amaraciune se trece la excludere. Asa era intr-o vreme cand biserica nu avea vedete,”monstri sacri” etc, ci doar robi netrebnici.


  44. CORUPTIE, SANTAJ,ZAVISTII,URA,DORINTA DE RAZBUNARE,POLITE VECHI DE PLATIT,MANIPULARI DE IDEI-care din pacate se rasfrang asupra audientei pe care o aveti in clasele scolilor la care profesati sau a bisericilor pe care le pastoriti(ase citi dezbinati!!).
    Asta e ceea ce se vede pe blogurile baptistilor la ora asta.Este strigator la cer ….
    Era suparat dl Razvan ca se face apel la rugaciune mereu dupa vorbe tari..in medicina tai si arunci ,e usor dar aici e vorba de cu totul altceva.
    Cum suna expresia dansului, nu prea suntem incantati de acest unic mod de a se rezolva conflictele RUGACIUNEA. Conflictul se rezolva de la om la om…si ultima treapta e „spune-l biserici.Din pacate biserica nu mai este biserica este doar o instituite in care se fac bani si ofera o slujba unui om.
    S-a citat deseori apsotolul Pavel in situatiile de criza a bisericilor..de acord dar cati din liderii actuali au viata si statutul apostolului?
    Ma iertati nu judec eu sa judece Dumnezeu dar eu zic sa gasiti solutia in Scriptura..nu in tratate de comunicare, sau studii apologetice.Intelepciunea fireasca nu poate substitui intelepciunea de la Dumnzeu.Dezbina si stapaneste.. asta se intampla acum in baptismul romanesc si se vede tot mai clar ca este o actiune concertata dintr-un puct anume.
    Cineva are interesul sa distruga si ce a mai ramas bun din baptism. si din pacate unii dintre noi ne-am inrolat in acest joc crezand ca Dumnezeu asta vrea de la noi.
    Si pana la urma se pare ca este batalia intre „fostii securisti cu noii securisti.!
    DOAMNE AJUTA_NE SA TE RAGASIM SA ITI DAM LOCUL DE CINSTE in viata noastra in bisericile noastre, in blogurile noastre..in tot ceea ce atarna de noi
    In umilinta unul care scrie psrost romaneste


  45. JS, nu sunt impotriva rugaciunii ci a indemnului nepotrivit cu momentul comentariului.

    E un fel de amestec fotbal cu biserica: ii tragi un sut in dos adversarului, ala cade in genunchi de durere si in timp ce se vaita, tu ii spui ca daca tot e in pozitia aia, sa profite si sa se roage, poate-i trece. 🙂

    Din pacate, in timp ce Cuvantul, Duhul lui Dumnezeu, ma indeamna spre rugaciune, fratii care tot fac caz de ea pe blog, ma indeparteaza: ori sunt ‘anonimi’, ori se dau mari ‘lideri si vizionari’, cu totii sunt niste posaci si moralizatori, niste ‘fara sare’, JS!

    Fereste-te de ei! Vorba ta, peste tot pe unde te uiti, securistii vechi si noi sunt pusi pe batalie, tataie! 🙂


  46. Am dat tot felul de modele bune si mai putin bune, chiar rele. A aparut pe blogul lui Daniel Mitofan cazul fratelui Talos. Nu l-am cunoscut personal, dar merita sa toata aprecierea noastra, cred. Dinsul a avut curajul sa nu se compromita chiar cind a ramas singurul!
    Multumim Domnului pt fr. Talos si oameni ca dinsul.


  47. Frate Beni Lup, de ce să nu-l aduc în discuţie pe fr. Nelu. Este o persoană publică, aşa cum sînt şi eu şi dvs. şi alţii.

    Putem vorbi unii despre alţii. Am greşit iar cu ceva? Vă rog să îmi spuneţi unde.

    Rasvan, este un rind foarte lung la amenintari, numai ca nici unul nu se arată. Unul de prin SAcramento spune că se intilneste zi de zi cu mine… Cum se cheamă boala asta în termeni medicali?

    CA aia în care bolnavul care se crede sticlă de şampanie se spală cu grijă ca să nu se spargă şi să nu facă spume…

    Vlad L. Marile caractere nu trebuie apărate, nu cred că Beni este un om mic, numai că simte nevoia să apere un prieten.

    Aveti dreptate, s-a incins bătaia intre cei vechi si cei noi… sper că este pentru adevăr şi Adevăr!


  48. Sunt de partea Adevarului dragul nostru doctoras….Maturitatea ca oameni dovedita este sa acceptam discutia in fata, asa sincera cu dragoste , (nu cu atata patima ca cea pe care am avut-o eu cu Patronul!) cu respect si sa acceptam ca nu intodeauna eu am dreptate(pentru ca eu am o diploma sau un scaun) si sa putem merge in dragoste mai departe.
    Daca tot se vrea adevarul aceste omenesc haideti sa ascultam toate pozitiile, si e normal ca inceputul si sfarsitul este Dumnzeu si mi s-a parutneadecvat sa va indemn la rugaciune . Daca crezi ca am gresit prin acest indemn cer iertare. insa pentru mine Rugaciunea ramane baza rezolvarilor tuturor problemelor. Nu am vazut nici un comnetariu la celelalte aspecte subliniate de mine..sa cred ca nu sunt adevarate//? sau au deranjat ca am pus degetul pe o rana ce se incearaca a fi pansata?
    Deci unii sunt mai indreptatiti sa scoata gunoaiele trecutului de sub pres decat sa vedem gunoaiele care sunt sub nasul nostru si cu care …facem trai bun pentru ca ne confera stabilitate si un trai bun!
    Nimeni nu poate avea adevarul de partea lui
    Greseli au fost…e bine sa le stim dar greseli exista dar nu ne place sa vorbim despre ele… Reformarea sistemului este urgenta haidesti sa renuntam la aceste structuri KGBiste.. de komintern pentru ca nu au suport biblic si pun pe Dumnezeu intr-o rama locul LUI fiind luat de lideri.
    Revin la ideea de a-l cauta pe ISUS in aceste bloguri.. atunci cand cineva va vrea sa afle ceva despre ISUS si tipareste cuvantul pe Google sau alt cautator sa poata aparea blogurile noastre cu informatii despre ISUS nu cu gunoaiele trecutului sau mai rau ale prezentului.
    Asa sa ne ajute Dumnzeu
    Respectuos un roman care scrie prost romaneste
    JS


  49. Paranoia, Marius, da’ fac un concililu medical cu Cipri si dam verdictu’! Oricare ar fi boala, e „verdict: crima”! 🙂


  50. Cred ca noi, incultii, trebuie sa iesim de pe acest blog si sa lasam intelectualitatea romaneasca sa discute liber. Cred ca acest Razvan Cristian are probleme… Ironia care se citeste printre randuri si nu numai ma face sa cred ca ar trebui sa isi revizuiasca momentul intalnirii lui cu Domnul Isus si apoi sa se lase de nimicuri. Cred ca ar trebui sa invete mai mult din Cuvant cum trebuie sa se raporteze la frati.
    Eu prefer sa ies de aici, nu vreau sa zic decat ca am intrat in laturi… si stiti cine le mananca, inainte de a fi mancat, prefer sa ies. Sa aveti intelepciunea de sus sa nu mai faceti alte victime!


  51. De ce iesi, Gigi, te doare piciorul de cate suturi in dos ai tras? Ai luat cartonasul rosu faultandu-l pe Daniel?
    Dar nu pleca inainte de a face curat, flacaule, doar nu vrei sa adun eu ce-ai zis tu! Si nu calca in betonul umed de cati au turnat pana acum! Sunt destule urme, nu mai fa si tu altele.
    Cat despre relatia mea cu Domnul, „Gigi-cum -te’o fi chemand”, e Pro, nu Contra.
    Limbajul cu ‘laturile’ tot biblic este, ‘frate’ Arici Pogonici?


  52. am tot citit ce scrie beni l pe blog ,probabil ca este tanar si nu cunoaste situatia de dinainte de 1989si face tot felul de aprecieri la adresa unora.eu zic sa lasam sa aprecieze domnul nostru isus ce a facut fiecare.daca domnul a adus astfel de vremuri in care putem stii adevarul despre noi toti,atunci sa lasam sa se stie ce a facut fiecare,pt ca,doar acei care au de ce se teme comenteaza,sau blestema pe unul sau altul.oare asa face un copil al domnului, astea sunt comentarii de copii credinciosi.
    toate aceste dueluri dintre voi toti dovedesc teama unora care incearca sa intimideze pe cei ce vor sa faca lumina ,eu zic stapiniti-va nervii pt.ca tradati frica ce va cuprinde sufletul daca va temeti de niste oameni pe care nu ii vedti ,ce ve-ti face in fata domnului?????????
    simt o durere in suflet pt rautatile voastre de care vreti sa va aparati.


  53. Opriti-va oameni buni..chiar nu mai exista decenta?
    Am indemnat la rugaciune!Suna straniu ca Dumnezeu ne poate sugera sa avem acelasi comportament cu acel care eu consider ca m-a jugnit si daca eu folosesc acelasi limbaj…eu cum sunt?
    Nu va mai faliti pozitiile cu sociale si ne acuzati ca noi vorbim prost romaneset sau ca suntem insenzitivi la ceea ce se intampla in Romania. BA chiar pe mine ma sperie si o sa incerc cu toate posbiliatatile care le am sa trag un semnal de alarma ..pana un aaltao duceti bine pentru ca unii care vorbesc prost romaneste , de peste mari si tari fac sacrificii si ajuta lucrarea din tara, si uite ce lucrare se face…DEZBINARE DEMOLARE.
    Limbajul colorat ,mioritic intr-o indecenta stranie nu ne face deloc cinste …cred ca asta e mai important de „avut grija” in fata” paganilor ” care au liber sa intre aici… nu?O exprimare mai proasta in romaneste nu cred ca poate canatari atat de mult cat rau poate aduce toare aceset injurii intre noi care suntem PRO dumnezeu PRO adevar si nu mai stiu ce PRO dar contra a tot ceea ce inseamana smerenie pocainta m decenta ,spiritualitate.
    TREZESTE-TE TU CARE DORMI DE DOMNUL ESTI CHEMAT!
    Chiar nu se poate sa ajung4em la numitor comun?
    JS


  54. JS, scriind

    „pentru ca unii care vorbesc prost romaneste , de peste mari si tari fac sacrificii … ”

    esti un fel de Marco Polo, ratacit prin China, care ne-ar scrie: „Noi, romanii de pste mari si tari, va trimitem mirodenii, piper pisat de tras pe nari si ciusoare-n talpa de dat la pagani dar voi, indecenti si mioritici” 🙂

    JS, nu mai arunca pixelii in mine, ca sunt „insenzitiv” 🙂 , vorba ta!

    Ai grija la dezbaterea ideilor, ca acolo e… ‘jocul ielelor’, JS. 🙂

    Scrie scurt: ce se taie, nu se fluiera!


  55. Ştiţi de ce mă rîd?

    Că tocmai cei mai violenţi în limbaj caută acum pace, şi „luaţi-l de pe mine, fraţilor, că îl omor…”.

    E comic!

    toţi care dau de Rasvan, care îi ia moldoveneşte în tărbacă, după ce ei, la rîndul lor, au dat cît au putut… devin dintr-o dată fecioare evlavioase şi strigă „fără violenţă”, cei care au jignit fără reţinere, cer decenţă şi atmosferă de salon..

    You made my day, guys!


  56. Scurtati-va calea cater RAI
    Imi cer scuze eu sunt prea prost si needucat pentgru a discuta in dodii si in pixeli
    Nu aveti decat sa va zabteti cu ale voastre in stil mioritic!
    Imi cer scuze ca am pierdut timpul pe aici !
    Stiu ce am de facut .. sa imi vad de lungul nasului ca e mai bine ca bine zice Gigi Contra mai inainte ,
    NU e loc pentru prostime aici. la asa nivele inalte ale noii filozofii baptist SRI-STe
    Domnule Patron am crezut in mai mult dar oricum .. aceeasi Marie alta palarie !
    Probabil Psalmii s-au rescris moldoveneste din cate avad asa ca eu nu ma pricep sunt mai naord din fire!Si un doctorand la Sorbona sau mai stiu eu unde in lumea asta ar discuta altfel!Din pacate se pare d[le doctor ca esti varful de lance ale celor ce stau de dupa cortina ca si la revoltie si apoi vor tgae foloasele. ‘om trai si’om vedea
    Nu va mai indemn la nimic decat LUPTATI-VA


  57. JS, ne facem de pomina discutand fleacuri amandoi. Nu suntem acasa la noi, hai sa respectam gazda! Uite, cedez, ai dreptate, facem pace, sunt falanga, sulita, lance, sereist dar, gata!


  58. De ce va batjocoriti? Pentru ca vreti un pic de adevar? Da ce vreti sa faceti cu el? La ce v-ar fi de folos? Ca sa va justificati ura unul fata de altul? Daca noi discutand despre faptele altora ne luam la harta si jigniri ce vom face cand vom discuta despre faptele noastre? Daca Dugulescu a fost sau nu turnator este important ca sa nu facem la fel, dupa cum daca a facut fapte vrednice de lauda sunt ca sa facem la fel. Cine castiga din cearta si batjocura? Unul singur: Neispravitul Necurat. De asta a fost bine, de asta a fost rau (deconspirarea) fratii s-au luat la cearta, asa fiecare vede cum suntem: partinitori, certareti, neinduplecati, laudarosi si prea putin interesati sa impletim dragostea cu adevarul si invatatura de minte. Poate schimbam tonul pentru inceput apoi cautam mai departe si mai serios sa ne lasam schimbati de Dumnezeu. sunt ca si voi nimic mai bun.


  59. Legat de prietenie, Marius, cred ca cei mici (la caracter) au tendinta sa prezinte pe cineva mai mare ca fiind prietenul lor. Sunt oameni laudarosi din fire care daca au dat un buna ziua unui om important pentru ei, se cheama ca sunt prieteni. „Orice om vazut de aproape, zi de zi mai mic iti pare. Doar Isus pe a lumii ape, e mereu, mereu, mai mare.” daca am retinut bine.


  60. Bună observaţie, Vlad L., cînd aud chestii… aha, îl ştiu pe Patapievici… m-am întîlnit cu el în librăria Cărtureşti… şi-a parca maşina lîngă a mea… mor!

    Este genul care, dacă are un accident cu primarul capitalei nu-şi mai repară maşina, ca să o arate la toţi, că s-a ciocnit cu celebritatea..

    Amin la ce spui tu în poezia ta!


  61. Domnule Razvan, nu te-a rugat nimeni sa faci curat, sau crezi ca asta tie slujba ? Atunci te las, ca vad ca iti place sa te tii de gunoaie, te las pe tine sa le strangi, ca de fapt tu le-ai descoperit.
    Nu l-am lovit pe DM, dimpotriva, am dorit sa fac intr-un mod deschis ceea ce faceti voi subtil. Nu imi pasa de certurile intelectuale ale voastre, puteti sa va ciorovaiti, doar ca nu ne face cinste aceasta atitudine si mai ales daca suntem profesori, doctori, medici sau cine stie ce slujbe publice avem…
    Nu imi place ca esti foarte istet si asta ma pune in umbra, asa ca mai bine ies si merg sa pasc oile si sa am grija de ele, dar tu ce vei face cand vei iesi de pe blog ?
    Apoi ai zis ca sunt flacau ? Cum te-ai prins ?
    Da, mi se pare ca sunt naiv si prostut ca am pierdut timpul raspunzandu-ti la smecheriile si ironiile care se ascund sub acest nume pe care il porti sau cine stie, cine esti…??????
    Nu ne face cinste un asfel de caracter. Nu cred ca cei care iti citesc subantelesurile tale ne aprecieaza si suntem binecuvantati. Nu stiu cine esti, poti fi oricine, te poti da in spectacol cum vrei, asa cum am fost avertizat sa nu ma dau eu in spectacol, dar nu iti face cinste aceasta si eu ma retrag din aceste discutii fara rost.
    Cu laturile ? A, nu stii ce sunt alea, exact ceea ce incerci sa faci tu aici, adica ceva mai este bun pentru…
    asa ca te rog sa nu mai inoti in aceasta, ci simplu, iesi si du-te la pescuit sau sa vinzi seminte in piata sau sa joci alba neagra, ca vad ca te pricepi in a jongla…
    Eu am iesit, dorindu-va intelepciune.
    Iar pentru fr. Marius, imi pastrez tot respectul pentru el, il stiu, il cunosc si il admir pentru felul lui de a fi.
    Ma retrag ca nu are rost cu un astfel de om Razvan C…
    Te las sa mai superi si pe altii si sa se retraga rand pe rand, ca vad ca esti bun in a imprastia si acum imi dau seama de ce semeni atat de bine cu cel pe care il aperi… Fa tot ce iti place si ce vrei, dar vei da socotela intr.o zi de atitudinile prostesti pe care le ai…
    Plec dezamagit ca nu se am gasit ceea ce m-am asteptat la zidire si la cooperare benefica pentru toti.
    Cu respect pentru toti cei maturi si credinciosi Domnului Isus = pseudo Gigi Contra


  62. Gigi, nu vreau sa te supar, dar parca e o fila din dosarele alea de la securitate de pe vremuri. Eu nu sunt curios cine esti, pentru ca stiu 🙂 , pentru ca te simt si pentru ca ma bucur ca esti pe cale de disparitie ca specie.

    Mi-e rusine de Marius de cate adevaruri imi trec prin gand sa-ti spun, Gigi! 🙂 Dar lupta ar fi inegala si nu-mi plac partidele in care stiu finalul; poate doar cand studiez un final la sah. Doamne, chiar… , trezesti nostalgii, Gigi!

    Numele pe care ti l-ai ales nu e potrivit pentru un crestin iute ca tine. „Contra” asta atrage confruntarea si nu poti face fatza la ea, oricat de vehement ai fi.
    Daca poti sa-ti imaginezi un sac de box care cu cat e mai busit, cu atat rade mai tare, apoi, Gigi, eu sunt acela. 🙂

    Sa nu obosesti insa prea usor, lovind mai mult in gol, voinicule! 🙂

    Acum, respira adanc… Sa nu-njuri, da? 😉


  63. Draga Nico, sa stiti ca Beni Lup este destul de „tanar” si in 89 transporta Biblii in ascuns, era anchetat si dadea declaratii la militie. Nu m-a interesat cine „turna” si nici nu ma intereseaza. A schimbat Domnul un regim politic opresiv, Il las pe El sa se ocupe de curatire. Eu am iertat pe Dl. Horga, Ticulescu, Oniciuc si altii care m-au palmuit. Domnul sa ii mantuiasca pe care mai traiesc.

    Rasvane, pe ambii Lideri trebuia sa ii scriu cu „L”. Imi cer scuze. Domnul i-a ales si in fata lui ar trebui sa raspunda. Doar cred ca liderii trebuiesc aparati. Va veni vremea cand fiecare vom avea nevoie de un sprijin…
    Apropo, am inceput lucrul la o pagina cu realizarile baptistilor. Asteptam „Fapte mari ale copiilor Luminii”
    Mi-ar place sa discutam frumos Rasvane, ca intre doi oameni. Imi dai o adresa de email? Adresa mea este: beniaminlup@yahoo.com

    Sa va spun care este „durerea” mea:

    Nu apar doar pe Nelu Tutac ci as face asta fata de orice alt lider. Sunt mahnit si trag un semnal de alarma: aceste zvonuri, afirmatii, informari sau cum vreti sa le numim, ne distrug din interior fratilor!
    Haidem sa ne oprim si sa ne rugam! Va rog in Numele Domnului Isus!
    Astazi imi radeau in fata cativa studenti ai Facultatii de Drept din Timisoara carora le-am vorbit despre Domnul… au citit si ei luptele „baptistilor” pe blog… Ne considera pe toti fosti securisti, avari dupa masini 4×4, America, Dolari, Lupte ptr Putere…
    Incercam sa conducem oamenii la Hristos….pana una alta, liderii pe care ii avem sunt repere ptr oameni. De ce sa ii denigram? Cine castiga?
    La cine sa apelez sa se opreasca toata avalansa aceasta? La Domnul bineinteles, dar El lucreaza prin oameni. Va rog, opriti-va!

    Am ca mentor pe Dr. Howard Hendricks. El spunea odata ca fiecare lider va avea de infruntat o armata de critici… si totusi, in fiecare oras vezi statui de lideri…nici una de critici.

    Domnul sa va binecuvinteze din belsug!

    Beni Lup


  64. Beni Lup, ve rog sa-mi spuneti, din punctul dvs. de vedere, nu citand din manual, ce admirati la un lider.
    Ar fi minunat daca mi-ati spune de ce considerati ca fr. Tutac e lider.

    Mentorul meu este Dr. Marius Daniel Cruceru, chiar daca nu l-am vazut decat in pozele de pe blog si nu i-am spus-o pana acum.

    Daca imi raspundeti si doriti sa stiti si parerea mea despre ce inseamna lider, am sa exemplific si eu cu ce cred despre fr. Cruceru ca lider.

    Eu zic sa incercam.


  65. erata… David in loc de Daniel. 🙂 Daniel e pe buzele tuturor…


  66. Rasvan, un lider este un om care zideste, care se investeste in oameni, care incurajeaza, care se jertfeste.
    Un lider este cel care are urmasi…altfel (scrie intr-o carte) ete doar un „plimbaret”
    Un lider este cel care slujeste altora
    Un lider este cel care se sacrifica cand ucenicii ii sunt in primejdie
    Un lider este cel care lucreaza pentru ca Domnul i-a cerut-o
    Un lider nu se tyeme sa dea locul sau la amvon sau la catedra altuia mai „mic si neinsemnat”
    Un lider renunta la preferintele lui de dragul altuia

    Asta vad si apreciez eu (si multi altii) la Nelu Tutac.

    Rasvan, o intrebare: il cunosti pe Nelu Tutac personal?


  67. Stai sa aprofundez ce-ai spus si raspund… 🙂


  68. Rasvane, nu am cerut raspuns.
    Era raspunsul meu la intrebarea ta. Nu imi raspunzi cu un raspuns, nu?
    Eu nu stiu cum sa adaug „smile” dar considera ca sunt 3 smily faces aici!!!


  69. Intrebam doar daca il cunosti pe Nelu Tutac personal. Nu e nevoie de aprofundare ca sa raspunzi la asta, nu?


  70. Marius, versurile nu-mi apartin, cu greu retin versurile, poemul”Lumanarele” cred Costache Ioanid. Omul, faptele, imi raman imprimate, versurile cu greu le retin. nu vrea sa creada cineva ca sunt poet. Poate de aia mi-a placut matematica si m-au deranjat cei pentru care 1+ 1 fac in functie de imprejurari sau persoana implicata.


  71. http://www.streaming.alfaomega.tv/?video=864&tab=43


  72. Nu vezi ca nu are nici o coeerenta in ceea ce spui, stimate domn, Razvan ???
    Chiar nu iti dai seama cat esti de penibil?
    Ar fi bine sa nu te dai drept Protestant sau Evanghelic ca nici pe departe nu seamana limbajul tau de mahala, de strada cu cel pe care il folosesti tu. Cred ca ar trebui sa iti revizuiesti viata si sa nu fii prea destept ca esti … jenibil 🙂
    Dar nu mai intind cu tine ca… te las… sa te lupti cu cei tari, noi cei slabi am cazut… de oboseala.


  73. Beni, foarte frumos ce scrii.
    Un lider este ca Domnul Isus, El fiind modelul nostru in toate si din ce scrii tu, asta reiese.

    Cu „un lider renunta la preferintele lui de dragul altuia” nu stiu ce vrei sa spui. As vrea sa detaliezi de ce zici asta.

    Tu ai spus CE FACE un lider, si asa ar trebiu sa fie.

    Eu ma gandesc si la CUM este un lider, care e rob al Domnului, dar e si dur cand trebuie; nu face compromisuri cu nimeni din lume, niciodata; nu minte niciodata si se tine totdeauna de cuvant; recunoaste cand greseste; e un om al dragostei si al jertfei de sine; are darul dat de Domnul al inteligentei; e un om fara ascunzisuri; stie sa asculte si sa deosebeasca glasul Domnului…

    si face tot ce tu ai scris cu mult mai bine decat mine.

    Eu asa il percep pe Mariu Cruceru.

    Nu, pe fr. Nelu Tutac nu-l stiu si nu am citit sau auzit, din vina mea, nu a dansului.

    Te intreb ceva „greu”: de ce nu se inteleg liderii nostri uneori?
    Exista lideri mai mici si lideri mai mari?


  74. Nu, Beni, intrebarea aia mi s-a parut simpla pana la simplista 🙂 Eu sunt medic, gandesc mai greu! 🙂


  75. Gigi, tu de unde iei salariul? 🙂


  76. Beni Lup,

    Trebiua sa astepti raspunsul, pentru ca eu am fixat termenii. Iata ce scriam:

    „Daca imi raspundeti si doriti sa stiti si parerea mea despre ce inseamna lider, am sa exemplific si eu cu ce cred despre fr. Cruceru ca lider. Eu zic sa incercam.”

    Sa INCERCAM, nu sa incerci, asa-i?


  77. oaaameni buuuni….

    Aici era vorba despre revenirea lui Daniel Mitrofan, nu despre Nelu Ţuţac, aţi uitat?


  78. Beni Lup, in caz ca ai plecat sau esti pe ganduri, te rog sa transmiti liderului tau ce parere am eu despre al meu.

    Multumesc!


  79. Beni Lup, am uitat! L-am intrebat pe George Cosbuc in legatura cu mailu si mi-a zis sa-ti spun asa:

    Nu ti-l dau, si du-te-n pace!
    Esti sarac, dar n-am ce-ti face!
    Du-te, du-te!”
    Si [te-ai] dus. 🙂

    Dar, ca sa nu pleci cu mana goala, la adresa asta te invata o mica parte din ce nu stiai:
    http://messenger.yahoo.com/emoticons.php


  80. Cam asa se face atmosfera pe blogul asta al ADEVARULUI aceeasi persoana cu IDuri deferite comunica cu sine!!!
    E nevoie de doctor pe bune.
    VLAD e aceesi perosna cu PATRATOSU .si e posibil sa mai fie si sub alt ID. Poate o sa ramai singur sa dialoghezi ca asta iti place: MONOLOGUL!

    De ce va batjocoriti? Pentru ca vreti un pic de adevar? Da ce vreti sa faceti cu el? La ce v-ar fi de folos? Ca sa va justificati ura unul fata de altul? Daca noi discutand despre faptele altora ne luam la harta si jigniri ce vom face cand vom discuta despre faptele noastre? Daca Dugulescu a fost sau nu turnator este important ca sa nu facem la fel, dupa cum daca a facut fapte vrednice de lauda sunt ca sa facem la fel. Cine castiga din cearta si batjocura? Unul singur: Neispravitul Necurat. De asta a fost bine, de asta a fost rau (deconspirarea) fratii s-au De ce va batjocoriti? Pentru ca vreti un pic de adevar? Da ce vreti sa faceti cu el? La ce v-ar fi de folos? Ca sa va justificati ura unul fata de altul? Daca noi discutand despre faptele altora ne luam la harta si jigniri ce vom face cand vom discuta despre faptele noastre? Daca Dugulescu a fost sau nu turnator este important ca sa nu facem la fel, dupa cum daca a facut fapte vrednice de lauda sunt ca sa facem la fel. Cine castiga din cearta si batjocura? Unul singur: Neispravitul Necurat. De asta a fost bine, de asta a fost rau (deconspirarea) fratii s-au luat la cearta, asa fiecare vede cum suntem: partinitori, certareti, neinduplecati, laudarosi si prea putin interesati sa impletim dragostea cu adevarul si invatatura de minte. Poate schimbam tonul pentru inceput apoi cautam mai departe si mai serios sa ne lasam schimbati de Dumnezeu. sunt ca si voi nimic mai bun.

    by Vlad L ianuarie 10, 2008 at 8:14 pm

    Legat de prietenie, Marius, cred ca cei mici (la caracter) au tendinta sa prezinte pe cineva mai mare ca fiind prietenul lor. Sunt oameni laudarosi din fire care daca au dat un buna ziua unui om important pentru ei, se cheama ca sunt prieteni. “Orice om vazut de aproape, zi de zi mai mic iti pare. Doar Isus pe a lumii ape, e mereu, mereu, mai mare.” daca am retinut bine.

    by Vlad L ianuarie 10, 2008 at 8:50 pm

    Bună observaţie, Vlad L., cînd aud chestii… aha, îl ştiu pe Patapievici… m-am întîlnit cu el în librăria Cărtureşti… şi-a parca maşina lîngă a mea… mor!

    Este genul care, dacă are un accident cu primarul capitalei nu-şi mai repară maşina, ca să o arate la toţi, că s-a ciocnit cu celebritatea..

    Amin la ce spui tu în poezia ta!

    by patratosu ianuarie 10, 2008 at 9:16 pm


  81. Nici prin vîrful minţii nu mi-ar fi trecut ca un simplu anunţ de blogroll să adune atîtea comentarii.

    da, mare dreptate ai Rasvane, daca ne-am apuca sa spunem pe aici una si alta… s-ar lăsa o linişte care se invecinează cu perplexitatea…

    Beni, stiu si eu ce inseamna ancheta pentru Biblii, nu trebuie sa scrii Lider cu L in dreptul meu. Nu sint vrednic nici să leg şireturile unor adevăraţi lideri.

    Şi ce dacă ţi-au rîs în faţă studenţii de la Timişoara. S-ar putea să fi avut dreptate, dragul meu.

    Ai încercat cumva să îi aperi pe bapstişti, rău ai făcut, pentru că banii, maşinile 4X4, stricăciunea, şi altele pe care le-au văzut acei tineri nu sînt străine de noi.

    Dacă vrei, îţi mai spun eu!
    Merităm să ne rîdă lumea în faţă, dragule, pentru că ne dăm rotunzi (nici o aluzie aici, luaţi doar expresia) şi sîntem plini de mizerie.

    De ce s-a deterioat imaginea baptiştilor şi a păstorilor baptişti în ţara asta? Am eu cîteva răspunsuri…, dar cînd am început să le înşirui am fost luat la „discuţii frăţeşti”… .”sîntem noi aşa, dar de ce trebuie să ştie şi lumea… ”

    Uită-te încă o dată în Biblie.. a lăsat pentru toată lumea să ştie care au fost problemele bisericii şi cum s-au rezolvat.

    Noi nu sîntem angajaţi într-o campanie de P.R. şi de imagine, dragă Beni, ci în vestirea Evangheliei lui Cristos, care este ÎN SINE puterea de mîntuire pentru fiecare. aşa că nu-ţi fă griji…

    Draga Rasvane, nu, nu, nu!!!!!!
    Păcat că m-am culcat aseară să te fi oprit, promit să nu citesc ce-ai scris despre mine de bine, deşi mă ispiteşte de nu mai pot 🙂

    Lasă că mă răz-bun eu!!!!


  82. Marius, dar chestia de la

    „rasvan cristian ianuarie 11, 2008 at 5:51 am””

    n-am scris-o eu!

    Cine a scris-o? Si cum a aparut ca si cum eu am semnat-o? 😦


  83. Nu ştiu, dar rezolv azi problema asta. se pare că cineva s-a jucat cu id-ul tau.

    isi da adresa de email rumunesku, moderam imediat…


  84. gata, l-am prins şi pe ăsta.

    ESte JS. care „s-a dat” în locul tău.

    John din Chicago, cel care a semnat pînă acum J.S.

    Urît, urît, urît, dacă nu îşi cere scuze pentru porcărioara asta… la spam.

    J.S. te înşeli, băiatule, Vlad L. nu sînt eu, Vlad L. dacă vede aceste comentarii îşi poate revendica identitatea…


  85. Il las on line deocamdta ca să îl vadă lumea!

    Se pare că toţi tipii de genul asta au o problemă cu reţinerea propriei identităţi on-line,

    J.S. alias pseudo-rasvan cristian, i-a mai trecut cuiva prin cap chestia asta, ca sint eu acelasi care dialoghez cu mine.. .

    Numai Augustin a reuşit aşa de bine în „Vorbirile însingurate”, cum a tradus cineva…


  86. care va sa zica problema nu este ca sunt intre noi toate mizeriile alea ci faptul ca le-ar putea afla lumea? halal pocainata……. si ce castigam daca nu afla oamenii cat suntem de corupti si de mizeri in viata de dincolo de sticla? ii putem imbrobodi mai usor sa intre in clubul nostru ca sa raportam ca a crescut numarul de baptisti in romania? suntem la concurenta cu ortodocsii? vai de noi, morminte varuite. in loc sa ne imbracam in sac si cenusa si sa ne pocaim fiecare in dreptul nostru si sa ne schimbam modul fatarnic de vetuire. eu asta vreau sa fac, ca prea mult am terfelit numele lui Cristos in ultimii sase ani cu viata mea de doi bani pe care am trait-o. oare nu asta ar trebui sa faca si liderii cu „L”? Domnul sa ma ierte, dar de la ei ma astept la mai mult decat de la mine, ca ei sunt pe scena si-i vad mai multi decat ma vad pe mine. Oricum Cristos ne vede pe toti in egala masura asa ca ………


  87. Mircea,zice Marius ca asta este adevarul,oamenii ne vad,nu ne ascundem dupa firul de iarba,
    da trebuie sa devenim sub ochii tuturor,oamenii placuti lui Dumnezeu


  88. Da fratilor cam asa merg lucrurile prin unele biserici. Imi cer scuze fata de Marius ca e pastor , dar am auzit si eu una acum recent ; intr-o biserica cineva a cazut intr-un pacat ( sa-i spun mare , grav , nu stiu toate sunt pacate pana la urma ) fratele era si din comitet si tot lipsea de sedintele de comotet si fratii nu stiau de ce .Pana la urma au aflat unii dar pastorul si cativa apropiati lui stiau de mult fara sa-l disciplineze sau ceva de genul asta.
    Un prieten de-al meu fiind si el in comitet aflase de chestia asta si l-a intrebat pe pator si pe altii daca e adevarat si daca s-a luat vreo masura ; o sa va socheze raspunsul pastorului fratilor : „… da intradevar va trebui sa facem ceva in privinta lui ca deja stie prea multa lume despre pacatul lui.. „.
    Gresesc eu sau acel om trebuia exclus imediat ce s-a aflat. Nu cred ca are rost sa scriu ce pacat a facut , dar sunt sigur ca era de excludere pt. ca am crescut in familie de pastor si mai stiu si eu cate ceva . I


  89. N-am terminat ce am avut de scris ca mi-a picat internetul mai devreme.
    Ata vreau sa va intreb ; cum sa mearga bine lucrarea lui Dumnezeu cand se fac astfel de lucruri.
    Adica pe unul il excluzi pentru o banalitate si pe altul il ascunzi pt. ca e din comitet sau prieten sau e rau sa se afle ,ca vezi enoriasii vor fi dezamagiti si nu va fi bine pt. ei sa afle astfel de lucruri.
    Cam asta se intampla si cu ceea ce face D.M.
    David a comis adulter iar mai apoi crima ; nu s-a ascuns nu a dat vina pe sistem pe nu stiu ce s-a pocait in fata luyi Dumnezeu si in fata lumii intregi
    Dumnezeu l-a numit om dupa inima Lui. Pentru noi e catastrofal ca din cei mari si batrani sa recunoasca sa se pocaiasca chiar sa renunte la anumite slujiri daca trebuie . Nu poti sa fii in frunte sa inveti cxand tu nu traiesti , nu poti sa formezi caractere cand tu nu ai , nu poti pregati slujitori pt. Domnul cand tu nu esti unul etc. etc.
    Imi pare rau dar tr. sa plec acum sa-mi aduc fetita de la gradi .
    Scuze de graba si de greseli; sper ca nu o sa mustre prea tare Rasvan dar sunt f grabit.


  90. Eu nu am incredere in cei care emit judecati fara sa-si dea identitatea. Pentru mine a ma semna cu alt nume este un pacat pentru ca incerc sa induc in eroare si deci sa mint. Draga JS trebuie sa inveti sa te rusinezi de tine-nu este sarcina usoara dar necesara ca sa traiesti ca un om si sa fi respectat pentru parerile tale. Pana acum te-ai dovedit mincinos si deci inselator, dar mai rau:neiubitor de oameni si adevar. Eu sunt Vlad si ma semnez ca atare pentru ca inteleg ca anonim este unul singur: inselatorul-satana. Nu-mi doresc si nu-ti doresc sa-i fi prieten, Dumnezeu sa-ti arate ce frumos este sa fi tu insuti, sa te semnezi asa cum te cheama si esti si cat de frumos si greu este sa iubesti. Dumnezeu sa aiba mila de tine si tu sa pricepi aceasta.cu drag vlad, mare pacatos, rascumparat prin dragostea lui Dumnezeu aratata in moartea lui Isus.


  91. Marius, imi plac polemicile intre oameni sinceri si iubitori de adevar atat timp cat ele se desfasoara in limitele cel putin ale respectului daca nu ale dragostei. Te-as indemna cu respect sa impiedici unor oameni lipsiti de respect sa comunice tot felul de mizerii pe acest blog, aduc un deserviciu oricarui lucru bun inentionat prin ceea ce se face aici si nu fac decat sa prezinte public o stare de pacat la care acestia ajung. Cenzura indecentei este o obligatie morala, nimeni nu poate fi acuzat de rea intentie cand o practica.


  92. ups, Liviu, mă tem ca ai dreptate, nu reactionam decit atunci cind afla prea multa lume, nu pentru indreptarea celui cazut, nu pentru binele lui, epntru recuperarea lui, ci de ochii şi „gura lumii”…

    draga Vlad, acum mi-am dat seama, J.S. te-a luat drept Patratos, pentru ca la pagina web proprie ai scris pagina acestui blog, daca stergi de aoclo pagina mea… ai din nou propria identitate… asa a cazut J.S. in capcana, saracu…

    Vlad, incerc sa cenzurez cit se poate indecenta… insa in acelasi timp sa ii las pe oameni sa „se simta”.
    Blogul acesta este un fel de „scoala” si pentru mine, dar si pentru ceilalti,
    invatam din mers.

    Esti mai nou pe aici, dar unii incepusera, la inceput, rau de tot. S-au dat pe brazda si acum comunicam foarte bine, altii au iesit singuri.

    Daca te uiti pe alte bloguri, nu lipsesc cuvinte obscene, injuraturi etc.

    Aici este cit de cit septic, dar nu-i la biserica… totusi.

    Sint foarte multi nebaptisti care trec pe aici si fiecare are slobozenia lui la gura sau limitele de limbaj.

    Incet incet fiecare isi da seama cam pe unde este si ramine, daca vrea, scapa daca poate… 🙂


  93. Marius am sters dar la actualizare apare din nou in casuta corespunzatoare website aceeasi adresa.Nu vreau sa fiu impostor. Ce se poate face?


  94. incerc din nou


  95. acum e ok


  96. Excelent, bine că ai reuşit, acum nimeni nu te mai confundă cu mine… avantajul tău!


  97. livius asa este,asta e deja noua practica,se ascunde ceea ce stie tot orasul(in orasele mici)
    undeva e un”frate” bea,cade pe strada,umbla vanat,apoi vine in biserica care e destul de mare..(dupa ce se vindeca vanataia).si se roaga tare de la balcon..de zici ca nu stiu in ce posturi..a trait omul…e tare greu din cauza asta..cand anunti biserica ca afli lucruri rele…nu iau masuri..
    toate pleaca de lipsa aplicarii disciplinii bisericesti,
    multi s-ar intoarce la Domnul,vazand ca suntem seriosi si ca nu toleram pacatul,
    asa ce zic..”e ca si la noi la pocaiti”..ce pocaiti…
    Domnul sa faca din noi oamenii pe care ii vrea El


  98. mi-ar place sa am o lentila de contact conectata la o camera de filmat cu wireless sa zicem shi camera ai sa ma filmeze tot timupul si sa ma urmaresc pe mine…
    elisa ce sa-i faci… n-ai ce-i face… asha e omul, pacatos.
    eu stiu o pilda cu barna si cu paiu 😀


  99. Bogujoy la tehnica care o avem in zilele noastre eu cred ca ai putea sa incerci.


  100. Marius, nu ma tem sa fiu cnfundat cu tine dar ma simt rusinat daca cineva este coborat la micimea mea.Prima oara cand am vorbit la o ora e tineret a venit unul sa-mi spuna ca daca mai vorbesc asa, s-ar putea sa iau si bataie. Deh, au trecut anii si am inteles ca mai sugestiv ar fi pe portile unora sa scrie „om rau”, nu de alta dar sunt din aceia prin a caror ograda nu poti intra cu vorba buna, mustrarea sau fapta buna fara sa se repeada la tine sa te rupa. Rau soi de dulai, bine ca desi latra totusi caravana trece, nu de alta dar Dumnezeu poarta de grija. Deci nu mor caii cand vor cainii si nici sfintii cand vor dracii.


  101. bogujoy,
    cred ca pilda asta inseamna sa iti scoti barna,ca sa vezi mai bine,dupa ce ti-ai curatat ochiul,nu sa nu mai vezi.. lasand-o acolo

    pentru cei care au comentat si l-au luat la rost pe Daniel Mitrofan:

    …azi spunea pastorul ca Dumnezeu asteapta de la noi,sa judecam drept(asa ii spune lui Simon,cand cu M.Magdalena,”ai judecat drept”Luca 7

    …luca 12 cu 57″Pentru ce nu judecati voi singuri ce este drept?”

    …Rom13 cu 4 dregatorul este in slujba lui Dumnezeu,ca sa-L razbune si sa pedepseasca pe cel ce face rau

    Dumnezeu da autoritate Bisericii sa judece si sa pedepseasca,pastorului ii da aceasta ispravnicie de care va da socoteala……poti socoti ca pe un pagan,pe cel care nu vrea sa se pocaiasca..

    Dar toate trebuie facute,nu de pe o pozitie de superioritate…cu smerenie


  102. Daca mai sunteti treji fratilor , va rog sa intrati pe blog la Daniel Mitrofan sa cititi ceva care cred eu ca o sa cam clarifice lucrurile.
    Lectura e lunga si anevoioasa dar trebuie facuta integral dim pacate.


  103. ne-am nascut in familie si asta spune mult. Cei care s-au nascut in aceasta „mare familie” tarasc dupa ei o identitate influentata de obiceiuri si stari pe care Dumnezeu azi nu le scormoneste nici in mintea noastra ascutita nici in condeiul nostru tocit de atatea replici. E tarziu si scriu in graba, dar luati partea buna a lucrurilor si mergeti mai departe. NU va mai hraniti cu amintiri din copilaria celor pocaiti si nici nu va aruncati intr-un viitor iluzoriu. Daca stati atat pe blog, cand va mai rugati, cand mai cititi in Biblie, ca altele le transformati in „versete de aur”. Va doresc o zi mai buna decat cele ce au fost.
    TAKA


  104. draga Taka, nu ştiu de ce staţi atît pe blog, uite că nici eu nu stau atîta pe propriul meu blog…
    Am avut o zi excelentă ieri, cu rugăciune şi versete de aur spuse de copii… cu şedinţe de comitet şi tot ce vrei tu… fără blog de loc…. Şi Dumnezeu a lucrat şase zile…

    De ce consumi tu orele de veghere în rugăciunea de noapte reprosînd altora? Hm? Scrii la ora 2 noaptea pentru a-i mustra pe alţii că nu se ocupă cu cele spirituale… ?
    Întreb, nu dau cu paru… 🙂



Lasă un comentariu