h1

Tovarăşa balerină…

martie 28, 2008

Vă mai amintiţi cînd eram cu toţii „tovarăşi”? Vă amintiţi cum suna?

Tovarăşe elev,
tovarăşu soldat,
tovarăşe capitan,
tovarăşa profesoară,

Ce oximoronică exprimare! O ciudăţenie!
Tovărăşia, camaraderia, presupunea egalitatea, eliminarea elitei, dar vă amintiţi cu ce slugărnicie erau pronunţate chestii ca

tovarăşu preşedinte,
tovarăşu secretar general

Unde era egalitatea? Dispariţia elitelor?

2004-12-19-part6_photo.jpg

Cel mai comic mi s-a părut aşa:
tovarăşu pictor,
tovarăşu sculptor,
tovarăşu scriitor,
tovarăşu ziarist,
tovarăşu scenarist,
tovarăşu solist
tovarăşa balerină.

Arta era tovărăşită,
cultura era tovărăşească.

Oamenii erau întovărăşiţi cu forţa.

Totul era terfelit în noroi, în ţărînă sau unsoarea de piese de tractor pătrundea şi în călimara scriitorului, iar bagheta dirijorului de orchestră simfonică se potrivea foarte bine pe strung.

Egalitatea comuniştilor înseamna coborîrea tuturor, nu înnobilarea clasei muncitoare.

Artiştii erau nişte oameni ai muncii, nişte robotitori, adicătelea, în slujba poporului.
Care popor???

Cine îşi dorea în blocurile din Iaşi, care frizeriţă sau mecanic de locomotivă dintre vecinii mei îşi doreau să fie tovarăş cu balerina?
Cui îi plăceau prostiile alea de scălîmbăieli, baletul „Construirea socialismului”, tematic, baleriniii erau în salopetă şi coregrafa le-a arătat cum să mimeze punerea bîrnelor de cale ferată … pe scenă, la TEatrul Naţional, ca să vadă muncitorii cum muncesc ei de fapt… să fie pusă în scenă chestia cu buloanele de prindere a traverselor.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vorba lui Petre Ţuţea, ajunge să ieşim în stradă să vedem că nu sîntem egali, că egalitatea şi abolirea elitei este o mare gogoriţă.

Creştinismul este o elitist. Chemarea lui Cristos creează o elită, dar pe alte principii decît minciuna egalitaristă a comuniştilor care a produs o elită a nemernicilor (în sens etimologic ne-mernic, „cel care nu merită”).

Cei chemaţi de Cristos sînt mulţi, dar puţini aleşi. Elita creştină a luat fiinţă prin pogorămînt. El s-a coborît să fie ca noi, pentru ca noi să fim ca El.

Cei chemaţi, competenţii (în înţelesul lui Augustin, com-petentes, cei care cer împreună intrarea în Biserică), devin părtaşi firii Dumnezeieşti.

Eclesiologia creştină presupune autoritate, ierarhie, dar ierarhul este slujitorul tuturor.

Creştinismul pare a avea o formă de egalitarism, de aceea ne numim cu toţii fraţi şi surori, dar sînt fraţi mai mari şi mai mici.

Asistăm la o tristă confuzie între Biserică, Trup al lui Cristos şi biserică-o societate camaraderească, cu pretenţii egalitariste. În Faptele Apostolilor nu ni se descrie o societate comunistă, iar faptul că salvarea ne-a fost dată tuturor prin Acelaşi Cristos nu presupune egalitatea în drepturi şi autoritate.

Paradigma „familiei” exclude egalitarismul de tip comunist. Biserica este o comunitate, nu este o societate, este o comunitate elitistă, nu egalitaristă, este o familie de fraţi şi surori, nu de camarazi, este un trup, nu un organism, este fundamentată pe legea dragostei, nu a dreptăţii sociale.

29 comentarii

 1. Intr-adevar, asa cum spui… cu ultima zvacnire, mediocritatea vrea egalitate – asta imi aminteste de o fabula pe care o invata copiii in clasa a VI-a 🙂
  Asistam neputiinciosi la acest fenomen al egalizarii intre frati, si ne permitem cam multe in numele camaraderiei…respectul trebuie redefinit. ” Si ce daca are o diploma?” – am auzit-o de prea multe ori, incat la un moment dat, ca sa nu-l faci pe celalalt sa se simta inferior, incerci sa te scuzi?! – paradoxal!
  Nu suntem egali fratilor, si nu vom fi nici in cer: raspaltirile vor fi diferite. Problema se pune astfel: cum putem sa coexistam in asa fel incat mireasma lui Cristos sa se raspandeasca din TRUP? Oamenii trebuie sa-l vada pe Cristos in noi. Roada Duhului – dragostea – este prima pe lista din Galateni 5:22. Daca n-o avem, am trait in zadar – altceva nu mai conteaza. Inca o data Cristos ne invata ca Dragostea este de natura divina.. Daca nu-l avem pe Cristos in noi „nadejdea slavei” suntem nimicuri …egalizate intre ele. Sa ne ajute Dumnezeu sa traim in lume ca fii ai Luminii, demni de un Tata ceresc!


 2. Rahela prostu vrea la masa cu desteptu ca sa se simta egal cu acesta
  La fel si saracu


 3. Povestitorule,povestea aceea in care Domnul Isus spala picioarele ucenicilor o stii?

  Se pare ca modelul Domnului Isus ramane nebagat in seama. Cel mare, in ochii nostri, spala picioarele celui mic, iar cel mic sare ca ars: „cum sa-mi speli tu mie Doamne picioarele?”.

  Iata ce nu pricepem. Suntem fie prea prosti, fie prea destepti sa o putem face. 😦


 4. Da, Rahela, cred că ai dreptate, frăţia nu este ţigănie. aşa cum spune Scriptura, unuia i s-a dat mai mult, altuia mai puţin şi se va lua şi ceea ce crede că are cel ce are puţin şi se va da celui ce are mult.

  unde este egalitatea?=

  Unde este egalitatea Celui care plăteşte cu un leu pe cel ce vine în primul ceas şi stă pînă în seara şi la fel, un leu primeşte şi cel care vine doar în al 12-lea ceas?

  Povestitorule, cred că este pusă prea „radical” problema.

  Comuniştii au desfiinţat aristocraţia şi au inventat kakocraţia, domnia răului, prostiei, mizeriei.
  după colectivizare, preşedinţii de CAP au fost cei care fuseseră rataţii satului, nişte nemernici.
  Delatorii, prostituatele, hoţii au devenit noua elită.
  Dacă spui că prostu vrea la masă cu deşteptu sau săracu cu bogatu asta presupune faptul că deşteptu şi bogatu au rămas la locurile lor. Nuuuuu! Au fost duşi la canal şi locurile lor le-au luat toate otrepele.
  Lepădăturile au devenit noii boieri.

  Cam asta a fost egalitarismul comunist.
  Unii încearcă aceeaşi schemă cu biserica.
  Ratatul în familie, la muncă, care nu se învredniceşte să fie nici măcar şef de scară, caută afirmarea în biserică. I se pare că acolo este competent.

  Vladule, aia este elita pe care o inventează Isus, cel tare care se face slab, Împăratul-slujitor, Dumnezeul-Întrupat, Cel Preaînalt-Care se pogoară… dar pentru ca aşa vrea El.

  Citeşte Ioan 13 primele versete, tocmai pentru că ştia cine este şi ce va face şi de unde vine şi încotro se duce, tocmai din cauza asta a luat ştergarul.

  Dar n-a fost luat de Petru care să îi spună: „tăticule, toţi sîntem egali acilea, ia, acu e rîndu mata să faci sectoru!”


 5. Marius, mie mi-a placut desfiintarea vechii oranduieli si a obiceiurilor acesteia, prin instituirea unei oranduieli a smereniei, a ultimului ca inaltati si coborarea celor ce pe sine se ridica.

  Explozia mentala si verbala atunci cand Domnul, stapanul cere sa spele picioarele robilor, iata pilda de urmat, coborarea desi omeneste ar trebui sa se repeada toata biserica sa-ti spele picioarele.

  Dar vine si momentul frumos, in care Petru, tot in smerenia celui simplu in simtire, sare ca ars, cum adica sa-i spele lui picioarele, nu se invredniceste, nu se poate, iata pilda de urmat, bunul simt al celui inaltat, nu obraznicia comunista, egaltara in sensul ipocrit deja mentionata de tine.

  Cel mare se coboara, iar cel mic se rusineaza de inaltare.

  Cat despre cei ialtati in Biserica, cel mai mult m-au ingrozit cei ce nu stiu nimic sa faca, decat sa vorbeasca, astia sunt o plaga pt biserica.
  Imi place ce spunea Spurgeon legat de slujitori, acela ce slujeste pe Domnul trebuie sa fie bun la toate. Nu in sensul tipului enciclopedic a lui Caragiale, cel ce stie din toate cate nimic, ci in sensul harului ce se coboara peste adevaratul slujitor si nu peste, meseriasul in ale vorbei, oportunistul, ducatorul cu nimica.


 6. Ai observat f bine diferentele de potential dintre oameni. Sigur diferentele sunt pe mai multe nivel – intelectual, spiritual, financiar.

  “tăticule, toţi sîntem egali acilea, ia, acu e rîndu mata să faci sectoru!” 😀 da e f actuala problema – eu as utiliza in loc de „taticule” doar „taticu’ ” 🙂 .

  Sigur comunismul a nivelat totul dar a ales cota minima ca si altitudine zero. Non valorile au devenit valori. Dupa revolutie in schimb stafeta s-a pastrat – tot strungaru, tot mineru tot santieristu au fost intelectualii de vaza care au elaborat teoriile si structura noii oranduiri post revolutionare.

  Tragedia este ca s-a creat o patura de parveniti f larga care au ajuns sa fie fruncea tarii prin puterea banului. Astfel iar intelectualul a fost coborat la nivel de subaltern si valorile au ramas neschimbate.

  Nivelul de respect nu poate fi echilibrat intr-un cadru in care necioplitismul este considerat sistemul de valori autentice; prostia si minciuna, santajul si compromisul sunt considerate calitatile necesare omului de succes. Mai mult crestinul de succes adera la acelesi „virtuti”.

  Sigur, se poate spune ca acestea sunt valabile doar pt cei necrestini, cu toate ca daca privim cu atentie la noi in biserici se reflecta clar gandirea de acest fel.

  Evident ceea ce este inafara granitelor bisericii nu reprezinta un domeniu de influenta pt noi, in schimb interiorul trebuie sa fie marcat de alte valori. Din pacate situatia materiala a devenit o legitimatie pt clasa muncitoare ca sa fie din nou fruncea tarii, ei sunt reprezentantii de onoare ai tarii, ei sunt epopeea.

  Problema nu este ca unii au mai mult decat altii, ci e vb de maniera in care se ajunge la astfel de posesii. Daca randamentul personal este elementul propulsor – e ok.

  Ceea ce nu pot accepta este faptul ca starea financiara este legitimatia, care da autoritate in orice domeniu. Creaza un mediu lipsit de respect pt adevaratele valori, promoveaza non valorile. De f multe ori in biserica am comutat pe standby din cauza speachurilor tinute de acesti „apostoli” ai credintei 😦 .


 7. Vlad, pe mine ma ingrozesc cei „inalti” din biserica, care nu stiu sa vorbeasca!:) – pentru ca, trebuie sa recunoastem – avem si de aceia.
  S-a gandit vreodata cineva sa adune intr-o culegere, sau dictionar „perlele” spuse de la amvon – cu emfaza!? – ar fi interesant, oricum circula in „folclor”. Nici nu sti cum sa reactionezi prima data cand le auzi: sa razi, sau sa plangi? E Catavencu, sau Branzovenescu?
  Unii sunt caracterizati de ceea ce se poate numi „approuval addiction” si se ajunge la demagogie…
  Imi amintesc de o discutie pe care am avut-o cu un frate presbiter din biserica in care eram atunci, caruia ii spuneam ca ar fi bine daca cei care se urca la amvon ar cunoaste limba romana (eram in clasa a XI-a la liceu). Consecinta? – n-a mai vorbit cu mine niciodata de atunci:). Si de ce? Pentru ca am avut curajul sa sugerez ca „tractoristii” sa stie sa vorbeasca inainte de a avea pretentia ca invata pe cineva ceva. Simplitea nu inseamna prostie. Am auzit oameni simpli, batrani de 80, 90 de ani, fara educatie, pe care ti-era mai mare dragul sa-i asculti cand isi povesteau experientele cu Domnul… Cand esti purtator de Cristos, stii si sa vorbesti – chiar Duhul te invata…


 8. Romulus, ????clasa muncitoare in Romania???? Fugi domnule ca sunt o mana de oameni, restul sunt „descurcaretii, durii, baietii destepti etc.”
  Cat despre adevartii oameni de cultura, sunt o mana si aia cu degete lipsa. Restul impostori in ambele tabere. 😦


 9. Vlad – nu fug ca am multi ani de sport in spate 😀 dar eu oarecum m-am ferit sa le zic impostori – dar cam asta vroiam sa zic si eu 🙂 .


 10. Rahela asa este – Duhul Sfant este cel care ne invata, diplomatia, sfintenia, codul bunelor maniere.

  De multe ori ma uit la un crestin si il consider calauzit de Duhul Sfant daca are diplomatie in el, frumusetea de caracter, este impaciuitor. Duhul Sfant se ocupa permanent de rafinarea caracterului.


 11. Rahela, nu stiu de ce asociaza multi saracia in duh cu tampenia, cu mutismul cerebral. Domnul nu vorbea de ei, vorbea de cei simpli, de cei care spui tu ca marturiseau in simplitate trairea cu Hristos. Imi plac oamenii astia la nebunie, pe cei tampi incerc sa-i ajut, iar pe cei „inalti” (am si eu tractor :)) eu i-as da jos dar,nici cu cei care cred ca daca ai o memorie buna, nu-ti tremura limba in gura si au copiat ideile altors au ajuns vrednici de amvon.
  Mai ma acuza unul din cei voinici si lati ca promovez antiintelctualismul impreuna cu cei care am ajuns prin „mila” sa in oala fundamentalistilor.
  A citit el undeva ca indivizii astia fundamentalisti ar fi antiintelectualisti si ii s-a parut ca asa stau lucrurile.
  In viziunea sa probabil Pavel, care a considerat toate cele lumesti drept un gunoi fata de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos, ar fi probabil un fundamentalist si antiintelectualist vrednic de pedeapsa.
  Trebuie sa recunoastem ca Dumnezeu nu este incantat de ce suntem noi, vrea sa ne faca El ce stie mai bine ca-L reprezinta.

  Nu-mi place nici cel ce-si spune intelectual dar, nu poate bate un cui drept sau nu-ti poate explica decat ce a citit pe la altii, habar nu are de anatomie, fizica, matematica, geografie, mecanica si cate cele dar, se crede cult ca s-a plimbat prin gandurile scrise ale altora si asta intre doua leneviri. C

  Cultura nu este numai literatura, ar insemna sa reducem totul la memorie si vorba, pt mine este profunzimea la care ai ajuns in relatia ta cu exteriorul, cu lumea, capacitatea de patrundere si explicare a ceea ce vezisi intelegi, restul sunt niste impostori lipsiti de geniul celor in a caror grup vor sa fie parte.

  Pana la urma, asa cum spui si tu (imi place) „Cand esti purtator de Cristos, stii si sa vorbesti – chiar Duhul te invata…”

  Restul nu mai conteaza.

  Daca am tractor, se cheama ca sunt tractorist? 🙂
  As putea pune in CV-ul meu marunt: tractorist amator. 🙂


 12. :)) da, Vlad si tu esti tractorist – dar pentru ca asa vrei tu :))


 13. Ma tot uitam in poza si nu stiam ce nu-mi place, acum im dau seama ca bietii trecatori asiatici sunt ca niste purici pe langa cei din afis. Aia din afis ai impresia ca sunt corciti cu nordicii de sunt asa vanjosi si lati in umeri.
  Bratele parca sunt un cotlet de porc, poate asa se deseneaza muntii pe la ei…. 🙂


 14. draga Vlad,

  aşa cum spui, cel ce vorbeşte să fie bun şi la slujire. Am învăţat asta în ultimii 10 ani de Countryside, misiune cu studenţii mei pe coclaurii patriei. Acolo, pe teren se vede cine e ce e.

  Romuluss, comunismul nu a nivelat, a distrus, sau a dus totul la cel mai jos nivel posibil. A distrus elitele.
  Le-a tovărăşit pe toate.
  Noica trebuia pus la şaibă, la pilă, că prea era parazit acolo la Paltinişu lui.

  Draga Rahela, oamenii simpli vorbesc bine limba română. Martori îmi sînt bunicii mei, în afară de cîteva dezacorduri specifice sudului, aşa cum este acordul atic la greci, pluralul neutru se acordă cu singularul… în rest decent. Snobii, care se chinuie să imite vorbirea înaltă, ăia sînt greţoşi.

  Da, chiar, Vlad, unde este clasa muncitoare? Cred că am mai scris despre asta 🙂


 15. Marius, vreau sa-ti multumesc pentru blog – am intrat asa, ca un intrus (abia acuma mi-am dat seama 🙂 si am uitat sa zic „Buna ziua” si „Multumesc” – imi cer scuze pentru asta.
  Cred ca pentru unii, blog-ul tau inseamna ceea ce pentru Tutea a insemnat iesirea aceea in strada…si , Doamne, bine-ti mai prinde o gura de aer curat, dupa atata stat in casa…


 16. Mi-am amintit de 2 situatii „tovărăşesti”:
  – sedinta UTC din clasa a XI-a in clasa noastra. De fapt era o simpla ora de dirigentie, pe care dirigintele nostru, fost activist, a vrut sa o politizeze, sa o faca foarte oficiala. Seful clasei, colegul Cristi, a inceput sedinta solemn, la prezidiu: „Tovarase diriginte, tovarasi colegi!” A izbucnit toata clasa intr-un râs de nestavilit si s-a terminat cu solemnitatea proletara.Dirigintele ne-a mustrat in spirit sovietic: „băi celovecilor!”(in lb rusa celovek inseamna om).
  – un moment de tot hazul a fost în copilărie cand un beţivan a zis cu deosebit „respect” …. „Tovarăşa preoteasă!!!!” M-am tăvălit pe jos de râs.
  – ar mai fi „tovărăşiile” din armată, dar esunt prea triste ca sa mai le pun pe tapet. Vorba ta, Marius, spuneai „tovarăş” cuiva care ţinea să-ti demostreze ca e şef, că-ţi e superior, şi nu egal, cum ar presupune acest cuvânt. În armată unii erau tovarăşi, iar alţii erau „pufani, răcani, soldică prostu’, tilică pufosu’ şi alte de-astea, pe care le citez din cele spuse de cadre, nu de bieţii soldaţi. Brrr!


 17. Uite, la postul ăsta m-am distrat de minune…

  https://patratosu.wordpress.com/2007/12/27/a-disparut/

  Da, Romuluss, dar Duhul Sfînt nu ne învaţă şi gramatica, despre asta vorbea Rahela, Duhul, în schimb ne învaţă să fim harnici.

  Vlad, tractoristule, facem un club? Eu am stupi şi apoi ne chemăm „nişte ţărani”.

  Vlad s-a scris o grămadă despre „arta” comunistă, despre felul în care erau desenate fizionomiile, muşchii, hiberbolizarea anatomică etc.

  Draga RAhela, în sfîrşit cineva care se mai gîndeşte şi la „Bună ziua” şi „Mulţumesc”. Eu îţi mulţumesc că te-ai gîndit la asta. Este o bucurie să fiu vizitat de musafiri ca tine. Ai scris peste tot pe unde ai trecut cu multă sensibilitate şi bun simţ.

  Da, Alex, şi mie mi-ai stîrnit zîmbet şi o grimasă. Zîmbete amare la amintirile de acelaşi fel, o grimasă cînd mi-am amintit de armată.

  Cuvîntul „Tovarăş” merită dus ca Ţapul pentru Azazel. Puse toate prostiile pe capul lui şi toate umilinţele şi toate nemerniciile din vremea aceea, toate cele întîmplate în dialogurile începute cu acest cuvînt… „Tovarăşeee, ia vezi… ” imaginează-ţi toate intonaţiile posibile.

  şi apoi… trebuie alungat în pustie, la fel ca ţapul cu pricina.


 18. Marius, daca ai sti ce mult imi plac mie taranii adevarati, nu aia ajunsi la bloc, tarasanii, cei simpli si patrati pe dinafara de la viata traita in greutati si plini de fragezimea vietii pe dinauntru, daca il au si pe Dumnezeu, mai ca m-as muta la ei cu forta.

  Zici ca nu sunt norvegieni, asiaticii din afis? 🙂

  Neeee…TARANII PATRATIX 🙂


 19. toata lumea era egala! doar ca unii erau mai egali decat altii 😀


 20. toti ne nastem egali cel putin dintr-un punct de vedere: nimeni nu vrea egalitate cu cineva care e mai jos decat el


 21. Vlad, da, tocmai pentru asta şi eu îmi petrec vacanţele printre ei, numai că acum i-a stricat şi pe ei tembelizoru.
  Nu mai găseşti decît foarte rari din aceia autentici, pietre rare, trebuie să urci munţii…

  Da, Simplugînd, George Orwell, ferma animalelor, a avut dreptate.

  Nicu, toţi ne naştem egali în ce priveşte păcatul, toţi avem nevoie de Acelaşi Mîntuitor, pentru toţi a fost necesară şi suficientă Acelaşi Sînge, Aceeaşi Jertfă.


 22. Si avem in noi -ca sa continui ideea ta, Marius – tendinta si tanjirea dupa mai mult, dupa mai inalt. Asta ne-a adus moartea, nu? am vrut sa fim ca EL, dar suntand calea pe care ne-a propus-o EL: ascultarea. Mai avem o sansa (HRISTOS in noi, nadejdea slavei!), numai sa profitam de ea.

  Ca indivizi suntem diferiti si inegali ca si calitati si defecte. Dar inaintea LUI „suntem toti o apa si-un pamant”, pana primim arvuna Duhului.


 23. Marius – daca va faceti CAP – pot sa ma inscriu? particip cu ceea ce trebuie, detaliile se poat stabili intr-o sedinta 🙂 . O sa fie si presedinte de CAP, adjunct etc? Ne vom saluta cu buna dimineata tovarasi ? 😀

  ______
  (joking)


 24. Marius,
  Nu ti se pare ca, in oglinda, noi ‘fratim’ in acelasi fel, toate lucrurile?
  Danut


 25. CiprianS, creştinismul este stressant pentru că este plin de paradoxuri, ca să fii boier trebuie să slujeşti, ca să învii trebui să mori, ca să fii primul trebuie să fii ultimul, ca să te răzbuni trebuie să te laşi bătut ş tot aşa.
  Sîntem toţi la fel de păcătoşi, asta este egalitatea noastră. singura, cred eu, toţi avem nevoie de aceeaşi cale de mîntuire, dar de acolo înainte… aristocraţie!
  Pe toţi ne face Domnul boierii Lui!

  Romuluss….. da, avem CAP, cum să nu? Avem deja!
  El este CAP-ul, noi sîntem Trupul…

  Exact, Dănuţ, spre asta am băut şaua… Exact! toţi rataţii, aşa cum spuneam mai dur altă dată, toţi rataţii îşi caută împlinirea prin biserici, acolo vor să devină şefi, ne „frăţesc” pe toţi.

  Mă ştii, n-am nazuri, cred că sînt destul de popular şi nu mă supăr dacă cineva nu mă „dumneavostreşte”, dar azi chiar m-a călcat pe bătătură cineva care mi-a suflat în nas un TU mare cu stropi şi ne cunoscusem de trei minute, după care a continuat să îmi spună pe nume ca şi cînd ne-am fi jucat împreună în curtea din spatele blocului.

  uneori distanţa este necesară ca să ne vedem mai bine şi să ne apreciem mai bine lipsurile şi umpluturile.


 26. draga Marius, La Multi Ani binecuvantati de ziua Nataliei! Sa va tina DOMNUL tot asa! 🙂


 27. Si uite asa ne facura Fr Marius ,,tovarasi de blog ” 🙂 Si Pavel a avut ,,tovarasi ” de lucru ,de temnita dar nu a incurajat obraznicii si oportunistii ( un frate imi spunea ca a dorit sa ajunga conducator in Biserica pt ca nu a reusit la servici sa fie sef ,nefiind membru PCR ). Dar sunt destui frati capabili care isi irosesc energiile si timpul pe bloguri in loc sa mearga in misiune duminica pe sate sau sa planteze o biserica noua . Golul este umplut de frati simpli care isi fac timp ,Dumnezeu ii ajuta sa mai faca si treaba buna iar cel cu diplome si literat continua sa fie un consumator de predici si comentator pe bloguri .


 28. Ca bine ziceti, tovarasilor, dumneavoastra ! M-am spetit sa va citesc dintr-o rasuflare toate comenturile astea prin care v-ati intovarasit. Sigur aveti cu totii dreptate, toti tovarasii au… intotdeauna, dreptatea celui care mai are de adaugat ceva si dupa ce a dat popii ultimul ort.
  Acum, eu ca nu-s expert in astea ma intreb doar: la tovarasii evanghelici scarpinarea nasului da smantana? Dar, ca sa nu fiu rau; si mie mi-a placut tovarasasca voastra harjoneala in vorbe, ma primiti in tovarasia voastra ?


 29. Mulţumim, Ciprian….

  Wes, ehe, blogul ăsta este odihnă şi tratament faţă de temniţa lui Pavel, dar … uneori m-am simţit ca în „armată”, nu ca în puşcărie, dar ca în armată, da.

  Aşa cum zici…. de aceea pentru mine duminica este post de posturi, adică post de blog.

  Mulţumesc celor care s-au rugat pentru mine azi, mai ales pentru seara asta!Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: