h1

Pitt Popovici la UEO

octombrie 30, 2007

Pastorul Pitt Popovici este unul dintre „patriarhii” noştri.

pitt-popovici-sursa-dezvaluiri.jpg

Are 90 de ani.

pitt-popovici-la-ueo.jpg

Este uimitor prin lucididate, coerenţa discursului, prin sistematizarea subiectelor. Aici predică dintr-o schiţă pe care am văzut-o. Sînt şapte puncte înşiruite unul după altul şi restul … Duh.

1. Reducerea la zero – smerenia.

2. Atirnarea de Domnul.

3. Cunoasterea Cuvintului.

4. Obtinerea mesajului divin.

5. Cunoasterea vremii in care traim.

6. Formarea unei biserici misionare.

7. Sa fiti mesageri ai păcii.

Merită să ascultaţi mesajul.

Este AICI.

Citeşte din Biblia cu nişte caractere foarte mici fără ochelari.

Stă în picioare 90 de minute, fără nici un fel de probleme.

Are putere în voce şi nu-i tremură glasul decît de emoţie.

„Plin de suc şi verde!”. Nescîrbit, neacrit, cu multă veselie şi simţ al umorului.

Merită să îmbătrîneşti aşa!

30 comentarii

  1. Curiozitate personala: ce varsta are?


  2. 90, am scris, nouă zeci de ani. fix, bătuţi pe muche


  3. Intradevar un om lucrat de Domnul !am primit multa binecuvintare din partea Domnului prin acest om al lui Dumnezeu.Eram in perioada de inceput pe Cale, si am citit citeva carti de P.Popovici.si dupa ce ma „atirna”.. de Domnul prin invataturi !..avea si un indemn personal..”..daca acela a facut asa tu de ce nu te duci la vecinul tau ..sa-i vestesti Evanghelia..!”
    ati fost binecuvintat ca ati intilnit un asa om..!


  4. Fr Pitt, un mare patriarh…mai are putin si-l depaseste pe fr Wurmbrand la varsta!
    Domnul sa-l tina tare in putere ca si acum!
    „Cei saditi in casa Domnului…aduc roade si la batranete, sunt plin de suc si verzi!”


  5. Patratosule,

    Nu ne-ai anuntat ca vine la capela!:-(
    Cand a fost la Oradea?
    Poate as fi avut posibilitatea sa vin la capela.
    Cu masina faceam 4 minute pana la Campus.
    Poate altadata:)


  6. S-a anuntat la Radio!!!


  7. Credeam ca Radio este mai mult ascultat decit este citit blogul meu! 🙂


  8. Asta credeai tu, patratosule:)
    Uite ca blogul tau e citit.

    Sa-ti dea Domnul sanatate si putere sa realizezi toate proiectele pe care le ai de facut zilele urmatoare.


  9. cumva este acelasi cu fratele Petru Popovici, sau este alta persoana?
    Foarte buna predica. „A vorbit bine. Multumim ca ne-ati pus aceasta predica la dispozitie si pe ale dumneavoastra de duminica. Tot bune.


  10. Multumim ca ai postat mesajul Patratosule.
    Atotputernicul sa-ti rasplateasca.


  11. cel care a scris „Rugul in flacari” ?


  12. fr Pitt este Petru Popovici, şi el a scris Rugul in flacari. Inca pastrez in inima mireasma placuta si sfanta a omului lui Dumnezeu, a patriarhului care inca de la 12 ani a pasit cu Domnul pana la memorabila varsta de 90 de ani. Intr-un grup restrans a spus cuvintele care m-au zguduit si care inca ma rascolesc:”Cu cat te apropii mai mult de Domnul, cu atat mai mult tremura hainele pe tine!”… Ce adevar, trait de atat de putini. Tot fr Pitt a spus mai demult:”Nimeni nu lauda dalta sculptorului, ci toti il lauda pe sculptor.” Cand ne gandim la fratele Pitt, laudam pe Marele Sculptor care a daltuit in viata lui un asemenea caracter. Slavit sa fie Domnul!


  13. Wow! Nu-mi vine sa cred! Abia ma intorsesem la Domnul cand am citit cartea „Rugul in flacari”. A fost una din cartile care m-au dat directie, alaturi de „Viata lui George Muller”, „Viata lui Hudson Taylor” (nume de care chiar dumnealui aminteste in predica). Pe atunci oameni ca ei, fapte ca ale lor, mi se pareau de domeniul imaginatiei. Apoi, la scara mica dar nemasurabil de mare ca insemnatate si impact pentru mine, Domnul mi-a aratat ca nu e imaginatie ci realitate. O realitate pe care o poti trai cu El, langa El, prin El…
    Oameni ca ei lasa o mireasma spre viata…iar Numele Domnului este slavit!


  14. Am avut onoarea de al cunoste din tinerete pe fratele Pitt.Imi amintesc de o predica in care spune;’Fratii mei,nu mult va dura traiul pamintesc,in curind vom pasi pe celalt tarm.Atunci vom uita si suferintele si necazurile .Ii placea mult cantarea:
    Carte-asta Dumnezeu ne-a dat
    Ea-i izvorul fericiri
    Cind noaptea motrii va sosi
    Razele ei vor straluci


  15. Urechea mea auzit predicile fr. Pitt Popovici pentru prima data la Micul Samaritean, dar acum ochiul meu l-a vazut la capela Universităţii Emanuel. un mare har din partea Domnului sa ascult un asemenea om si chiar am vorbit cateva minute cu el. Domnul sa-l binecuvinteze


  16. Fratele Pitt a fost pastorul meu cand am ajuns in State (in 1986). Slavit sa fie Domnul. Intr-adevar, el este un patriarh al baptistilor. Acum poate ma intelegeti mai bine de ce am vrut sa apelez la o consultatie cu el- cu privire la prelegerile care urmeaza. Consideram ca are intelepciunea, discernamantul, experienta, si AUTOORITATEA sa ma corecteze pe mine, sau pe voi daca era cazul…Pe de alta parte, pt ca are 90 da ani (si pt ca puteam sa prevad reactia lui la vestea prelegerilor care urmeaza) – nu am vrut sa-l intristez. Nu aveam absolut nici o ideea ca in ziua urmatoare avea sa fie la Oradea – la capela (credeam ca e in Atlanta la el acasa). Se pare ca nici el nu avea nici o idee ca o sa fie acolo (ascult la predica lui). Coincidenta? Eu zic ca e providenta lui Dumnezeu. Dumnezeu iubeste UEO …Oricum, eu am un vis (I have a dream)…se face ca deschid ziarul de maine si citesc urmatorul anunt…”Patriarhul baptistilor Pitt Popovici (de 90 de ani) – aflat la Oradea prin providenta divina – va inaugura „The John Bunyan Lectures of Evangelical Theology”…Lecture 1: The Life and Passion of John Bunyan…Lecture 2: The Impact of Pilgrim’s Progress…Lecture 3: The Life of D. L. Moody (Rugul in Flacari) etc…” Visez cu ochii deschisi…, desi se pare ca realitatea este (va fi) alta…Dar, cred in minuni. Istoria Emanuelului se scrie si se perindeaza prin fata ochilor nostri. Ce frumos ar fi sa citesti peste 20 de ani (cand poate Patratosu va tine prelegerile John Bunyan) ca esti in sirul unui nor de martori inauguarat de patriarhul baptistilor Pitt Popovici!
    Alternativa – e mult mai descurajatoare…Fara indoiala ca aceasta corabie (UEO) va merge inainte. Intrebarea este daca va prinde aripi (Pitt) sau daca va lua apa (Torrance). Blessings and JOY to all.
    Cristi Rata


  17. P.S. Platesc eu schimbarea afiselor 🙂


  18. patriarhul baptistilor romani 🙂
    desi pare o nebunie , la Dumnezeu nimic nu e imposibil, Cristi. „Prin credinta veti muta munztii”. 🙂


  19. Cristi, ma bucur mult pentru comentariul tau. Imi amintesc cu lux de amanunte una dintre taberele de la Bradeţel. Cel mai bine imi amintesc competitia de fotbal. Eu a jucat atunci pentru 2 tari: Romania si Rep. Moldova. Tu ai jucat numai pentru SUA. Si imi mai amintesc ca am arbitrat finala, pe care din nefericire echipa ta a pierdut-o in fata echipei Europei, care era formata din Ungaria, Olanda, Germania si Austria. Oricum am avut un timp superb atunci. De atunci multe s-au schimbat, eu am absolvit Teologie Pastorala la UEO si acuma sunt in programul de Master, preucm si implicat foarte intens in lucrarea de misiune, in special Turcia. Domnul sa te binecuvinteze.
    P.S. Mi-ar placea sa ne mai auzim. Cornel Miron


  20. cam asa l-am perceput noi.. http://simplulgand.wordpress.com/2007/10/30/mesaj-de-la-dumnezeu/


  21. Draga Cornel – si eu ma bucur sa aud despre tine, si sa-mi aduc aminte de Bradatel (desi nu-mi aduc aminte sa fi pierdut la Europeni :):). Poate eram accidentati 🙂 Lasand glumele de o parte, ma bucur sa aud ca slujesti in Turcia…si eu sunt putin implicat in lumea musulmana. Ce e-mail ai? Si eu sper sa tinem legatura. Multumesc pt aprecieri (CornelM si Mircea).
    Blessings to all.


  22. Patratosule,

    Ma bucur de comunicatul fr.rector Paul Negrut.
    Trebuia sa clarifice scopul invitatiei lui Torrance.

    Cristi(evedyahu),cred ca ai aveai dreptate in ceea ce-l priveste pe Ian Torrance si prelegerile de la „Emanuel”.

    Ii cunosc bine pe cei de la „Emanuel”, stiam ca e o scoala conservatoare si m-am mirat ca il invita pe Torrance intr-un astfel de context.
    Stiam ca fr. Paul Negrut,fr. M Cruceru, fr. C. Simut sunt profesori ce au o teologie evanghelica conservatoare, de aceea am fost surprins un pic de invitatie.

    Dar invitatia facuta in alti termeni cred ca este inteleapta. Sa fie o dezbatere cu toata scoala.
    Mai devreme sau mai tarziu, studentii vor interactiona cu relativismul etic, de fapt cu toata fizofia lumii postcrestine si postmoderne in care noi traim.
    Vezi, oameni cu inalta pregatire academica, finete si profunzime teologica au o astfel de perspectiva cu privire la etica crestina.
    Oricum cand eu am fost in Anglia(UK) am fost trist de ceea ce se intampla in lumea teologica .


  23. Draga Cristi, adresa mea de e-mail este cornelusmiron@yahoo.com sau kornel2001us@yahoo.com. Salutari de la Sorin Cretu din Codlea. Zilele acestea el este la Oradea. Sumntem colegi la programul de master. mi-a zis ca va stiti.
    God bless you


  24. Pot sa folosesc mp3-ul pe blogul meu? Adresa blogului este ascultareacredintei.blogspot.com.

    Astept un raspuns pe e-mail.


  25. draga Alexandru, da, poţi folosi mp3-ul pentru site-ul tau.

    simplugind, iti multumesc ca ne-ai spus cum l-ati perceput si voi, este bine sa vezi mai multe unghiuri de vedere.


  26. Draga Cristi,

    nu-i departe de visurile tale perspectiva, sa nadajduim ca Domnul ne va da viata si John Bunyan Lectures vor incepe totusi.


  27. Draga Marius,

    Eu cred ca e bine pt Emanuel ca nu mai vine domnul Torrance (desi sunt constient ca parerea mea nu e impartasita de toti), si sper si eu sa se tina prelegerile John Bunyan. Daca nu cu fratele Pitt (care poate e prea obosit etc), poate cu fratele Pavel Nicolescu (sau cu amandoi?). Am toata increderea ca fratele Nicolescu poate sa tine niste prelegeri foarte frumoase si folositoare pt studentii de acolo, mult mai folositoare decat cele ale lui Torrance. (Transmite-i te rog salutul meu fratelui Nicolescu daca mai este pe acolo.)

    Oricum – eu apreciez f mult decizia conducerii voastre. Cred ca a dat dovada de o smerenie si intelepciune care ar trebui emulata de alte institutii si persoane. Daca toate persoanele care au fost sesizate pe acest blog (multe persoane au fost expuse and discutate aici) ar fi reactionat la fel (admitere de greseala si corectare) – ar fi fost tare frumos.

    Faptul ca tu ai acest spatiu pt dezbatere, incurajare, si dezbateri nu trebuie minimalizat. Fara acest spatiu, in acest caz (si sunt sigur ca si in multe altele) se putea face o greseala greu de reparat. Deci – apreciez si-ti multumesc pt ca faci posibil, chiar daca nu agreem in toate privintele. 🙂

    P.S. Cu privire la ‘campion in povestea asta’ (ai scris sub un alt blog)- nu sunt de acord. Eu cred ca am fost doar o unealta in mana lui Dumnezeu.
    El a folosit un magar in trecut sa opreasca din drum un profet (pe Balaam). Minunile continua – doar ca de data asta a folosit o rata. :):)
    Cristi Rata


  28. :))


  29. ma bucur sa vad cum a lucrat Dumnezeu, folosind credinta si pasiunea pentru adevar a unui om. Uite, Cristi ca Dumnezeu a mutat muntii. 🙂

    In ce priveste „admiterea de gresala si corectare”….. este tare greu sa recunoastem cand am gresit, mai ales daca am muncit mult sa facem ceva bun si brusc ….mai ales atunci cand suntem tineri. 🙂 Daca noi, intre noi, fratii, nu ne cerem iertare cand gresim si nu iertam apoi ce sa mai asteptam de la ceilalti. Domnul sa ne lumineze pe toti ca nu suntem mai grozavi unii ca ceilalti. Toti gresim in diferite feluri. 🙂


  30. As dori sa aflu adresa fratelui din America. doresc sa ii scriu pentru o problema sufleteasca sa cer un sfat. Va rog foarte mult cine poate sa ma ajute urgent!



Lasă un comentariu